💢 گزارشی از نشست تخصصی ابعاد فرهنگی برنامه هفتم توسعه با سخنرانی دکتر رفیعی آتانی
📚 دانش بنیانی اقتصاد به معنای آن است که اقتصاد باید محصول خروجی های آموزش و پرورش، آموزش عالی، و نیز به طور عام نظام تولید دانایی در کشور باشد، توسعه و پیشرفت اقتصادی محصول فرهنگ پیشرفت آفرین دینی است، مفاهیمی نظیر اقتصاد مقاومتی، جهاد اقتصادی و... همگی یعنی آنکه فرهنگ جهادی و مقاومتی باید در قلمرو مجاهدت اقتصادی نیز مولد باشد.
📚 ایده بنده این است که فرهنگ در برنامه های توسعه باید اصل باشد، خود اقتصاد دانان بر این باورند که اقتصاد محصول دانش است و نزدیک به ۷۰ الی ۸۰ درصد رشد اقتصادی کشورها، محصول دانش است و دانش نیز اساس فرهنگ است.
📚 اگر بخواهیم اقتصاد درستی داشته باشیم، راهکار آن فرهنگی است، اگر ما در زمینه آموزش و بهره وری و تربیت درست نیروی انسانی از خانواده، آموزش و پرورش و آموزش عالی و رسانه شروع کنیم، مشکل بیکاری و دغدغه اشتغال نداریم، همه این ها فرهنگی است.
📚 متوجه هستم که مشکلات اقتصادی، امروز مساله مهم کشورماست و جنگ کنونی یک جنگ اقتصادی است چنانچه جنگ ما در دهه شصت جنگ نظامی بود، ولی غافل نباشیم که جنگ نظامی را با مدیریت فرهنگی به پیروزی رساندیم، اگر بخواهیم در جنگ اقتصادی برنده شویم تنها راه آن فرهنگ است همان رویکردی که در دفاع مقدس بود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28894
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 حجاب، امری راهبردی در دولت سیزدهم!
🔻 انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور در گفتوگویی تأکید کرد؛
🔹 حجاب به عنوان یک مساله مهم فرهنگی هست اما به دلیل شرایط بین المللی که وجود دارد و دشمن روی این مساله سرمایه گذاری می کند و از این درگاه می خواهد وارد مسائل دیگر شود به عنوان یک مساله راهبردی مطرح می باشد و در واقع پوشش یکی از نمادهای فرهنگی و تمدنی برای هر ملتی می باشد.
🔹 با توجه به اولویت پیدا کردن امور معیشتی اغلب اولین قربانیان چنین وضعیتی اولویت های فرهنگی هستند اما حجاب صرفا یک مسأله فرهنگی در کنار سائر مسائل نیست و امری راهبردی و درگاهی برای ورود به دیگر معضلات فرهنگی می باشد.
🔹 لازم است دولت انقلابی در کنار عزم جدی برای حل مشکلات اقتصادی، در جهت اجرای قانون حجاب که سالهاست منتظر اجراست گام بردارد و مراقب ولنگاری فرهنگی لااقل در دستگاه های زیرمجموعه خود باشد و از گروه های مردمی و رسانه ای مدافع حجاب حمایت های لازم را به عمل بیاورد!
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بازنشر بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگزاران نظام درباره غدیر
📝 حقیقتاً روز بزرگ و عید تعیین کننده و عظیمالقدری است. این روز، هم از لحاظ شخصیت امیرالمؤمنین علیهالصّلاة والسّلام - در ابعاد این شخصیت عظیم و خصوصیات شخصی و سیاسی و اجتماعی که در این مردِ الهی و ملکوتی وجود داشت، نه در زمان نبىّاکرم علیه و علی آله الصّلاة والسّلام و نه بعد از او، غیر از امیرالمؤمنین کسی را با این خصوصیات سراغ نداریم - قابل اعتنا و توجّه و بررسی است، و هم از لحاظ خودِ این حادثه و نصب عجیب.
📝 با قطع نظر از شخص امیرالمؤمنین علیهالصّلاة والسّلام و موضوع منصوب بودن آن حضرت - که شیعه متمسّک و پایبند به این معناست - دیگران به این بخشِ قضیه، توجّه چندانی نکردند و نصب امیرالمؤمنین علیهالصّلاة والسّلام را مورد ملاحظه قرار ندادند. در این قضیه، اصل مسأله نصب حاکم، مسأله مهمی است که پیام غدیر است.
📝 بزرگترین مظهر دخالت مردم در امور حکومت، غدیر است. خودِ غدیر این را به ما آموخت و لذاست که عید غدیر، عید ولایت است، عید سیاست است، عید دخالت مردم در امر حکومت است، عید آحاد ملت و امّت اسلامی است. این عید، مخصوص شیعه هم نیست. جا دارد و حق آن است که همه امّت اسلامی، این روز را برای خودشان عید بدانند. غدیر، عید امیرالمؤمنین علیه الصّلاة والسّلام هم هست و شیعیان آن حضرت، به طور ویژه از این عید استفاده میکنند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28951
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#رهبر_انقلاب
#بیانات
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری دوره مجازی مناسبات اسلام و روانشناسی(سطح سه)
🔻 سرفصل های دوره
1️⃣روش فهم روانشناختی متون دینی
2️⃣نظریه پردازی در روانشناسی اسلامی
3️⃣روش ساخت مقیاس های دینی همراه با معرفی برخی از آنها
4️⃣اصول روان درمانگری و مشاوره با رویکرد اسلامی
5️⃣روش طراحی بسته های آموزشی و درمانی مبتنی بر رویکرد اسلامی
6️⃣ معرفی بسته زوج درمانگری مبتنی بر منابع اسلامی
7️⃣ معرفی بسته درمانی پیمان شکنی زناشویی مبتنی بر منابع اسلامی
🎙 سخنرانان افتتاحیه: دکتر جان بزرگی و حجتالاسلام دکتر کیومرثی
🔹 اساتید دوره؛ پسندیده، شجاعی، رفیعی هنر، جدیری، عباسی، زارعی توپخانه و دکتر تبیک
📝 همراه با برگزاری نشست مجازی «روش شناسی روانشناسی اسلامی» با حضور دکتر بهرامی احسان، حجت الاسلام دکتر هوشیاری و دکتر مرعشی
📆 زمان برگزاری: ۲ مرداد لغایت ۳۰ مرداد یکشنبه ها و چهارشنبه ها ساعت ۱۶ الی ۲۰
💻 لینک ارسال پیام مستقیم در واتساپ https://wa.me/0989107971179
📱 آیدی ایتا @Dore3sobol
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#روانشناسی
#دوره
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی از آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره علمی علامه حلی(ره)
🔹 آیتالله اعرافی: حداقل ۱۰۰ تا ۲۰۰ شخصیت علمی در تاریخ حوزه ها داریم که در تولید علم، حقیقتا یک امت بودند. این افراد افتخارات حوزههای علمیه هستند. تحقیقات و پژوهش های بزرگان ما گاهی به سطحی می رسد که مکاتب جدید تفسیری، کلامی، فقهی و فلسفی پایه گذاری می کند. مکتب اصولی که شیخ و آخوند و نائینی پایه ریزی کردند، مکتبی است که نه تنها برای شیعه بلکه برای امت اسلام و حتی نظامات حقوقی دنیای جدید قابل استفاده است. در عصر ما شهید صدر، صاحب مکتب است، در قم علامه طباطبایی همینطور.
🔸 حجتالاسلام والمسلمین مجتبی فاضل: حوزه باید فکری برای پژوهش هایی که نظام نیازمند آن است داشته باشد و بخشی از مطالبات رهبری و مطالبات نظام باید در پژوهش های خواهران و برادران طلبه دیده شده و نسبت به آن اهتمام صورت بگیرد. حق مسلم حوزه های علمیه پاسخگویی به مطالبات و نیازهای نظام اسلامی است.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی: امروزه پژوهش در حوزه های علمیه نهادینه شده است و در مدارس سطح یک حوزه شاهد چندین فعالیت مرتبط با عرصه پژوهش هستیم از کارگاه های مهارت های پژوهشی تا سایر عرصه های پژوهشی. حوزویان امروز نیمی از مسئولیت تولید در عرصه علوم اسلامی و علوم انسانی اسلامی را در قالب نشریات پژوهشی وترویجی بدوش می کشد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28939
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 شماره 23 از دوفصلنامه علمی ترویجی عیار پژوهش در علوم انسانی منتشر شد
🔻 موضوعات این شماره؛
1️⃣ استظهار؛ سازوكار نظریهپردازی در علوم رفتاری اسلامی / محمدجواد قاسمی اصل اصطهباناتی (ص5).
2️⃣ كاربست الگوی پسكاوی تجارب زیست مؤمنانه (مطالعه موردی: بررسی آتشبهاختیار در سیره معصومان علیهم السلام) / محمد قاسمپور قاضیمحله و غلامرضا پرهیزکار (ص 25).
3️⃣ سیر تحول روششناسی با تأكید بر پارادایمهای معرفتشناختی در مطالعات جامعهشناسی سیاسی / فرزانه دشتی (ص43).
4️⃣ روششناسی مطالعات اسلامی، اجتماعی و جمعیتی از منظر ابوریحان بیرونی / خضر پاکنیت و ژاله رمزی بوراچالو (ص65).
5️⃣ معیارها و شاخصهای تدوین كتاب درسی و محتوای آموزشی استاندارد / یحیی نورمحمدی نجفآبادی (ص79).
6️⃣ بررسی انتقادی روشهای حل معضلات اخلاقی / محمدحسن سموعی (ص93).
💻 سایت نشریه: http://pajohesh.nashriyat.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مسئله غدیر اثبات ولایت سیاسی و اجتماعی حضرت علی (ع) است
🔻 حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه در گفتوگویی مطرح کرد؛
🔹 علامه امینی، شاگردان بسیاری را نیز تربیت کرد که مرحوم آقا سید عبدالعزیز طباطبایی یزدی که معروف به محقق طباطبایی است یکی از شاگردان آن مرحوم به شمار میرود. محقق طباطبایی یکی از بزرگان کتاب شناس و مصححین بود که در حوزه نجف و قم خدمات بزرگی انجام داد و شخصیتهای بسیاری از محضر ایشان بهره بردند.
🔹 موضوع الغدیر اثبات غدیر است. اینکه مسئله غدیر را به صورت معنا شناختی «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» را فقط به معنای محبت قلمداد کنیم درست و علمی نیست بلکه مسئله غدیر اثبات ولایت سیاسی و اجتماعی حضرت علی (ع) است. بنابراین با توجه به آیه ۶۷ سوره مائده نمیتوان ولایت را تنها محبت دانست اینکه پیامبراکرم (ص) روز غدیر همه حجاج رفته را برگردانند و منتظر باشند تا کسانی که عقب هستند برسند تنها بگویند علی را دوست داشته باشید؛ صحیح نیست.
🔹 همچنین آیه سوم سوره مائده بیانگر ولایت سیاسی اجتماعی امیرمومنان علی (ع) است که همه این آیات در الغدیر ذکر میشود. حتی نام دانشمندان اهل سنت که میگویند این آیه در روز غدیر بعد از نصب الهی امیرمومنان علی (ع) بر پیامبراکرم (ص) نازل شده است. بنابراین آیات و روایات فراوانی در اثبات غدیر در کتاب الغدیر ذکر میشود.
🔹 یکی از مهمترین پیامهای غدیر آن است که مهدویت استمرار امامت و امامت استمرار نبوت است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28955
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تاریخ
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فراخوان همایش بینالمللی «فقه و تربیت»
🔻 محورهای همایش:
1️⃣ پیشینه و سیر تحول مطالعات فقه و تربیت
2️⃣ ظرفیت های تربیتی فقه
3️⃣ تعامل فقه و تربیت
4️⃣ تحلیل تربیتی موضوعات و ابواب فقهی
📆 مهلت ارسال مقالات: ۳۰ مرداد ماه ۱۴۰۱
🔹 همایش بین المللی فقه و تربیت ۲۱ مهرماه ۱۴۰۱ برگزار میشود.
☎️ تماس: ۰۵۱۳۳۶۹۴۱۱۰ و ۰۵۱۳۳۶۹۴۱۱۲ داخلی ۱۱۹
💻 سایت همایش: http://hamayesh.miu.ac.ir/tarbiyt/fa یا www.j.e.co۱۴۰۰@gmail.com
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بررسی جایگاه تعلیمات دینی در اسلامی سازی علوم انسانی در گفتوگو با پروفسور محمد لگنهاوزن در گفتوگویی
💢 آیت الله مصباح هیچ وقت نمیگفت که مردم نباید فروید را بخوانند و این علم را کنار بگذارند، میخواست بگوید که ما باید چیزی مطرح بکنیم به عنوان روان شناسی اسلامی که مردم بدانند که یک بدیلی هم هست.
💢 در علوم انسانی بیشتر ارزشها نقش دارند. ارزشها در دیدگاه علامه مصباح نیز همه برمیگردد به غایتی که ما در رسیدن به کمالات داریم، پس اگر ما میخواهیم در جامعه قانون وضع کنیم باید بگونهای باشد که بتواند شهروندان را به کمالات برساند.
💢 وقتی ما از مبانی علوم انسانی اسلامی سخن میگوئیم و از دیدگاههای علامه مصباح صحبت میکنیم باید پشت این تلاشهای علمی که هست یک هماهنگی باشد تا بتوان راهی برای اسلامی سازی علوم باز کرد.
💢 متأسفانه در ایران و به طور کلی در نظام آموزشی وقتی که دانشجو درس را شروع میکند، حتماً آن رشته را به پایان میرساند. خیلی کم هستند افرادی که وسط راه اساتید به آنها بگویند که شما نمیتوانید و باید یک رشته دیگری انتخاب کنید. در رشتههای علوم طبیعی بیشتر سخت گیر هستند، ولی در رشتههای دینی و علوم انسانی و فلسفی و این نوع چیزها یک کمی شل هست و بهترین دانشجویان در ایران معمولاً به رشتههای دیگری میروند و این خوب نیست.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28920
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com