هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑📢«میزان» یا همان ترازوى سنجش اعمال در قيامت چگونه است؟
🔹آنها كه ترازوهاى آن جهان را هم چون ترازوهاى اين دنيا پنداشته اند، مجبور شده اند كه براى اعمال انسان ها در آنجا نوعى سنگينى و وزن قائل شوند تا با آن ترازوها قابل توزين باشد؛ ولى قرائن نشان مى دهد كه منظور از #ميزان، وسيله سنجش به معنى عام آن است؛ زيرا مى دانيم هر چيزى وسيله سنجش مناسب خود را دارد. وسيله سنجش حرارت را «ميزان الحراره» يا «دماسنج» مى گويند و از جمله وسيله های هواشناسی را «ميزان الهواء» يا «هواسنج». بنابراين منظور از ميزان هاى سنجش اعمال، كسانى هستند كه اعمال نيكان و بدان را با اعمال آنها مى سنجند، چنانكه مرحوم علامه مجلسى از شيخ مفيد نقل مى كند كه در روايت آمده: «إنّ اَميرَالْمؤمِنينَ وَ الأئمّةَ مِنْ ذُرِّيَّتِهِ (عليهم السلام) هُمُ الْمَوازِينُ؛ اميرالمؤمنين و امامان از فرزندان او (عليهم السلام) ميزان هاى عدل قيامت هستند». [۱]
🔹در «اصول كافى» و «معانى الاخبار» نيز از امام صادق (ع) نقل شده كه شخصى از معنى آيه: «وَ نَضَعُ الْمَوَازِينَ الْقِسْطَ لِيَوْمِ الْقِيَامَةِ؛ [انبیاء، ۴۷] ما ترازوهاى عدل را در روز قيامت نصب مى كنيم»؛ سؤال كرد، فرمود: «هُمُ الْاَنْبِياءُ وَ الاُوْصِياءُ؛ [۲] ميزان هاى سنجش، همان پيامبران و جانشينان آنها هستند!». در يكى از زيارات مطلقه امیرالمؤمنین امام علی (ع) مى خوانيم: «اَلسَّلامُ عَلَى مِيزَانِ الأَعْمَالِ؛ [۳] سلام بر ميزان سنجش اعمال!». در واقع اين شخصيت هاى بزرگ و نمونه، مقياس هاى سنجش اعمالند، و اعمال هر كس به آن اندازه اى كه به آنها شباهت دارد وزين است، و آنچه به آنها شباهت ندارد بی وزن يا كم وزن است؛ حتى در اين جهان نيز اولياء الله مقياس سنجش اند؛ ولى در جهان ديگر اين مسأله به مرحله ظهور و بروز مى رسد.
پی نوشتها؛
[۱] بحارالأنوار، دار إحياء التراث العربی، چ دوم، ج ۷، ص ۲۵۲
[۲] الكافی، كلينى، دارالكتب الإسلامية، ۱۴۰۷ ق، چ چهارم، ج ۱، ص ۴۱۹
[۳] مرحوم محدث قمى در كليات مفاتيح الجنان، قمى، شیخ عباس، اسوه، قم، بی تا، ص ۳۴۶ اين زيارت را به عنوان زيارت اول از زيارات مطلقه آورده است.
📕پيام قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، دارالكتب الاسلامية، ۱۳۸۶ش، چ نهم، ج ۶، ص ۱۲۴
📕۱۸۰ پرسش و پاسخ، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: حسينى، سيد حسين، دارالكتب الاسلامية، ۱۳۸۶ش، چ چهارم، ص ۳۷۷
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#قيامت #میزان #اعمال
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️تحلیل زمانه و عصر امام موسی بن جعفر (ع)
🔹این مقطع سیوپنج ساله (از ۱۴۸ تا ۱۸۳ هجری) یعنی دوران امامت حضرت ابیالحسن #موسیبنجعفر (علیهما السّلام) یکی از مهمترین مقاطع زندگینامهی ائمه (علیهم السّلام) است. دو تن مقتدرترین سلاطین بنی عباس - منصور و هارون - و دو تن از جبّارترین آنان - مهدی و هادی - در آن حکومت میکردند.
🔹بسی از قیامها و شورشها و شورشگرها در خراسان، در افریقیه، در جزیرهی موصل، در دیلمان و جرجان، در شام، در نصیبین، در مصر، در آذربایجان و ارمنستان و در اقطاری دیگر، سرکوب و منقاد گردیده و در ناحیهی شرق و غرب و شمال قلمرو وسیع اسلامی، فتوحات تازه و غنایم و اموال وافر، بر قدرت و استحکام تخت عباسیان افزوده بود.
🔹جریان های فکری و عقیدتی در این دوران، برخی به اوج رسیده و برخی زاده شده و فضای ذهنی را از تعارضات، انباشته و حربهای در دست قدرتمداران و آفتی در هوشیاری اسلامی و سیاسی مردم گشته و میدان را بر عَلَمدارانِ صحنهی معارف اصیل اسلامی و صاحبان دعوت علوی، تنگ و دشوار ساخته بود.
🔹شعر و هنر، فقه و حدیث و حتّی زهد و ورع، در خدمت ارباب قدرت درآمده و مکمل ابزار زر و زور آنان گشته بود. در این دوران، دیگر نه مانند اواخر دوران بنیامیه و نه همچون دهسالهی اول دوران بنیعباس و نه شبیه دوران پس از مرگ هارون که در هر یک، حکومت مسلط وقت، به نحوی تهدید میشد، تهدیدی جدی دستگاه خلافت را نمیلرزاند و خلیفه را از جریان عمیق و مستمر دعوت اهل بیت (علیهم السّلام) غافل نمی ساخت.
🔹در این دوران، تنها چیزی که می توانست مبارزه و حرکت فکری و سیاسی اهل بیت (علیهم السّلام) و یاران صدیق آنان را مجال رشد و استمرار بخشد، تلاش خستگی ناپذیر و جهاد خطیر آن بزرگواران بود و توسل به شیوهی الهی «تقیه». و بدین ترتیب است که عظمت حیرتآور و دهشت انگیز جهاد حضرت #موسیبنجعفر (علیه و علی ابائه التحیّة والسّلام) آشکار میگردد.
بیانات مقام معظم رهبری ۶۸/۰۷/۲۶
منبع: وبسایتدفترحفظونشرآثارمعظمله
#امام_کاظم #امام_خامنه_ای
هدایت شده از mesaghمیثاق
🛑📢گفتار علماء و بزرگان اهل سنت درباره شخصیت «امام موسی کاظم (ع)» چیست؟ (بخش اول)
🔸با مراجعه به کلمات اهل سنت در طول تاریخ پى مى بریم که حضرت #موسىبنجعفر (علیه السلام) مورد توجه خاص و احترام ویژه آنان بوده است. در اینجا به نقل برخى از این کلمات مى پردازیم:
1⃣محمد بن ادریس شافعى: وى مى گوید: «قبر موسى بن جعفر التریّاق المجرّب؛ [۱] قبر موسى بن جعفر (ع) اکسیر تجربه شده اى است). این کلام اشاره به اجابت دعا در کنار قبر حضرت دارد.
2⃣حسن بن ابراهیم، ابوعلى خلال، شیخ حنابله (از علماى قرن سوّم ه.ق): «ما همّنى امر فقصدت قبر موسى بن جعفر فتوسّلت به الاّ سهّل الله تعالى لى ما أحبّ؛ [۲] هیچ امرى بر من دشوار نشد جز آن که قصد قبر #موسىبنجعفر (ع) را مى نمودم و به او توسل مى کردم و خداوند متعال آنچه دوست داشتم را براى من تسهیل مى نمود».
3⃣محمّد بن ادریس بن منذر، ابوحاتم رازى (ت: ۲۷۷ ه.ق): او درباره #امام_کاظم (علیه السلام) مى نویسد: «ثقة صدوق، امام من ائمة المسلمین؛ [۳] او ثقه، صدوق، و امامى از امامان مسلمین است».
4⃣عبدالکریم بن محمّد سمعانى (ت: ۵۶۲ق): «هو موسى بن جعفر بن محمّد بن على بن الحسین بن على بن ابى طالب... و مشهده ببغداد مشهور یزار... زرته غیر مرّة مع ابنه محمّد بن الرضا على بن موسى؛ [۴] #موسىبنجعفر بن محمّد بن على بن الحسین بن على بن ابى طالب... مرقد او در بغداد مشهور و محلّ زیارت است... من قبر او و قبر فرزندش محمّد پسر على بن موسى (الرضا) را چندین بار زیارت کردم».
5⃣ابوالفرج عبدالرحمن بن جوزى (ت: ۵۹۷ ه.ق): «کان یدعى العبد الصالح لأجل عبادته واجتهاده و قیامه باللیل و کان کریماً حلیماً، اذا بلغه عن رجل یؤذیه بعث إلیه بمال...؛ [۵] او را به جهت عبادت و کوشش فراوان و قیام در شب، عبد صالح مى خوانند. او مردى کریم و حلیم بود. هر گاه از کسى به او اذیتى مى رسید مالى براى او مى فرستاد...».
6⃣ابن اثیر جزرى (ت: ۶۳۰ ه.ق): «و کان یلقّب بالکاظم لأنّه کان یحسن إلى من یسىء إلیه، کان هذا عادته ابداً؛ [۶] او را #کاظم لقب داده اند؛ زیرا به هر کس که او را اذیت مى کرد احسان مى نمود و این عادت همیشگى او بود».
7⃣محمّد بن طلحه شافعى (ت: ۶۵۲ ه.ق): «او امامى بزرگ مقدار، عظیم الشأن، مجتهدى بزرگ، کوشا در اجتهاد، مشهور به عبادت، مواظب بر طاعات و مشهور به کرامات بود. شب را تا به صبح به سجده و قیام بیتوته مى نمود، و روز را به صدقه و روزه ختم مى کرد. و به جهت کثرت بردبارى و گذشتش از متجاوزان، او را «کاظم» نامیدند. او انسان بدکار را به احسان خود پاسخ مى داد. و با انسان جنایتکار با عفو برخورد مى کرد. و به جهت کثرت عبادتش، او را عبد صالح نامیدند. و در عراق معروف به باب الحوائج الى الله است؛ زیرا حوائج متوسلین به خدا، به وسیله او برآورده مى شود. کرامت او عقل ها را متحیّر مى کند، و براى او نزد خداوند قدم صدقى است که زائل نشده و زائل نخواهد شد... و اما مناقب او بسیار است، و اگر چیزى به جز عنایت الهى نسبت به او نباشد، همین منقبت او را بس است...». آن گاه برخى از مناقب آن حضرت را بازگو کرده است. [۷]
8⃣شمس الدین محمّد بن احمد بن عثمان ذهبى (ت: ۷۴۸ ه.ق): «او مردى صالح، عالم، عابد، بخشنده، بردبار و بزرگوار بود». [۸] و در جایى دیگر مى گوید: «او مردى صالح، عالم، عابد و الهى... بود». [۹] #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] تحفة العالم، ج ۲، ص ۲۲
[۲] تاریخ بغداد، خطیب بغدادى، ج ۱، ص ۱۲۰، به نقل از او؛ المنتظم ج ۹، ص ۸۹
[۳] الجرح و التعدیل، ج ۸، ص ۱۳۸
[۴] انساب السمعانى، ج ۵، ص ۴۰۵
[۵] صفة الصفوة، ج ۲، ص ۱۸۴، ترجمه رقم ۱۹۱
[۶] الکامل فى التاریخ، ج ۶، ص ۱۴
[۷] مطالب السؤول، ج ۲، ص ۱۲۰
[۸] العبر، ج ۱، ص ۲۲۲
[۹] تاریخ الاسلام، حوادث وفیات ۱۹۰ - ۱۸۱
📕اهل بیت از دیدگاه اهل سنت، على اصغر رضوانى، مسجد مقدس جمکران، ۱۳۸۵ش، ص ۱۲۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_کاظم
هدایت شده از mesaghمیثاق
⭕️ نشست وزرای شواری همکاری خلیج فارس در مسکو برگزار می شود
دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس به نقل از جاسم محمد البودایوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در بیانیهای اعلام کرد که ششمین نشست وزیران گفتگوهای راهبردی شورای همکاری خلیج فارس با فدراسیون روسیه روز دوشنبه ۱۰ ژوئن در مسکو برگزار خواهد شد.
به گفته البودایوی، این نشست با هدف تقویت و توسعه روابط بین روسیه و کشورهای حوزه خلیج فارس برگزار خواهد شد. در این نشست، طرفین در نظر دارند بر موضوعات همکاریهای بین المللی و منطقهای تمرکز کنند.
نشستهای مشترک روسیه و اعضای شورای همکاری خلیج فارس از سالها پیش به صورت منظم برگزار شده و طی ۱۲ سال گذشته این نشستها همواره ادامه داشته است. اولین نشست گفتگوی راهبردی میان روسیه و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس نوامبر ۲۰۱۱ در ابوظبی امارات برگزار شده بود.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/22702
🏷
هدایت شده از mesaghمیثاق
از جیغ برای ترافیک،
تا وا مصیبتا برای بیتالمال،
تا حمله به کلانتری در زاهدان،
و...
هر کاری میکنند تا #جشن_غدیر را از تیتر اخبار پایین بیاورند اما کور خوانده اند.
فقط از غدیر بگویید تا بیشتر بسوزند....
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔞. لحظۀ به هلاکت رسیدنِ تروریستهای حملۀ زاهدان
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔘تصاویر افرادی با ظاهر عجیب در تهران
🔺طی چند روز اخیر، تصاویری از افراد سفید رنگ در تهران دیده شده است که در فضای مجازی تعجب کاربران را برانگیخته است!
⭕ دارن ذهن هارو آماده کثافت کاری های جدید میکنن
حتماً نقشه شومی پشت این جریان هست...
🚨از همین حالا باید اینها دستگیر بشن تا عادی سازی نشه
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از قشنگترین صحنه های شب گذشته که نشون میده #مهمونی_ده_کیلومتری فقط طول نداشت...
هدایت شده از mesaghمیثاق
4_6044258989774998186.mp3
10.92M
هدایت شده از mesaghمیثاق
enc_16613820207181289108097.mp3
2.53M
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ناراحتی کارشناس بیبیسی از بر عهده گرفتن حمله امروز زاهدان توسط "جیشالعدل"؛ سناریوی فضاسازی علیه جمهوری اسلامی بر باد رفت!
🔺عبدالستار دوشوکی، فعال تروریست و تجزیه طلب بلوچ:
فضا داشت علیه جمهوری اسلامی پیش میرفت که متأسفانه "جیشالعدل" با بیانیه نابجای خود کار را خراب کرد!
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘حزب الله هم الغالبون🍀
👈 چه بسیار کسانی بودند که رویایی نابودی جمهوری اسلامی را در سر داشتند و امروز یا همچون مسعود رجوی جز بد نامی اثری از آن ها نیست.
👈یا چون مریم قجر عضدانلو و دوستان کمپ نشینش در آوارگی و بی آبرویی به دنبال یک پناهگاه اند.
👈یا همچون امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه که یک سال قبل در اوج قدرت با حمایت از جنبش ززآ در پی فروپاشی نظام اسلامی بود و امروز خود درگیر خشمی گسترده مردمی خسته از تبعیض های نارواست .
✅ این عاقبت همه کسانی است که سردار شهیدمان پایان آن ها را به خوبی توصیف کردند و فرمودند: به والله هر کس تیری به سمت این نظام انداخت آواره شد.
✅ اما امروز جمهوری اسلامی با رهبری حکیمانه حضرت سید علی با همه جنگهای شناختی، ترکیبی، رسانه ای که مواجه است و علی رغم همه کاستی ها، در کنار مردمی همیشه سر افراز در اوج قدرت است و جشن باشکوه بیعت با حیدر کرار امیر المومنین حضرت علی بن ابی طالب (علیه السلام) را میگیرد.
✍سیده راضیه حسینی نژاد
هدایت شده از mesaghمیثاق
☀️عاقبت به خیری یعنی همین
🍃"شان استون" کارگردان وبازیگر آمریکایی برنده اسکار که در سن 27 سالگی مسلمان شد و نام خود را به "شان علی استون" تغییر داد، در مورد علت شیعه شدن خود میگوید، شخصیت علی (ع) چنان مرا جذب کرد که همیشه نماد شمشیر مولا علی را به دور گردن دارم، چون شمشیر عدالت است.
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴ریخت و پاشهای شاه
🔹فریدون هویدا، سفیر و نماینده دائم شاه در سازمان ملل متحد در تأیید ریخت و پاشهای شاه در جزیره کیش مینویسد: جزیره کیش که با خرج مبالغی هنگفت و اختلاس از خزانه مملکت تبدیل به تفریحگاهی شد که میلیاردرها بتوانند از آن برای گذراندن دوره تعطیلات خود استفاده کنند و چنین شایع بود که شرکت هواپیمای ایرفرانس در پروازهایی که با هواپیمای کنکورد به این جزیره دارد همیشه تعدادی زنان برچین شده از سوی مادام کلود معروف را از پاریس به کیش میآورد.
📚سقوط شاه، فریدون هویدا، ص96
هدایت شده از mesaghمیثاق
📙رونق بازار قاجاری از نگاه یک ژاپنی
🔹در بازار، کسب و کار رونق داشت. بازار نام خود را به محله پیرامون آن جا داده بود و محلهای را هم که این مجموعه دکانها و سراهای تجاری در میان آن بود، بازار میگفتند. گذرهای بازار بسیار تنگ بود. دو سوی گذر را به صورت سکو بالا آورده و از هر گونه کالا برسکوها چیده بودند، چنان که برای من درست مانند اكان كوء باد در ژاپن مینمود.
🔹 اگر ظاهرکسی نشان میداد که مشتری و در پی خرید چیزی است، ده نفر از مغازهها بیرون میریختند و مشتری را از چپ و راست میکشیدند تا به دکان خود ببرند و فریاد میکردند: مغازه ما از همه جا ارزانتر است و این جنس از همه بهتر است. فریادشان گوش فلك را کر میکرد.
🔹 به خرید که میرفتیم، قیمت را ده برابر میگفتند تا جای چانه باشد. ما که غریب و مسافر بودیم میبایست مواظب باشیم تا کلاه سرمان نرود.
📚منبع: سفرنامه یوشیدا ماساهارو
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴غارت آثار باستانی ایران با مجوز رضاخان!
🔹با ظهور حكومت پهلوي در سال 1925 رضاخان امتياز انحصاري فرانسويها در اکتشاف آثار باستانی را لغو و قانون جديدی در نوامبر 1930 تصویب کرد که موقعیتی کم نظیر برای قاچاقچیان آثار باستانی ایجاد می نمود. در این رابطه نمونه هایی مانند انتقال یک محراب کامل از مسجدی در اصفهان به موزه های آمریکا، حیرت باستان شناسان جهان را از این غارت سازمان یافته برانگیخت:
🔹«در حين بازديد موزههايي مانند موزة هنر متروپوليتن نيويورك و موزههاي اسميتسونين در واشنگتن، فهم اين حقيقت كه همة اين آثار در فاصلة سالهاي 1925 تا1941 يافت شدهاند مرا [نويسنده] شگفتزده كرد. خصوصاً توجه من به اين مطلب جلب شد كه داراييهاي گستردة موزة متروپوليتن كه مربوط به دورههاي ساساني و اسلامي است و شامل سفالينههاي بسيار ارزشمند و بيهمتايي از نيشابور است همه در دهة 1930 به دست آمدهاند. چگونه محرابي بزرگ از مسجدي در اصفهان پس از گذشت 1300 سال، از جايگاه واقعيش به نيويورك منتقل شده است؟ چگونه اين محراب از كشوري مسلمان خارج شده است؟ در حين تحقيق، از روي مدارك وزارت امور خارجه آمریکا دريافتم كه اين محراب جزء مجموعة وسيعي از اشيا و ساختههاي مذهبي بوده كه قاچاقچيان در دهة 1930 به سرقت بردهاند!»
📚 اريك اف. اشميت / مدير هيأت اعزامي باستانشناسي موزة پنسيلوانيا به دامغان / 1931
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فسادجنسی محمدرضاپهلوی و تهیه زیباترین زنان و دختران برای شاه و اعلم به روایت:
۱:اسدالله علم وزیردربارپهلوی
۲:دکتراحسان نراقی مشاور فرح پهلوی
هدایت شده از mesaghمیثاق
از منحطترین رسانههای ایران #چراز است. چراز هم برای دنیای اقتصادیهاست. وقتی دیدند ما بدبختیهای آمریکا و نظام سرمایهداری را برملا کردیم ماله دست گرفتند برای آمریکا ماله میکشند. (اینجا: «فقرِ» آمریکا برای فقیران ایرانی، رویا است)
نکته اول اینکه خوب است که این منافقها چهرهشان برملا شده و آمریکایی بودن خود را فریاد میزنند.
ثانیا اگر دقت کنید با اصطلاحات و عبارات اقتصادی که برای مردم نامفهوم است سعی میکنند شما را فریب دهند. اساسا دانش اقتصاد سرمایهداری یا همان اقتصاد علمنما چیزی جز #فریب_بزرگ نیست.
ثالثا این جماعت سعی میکنند هرچه مقام معظم رهبری میگویند را نفی و هجو کنند اما منافقانه این کار را انجام میدهند. صبر میکنند هر کس سخن مقام معظم رهبری را تکرار کند او را هدف قرار میدهند. (نمونه دیگر)
هدایت شده از mesaghمیثاق
امیرالمؤمنین عليه السلام:
إظهارُ الغِنى مِن الشُّكرِ، إظهارُ التَّباؤسِ يَجلِبُ الفَقرَ .
اظهار توانگرى گونه اى شكر است. فقير نشان دادن، فقر مى آورد.
ميزان الحكمه جلد8 صفحه533
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴گرگیج گفته: اون عالم سني که غدير را تبريک بگويد منافقه
این دوتا تفسیر داره در هر دو صورت اهل سنت باید سنگسارش کنند؛
۱) خلیفه دوم عالم نبود
۲) خلیفه دوم منافق بوده
چون اولین نفری که در عید غدیر به حضرت علی (ع) تبریک گفت عمر ابن خطاب بود.
مگه پای چراغ سبز عملیات تروریستی وسط باشه..
سید هانی هاشمی