✅ شماره هفدهم دوفصلنامه علمی- پژوهشی «مطالعات جنسیت و خانواده» منتشر شد
🔻 این شماره از دوفصلنامه به موضوعاتی از قبیل:
🔸 اجتهاد عقلگرا و مسائل فقهی زنان
🔹 مقایسة الگوی مشاورة پیش از ازدواج در ازدواجهای فامیلی و غیرفامیلی بر اساس کاوش نشانههای طلاق در اولین دورههای انتقالی زندگی (آشنایی، نامزدی و عقد)
🔸مدلیابی معادلات ساختاری تأثیر انعطافپذیری روانشناختی بر گرایش به روابط فرازناشویی با نقش میانجیگر نیرومندی من در زوجین
🔹 تجارب زنان از فرایند دادرسی دعاوی خانوادگی (مطالعة شهر کرمان)
🔸 بررسی عوامل فردی و زمینهای مرتبط با رضایت جنسی زنان (مطالعة زنان متأهل در شهر تبریز)
🔹 بررسی تجربة محرومیت در میان زنان با تأکید بر خانواده و محله (مورد مطالعه: زنانِ ساکن در سکونتگاه غیررسمی التیمور مشهد)
✔️بخش دیگری از این دوفصلنامه علمی پژوهشی مربوط به چکیده مقالات به زبان عربی و انگلیسی است.
🔗 لینک دریافت الکترونیکی مقالات: http://www.jgfs.ir/issue_20458_23384.html
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
23.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ ضرورت رویکرد فرافقهی به مسائل
🔹مسائل مقصور در فقه نیست، با فقه اجتماعی نباید از وجوه فلسفی و کلامی در موضوعاتی مانند ولایت فقیه، محیط زیست و ... غفلت شود.
🔹ولایت فقیه وجه مواجه فقه با حاکمیت است، فلسفه سیاسی که یک بحث عقلانی است در این مساله ذی دخل است، باید نسبت بحث عقلانی و فقهی را بررسی کنیم. الزام سیاسی، یک محور اصلی در فلسفه سیاست است. الزام، ماهیت اخلاقی یا مستقل دارد؟ آیا ما الزام به تبعیت از رضایت عمومی و مصلحت عمومی یا رای اکثریت داریم؟ اگر ولایت فقیه از منظر فقهی صرف بررسی کنیم، مساله حاکمیت راه حل نکرده ایم.
🔹امروز در غرب به مباحث جوهری اخلاق یک نوع بازگشتی شده است، به عنوان مثال فرزندآوری یک امر اخلاقی است یا خیر؟ می توان به این مسائل از منظر فقهی پاسخ داد، اما وجه فلسفی و کلامی هم دارند.
💢دیدار با اعضای مرکز پژوهشی مبنا
۱۴۰۱/۱۲/۲۱
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#ویدئو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تأکید آیتالله اعرافی بر لزوم ورود هوش مصنوعی در فرآیند تدوین و نشر آثار مؤسسه انتشارات حوزه
🔻 حجتالاسلام والمسلمین حسن مولایی، مدیر عامل موسسه انتشارات حوزه های علمیه مطرح کرد؛
🔹 آیتالله اعرافی در این دیدار بر لزوم حرکت بر مدار برنامه راهبردی و بازبینی سالانه این برنامه، همچنین تلاش در جهت ارتقای سطح علمی، ویرایشی و گرافیکی کتابهای انتشاریافته توسط مؤسسه، تأکید کرد.
🔹 مدیر حوزههای علمیه همچنین بهطور خاص، خواستار اهتمام بیشتر مؤسسه انتشارات حوزه به مسئله فنآوری شد و با تأکید بر انجام بررسی و پژوهش نسبت به ورود هوش مصنوعی در امور مؤسسه، توصیه کرد، ضمن برگزاری جلساتی با مسئولان ذیربط، جهت جانمایی ورود هوش مصنوعی در فرآیند تدوین و نشر کتب مؤسسه و استفاده بهینه و مطلوب از این ظرفیت، تدبیری اتخاذ گردد تا در آینده با بهرهگیری از هوش مصنوعی، فعالیتها بهتر و منسجمتر از گذشته صورت پذیرد.
🔹 لزوم فراهمسازی تسهیلات مناسب برای طلاب و پژوهشگران در زمینه تهیه کتاب، ارتباط بهتر و بیشتر با دیگر ناشران و تأکید بر همافزایی با آنها، ورود مؤسسه انتشارات حوزه به عرصه بینالملل و انتشار آثار به زبانهای دیگر در راستای تبیین و عرضه معارف دینی، همچنین تأکید بر ارتباطات بینالملل و ارایه آثار حوزه به محافل مختلف بینالمللی، از دیگر نکات مهم مورد تأکید آیتالله اعرافی در این جلسه بود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32420
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📣 شهادت مظلومانه مولی الموحدین، امیرالمومنین حضرت علی( علیه السلام) بر تمامی مسلمانان تسلیت باد
🔸اللّهُمَّ صَلِّ عَلَى أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ
🔸علِيِّ بْنِ أَبِي طالِبٍ أَخِي نَبِيِّكَ وَ وَلِيِّهِ
🔸و ناصِرِهِ وَ وَصِّيِهِ وَ وَزِيرِهِ وَ
🔸مسْتَوْدَعِ عِلْمِهِ، وَمَوْضِعِ سِرِّهِ
🔸وبابِ حِكْمَتِهِ وَ النَّاطِقِ بِحُجَّتِهِ
🔸و الدَّاعِي إِلى شَرِيعَتِهِ
@hadavi_info
✅ شهید صدر احکام الهی را با نگاه امکان استمرار ابدی دین، دستهبندی میکرد
🔻 دکتر رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:
🔹 از نظر شهید صدر احکام الهی در قرآن و سنت که فقه متکفل فهم و تبیین آنها است در حوزه سبک زندگی به احکام فردی و اجتماعی تقسیم میشود؛ عبادات فردی و اجتماعی، احکام اقتصادی اموال و سبک زندگی اقتصادی فردی و اجتماعی، آداب اجتماعی، مدنی و حکومتی و آداب فردی وجود دارد؛ البته مسائلی مانند جنگ و صلح، جهاد و قضا و مانند اینها به طور کامل به حکومت مربوط است.
🔹 شهید صدر میگوید اجتهاد همین قدرت علمی و عقلی است؛ استنباط احکام شرع کار آسانی نیست، یک تخصص بسیار دقیق و پیچیده و مستمر است؛ یک بار برای همیشه اجتهاد نمیشود بلکه برای هر زمان و مکان اجتهاد میشود؛ برخی احکام برای تمام زمانها، اشخاص و موقعیتها ثابت، قطعی و تغییر ناپذیر هستند و بخشی تغییر میکند، چون موضوع تغییر کرده است.
🔹 شهید صدر میگوید دایره فقه باید با فقه هست، چقدر متفاوت است؟ یعنی فقه موجود در برابر فقه مسئول که تابع تعریف فقه باشد به طور کمی و کیفی خیلی کوچک است؛ این فقه در برابر فقه کبیر مد نظر ما صغیر و اصغر است؛ البته منظور فقه اکبر که شامل کل شریعت میشود نیست.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32424
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#شهید_صدر
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ دانشگاه رضوی اولین مجموعه تجمیعی حوزوی دانشگاهی در کشور است
🔻 حجت الاسلام والمسلمین دکتر محسن جهانگیری، رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی:
🔹 دانشگاه با توجه بر اصالت حوزوی و رسالت تربیت فقیه، مبلغ، محقق، مدرس و نیروی کارآمد برای رفع نیازهای اسلامی در رشته های مختلف علوم اسلامی و انسانی، به جذب و تریت طلبه دانشجو در سه مقطع پرداخته است؛ البته تا سال ۱۳۹۷ این دانشگاه فقط مختص برادران بود اما در این سال با حمایت ویژه تولیت وقت آستان قدس رضوی، واحد خواهران این دانشگاه در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تاسیس شد.
🔹 دانشگاه در حوزه پژوهش ۱۰ نشریه علمی دارد که بخشی علمی پژوهی و بخشی علمی ترویجی است و همه اینها به تایید وزارت علمی رسیده است.
🔹 در کنار این ده نشریه که دو فصلنامه است و هر سالی دو شماره از اینها منتشر می شود که بیش از ۱۰۵ طرح پژوهشی در دانشگاه به ثمر می رسد و ۱۴۰ عنوان کتاب چاپ اول در ۱۷۳ جلد، بیش از ۱۷۰۰ مقاله علمی و ۷۳۰ پایان نامه و رساله دکتری تولید شده است. همچنین تا سال گذشته حدود ۵۰ کرسی علمی ترویجی در این دانشگاه برگزار شده که از دستاوردهای ارزشمند پژوهشی دانشگاه است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32395
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فقه و تحلیلهای علمی اقتصاد
🔻 حجت الاسلام محمدرضا یوسفی، کارشناس اقتصادی و استاد حوزه:
🔹 هدف علم فقه، کشف احکام الهی است و هدف علم اقتصاد، تعادل بازارها در سطح اشتغال کامل است. از منظر روش مطالعه نیز باید گفت که روش بررسی علم فقه، بهرهگیری از روشهای عقلی، نقلی، زبانی با اتکاء بر منابع در دسترس است در حالیکه علم اقتصاد عمدتا بر روشهای تجربی متکی است.
🔹 بنابراین دانشهای فقه و اقتصاد از جهت موضوع، روش، هدف و کارکرد از یکدیگر متمایز بوده، دو جنس متفاوت میباشند لذا انتظار از دانش فقه باید با توجه به نکات چهارگانه باشد و القاء این انتظار از فقه که راه حلهای اقتصادی ارائه دهد، ناشی از بیتوجهی به تفاوتهای یادشده بوده، زبرا چیزی از آن توقع میرود که در حیطۀ وظایف آن نیست. و در نهایت به دلیل بر نیاوردن انتظارات به تخریب ذهنیت عمومی نسبت به فقه منجر میشود که تاکنون نیز چنین بوده است.
🔹 یکی از مسائل کنونی این است که گروهی تاکید زیادی بر بانکداری بدون ربا و حفظ ظواهر شرعی در تمامی آئین نامهها، دستورالعملها دارند اما نسبت به مسائل اساسی مانند ساختار رانتی، اقتصاد دستوری، انباشت بدهی بانکها، عدم رعایت اصول بال، عدم مبادلات بین المللی کارآمد و … توجهی ندارند. در ساختار غیر سالم و ناکارآمد موجود، چگونه میتوان از اجرای شرع سخن گفت؟
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32432
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📌 مرکز جامع علوم اسلامی ولی امر علیه السلام در سال تحصیلی 1403-1402 از طلاب خارج عمومی پذیرش می نماید.
❇️ ویژگی ها
🔺برگزاری کلاس های مشاوره دروس خارج
🔺استفاده از اساتید مجرب حوزه و دانشگاه
🔺جذب فارغ التحصیلان در پژوهشگاه فقه نظام
🔺استفاده از طلاب واجد شرائط برای تدریس سطوح عالیه و مشاوره آن
🔺کمک هزینه معیشتی
👈 پاسخ به سوالات: 09119013726
ثبت نام : 09158143195
📆 زمان ثبت نام : 14 فروردین تا 10 اردیبهشت 1402
🕌 مرکزجامع علوم اسلامی ولی امر عجل الله تعالی فرجه الشریف
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_تخصصی
#پذیرش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ شماره 26 از دوفصلنامه علمی معرفت اقتصاد اسلامی منتشر شد
🔻 پرونده های این شماره؛
1️⃣ بررسی تطبیقی تأثیر کفایت سرمایه بر کارایی بانکی در بانکداری بدون ربا و متعارف / سمیه ناصرزاده، اصغر ابوالحسنی هستیانی، بیتا شایگانی، سمیرا متقی
2️⃣ ساختار انگیزشی انسان اقتصادی با تأكید بر اندیشههای آیتالله مصباح یزدی / محمدجواد توکلی
3️⃣ بررسی اثر تحریمهای ناشی از خروج یکجانبه ایالات متحده از برجام بر سرانه تولید ناخالص داخلی واقعی / محمدرضا اکبریجور، عبدالمجید جلایی اسفندآبادی، علی رییسپور رجبعلی، محسن زایندهرودی
4️⃣ آسیبشناسی نظارت شرعی بازار سرمایه جمهوری اسلامی ایران علیرضا فتاحی/ غلامرضا مصباحیمقدم/ محمد توحیدی
5️⃣ صکوک اجاره و رتبهبندی مخاطرات (ریسکهای) آن محمد رجایی باغسیائی/ حسین پارسائیان
6️⃣ دوگان شوکدرمانی و شوقدرمانی اقتصادی در ساحت تشریع و تقنین از منظر قرآن و سنت مجید حبیبیان نقیبی
7️⃣ ارزیابی حاکمیت شرکتی براساس مبانی فقهی از منظر ساختار مالکیت در شرکتهای سهامی عام / علی گرجیپور، غلامعلی معصومینیا، احمد یعقوبنژاد، علی اسماعیلزاده مقری
8️⃣ بررسی ظرفیتهای اقتصاد کلان رفتاری برای اقتصاد کلان اسلامی / علیرضا لشكری، مهدی رعایائی
9️⃣ امکانسنجی فقهی تأمین مالی غیرمتمرکز با تأکید بر نظام اقتصادی اسلام / مصطفی کاظمی نجفآبادی، محسن امیدوار
0️⃣1️⃣ ماهیت فقهی و حقوقی رمزارز اتریوم (اتر) / اصغر خواجوی، سید مرتضی قاسمزاده
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد_اسلامی
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ وظیفه سنگین نهادهای تبلیغی در نهادینه کردن فرهنگ حجاب و عفاف
🔻 حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت پور، عضو هیأت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔹 زمانی که جامعه اسلامی قدرت به دست آورده و توانایی حمایت از خانواده و زنان مسلمان را دارد، از بانوان عفیف و باحجاب حمایت می کند. درواقع تعرض به بانوان در جامعه اسلامی مانند تعرض به یک سفارتخانه است. تعرض به زن مسلمان تعرض به خانواده است. لذا زمانی که جامعه اسلامی قدرت یافت، حجاب اسلامی مطرح شده و قدرت حمایت از آن ایجاد میشود.
🔹 نقشی که حجاب اسلامی دارد، این است که از نظر شعار و محیط اجتماعی، وزن جامعه اسلامی را نشان میدهد. مانور حجاب اسلامی در جامعه ظرفیت جامعه اسلامی را نمایان میکند. زمانی که به شهری وارد شده و افراد را با لباسها و پوشش سنجیده مشاهده میکنیم، متوجه میشویم که این جامعه، عفیف است.
🔹 دشمن از اینکه تمرکز خود را بر روی حجاب زن قرار داده است، به دنبال این است که نماد دین را در جامعه از بین ببرد. فضای حجاب مانند فضای بهاری است. فضای جامعه زمانی که به سمت حجاب حداکثری حرکت کند، نشان دهنده بهار معنویت است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32428
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ منطق حکمرانی در فضای مجازی باید بر دو پایه حکمت و علم باشد
🔻 دکتر طهرانچی در همایش فرهنگ و تربیت در فضای مجازی و دانشگاه هوشمند:
🔹 لازمه تربیت و پرورش کودک و نوجوان در فضای مجازی نیز اجازه گرفتن است. این فضا باید حریم خاص داشته باشد و عدم اجازه برای ورود به این فضا با تربیت قرآنی ما کاملاً منافات دارد و انسانی که تربیت پیدا نکند، انسان رشدیافتهای نیست.
🔹 محیطهای تعلیم و تربیت دارای چند وجه محیط کار (سازمان مدرسه)، محیط زندگی (محله، خانواده و دانشآموز)، محیط رفاقتی (فضای دانشآموزی) و محیط آموزشی (کلاس و درس) است. فضای مجازی، محیط رفاقتی را تصاحب کرد یعنی حکمرانی تربیتی را از آن خود کرد.
🔹 کشوری که حکمرانی خود را در آموزش و پرورش نسل جوان از دست بدهد، سرمایه انسانی خود را از دست داده است. در واقع حکمرانی بر تعلیم و تربیت در فضای مجازی از سوی دیگران شکل گرفته است، در حالی که نباید آن را به دیگران واگذار کرد.
🔹 باید در این زمینه علم و توان فناوری خود را بالا ببریم و براساس فرمایشات مقام معظم رهبری که فرمودند در فضای مجازی قوی شوید، فعالیت کنیم.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32174
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فقه پزشکی میتواند کمککار فعّالان عرصه بهداشت در حلّ مسائل جدید باشد
🔻 آیت الله فاضل لنکرانی:
🔹 ما هم در حدّ توان و وسع خود در خدمت خواهیم بود، همچنین در مباحث اسلامی و فقهی، ارتباط با گروه فقه پزشکی مرکز فقهی میتواند در جهات علمی و مسائل جدید پزشکی، کمک کار فعّالان عرصه بهداشت در حلّ این مسائل باشد.
🔹 امیدوارم خدماتی که انجام می دهید مورد نظر حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) قرار گیرد و این بیمارستان که به نام مبارک امیرالمؤمنین(علیه السلام) است در همه جهات عالی و درجه اوّل باشد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32161
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_پزشکی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com