چهارشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
#منبرک_بصیرتی
#انتخابات
#وظایف_جوان_انقلابی_در_انتخابات
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
در آستانه تحقق حماسهای دیگر از سوی ملت ایران و ایران عزیز هستیم. دو روز دیگر ایران، کانون توجه جهانیان قرار خواهد گرفت و این شما خواهید بود که در این حماسه نقش می آفرینید.
روز جمعه چشم تمام رسانههای دوست و دشمن به این است که حضور شما عزیزان را در رسانههای خود بازتاب کنند. من مهمتر از آن، نگاه امام زمان، امام و شهدای عزیز به شماهاست که چگونه به تکلیف و وظیفه شرعی خود عمل خواهید کرد.
اما امروز ببینیم وظیفه یک جوان مؤمن و انقلابی در عرصه انتخابات چیست و سعی نماییم مروری بر فرمایشات مقام معظم رهبری در این باره کنیم:
۱. انتخابات را پر شور کنید.
۲. اصلح را پیدا کنید.
۳. آدم های خوب را به مردم معرفی کنید.
۴. مشارکت در انتخابات را حداکثری کنید.
۵. آگاهی تان باید در انتخابات اثرکند.
۶. دیگران را تخریب نکنید.
۷. تقوای سیاسی داشته باشید.
۸. به خاطر نامزدها در مقابل یکدیگر قرار نگیرید.
۹. به دور از فریب و دروغ، تبلیغ کنید.
۱۰. مراقب باشید علاقمندی ها، به اصطکاک نینجامد.
خداوند به همه ما توفیق عمل به تکلیف و وظیفه مرحمت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم خدمت دوستان بهتر از جانم.
صبح زیبای زمستانی و برفی سربازان امامزمان بخیر و شادی ان شاءالله.
در آستانه خلق حماسهای دیگر در تاریخ نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران عزیزمان هستیم.
در این برهه از زمان، بار و مسؤولیت عظیم و خطیری بر دوش شماست.
کوتاهی شما در انجام وظیفه برای جلب و تشویق مردم به مشارکت حداکثری معفو نخواهد بود. عمل به وظیفه و در لحظه باید داشت. انشاءالله لبخند رضایت مهدی فاطمه (ارواحنافداه) نصیب و روزی شما بشود.
من یه طرح و پیشنهاد برای مشارکت حداکثری مردم خدمت شما می دهم اگر اطلاع رسانی خوبی در این زمینه به مردم داشته باشید قطعاً اثرش را خواهید دید و سبب شور و نشاط بیشتر انتخاباتی خواهد شد و برای نسل جدید نیز فرهنگسازی خواهد شد.
و اما یه طرح پیشنهادی که البته جرقه اولیهش از طرف صداسیما شبکه خبر بود.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
صداسیما قول داده تمام تصاویر و فیلمهای ارسالی مشارکت مردم پای صندوقهای رأی از روستاها و .. رو در صداسیما شبکه خبر پخش نماید.
شما کاری که باید انجام بدین اطلاع رسانی است.
یه پیامی تنظیم نمایید و در گروه یا کانال مسجدتون بذارید.
من یه متنی آماده کردم آن را کپی کنید (بدون فروارد) داخل کانال یا گروه مسجدتون بذارید.
📣پویش مشارکت «سهم من از ایران قوی»
دانشآموزان عزیز هر مقطعی که هستید مهم نیست (دبستان، متوسطه اول و دوم) بهمراه پدر یا مادرتان پای صندوقهای رأی حضور یابید و
عکسهای خودتان را از حضور پای صندوقهای رأی جهت پخش در شبکه #خبر_صداسیما برای ما ارسال نمایید.
👌 به شماره ۰۹۱۲۱۴۸۷۱۶۹
در یکی از پیامرسانهای #ایتا #سروش یا #روبیکا
لطفاً عکسها و فیلمهای خودتان را به این شماره در یکی از پیامرسانهای #ایتا، #سروش، #روبیکا ارسال نمایید و منتظر پخش آن از شبکه #خبر صداسیما باشید
دانش آموزان عزیزی که از حضور خود بهمراه پدر یا مادر خود پای صندوق های رأی برای ما عکس بفرستند ضمن انتشار تصاویر حضورشان در صداسیما ، قرعه کشی و هدایایی نیز به رسم یادبود از طرف بسیج اهدا می شود.
صدا سیما نیز قول داده است تمام تصاویر و فیلمهای ارسالی از روستاها در تلویزیون پخش شود.
پس از ارسال حتماً قید شود 👇
(روستای ..... از توابع شهرستان ....)
ضمنأ عکسهای خودتان را به آی دی زیر ارسال نمایید تا در کانال روستا نیز منتشر شود.👇
@
#نکته_مهم
فقط عکسها و فیلمها را برای نمایش بهتر در تلویزیون و فضای مجازی #حتماً به صورت 👌افقی بگیرید.
💢دقت کنید در عکسهای ارسالی به هیچوجه تبلیغ از کاندید خاصی نباشد که صداسیما پخش نمیکند فقط از حضور و مشارکت خودتان پای صندوق های رأی.
منبرهاے✌دقیقہاے
📣پویش مشارکت «سهم من از ایران قوی» دانشآموزان عزیز هر مقطعی که هستید مهم نیست (دبستان، متوسطه اول
می توانید جهت تشویق بیشتر با فرمانده پایگاه بسیج خود رایزنی کنید و هدایایی به رسم یادبود به قید قرعه به آنها بدهید.
یا با مدیر مدرسه شون صحبت کنید و به تمام کسانی که با پدر و مادرشان شرکت کنند و عکسش رو برای ما بفرستند ۲ نمره به نمره مستمر درسهاشون اضافه شود.
به نظرم
خیلی از افرادی که تاکنون شرکت نکردند یا قصد نداشتند شرکت کنند یا مردّد بودند به اصرار بچه هاشون هم که شده شرکت خواهند کرد.
خیلی به نظرم مشوّق خوبی است و این بیشک تأثیر خواهد داشت و سبب افزایش شور انتخاباتی و بالطبع افزایش مشارکت را در پی خواهد داشت.
👌بازخوردهای اجرای این طرح را با ما در میان بگذارید.
باتشکر
@emamyar
دوشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۱۴
#منبرک_قرآنی
#منبرک_مناسبتی
#اهمیت_احسان_و_نیکوکاری
#احسان #نیکوکاری
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
چهاردهم اسفندماه در تقویم شمسی روز احسان و نیکوکاری است. اگرچه احسان کردن اختصاصی به این روز ندارد ولی نامیدن یک روز به احسان و نیکوکاری سبب ترویج این سنت حسنه و عمل صالح می شود خصوصا که در آستانه ماه مبارک رمضان و تحویل سال نو نیز هستیم که اهمیت احسان و نیکوکاری را دو چندان می کند.
#احسان_و_نیکوکاری_در_قرآن
توجه به احسان و نیکوکاری و انفاق در راه خدا یکی از محوری ترین موضوعات قرآن کریم است که بیش از ۱۰۰ آیه درباره آن نازل شده است.
#چندنکته:
1. احسان و نیکوکاری مانند نماز گاهی لازم است آشکارا و در ملأ عام انجام داد و گاهی نیز مخفی باید باشد تا ریا محسوب نشود؛ بنابراین آنچه در احسان و نیکوکاری اهمیت دارد خلوص نیت برای خداوند است.
آیاتی همچون (الَّذِینَ یُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ بِاللَّیْلِ وَالنَّهَارِ سِرًّا وَعَلَانِیَهً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ ) (بقره:۲۷۴) تاکید دارد که از جمله عباداتی که می توان پنهانی و ظاهری انجام داد، همین انفاق، احسان و نیکوکاری است.
2. انفاق و احسان در کنار نماز
( خداوند در آیات ابتدایی سوره بقره درباره اوصاف متقین می فرماید: (الَّذِینَ یقِیمُونَ الصَّلَاهَ وَیؤْتُونَ الزَّکاهَ وَهُم بِالْآخِرَهِ هُمْ یوقِنُونَ أُوْلَئِک عَلَی هُدًی مِّن رَّبِّهِمْ وَ أُوْلَئِک هُمُ الْمُفْلِحُونَ. (بقره/4و5)
همانها که نماز را بر پا می دارند، زکات را ادا می کنند، و به آخرت یقین دارند. آنها بر طریق هدایت پروردگارشان هستند، و آنها همان رستگاراناند.
آری، نیکوکاران با خدای خویش از طریق نماز در ارتباطند و با بندگان خدای مهربان از طریق پرداخت زکات و انفاق و کمک به مستمندان، ارتباط نیکو دارند و قلبهایی دارند سرشار از یقین به آخرت. این چنین بندگانی رستگارانند.
3. هدف از نیکوکاری، خشنودیخداوند
در سوره مبارکه انسان می فرماید: (و یُطعِموُنَ الطَّعامَ عَلی حُبِّهِ مِسکیناً و یَتیماً و أسیراً ، إنَّما نُطعِمُکُم لِوَجهِ اللَّهِ لا نریدُ مِنکُم جَزاءً و لاشُکُوراً)
و به [پاس] دوستی [خدا] بینوا و یتیم و اسیر را خوراک میدهند. ما برای خشنودی خدا است که به شما میخورانیم و پاداش و سپاسی از شما نمیخواهیم.
مهمترین رکن و اصل انفاق در نظر داشتن رضای خداوند است که اگر نباشد دیگر انفاق محسوب نمی شود.
نشانه اخلاص در انفاق این است که توقع پاداشی و چشمداشتی از مردم ندارند. آنچه برایشان مهم است خشنودی خداوند است. بیشک پاداش کریم و بیحساب آنها نزد خداوند محفوظ است.
#روایت:
امام کاظم علیه السلام می فرمایند:
خداوند در زمین بندگانی دارد که برای برآوردن نیازهای مردم میکوشند؛ اینان ایمنییافتگان روز قیامتاند. (إنَّ لِلّهِ عِباداً فِی الأرضِ یَسعَونَ فی حَوائجِ النّاسِ هُمُ الآمِنونَ یَومَ القِیامَهِ) الکافی،2/19.
اگر کسی به دنبال این است که از وحشت و جزع و فزع روز قیامت در امان باشد اهل گرهگشایی از دیگران باشد و دست آنها را بگیرد. باید دنبال رفع نیازهای مردم و حل کردن مشکلات آنها باشد.
خداوند توفیق احسان و نیکوکاری خالصانه را به همه ما عطا فرماید تعجیل در فرج مولایمان حضرت ولی عصر (عج) صلواتی بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
دوشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۱۴
#اخلاص_در_انفاق_و_احسان
#منبرک_قرآنی
#منبرک_مناسبتی
#احسان #نیکوکاری
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از موضوعاتی که در احسان و نیکوکاری ممکن است برای برخی ایجاد سؤال کرده باشد این است که آیا انفاق کردن در خفا و پنهانی بهتر است یا در آشکار. و نیافتن پاسخ مناسبی برای این سؤال سبب شده است برخی از مؤمنین از انفاق کردن در ملأ عام خودداری کرده باشند چون گمان می کنند با داشتن اخلاص در تضاد است.
👌پاسخ درضمن بیان چندنکته:
1. اخلاص امری باطنی و درونی است و نمی توان درباره افراد و نیتهای آنها قضاوت کرد. لذا اگر کسی در ملأ عام انفاق کرد نباید گفت قصد ریا و خودنمایی دارد. از گمان بد باید دوری کنیم.
2. اگرچه انفاق کردن در خفا و پنهانی بیشتر به اخلاص نزدیک تر است اما چه بسا انفاق کردن و احسان کردن در ملأ عام نیز لازم باشد. خصوصاً آنجا که باعث تشویق و ترغیب دیگران به مشارکت در امر خیر باشد. پس اگر احسان و انفاق در ملأ عام سبب شود دیگران نیز در آن کار خیر مشارکت نمایند شما نیز در ثواب عمل آنها شریک خواهید بود.
3. در احسان و نیکوکاری آنچه بیشتر مهم است داشتن اخلاص و به عبارتی به دنبال جلب خشنودی و رضایت خداوند بودن است. و این یک امر درونی و باطنی است و کسی جز خداوند و خود شخص از آن آگاه نیست. این منافاتی ندارد که در آشکار باشد و یا در خفا. و چه بسا اجر احسان در آشکارا بیشتر باشد آنجا که سبب تشویق دیگران به انفاق باشد.
4. از نشانه های اخلاص این است که به هیچ وجه توقع تشکر و پاداش از دیگران نداشته باشیم. روی این مهم باید دقت داشت. کسی که کاری برای رضای خدا انجام می دهد اگر دیگران از او تشکر نکردند یا نامش را صدا نزدند نباید ناراحت شود. او باید با خود بگوید همین که خداوند آگاه است کافی است. پاداش عظیم و کریم خداوند برای احسان و انفاق همراه با اخلاص در انتظار آنهاست.
خداوند به ما توفیق اخلاص در احسان و نیکوکاری را به همه ما عطا فرماید تعجیل در فرج مولایمان حضرت ولی عصر (عج) صلواتی بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سهشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۵
#درختکاری
#منبرک_مناسبتی
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
امروز، 15 اسفندماه، روز درختکاری است؛ فرصتی فراهم است برای خدمت به محیط زیستی که در آن زندگی میکنیم.
اهتمام اسلام به درختکاری، به ویژه کاشتن دانه یا شاخه ثمربخش، کاملاً در متون دینی مشاهده میشود؛ به طوری که گاهی کاشتن درخت، در ردیف بهترین و مقدسترین کارهای خیر قرار میگیرد. از رسول اکرم(ص) در ضمن حدیثی آمده که آن بزرگوار درختکاری را در کنار تعلیم دانش، ساختن مسجد، به ارث گذاشتن قرآن یا کتاب علمی سودمند دیگر و... قرار داده است و این کنار هم قرار دادن، کاشف از درجه بالای اهتمام اسلام به درختکاری است.
اهمیت درختکاری به حدی است که رسول خدا(ص) درخصوص آن میفرماید:
اگر نهالی در دست یکی از شماست و اعلان برپایی قیامت شده است و مرگ شما هم قطعی باشد، ولی تا برپایی آن به اندازه کاشتن یک نهال، فرصت دارید، آن را بکارید.» (مستدرک وسائیل،2/501)
در روایت دیگری رسول خدا (صلی الله علیه واله) میفرمایند:
«هرکس درختی بکارد و بر حفظ و نگهداری آن صبر و استقامت پیشه سازد و بر مواظبت و مراقبت از آن قیام کند تا آنکه به ثمر و نتیجه برسد؛ پروردگار به مقداری که [درخت به دیگران] بهره میرساند و به تعداد کسانی که از [ثمرات] آن درخت استفاده میکنند، ثواب صدقه و انفاق را به آن فرد ارزانی میکند.» (میزان الحکمه، ح9143)
خداوند به همه ما توفیق درختکاری و عمل صالح را مرحمت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
چهارشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۱۶
#سفارش_امامرضا_علیهالسلام_به_اباصلت
#منبرک_مناسبتی
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
اباصلت هروی از اصحاب امام رضا (علیه السلام) میگوید: در آخرین جمعه شعبان خدمت امام رضا (علیهالسلام) رسیدم؛ حضرت فرمودند:
ای اباصلت، بیشترِ ماه شعبان سپری شده و امروز آخرین جمعه شعبان است، پس در روزهای باقیمانده کوتاهیهای روزهای گذشته را جبران بکن و باید به آنچه برایت مهم است اقدام کنی :
(۱) زیاد دعا کن.
(۲) زیاد استغفار کن.
(۳) زیاد قرآن تلاوت کن.
(۴) از گناهانت به درگاه خدا توبه کن تا خالصانه به ماه خدا وارد شوی.
(۵) هر امانتی که بر گردنت هست به صاحبش برگردان و ادا کن.
(۶) تمام کینههایی که در دلت نسبت به مؤمنان داری، از دل بیرون کن.
(۷) هر گناهی که به آن مبتلا هستی از آن دست بکش و تقوای خدا پیشه کن و در آشکار و پنهان بر خدا توکل کن.
(۸) و در روزهای باقیمانده این ماه، بسیار این دعا را بگو: "اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ" «خداوندا اگر در روزهای گذشته شعبان ما را نیامرزیدی، پس در روزهای باقیمانده بیامرز» (بحار،۹۴/۷۳)
خداوند توفیق استفاده هر چه بیشتر از باقیمانده ماه شعبان را مرحمت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
پنجشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۱۷
#روزه_قضا
#منبرک_احکام
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم.
بسم الله الرحمن الرحیم
امام صادق (علیه السلام) در ضمن روایتی در خصوص فضیلت روزه ماه شعبان می فرمایند: هر کس دو روز از ماه شعبان را روزه بگیرد، خداوند متعال در دنیا، هر شب و روز، و در بهشت پیوسته، به او نظر لطف کند. (... مَنْ صَامَ یَوْمَیْنِ(مِنْ شَعْبَانَ) نَظَرَ اللَّهُ إِلَیْهِ فِی کُلِّ یَوْمٍ وَ لَیْلَةٍ فِی دَارِ الدُّنْیَا وَ دَامَ نَظَرُهُ إِلَیْهِ فِی الْجَنَّة..ِ..) (وسائل الشیعه؛ ج10 ص: 489)
چند روز دیگر از ماه شعبان باقی نمانده است. کسانی که تاکنون موفق به روزه ماه شعبان نشده اند این فرصت باقی مانده را غنیمت بشمارند. ماه شعبان همان ماهی است که رسول خدا (صلی الله علیه و اله) برای نماز و روزه در شب ها و روزهای آن کوشش بسیار داشت. "يَدْأَبُ فِي صِيَامِهِ وَ قِيَامِهِ فِي لَيَالِيهِ وَ أَيَّامِهِ" لذا چند نکته کوتاه درباره روزه قضا (مخصوصا برای افرادی که از ماه رمضان گذشته روزه قضا دارند) بیان می شود:
1. کسی که روزه قضا دارد نمی تواند روزه مستحبی بگیرد و همچنین کسی که مسافر است و نمازش شکسته است نمی تواند روزه بگیرد. (1)
2. کسی که بابت ماه رمضان سال گذشته روزه قضا دارد به نظر اکثر مراجع چنانچه توانایی روزه گرفتن دارد باید تا قبل از ماه رمضان سال جدید روزه قضای خودش را بگیرد. (2) و چنانچه فرد توانایی روزه گرفتن داشته و بدون عذر روزه قضا را نگیرد علاوه بر لزوم قضای روزه در سالهای بعد، باید یک بار به تعداد روزه های قضای همان سال کفاره تاخیر بدهد یعنی به ازاء هر روز 750 گرم نان یا برنج و مانند اینها به فقیر بدهد. (3)
3. کسی که می داند روزه قضا دارد اما تعدادش را نمی داند همان مقدار حداقل یقینی را، بجا بیاورد کافی است. مثلا فردی می داند روزه قضا دارد اما نمی داند پنج روز است یا هفت روز، همان پنج روز یقینی را بجا بیاورد، کافی است. (4)
خداوند متعال به همه ما توفیق انجام وظایف دینی را عنایت فرماید به برکت صلوات بر محمد و ال محمد.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع م 1563)
(2) حضرت امام، رهبری، گلپایگانی، وحید: احتیاط واجب. فاضل، مکارم: فتوی. خویی، سیستانی: احتیاط مستحب (جزوه روزه ص158 و رساله آموزشی رهبری، احکام روزه قضا م 6)
(3) نکته: نسبت به لزوم کفاره تاخیر در جایی که با عذر روزه قضا را نگرفته، تفاوت فتوی وجود دارد.
(4) (رساله مراجع م1679)
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
شنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۱۹
#چهارعمل_بدتر_از_خود_گناه
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از کارهایی که قبل از رسیدن ماه مبارک رمضان باید انجام دهیم توبه کردن و استغفار است.
هرچقدر خانه دل پاکتر و مصفیتر باشد حظ و بهره بیشتری از میهمانی خداوند خواهیم برد از جمله اموری که سبب پاک شدن خانه دل می شود، توبه از گناهان و استغفار است.
در همین رابطه باید گفت:
گناه به خودی خود، بد است؛ اما برخی اعمال مرتبط با گناه هستند که زشتی و بدی آنها بدتر از زشتی گناه است و از آنها نیز باید توبه و استغفار کرد؛
رسولخدا (صلی الله علیه وآله) میفرماید:
«أَرْبَعَةٌ فِی الذَّنْبِ شَرٌّ مِنَ الذَّنْبِ الِاسْتِحْقَارُ وَ الِافْتِخَارُ وَ الِاسْتِبْشَارُ وَ الْإِصْرَارُ؛ (مستدرک،ج۱۱،ص۳۴۸)
چهار عمل در رابطه با گناه، بدتر از خود گناه است:
کوچک شمردن گناه، (الِاسْتِحْقَارُ)
افتخار کردن به گناه، (الِافْتِخَارُ)
شادمانی کردن به گناه (الِاسْتِبْشَارُ)
و اصرار بر گناه». (الْإِصْرَارُ).
خداوند به ما توفیق پاکسازی دل و توبه از گناهان را مرحمت بفرماید تعجیل در فرج حضرت ولی عصر (عج) صلواتی بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
یکشنبه: ۱۴۰۲/۱۲/۲۰
#آداب_ورود_به_میهمانی_خدا
#سهراه_زدودن_زنگارهای_دل
#منبرک_بین_الصلاتین
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
برای ورود به یک میهمانی، برخی آداب و اعمال قبل از ورود به میهمانی است. برخی در زمان میهمانی است. در آستانی ورود به میهمانی خداوند هستیم. در این میهمانی خدا، سفره ای پهن شده است و خدا از بندگانش پذیرایی می کند و آنها را مشمول رحمت خود می سازد. انسانها در این میهمانی به فراخور معرفت و پاکی دلشان از آن بهره مند می شوند. هرچقدر خانهی دل پاکتر باشد میزان دریافتیاش از رحمت الهی بیشتر خواهد بود.
از این رو در این فرصت اندک باقیمانده باید تا می توانیم این زنگارهایی که بر قلب و دل ما نشسته از صفحه قلب و دل خود بزداییم.
#سهراه_برای_زدودن_زنگارهای_دل_و_قلب
1. توبه و استغفار از گناهان
گناه تیرگی و آلودگی است. این آلودگی ها و تیرگی ها را باید با گناه شست. کسی که از گناهانش استغفار کرد و رابطهاش را با خدا اصلاح کرد در ماه رمضان این ضیافت الهی، بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت و بالتبع، بهره اش از رحمت الهی بیشتر خواهد بود. یکی از بهترین دعاها و مناجات که اگر کسی تاکنون موفق نشده با آن انس بگیرد و خوب است در این فرصت کم باقیمانده ماه شعبان، بخواند مناجات شعبانیه است. اگرچه اختصاصی به ماه شعبان ندارد ولی یکی از بهترین دعاها برای خلوت کردن با خدا و توبه و انابه است.
2. تلاوت هرچه بیشتر قرآن
تلاوت کلام خدا و انس با قرآن سبب از بین رفتن زنگارهای قلب می شود. پیامبر (ص) می فرماید:
إنّ هذهِ القُلوبَ تَصدَأُ كما يَصدأُ الحَديدُ إذا أصابَهُ الماءُ . قيلَ : وما جَلاؤها ؟ قالَ : كَثرَةُ ذِكرِ المَوتِ، وتِلاوَةِ القرآنِ. اين دلها همچنان كه آهن اگر آب به آن رسد زنگ مى زند، زنگار مى بندد. عرض شد: صيقل دادن آنها به چيست؟ فرمود: تلاوت قرآن. (کنزالعمال،ح42130)
3. بخشیدن دیگران و از بین بردن کینه نسبت به دیگران.
کسی که از دیگری کینه در دل دارد اولین آسیب را به خود وارد می کند زیرا آرامش و صفای قلب را از خود می گیرد. چنین قلبی پذیرای معنویت و رحمت الهی نیست. باید این تیرگی ها را بیرون ریخت تا همچون آینه ای شفاف، پذیرای رحمت الهی گردد.
این سه تا از سفارشات امام رضا (علیه السلام) خطاب به اباصلت بود.
خداوند به ما توفیق کسب آمادگی هرچه بیشتر برای ورود به ماه میهمانی خدا را مرحمت فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
منبرهاے✌دقیقہاے
#مرجعتولیدمحتوایمنبرک (متمم)
➣ @menbars2m
┄┅┅❅💠❅┅┅┄