✅ انتشار کتاب «بررسی وضعیت آسیب شناسانه سبک زندگی اسلامی – ایرانی در رسانه ملی»
📚 کتاب توسط انتشارات «مکث اندیشه» وابسته به مرکز پژوهشی مبنا در ۲۳۶ صفحه منتشر شد.
🔻 در معرفی این کتاب می خوانیم:
🔹 به اذعان بسیاری از کارشناسان داخلی و خارجی تنها راه ممکن استعمار کشورهایی همچون ایران نفوذ به بدنۀ فرهنگی کشور با ستایش از سبک زندگی غربی، ارزشمند جلوه دادن استفاده از محصولات آنان، فردگرایی و… ممکن می شود، زیرا الگوسازی فرهنگی یا پدیده سبک زندگی، الگویی از اندیشه ها، احساسات، شناخت ها و کنش ها است که به گونه ای سازنده هویت اجتماعی و شخصی هر فرد در جامعه است؛ بنابراین با تغییر سبک زندگی و گرایش آن به غرب، موجبات هم سویی مردم به اندیشه های استعمارگرانۀ غربی را فراهم شده است.
🔹 این فرآیند به تدریج مایه فروپاشی نظام از درون میشود. به عبارتی دیگر، آن ارزشی که در گذشته سبب پدید آمدن هنجار ارزشمندی در جامعه شده بود، حال به دلیل جایگزینی ارزشی با مفهوم مدرن آن منجر به استحاله هنجاری می شود. با متداول سازی مفهوم مدرن ارزش، نظام قابلیت رفع آن شکاف را نخواهد داشت و آن را در خود هضم میکند. این اتفاق ممکن است در کوتاه مدت هزینهای برای نظام حاکم نداشته باشد، اما قطعا با گذر زمان و تغییر و تحول در ارزش های دیگر، نظام حاکم سیاسی محکوم به پذیرش یا سرکوب آن است.
🔹 کتاب حاضر با شناسایی خلاهای موجود راهبردها و راهکارهایی برای بازنمایی سبک زندگی ایرانی-اسلامی در رسانه ملی ارائه می کند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سبک_زندگی
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ لزوم اهتمام حوزه به مقوله زمان و مکان در اجتهاد
🔻 آیتالله جوادی آملی در اجلاسیه نشست دورهای اساتید تبیین کرد؛
🔹 بیگانه بداند و آشنا هم آشناتر بشود که این نظام در کنار سفره حوزه تربیت شد؛ این نظام در کنار سفره پر برکت اهلبیت علیهمالسلام ماند که امیدواریم حقشناس باشند و حقشناسی کنند؛ احدی به خود اجازه ندهد که به حرم امن عمامه کسی، لباس روحانی کسی اهانت کند.
🔹 اینها کسانی هستند که جانشینان ائمه علیهمالسلام و پاسداران دین هستند؛ کسانی هستند که در روز خطر، حافظان دین هستند؛ گروه اولی که صف قتال را تشکیل داد، همین علما و همین حوزهها بودند. وقتی بررسی میکنید، آمار شهدای روحانیت را نسبت به رقم و عدد صنفشان، از همه بیشترند و از همه فروغشان بیشتر بنابراین نظام و ایران و کشور، مدیون حوزه است؛ منتهی آنها لله کار کردند و اجرشان را هم از ذات اقدس اله میگیرند.
🔹 ظرفیت حوزه را خود علم تأمین میکند؛ ما باید بدانیم انشاءالله که کمبودی ازاینجهت نیست؛ در ظرفیت حوزه یک بخش در این است که خود علم ظرفیت میآورد؛ بخش دیگر در این است که عالِم ظرفیت میآورد؛ منتهی این، یک رنج دیگری میخواهد تا گنج دیگری ببرد. عالم اگر به دنبال علم و دراسه باشد، آنچه استاد میگوید، گوش بدهد و یاد بگیرد؛ آنچه در کتاب و کتیبه است، بنگرد و مطالعه کند و یاد بگیرد، ظرفیتش همان ظرفیت علم است و به همان اندازه گسترش پیدا میکند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33238
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ انقلاب اسلامی، به نوعی انقلاب علوم انسانی بود
🔻 تولیت آستان قدس رضوی در دیدار با هیئت رئیسه دانشگاه علامه طباطبائی:
🔹 حجت الاسلام والمسلمین مروی، تولیت آستان قدس رضوی: ارتباط و همکاری فعال میان بخشهای فرهنگی و علمی آستان قدس رضوی با بخشهای علمی داخل و خارج از کشور مورد استقبال، خوشوقتی و انتظار بنده است، زیرا این ارتباطات میتواند به بهره برداری هرچه بهتر از ظرفیتهای علمی و فرهنگی دستگاه حضرت رضا(ع) منجر شود.
🔹 انقلاب اسلامی، انقلابی انسانی و فرهنگی و به نوعی انقلاب علوم انسانی بود و دانشگاه علامه طباطبائی به عنوان دانشگاه تخصصی علوم انسانی کشور باید در دستیابی به رشد و توسعه دانش در حوزه علوم انسانی، در تراز انقلاب اسلامی عمل کند.
🔸 عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی: دانشگاه علامه طباطبائی دانشگاه تخصصی علوم انسانی است که منشأ خدمات ارزشمندی به جامعه است و بسیاری از چهرههای برجسته علمی، سیاسی، اجرایی و ماندگار کشور از فارغالتحصیلان این دانشگاه هستند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33230
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✳️ همایش بینالمللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره)
🗓 زمان برگزاری: 25 و 26 خردادماه 1402
✅ پایگاه اطلاعرسانی آثار حضرت آیتالله مصباح یزدی(ره)
🌐 https://mesbahyazdi.ir
✅ کانال اطلاعرسانی آثار علامه مصباح(ره)
🔰 @mesbahyazdi_ir
✅ انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و انتشار آثار حضرت علامه مصباح(ره)
🌐 https://eshop.iki.ac.ir/shop/7
🔷 سایت همایش بینالمللی علوم انسانی در اندیشه علامه مصباح(ره)
🌐 www.ihsam.iki.ac.ir
🔷 کانال همایش در ایتا، سروش و بله
🔰 @ihsam_ir
🔷 شماره دبیرخانه همایش
☎️ 02532113456
🕌 مکان برگزاری: قم، بلوار جمهوری، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandish
✅ در حوزه علوم انسانی به شدت به فناوریهای نرم اجتماعی نیازمند هستیم
🔻 حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
🔹 تلاش کنیم علم را به حکمت تبدیل کنیم یا علم را به حکمت، تعالی ببخشیم. حکمت، علم است اما علمی که مبتنی بر «تعقل و تفکر»، «عقل نظری و عقل عملی» و «عقل معاش و عقل معاد» است. اگر علمی مبتنی بر عقل نظری و عقل عملی و معاش و معاد باشد و این علم کارآمد و حوزه نظر و عمل را شامل شود، این میشود حکمت. بنابراین اگر خواستیم ببینیم که چقدر علم دانشجویان و استادان با حکمت تعالی پیدا کرده است، باید ببینیم که چقدر به نظر و عمل توجه دارند.
🔹 بنده به عنوان کسی که چهار ماهی است که مشغول رصد در حوزه علم و فناوری کشور هستم، به این نتیجه رسیدهام که در حال حاضر در کشور، در حوزه علوم انسانی به شدت به فناوریهای نرم اجتماعی نیازمند هستیم. معمولا اصطلاح فناوری در حوزه علوم مهندسی مطرح است، در حالی که فناوریهای نرم اجتماعی در حوزه علوم انسانی مطرح است و اگر در حوزه علوم انسانی به نظریهها اکتفا کنیم و به فناوریهای نرم اجتماعی برای تکنولوژی آموزشی و حکمرانی نرسیم، علوم انسانی ما علم است ولی حکمت نیست.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33266
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅️ گروه فقه پزشکی مرکز فقهی ائمه اطهار علیهمالسلام، از بین فضلا جهت تحصیل در این رشته دعوت به عمل میآورد.
🔰 سابقه ۵ سال شرکت در درس خارج، موفقیت در آزمون ورودی و تعهد حضور منظم در برنامههای اعلامی، از جمله شرایط پذیرش این دوره تخصصی میباشد.
💠 زمان ثبت نام تا ۱۰ تیرماه ۱۴۰۲ تمدید شده و علاقهمندان و پژوهشگران میتوانند با مراجعه به سایت مرکز فقهی ائمه اطهار علیهمالسلام یا تماس با شماره تلفن ۳۷۷۳۳۵۳۵، داخلی ۱۸۶، در این دوره تخصصی ثبتنام نمایند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_پزشکی
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ پیگیری ۳۰ برنامه در فقه معاصر
🔻 آیت الله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه:
🔹 بیش از ۱۰۰ رشته آن سرفصل نویسی شده و با سرعت قابل قبول پیش رفته است؛ درختواره دانشی منظومه دقیق و منسجمی است که اجرای سریع تری پیدا خواهد کرد.
🔹 فقه معاصر بدیل فقه سنتی ما نیست بلکه قرار است از مناهج اصیل اجتهادی پویایی فقه دنبال شود؛ ۳۰ برنامه در فقه معاصر در حال پیگیری است.
🔹 از همه کسانی که مراکز سطوح عالی راه انداختند لطف کنند هدایت علمی را راه بیاندازند و درس را به فضای آزاد حواله دهند زیرا ما معتقد به حوزه آزاد، انتخابی و شکوفایی علم و دانش در فضای حوزه های علمیه هستیم؛ باید فضای مراکز تخصصی فضای ارتباط با متخصصین باشد.
🔹 اگر در اجرا اشتباهاتی وجود داشت نقدها را شنوا هستیم همانطور که بیش از ۳۰۰ نفر از اساتید نظر خود را ارائه داده اند؛ تصمیم سنجیده ای گرفته خواهد شد باید تأکید کنیم که شورای مدیریت بر سنت های دیرپای علمی و اخلاقی پایبند است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33274
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ راهبرد مربع کردن دایره تورمی
🔻 علی ظاهری بیرگانی، پژوهشگر اقتصاد راهبردی مطرح کرد؛
🔹 عبارت «مربع کردن دایره» استعارهای برای تلاش برای انجام کاری غیرممکن استفاده میشود. بر این اساس، وقتی با یک معضل اساسی مواجهید که مثل دایره معیوب (loop) دائماً خود را تشدید میکند، باید اصطلاحاً آن دایره را مربع کنید، یعنی چرخه را بشکنید.
🔹 مواجهه فعالانه با چرخه مخرب و تشدیدشونده تورمی در اقتصاد ایران الزامی است؛ چراکه در نگاه راهبردی تا وقتی سیاستگذار برای شکستن دایره تورمی فعلی مداخله فعال نکند، این چرخه معیوب به حرکت خود ادامه خواهد داد.
🔹 اقتصاد ایران که بیش از پنجاه سال بهطور متوسط با تورم بیستدرصدی دستبهگریبان بوده و دهه ۹۰ را با تابآوری در مقابل سلاح تورمی تحریم آمریکا پشت سر گذاشته، در چهار سال گذشته به دلیل گرفتار شدن در «دایره مخرب تورمی» -بسان بیماری که از تب مزمن رنج میبرد- پیوسته نرخهای تورم بالای چهل درصد را تجربه کرده، بهطوریکه متوسط نرخ تورم در چهار سال اخیر حدود ۴۵.۳ درصد بوده است؛ به همین دلیل کاهش چشمگیر تورم باید اولویت اصلی سیاستگذار و مجری اقتصادی باشد،
🔹 اما چگونه؟ همچنین سؤال مهم دیگری که مطرح میشود این است که «عامل مسلط» برای افزایش تورم در اقتصاد ایران بهویژه در چهار سال گذشته از چه نوعی است؟ آیا عامل مسلط، رشد نقدینگی است یا افزایش نرخ ارز؟ آیا افزایش نرخ ارز، معلول افزایش تورم است یا علت آن؟
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33298
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
☑️ اگر نظام اقتصادی اسلام را استخراج نکنیم، ناچار هستیم در نظام سرمایهداری حرکت کنیم
🔰آیتالله اراکی در چهارمین مدرسه فصلی فقه نظام
◾️تمدن اسلامی، بدون وجود یک «نظام اسلامی» محال است و نظام اسلامی نیز بدون «فقه نظام اسلامی» محال است.
◾️مراد از «فقه» در عبارت فقه نظام، تعریف متعارف از فقه است. منتهی، مکلف گاهی مکلف خرد است، گاهی مکلف کلان. نظام، فعل مکلف کلان است.
◾️ما فقه نظام یا فقه کلان را اینگونه تعریف کردیم که هرجا موضوعِ حکم فقهی، «حاکم بما هو حاکم» یا جامعه ای که تحت حاکمیت آن حاکم است، باشد، این حکم، حکم فقه کلان است.
◾️این نظام مالیاتی فعلی ما، نظام مالیاتی در نظام سرمایه داری است. در نظام مالیات اسلامی «خمس» داریم، «زکات» داریم. البته گفتیم این بر اساس زکات بودن، خود این هم متفرع است؛ چون نظام است. لذا در نظام اسلامی، باید پول آن هم از طلا و نقره باشد. آن وقت زکات نقدی و مالیات معنی پیدا می کند. مالیات می شود، خمس و زکات.
✳️ نظام اقتصادی، یعنی روابط اقتصادی کلان. این روابط اقتصادی کلان در نظریه اسلامی، از یک جا شروع می شوند و به یک جا ختم می شوند که این آغاز تا آن انجام، پنج حلقه را تشکیل می دهد که به طور زنجیروار به هم پیوسته هستند: حلقۀ توزیع نخستین، حلقه تولید، حلقه توزیع ثانوی یا توزیع مجدد، حلقۀ مبادله و تبادل و حلقه مصرف.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
16.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اندیشه های اقتصادی امام خمینی (ره)
❇️ اقتصاد ابزاری برای تکامل معنوی بشر
❇️ اقتصاد به مثابه یک نظام اجتماعی دارای ماهیت هنجاری
❇️ اقتصاد ابزاری برای پیشرفت و تعالی بشر
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مطالبه استاد فاضل لنکرانی از حوزویان برای پرداختن به مکتب فقهی و اصولی امام خمینی(ره)
🔹 با اینکه یک دوره اصول ۲۳ ساله گفتهام و حرفهای امام را جمله به جمله به دقت مورد بررسی قرار دادهام، اما هر چه زمان میگذرد اعتقادم به علمیت امام واقعاً بیشتر میشود و هر چه بیشتر توجه میکنم به نوآوریها و حرفهای تازه امام در اصول و فقه بیشتر میرسم.
🔹 متأسفانه در حوزههای علمیه هنوز قدر علمی امام (ره) روشن نیست. من مظلومیت علمی امام را در حوزهها میبینیم و این حرفی از روی تعصب و علاقه مفرط به امام نیست. هر چند علاقه بنده به امام مفرط است و بر این افراط هم افتخار میکنم اما این قضاوتم در مورد مسائل علمی روی تعصب نیست.
🔹 روی این است که انسان میبیند مرحوم امام چه مقدار عمیق و دقیق بوده و چه مقدار حرف دارد و چقدر از معاصرین خودش جلوتر بوده، اما بهگونهای در حوزه وانمود کردهاند که امام نسبت به اقران خودش از جهت علمی عقبتر بوده است.
🔹 من هر چه بیشتر روی کتاب مناهج امام کار میکنم در مییابم امام این کتاب را به عنوان یک متن درسی نوشتهاند چون قلم شان در مناهج با قلم شان در کتاب البیع خیلی فرق میکند، اما در ذهن آقایان نمیآید که یک بار این مناهج را باز کنند، یا به گروهی بدهند آن را ببینند و متن درسی قرار دهند. متأسفانه در اثر این بیتوجهی مسئولین حوزه اصلا محلی از اعراب برای مکتب قم باقی نمانده است!
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33294
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ امام خمینی «فقه عمومی» را زنده کرد
🔻 آیت الله کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری:
🔹 فقه عمومی غیر از فقه مرسوم حوزههای علمیه است، برخی اوقات گفته میشود فقه حکومتی و فقه نظام؛ اگر شما مقایسهای کنید بین وضعیت حوزههای علمیه قبل و بعد از انقلاب میبینید که خیلی از کتابها و ابواب فقهی اصلا در حوزهها تدریس نمیشد و مهجور شده بود، امام خمینی(ره) دو سوم کتابهای فقهی را احیا کرد.
🔹 فقه خصوصی، فقه تنظیمگر روابط اشخاص با یکدیگر است همچون فقه معاملات، اما فقه عمومی، فقه تنظیمگر روابط اجتماعی و سیاسی با پیش فرض وجود دولت است.
🔹 فقه عمومی یا فقه حکومتی بنیانهایی دارد که این بنیانها باید مورد توجه یک پژوهشگر حوزوی باشد و اگر اینها مورد توجه نباشد از این فقاهت فاصله میگیرد و نمیتواند درک کند.
🔹 دین شناسی و چرایی وجود دین ماهیت کلامی و فلسفی دارد اما در نهایت اثر فقهی دارد. این زاویه دید بر فقاهت بسیار اثرگذار است.
🔹 امام متکفل اجرای ساختار دین است. عنصر سوم در فقه عمومی و فقه نظام وجود رهبر الهی است که جامعه را پیش ببرد و نقش اساسی در پیشرفت جامعه اسلامی دارد؛ چه امام عصر که رسول الله و اهل بیت (ع) باشند و چه امام به نیابت که ولی فقیه و مرجع دینی باشد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33289
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از در مدرسه فصلی حکمرانی حکمت بنیان در عصر هوش مصنوعی
🔹 آیتالله فرحانی، عضو مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه مقوله «اضافات اعتباری» مخرج مشترک بین فلسفه اسلامی و فلسفه هوش مصنوعی است، اظهار داشت: ادراک معقولات ثانیه نقطه فارق بین ادراک انسان و ماشین است و به همین دلیل ماشین نمیتواند «اعتبار» کند.
🔸 حجت الاسلام امینینژاد، استاد حوزه و دانشگاه، اولین اصل برای ورود به فضای مجازی هوش پایه را بسط ارزشها دانست و تصریح کرد: ما باید از تمام مسئلههای انسانی در حوزههای عقیدتی، اخلاقی و... بازتعریفی در فضای مجازی هوش پایه داشته باشیم بهعنوان نمونه مسئله صلهرحم، نهی از منکر و امربهمعروف، تبلیغ و آموزش، تربیت فرزند و اخلاق در خانواده باید در فضای مجازی هوش پایه بازتعریف شود.
🔹 حجتالاسلام انبیایی، استاد حوزه و دانشگاه با بررسی امتیازات هوش مصنوعی و هوش انسانی، بیان کرد: عمده فعالیتهای علمی و عملی کنونی در حوزه هوش مصنوعی، معطوف به «هوش مصنوعی ضعیف» است و آنچنان به ابعاد گسترده و مهم «هوش مصنوعی قوی» یعنی ماشین هوشمندی که میخواهد تمام رفتارها و فرآیندهای انسانی را تقلید کند، پرداخته نشده و این یک ضعف بزرگ است.
🔸 حجتالاسلام چگینی، معاون امور بینالملل دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی، مزیت عصر هوش مصنوعی را حکمرانی داده محور دانست و اظهار داشت: ما با استفاده از هوش مصنوعی میتوانیم به اطلاعات موردنیاز برای اداره کشور و جامعه دست پیدا کنیم.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ با موضوع: فقه جواهری تا نظام سازی علوم انسانی اسلامی
🎙با حضور: استاد علی فرحانی
🔵 پخش زنده از کانال المرسلات
⏰زمان لایو: چهارشنبه. 17/3/1402
⏰ساعت: 12:30
📌اگر سوال و دغدغه ای در این باره دارید برای ما بفرستید 👇👇
@admin_morsalat
📱#پخش_زنده از کانال المرسلات در #ایتا 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/912326691Cd7b7696c9b
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#مجازی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بیانیه پایانی اجلاس معاونان آموزشی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی منتشر شد
🔻 در بخشی از این بیانیه آمده؛
🔹 آمایش آموزش عالی یکی از محورهای اصلی تحول در نظام آموزش عالی کشور میباشد. توجه همزمان به تطبیق مشاغل با نیازهای بازار کار، محتوای مشاغل و حفظ رویکردهای آیندهنگرانه در تحقق اهداف راهبردی کشور در ساماندهی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور و گسترش رشتههای تحصیلی مورد تأکید است.
🔹 در راستای تحقق دانشگاه تمدنآفرین و حکمتبنیان بر اجراییسازی عالمانه ایجاد دانشگاههای حکمتبنیان و تاسیس دانشکدههای علوم و فناوریهای راهبردی آینده در برخی دانشگاههای منتخب با الگوی مدیریتی برنامه محور تأکید شد.
🔹 در راستای کارآمدتر نمودن نظام آموزش عالی، مقرر گردید در سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۰ درصد از کدرشته محلهایی که ظرفیت پذیرش دانشجو و نرخ اشتغال آنها پایین بوده است، ساماندهی شود. رشتههای علوم و فناوری های راهبردی آینده، برخی رشتههای علوم پایه، علوم انسانی و رشتههای مرتبط با امنیت غذایی از این قاعده مستثنی هستند.
🔹 آیین نامه ارتقاء مرتبه علمی اعضاء هیأتعلمی یکی از اثرگذارترین آییننامههای جهتدهنده فعالیتهای دانشگاه و اعضای هیأتعلمی است. در این راستا تقویت بخش آموزشی آییننامه ارتقاء مرتبه علمی اعضاء هیأتعلمی و تدقیق شاخصهای آموزشی و نقش آفرینی اعضاء هیأتعلمی در تحقق برنامههای تحولی دانشگاه مورد تأکید میباشد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33310
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#قزوین
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بیست و ششمین کرسی ترویجی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
🎙ارائه کننده: دکتر سلمان نقرهکار استادیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی(ره)، مقاله خود را با عنوان «نظریه آموزش معماری مبتنی بر حکمت اسلامی و متناسب با بوم ایرانی» ارائه خواهد کرد.
🎙ناقد: دکتر حیدر جهانبخش دانشیار گروه معماری دانشگاه پیام نور
🎙 دبیر جلسه: دکتر زهرا برزگر دکتری معماری و دبیر اجرایی کمیسیون معماری و شهرسازی هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی
⏰ زمان: | یکشنبه 21 خرداد 1402 | ساعت 13 تا 15 |
🏢 مکان: تهران، رسالت، خیابان هنگام، خیابان دانشگاه، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده معماری و شهرسازی، سالن طبقه سوم.
🌐حضور مجازی از طریق: https://yun.ir/korsi26
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#شهر_سازی
#کرسی_علمی_ترویجی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ثروت واقعی کشور در مدارس نهفته است
🔻 آیت الله علم الهدی در دیدار با وزیر آموزش و پرورش:
🔹 باید در وزارت آموزش و پرورش، شرایط بهگونهای رقم بخورد که وزرا پیش از تصدی مسئولیت به اشراف و اطلاع کاملی از ظرفیتها، زیرساختها و البته نواقص و محدودیتها دست پیدا کنند تا اینطور نشود که وزیری به امید بودجه آنچنانی به وزارت برسد اما در ادامه با انبوه مطالبات و مشکلات محاصره شود.
🔹 کلینگری، اساس اجرای ناقص سند تحول است. نمی شود وزیر متمرکز بر پایتخت باشد و براساس یک نسخه واحد، تدابیر یکسانی برای استان های مختلف ترتیب بدهد؛ آن هم در شرایطی که استان ها از نظر ظرفیت ها، زیرساخت ها و ضرورت ها باهم تفاوت مبنایی دارند و به طور مثال، خراسان رضوی با وجود دانش آموزان مهاجر و مسائل دیگر، راهکار سازماندهی مشابهی با سایر استان های کشور نخواهد داشت
🔹 بعد از اینکه مسئولیت مدیریت معادن به عنوان منبع اصلی ثروت کشور در اختیار وزارت صمت قرار گرفت، توجه بر این وزارتخانه چندبرابر شد و بسیاری افراد و جریان ها، چشم شدند تا رویه مدیریتی وزیر صنعت، معدن و تجارت را زیر ذره بین بگیرند. حالا شما در نظر بگیرید که آموزش و پرورش بهعنوان دستگاه تربیت نیروی انسانی، سرمایه حقیقی کشور است و مدارس ما به عنوان کانون تعلیم و تربیت دانش آموزان، از هر معدنی ارزشمندتر هستند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33317
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تعلیم_و_تربیت
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ انجمن اقتصاد اسلامی با مشارکت پژوهشکده امور اقتصادی و ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت امور اقتصادی و دارایی و مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و مرکز فقه اقتصادی طیبات برگزار میکند؛
سلسله نشستهای ترسیم مرزهای دانش اقتصاد اسلامی
Exploring the Frontiers of Islamic Economics
موضوع: تحریف و مصادره اندیشه اقتصادی امام خمینی ره توسط لیبرالها
با ارائه حجت الاسلام جواد عبادی پژوهشگر فقه اقتصادی
🪑نشست چهارم
🗒چهارشنبه 17خرداد 1402
⏰ساعت 17 تا 19
📌قم میدان معلم مدرسه عالی امام کاظم علیه السلام طبقه3 اتاق 308
✌️حضوری و مجازی
♻️مسیر ارتباطی: ۰۹۱۹۶۶۵۱۲۳۳
🔗 پخش مجازی:
https://live.onlineamoozan.ir/ch/skyroom/anjomaneghtesad
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ رونمایی از چهار اثر جدید مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)
🔻 حجتالاسلام اکبری شاهرودی، مدیر دفتر انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار(ع):
🔹 این مرکز عظیم تخصصی، با تمرکز بر محور پژوهشهای فقهی معاصر و کاربردی، توانسته است خدمات بزرگی به عرصه تحقیقات بنیادین و مورد نیاز نهادهای مختلف تقنینی و اجرایی ارایه دهد.
🔹 اولین اثر، تقریرات درس استاد محمدجواد فاضل لنکرانی به زبان عربی با موضوع مقاصد الشریعه و عنوان «اطلاله علی مقاصد الشریعه» است که در درس خارج اصولشان در سال ۱۴۰۰ بیان نمود و در یک مقدّمه و پنج فصل تنظیم شده و در آن، به بیان تعاریف مقاصد الشریعه و ادوار مختلفی که این موضوع بین اهل سنّت مطرح شده و سایر جوانب بحث پرداخته شده و در پایان، اشکالاتی بر استفاده از مقاصد الشریعه وارد نموده و آن را در بوته نقد و بررسی قرار داد.
🔹 اثر ارزشمند بعدی، «فقهپژوهی پزشکی» است که توسط حججاسلام قاسمی و حامد میرزاخان گردآوری شده است. در این کتاب، متن کامل نشستهای علمی در موضوعات فقه پزشکی، مانند تلقیح مصنوعی، واکاوی فقهی تزریق واکسن کرونا، بررسی فقهی نسب و آثار آن در باروری مصنوعی، ابعاد فقهی حقوقی مرگ مغزی، جریان مذاق شریعت در فقه پزشکی، چالشهای اهدای جنین، چالش های فقهی حقوقی مسئولیت مدنی پزشکان، تغییر جنسیت، مراحل جنین از منظر اسلام و پزشکی، و سقط جنین میباشد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33322
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_پزشکی
#نشر
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از اجلاسیه اساتید سطوح عالی حوزه علمیه قم
💢 اجلاسیه اساتید سطوح عالی و مراکز تخصصی حوزه های علمیه با حضور حضرت آیت الله سبحانی، آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین و شورای عالی حوزه، آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه، حجت الاسلام والمسلمین عباسی مدیر جامعه المصطفی العالمیه، حجت الاسلام والمسلمین میرمحمدی رئیس مرکز خدمات و جمع کثیری از اساتید سطوح عالی و دروس خارج برگزار شد.
🔹 آیت الله سبحانی با تأکید بر پیشرفت حوزه های علمیه در طول ۲۰سال اخیر به ویژه ۴۴ سال گذشته، این پیشرفت را غیرقابل انکار توصیف کرد و از ضرورت نگاه به نواقص نیز سخن گفت.
🔹 ایشان در سخنان خود بر لزوم توجه به انتخاب استاد توسط طلاب تأکید کرد و از مدیران حوزه درخواست کرد که انتصاب اساتید را کمتر کنند. از این رو آیت الله اعرافی در سخنان خود با تعبیر «حوزه آزاد» این امر را رویه خود معرفی کرد و از مراکز تخصصی حوزه خواست لطف کنند و به جای تدریس با اساتید مشخص، طلاب را به دروس آزاد راهنمایی کرده و به هدایت علمی و تربیتی بپردازند.
🔸 آیت الله اعرافی در صحبت های خود با اشاره به سخنان آیت الله سبحانی بر نگاه همیشگی مدیریت حوزه به نیمه خالی لیوان تصریح کرد و برطرف شدن چالش های حوزه های علمیه را با وحدت، شدنی برطرف شدن چالش های حوزه های علمیه را با وحدت، شدنی دانست.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33285
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ دومین دوره مدرسه تابستانه سیاستگذاری اقتصادی
🔹وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار می کند
🔹 ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی
علوم اقتصادی | مدیریت | حقوق
🌐 ثبت نام از طریق سامانه epschool.ir
📎 شرایط و مقررات
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#مدرسه_تابستانه
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ایرادات لایحه نهایی دولت در خصوص عفاف و حجاب
1️⃣ به کم قانع نباش!! طبق ماده ۱ لایحه، فرقی بین نمایان شدن آرنج دست با پوشیدن مینی ژوب و… وجود نداره و جریمه هر دو یکسانه.
2️⃣ پلیس تماشاچی: با توجه به تأکیدبر استفاده از سامانههای هوشمند، پلیس در صورت دیدن یک یا چند نفر بصورت نیمه برهنه حق هیچ مداخله ای را نخواهد داشت. آنها نهایتا در صورت ثبت چهره با پیامک جریمه روبرو خواهند شد.
3️⃣ هیچی نگو، جریمه میشی ها!: پلیس که قرار نیست کاری بکنه؛ مردم هم درصورت مداخله با کوچکترین اهانتی با جریمه ای بیش از جریمه فرد نیمه برهنه مجازات میشوند!!
4️⃣ مسئله ناتمام اپال ها: طبق ماده ۳ مسئولین مراکز تجاری باید از «ورود» افراد برهنه پوش جلوگیری کنند. ولی فکری اساسی برای «بعد از ورود» این افراد نشده است و حکایت اپال ها همچنان باقی است.
5️⃣ ساحل آزاد شد؟ با توجه به فقدان دوربین در بسیاری از مناطق، و یا امکان دور زدن دوربین های نظارتی، اتکای کامل به دوربین و حذف میدانی پلیس به معنای آزادی برهنگی در بسیاری از نقاط (ساحل وکوه و…) خواهد بود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33248
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔻مرکز پژوهشی موسسه عالی فقه و علوم اسلامی برگزار می نماید:
❇️ نشست علمی با موضوع تداخل دیات جنایات مادون نفس با رویکرد به نقد قانون مجازات اسلامی
🔻با نقد و ارزیابی اساتید گرانقدر:
🎙استاد حسینعلی بای عضو هیئت علمی گروه حقوق پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🎙آیتالله محمد محمدی قائنی استاد دروس خارج حوزه علمیه قم
🎙آیتالله ابوالقاسم علیدوست استاد دروس خارج حوزه علمیه قم
🎙استاد مسعود امامی عضو گروه فقه جزای موسسه دایرة المعارف فقه اسلامی
🎙ارائه دهنده:
حجة الاسلام محمد جواد محمدی پژوهشگر مرکز پژوهشی موسسه عالی فقه و علوم اسلامی
⏰ زمان: پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۰ الی ۱۲
🏢 مکان: ۴۵متری صدوق، خیابان حضرت ابوالفضل علیه السلام ، روبروی مسجد حضرت ابوالفضل علیه السلام ، موسسه عالی فقه و علوم اسلامی
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ طراحی نظام رفتاری مبتنی بر علوم انسانی اسلامی وظیفه حوزه علمیه است
🔻 حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی، معاون پژوهش حوزه های علمیه کشور در بندرعباس:
🔹 امروز رسالت حوزه های علمیه طراحی نظام های رفتاری مبتنی بر علوم انسانی و اسلامی است.
🔹 نظام های رفتاری نیاز به پژوهش دارد تا اثرگذاری در جوامع را بوجود آورد و نباید در این خصوص پژوهش، ساده انگاری شود.
🔹 در علوم تجربی مانند پزشکی شاهد جریان مهاجرت هستیم ولی در علوم انسانی به ویژه در ایران با بحران روبرو هستیم مهاجرت وجود ندارد، زیرا که این بخش با اداره جامعه و نظام حکمرانی رابطه مستقیم دارد و کشورهای غربی در این خصوص حواسشان جمع است.
🔹 در نظام آموزشی باید ذهن طلبه را درگیر مباحث دانشی کنیم تا رشد علمی داشته باشیم و بهترین روش آن استفاده از پژوهش محور شدن مباحث درسی است.
🔹 هدفگذاری در امر پژوهش در سطح یک و دو مکمل آموزش است و روح تحقیق و جستجو را ایجاد می کند. یادگیری مهارت های پژوهشی باعث تسهیل مفاهیم و قواعد مهارت پژوهشی می شود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33329
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#هرمزگان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
22.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 بررسی تحول دینداری در کودکان و نوجوانان
✅ کامران شیوندی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در کنگره بین المللی یکصدمین سال تالیف کتاب مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی در جمع آیات عظام، مسئولین نظام و اساتید حوزه و دانشگاه در روز ۹ خردادماه ۱۴۰۲در سالن اجلاس سراسری صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران با موضوع تحول دینداری در کودکان و نوجوانان به ایراد سخن پرداخت.
🔹وی در این سخنرانی تصریح کرد: نظام های آموزشی و تربیتی دنیا، در حال گذار از هوش به سوی خردمندی هستند. این سخنرانی را با هم می بینیم.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تعلیم_و_تربیت
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
♦️همایش اقتصاد ایران؛ اصلاحات ساختاری در گام دوم
❇️محورها
1️⃣اصلاح ساختار نظام سیاستگذاری اقتصادی
2️⃣اصلاح ساختار حکمرانی بر مبنای داده
3️⃣اصلاح ساختار نطام مالی
4️⃣اصلاح ساختار نظام مالیاتی حمایتی
5️⃣اصلاح ساختار نظام بودجهریزی
🔴محور ویژه: مهار تورم و رشد تولید
https://www.ieforum.org/introduction
مهلت ارسال مقاله: ۳۰ خرداد ۱۴۰۲
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#همایش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✳️ دبیرخانه همایش بینالمللی خانواده مقاوم؛ چالشهای اخلاقی در جهان متحول با مشارکت انجمن علمی زن و خانواده برگزار میکند:
◀️ فراخوان تجربهنگاری
ویژه اساتید، مبلغان، مشاوران، کنشگران تعلیم و تربیت، طلاب سطح 3و 4
🔻محورهای فراخوان
1️⃣ تجربهنگاری پدران، مادران، همسران و فرزندان موفق از غلبه بر چالشهای اخلاقی و خانوادگی
2️⃣ تجربهنگاری مبلغان موفق از غلبه بر چالشها و آسیبهای اخلاقی
3️⃣ تجربهنگاری کنشگران عرصه تربیت از مواجهه با چالشها و تهدیدهای تربیتی
4️⃣ تجربهنگاری مساجد و هیئتهای مذهبی از چگونگی مواجهه با چالشهای اخلاقی و خانوادگی
5️⃣ تجربهنگاری گروهها و شبکههای اجتماعی مرتبط با خانواده از مواجهه با چالشها و تهدیدهای خانوادگی و اخلاقی
6️⃣ تجربهنگاری مشاوران و مددکاران فرهنگی و اجتماعی از مواجهه موثر با افراد آسیبپذیر
از آثار برتر تقدیر بهعمل خواهد آمد.
⏰ مهلت ارسال آثار:
31 شهریور 1402
📩 طریقه ارسال آثار:
بارگذاری در سایت:
www.resistantfamily.wfrc.ac.ir
🔹 کانال همایش در ایتا
🆔 https://eitaa.com/resistantfamily
📌 کانال همایش در واتساپ
🆔 https://chat.whatsapp.com/GsHcoKJgjSfE1iuXVxLv1v
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از میزگرد «روششناسی فقه سیاسی از نگاه امام خمینی و شهید صدر»
🔹 استاد خالد الغفوری: با تأکید بر اهمیت مسالهٔ رویکردشناسی و روششناسی، به جایگاه دو مسأله حرکت از روبنا به زیربنا و درنگ ژرف و دقیق روی احکام در مقام یک مجموعه نظاممند، اشاره کرد و نظریه «منطقه الفراغ» شهید سیدمحمدباقر صدر را از این حیث که نقشی اساسی در کشف نظامات فقهی دارد، به بوتهٔ بررسی قرار داد.
🔸 حجت الاسلام غفوری، دینشناسی شهید صدر و اینکه ایشان دین را برای مدیریت زندگی بشر میدانستند، از نکتهها و فرازهای برجسته نظریه فقه نظام وی برشمردند و از زوایای آن، سخن بهمیان آوردند.
🔹 حجت الاسلام مقیمی، معاون پژوهش حوزه علمیه قم خاستگاه نظریه فقه نظام سیاسی امام خمینی را، تغییر رویکرد به دین اسلام دانست و یادآور شد: در نگاه امام خمینی دین برای بنیانگذاری بنای سترگ سعادت بشر، در سه ساحت: فردی، اجتماعی و حکومت است.
💢 در ادامه نشست به سنجش و بررسی مسائلی، نظیر: ماهیت نظریه منطقه الفراغ، تفاوت آن با نظریه ولایت مطلقه فقیه، جایگاه حکومت در نظام سیاسی، جایگاه مصلحت و تأثیر آن در استنباطهای سیاسی، راههای استباط نظام سیاسی، نقش اهداف و کلیات دین در کشف نظام سیاسی، نقش مکان و زمان و اجتهاد اول ودوم و چگونگی تشکیل حکومت در نظریه امام خمینی وشهید صدر پرداخته شد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33278
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅️ فراخوان دهمین جشنواره علامه حلی حوزه علمیه قم
🔰 ویژه طلاب سطوح عالی، مراکز تخصصی، فقهی، هدایت علمی تربیتی و مدارس سطح یک (برادران)، مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم و جامعة الزهرا (س)
↙️ ثبت نام
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی
#جشنواره
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com