📚 جامعه نسبت به حجاب دلزده شده است
🔻 گفتوگوی نشریه رویش اندیشه با دکتر فاطمه فلاح تفتی، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی؛
🔹 بحث حجاب از باب اینکه یک مقولۀ اجتماعی است و در جامعه هم جاری است و اصلاً علت اینکه این بحث مطرح میشود، بهخاطر ورود اجتماعی خانمها به عرصۀ جامعه است، حکومت و جامعه باید برای مسائلی که جنبۀ اجتماعی دارند، برنامهریزی داشته باشند.
🔹 گاهی پیش میآید که دولتمردان دم از اسلام و قوانین آن میزنند اما دید و نگرش آنان کاملاً سکولار و لیبرال است. البته ممکن است آن را به زبان نیاورد اما وقتی افکارش بازخوانی شود، میبینیم که کاملاً با لیبرالیسم منطبق است.
🔹 بحث حجاب یک بحث امضایی است و تأسیسی نیست؛ یعنی از قبل اسلام هم حجاب وجود داشته و تنها اسلام آمده و حدوحدود این بحث را مشخص کرده است.
🔹 در جامعۀ ما نسبت به مسألۀ حجاب یک دلزدگی ایجاد شده و بحثهایی از آن گفته شده و به بحثهای دیگر آن پرداخته نشده است؛ یعنی همیشه ابزار و وسیله بوده است بهاندازهای که تا اسم امر به معروف و نهی از منکر میآید، ذهنها همه بهسمت حجاب کشیده میشود.
🔹 در حال حاضر بحث حجاب تبدیل به یک درد مزمن شده و هر موقع درمورد آن حرف زدهشده و عدهای دلسوز بودند و آمدند که این مسأله را به طریقی حل کنند، عدهای در این راستا جلوی حرفزدن درمورد آن را گرفتند و اجازۀ گفتگو در باب آن را ندادند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29932
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 برگزاری نشست «مرور انتقادی بر پژوهشهای تربیت معنوی در ایران»
🎙 سخنرانان: حجتالاسلام محمد داودی و خانم فاطمه وجدانی
📆 زمان: یکشنبه 10 مهر 1401/ ساعت 10 تا 12
💻 سایت: https://vroom.um.ac.ir/iish
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 ۹ پیشنهاد انجمن روان شناسی اسلامی حوزه علمیه قم پیرامون حوادث اخیر کشور
🔹 پیشنهاد می شود شورای عالی فضای مجازی به طور عاجل و عالمانه و با استفاده از کارشناسان عرصه روان شناسی، جامعه شناسی، علوم اسلامی و متخصصین سایبری؛ تدابیری برای مدیریت این فضا اتخاذ نماید که هوشمندانه و هنرمندانه بتواند آسیب های آن را به حداقل رسانده و فرزندان این مرز و بوم را از دام مهلک طراحی شده توسط دشمنان این ملت رهایی بخشد.
🔹 پیشنهاد می شود در کنار رفع مشکلات اقتصادی و شنیدن اعتراضات مردم، در اولین زمان ممکن بعد از ختم اغتشاشات، از طریق صدا و سیما و فضای مجازی و سایر بسترهای فرهنگ ساز، به گونه ای فرهنگسازی شود که مردم بتوانند در هر غائله ای در کمترین زمان بین ماهیت شروع و ادامه تمایز قائل شده و صف خود را از دشمن و براندازان جدا کنند تا نیروهای امنیتی بتوانند با اقتدار بیشتر وارد عمل شده و مانع از ادامه اغتشاشات شده و در نهایت حجم آسیب ها کاهش یابد.
🔹 پیشنهاد می شود یک شورای راهبردی برای مواجهه با تهاجم فرهنگی متشکل از تخصص های مرتبط با فرهنگ کشور در جلساتی کاربردی با مدیریت وزارت ارشاد، به طراحی برنامه های ارتقای فرهنگ بپردازند. آنچه مسلم است در این میان بکارگیری "نخبگان فرهنگی" ضرورت داشته و همچون صنعت نیازمند نهادهای "دانش بنیان فرهنگی" می باشیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29924
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#روانشناسی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 برگزاری نشست «از الهیات اجتماعی تا ارشاد اجتماعی(موضوع حجاب)»
📆 زمان: روز یکشنبه ۱۰ مهر ۱4۰۱/ ساعت ۹ الی ۱4
🔹 مجری: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی(پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی) و دانشگاه باقرالعلوم (ع) (دانشکده فرهنگ و علوم اجتماعی)
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 تأکید مدیر حوزههای علمیه برای همکاری حوزههای علمیه با آموزش و پرورش
✅ آیتالله علیرضا اعرافی در نشست مسئولان استانی و نهادهای حوزوی و فرهنگی خوزستان:
📝 درخصوص آموزش و پرورش باید نیرو تربیت کرد و با شاخصه های درست وارد سازمان ها و نهادها به ویژه آموزش و پرورش شوند. همکاری حوزه و آموزش و پرورش را جدی بگیرید.
📝 در افق ۷ یا ۸ ساله آینده بیش از دو سوم آموزش و پرورش با نیروهای جدید جایگزین می شوند و این خیلی مهم است. دانشگاه فرهنگیان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار و و دارای جایگاه مهم است اما با نقطه مطلوب فاصله دارد. به دوره های دانش افزایی و ضمن خدمت نیز باید توجه جدی شود.
📝 آینده کشور و در رأس آن در آموزش و پرورش رقم می خورد. استانداری و نمایندگان مجلس با هدایت نماینده انقلاب در خوزستان باید کاری کنند که آموزش و پروش اولویت یک باشد.
📝 شعارمان این است که حوزه علمیه در مسائل اجتماعی نقش دارد و باید مطالبه گر باشد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29944
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فراخوان جشنواره نماز با عنوان فجر تا فجر
📚 برگزاری جشنواره علمی پژوهشی ، فرهنگی ، هنری و ادبی نماز با عنوان ” فجر تا فجر
📝 در دو بخش کودکان و دانش آموزان (3 تا 18 سال) و بزرگسالان ( 18 سال به بالا) شامل: دانش آموزان ، کودکان ، دانشجویان ، طلاب ، فرهنگیان ، هنرمندان ، پژوهشگران ، اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و حوزه های علمیه ، فرهنگیان و مربیان
📆 از بهمن سال 1400 لغایت بهمن 1401
📕 این جشنواره توسط ستاد اقامه نماز به نشانی تهران، خیابان طالقانی، میدان فلسطین، پلاک 387 برگزار می شود. سایر دستگاه های فرهنگی به عنوان مشارکت کننده ایفای نقش خواهند نمود.
🔹 این جشنواره به صورت ملی و شامل دو مرحله استانی و کشوری می باشد.
💻 سایت: https://b2n.ir/s03289
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 پیام حضرت آیتالله سبحانی به آیین آغاز سال تحصیلی حوزه خواهران و جامعهالزهرا(س)
🔹 علم سودمند، در سایهسار خردورزی، عقلانیت و بهرهمندی از بال اندیشه و تفکر حاصل میشود، چنانچه فرمودهاند «بِالعقلِ یستخرِجُ غور الحِکمه؛ به وسیله عقل قعر حکمت استخراج میشود».
🔹 بانوان ارجمندی که مسیر علوم دینی را برگزیدید، شما از نعمت بزرگ استعدادهای جوان برخوردارید. اندیشیدن در آیات کتاب تکوین و تلمّذ و غور در محضر کتاب تدوین، توفیقی است تا از گذر آن بصیرتی نصیبتان گردد که به مدد نیروی سحرآمیز جوانی با نور وجودتان، عالمانه و آگاهانه در دنیای معاصر از آموزههای اسلام ناب، پاسداری وصیانت کنید.
🔹 برشماست که در این مسیر از خرافهها و هر آنچه رنگ جهل دارد، بر حذر باشید و در قالب نقشهای مقدّس و حیاتبخش همسری و مادری، جلوه و مظهر زیبای طهارت و دانایی حضرت زهرا علیهاالسلام باشید. همانا رمز مانایی وجاودانگی بشر علم است «.. هلک خُزّان الاموال و هم أحیاء، و العلماء باقون ما بقى الدهرُ اعیانُهم مفقوده، و امثالهُم فى القلوب موجوده».
🔹 مال اندوزان با آن که به ظاهر زندهاند، امّا در واقع مردهاند و اهل علم تا دنیا هست زندهاند. پیکرهایشان از میان مىرود، امّا یادشان در دلها زنده است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29940
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 بررسی چالش ناکارآمدی نظام قانون گذاری و مقرره گذاری
🎙 ارائه دهنده: حجت الاسلام دکتر سید احسان رفیعی علوی، عضو هیئت علمی و مدیر گروه فقه سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع)
🔹 ناقد: حجت الاسلام دکتر محمد طالبی، عضو گروه فقه یاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع)
📆 زمان: دوشنبه، 11 مهر 1401/ ساعت 10-12
📌 مکان: خیابان هفتم تیر، کوچه 12- تقاطع اول، موسسه آموزش عالی امام رضا(ع)
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ کتاب «علومانسانی غربی و اسلامی» اثر برگزیده هجدهمین دوره کتاب سال خراسان رضوی شد
💢 در بخش ویژه جهاد تبیین هجدهمین دوره کتاب سال خراسان رضوی کتاب «علوم انسانی غربی و اسلامی» اثر حجج اسلام والمسلمین دکترغلامرضا پیشقدم، دکتر جواد ایروانی و دکترحسن خرقانی به عنوان کتاب برتر معرفی شد و مورد تقدیر قرار گرفت.
📝 بیش از ۲ هزار عنوان کتاب به هجدهمین دوره دبیرخانه هیات انتخاب کتاب سال خراسان رضوی در سال ۱۴۰۰ توسط ناشران و مولفان خراسان رضوی رسید.
🔹 پس از بررسی و داوری مرحله اول این تعداد به ۲۵۷ عنوان کتاب کاهش پیدا کرد و در نهایت در مرحله دوم داوری 10 اثر برتر معرفی شد.
📕 کتاب «علومانسانی غربی واسلامی» که از سوی حجت الاسلام دکتر پیشقدم و دو نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی تالیف شده در بخش ویژه جهاد تبیین عنوان اثر برتر و برگزیده را کسب کرده و از سوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی لوح تقدیر گرفت.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشر
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 ضرورت تدوین تئوری گفتوگوی بین ادیان از دیدگاه اسلام
💢 سید علیمحمد نقوی رئیس دانشکده الهیات دانشگاه علیگر هندوستان در دیدار با اعضای هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) به بیان ضرورت تدوین تئوری گفتگوی بین ادیان از منظر اسلام پرداخت.
🔹 سید علیمحمد نقوی، رئیس دانشکده الهیات دانشگاه علیگر هندوستان: ما بهطور جدی نیازمند تدوین تئوری گفتگوی ادیان مبتنی بر مبانی دینی و اسلامی خود هستیم. تئوریهای موجود بازتابدهنده دیدگاه کاتولیک است که از یک سو در پوشش گفتگوی ادیان به دنبال تبشیر دیدگاه خود و از سوی دیگر به دنبال سست کردن اعتقادات پیروان سایر ادیان است.
🔹 برقراری گفتگوی بین ادیان به روش داعی و مدعو کارساز نیست. باید در این زمینه با برابری و تساوی صحبت کنیم. اینکه گمان کنیم همه چیز را در اختیار داریم و دیگران فاقد هرگونه سخن و اندیشهای هستند ما را در گفتگوی ادیان دچار مشکل میکند.
🔸 حسین سوزنچی، مدیر گروه مطالعات خانواده دانشگاه باقرالعلوم(ع): انحصار حقیقت در میان ما درست تبیین نشده است. یکی از بهترین راههای تبیین آن بحث مراتب ایمان است. سیره ائمه نیز این بوده است که در گفتگو با هرکس ابتدا مرتبه وجودی و ایمانی او را ملاحظه میکردند. این همان حفظ مراتب ایمان نسبت به مخاطب است که هرکسی در مرتبهای از ایمان قرار دارد و باید گفتگو با او را از همان مرحله آغاز کرد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29919
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📘 انتشار درسنامه مبانی الهیاتی افزایش جمعیت به قلم سید مرتضی موسوی
📚 افزایش میزان اعتقاد به آموزههای بنیادین اسلامی، تأثیری شگرف بر التزام عملی به دستورات و سفارشهای دینی داشته و میتواند انجام دشوارترین عبادتهایی همچون جهاد در راه خدا را آسان کرده و سختی رفتارهایی همچون فرزندپروری را شیرین و دلپذیر کند.
📚 این اثر میکوشد تا از طریق بازخوانی آموزههای اعتقادی مربوط به موضوع جمعیت، نقش غیرقابل انکار خدا و صفات او در موضوع جمعیت را تبیین کرده و با اصلاح و تعمیق باور به صفاتی همچون صفت رازقیت الهی، موانع فکری و مشکلات موهوم اقتصادی فراروی افزایش جمعیت را برطرف کند.
💻 برای تهیه و سفارش این کتاب با کتابفروشی مرکز آموزش مجازی وابسته به مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تماس بگیرید:
☎️تماس: ۰۲۵-۳۲۹۰۸۱۹۳-۵
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ اصول حکمرانی در جمهوری اسلامی براساس حکمت است
🔻 دکتر طهرانچی در مراسم اختتامیه طرح حامیم:
🔹 هر ملتی دارای یک گذشته و تمدن است که با دانستن و شناخت آن می تواند آینده خود را بسازد و اگر گذشته هر ملت فراموش شود، دیگر نمی توان برای آن آینده ای متصور شد. خداوند متعال در قرآن کریم قریه ای را مثال می زند که گذشته ای خوبی داشت، اما نعمت های خود را ندید و فردای آنها نابود شد. اکنون نیز هر کشوری می تواند امنیت و اقتصاد خوبی داشته باشد، اما اگر به نعمت ها بی اهمیت باشد در آینده اتفاقات دیگری برای آن رقم خواهد خورد.
🔹 آینده نگاری نیازمند دانش، سیاست گذاری دانش و حکمت و برنامه ریزی است، به همین دلیل اختلاف در حکمرانی ما با غرب در منشاء سیاستگذاری است، چرا که بر خلاف اصول حکمرانی غرب منشاء حکمرانی در جمهوری اسلامی براساس حکمت است و حکمت توسط پیامبران عرضه شده است و تبیین به عنوان روشن کننده مسیر در سیاستگذاری وجود دارد.
🔹 بنابراین در نظام جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر ولایت فقیه است، ولی فقیه کسی است که باید حکیم عالم باشد، نه صرفاً یک فرد عالم و بسیاری از مباحث که در موضوعات تبیینی مطرح است، مربوط به دوگانه علم و حکمت است و این برخلاف سیاستهای ماکیاولی است که در آن علم به جای منافع للناس به دنبال قدرت انسان است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29960
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com