اگر گناه بود چه خاکی بر سر کنم؟!
🔸️[آدمی خطا کند و] چند دقیقه بعد به سادگی بگوید این کاری که کردم گناه نبود؟! اگر گناه بود آن وقت چه خاکی بر سرم کنم؟ تا زود است توبه و استغفار کنم که خدایا قول میدهم دیگر انجام ندهم، غلط کردم!
🔸️[اگر چنین بگوییم] به ملائکه دستور میدهد که اگر نوشته اند پاک کنند اگر هم هنوز ننوشتند ننویسند. این حد لازم محاسبهای است که هر مؤمنی باید داشته باشد. اگر این محاسبه نباشد باید در ایمان خودش شک کند.
۱۳۹۰/۰۷/۱۷
#استغفار
📱 @mesbahyazdi_ir
صلوات، نمادِ حب و بغض
🔸️خدای متعال برای رسالت پیغمبر صلیاللهعلیهوآله مزدی قرار داد. اگر مزدش را بدهید، بارتان سبک میشود. مزدش چیست؟ «الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى؛ دوست داشتنِ نزدیکانم[=اهل بیتم]»(شوری، ۲۳)
طبعاً این مودّت با بغض دشمنان ایشان همراه خواهد بود. تولّی و تبرّی توأمان است. صلوات، نشانه این [تولی و تبری] است. اجر رسالت، عشق به اهلبیت علیهمالسلام است و هر چه محبت به ایشان بیشتر باشد، بهتر میتوان از عهده شکر نعمت رسالت برآمد.
۱۳۸۷/۱۲/۲۲
#صلوات
📱 @mesbahyazdi_ir
25.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #ببینید | حیا داشتن خوب است یا بد؟
🔺️قسمت صد و دوم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره) با موضوع « #محبت_خدا »
📱 @mesbahyazdi_ir
💠حیا داشتن خوب است یا بد؟
«یَا أَحْمَدُ! إِنَّ أَهْلَ الْخَیْرِ وَ أَهْلَ الْآخِرَةِ رَقِیقَةٌ وُجُوهُهُمْ كَثِیرٌ حَیَاؤُهُمْ؛ اى احمد! همانا اهل خیر واهل آخرت مردمانى كمرو و پر شرم هستند.»
🔸️اصلا حیاء یعنی چه؟ چگونه حیاء پیدا میشود؟ حیا چه حالتی است؟ در این زمان ما، در فرهنگ جهانی، که ما هم متاثر از آن هستیم؛ در مسئله حیا نظرهای مختلفی وجود دارد. روانشناسان [حیا را] مذمت میکنند [و می گویند] اصلا خوب نیست آدم خجالتی باشد. این تربیتی قدیمی است که بچههایشان را خجالتی بار میآوردند.
[در تحلیل حیا باید بگوییم،] یک حالتی و احساسی انفعالی است که در آدمی پیدا میشود و مبتنی بر مقدمات و پایههایی است. اولین پایهاش این است که آدم خودش را دوست میدارد و بر این اساس برای خودش احترامی قائل هست. دوم پایهاش این است که آدمیزاد چیزهایی را زشت، بد، نقص و عیب میداند، حالا اگر اتفاقا یک جا عیبش ظاهر شد یا یک رفتار [بدی] از او سر زد، حالتی انفعالی پیدا میکند که اسمش شرم است. برای این که مبتلا به چنین حالتی (شرم) نشود، پیشگیری و مواظبت میکند تا عیبش ظاهر نشود و اگر ظاهر شد سعی میکند عذر خواهی کرده و بعد هم عیبش را برطرف کند که دیگر ادامه پیدا نکند. این حالتی که آن مقدمات و این لوازم را دارد، اسمش حیا است.
🔹️خب حالا این (حیا) خوب است یا بد؟ تا آنجا که احساس میکند نقصی دارد، این احساس خوبی است، اگر نداند که در صدد رفعش بر نمیآید. دلش میخواهد دیگران از عیب او آگاه نباشند، بی احترامی به او نشود، نزد مردم سبک نشود، این هم عیب نیست، این هم از فطریات انسان است؛ آدمی دلش میخواهد عزیز باشد، دیگران به او احترام بگذارند.
🔸️اما این که تنبلی میکند بپرسد که چگونه این عیب را برطرف کند، این دیگر اسمش خجالت نیست، این تنبلی است، این بی عرضگی است. اینهایی که امروزه در روانشناسی مذمت میکنند، مربوط به این خصلت است. اینها را قاطی می کنند(جابجا گرفته اند)، که آدمهای خجالتی از خودشان دفاع نمیکنند، پس خجالت کشیدن و حیا بد است، نه حیا بد نیست شما باید این حیا را تقویت کنید [ولی] به شخص یاد بدهید که چطور از خودش دفاع کند، چطور آن عیب را از خودش رفع کند. اصلا حکمت این که خدا این احساس را در انسان قرار داده، برای این است که در صدد بر طرف کردنش بر آید.
اشاره شده در جلسه چهلوچهارم از سلسله جلسات محبت خدا در تاریخ ۱۳۹۳/۰۴/۲۸ (کلیپ ۱۰۲)
لینک صوت جلسه
لینک متن کامل جلسه
📱 @mesbahyazdi_ir
به خاطر این شعر، آمرزیده می شود
🔸️خدا پروین اعتصامی را رحمت کند. داستان موسی را خیلی قشنگ گفته است. من معتقدم خدا بخاطر همین [شعر] او را می¬آمرزد-خود این داستان هم واقعاً جای تأمل و عبرت دارد-. ایشان با توجه به عکسی که از او باقی است، پیداست که قاعدتاً از متجددین آن عصر بوده است؛ تحصیلات فرانسه و... چنین کسی این شعر[های پر معنی] را سروده است. [خیلی از اشعارِ] کتابش، مطالب اخلاقی، دینی و توحیدی است.
۱۳۹۴/۱۲/۲۸
#پروین_اعتصامی
🗓 به مناسبت ۲۵ اسفند ماه، روز بزرگداشت پروین اعتصامی
📱 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
به خاطر این شعر، آمرزیده می شود 🔸️خدا پروین اعتصامی را رحمت کند. داستان موسی را خیلی قشنگ گفته اس
مرحوم پروین اعتصامی.pdf
14.47M
📎 #pdf | بیانات آیتالله مصباح در مورد مرحوم پروین اعتصامی به همراه شعر کامل «لطف حق» درباره داستان حضرت موسی
📱 @mesbahyazdi_ir
پشیمانی شرطِ استغفار حقیقی
🔸️استغفار اولش این است که آدم فکر کند که من کار بدی کردم، عمرم را بر باد دادم. نه تنها سودی از این سرمایه نبردم، برای خودم آتش جهنم را هم خریدم. در این باره خوب فکر کند تا خوب پشیمان بشود. اگر آدم واقعا فکر کرد و پشیمان شد، خدای متعال وعده داده که گناهش را بیامرزد. اگر پشیمانی واقعی باشد همراهش این است که دیگر این کار را مرتکب نمیشود.
۱۳۹۴/۰۴/۱۸
#استغفار
📱 @mesbahyazdi_ir
بالاترین عبادت انتظار فرج
🔸️همه ما اين روايات را شنيديم كه:
«افضل عباده امتى انتظار الفرج» (بحار الأنوار ، جلد۵۰، صفحه۳۱۸)
🔸️بالاترين عبادت مردم، انتظار فرج است.
فرج، گشايشى است كه بعد از تنگنا حاصل مىشود. گاهى آدمی در زندگى فردي، در شرايط خاصی قرار مىگيرد كه احساس مىكند درها به روى او بسته شده، راه فرارى ندارد. اگر روزنهاى باز شود و آدم بتواند از آن مخمصه نجات پيدا كند، همان فرج است. امروز انتظار فرج، اين است كه در حمايت از ولايت صادق باشید.
۱۳۸۳/۰۷/۰۸
🌸 #مهدویت ۴۲
📱 @mesbahyazdi_ir
چه کاری از دستِ ما بر میآید؟
✅️ اگر فرصت دارید، درباره برکات صلوات مطالعه کنید!
🔹️حقیقت صلوات این است که از خدا میخواهیم رحمتهای خاصّش را بر پیغمبرصلیاللهعلیهوآله نازل کند.
🔹️این کاری است که از دست ما بر میآید.
صلوات که میفرستید، گناهانتان آمرزیده میشود، دل هایتان نورانی میشود، رحمت بر شما نازل میشود. در مجلسی که صلوات بر پیغمبرصلیاللهعلیهوآله فرستاده شود، ملائکه نازل میشوند و آن مجلس را رحمتباران میکنند.
۱۳۸۷/۱۲/۲۲
#صلوات
📱 @mesbahyazdi_ir
وَٱقصِد فِي مَشيِكَ وَ ٱغضُض مِن صَوتِكَ إِنَّ أَنكَرَ ٱلأصواتِ لَصَوتُ ٱلحَمِيرِ (لقمان، ۱۹)
ترجمه:«و در رفتن و رفتار خود ميانه رو باش، و از صداى خود بكاه، كه بدترين صداها، صداى خران است».
🕋 #معارف_قرآن | زشتی بلند سخن گفتن
🔸️سخنگفتن براى این است که شنونده بشنود، پس بلندکردن صدا بیش از این اندازه، جز زیان، اثر دیگرى در برندارد و علاوه بر این که کار بیهودهاى است، آثار بدى برآن مترتب مىشود، شنونده را مىآزارد و خسته مىکند، مزاحمت ایجاد مىکند و مانع سخنگفتن دیگران مىشود. خداوند ضمن یک تشبیه و مثال کوتاه و گویا، زشتىِ بلند سخنگفتن را براى انسان بیان کرده است.
📚اخلاق در قرآن، جلد۳، صفحه۳۲۷
#اخلاقی
📱 @mesbahyazdi_ir
برنامه ریزی برای استغفار روزانه
🔹️پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله میفرمود: من گاهی فضای دلم تاریک و ابری میشود، روزی هفتاد بار استغفار میکنم. ما خیال میکنیم تسبیح در میآورد و هفتاد بار استغفرالله میگفت. نه! هفتاد مرتبه در شبانه متناوباً توجه میکرد که: خدایا من به خلق خدا توجه کردم، انجام وظیفهای بود ولی باعث شد توجهم به تو کم بشود، استغفار میکنم. استغفارش متناسب خودش است.
🔹️ما هم سعی کنیم روزانه هفت بار و در هفت مقطع استغفار کنیم. خیلی کار مشکلی نیست و انرژی زیادی نمی گیرد. اگر این همت را کردیم خدا خودش به ما کمک خواهد کرد.
۱۳۸۸/۰۷/۱۵
#استغفار
📱 @mesbahyazdi_ir