هدایت شده از S
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴ویژه نامه ارتحال امام
#مکتب_روح_الله
@mesbah_313_ir
باسمه تعالی
دکتر رضا زمانی
🧩 یک پازل از تحلیل مصباح ؛
🔖#امام_اول ، #امام_ثانی
....#امام_خمینی (ره) معمار و بنیانگذار انقلاب، #معلم_اول است. کسی که اندیشه اتصال تمدن پر شکوه ایرانی به تمدن پر فروغ اسلامی را مطرح کرد و بحث تمدن نوین اسلامی را پایه گذاری کرد.....
او معلم اول این اندیشه مهم بود. و #امام_خامنه_ای مدظله العالی را می توان به حق #امام_ثانی انقلاب عظیم ایران اسلامی لقب داد که بزرگترین و کامل ترین شارح و پاسدار خط امام و انقلاب است.!
امامین انقلاب، با رفتار و عملکرد خود، اولا نظام سیاسی ولایی که مختص اسلام ناب محمدی است را پایه گذاری کردند و شرح و بسط دادند.
ثانیا اثرات مثبت و مفید نظام ولایی را برای جهانیان و بخصوص مسلمانان جهان در عمل نشان دادند.! ....امام اول ساخت و امام ثانی پرداخت!....و ان شا الله امت اسلامی از این گوهر بی بدیل بهره خواهد برد!
روح امام روح الله در ملکوت اعلی نظاره گر اعمال و رفتار ماست و ما دعا می کنیم که خداوند متعال هر آن بر درجات ایشان بیافزاید!🤲🤲
...و از خداوند منان مسلئت داریم که ما را قدر دان امام ثانی انقلاب گرداند و عمر با عزت ایشان را تا ظهور منجی موعود مستدام دارد!🤲🤲
#مکتب_روح_الله
@mesbah_313_ir
4_6043962628441640867.mp3
4.1M
🏴 ویژه ارتحال امام
ما به اذان صبح تو هنوز بیداریم
مباد از بیعت با تو دست برداریم
روحِ خدا ذکر لبت انا فتحنا بود
شکر خدا از نفست چه رهبری داریم
ای علمدار مسیر امام بی نظیر
دشمنت سست و حقیر خمینی کبیر
#مکتب_روح_الله
@mesbah_313_ir
🌺 آغاز زعامت علمدار عصر ظهور بر امام زمان ارواحنا فداه و منتظرانش مبارک باد.
•┈┈••✾❀🍃🇮🇷🍃❀✾••┈┈•
@mesbah_313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎بسم الله الرحمن الرحیم
«لِلَّهِ مَا فِى الْسَّمَوَ تِ وَ مَا فِى الْأَرْضِ وَ إِنْ تُبْدُواْ مَا فِى أَنْفُسِكُمْ أَوْ تُخْفُوهُ يُحَاسِبْكُمْ بِهِ اللَّهُ فَيَغْفِرُ لِمَنْ يَشَآءُ وَ يُعَذِّبُ مَنْ يَشَآءُ وَ اللَّهُ عَلى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ»
آنچه در آسمان ها و آنچه در زمین است، تنها از آنِ خداست. (بنابراین) اگر آنچه را در دل دارید آشكار سازید یا پنهان دارید، خداوند شما را طبق آن محاسبه مىكند. پس هر كه را بخواهد (وشایستگى داشته باشد) مىبخشد و هر كه را بخواهد (ومستحقّ باشد) مجازات مىكند و خداوند بر هرچیزى تواناست.
(سوره مبارکه بقره،۲۸۴)
#در_محضر_قرآن
@mesbah_313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویژه نامه ارتحال امام
🔘 آخرین حضور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در مراسم رحلت امام خمینی(ره)، خرداد سال ٩٨
#به_وقت_حاج_قاسم
@mesbah_313_ir
🔘 چرا عضویت ایران در#بریکس مهم است؟
مصباح: عضویت ایران در بریکس کفه ترازو را بیشتر به سمت سازمانی که نماد تغییر نظم جهانی است سنگین تر می کند.
@mesbah_313_ir
🔕فالگوش
منابع فلسطینی می گویند: برای اولین بار جلسهای میان مقامهای امنیتی مصر و ایران، با حضور فرماندهان جهاد و حماس درباره وضعیت نوار غزه برگزار شد.
در این جلسه بر کاهش تنش ها و تلاش برای رسیدن به آتش بس طولانی در غزه و حمایتهای نظامی و مالی ایران از جناحهای مقاومت تاکید شد.! ....
بمب خبری بزرگ دیگری که در آینده رونمایی می شود، از سر گیری روابط ایران و مصر است.
@mesbah_313_ir
🏴ویژه ارتحال امام
امام خمینی : با ضوابط شما من هیچ نمی دانم و بهتر که ندانم!
سؤال خبرنگار : [شما زندگی خیلی منزوی داشتید، شما اقتصاد جدید و حقوق روابط بین المللی را مطالعه نکرده اید. تحصیل شما مربوط به علوم الهی است، شما در سیاست و گرفتن و دادن یک زندگی اجتماعی درگیر نبوده اید. آیا این در ذهن شما این شک را به وجود نمی آورد که ممکن است عواملی در این معادله باشد که شما نمی توانید درک کنید؟]
جواب امام : ما معادلۀ جهانی و معیارهای اجتماعی و سیاسی ای که تا به حال به واسطۀ آن تمام مسائل جهان سنجیده می شده است را شکسته ایم. ما خود چارچوب جدیدی ساخته ایم که در آن عدل را ملاک دفاع و ظلم را ملاک حمله گرفته ایم. از هر عادلی دفاع می کنیم و بر هر ظالمی می تازیم، حال شما اسمش را هرچه می خواهید بگذارید. ما این سنگ را بنا خواهیم گذاشت. امید است کسانی پیدا شوند که ساختمان بزرگ سازمان ملل و شورای امنیت و سایر سازمانها و شوراها را بر این پایه بنا کنند، نه بر پایۀ نفوذ سرمایه داران و قدرتمندان که هر موقعی که خواستند هرکسی را محکوم کنند، بلافاصله محکوم نمایند. آری با ضوابط شما من هیچ نمی دانم و بهتر است که ندانم.
(صحیفه امام؛ ج ۱۱، ص ۱۶۰.)
مصباح :
بیا تا گل برافشانیم و می در ساغر اندازیم/
فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو دراندازیم!.....
امام مصداق بارز این شعر معروف خواجه حافظ است. انقلاب امام، انقلاب و تحول در تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی و در تمام بلاد بشری است برای تغییر سبک زندگی دنیایی و مادی کذایی که بر بشر احاطه یافته و سبب شده تا انسان به بردگی گرفته شود. انقلاب امام در راستای رهایی بشر از انقیاد غیر خدا بود پس پیام انقلابش مختص سرزمین ایران و ایرانی
نبود.حرکت او حرکت انبیا و اولیا الله بود.
امروز دنیا بیش از پیش محتاج دیدگاه امام است و سخنان و افکار او تازه تر از قبل معنا می شود.
#مکتب_روح_الله
@mesbah_313_ir
🔘به مناسبت سالروز رهبری حضرت الله العظمی خامنه ای
مرحوم حاج سید احمد خمینی:
هر کس بین اطاعت از مقام معظم رهبری و امام راحل تفاوت قائل باشد، در خط آمریکاست/میخواستند مرا در مقابل آیت الله خامنهای قرار دهند توی دهانشان زدم.
@mesbah_313_ir
#تورقی_در_تاریخ
🔘قیام پانزده خرداد ۴۲
قیام پانزده خرداد، نهضتی خودجوش و مردمی در تهران، قم و برخی از شهرهای دیگر در اعتراض به دستگیری امام خمینی در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ بود. زمینههای سیاسی و اجتماعی و دینی این قیام به دهه ۱۳۳۰ ش و اقدامات تحریکآمیز نظام حاکم بازمیگردد، اما مهمترین حادثه که منجر به شروع قیام شد، سخنرانی امام خمینی در مدرسه فیضیه قم و پخش خبر آن در کشور بود. امام خمینی در این سخنرانی بهشدت و بهصراحت به شاه و اسرائیل حمله کرد، بهدنبال این سخنرانی، امام خمینی در سحرگاه ۱۵ خرداد در منزل خود در قم دستگیر و به تهران منتقل شد و مردم همان روز در قم و تهران و دیگر شهرها به خیابانها ریختند و قیام پانزده خرداد شکل گرفت.
تظاهرات در قم، تهران و ورامین به مقابله حکومت انجامید و تعدادی از مردم کشته و مجروح شدند، درباره تعداد شهدای این قیام نظر واحدی وجود ندارد؛ در اسناد ساواک تعداد شهدا صدها تن ثبت شده است. آیتالله خمینی، بهدلیل کشته شدن جمعی از مردم، اینروز را برای همیشه عزای عمومی اعلام کرد.
قیام پانزده خرداد نقطه عطفی در مبارزات ملت ایران در برابر حکومت پهلوی بود که استمرار یاد و خاطره آن به قیام سراسری ۱۳۵۷ و پیروزی انقلاب اسلامی انجامید.
در واقع، این قیام بود که نطفه جمهوری اسلامی را بهوجود آورد. و اگر نهضت و قیام پانزدهم خرداد با آن ابعاد در آن روز بهوجود نمیآمد جنبش (اسلامی مردم ایران) سرنوشت دیگری داشت.
@mesbah_313_ir
باسمه تعالی
🔘وقایع شمار قیام ۱۵ خرداد ۴۲ (۱)
زمینههای سیاسی و اجتماعی و دینی این قیام به دهه ۱۳۳۰ ش و اقدامات تحریک آمیز نظام حاکم بازمیگردد. اما مهمترین وقایع منجر به قیام از سال ۴۲ بررسی اجمالی می گردد؛
۱ - تصویب لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی
تصویب لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی، در ۱۶ مهر ۱۳۴۱ در کابینه اسدالله علَم، عامل اصلی برانگیختن احساسات دینی مردم بود. هدف از تصویب این لایحه تشکیل انجمنهایی در روستاها و شهرها و استانها بر پایه آرای عمومی جهت اداره غیرمتمرکز امور اعلام شده بود، اما سه شرط جدید مندرج در این لایحه (حذف قید اسلام از شرایط انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان، انجام مراسم تحلیف با هر کتاب آسمانی به جای قرآن و حق رأی زنان) بشدت احساسات دینی مردم را برانگیخت و اعتراضات و مخالفتهای شدید مراجع و علما را درپی داشت.
مراجع این لایحه را، که در آن «قرآن کریم را در عرض اوستای زرتشت و انجیل و بعض کتب ضاله» قرار داده بودند، رویارویی علنی و جسورانه نظام حاکم با اسلام و قانون اساسی و عامل جدی تهدید استقلال مملکت و قرار دادن آن «در معرض قبضه صهیونیستها» میدیدند و به آگاه ساختن مردم از محتوای لایحه مخالفت با آن پرداختند.
به دعوت امام خمینی (که در آن زمان آیتالله حاج آقا روحالله خمینی خوانده میشد) و چند تن از علما و مراجع حوزه علمیه قم، جلسهای برای بررسی این موضوع در منزل مرحوم آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری، مؤسس حوزه علمیه، تشکیل شد و در آن جلسه و جلسات بعدی تصمیم گرفتند که مخالفت با این لایحه با ارسال تلگرام به شاه اعلام شود.
متعاقب این جلسات بیش از پنجاه اعلامیه و تلگرام و نامه از سوی مراجع و علمای بلاد در مخالفت با لایحه مذکور صادر شد. در غالب این اعلامیهها برای ردّ این لایحه دلایلی چون مخالفت آن با شرع انور و قانون اساسی، سوء استفاده دشمنان دیانت و استقلال مملکت از آن، تقلید از بیگانگان در تدوین آن، و پیامدهای سوء اجتماعی حاصل از کشاندن نسوان به محافل سیاسی ذکر شده بود.
اعلامیههایی نیز از سوی علما و روحانیان برای آگاه ساختن مردم از ماهیت و مضرات این لایحه و در نهایت فراخوان عمومی برای مبارزه صادر شد.
بعضی از احزاب و جمعیتهای سیاسی نیز با این اعتراضات همراه بودند و بیانیههایی در افشای ماهیت سیاستهای جدید شاه منتشر کردند.
سرانجام اسدالله علم، علیرغم مقاومت دو ماهه، مجبور به اعلام لغو این لایحه در ۱۰ آذر ۱۳۴۱ شد.
ادامه دارد!....
#تورقی_در_تاریخ
@mesbah_313_ir
باسمه تعالی
🔘وقایع شمار قیام ۱۵ خرداد ۴۲ (۲)
۲. لایحه اصلاحات ارضی
هنوز بیش از چهل روز از لغو لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی نگذشته بود که شاه در ۱۹ دی در اولین کنگره شرکتهای تعاونی روستایی ایران، در واکنش به اعتراضات و مخالفتهای علما، موضوع اصلاحات زیربنایی را پیش کشید و تلویحاً علما را مخالف آن خواند. طرح این اصلاحات به سالهای آخر دهه ۱۳۳۰ بازمیگشت.
به دنبال نفوذ روبه گسترش ایالات متحده آمریکا در ایران در این دهه زمانی که در ۱۳۳۸ ش کندی، رئیس جمهور امریکا، طرح اصلاحات زیربنایی برای کشورهای زیر نفوذ آمریکا را بهمنظور جلوگیری از شکلگیری جنبشهای اعتراضآمیز مردمی و نفوذ کمونیسم شوروی مطرح کرد، شاه ایران از کسانی بود که این طرح را پذیرفت و اجرای اصلاحات ارضی را محور آن قرار داد.
لایحه اصلاحات ارضی در ۲۰ دی ۱۳۴۰ تصویب و با مقاومتها و اعتراضهایی از جانب برخی گروهها مواجه شد و علیرغم تبلیغات گسترده نظام حاکم و شخص شاه در ارائه تصویری عدالت جویانه از این اصلاحات و تلاش برای جلب نظر علما و مراجع تقلید (متن نامه حسن ارسنجانی، وزیر کشاورزی وقت و مجری اصلاحات ارضی، به آیتالله سیدمحمدرضا گلپایگانی)
که آنان از موافقت با این طرح «استنکار» ورزیدند.و از لحاظ موازین شرعی آن را نادرست خواندند.
وجود شواهد متعدد بر اغراض سیاسی نیز عامل مؤثری در مواجهه علما و برخی صاحبنظران و مردم با این اقدامات بود. پیش از آن نیز نمایندگانی از سوی شاه نزد مرجع تقلید وقت، آیتالله حاج آقا حسین بروجردی رفته و قصد دربار را برای اقدام به اصلاحات ارضی بهاطلاع ایشان رسانده بودند؛ اما پاسخ صریح ایشان مبنی بر تقدم اصلاحات اساسی در حکومت بر اصلاحات ارضی موجب مسکوت ماندن طرح شده بود.
بعد از درگذشت آیتالله بروجردی شاه اجرای این برنامه را آغاز کرد.
لایحه اصلاحات ارضی در دی ۱۳۴۰ در کابینه علی امینی و درپی انحلال مجلسین به تصویب رسید، هرچند در اجرا با موانع و مخالفتهایی، از جهات متعدد، روبرو شد.
ادامه دارد!....
#تورقی_در_تاریخ
@mesbah_313_ir
باسمه تعالی
🔘وقایع نگار قیام ۱۵ خرداد ۴۲ (۳)
۳- اعلام اصول ششگانه انقلاب سفید
لغو اجباری لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی و عدم توفیق در اجرای اصلاحات ارضی و بروز مخالفتهای مختلف با آن، موجب شد که شاه اینبار در تحقق اصلاحات موردنظر خود، که آن را با عنوان «انقلاب سفید» (مشتمل بر شش اصل) اعلام کرد، به استناد اصل ۲۷ قانون اساسی و اصل ۲۶ متمم آن خواستار برگزاری همه پرسی برای اجرای این اصول شود. اصول ششگانه انقلاب سفید عبارت بود از:
۱) الغای رژیم ارباب و رعیتی با تصویب اصلاحات ارضی ایران بر اساس لایحه اصلاحی قانون اصلاحات ارضی مصوب ۱۹ دی ۱۳۴۰ و ملحقات آن.
۲) تصویب لایحه قانون ملی کردن جنگلها در سراسر کشور.
۳) تصویب لایحه قانون فروش سهام کارخانجات دولتی بهعنوان پشتوانه اصلاحات ارضی.
۴) تصویب لایحه قانون سهیم کردن کارگران در منافع کارگاههای تولیدی و صنعتی.
۵) لایحه اصلاحی قانون انتخابات.
۶) لایحه ایجاد سپاه دانش بهمنظور تسهیل اجرای قانون تعلیمات عمومی و اجباری
گویا هدف نظام از برگزاری همهپرسی این بود که ضمن کسب تأیید مردم، هرگونه مخالفت را ناموجه نشان دهد. اعلام اصول ششگانه انقلاب سفید و تصمیم به برگزاری همهپرسی برای تأیید آن، حساسیت قشرهای مختلف، بهویژه مراجع و علما، را برانگیخت.
امام خمینی، در اعلامیهها و نامههای متعدّد، نگرانی خود را از این امر (که از آن به «انقلاب سیاه» تعبیر کرد) اظهار داشت
و تأکید کرد که دشمنان اسلام میخواهند از راهی دیگر اغراض لایحه لغو شده انجمنهای ایالتی و ولایتی را اجرا کنند و آن را مقدمهای «برای از بین بردن مواد مربوط به مذهب» در قانون اساسی خواند که چون دولت متوجه شده که نمیشود با قوای مردم مقاومت کرد به «رفراندم اجباری» روی آورده است.
از نظر امام خمینی و دیگران، در وضع رقّت بار کشور از نظر کشاورزی و غیره، دولت به طرح تعبیرات فریبنده، «امثال دخالت زنان در انتخابات» پرداخته است و «گمان کرده به اسم آزادی بانوان میتواند ملت مسلمان را اغفال کند تا مقاصد شوم اسرائیل را اجرا کند!
گروهی از روشنفکران و تشکلات سیاسی ملی نیز این اصول را سیاستی برای فروپاشی قدرت ملاّکین بزرگ در داخل کشور دانستند تا کانونهای مخالفت با حکومت ایجاد نشود، و هدف این اصلاحات را دل مشغولی رعایا به مالکیت زمین و پیشگیری از هرگونه طغیان ارزیابی کردند.
از اواخر دیماه تا ششم بهمن که روز همه پرسی بود اعتصابات و تظاهرات ادامه داشت . روز ششم همه پرسی با بی اعتنایی علما ، روحانیون و مردم برگزار شد
ادامه دارد!.
#تورقی_در_تاریخ
@mesbah_313_ir
باسمه تعالی
🔘وقایع نگار قیام ۱۵ خرداد ۴۲ (۴)
۴. حمله به مدرسه فیضیه
دوم فروردین ۴۲ به مناسبت شهادت امام صادق (علیهالسلام) سخنرانیهای متعددی در مساجد برپا شد و از جمله واقعه مدرسه فیضیه قم رخ داد. مراسم سوگواری امام صادق (علیهالسلام) هرسال از سوی آیتالله سیدمحمدرضا گلپایگانی، از مراجع تقلید وقت، در عصر روز بیست و پنجم شوال در مدرسه فیضیه برگزار میشد. آن سال نیز همین دعوت اعلام شده و جمع زیادی در مراسم شرکت کرده بودند.
عوامل ساواک که با طراحی قبلی در این مراسم حضور یافته بودند، از فرصتهایی برای برهم زدن مجلس و ایجاد آشوب و بلوا و فراهم آوردن زمینه مداخله نیروهای نظامی و امنیتی بهره گرفتند و در حالی که یکی از وعاظ معروف قم مشغول سخنرانی بود، نیروهای امنیتی به جمع عزاداران حمله بردند و با سرکوب شدید آنان مراسم عزا را بر هم زدند. در این واقعه مأموران امنیتی بهویژه به ضرب و شتم طلاب پرداختند که یکی از آنها، به نام سیدیونس رودباری، به شهادت رسید. همچنین، حجرههای طلاب را غارت کردند
نظیر چنین واقعهای در مدرسه طالبیه تبریز نیز رخ داد و درگیری میان مأموران امنیتی و طلاب به مصدوم شدن و دستگیری تعدادی از طلاب انجامید.
در پی این وقایع، که به جریحهدار شدن عواطف دینی و ملی انجامید، مراجع تقلید و علما و دانشگاهیان و بعضی از گروههای سیاسی با صدور اعلامیههایی اقدامات شاه و دولت را محکوم کردند. با پخش اخبار این وقایع در سراسر کشور و شکست رسانههای رسمی نظام حاکم در تحریف واقعه و مطرح ساختن آن بهعنوان درگیری میان عدهای از طلاب و دهقانان شاهدوست، افکار عمومی بشدت متأثر و ملتهب و بهتدریج زمینه برای قیام آماده شد. نکته مهم در این مرحله، تغییر لحن اعلامیههای مراجع بود که بشدت و اینبار بهطور مستقیم شاه، نظام حاکم و اسرائیل و عمّال آن را نشانه گرفته بود. در این میان اعلامیه امام بسیار شدید اللحن بود.
صراحت بیان این اعلامیهها بازتاب وسیعی در افکار عمومی یافت و نقشه سران نظام حاکم، یعنی حمله به مدرسه فیضیه و ارعاب روحانیان، را با شکست مواجه ساخت.
ادامه دارد!.....
#تورقی_در_تاریخ
@mesbah_313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘قیام ۱۵ خرداد حرکتی خودجوش از دل یک ملت
🔹قیام ۱۵ خرداد در سال ۱۳۴۲ با حرکت کفنپوشان پیشوایی و ورامینی آغاز شد.
@mesbah_313_ir
باسمه تعالی
🔘 وقایع نگار قیام ۱۵ خرداد ۴۲ (۵)
۵. سخنرانی امام در مدرسه فیضیه، دستگیری امام و شکل گیری قیام
شاه علیه روحانیت سخنرانی می کرد و مدام هم به اجتماعات مردمی هجوم می برد. با شروع محرم ۴۲ ( مصادف با سوم خرداد ) منابر و مجالس روحانیون علیه اقدامات رژیم پهلوی ، در خصوص سلطه بیگانگان و اهداف شوم استعماری صحبت کردند.
مهمترین حادثه این ایام سخنرانی امام خمینی در مدرسه فیضیه قم و پخش خبر آن در کشور بود. امام خمینی در این سخنرانی بشدت و بصراحت به شاه و اسرائیل حمله کرد و اظهار داشت که دستگاه سفاک ایران با اساس (اسلام) مخالف است و اسرائیل نمیخواهد در این مملکت احکام اسلام جاری باشد. او ضمن نصیحت به شاه، وی را به عبرت گرفتن از سرانجام پدرش فراخواند.
به دنبال این سخنرانی، امام خمینی در سحرگاه ۱۵ خرداد در منزل خود در قم دستگیر و به تهران منتقل شد. همزمان با دستگیری امام، آیات عظام حاج آقا حسن قمی در مشهد، حاج شیخ بهاءالدین محلاتی در شیراز و تعدادی از علما و وعاظ در تهران و برخی از شهرها دستگیر شدند. با انتشار وسیع و سریع این خبر بلافاصله بازار تهران تعطیل شد
و مردم همان روز در قم و تهران و دیگر شهرها به خیابانها ریختند و قیام پانزده خرداد شکل گرفت. دانشجویان تهران با تعطیل کردن کلاسها بهتظاهرات پرداختند، مردم نیز بهتدریج در میدانهای اصلی و اطراف بازار و خیابانهای نزدیک به میدان ارک تجمع کردند و با شعار «یا مرگ یا خمینی» به تظاهرات پرداختند.
این قیام خودجوش که برخاسته از احساس وظیفه دینی و شور ایمانی بود و هیچ تشکیلاتی آن را سازماندهی نکرده بود
تا بعد از ظهر ادامه یافت.
مردم قصد تصرف اداره رادیو و کاخهای مرمر و گلستان را داشتند، اما نیروهای نظامی و امنیتی بشدت آنها را سرکوب و تعداد زیادی را شهید و مجروح کردند.
#تورقی_در_تاریخ
@mesbah_313_ir
باسمه تعالی
ویژه قیام ۱۵ خرداد ۴۲
🔘 نتایج و پیامدها
۱. تغییر ماهیت مبارزه از سیاسی به نبرد مسلحانه.
در واقع، شکست این قیام، بسیاری از اپوزیسیون را قانع کرده بود که تداوم مخالفتهای سیاسی علیه سلطنت پهلوی به منزله عقیم ماندن نهضت است و راهی جز شلیک گلوله و جنگ مسلحانه نیست. البته این بدین مفهوم نبود که مبارزه مسلحانه در سالهای قبل از قیام ۱۵ خرداد وجود نداشته است بلکه بدین معنی است که «عمومی شدن» و تبدیل شدن جنگ مسلحانه بهعنوان یک «جریان» محصول بلافصل قیام ۱۵ خرداد است.
در دهه ۳۰ نیز هژیر و رزم آرا در سالهای حول و حوش نهضت ملی شدن صنعت نفت ایران ترور شدند اما ترورهای مذکور، بیشتر خصیصه فردی یا تعلقات گروهی داشتند که علاقمندان چندانی در بین لایههای دیگر اپوزیسیون نداشت.
۲. هم نشینی استعمار در کنار استبداد داخلی و حمله توأمان مخالفین شاه علیه هر دو.
در واقع از قیام ۱۵ خرداد به بعد است که استبداد در کنار استعمار یا به قول انقلابیون آن دوره امپریالیزم، مورد حمله قرار گرفت و هر دو بهعنوان دو روی یک سکه انگاشته شدند. این درحالی بود که در جنبشهای اجتماعی-سیاسی پیش از دهه ۴۰، شورش یا علیه استبداد و نظام تمامیت خواه شکل گرفته بود مانند نهضت مشروطه (۱۲۸۵هـ.ق) و یا علیه استعمار خارجی مانند نهضت ملی شدن صنعت نفت، در نهضت تنباکو نیز اگر هر دوی اینها مورد اعتراض قرار گرفت و قرارداد تالبوت به همراه ناصرالدین شاه مورد سرزنش واقع شد، به مفهوم اصالت داشتن آن نبود، آنچه اصالت داشت لغو قرارداد توتون و تنباکو بود و توأم قرار گرفتن استعمار و استبداد در چنین حادثهای، از سر اتفاق بود.
۳. ارائه و حراج نظام بدیل یا آلترناتیو نظام سلطنت در ایران .
از نهضت مشروطیت به این سو، معمولاً کلیه مخالفین شاه در گفتمان مشروطه تنفس میکشیدند و تنها راه حل معضلات و بحرانهای موجود را برون رفت مشروطیت میدانستند، برون رفتی که سلطنت در آن باقی میماند و شاه با تن دادن به قانون اساسی مشروطه ادامه حیات میداد اما با طرح نظریه ولایت فقیه در سال ۱۳۴۸ و رد نظریه سلطنت ولو به نحو مشروطیت، اپوزیسیون مذهبی به رهبری امام خمینی(ره) وارد فاز جدیدتری از مبارزه شد که با اتکا بر آن میتوانست نه تنها شاه بلکه کلیت ساختار قدرت در ایران را برهم زند و سرنگون کند.
۴. تغییر جغرافیای مکانی مرکز مخالفت با شاه از تهران به قم.
جنبشهای اجتماعی-سیاسی پیش از این قیام، مثل مشروطه و نهضت ملی شدن صنعت نفت، در پایتخت رخ داده بودند و قم طی این دوران در حاشیه تحولات بسر میبرد، اما از قیام ۱۵ خرداد به بعد، مرکز مخالفت با شاه به قم منتقل میشود و قم نه بهعنوان حاشیه، بلکه به عنوان کانون مخالفت، آنهم با بهره مندی از نهاد مرجعیت عامه، رژیم پهلوی را به مبارزه دعوت و سرانجام سرنگون میکند.
۵. قرار گرفتن مرجعیت شیعه در سطح رهبری سیاسی نیروی مذهبی .
در این قیام امام خمینی(ره) به عنوان یک مرجع دینی در رأس رهبری یک حرکت فعال سیاسی قرار گرفتند و دیگر مراجع را نیز با خود به میدان آوردند و این مسألهای بود که از صدر نهضت مشروطیت تا این مقطع عملی نشده بود، مرجعیت شیعه بعد از مشاهدهی نتایج حرکت فعال خود در مشروطه، یک فعال سیاسی را در دستور کار خود قرار نداد و به موضع گیریهای مقطعی بسنده کردند اما در حرکت سال ۴۲، مرجعیت شیعه دیگر بار در یک حرکت گسترده شرکت کرد و رهبری آن را نیز مستقیماً عهدهدار شد.
۶. پیدایش نسل جدیدی از روحانیون، پس از واقعه ۱۵ خرداد ۴۲.
این ها سعی کردند که پس از تبعید امام خمینی(ره) از ایران به ترکیه و سپس عراق، مقابلهای را که ایشان مابین قم و رژیم پهلوی به وجود آورده بودند همچنان ادامه دهند.
اگرچه به دلیل حاکمیت جو اختناق و سخت تر شدن امکان مخالفت با رژیم، فعالیت این گروه نیز بالطبع با مشکلات و سرکوبهای فزایندهای همراه شد و بیعلاقگی برخی از مراجع قم نسبت به گرم نگاشتن تنور مخالفت با رژیم پهلوی، موانع متعددی بر سر راه آنان گذارد، با این همه، این عده با تلاش خستگی ناپذیری که از خود نشان دادند، مانع شدند که فضایی که قبل از ظهور امام خمینی، بین قم و تهران حاکم بود بازگردد. حوزههای علمیه بالاخص قم، از سال ۱۳۴۳ به بعد در لیست سیاه رژیم قرار داشت و هیچ مرجع و روحانی طراز اولی حداقل در ظاهر دیگر نمیتوانست ارتباطی با رژیم داشته باشد. معدود روحانیونی که در سالهای بعد از ۱۳۴۳ با رژیم همکاری داشتند فاقد هرگونه پایگاه مردمی بودند.
@mesbah_313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویژه ۱۵ خرداد
🔘 امام (ره) از سرآمدان تاریخ است و قابل تحریف نیست ( مقام معظم رهبری )
@mesbah_313_ir
🔘راز سکوت آیت الله العظمی گلپایکانی هنگام اقامه نماز میت بر پیکر مطهر امام خمینی (ره)
....تا سال ها كسى نمى دانست كه چرا آيت الله گلپايگانى در حين نماز بر پيكر امام ناگهان سكوت كردند،ديگران تصورشان اين بود كه ايشان فراموش كردند،چند بار عبارات را درگوش ايشان تكرار كردند اما آيت الله همچنان سكوت كردند تا اينكه از ابتدا شروع به خواندن كردنپ!فرزند ايشان به حاج آقا قول داده بودند تا زمانى كه پدر در قيد حيات هستند راز را برملا نكنند!...بعد از رحلت ايشان تعريف كردند كه مرحوم پدر درحين اقامه نماز ناگهان وجود نازنين حضرت حجت (عج)را مى بينند كه در حال خواندن نماز بر پيكر امام هستند!ايشان از بهت و حيرت زبانشان بند مى آيد!كه ناگهان خود حضرت ندا مى دهند؛« آسيد محمدرضا ادامه بده»!....
(برگرفته از سایت صراط عشق ، مجله ی فرهنگی، معرفتی، ادبی، هنری، ۲۷ خرداد ۱۴۰۱)
#امام_امت
#مکتب_روح_الله
@mesbah_313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘به مناسبت سالروز رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای
«شما رهبر بشوید»
سخنانی از حضرت آیتالله خامنهای در یک محفل خصوصی، از دیدار محرمانه با حضرت امام خمینی در سال آخر عمر امام؛ جایی که امام برای اولین بار در حضور سران قوا به ایشان میگویند «شما رهبر بشوید».
@mesbah_313_ir
🔘پانزده خرداد؛ وثیقۀ ظهور
سالها میگذرد حادثهها میآید
انتظار فرج از نیمه خرداد کشم
خیلیها فکر میکنند چون رحلت امام در ۱۴ خرداد است، امام با شعر مذکور، از رفتن خود خبر داده است. نه! منظور امام این نیست. منظور امام، استثناء بودن جریان نیمه خرداد است. نیمه خرداد، ثمرۀ هزار و صدسال غیبت کبری است. غیبت چطور شروع شد؟ نامهای از سران شیعه برای امام یازدهم آمد که بیلان و هزینه کرد پولهایی که خدمت شما فرستادهایم را به ما بدهید! حضرت یک کلمه جواب داد: «اگر امامت امر مستمری است، چرا چنین چیزی از اجداد و پدران من درخواست نشده است؟» و ازآنپس پرده سیاهی در اتاق ایشان نصب شد و مردم حق دیدن حضرت را نداشتند و فقط صدای ایشان را میشنیدند. امام بعدی که آمد، مردم حتی صدای ایشان را نشنیدند. فقط از طریق چهار نایب در مدت هفتادسال با امام ارتباط داشتند.
امام غایب شد تا چه بشود؟ غیبت ایشان برای آشکار شدن قدر و قیمت اوست. خداوند نعمتی را میگیرد که مردم قیمت این نعمت را بدانند. انسان در خوف، قیمت امنیت را میداند. در مرض، قیمت سلامت را میداند. در غیبت هم قیمت امام خود را میداند. هزار سال غیبت این اثر را داشت که مردم به قیمت امامت و قدر امامت آشنا شوند و برای نایب امام «جان بدهند».
اولین هدایای خود را دادند و حکم اعدام امام، تبدیل به زندان ششماهه شد. از آن زمان، مردم مرتباً شهید دادند. شهدای پانزده خرداد شهدای راه امام زمان هستند. شهدای «وثیقهٔ ظهور» هستند. حضرت یعقوب (ع) نپذیرفت که بنیامین را در اختیار برادران قرار دهد مگر اینکه وثیقه بدهند؛ چون به آنها گفته بود «هَل آَمَنُکم عَلَیه إِلاَّ کمَا أَمِنْتُکم عَلَی أَخِیه مِنْ قَبْل» خداوند هم به ما میگوید: یازده امام دادم اما این دوازدهمی را بدون وثیقه نمیدهم. حضرت امام، پانزده خرداد را وثیقه اول میداند و تاکنون این وثیقه گذاری در صبر و بصیرت ادامه پیداکرده است و میبینید که انقلاب اسلامی در عالم، روزبهروز درخشانتر میشود؛ همانطوری که قبل از طلوع خورشید وقتی سپیده آمد، فضا مرتباً نورانیتر میشود. ما این سپیده را در نیمه خرداد میبینیم.(آیت الله حائری شیرازی)
#در_محضر_بزرگان
#پانزدهم_خرداد
@mesbah_313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎بسم الله الرحمن الرحیم
الَّذِينَ آمَنُوا وَ تَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِكْرِ اللَّهِ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ
[ ﺑﺎﺯﮔﺸﺘﮕﺎﻥ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺧﺪﺍ ] ﻛﺴﺎﻧﻲ [ﻫﺴﺘﻨﺪ] ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ ﻭ ﺩﻝ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺑﻪ ﻳﺎﺩ ﺧﺪﺍ ﺁﺭﺍم ﻣﻰﮔﻴﺮﺩ، ﺁﮔﺎﻩ ﺑﺎﺷﻴﺪ! ﺩﻝﻫﺎ ﻓﻘﻂ ﺑﻪ ﻳﺎﺩ ﺧﺪﺍ ﺁﺭﺍم ﻣﻰﮔﻴﺮﺩ.
(سوره مبارکه رعد، ۲۸)
#در_محضر_قرآن
@mesbah_313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷#شهید_مصطفی_صدرزاده
🔘 نذر عباس!
لحظه شهادت مدافع حرم مصطفی صدر زاده (سید ابراهیم )....چه عاشقانه پر میکشد این سبک بال عاشق (ظهر تاسوعا )
نذر عباس (علیه السلام) بودن یعنی همین! ....
#در_محضر_شهداء
@mesbah_313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تولید بتنهای نسوز
🔹 محصولاتی راهبردی در صنایعی چون فولاد، نیروگاهی و پتروشیمی، که توانایی تحمل حرارت تا ۱۸۰۰ درجه سانتیگراد را دارد و پیشتر، از کشورهای خارجی وارد میشد.
#ایران_قوی🇮🇷💪
@mesbah_313_ir