📌 پژوهشکده علوم انسانی اسلامی دانشگاه قم با همکاری دانشکده الهیات دانشگاه قم برگزار میکند:
🔸 کرسی علمی ترویجی
عنوان کرسی «وضعیتسنجی ساختارهای تربیت رسمی در نظام حکمرانی دینی»
صاحب نظر:
حجت الاسلام دکتر محمداسماعیل عبداللهی
ناقدان:
دکتر حسن محمدپور
حجت الاسلام دکتر ابراهیم عباسپور
دبیر علمی:
دکتر مهرداد حاجیزاده
♦️ زمان: سه شنبه 16 مرداد 1403، ساعت 10
♦️ مکان: دانشگاه قم، ساختمان کتابخانه مرکزی، طبقه همکف، پژوهشکده علوم انسانی اسلامی
▫️پخش آنلاین
🆔 http://ve.qom.ac.ir/riih
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی
#کرسی_علمی_ترویجی
#قم
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 در مشروطه رهبران با مردم هویت پیدا کردند/ ضرورت یادگیری از تاریخ مشروطه برای آینده ایران
🔻 دکتر موسی نجفی به مناسبت ۱۴ مرداد سالروز نهضت مشروطیت ایران مطرح کرد؛
🔹در دوران مشروطه برای نخستین بار در تاریخ ایران رهبران با مردم هویت پیدا کردند، در صورتی که قبل از این برعکس بود، مردم با رهبرانشان با رؤسای ایل قاجار، قزلباشها و ... شناخته میشدند
🔹دستاورد اصلی مشروطه این است که هر کسی بعد از این انقلاب روی کار آمد، مجبور بود عملکرد خود را برای مردم توجیه کند. میراث مشروطه همان انرژی آزاد شدهای است که شرایطی را فراهم کرد که در آن هم «شیخ فضل الله نوری» بتواند اظهار نظر کند، هم «آخوند خراسانی» بتواند دیدگاههای خود را بنویسد
🔹 موجی که در مشروطه ایرانی آزاد شد، هنوز هم آزاد است، حتی از موج مشروطه، انقلاب اسلامی پدید آمد، اما یکی از آسیب های انقلابها نداشتن برنامه برای آینده است، اگر انقلاب برای آینده برنامه نداشته باشد، نیروهای آن هدر می رود و دیگران برای آن برنامه ریزی می کنند.
🔹زمان مشروطه در اصفهان نارضایتی هایی بود و مردم انتقادات زیادی داشتند، اما مرحوم «حاج آقانورالله نجفی» در کتابی با عنوان «مقیم مسافر» به عنوان یک مقام مسئول و یک عالم دینی به انتقاداتی که از ایشان شده بود و در واقع به تاریخ پاسخ داد. در مقطع فعلی نیز باید پاسخ به تاریخ را از تمام مسئولان طلب کرد
🌐 متن گزارش : https://ihkn.ir/?p=38207
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تاریخ
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 سلسله نشستهای عدالتپژوهی
«با تأکید بر مطالعات راهبردی عدالت»
✅ نشست پنجم: بررسی نسبت عدالت ذهنی و عینی و تبیین عوامل ارتقاء احساس عدالت
✅ ارائهدهنده: دکتر محمود حکمتنیا
استاد تمام پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🏢 مکان: قم، بلوار سمیه، خیابان شهید رجایی، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
🗓 زمان: سهشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۶، ساعت ۱۷
برگزارکنندگان:
◀️ مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
◀️ گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
◀️ خانه اندیشهورزان
◀️ بنیاد بینالمللی مطالعات راهبردی، آیندهپژوهی و تمدنی امین (مرآت امین)
لینک مجازی:
https://WWW.skyroom.online/ch/m.faghih64/cmir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جامعه
#نشست
#تهران
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ در هنر، صدق و کذب معنا ندارد! / تحلیل کذب در داستانسرایی و مبالغات هنری
🔻 مهدی شریعتی تبار،مدیر گروه فقه بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، مطرح کرد؛
🔹 کذب به معنای دروغ است و وقتی رخ میدهد که خبری با واقعیت همخوانی نداشته باشد. گاهی موضوع کذب میتواند باورها و نیتهای درونی فرد باشد؛ یعنی فرد ممکن است ادعای باوری داشته باشد که در قلب خود به آن ایمان ندارد. این نوع کذب به نفاق مرتبط است، چرا که گفتار فرد با باور درونیاش همخوانی ندارد.
🔹 بحث صدق و کذب معمولاً به جملات خبری مربوط میشود. در جملات انشائی مانند امر و نهی، مفهوم صدق و کذب جایی ندارد، مگر در مورد وعدهها. وقتی کسی وعدهای میدهد و میداند که نمیتواند به آن عمل کند، این وعده کذب است. در مقابل، اگر فرد نیت انجام وعده را داشته باشد و بداند که قادر به انجام آن است، وعدهاش صادق محسوب میشود.
🔹 در هنر، مفاهیم صدق و کذب به معنای متعارف کاربرد ندارند. هنر بر اساس تخیل و اغراق بنا شده است و این ویژگیها باعث میشوند تا اغراق و مبالغه جزئی از آن باشند و ذاتاً دروغ به حساب نیایند. با اینکه فعالیتهای هنری ممکن است به دلیل ترویج باطل نادرست باشند، اما اغراق در هنر به خودی خود دروغ نیست. در زمان ائمه نیز چنین اشعاری وجود داشته که مورد تأیید قرار گرفتهاند، چرا که آنها اغراقهایی هنری بودهاند و نه دروغهای واقعی.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=38204
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هنر
#یادداشت
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢🔰🧑🎓👨🏻🎓
🔴تمدید شد
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در مقطع ارشد و دکتری دانشجوی غیرایرانی میپذیرد
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به عنوان قدیمیترین و بزرگترین پژوهشگاه علوم انسانی و اجتماعی با رویکرد اسلامی در ایران، با ارائه مزایای فوق العاده آموزشی و پژوهشی در دو مقطع #ارشد و #دکتری دانشجوی #غیرایرانی میپذیرد.
🌐مشروخ خبر
https://rihu.ac.ir/fa/news/38406
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 رویکردهای جزیرهای در ساختار تجاری کشور باید حذف شود / ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی برای بهبود نظارت بر واردات
🔻 رحیم بنامولایی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و لهستان، مطرح کرد؛
▫️چندنرخی بودن ارز و نبود بانک اطلاعاتی دقیق از چالشهای اصلی نظام تجاری کشور است، یک بانک اطلاعاتی میتواند به نظارت بهتر بر واردات کمک کند، عدم وجود چنین سیستمی به دلیل غیرفعال بودن سفارتخانههای ایران و کمبود رایزنهای بازرگانی است، سفارتخانهها باید نیازهای واقعی کشورهای دیگر را جمعآوری و در اختیار اتاق بازرگانی قرار دهند.
▫️بانک اطلاعاتی میتواند به شناسایی سرانه مصرف و تولید کمک کند و با مقایسه این دو، موارد مازاد و کمبود را شناسایی نماید، این اطلاعات میتواند در هدایت سرمایهگذاری به بخشهای نیازمند تولید بیشتر یا واردات مؤثر باشد، الگوگیری از کشورهایی مانند ترکیه در ایجاد شرکتهای مدیریت صادرات و واردات میتواند به کاهش هزینهها و بهبود کیفیت تولید کمک کند.
▫️رویکرد جزیرهای در ساختار تجاری کشور مانع بهرهوری است، سند چشمانداز ۱۴۰۴ بهدرستی اجرا نشده است، ایجاد بانک اطلاعاتی و هماهنگی بین وزارتخانهها میتواند به افزایش تولید و صادرات منجر شود. وزارتخانهها باید هماهنگ مانند چرخدندههای یک سیستم عمل کنند تا به اهداف مشترک دست یابند و به رشد اقتصادی کمک کنند.
🌐 متن نامه : https://ihkn.ir/?p=38185
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢مدرسه تابستانه: فقه تربیتی و روشهای تربیت
🔸مدرسه مجازی موسسه اشراق و عرفان و مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع)، فصل چهارم مدارس فقه تربیتی را برگزار میکنند.
✅ویژه طلاب سطح 3 و 4، اساتید و پژوهشگران عرصه تربیت (دکتری مرتبط)
🗓تاریخ برگزاری دوره: شنبه 20 مردادماه تا سهشنبه 23 مردادماه 1403
⏰ساعت برگزاری: 8 تا 11:30 (هرروز دو جلسه)
💻به صورت حضوری و مجازی
♨️مهلت ثبتنام: 14تا 20 مردادماه 1403
✳️برای ثبت نام در ایتا به این آیدی پیام دهید:@hadiajami
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#دوره
#قم
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 تأثیر رسانهها و تبلیغات بر سبک زندگی زنان در جامعه مدرن
🔻 دکتر محمد تقی کرمی عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی مطرح کرد؛
▫️مدرنیته عصر استیلای نظام سرمایه داری است. زندگی در عرصهای که در پس تولید هرکالای فرهنگی، انگیزهای اقتصادی نهفته است و نظام سرمایه داری توانسته حضوری پررنگ در عرصه تولیدات فرهنگی داشته باشد.
▫️در چنین شرایطی صور اقتصادی بیش از پیش در بازارتعیین کننده هستند و بازار آزاد تبدیل به جزء جدایی ناپذیرکالاهای فرهنگی شده است. در این بازار اقتصادی، تبلیغات تنها قدرت تعیین کننده بازار است. تبلیغات حیات روزمره را در کنترل خود گرفته و بر روابط اجتماعی سیطره یافته است و زنان را به سوی شکلی ازسلیقه جمعی تحمیلی سوق میدهد.
▫️هرچند این تبلیغات تلاش میکنند تاهمه افراد را فارغ از تفاوتهای جنسیتی و سنی تحت تاثیرقرار دهند اما میتوان ادعا کرد، گروه هدف بخش بزرگی از این تبلیغات، زنان هستند. زنان به دلیل نقشهای جنسیتی وخانوادگیشان، جایگاه مهم و تاثیرگذاری در گزینشهای صورت گرفته درزمینههای مختلفی، همچون؛ آشپزی ولوازم آشپزخانه، لوازم منزل و دکوراسیون داخلی خانه، وسایل بازی و فراغت فرزندان و انتخاب لباس خود و دیگراعضای خانواده دارند.
▫️بنابراین و باتوجه به اهمیت جایگاه زنان، نگرش آنها به سبک زندگی ولوازم آن، میتواند نقش مهمی در پیشبرد پروژه سبک زندگی بومی ایرانی-اسلامی و یا سبک زندگی مدرن، به عنوان رقیب آن داشته باشد
🌐 متن یادداشت : https://ihkn.ir/?p=38211
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سبک_زندگی_زن
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
22.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️در میزگرد با موضــوع
مد و مدگرایی مطرح شد:
پاسخی به دیدگاه استاد امید پیشگر پیرامون حجاب چادر
🎙 حجت الاسلام والمسلمین
استاد مجید محمدی
📌 ادامه دارد
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خحاب
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 شاخصهای سنجش توسعه در جامعه اسلامی
🔻 آیت الله مهدی هادوی تهرانی استاد برجسته حوزه علمیه قم مطرح کرد؛
📚 مهمترین شاخص برای توسعۀ در جامعۀ دینی بالا بردن سطح دینداری و باورهای عقیدتی مردم است. در حقیقت توسعه به این معناست که مجموع فعالیتهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و... موجب پیشرفت سطح دینداری مردم شده باشد.
🔻شاخصهای توسعۀ و اثر آن در اقتصاد:
➖توکل بر خدا:
اولین ثمره از توکل بر خداوند را میتوان کاهش نرخ پسانداز برشمرد؛ به این بیان که جامعهای که افراد آن اهل توکل بر خداوند هستند دچار کاهش نرخ پسانداز خواهد شد و بیشتر به فعالیت اقتصادی یا اموری همچون صدقه و قرض الحسنه روی میآورند در حالیکه طبق سایر شاخصهای توسعۀ اقتصادی که در جوامع دیگر مطرح است، عکس این مطلب صحیح است
➖ زهد و دل نبستن به دنیا:
با توجه به تعریف زهد در فرهنگ دینی، میتوان اثر آن را انجام فعالیت اقتصادی حداکثری و استفادۀ حداقلی دانست. بنابراین زهد کاهش فعالیت اقتصادی نیست بلکه افزایش فعالیت اقتصادی و استفادۀ کمتر است که نهادینه شدن این روحیه به بهبود شاخص رشد اقتصادی کمک میکند
➖ایمان به قیامت:
از دیگر آثار ایمان به قیامت در مسائل اقتصادی، کاهش مفاسد اقتصادی است. ایمان به قیامت و روحیۀ خداترسی نوعی بازدارندگی نسبت به جرائم و گناهان در نفس انسان پدید میآورد که در حوزۀ اقتصاد اموری همچون ربا، احتکار، گرانفروشی، اختلاس، سرقت و... را انجام نمیدهد
🌐 متن گزارش : https://ihkn.ir/?p=38217
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 روشهای پیادهسازی حکمرانی حکیمانه در ایران / مدل حکمرانی اسلامی ترکیبی از عقلانیت و مردمسالاری
🔻 حجت السلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشستی مطرح کرد؛
▪️آمریکاییها با مشاهده ناکارآمدی مدل هرمی لیبرالیسم سرمایهداری، به مدل جدیدی از حکمرانی مشارکتی روی آوردند. در این مدل، دولت حضور حداقلی دارد و مشارکت نخبگان و مردم در سیاستگذاری، تنظیمگری، تصدیگری و نظارت و ارزیابی بیشتر است.
▪️حکمرانی خوب شامل هشت ویژگی اصلی است: مشارکت، حاکمیت قانون، شفافیت، پاسخگویی، مسئولیتپذیری، عدالت، وفاق عمومی و اثربخشی. این ویژگیها به ظاهر بسیار مطلوب هستند، اما باید دقت کنیم که دکترین قوانین کجا نوشته میشود؟ بیشتر این دکترینها در آمریکا تدوین میشوند و دیگر کشورها بر اساس آن عمل میکنند.
▪️دکترين حکمراني ما بايد بر پايه بنيانهاي فلسفي و اصول ايدئولوژيک باشد. اگر اين اصول را بپذيريم، بسياري از سياستهاي ما در حکمراني متفاوت خواهد بود. در دوران دفاع مقدس نيز ما با الگوهاي حکمراني حکيمانه توانستيم پيروز شويم. شهيد عباس بابايي نمونهاي از اين الگوهاست که با سادگي و تدبير خود در ميدان جنگ به موفقيت دست يافت
▪️هوشمندسازي سامانهها يکي از مهمترين مسائل حکمراني در کشور ماست. وقتي سامانهها هوشمند نباشند، فساد شکل ميگيرد. استفاده از هوش مصنوعي ميتواند به کاهش فساد و افزايش کارآمدي در حوزههاي مختلف کمک کند.
🌐 متن گزارش : https://ihkn.ir/?p=38222
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 گفتارهایی در حقوق عمومی اسلامی
🔹نویسنده: آیت الله عباس کعبی
ناشر: انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان
تعداد صفحات:۲۵۲
🔻کتاب در یک نگاه:
پژوهشکده شورای نگهبان به عنوان مرجع تخصصیِ پژوهش موضوعات حقوق اساسی، با رویکرد تبیین مبانی و سازوکارهای حکمرانی اسلامی و ارتقاء نظام سیاسی موجود به نظام مطلوب برآمده از آموزههای شریعت؛ با بهرهگیری از خوانشهای اصیل از منظومهی حقوقی عمومی اسلامی مبتنی بر ابزار اجتهاد و فقاهت و استفاده از مباحث مطرح شده بهوسیلهی فقهای شیعه در حوزهی حقوق اساسی، اقدام به انتشار دستاوردهای علمی با رویکرد دانشگاهی و جهت استفاده علاقهمندان از اساتید و دانشجویان دانشگاههای کشور نموده است. مجموعهی پیش رو که حاصل تقریرات دروس خارج فقه اسلامی آیت الله کعبی است، با شناخت دقیق مسائل حوزهی حکمرانی در منظومهی فکری اسلامی، به تبیین و تشریح و نقد برخی از نظرات حولمحور موضوعات بیان شده پرداخته است. در همین راستا این اثر در هفت مقاله به بازخوانی مهمترین موضوعات «حقوق عمومی در اسلام» اختصاص یافته است.
🌐 پیوند مقدمه و فهرست كتاب:
https://B2n.ir/s04108
🌐 پیوند تهیه کتاب:
https://B2n.ir/p28165
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_حقوق
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com