📚 مهلت فراخوان جذب اعضای هیأت علمی سال ۱۴۰۱ دانشگاه آزاد اسلامی تا ۷ مهرماه تمدید شد
📝 ثبت نام در فراخوان جذب اعضای هیأت علمی سال ۱۴۰۱ دانشگاه آزاد اسلامی که از تاریخ 21 شهریورماه سال 1401 آغاز شده است تا 7 مهرماه سال جاری ادامه خواهد داشت. متقاضیان می توانند با مراجعه به سامانه جامع دانشگاه آزاد اسلامی به آدرس sajed.iau.ir پس از مطالعه دقیق قوانین و مقررات و تکمیل مدارک مدنظر نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
🔹 با عنایت به آغاز فراخوان دانشگاه آزاد اسلامی برای جذب هیأت علمی (از طریق سامانه جامع دانشگاه sajed.iau.ir) و همچنین مصوبه «ضوابط ویژه جذب برگزیدگان بنیاد ملی نخبگان» شورای عالی انقلاب فرهنگی، برگزیدگان حمایت جذب در مؤسسات علمی بنیاد مطابق شیوه نامه «تسهیلات جذب دانش آموختگان برتر دانشگاهی در مؤسسه های علمی» طرح شهید دکتر شهریاری، در اولویت جذب قرار خواهند گرفت.
💢 با عنایت به فراهم شدن امکان جذب دانش آموختگان مقطع دکتری تخصصی مشمول وظیفه عمومی با استفاده از طرح مشمولین متخصص در دانشگاه آزاد اسلامی افراد برگزیده تسهیلات بنیاد ملی نخبگان در صورت تمایل می توانند جهت عضویت در هیأت علمی وظیفه رشته های مورد نیاز به سامانه جامع دانشگاه مراجعه و تقاضای جذب خود را ثبت کنند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📕 نشریه دیده بان اندیشه به گام 41 رسید
🔻 سرخطهای این شماره:
🔹 معناشناسی و ضرورت بحث از فلسفه غم و شادی.
🔹 تبیین جایگاه غم و شادی در علوم مختلف مثل فلسفه و عرفان.
🔹 تعالیبخشبودن اندوه در فرآیند تربیتی انسان.
🔹 رابطه عزاداری عاشورایی با نشاط معنوی جامعه اسلامی.
✅ به ضمیمه یادبود شاعر توانا مرحوم امیرهوشنگ ابتهاج
💻 لینک دانلود نسخه رایگان ماهنامه:fekrat.net/?p=11366
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ حوزه در صف مقابله فرهنگی و خط مقدم جنگ فرهنگی ایستاده است
🔻 آیتالله علی اکبر رشاد در آیین آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه استان تهران:
🔹 حوزه به علوم شناختی اهتمام داشته باشد. ۷۴۰ درس در حوزه است اما یک کرسی علوم شناختی دایر نیست، فرهنگ مقاومتی فرهنگ سلبی نیست بلکه باید مدیریت کرد، مگر می شد شاهراههای اطلاعاتی را بست اما می توان کار ایجابی کرد.
🔹 حوزه تهران ظرفیت عظیمی است و ۱۵ هزار طلبه در طراز حوزه های بزرگ دارد، باید حوزه در پاسخ به شبهات و تولید محتوا اعلام آمادگی می کنیم، در حوزه فرهنگ آتش به اختیاری است زیرا در محاصره هستیم، جوان ها در دام فرهنگی اسیر می شوند اما کشته های فرهنگی ما شهید نیستند.
🔹 در واقع فرهنگ مقاومتی یعنى فرهنگی که در شرائط تهاجم همه جانبه فرهنگی، روانی و شناختی می تواند تضمین کنندهى رشد و شکوفائى فکری و فرهنگی کشور باشد و به ارتقاء فکری و فرهنگی جامعه و افراد آن بینجامد و آنها را در برابر هجمه های فرهنگی مصون بدارد.
🔹 باید بتوانیم در مورد مفاهیم مرتبطی چون اصالتِ فرهنگ و مهندسی فرهنگی و جنگِ فرهنگی و جنگِ نرم و رخنۀ فرهنگی و استقلالِ فرهنگی و پیشرفت درونزا و مصونسازی فرهنگی و مردمسالاریِ فرهنگی و خلّاقیّت فرهنگی و بازسازیِ انقلابیِ ساختارِ فرهنگی و تحوّلِ فرهنگی و ….به جهاد تبیین بپردازیم.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29891
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 ارسال بیش از دوهزار اثربه هفدهمین فراخوان آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان
📚 حجتالاسلام جواد معین، دبیر هفدهمین فراخوان آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان از پایان مهلت ارسال اثر به دبیرخانهٔ این فراخوان خبر داد و گفت: بیش از دوهزار اثر به دبیرخانه رسیده که در حال ارزیابی است.
🔹 از اسفندماه ۱۴۰۰ هفدهمین فراخوان آثار پژوهشی این حوزه، فعالیت خود را آغاز کرد كه بیش از دوهزار اثر به دبیرخانهٔ آن ارسال شده و فرایند داوری و ارزیابی آثار در حال انجام است.
🔹 ۱۷۰۰ نفر در این فراخوان شرکت کردهاند که در از میان آن، طلاب سطح یک ۸۳۷ اثر، طلاب سطح دو ۶۲۱ اثر، طلاب سطح سه ۲۴۶ اثر و طلاب سطح چهار ۳۴۶ اثر تدوین و ارسال کردهاند.
🔹 تعداد برادران شرکتکننده ۱۲۹۶ نفر و تعداد خواهران ۴۰۴ نفر بودهاند که اعم از طلاب تحت برنامه و عمومی هستند.
🔹 فرایند داوری بهصورت روزانه و برخط (آنلاین) در حال انجام است و پیشبینی میشود در پاییز امسال مراحل داوری و ارزیابی آثار، تكمیل و اسامی برگزیدگان همزمان با هفتهٔ پژوهش اعلام شود.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 شماره 25 دوفصلنامه علمی معرفت اقتصاد اسلامی منتشر شد
🔻 در این شماره میخوانیم؛
✅ تحليل ساختار فقهی هزينهها و درآمدهای تکافل اجتماعی مصطفی کاظمی نجفآبادی، سیدرضا حسینی
✅ نقدی بنيادين بر جايگاه بانک تجاری در نظام مالي اسلام احمدرضا صفا، حسين صمصامی
✅ بازخوانی مطالبات بانکی براساس ماهيت عقود در قانون «عمليات بانکی بدون ربا» مجید حبیبیان نقیبی، سیدعبدالمطلّب احمدزاده بزاز، سید عبدالحمید ثابت، سعید کریمی
✅ ارزيابی فقهی توزيع بالسويه خراج و انفال ياسر حاجیپور
✅ اصلاح سوءبرداشتها نسبت به روششناسی علم اقتصاد و «اقتصاد اسلامی» محمدجواد رضایی، مهدی موحدی بکنظر
✅ نسبتسنجی حاکميت فقيه و زکات ميثم نعمتی، محمدامين ملکی
✅ بررسی رهنمودهای حقوقی ـ اقتصادی اسلام بهعنوان راهکاری برای درونیسازی آثار خارجی محمدحسين كرمی
✅ الگوسازی حکمرانی اقتصادی نظام علم و فناوری براساس مجاورتهای نهادی مبتنی بر رويکرد توازن محور شهيد سيدمحمدباقر صدر حميدرضا مقصودی، مهدی رعايائی، علي سعيدی، احسان ولدان زرقانی
✅ راهبرد مديريت اقتصادی پيامبر اكرم(ص) در مواجهه با يهوديان مدينه ابراهيم کارگران
✅ بررسی نظريههاي «مولّد بودن سرمايه» بهعنوان اساس توجيهات بهره سيدمحمدکاظم رجائی رامشه
✅ بهرهمندی اقتصاد ملي از درآمدهای ناشی از نفت و گاز و ايجاد عدم توازنهای منطقهای در کشور محمد نعمتی، اميرحسين خورشيدی اطهر
✅ صورتبندی نظام تصميمگيری اقتصادی جمهوری اسلامی ايران و آسيبشناسی آن مبتنی بر انديشه شهيد صدر علی سعيدی
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 در توزیع فرصتها، عدالت به معنای تساوی آحاد جامعه است
🔰 حجتالاسلام والمسلمین سید محمدکاظم رجایی، عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره):
🔹 بحث عدالت یک قلمرویی دارد که کمتر در مجامع علمی مورد توجه قرار گرفته است و آن هم قلمرو نیاز نیازمندان و منشأ استحقاق قرار گرفتن آنهاست. نیازمندانی که تا دیروز توان درآمدی داشتند و الان به هر دلیلی درآمدی ندارند. این افراد باید چه کنند؟
🔹 متأسفانه باید بگویم، عدالت به معنای سهمی یا استحقاقی آن در مدل بکارگیری نیروی کار در کشور ما جایی ندارد و نیروی کار در کشور ما مزدبگیر است. مزدبگیری از جمله الگوهایی هست که شرع آن را مکروه شمرده است. الگویی که تقریباً همه نیروی کار در کشور ما بر اساس آن حقوق میگیرند.
🔹 یکی از موانع جدی تحقق عدالت در نظام حقوق و مزایای ما همین قانون کار هست. این در حالی است که به کارگر مظلوم اینگونه تلقی میشود که این قانون به نفع اوست و حمایت از وی میکند.اما باید گفت، این قانون درست نقطه مقابل عدالت عمل میکند و اجازه نمیدهد صاحبان استحقاقهای مختلف حق و حقوق خودشان را دریافت کنند.
🔹 ما در سیاستهای کلی برای اقتصادمان دچار مشکل نیستیم. بلکه در برنامه نویسی برای اقتصادمان مشکلاتی داریم. مثلاً: همین برنامههای پنج ساله و بودجه سالانه ما مشکلات متعدد و تکراری دارد. علت این مسائل هم تفکر لیبرال سرمایهداری میباشد، که از دوران سازندگی در بطن قوانین ما باقی مانده است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29848
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 دوفصلنامه «پژوهش های اسلامی زن و خانواده» منتشر شد
🔹 صاحب امتياز: معاونت پژوهش حوزه علميه خراسان
💢 اين نشريه علميتخصصي، در زمینه مطالعات زنان و خانواده فعاليت خود را آغاز نموده و آماده دريافت مقالات علمي اساتید و پژوهشگران است و در صدد دریافت رتبه علمی است.
💻 سامانه نشریه: http://iwf.journals.hozehkh.com/
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشریه
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فضای مجازی باید امنیت روانی و آسایش آحاد جامعه را فراهم کند
🔻 در گفتوگو با آیتالله کعبی مطرح شد؛
🔹 حقوق عامه به معنای تمام قوانین و مقررات و احکام شرع مقدس است که جنبه عمومی دارد و زمینه های امنیت ملی، اقتدار ملی، منافع ملی، مصالح ملی، وحدت ملی، آسایش مردم، سلامت و بهداشت عمومی، محیط زیست عمومی، حفظ دین و صیانت از جان، عرض، آبرو، کرامت و عزت جامعه را دربر می گیرد.
🔹 باید خروجی فضای مجازی بر جامعه، ایمان و عمل صالح باشد و فضای مجازی باید آسایش، امنیت روانی و آرامش آحاد جامعه را فراهم کند که این امر باید توسط دستگاه های فرهنگی و فضای مجازی کشور تحقق یابد.
🔹 اگر اختلال و کم کاری این دستگاه های مربوطه در مسأله فضای مجازی ایجاد شود، باید دادستان به مثابه مدعی حقوق عامه و قوه قضاییه طبق قانون و در حمایت از حقوق عامه در این زمینه ورود پیدا کند.
🔹 به جهت اینکه فضای مجازی اهمیت ویژه ای در زمینه ارتباط اجتماعی، اشتغال، آسایش و امنیت روانی مردم دارد، باید دستگاه های متولی فضای مجازی کشور وظیفه ذاتی خود در این زمینه را به درستی انجام دهند و همچنین باید قوه قضاییه با کم کاری دستگاه های ذیربط در این مسائل برخورد جدی داشته باشد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29399
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فضای_مجازی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ کتاب «مدیریت حوزههای علمیه و مراکز آموزشی» منتشر شد
📚 کتاب «مدیریت حوزههای علمیه و مراکز آموزشی»، اثر حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن نبوی، به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۲۶۴ صفحه به چاپ رسید.
📕 این اثر در ۱۲ فصل تألیف شده است، در مقدمه این اثر، به اهمیت و ضرورت مدیریت پرداخته شده است؛ در ابتدا، تاریخچهای از مبحث مدیریت مطرح و اندیشههای نخستین مدیریتی، مکتب کلاسیک، مکتب نئوکلاسیک، نظریه سیستمی و نظریه موقعیتی اقتضایی تبیین شده است.
📝 با توجه به تجربیات چندین ساله نگارنده در اداره مراکز آموزشی و مدارس علمیه، از جمله «مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ»، «مدیریت حوزه های علمیه سفیران هدایت سراسر کشور»، «مدارس امین» و همچنین برگزاری دورههای متعدد آموزشی در راستای کیفیت بخشی به امر تبلیغ روحانیون هجرت بلند مدت و ارتقای سطح علمی مبلغان ویژه، با هدف در اختیار گذاشتن یافتهها و تجربیات سامانیافته با زبانی روان و نظاممند نکات کلیدی این نوع مدیریت آموزش داده میشود.
💻 علاقهمندان برای بهرهمندی از تخفیف ۱۰ درصدی خرید این کتاب، میتوانند به سایت مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29281
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 اگر به دنبال تحقق تمدن اسلامی هستیم باید علوم انسانی اسلامی داشته باشیم
🔰 حجتالاسلام والمسلمین پیشقدم، نویسنده کتاب علوم انسانی غربی و اسلامی:
🔹 اعتقاد راسخ دارم که هر تغییری رویکرد یا تغییر رفتار در جنبه های فردی و اجتماعی نیازمند به نگرش سازی است. وقتی به این نتیجه میرسیم که نیازمند به تغییر هستیم حالا چه در حوزه فردی و چه در حوزه اجتماعی، این بدان معناست که وضعیت موجود مطلوب نیست.
🔹 از سوی دیگر وضعیت موجود نتیجه یک طرز تفکر و اندیشه بوده است و یک شبه بوجود نیامده است. بنابراین اگر قرار باشد تغییر و تحولی ایجاد شود باید در طرز تفکر و نوع نگاه و تلقی ما از امور، تغییری اتفاق بیفتد، تا این نگرش و نگاه عوض نشود هیچ اتفاقی خاصی نمی افتد.
🔹 یک فرایند منطقی را طی کردیم تا بتوانیم ضرورت و اهمیت پرداختن به علوم انسانی اسلامی را به صورت مستدل و گام به گام در معرض قضاوت مخاطبان قرار دهیم. در این فرایند که هدف آن تغییر نگرش مخاطب نسبت به علوم انسانی اسلامی است، بر چند محور تاکید شده است:
🔹 اگر به دنبال تحقق تمدن اسلامی هستیم باید علوم انسانی اسلامی داشته باشیم و الا ایجاد تمدن نوین اسلامی بر مبانی سکولار تمدن غربی، کاریکاتوری طناز میشود.
📕 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=29796
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ واکنش آیتالله علیدوست به هتک حرمت مقدسات در اغتشاشات اخیر
📝 بسم الله الحاکم العادل
انا لله و انا اليه راجعون
🔹 در روز های گذشته، خبرهایی از برخی حرکات بسیار قبیح از قبیل آتش زدن قرآن کریم، مساجد، حمله به موکب های عزاداری آل الله، به شهادت رساندن برخی مدافعان امنیت کشور و حریم اهل بیت علیهم السلام، منتشر شد.
🔹 در اینکه این رفتار ها بی پایه و فاقد پایگاه مردمی و اجتماعی است بحثی نیست. لکن شدت پلشتی و گستاخی ناموجه کار آنقدر زیاد است که اذهان را به خود مشغول کرد، به ویژه وقتی غول رسانهای کفر و نفاق نیز چونان موجی برآن سوار شد.
🔹 تاریخ و دنیا بداند ک علاقه به مذهب، دین، نماد های مذهبی، حب و مودت آل الله علیهم السلام همچنان در همه وجود ملت بزرگ ایران ریشه دار است و آن را نه فقط تراثی از اسلام بلکه بخشی از ملیت و هویت خویش میداند و به آن افتخار میکند.
🔹 این حرکات محکوم و هیچ تزلزی در باور و کنش توده عظیم ایجاد نمیکند.
🔹 البته بی پایگی، شناعت و سبک وارگی این رفتار های شوم و محکومیت آن از سوی عالمان، فرهیختگان و مردم نباید مسئولان را آسوده خاطر سازد؛ بلکه بر کارگزاران نظام است که با استمداد از فکر صاحبان خرد و دغدغه دلسوزان کشور، نظام و ملت در برخی تصمیمات و عملکردهای جاری که بی تاثیر در زمینه سازی برای این اقدامات وقیح نیست، تجدید نظر کنند!
قم
حوزه علمیه
ابوالقاسم علیدوست
7 مهرماه 1401
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#بیانیه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰مرکز پژوهشی مبنا با مشارکت انجمن مطالعات اجتماعی حوزه برگزار می کند:
📚موضوع: «تصویر عدالت توزیعی در فرهنگ»
🔸ارائه کننده: حجت الاسلام دکتر احمد اولیایی ( عضو هیات علمی گروه مطالعات عدالت اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ)
🔹ناقد: حجت الاسلام دکتر سیدکاظم سیدباقری ( مدیرگروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)
🔸دبیر علمی: دکتر محمد دین محمدی ( مدیرهسته مطالعات دینداری مرکز پژوهشی مبنا)
⏰زمان: شنبه 9 مهرماه ساعت 14
🏢مکان: قم، خیابان جمهوری2 فرعی اول -ساختمان انجمن های علمی حوزه
💢جلسه به صورت حضوری و برخط برگزار خواهد شد.
❇️ لینک جلسه مجازی:
http://dte.bz/ssoq
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#عدالت_فرهنگ
#علمی_ترویجی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com