✅ محصور کردن فقه سیاسی به احکام امری اشتباه است
🔻 آیتالله ابوالحسن مهدوی در درس خارج فقه سیاسی بیان کرد؛
📚 کلمه فقه به معنای فهم دین است و مراد از فهم دین، فهم مجموع اعتقادات، اخلاقیات و احکام میباشد. زمانی که از کلمه فهم استفاده میشود، مراد اعم از فرد مکلف و مجتهد است.
📚 نکته مهم این است که بدانیم سه علم مذکور ثبوتا با همدیگر مرتبط هستند؛ از این رو نمیتوان آنها را منفک از همدیگر بیاموزیم. اتفاقی که متاسفانه امروزه در حوزه رخ داده و سمت و سوی تعلم در آن به اجتهاد در احکام دین که اصول و فقه است منحصر شده است.
📚 این سه مورد تنیده در هم هستند به گونهای که اگر خداشناسی فرد مشکل داشته باشد در احکام نیز ضرر میکند. بنابر این محصور کردن فقه سیاسی به احکام، امری اشتباه است. مصداق بارز این سخن امام خمینی(ره) است که در اوج ارتباط با خداوند اداره جامعه را نیز بر عهده داشت.
📚 مراد از فقه سیاسی فقط احکام نیست. برخی از بزرگان در تعریف فقه سیاسی گفتهاند نگاه سیاست به وسیله دانش احکام شرعی، این افراد توجه ندارند که نگاه فقه سیاسی، نگاه مجموعه فقه است (احکام، اخلاق و اعتقادات) و از این رو برای بیان احکام در جامعه نیازمند وجود اعتقاد راسخ و قوی در افراد جامعه هستیم. در فهم دین مهمتر از احکام، تحکیم عقاید است.
📚 کلمه فقه اضافه به سیاسی شده است. اگر واژه سیاسی را صفت برای فقه بدانیم، به این معنا است که فقه با نگاه سیاسی مورد بررسی قرار بگیرد تا نظر دین در خصوص سیاست به دست بیاید.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#درس_خارج
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔸برنامه کمیسیون روانشناسی اسلامی ششمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی
📆 ۴ دی ماه ۱۴۰۰
🏢 قم. بلوار جمهوری. موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره)
💻 لینک شرکت مجازی
Https://iwo.ir/ravanshenasi
🔸اعطای گواهی الکترونیکی به شرکت کنندگان حضوری
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#روان_شناسی
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📣 با حضور مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور برگزار می شود:
🎉 اختتامیه 2⃣2⃣مین جشنواره تقدیر از آثار پژوهشی برتر دانشگاه
➕افتتاح کتابخانه تخصصی علوم انسانی اسلامی
✅ مراسم اختتامیه بیست و دومین جشنواره تقدیر از آثار پژوهشی برتر دانشگاه با حضور آیت الله اعرافی، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور برگزار می شود.
🏆 در نشست های جشنواره پژوهش، هر یک از نامزدهای آثار برتر شش دانشکده و مرکز زبان، به بیان ویژگی های اثر خود پرداختند. در مراسم اختتامیه آثار پژوهشی برتر امسالمعرفی و تقدیر می شوند.
🗃 در خلال مراسم اختتامیه، نمایشگاه فعالیت های واحدهای پژوهشی دانشگاه در سالن شماره سه کلاس ها برگزار می شود.
⏰ زمان:
شنبه ۴ دی
ساعت ۱۳:۳۰
📍 مکان:
دانشگاه امام صادق ع، تالار آیت الله مهدوی کنی ره
🌐 درگاه مجازی شرکت در نشست👇
Https://vc.isu.ac.ir/ch/researchfrstival
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#مراسم_اختتامیه
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 برگزاری نشست صمیمی رئیس جمهور با مسئولان اندیشکده منتخب کشور
✅ به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه؛ حجتالاسلام والمسلمین دکتر سید ابراهیم رئیسی با مسئولان اندیشکده برتر کشور دیدار کردند.
🔹 این نشست در روز چهارشنبه یکم دیماه برگزار شد. در این دیدار صمیمی مسئولان اندیشکدهها ضمن بیان گزارش عملکرد اندیشکده خود، به ارائه راهکارهایی درباره مسائل مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... پرداختند.
📝 همچنین مقرر شد تا مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری جلسات منظم و مفصلی با هر کدام از اندیشکدهها برای بررسی مسائل متعدد داشته باشد.
📚 در بخشی از این نشست دکتر رئیسی بر ایجاد هر چه سریعتر سازوکار ارتباط اندیشکدهها با دولت تأکید کرد و تصریح داشت که اندیشکدهها باید در تمامی برنامههای تحولی و سند بودجه تاثیرگذار باشند.
🔹 وی خاطرنشان کرد: ارتباطات نباید محدود به یک جایی از دولت باشد، بلکه باید چندین نقطه اصلی دولت که حالت عام و شمولی دارند نیز درگیر این ارتباطات شوند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 پژوهشگران با در نظر گرفتن نیازهای مردم و جامعه اسلامی، سراغ مسائلی بروند که حل آنها به نظام اسلامی کمک میکند و باعث گشایش در کار مردم میشود
✅ آیتالله محسن فقیهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگویی تأکید کرد؛
📝 باید سعی کنیم پژوهشهای ما ناظر به نیاز مردم و جامعه باشد و این طور نباشد که صِرفا به دنبال یافتن کشف مجهول باشیم و آن مجهول دردی دوا نکند. باید سعی کنیم کار تحقیق و پژوهش به دنبال گشودن گرهای از کار مردم باشد و باعث شود مردم در راستای اطاعت الهی از آن استفاده کنند.
📝 بهتر است پژوهشگران عزیز با در نظر گرفتن نیازهای مردم و جامعه اسلامی، سراغ مسائلی بروند که حل آنها به نظام اسلامی کمک میکند و باعث گشایش در کار مردم میشود. حتی گاهی این خدمات آنان خدمت به نسلهای بعدی نیز میباشد و مانند صدقه جاریهای خواهد بود که باعث رسیدن ثواب به انسان حتی بعد از مرگ میشود.
📝 مقام معظم رهبری نیز روی این نکته تأکید دارند و هدف از پژوهش را دو چیز میدانند: یکی رسیدن به مرجعیت علمی و حضور در جمع سرآمدان علم و فناوری، دوم حل مسائل کنونی و آینده کشور.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26177
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 آغاز به کار نشست 5 روزه کمیسیون هنر اسلامی ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی
📆 چهارم تا هشتم دی ماه 1400/ دانشگاه هنر اسلامی تبریز
✅ فهرست ارائه ها و سخنرانیهای این نشست: https://icih.ir/wp-content/uploads/2021/12/Honar.pdf
🌐 لینک دسترسی مجازی: iwo.ir/honar1400
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
✅ استنباط فقهی در عرصه طب با رویکرد حل مسئله 🔹با حضور استاد محمد قائنی (مدرس خارج فقه) استاد محمد
💢 در فقه ما طب اسلامی معنا ندارد/ با بررسی برخی متون فقهی میتوان فهمید فقیه هیچ تصور درستی از موضوعات پزشکی نداشته است
🔰 گزارشی از نشست «جایگاه استنباط فقهی در عرصه طب»؛
🔹 استاد محمد قائینی: فقه شیعه هرچند از جهت ادله خودش را محدود میداند و از ادلهای که سایر مذاهب خود را مجاز به استفاده از آن میدانند بهره نمیبرد، لکن تراث فقه شیعی که منتهی میشود به ائمه اطهار و رسول الله صلیالله علیه و آله و در متون روایی ما بهعنوان «کتاب علی علیهالسلام» متجلی است و بر اساس برخی از روایات منحصر به فقه است و بس و جواب تمام مسائل الی یوم القیامه در آن موجود است.
🔹 استاد عندلیب همدانی: من به جد معتقدم که در فقه ما طب اسلامی معنا ندارد گزارههایی داریم اما نظام طب اسلامی نداریم اما هم در قرآن و هم در روایات که فقیه باید به آنها نظر داشته باشد تا بتواند در بررسیهای فقهی خود حل مساله را ارائه کند نظام سلامت داریم.
🔹 دکتر نظری توکلی: مسالهای که واقعاً درگیر آن هستیم موضوع شناسی علمی است. بدون موضوع شناسی نمیتوان وارد استنباط احکام شد. با بررسی برخی متون فقهی میتوان فهمید فقیه هیچ تصور درستی از موضوع نداشته است و صرفاً بر اساس شنیدهها و اطلاعات غلط استنباط کرده است و این اکنون بسیار محل بحث و اشکال قرار میگیرد.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26299
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ کمیسیون سیاست گذاری عمومی و حکمرانی اسلامی ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی
📆 یکشنبه، 5 دی ماه 1400
🏢 تهران، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، مرکز علم و فناوری اسلامی (جنب مقبره شهدا)
💻 لینک دسترسی مجازی:
http://iwo.ir/hokmrani
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی_اسلامی
#نشست_کمیسیون
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🎞 اکران مستند آن زمستان
🔹 روایت فصلی از زندگی آیتاللهمصباحیزدی
📆 زمان: یکشنبه پنجم دیماه بعد از نماز ظـهر و عصر
🕌 مکان: خیابان امامزاده ابراهیم، کوچه پنجم، مسجد حاج کاظم
📝 اکران کننده: مدرسهعلمیهآیتاللهبهجت
✅ جهت دریافت بلیط در پیامرسان ایتا پیام بدهید.
💬 شناسه پذیرش؛ @An_admin
🔹 گفتنی است، تماشای مستند رایگان میباشد.
👁🗨 تماشای مستند به صورت خانوادگی نیز مقدور و میسور میباشد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 علیرغم تصویب سند تحول آموزش و پرورش، دولت روحانی سند ۲۰۳۰ را اجرا کرد
🔹 حجتالاسلام والمسلمین پارسانیا: شورای عالی آموزش و پرورش از سوی دولت(روحانی) موظف به اجرای سند ۲۰۳۰ شد و گفته شد از هرچه بگذریم از ۲۰۳۰ نخواهیم گذشت و چنین مسألهای ذیل یک سیاستی اجرایی شد، اینجا نمیتوان شورای عالی انقلاب فرهنگی را تنها مقصر دانست و البته باید پرسید دیگر دستگاهها و نهادها در این خصوص چه اقداماتی داشتهاند.
🔹 در حوزه ۲۰۳۰ سیاستهای نظام مطابق این سند نبود و مسؤولان اجازه اجرای این سند را نمیدادند اما در سطح جهانی تعهداتی داده میشود که الزاماتی را برای ما داشت و دولت آن را دنبال می کرد و البته از نظر حقوق بین الملل هم این موضوع قابل پیگیری است.
🔸 دکتر امینی: روندهای سکولاریزاسیون در جامعه ما نسبت به گذشته قویتر شده است، نفع گرایی جامعه نسبت به گذشته بیشتر شده، جامعه نسبت به گذشته فردگراتر شده، جامعه کمتر از مشارکت استقبال می کند و این مشکلات با سندها حل نخواهد شد.
🔸 سیاستهای کلان بدون اجماع ملی محقق نخواهد شد، چون اجماع عمومی در خصوص یک مؤلفهای نبوده است دولت روحانی توانسته سند ۲۰۳۰ را اجرایی کند، هرکجا اجماع عمومی بر یک سیاستی تعلق گرفته زمینه های تحقق هم فراهم شده و بروکراسی که مانع بوده هم کنار زده شده است. نحوه سازماندهی نهادها و وجه بروکراتیک باید اصلاح بشود.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26288
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مدیریت حوزه علمیه استان تهران به منظور تکمیل کادر وظیفه خود از میان طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور «سرباز طلبه امریه» میپذیرد.
✍️ شرایط عمومی:
1️⃣کد فعال (مرکز مدیریت قم)
2️⃣حداقل اتمام پایه 8(کتبی و شفاهی)
3️⃣حفظ زی طلبگی
4️⃣ساکن استان تهران
5️⃣آشنایی عمومی کار با رایانه
6️⃣نداشتن غیبت از خدمت
7️⃣سلامت جسمی
8️⃣موفقیت در مصاحبه کاری و روانشناسی
☎️ جهت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 02177488900 داخلی 410 تماس بگیرید و یا باآیدی @shahabrohani در پیامرسان ایتا پیام دهید.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 حوزه علمیه نمیتواند فقط با مباحث سنتی پاسخگوی جامعه باشد بلکه باید به فقههای تخصصی توجه کند
✅ بررسی الزامات و موانع وحدت در گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه؛
🔹 علم نافع از دو نهاد حوزه و دانشگاه باید برخیزد. لذا حوزه و دانشگاه باید با همکاری یکدیگر و با تلاش هم به تولید علم و نظریه پردازی، بپردازند تا چالشها، معضلات و مسائل را حل کنند و مسیر پیشرفت و تمدن سازی را هموار کند.
🔹 اگر حوزه علمیه فقط به علوم اسلامی و دانشگاه فقط به علوم انسانی و طبیعی بپردازد و هیچ ارتباطی با هم نداشته باشند، پیشرفت و تمدن سازی رخ نمیدهد.
🔹 مهمترین مانع را عدم نگاه حکمرانی میدانم. تمام فعالیتهایی که در حوزه علم و فناوری می شود، جزیرهای است و شبکهای نیست. اگر حکمرانی علم و فناوری که سیاستگذاری تنظیمگری و خدمات عمومی است، شکل بگیرد، قطعا وحدت حوزه و دانشگاه در مسیر تمدن سازی ایجاد میشود.
🔹 حوزه علمیه اگر میخواهد به مباحث سنتی فلسفه، سنتی کلام، سنتی فقه و ... بپردازد، پرسشهای زمانه را نمیتواند، پاسخ دهد. حوزه علمیه باید به فقههای تخصصی؛ فقه فرهنگ، فقه اقتصاد و حکمرانی بپردازد، فلسفههای مضاف را از دل فلسفه مطلق بیرون بکشد. فلسفه فرهنگ، فلسفه هنر و فناوری علم و جامعه، تاریخ اخلاق، لذا حوزه باید مباحث فلسفی و فقهی را روزآمد کند. در حال حاضر قدمهای خوبی برداشته شده است، ولی آغاز راه است.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26293
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ کمیسیون حقوق اسلامی ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی
📆 دوشنبه 6 دی ماه 1400
🏢 قم، دانشگاه باقرالعلوم(ع)
💻 لینک دسترسی مجازی:
http://dte.bz/res1
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق_اسلامی
#نشست_کمیسیون
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 مدرک تحصیلی معتبر و مورد اتفاق همه حوزههای علمیه طراحی و صادر شود
🔰 حضرت آیتالله علوی گرگانی در دیدار مسئولین معاونت پژوهش حوزه:
📚 جامعه روحانیت و حوزه علمیه قم باید بتوانند جهان را از علم و علوم مکتب اهل بیت علیهم السلام سیراب کنند.
📚 باید مقوله عالم پروری در حوزههای علمیه به گونه ای اجرایی شود که طلاب پس از فارغ التحصیلی به سطح علمی خوب و قابل اعتنایی برسند.
📚 نظر من این است که به عنوان تشویق به پژوهشگران مدارکی حوزوی اعطا گردد تا بتواند اعتباربخشی به تلاش علمی آنان باشد.
📚 میبایست مدرک علمی جامع و مشترکی که مورد توافق همه حوزههای علمیه اعم از قم، مشهد و سایر آن بلاد باشد طراحی گردد تا طلاب بتوانند حاصل تلاشهای علمی خود را در حوزههای علمیه مختلف ارائه دهند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📝 دیدار وزیر اقتصاد و اندیشکدههای حوزه اقتصاد
📚 وزیر اقتصاد و معاونان و مشاوران وی در حوزه اقتصاد و سیاستگذاری اقتصادی با جمعی از اندیشکدههای کشور دیدار و تبادل نظر کردند.
🔻 وزیر اقتصاد در سه محور، فرآیند ارتباط اندیشکدهها و موسسات سیاست پژوهی با این وزارتخانه را شرح داد:
🔹 ایجاد یک کانال ارتباطی برای به اشتراک گذاری مسائل اقتصادی با اندیشکدهها؛
🔹 به اتمام رساندن پروژههای نزدیک به مرحله اجرا و پیاده سازی با کمک اندیشکدهها؛
🔹 تداوم جلسات گفت و گو میان اندیشکدهها و وزارتخانه جهت هم افقی و تفاهم در حل مسائل اقتصاد کشور.
📚 در ادامه دکتر سبحانیان معاونت اقتصاد سیاسی وزارتخانه، دکتر محمد جلال و دکتر علی ملکی، مشاوران وزیر اقتصاد، به بیان به توضیح پروژههایی پرداختند که با مشارکت اندیشکدهها تعریف و راهبری شده است.
📙 مجموعههای حاضر در این دیدار مرکز تحقیقات مبانی و مدلهای اقتصادی بومی، مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع)، شبکه کانونهای تفکر ایران (ایتان)، پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت، اندیشکده اقتصاد مقاومتی، مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری، مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، گروه مشاوران مدیریت و مطالعات راهبردی تدبیر، اندیشکده رصد، اندیشکده گفتمان، اندیشکده سیاستگذاری امیرکبیر، اندیشکده سیاستگذاری اقتصادی تهران، اندیشکده شفافیت برای ایران و جامعه اندیشکدهها بودند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح اندیشه از مدرسه پائیزه فقه تربیت با ارائه حجتالاسلام والمسلمین حسین مولودی
✅ ما در قواعد فقهی تربیتی میخواهیم احکام کلی پیدا کنیم که این احکام کلی قابل تطبیق بر مصادیق مختلف تربیتی باشد، بنابراین لازم نیست قاعده فقهی تربیتی در تمامی ابواب فقهی جریان داشته باشد. البته برخی از قواعد فقهی تربیتی در تمام ابواب جریان دارند، اما برخی فقط یا در فقه هستند یا تربیت.
🔻 اقسام قواعد فقه تربیتی
1️⃣ قواعد مشترک که در همه ابواب فقهی هستند.
2️⃣ قواعد خاص فقه تربیتی که هم تعلیم و هم تربیت را شامل میشود.
3️⃣ قواعد خاص حوزه تعلیم.
4️⃣ قواعد خاص حوزه تربیت.
📚 قاعده صیانت یا وقایه یکی از قواعد پردامنه در فقه تربیتی است، به ویژه در موضوع تربیت فرزندان بسیار از آن استفاده میشود که شاید بگوییم قاعده مادر در تربیتی خانواده، قاعده وقایه است که بسیاری از احکام فقهی به این قاعده بر میگردد و با تطبیق موضوعات مختلفی که در تعلیم و تربیت داریم، میشود با قاعده وقایه احکام آنها را به دست بیاوریم.
📚 علوم از یک منظر به سه دسته علوم نافع، علوم غیر نافع و علوم مضر تقسیم میشوند. براساس ادله تعلیم و تربیت در علوم نافع استحباب دارد. در علوم غیر نافع تعلیم و تعلم حرام نیست ولی از ادله استفاده میشود که کراهت دارد یا تضییع عمر است.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26410
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 فراخوان دریافت مقالات در نخستین فصلنامه علمی_تخصصی تبیان به صاحب امتیازی انجمن علمی علوم قرآن دانشگاه مذاهب اسلامی
✅ از میان اساتید، پژوهشگران، طلاب و دانشجویان در هر سه مقطع تحصیلی علاقه مند به حوزههای قرآنی و حدیثی دعوت میکند تا مقالات و آثار خود را به آدرس ایمیل: tebyan.quran.idu@gmail.com
تا پایان بهمن ماه ۱۴۰۰ ارسال نمایند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 تقویت مبانی اعتقادی و کلامی مهمترین اقدام فرهنگی به ویژه در حوزههای علمیه است
✅ آیتالله محمود رجبی در جلسه درس خارج تفسیر اجتماعی قرآن کریم:
📝 محدوده «آتاکم الرسول» شامل احکام عبادی، اجتماعی، قضاوت و حکم حکومتی میشود و این شأن شامل امامان معصوم(ع) و حتی حق تشریع نیز میگردد.
📝 حکم در آیه «إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ» حکم مطلق نیست و اگر بگوییم مطلق است و تشریع فقط شامل خدا میباشد، خداوند در آیات دیگری حکم و تشریع را به پیامبران خود نیز اذن داده است.
📝 اطاعت و عصیان از پیامبر اکرم(ص)، خود معیاری برای آزمایش و امتحان مسلمانان است؛ علاوه بر آنکه مدیریت جامعه و به تعبیر روایات، «امر دین و امت» نیز نیازمند حق تشریع است.
📝 راهکار پذیرش مردم نسبت به دستورات و قوانین دینی، اقدام فرهنگی و افزایش آگاهی و معرفت دینی مردم است. تقویت مبانی اعتقادی و کلامی مهمترین اقدام فرهنگی به ویژه در حوزههای علمیه است.
📝 زمینه پذیرش احکام و فعالیتهای فقهی و اصولی، تقویت و سرمایهگذاری بر مبانی فکری و فرهنگی است و بدون توجه به این مهم زمینه پذیرش احکام شرعی فراهم نمیشود.
📕 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=25888
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فروش هفتگی نورشاپ
با تخفیف ویژه، تا پایان هفته!
🔰 کتابخانه دروس حوزوی ـ نسخه 2
متن کامل 655 عنوان کتاب در 1833 جلد به زبان عربی و فارسی (461 عنوان کتاب عربی و 195 عنوان کتاب فارسی) شامل موضوعات: ادبیات عرب (76 عنوان)، قرآن (122)، فقه (58)، اصول فقه ...
🌐 مطالعه بیشتر: www.noorsoft.org/fa/software/View/74069
خرید با تخفیف ویژه: www.noorshop.ir/fa/product/74069
اجرای آنلاین در ابر نور: www.abrenoor.ir/fa/app/abrenoor_duroushawzawiyyah2
🔰 کتابخانه تخصصی و معجم موضوعی منطق
فرهنگ موضوعی 12 عنوان کتاب از مهمترین منابع علم منطق، ارائه متن 120 عنوان کتاب و رساله از آثار منطقی در قسمت کتابخانه تخصصی ...
🌐 مطالعه بیشتر: www.noorsoft.org/fa/software/View/15774
خرید با تخفیف ویژه: www.noorshop.ir/fa/product/15774
اجرای آنلاین در ابر نور: www.abrenoor.ir/fa/app/abrenoor_manteq
🔰معجم موضوعی بحار الأنوار 2
متن کامل 20 عنوان کتاب در 166 جلد، شامل: بحار الأنوار ، سفینة البحار ، مستدرک سفینة البحار ...
🌐 مطالعه بیشتر: www.noorsoft.org/fa/software/View/15741
خرید با تخفیف ویژه: www.noorshop.ir/fa/product/15741
اجرای آنلاین در ابر نور: www.abrenoor.ir/fa/app/abrenoor_biharalanwar2
🔔 با 50% تخفیف و غیر حضوری خرید کنید!
www.noorshop.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#نورشاپ
#فروش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری نقش طلاب سطوح عالی در تبیین، تعمیق و صاحب نظری در عرصه زن و خانواده
🎙 سخنران: آیتالله سید منذر حکیم
🕰زمان: سه شنبه ۷ دیماه ۱۴۰۰/ ساعت ۱۰:۰۰صبح
🌐 لینک: https://b2n.ir/y40600
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 تجلی مبانی و اصول فقهی پیشرفت در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
🔰 آیتالله ابوالقاسم علیدوست در گفتوگویی تشریح کرد؛
📝 جداناپذیری مقاصد از فقه، فقه اسلام را ضامن پیشرفت جوامع اسلامی مینماید بهگونهای که پیشرفت فارغ از فقه، پیشرفت نیست و فقه بدون پیشرفت نیز فقه نیست. باور ما این است که توان اسناد معتبر کشف از قرآن، سنت، عقل و اجماع به قدری است که نیازمند مراجعه به غیر اسناد معتبر یا خروج از روش شناختهشده فقیهان نیست.
📝 توجه به همه شئون معنوی و مادی آدمیان، حاکمیت موازین شرعی بر همه راهکارها و سیاستها، انسان را صاحب حق و تکلیف دانستن و توحید در تقنین و نفی هر نهاد قانونگذار غیر مأذون از مبانی پیشرفت بر بنیان فقه و حقوق اسلامی است.
📝 بررسی بخشهای مختلف سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از مبانی تا تدابیر نشان میدهد که مبانی و اصول فقهیِ پیشرفت به نحو مناسبی مد نظر قرار گرفته است و بخشی از سند را نمیتوان یافت که خلأ مباحث فقه پیشرفت در آن به چشم بخورد، بنابراین الگوی ارائهشده، از این منظر، جامع و کامل است.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=26274
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔻برنامه کنفرانس علمی سیاستگذاری عمومی و حکمرانی اسلامی
💠عنوان کمیسیون: کمیسیون تخصصی حکمرانی سیاسی
⏰ سه شنبه 7 دی ماه 1400 ساعت 7:45 الی 12
⬅️ قم، پردیسان، انتهای بلوار دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ، تالار شهید سلیمانی
👈 لینک حضور
🌐 http://dte.bz/danaee
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی_سیاسی
#نشست_کنفرانس
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مراسم اختتامیه بیستودومین جشنواره تقدیر از آثار پژوهشی برتر دانشگاه امام صادق(ع)، افتتاحیه کتابخانه علوم انسانی اسلامی و همچنین تأسیس پژوهشگاه قدرتمند دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.
🔻 آیتالله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه:
📚 خدمات و اقدامات زیادی در حوزه تحول علوم انسانی انجام شده است و در این زمینه با خلأها و نقصانهایی مواجه هستیم.
1️⃣ فقه: فقه به صورت فعال و انفعال عمل میکند. فقه فعال جهتدهی و پیشگامی دارد که با دخالت بیشتر اقتضائات زمان و مکان در آن میتواند کاراتر و کارآمدتر عمل کند.
2️⃣ فلسفه: اخیرا مقرر شد که کرسیهای دروس خارج از غیر از حوزه فقه از جمله فلسفه، کلام، تفسیر و... داشته باشیم که از این ظرفیت نیز میتوان در جهت تحول علوم انسانی استفاده کرد.
3️⃣ تفسیر: در حوزه تفسیر علامه طباطبایی مباحث خوبی مطرح کردهاند و در این حوزه نیز با کیفیت مشابه کارهای علامه در حوزههای تخصصی نیازمند محتواها و کارهای جدید هستیم.
🔻 حجتالاسلام والمسلمین دکتر سعدی:
🔹 در تکیه علوم انسانی بر مبانی هستی شناسانه، معرفت شناسانه و انسان شناسانه ابهامی وجود ندارد. اما گزارش جامع توصیفی از وضعیت کنونی علوم انسانی اسلامی وجود ندارد، لذا در این خصوص ضعف داریم.
🔹 بر این اساس حوزه علمیه باید در سه حوزه با رویکرد اسلامی وارد شود که عبارتند از: هندسه و نقشه تحول علوم اجتماعی، ظرفیتها و چالشهای علوم اجتماعی
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26417
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ویدیو| فراخوان به اقتصاد مردمی.
✅ گرچه ملتی که ۸۰درصد فاصله زمین تا ماه را قنات کشیده و ۲میلیون زن عشایرش در ۴۰۰هزار تعاونی های زنانه "واره" مشارکت داشتند، فرهنگ کار جمعی اقتصادی هم داشت؛ اما دولت مدرن و تمرکز گرا از دهه ۳۰ آن را از مردم گرفت.
🔹 اقتصاد مردمی، حکمرانی مردمی هم لازمه دارد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com