💢 جایگاه نظریه خانواده محوری در علم فقه
🔰 مریم اسماعیلی، دانش پژوه رشته فقه التربیه موسسه امام رضا(ع) در نوشتاری مطرح کرد؛
🔹 در حوزه خانواده و خانواده محوری نیز میتوان با بکارگیری یک روش شناسی مبتنی بر مطالعات جامعه شناسی و عقلانیت بشری، با محوریت دین و احکام شرعی، به شناسایی اصول و تکالیف اعضای خانواده و کشف نظام حقوقی حاکم بر آن نائل شد.
🔻 از جمله شیوههای کاربردی در جهت شناخت آن اصول و قواعد، میتوان به عوامل و شاخصههای زیر اشاره نمود:
1️⃣ توجه به اضلاع معرفت دینی: معرفت دینی، دریافت، فهم و اکتشاف پیامهای الهی است و برای رسیدن به آن، باید به صورتی روشمند خصوصیات مؤلفهها و متغیرهای آن شناسانده شده و براساس آنها، قواعد و اصولی طراحی و ساخته شود که با به کاربستن آنها، عمل اکتشاف دین محقق شود.
2️⃣ مطالعات مقاصدی: با تأمل و تعمق هدفمند در انواع نصوص و متون شرعی اعم از قرآن کریم و روایات معصومین علیهم السلام و همچنین آراء فقهاء و مجتهدین، میتوان دریافت که یکی از مقاصد شارع مقدس و اجتهادی مجتهدین، صیانت و حفظ موجودیت نهاد خانواده است.
3️⃣ مطالعات استقرائی: اگرچه این روش، از آن جهت که یک تحقیق و جستجوی ناتمام علمی است و از همین روی، از لحاظ فلسفی یقینآور نیست ولیکن میتواند به عنوان یک وسیله در جهت شناخت انواع ارتباط، تکالیف و وظیفهمندی هر یک از اعضای خانواده، در کشف نظام حقوقی حاکم بر خانواده کمک نماید.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28290
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 مشاور علمی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی منصوب شد
📚 با حکم دکتر «حجتالله عبدالملکی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «حمیدرضا مقصودی» مشاور علمی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شد.
📝 در متن این حکم آمده است: نظر به مراتب تعهد، تخصص و سوابق جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان «مشاور علمی وزیر » منصوب میشوید.
📝 امید است با اتکال به ذات اقدس الهی در انجام وظایف و امور محوله و تحقق منویات رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) و دولت مردمی سیزدهم در وزارت مردم موفق و مؤید باشید.
💢 معرفی اجمالی حمیدرضا مقصودی؛
📚 دکتری تخصصی علوم اقتصادی؛ گرایش اصلی: اقتصاد اسلامی، هیات علمی دانشگاه قم.
📝 علائق تحقیقاتی: اقتصاد اسلامی، فلسفه اقتصاد اسلامی، اقتصاد علم و فناوری، سرمایه اجتماعی و…
🔻 برخی آثار:
🔹کتاب پیشینۀ مباحث توسعۀ در نیمۀ دوم قرن بیستم و اوایل قرن بیستویکم، مقاله در کتاب مبانی نظری برنامه پنجم توسعه
🔹مقاله «استخراج شاخصههای «نظریه» در اقتصاد متعارف و ارزیابی این شاخصهها مبتنی بر آراء شهید سید محمدباقر صدر»
🔸مقاله «اصول موضوعه حاکم بر رفتار انسان اقتصادی از منظر معرفت دینی»
🔸طرح پژوهشی «استخراج سیاستها و راهبردهای اقتصادی از دیدگاه مقام معظم رهبری
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#انتصاب
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 لزوم تشکیل شورای مشترک راهبری تعامل حوزه و دانشگاه
📚 دکتر محمدعلی زلفی گل در دیدار با آیتالله اعرافی:
🔹 حرکت و تحول حوزههای علمیه از حالت سنتی به حالت سیستمی، میتواند زمینهساز این شود که حوزهها ضمن حفظ نقاط قوت قبلی، از نقاط قوت جدید در عرصههای علم برخوردار شوند که این امر، نقش حوزه در جهان را اثربخشتر خواهد کرد.
🔹 در دانشگاه نیز باید نقاط قوت حوزه تسری داده شود؛ بسیار مهم است که نقاط قوت یکدیگر را شناخته، درک کنیم و به کار بندیم. دانشگاهها و علم حاکم بر دانش بشری، ویژگیهای خود را در دقت، صراحت و صحت دارند.
🔹 دوگانهی حوزه و دانشگاه وجود ندارد و حوزه و دانشگاه قابلجمع هستند. تعامل و تکامل همافزا لازمهی ارتباط این دو نهاد مهم، و طراحی و ایجاد سیستمی جهت این تعامل در راستای پیشرفت کشور از ملزومات میباشد.
🔸 گفتنی است: در این نشست، بر تشکیل شورای مشترک راهبری تعامل حوزه و دانشگاه تأکید شد و نمایندگان دو طرف جهت تشکیل شورا معرفی شدند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28358
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_دانشگاه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔 فراخوان دوره پسادکتری جدید دانشگاه امام صادق علیهالسلام
💢 محورهای پژوهشی دکتر عادل پیغامی
🔰 محورهای پژوهشی دکتر عادل پیغامی جهت جذب پژوهشگر پسادکتری شامل هفت مورد زیر است:
1️⃣ الگوی مردم سالاری دینی در اقتصاد سیاسی ولایی
2️⃣ نهاد قضای مطلوب اقتصاد انقلاب اسلامی
3️⃣ فلسفه و روش شناسی اقتصاد اسلامی
4️⃣ گونه شناسی رانت و نقش آن در حکمرانی اقتصادی
5️⃣ تاملی در باب حکمرانی، حکمت عملی مطلوب برای علوم انسانی اسلامی
6️⃣ ماهیت پول و حکمرانی پول در اقتصاد اسلامی
7️⃣ نقد و بررسی اثبات گرایی (یا پوزیتیویسم یا تحصلگرایی) در اقتصاد
📚 لازم به ذکر است با توجه به آیین نامه پسادکتری دانشگاه، در پسادکتری نوع اوّل، به شکل همزمان صرفاً یک پژوهشگر پسادکتری میتواند توسط هر استاد جذب شود و بیش از این تعداد در قالب پسادکتری نوع ۲ و ۳ (با جذب منابع از بیرون از دانشگاه) امکانپذیر است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ آینده مرجعیت چگونه خواهد بود؟
🔻 حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجتپور در گفتوگویی مطرح کرد؛
📚 بنده معتقدم که آیتالله حائری و بروجردی جزء سیاسیترین شخصیتهای حوزوی شیعه هستند ولی تفطن و توجه این بزرگان به حرکت دارای درجه و مراتب بود؛ این دو بزرگوار در شرایطی بودند که زمینه را برای درگیری با حاکمان وقت فراهم ندیدند، شاگردان آن بزرگان مانند امام(ره)، انقلاب را بر دوش کشیدند.
📚 هرقدر جلوتر برویم مسائل فقهی تخصصیتر میشوند مثلا اقتصاد را جز با فهم رمزارزها، شناخت قطبهای اقتصادی و … نمیتوان حل کرد؛ چالشهای امروز به ما میگوید دیر یا زود حجم مسائل تخصصی به گونهای است که ما مرجعیت مطلق برای همه مسائل نخواهیم داشت؛ مگر اینکه یک مرجعیت عمومی برای یک سری مسائل کلان حلال و حرام داشته باشیم و یک سری کارگروهها و شوراهای فقهی تخصصی که مسائل عرصههای تخصصی را در دست بگیرند. مثلا شورای افتای تخصصی و شورای مرجعیت لازم است و دیر یا زود این اتفاق رخ خواهد داد.
📚 هر مقداری که رابطه واقعی مدیران حوزه با تحولات اجتماعی بیشتر میشود و شجاعت اصلاح و تحول در آنان به بلوغ برسد، زمینه برای اصلاح کتب فراهمتر خواهد شد. مثلا طلابی که قصد ورود به حوزه دارند احساس کنند دروس حوزه نمیتواند آنان را در جایگاهی بنشاند که در جامعه تاثیرگذار باشند طبیعتا نه آنها به سمت حوزه میآیند و نه کسانی که در حوزه هستند دل و دماغ ادامه دروس را دارند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28345
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 راه اندازی رشته «فقه و حقوق وقف» در حوزه های علمیه
📚 برای اولین بار مرکز تخصصی فقه و حقوق حضرت ولیعصر(عج) بعد از اخذ مجوزهای لازم، اقدام به راهاندازی و جذب دانشپژوه در رشته «فقه و حقوق وقف» برای سال تحصیلی جاری (۱۴۰۲-۱۴۰۱) نموده است.
🔹 این مرکز آموزشی سطوح عالی حوزوی، تحت اشراف آیتالله آملی لاریجانی در سال ۱۳۹۹ تاسیس شده است و تاکنون در دو رشته سطح ۳، فقه و حقوق خصوصی» و «فقه و حقوق جزاء و جرم شناسی» در حال فعالیت علمی و پژوهشی بوده است.
🔸 آزمون علمی مرحله اول این مرکز، روز چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۳/۱۱ در مدرسه علمیه حضرت ولیعصر(عج) در قم برگزار شد. در این آزمون طلاب درس خارج برای ورود به سه رشته «فقه و حقوق خصوصی»، «فقه و حقوق جزاء و جرم شناسی» و «فقه و حقوق وقف» در سطح ۳ رقابت کردند. پیش بینی می شود نتایج این آزمون تا پایان خرداد ماه سال جاری اعلام شود.
💢 این مرکز تخصصی، رشته های علمی را با نگرش تربیت اجتهادی فضلا مورد توجه قرار داده و پشتیبانی های علمی قابل توجهی را در این زمینه از طلاب شاغل به تحصیل به عمل می آورد. خاطرنشان می گردد: تأسیس رشته سطح ۴ فقه و حقوق خصوصی با رویکرد حقوق قراردادها نیز در این مرکز در درست پیگیری است و پس از دریافت مجوزهای لازم نسبت به راه اندازی آن اقدام مقتضی انجام خواهد شد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_حقوق
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 گزارشی از دیدار آقای دکتر رفیعی آتانی و سرکار خانم زهره برقعی
📚 رئیس جامعه الزهرا(س) و رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با یک دیگر دیدار و گفتوگو کردند.
🔹 دکتر زهره برقعی: انتظار آن است که مجلس و دولت از این ظرفیت عظیم که به برکت انقلاب اسلامی به وجود آمده است استفاده کنند. طلاب و دانشآموختگان جامعه الزهرا تحصیلات و پژوهشهای خوبی در حوزه علوم اسلامی دارند، میتوانند درزمینهٔ وضع قوانین و سیاستگذاری در عرصههای مختلف به نهادهای حاکمیتی کمک کنند.
🔹 کمیتهای مشترک با عنوان سیاستگذاری و حکمرانی بانوان برای بررسی همه موضوعات و مسائلی که بانوان میتوانند در آن حضور داشته باشند، تأسیس شود.
🔸 دکتر رفیعی آتانی: ورود طلاب به رشتههای علوم انسانی اجتماعی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است. این ورود و حضور در برخی رشتهها به حدی از بلوغ رسیده که منشأ اثر در برخی حوزهها شده است و این در حالی است که به طرز عجیبی خواهران طلبه باوجود تحصیل در این رشتهها، در این عرصه حضور ندارند و این یک ظلم به بانوان طلبه است.
🔸 کار ما در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی کمک به سیاستگذار در تصمیمگیری است. در این راستا ۶ گروه علمی اقتصاد، سیاست، فرهنگ و اجتماع، مدیریت، حقوق و گروه فنی شامل طلاب و مهندسین در این مرکز مشغول کارهای علمی پژوهشی هستند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28383
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📌 فراخوان مقاله با موضوع فرهنگ و برنامه هفتم توسعه
🔹️ محورهای پیشنهادی:
🔸️ کلیات و مبانی برنامه ریزی توسعه
🔸️ ملاحظات فرهنگی و اجتماعی برنامه ریزی توسعه در ایران
🔸️ بر هم کنش فرهنگ و جامعه در برنامه ریزی توسعه در ایران
🔸️ اقتصاد سیاسی ایران و توسعه فرهنگ بنیان
🔸️ ارزیابی اجتماعی و فرهنگی برنامه ریزی توسعه در ایران
🔸️ حیات و نظام فرهنگی و برنامه هفتم توسعه
🗓 مهلت ارسال مقاله: چهارشنبه ۱۵ تیر
✅️ ارسال مقاله از طریق:
CPDConf.isu.ac.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 فقه نسبت به جرایم سایبری مثل کلاهبرداری اینترنتی چه واکنشی دارد؟
🔻 حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا پیوندی در گفتوگویی مطرح کرد؛
🔹 موضع فقه در برخورد کیفری فضای سایبری چون فضای حقیقی، بر این است که تا حد امکان با رویکرد حداقلی، فضا را کنترل کند. خیلی از جرایمی که در فضای حقیقی نظیر سرقت، کلاهبرداری، هتک حیثیت و حرمت افراد، جعل و … صورت میگیرد در فضای مجازی نیز این جرایم به انحای گوناگونی صورتپذیر است.
🔹 مجازاتی که فقه برای جرایم رایانهای در نظر میگیرد از آنجا که اصل و اساس جرم باتوجه به فضای حقیقی معلوم است، میتواند یا در بخش تعزیرات باشد یا در حیطه حدود. در حوزه فقه، چند بخش است که در آن جرمانگاری اِعمال مشخص میشود، یا به طور مشخص در شریعت آمده است که از اّن به حدود الهی یاد میشود؛ یا اینکه به حاکم و حکومت اسلامی واگذار شده که از آن به عنوان تعزیرات یاد میکنیم.
🔹 جرایم تعزیری در دو دسته طبقهبندی میشود: یا جرمانگاری مبتنی بر محرمات شرعی است؛ مثل کلاهبرداری رایانهای و یا مبتنی بر نظامات اجتماعی و اداره جامعه است که متخلف از مقررات وضع شده محکوم به کیفر میشود. تعزیر، مجازاتی است که مشمول عنوان حد، قصاص یا دیه نیست و به موجب قانون در موارد ارتکاب محرمات شرعـی یا نقض مقررات حکومتی تعیین و اعمال میشود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28375
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_حقوق
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 ناکافی بودن روش اجتهادی مرسوم از نگاه امام خمینی
🔰 حجتالاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی در یادداشتی نوشت؛
🔹 روش اجتهادی رایج و مرسوم در مسائل فقهی، ارزشهای بیبدیلی داشته و دارد. و به نظر میرسد در طول تاریخ چند صد سالة فقاهت نیز در کشف و استنباط احکام فردی کارآمدی خود را نشان داده است. معالاسف این روش، در بسیاری از حوزهها و قلمروهای علمی مورد نیاز جامعه از کارآیی و کارآمدی لازم برخوردار نیست.
🔹 این روش، به شکل موجود نمیتواند در حوزة فقه اجتماعی، فقه نظام و فقه حکومت کارآیی داشته باشد. بلکه بر اساس روش اجتهادی مرسوم اساساً چیزی به نام فقه نظام و فقه سیاسی و فقه اجتماعی و فقه تربیتی و فقه مدیریتی بیمعناست.
🔹 به همین دلیل، بعضاً از فقیهان سنتی شنیده میشود که ما چیزی به نام «فقه نظام» نداریم. آنان درست میگویند زیرا بر اساس روش اجتهادی مرسوم و متعارفی که آموختهاند، «فقه نظام» و «فقه الاجتماع» و امثال آن معنایی ندارد.
🔹 به عقیده ما روش اجتهادی مرسوم، برای اکتشاف نظریة اسلامی در حوزههای علوم انسانی سترون است. این حقیقتی است که امام خمینی(ره)، به عنوان یک مجتهد و نظریهپرداز بزرگ و تاریخساز در عالم اسلام، در پایان دهة اول انقلاب آن را به صراحت بیان کرد و دگرگونی و بازنگری در روش اجتهادی را از عالمان دینی مطالبه نمود.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28363
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقاهت
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 اولین شماره دوره جدید مجله «برداشت اول» به عنوان ماهنامه گفتمانی راهبردی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در ماه جاری منتشر شد و در سراسر کشور توزیع میشود.
📝 مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری بنا دارد در سایه «گفتمان عدالت و جمهوریت» (به عنوان گفتمان دولت سیزدهم ) پیوند بین امر سیاسی و امر سیاستی را به منزله شرط لازم کارایی دولت پیگیری و به دور از سیاست زدگی زمینه را برای سیاست گذاری معطوف به خبر عمومی مهیا کند.
🔹 در شماره اول این ماهنامه، آثار و یادداشتهایی از استاد عباس کعبی، استاد احمد واعظی، استاد داود مهدوی زادگان، دکتر عماد افروغ، دکتر جمیله علمالهدی، دکتر شهریار زرشناس و چند یادداشت و گفتگوی دیگر به چاپ رسیده است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 دو راه حل برای خانوادهمحوری در قانونگذاری
🔻 حجتالاسلام والمسلمین فرجالله هدایتنیا در نشست «خانوادهمحوری و عدالت جنسیتی»:
🔹 خانوادهمحوری و عدالت جنسیتی ارتباط چندانی با هم ندارند. وقتی ما خانوادهمحوری را وارد فضای حقوقی کنیم، دیگر جنبه اخلاق صرف مطرح نیست. بر این اساس گاهی حضانت برای پدر محدود میشود، محدودیت در چندهمسری و حق طلاق و … هم از دیگر مؤیدات این مسئله است.
🔹 دو راه حل برای خانوادهمحوری در قانونگذاری وجود دارد. اول، تغییر فتوای معیار؛ در موضوعات اختلافی یک فتوا معیار قرار میگیرد و آن فتوایی است که با مصالح خانواده سازگار باشد. راه دیگر تغییر حکم مبناست؛ در اینجا قوانین باید بر مبنای احکام اولیه باشد، ولی اگر تأمینکننده غرض شارع به دلایل سیاسی و اجتماعی نباشد، به سراغ حکم ثانوی میرویم.
🔹 قانونگذار با تغییر فتوای معیار سراغ فتوایی میرود که تأمینکننده مصالح خانواده باشد؛ مثلاً در مورد ارث زوجه از زمین در گذشته مسئلهای ایجاد نمیکرد، چون فرزندان خانواده زیاد بودند، ولی الان با توجه به فرزندآوری کم مشکلساز است، یعنی فتوا متناسب با شرایط تغییر میکند.
🔹 در ادبیات فقهی ما کار شاخصی در مورد عدالت جنسیتی انجام نشده است. گاهی جنسیت در فقه ما خیلی پررنگ شده است و ما به عنوان حوزویان چون ادبیات اقناعی نداریم، نمیتوانیم از ادبیات فقهی دفاع کنیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28341
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔 دوازدهمین دوره پذیرش مؤسسه تحقیقاتی «فقاهت و تمدن اسلامی»(غیرحضوری)
🌐 از بین برادران و خواهران طلبه
✅ با هدف تربیت پژوهشگر متخصص در عرصه تولید علوم اسلامی بر مبنای نظام نوین فقاهت
🔰 برخی مزایای مؤسسه:
1️⃣ تحصیل در مؤسسه بر مبنای کتب جدید«بسته جامع اجتهادی»
2️⃣ برگزاری کلاسها به صورت کاملاً پژوهشی و میزگردی
3️⃣ امکان جذب در مؤسسه به عنوان پژوهشگر و استاد، با شرائط مناسب
4️⃣ پرداخت کمک هزینه تحصیلی و حق الزحمه مناسب برای کلیه پژوهشها
⏱مهلت ثبت نام: تا 31خرداد 1401
⬅️ جهت ثبت نام یا کسب اطلاعات بیشتر:
https://feghahat.com/new_signup
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی از نشست جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی در قم
🔹 حجتالاسلام والمسلمین احمد علی یوسفی، رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی: پس از ابلاغ الگوی اقتصاد مقاومتی و بر اساس کارهای کارشناسی صورت گرفته، تنها الگوی عملیاتی بر اساس موازین اسلامی، فقهی و اخلاقی، الگوی اقتصاد مقاومتی است.
🔹 یکی از مهمترین اصول اقتصاد مقاومتی، مردم بنیانی اقتصاد مقاومتی است. اگر مردم بنیانی به نحو درست و بر اساس تفسیر رهبری تبیین و پیگیری و الگو سازی نشود، سایر مولفهها و اصول اقتصاد مقاومتی مثل عدالت محوری، دانش بنیانی، مولد، پیشرو و... امکان تحقق ندارند.
🔸 دکتر سید مهدی زریباف، رییس شورای مرکزی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی: فرایند تصمیم سازی و تصمیم گیری و ساختارهای مدیریتی ما در حوزه نظام ولایت نیستند و معطل کننده نظام ولایتند و بدنه نظام اگر مخالفت و معانده نکند، همراه تفکر ولایت نیست.
🔸 تنها راه حکمرانی دینی و دینی سازی حکومت، وحدت نظری و عملی حوزه، دانشگاه و دولت است.
🔹 سید احمد عبودتیان، دستیار رئیس جمهور در امر مردمی سازی دولت: میان مردم بودن و مشکل مردم را شنیدن و حل کردن یک بُعد ماجرا، حد اولیه مردمی سازی است اما شریک کردن مردم در احصاء مسئله، حل مسئله، واسپاری کار و در محل تسهیل گری قرار گرفتن، حد اعلای مردمی سازی است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28327
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔶از سوی پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا سلاماللهعلیها برگزار می شود:
🔸 نشست علمی گروه پژوهشی فقه زن و خانواده با عنوان" الگوی فقهی مصون سازی جنسی و ظرفیت اجرای آن در جامعه امروز"
📝 ارائه دهنده: جناب حجت الاسلام و المسلمین حسین بستان (مدیر گروه فقه زن و خانواده)
🕰زمان برگزاری: چهارشنبه 1401/03/18 از ساعت 9 الی 10
🏢 مکان برگزاری: ساختمان پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا- طبقه همکف- سالن جلسات
📌لینک حضور در جلسه:
https://online.jz.ac.ir/pajoheshgah
📞شماره تماس: 02532112175
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن_وخانواده
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی از نشست «تمایز انتخابات در نظم مردمسالاری دینی نسبت به سایر نظمهای سیاسی»
🔹 حجتالاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی، ارائهدهنده دهنده: انتخابات بهمثابه امری نوپدید که در زمانهای گذشته وجود نداشته است، دارای سابقه و پیشینهای در فقه سنتی نیست، لکن ورود این مسئله در جامعه، به بحث و بررسی فقیهان منجر شده و لذا فقیهان در ادوار معاصر ماهیّت و احکام انتخابات را مورد عنایت قرار داده و گونهای مطلوب و متناسب با مبانی و هنجارهای جامعه اسلامیرا استنباط و توصیه کردهاند.
🔹 با وجود اینکه در مبانی فقهی، رأی و نظر مردم در تعیین سرنوشت خویش، مورد عنایت قرار گرفته است، اما پذیرش نقش مردم در نظام اسلامی عنصری مشروعیّت بخش تلقّی نبوده، بلکه همواره ذیل بحث ولایت مورد بحث قرار گرفته است.
🔸 حجتالاسلام والمسلمین قاسم شباننیا به عنوان ناقد: در رابطه ولایت و تولّی، مرحوم امام در کلام خودشان، ضمن این که بین ولایت و تولّی تفکیک میکنند، در حوزه تولّی، مردم را در نظر میگیرند. این که این امر به بیعت اختصاص یافته و نه شورا شاید بشود، انتخابات را ذیل بیعت هم معنا کرد.
🔸 این که انتخابات، منشأ مشروعیت آن از کجا ریشه میگیرد و ماهیّت آن چیست هم باید مورد توجه باشد. بعضی گفتند که از باب شهادت است. لذا آیت الله مصباح گفتند که بر اساس احکام شهادت، زنان هم میتوانند عضو خبرگان باشند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28131
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکومت
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 سیزدهمین نشست از سلسله نشست های بین المللی دین و فضای مجازی برگزار میگردد.
💠موضوع: «نقش هوش مصنوعی و سامانه های هوشمند در اجتهاد فقهی»
🔹 با ارائه: حجت الاسلام دکتر عبد المجید العصفور (مشاور مدیریت رشد از کشور بحرین)
📆 تاریخ برگزاری: پنجشنبه 19 خرداد (16 ذیقعده)
🕰 ساعت: 11:30
📌این نشست به زبان عربی ارائه خواهد شد و به حاضرین در جلسه که خلاصه ای از نشست به زبان فارسی یا عربی ارائه نمایند، گواهینامه به زبان عربی از طرف «دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی» اعطاء خواهد شد.
🌐 پیوند ورود به نشست:
دانه:
http://www.b2n.ir/310812
با ترافیک رایگان:
https://heyatonline.ir/graph/
زوم:
https://b2n.ir/q91820
ZOOM ID: 2706422951
Password: 1
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هوش_مصنوعی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ جدایی هنر از دین هزینه ساز است
🔻 محمدمهدی اسماعیلی در اختتامیه اولین جشنواره شعر نماز جمعه:
📚 نگاه دولت و نظام این است که فعالیت فرهنگی و هنری را در قالب هنر به مردم عرضه کنیم. هرچه حوزه فرهنگ و هنر را از حوزه بومی خود دور کنیم، مدیریت آن سخت میشود؛ به طوری که اگر برنامه فرهنگی را از مصلی و مسجد دور کنیم، خودمان به زحمت میافتیم و نمیتوانیم در مسیر اهداف نظام قرار گیریم.
📚 در فضایی که جدایی فرهنگ و هنر از دین به وجود آمده است، دمیدن روح دینی در فعالیت فرهنگی و هنری به ویژه در جنس هنرهای وارداتی بسیار مشکل است و در این زمینه دچار آسیب میشویم.
📚 معتقدیم این جدایی که به وجود آمده است، هزینهساز بوده و آن را باید در دولت جبران کنیم. بر همین اساس نیز شعار فعالیتها را بازگشت به مساجد قرار داده ایم، چرا که باید فعالیت های فرهنگی هنری را به قلب تپنده دین بازگرداند و مساجد را به کانون امور فرهنگی تبدیل کرد.
📚 ما در ۱۱ استان و ۵۰ رشته برای ۴۰ هزار هنرآموز جلسات و کلاسهایی در عرصه فرهنگی هنری داریم که گفتهایم این برنامهها در مساجد و مصلاها برگزار شود، چرا که هنر ابزار رسانه دینی است و باید در این زمینه حرکت کند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28353
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔 تخفیف ویژه مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) به مناسبت دهه کرامت:
1️⃣ نورمگز، پایگاه مجلات و مقالات علوم اسلامی و انسانی
2️⃣ نورلایب، بزرگترین کتابخانه دیجیتالی علوم اسلامی و انسانی
3️⃣ پیشخوان اجرای برخط نرمافزارهای نور بدون نیاز به نصب و فعالسازی
www.noorsoft.org/fa/News/View/111221
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مرکز_تحقیقات_کامپیوتری
#تخفیف
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
اندیشکده اقتصاد ایران با همکاری دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق علیهالسلام برگزار میکند:
📌 نشست تخصصی چالشها و رهیافتهای نظام مالیاتی
👤 با حضور صاحبنظران و مدیران عالی اجرایی کشور
🗓 تاریخ برگزاری: پنجشنبه ۱۹ خرداد
🕰 زمان: ساعت ۸:۳۰ الی ۱۳
🏢 مکان: تهران، پل مدیریت، دانشگاه امام صادق علیهالسلام، تالار آیتالله مهدویکنی رحمة الله علیه
🌐 جهت شرکت در جلسه بصورت مجازی، از طریق پیوند زیر اقدام کنید:
vc.isu.ac.ir/ch/iett-eghtesadiran
🌐 پخش زنده از صفحه اینستاگرام:
instagram.com/iett_eghtesadiran
🔸️ نظر به برگزاری نشست بصورت حضوری، ورود علاقهمندان با رعایت موازین بلامانع است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ آیات خالقیت، ربوبیت و هدایت الهی، با نگاه تربیتی
🔻 حجتالاسلام والمسلمین محسن عباسی ولدی، استاد حوزه و دانشگاه در سخنانی تأکید کرد؛
📝 اگر وجود خداوند را پذیرفتیم؛ به این معنا که او خالق جسم و روح ما میباشد و همچنین اگر پذیرفتیم این خالق مالک و مدبر است و هدایت ما را خود بر عهده گرفته است، دو نتیجه حاصل میشود: ۱. نمیتوانیم به علوم انسانی غیر وحیانی برای تربیت اعتماد کنیم. ۲. این اعتقاد باعث میشود که برای به دست آوردن راه تربیت به سراغ وحی برویم.
📝 باور به این صفات یکی از ارکان اصلی اعتقاد ما به تولید علم است. در مباحث آتی، به صورت مفصل در مورد هدایت صحبت میکنیم و میگوییم: معنای هدایت این است که خداوند مسیر بندگی تا لحظه مرگ را نشان میدهد.
📝 اگر نگاه تربیتی به قرآن داشته باشیم، میتوانیم از این آیه یک قاعده بسیار مهم و فراگیر به دست آوریم. باید بپذیریم این جمله را خداوند و خالق گفته است، خالقی که یگانه است و ما به جز او خالق، هادی و رب نداریم.
📝 بنابراین اعتقاد به خالقیت، ربوبیت و هدایت در وجود انسان انگیزهای تولید میکند که باید در مسیر هدایتی قرار بگیرد که تنها از راه وحی به دست آمده و اگر چیزی هم به صورت مستقیم به مفاهیم وحیانی متصل نمیشود باید وحی آن را تایید کند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28403
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ پذیرش دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🔻 مقاطع؛
🔹 کارشناسی - ویژه برادران
🔹 کارشناسی ارشد - برداران و خواهران
🔹 دکتری - برادران و خواهران
📆 مهلت ثبت نام تا 27 خرداد ماه سال 1401
📝 تاریخ آزمون: جمعه 17 تیر ماه سال جاری
🔰 بر اساس گزارش روابط عمومی دانشگاه، مجوز قطعي رشته هاي جدید ذيل صادر شده است و داوطلبان عزيز متقاضي مي توانند نسبت به انتخاب اين رشته ها اقدام نمايند:
🔹️مقطع كارشناسي:
- رشته جامعه شناسي
🔹️مقطع كارشناسي ارشد:
- فقه و حقوق وقف
- عرفان و حكمت اسلامي
- دانش اجتماعي مسلمين
- علوم اقتصادي - بانكداري اسلامي
- تبليغ و ارتباطات ديني
💻 لینک ثبت نام: https://razavi.ac.ir/
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#فراخوان
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گستره اثرگذاری تولیدات پژوهشی حوزه از برنامههای راهبردی معاونت پژوهش حوزههای علمیه
🔻 حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی، معاون پژوهش حوزههای علمیه:
📚 طبیعی است که پاسخهای اسلامی در مسائل روز جامعه از حوزههای علمیه انتظار میرود. می بایست در مسائل بنیادین متوقف نشد و موضوعات راهبردی، کاربردی و عینی نیز مورد تحقیق قرار گیرند، و دبیرخانه کمیته حمایت از طرحهای پژوهشی حوزههای علمیه آماده دریافت و حمایت از پروژههای مسئله محور باشد.
📚 هدف گذاری دبیرخانه حمایت از پژوهشهای حوزوی بر این بوده که پژوهشها را به سمت نیازهای حوزه، جامعه و نظام اسلامی سوق دهد. کمیته حمایت از طرحهای پژوهشی حوزه به صورت محدود و محصور در اعضای خود نبوده و از پژوهشهای هر گروه یا واحد علمی معتبر استقبال می کند.
📚 آن زمان که گفتمان سازی تمرکز بر نیازها ایجاد شود، افراد مختلف در نهادهای گوناگون میتوانند اثرگذاری در این راستا داشته باشند. در حال حاضر به دنبال شناسایی نیازهای پژوهشی با مدل نخبگانی هستیم؛ برای این کار از نظرات نخبگان و اساتید مختلف در هر رشته علمی بهره گرفته ایم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28431
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔔 سیزدهمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی برگزار میشود
🔰 به همت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، سیزدهمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی با موضوع محوری «روششناسی استخراج علوم انسانی قرآن بنیان» در محورهای ذیل برگزار خواهد شد:
✅ موضوعات:
1️⃣ ماهیت، مبانی و شاخصهها
2️⃣ قلمرو و گونهها
3️⃣ پیامدها، آسیبها و چالشها
4️⃣ راهکارها
📆 مهلت ارسال مقالات : 15 دی ماه 1401
🏢 قم، بلوار 15 خرداد، کوچه شهید میثمی، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم.
💻 آدرس سامانه همایش: qhem.quran.ac.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فراخوان
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 فرهنگ سلبریتی زده، مانعی اساسی در تحقق جامعه اسلامی
🔰 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی به نقل از اندیشکده رهیافت، محمدصابر اسدی در مطلبی نوشت؛
🔹 با بررسی مؤلفههای سازندۀ فرهنگ سیاسی مطلوب در گفتار و رفتار امیرالمؤمنین (علیهاسلام) و آراء و سیره اندیشمندان اسلامی مانند امامخمینی(ره) و شهید محمد باقر صدر(ره) شاهد این هستیم که توجه به ساحت تعقل افراد جامعه و ملزومات معرفتی آن اهمیت بالایی دارد.
🔹 زمانی که ملاک توجه و گرایش به یک فرد یا گروه، صرفاً هیجانی باشد که هیچ پشتوانهای از آگاهی در آن دیده نشود، یعنی توجه اصلی انسان به طبیعت حیوانیاش است؛ و جامعهای که چنین افرادی در آن غالب باشند، فرسنگها از فرهنگ سیاسی اسلامی فاصله دارد، چرا که «بدون تردید یکی از اصول بنیادین سیاست در اسلام، نگرش تربیتی آن در راستای فضیلت مداری است و انسان فطرتی دارد که پشتوانه آن روح الهی است.
🔹 البته آن چه در این سالها شاهد آن هستیم این است که گویی توافقی نانوشته بین عدهای از سیاسیون جناحهای مختلف و عدهای از سرمایهداران اقتصادی وجود دارد که با عملگی عدهای از اصحاب هنر و رسانه، فرهنگ همجٌرعاع را گسترش دهند و با ساختن گروههای مرجع کاذب برای مردم آنها را از ریشههایشان جدا سازند تا مانند گیاهان بی ارزش، سیلاب سلبریتیها را گل آلود کرده و صید ماهی قدرت و ثروت را برای آنها راحت تر سازند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28407
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✳️ مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
✅ فراخوان دریافت مقاله برای دوفصلنامهٔ علمی_پژوهشی «فلسفه و علوم انسانی»
🖌 سردبیر: حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمدحسین شریفی
🔷 مجلهٔ تازهتأسیس «فلسفه و علوم انسانی» آمادهٔ دریافت مقالات اساتید و پژوهشگران است.
🔷 هدف از انتشار مجلۀ «فلسفه و علوم انسانی» انتشار آخرین دستاوردهای پژوهشی محققان در زمینهٔ مطالعات بینارشتهای فلسفی در مکاتب مختلف فلسفهٔ اسلامی و فلسفهٔ غرب به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی است.
🔶 این نشریه مقالات مرتبط با موضوعات زیر را منتشر میکند:
1️⃣ معرفتشناسی و علوم انسانی
2️⃣ روششناسی و علوم انسانی
3️⃣ هستیشناسی و علوم انسانی
4️⃣ انسانشناسی و علوم انسانی
5️⃣ مسائل مشترک فلسفه و علوم انسانی
💠 مقالات این نشریه همچون مقالات دیگر نشریات مؤسسه بر مبنای ملاکهای سامانهٔ ارزیابی کمیسیون نشریات وزرات علوم بررسی و چاپ خواهد شد.
💠 این دوفصلنامه در نظر دارد اولین شماره را در پایان تابستان ۱۴۰۱ منتشر کند. لذا مقالاتی که تا پایان تیر در سامانه بارگذاری شود، در اولویت قرار خواهند گرفت. علاقهمندان میتوانند با مراجعه به این لینک نسبت به ارسال و بارگزاری مقالهٔ خود اقدام نمایند:
🌐 philosophyandhumanities.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فراخوان
#نشریه
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مدیریت اسلامی همان مدیریت جهادی است
🔻 حجتالاسلام والمسلمین نقیپورفر در هم اندیشی تخصصی ملّی نقشه جامع مدیریت اسلامی:
📝 مدیران اسلامی باید تسبیح و استغفار را در رفتار خود به عنوان الگو قرار دهند و ذاتا به این دو اصل اعتقاد داشته باشند و به طور کامل آنها را انجام دهند تا اطرافیان و بستگان آنها نیز از این طریق از آنها سوء استفاده نکنند.
📝 چنانچه در سیره مدیریتی امام علی(علیه السلام) مطالعه نموده ایم حضرت در جامعه ای زندگی میکرد که اهل بیت حضرت مشکلات فراوانی را از نظر مالی متحمل می شدند اما حضرت که مدیر اسلامی جامعه بود حق خود را در سطر آخر قرار میدهد و هیچ گونه زیاده خواهی از بیت المال و حتی حق خود ندارد.
📝 مدیریت اسلامی همان مدیریت جهادی است و جهاد یعنی تلاش در راه تحقق اهداف اسلامی که در این صورت دیگر ساعت کاری اداری معنایی ندارد و مدیران میتوانند با رعایت حق و حقوق خانواده و عائله خود باید تمام و کمال وقت خود را صرف مدیریت کنند و به طور جهادی کار کنند.
📝 باید در جامعه بسیار دعا کرد چرا که در احادیث داریم دعا کردن مومنان برای یکدیگر باعث ازبین رفتن کدورتها و کینه ها و حسادتها و ایجاد برکات در جامعه می شود که جا دارد مسئولین را در جامعه با دعا کردن کمک کنیم تا به وسیله این دعاها نقاط ضعف در جامعه رفع شود که طبق روایات با این میتوان ره صد ساله را در فرصت کوتاه طی کرد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28442
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مدیریت
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com