✍تحلیل روز #مصباح (شماره ۱۶۰)
دکتر رضا زمانی
🔘ترامپ در برابر عمل انجام شده در میدان اوکراین!
با پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا، اروپای گلوبالیست و دموکرات های آمریکایی تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا ترامپ در موضوع اوکراین، در برابر عمل انجام شده قرار گیرد و نتواند به راحتی اوکراین را قربانی کند!
اما چگونه این اتفاق می افتد؟!
اخیرا، غرب مجوز استفاده از موشک های دوربرد را به اوکراین داده است! یعنی از این پس، اوکراین قادر خواهد بود تا مسکو را مورد حمله قرار دهد!
اصولا اروپایی ها، پیروزی روسیه در اوکراین را خطر بالقوه برای امنیت خود می دانند! و چنین فکر می کنند که روسیه به سمت اروپا پیشروی خواهد کرد!
این احساس در نزد گلوبالیست هایی که امروز به رهبری انگلستان در حال آماده سازی خود هستند، در حال تقویت است.
از طرفی، جریان گلوبالیست در آمریکا هم خواهان تداوم جنگ با روسیه و افزایش سطح تنش ها در روسیه است تا آنها را تضعیف کند!.
گلوبالیست ها با هدف حفظ نظام سلطه، در پی تضعیف دشمنانی چون روسیه هستند.بنابراین تلاش خواهند کرد عملا ترمز ترامپ را بکشند.
از طرفی روسها هم تهدید کرده اند که تسلیحات راهبردی را در اختیار دشمنان آمریکا و ناتو قرار خواهند داد و روسیه هم واکنش اتمی نشان خواهد داد.!
بنابراین ما باید شاهد افزایش تنش ها و پیچیده تر شدن اوضاع در اروپا باشیم و اصل حرف این است که چشم انداز صلح در اوکراین و اروپا دور از دسترس خواهد بود!...
جنگ اوکراین ابعاد جهانی دارد و از عوامل شکل گیری نظم جدید جهانی خواهد بود!
#آمریکا
#روسیه
#اوکراین
@mesbah_313_ir
🔍 ذره بین #مصباح (شماره ۱۶۱)
دکتر رضا زمانی
📌ادامه انتصاب های جنجالی از سمت وزارت علوم!
۱۲ آبان ماه ۱۴۰۳، اعظم راودراد، به عنوان سرپرست دانشکده علوم خانواده توسط سید حسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران منصوب میشود.
بررسی مواضع رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران دارای نکات جالبی است؛ آنچنان که وی در صفحه شخصی خود در اینساگرام در یکی از پستهای خود با صراحت کامل از جنبش «زن، زندگی آزادی» حمایت میکند و در کپشن پست خود مینویسد: «با تمام وجود از این جنبش حمایت میکنم و آرزو دارم به بیراهه نرود نه به حجاب اجباری! یک کلام».
حال باید دولت پاسخ دهد؛
آیا وفاق تنها تعامل با اهالی فتنه است؟! آیا قشر انقلابی هم در این وفاق حضور دارد؟!
واقعا چه اصراری بر بکارگیری افراد مسأله دار در سازمانهای مختلف است؟!
به نظر شما این نشان از یک دست پشت پرده نیست که در حال مدیریت دولت چهاردهم است؟!
اینها چه کسانی هستند که چنین قدرتمند بر تمام وزرا و معاونین وزرا تسلط دارند؟!...
.....این قصه سر دراز دارد!...
#دولت_چهاردهم
@mesbah_313_ir
باسمه تعالی
تاریخ تحلیلی اسلام (قسمت ۱۳۶)
خرابی خانه کعبه
چون کار مدینه به پایان رسید، مسلم روانه مکه شد تا پسر زبیر را نیز از پای درآورد. لکن در بین راه مُرد و حَصین بن نَمیر یکی از سرداران او فرماندهی سپاه را به عهده گرفت. حصین مکه را محاصره کرد. در این محاصره آتش در خانه کعبه افتاد. علت این آتش سوزی را گوناگون نوشتهاند، در حالی که مکه در محاصره به سر میبرد خبر مرگ یزید بدان شهر رسید. فرمانده شام که نمیدانست برای چه کسی باید بجنگد، به پسر زبیر خبر داد که بیعت او را میپذیرد اما باید همراه او از مکه به شام برود. گویا میخواست بدین حیلت عبدالله را به دمشق بکشاند. اگر حکومت او پایدار ماند چه بهتر وگرنه در آنجا با کمک مردم شام کار او را پایان دهد. عبدالله شاید بدین دلیل که نمیخواست مرکز خلافت در شام بماند این دعوت را نپذیرفت و لشکر حصین با امویان مدینه به شام بازگشتند.
یزید در ربیع الاول سال شصت و چهارم هجری در سن ۳۸ سالگی درگذشت. در حکومت وی سلم بن زیاد تا سمرقند و خجند پیش رفت و در مغرب دامنه فتوحات مسلمانان ادامه یافت.
پس از مرگ یزید، شامیان با پسر او معاویه بیعت کردند. حکومت معاویه ۴۰ روز بیشتر طول نکشید، چه او گوشهگیری را بر خلافت ترجیح میداد. وی در خطبهای کردار معاویه و پدرش یزید را نکوهش کرد و گریست، سپس گفت: هر که را میخواهید برای خود انتخاب کنید. پس از این خطبه به خانه رفت و روی از مردم نهان کرد و در همان سال مرد و یا او را زهر دادند.
با مرگ یزید از نو شورش در سراسر عربستان برخاست. چنانکه در فصل گذشته دیدیم، به هنگام مرگ معاویه دمشق آرام و حجاز نگران اوضاع بود. تنها عراق علیه یزید قیام کرد. اما پس از مرگ یزید آرامش شام و حجاز نیز به هم خورد. ناخرسندان هر سه ایالت سر برداشتند. هر ایالت برای خود خواستی داشت و گاه هر دسته از شورشیان در نهان چیزی میخواست که آشکارا نمیگفت. اکنون پس از بررسی وضع حجاز و شام باید بار دیگر به سر وقت عراق برویم.
پشیمانان عراق
چنانکه دیدیم عراقیان پس از آنکه در حکومت اسلامی برای سومین بار ضرب شست شامیان را چشیدند و پیروزی آنان را بر خود دیدند، و در شکست اخیر ننگ کشتن خاندان پیغمبر(ص) را نیز بر آن افزودند از آنچه کردند پشیمان شدند. خواندن حسین علیه السلام با چنان شور و اصرار و پذیرفتن نایب وی با چنان گرمی و هیجان و رها کردن وی در چنگ دشمن با چنان ناجوانمردی و نامردمی و از همه مهمتر زبونی عراق در مقابل شام خاطر احساساتی مردم این سرزمین را آسوده نمیگذاشت. مردم کوفه همین که شنیدند یزید مُرده و میتوانند نفسی بکشند از نو دست به کار شدند. گروهی از آنان که خود امام را خوانده بودند و او را در چنگ دشمن رها کرده بودند، میدانستند با این کار گناهی بزرگ مرتکب شدند اما این گناه را چگونه باید شست؟...
ادامه دارد...
#کتاب_بخوانیم 📚
@mesbah_313_ir
💎 در محضر قرآن
بسم الله الرحمن الرحیم
«وَهُوَ الَّذِي أَنشَأَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ قَلِيلًا مَّا تَشْكُرُونَ»( مومنون /۷۸)
(و او کسی است که برای شما گوش و چشم و قلب [=عقل] ایجاد کرد؛ امّا کمتر شکر او را بجا میآورید.)
👈تکیه بر سه نعمت (گوش، چشم و عقل) به خاطر آن است که ابزار اصلى شناخت انسان، این سه مى باشد، مسائل حسى را غالباً از طریق چشم و گوش درک مى کند، و مسائل غیر حسى را به وسیله نیروى عقل.
👈دو حس گوش و چشم، کلید عالم محسوساتند، سپس نوبت به عقل مى رسد که کلید جهان ماوراء حس و عالم ماوراى طبیعت است، و در عین حال مأمور نقادى، نتیجه گیرى، جمع بندى و تعمیم و تجزیه در فرآورده هاى آن دو حس است.
👈چرا نعمت گوش را بر چشم مقدم مى دارد؟
ممکن است به این دلیل باشد که به گفته دانشمندان، براى نخستین بار گوش نوزاد به کار مى افتد، و چشم مدتى بعد از آن.
چرا که چشم هاى بسته در محیط تاریک رحم، هیچگونه آمادگى براى مشاهده امواج نور را ندارد و به همین دلیل، بعد از تولد، مدت ها بسته است تا تدریجاً به نور عادت کند، در حالى که گوش چنین نیست. حتى به اعتقاد بعضى در عالم جنینى نیز قدرت شنوائى را دارد و صداى قلب مادر را مى شنود.
👈 بیان مواهب سه گانه فوق، انگیزه اى است براى شناخت بخشنده این مواهب که او را به دنبال معرفت منعم اصلى مى فرستد.
👈آیا کسانى که این سه وسیله بزرگ شناخت را سپاس نگویند درخور سرزنش و ملامت نیستند؟ پس شكر مُنعم واجب است.
👈ياد نعمتهاى الهى، زمينهى شناخت و شكر است.
#تدبر_در_قرآن
@mesbah_313_ir
#شهید_سیدمحسن_اخوت🌷
سید محسن فرمانده ستاد فوریتهای جنگ نجف اشرف بود که در اواخر جنگ به شهادت رسید. مزار او در جوار شاه عبدالعظیم حسنی است
#در_محضر_شهدا
@mesbah_313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️جهت اطلاع!
ترامپ گفته است: اسرائیل خیلی کوچک است و نمیتواند در برابر ارتش صدها هزارنفری ایران از خودش دفاع کند
به دنبال افزایش مساحت اسرائیل هستم.
آقای پزشکیان فرموده بودند با دشمنان مدارا ...با این دشمنی که شمشیر از رو بسته و قصد دارد با زر و زور امتیاز بگیرد، چگونه باید مدارا کرد.؟!
مدارا با این جنس دشمنی یعنی نشستن پای میز مذاکره، نه از سر اختیار که به زعم دشمن، به واسطه فشار حداکثری!
آقای رئیس جمهور!
مراقب باشید!
#آمریکا
@mesbah_313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✏️ یادداشت روز #مصباح (شماره ۱۶۲)
دکتر رضا زمانی
🔖 افاضات عالیجنابان غربگرا
اصلاح طلب های غربگرا، درک کودکانه ای از روابط بین الملل و مناسبات قدرت دارند!تحصیل کرده های آنها عموما در فضای دوره جنگ سرد فریز شده اند!
آنها شناخت درستی از قدرت نرم و سخت کشور مان ندارند و اصولا قدرت بومی کشور را نپذیرفته اند!...
البته عبارت درست تر آن است که بگوییم؛ توانایی درک و پذیرش قدرت بومی کشورمان را ندارند!...
معاونت راهبردی ریاست جمهوری انقلاب اسلامی ایران که از مقایسه و شباهتش با قوام السلطنه لذت می برد، می گوید با یک عکس نقاشی شده کودکانه از جنگ جلوگیری کردم! ...
یا روزگاری، همین مدعیان دنیا فهم، می گفتند امضای جان کری، وزیر خارجه آمریکا، ضمانت است!...
یا یادمان نمی رود زمانی که حسین مرعشی گفت؛ اگر ترامپ و روحانی تو راهرو سازمان ملل، با یکدیگر سلام می کردند، تحریم های ایران لغو می شد!....
یا همگی به یاد داریم که آقای روحانی بعد از امضای برجام،با تبختری خاص پشت تریبون ریاست جمهوری حاضر شد و گفت؛ تمام تحریم ها بالمرة، لغو می شود!...
و یا این جمله که دلیل خروج آمریکا از برجام و عدم پایبندی غربیها به برجام، بخاطر شعار مرگ بر اسرائیل روی موشک های آزمایشی بوده است!....
.....از این جملات و اظهار فضل ها از عالیجنابان غربگرا، کم نداریم!
حال، این اظهارات که ریشه در افکار آنها دارد، از یک ساده لوحی و خوش باوری مفرط سر چشمه می گیرد! خوش باوری که از اعتماد بیش از اندازه به غرب می آید!...
و البته بلای جان حکمرانی و پیشرفت ایران و ایرانی!..
#سرطان_غربگرایی
@mesbah_313_ir