مشکات هدایت
3⃣ اگر ابن عباس در واقع فرمان پیامبر اکرم را به گوش معاویه نرساند، باید در آن زمانی که پیامبر اکرم م
🔺اسکن مستندات:
📚«مسند أحمد بن حنبل»
📚«صحیح مسلم»
📚«سبل الهدی و الرشاد»
🆔@meshkatehedayat
🌸بعلت پیوسته بودن و عدم امکان اختصار مطالب، پست طولانی شد. بدین خاطر همه پاسخ ها مربوط به شبهه دوم را امروز بارگذاری می کنیم.
لطفاً با حوصله و دقت مطالعه شود.👇
مشکات هدایت
#شبهه #معاویه #نفرین_پیامبر_اکرم ✍شبهه اول: 🔺مدافعان معاویه می گویند: «ظاهر حدیث اینطور مشخص است ک
#شبهه #معاویه #نفرین_پیامبر_اکرم
✍شبهه دوم:
🔺مدافعین معاویه می گویند:
در روایات متعددی اشاره شده است که اگر پیامبر اکرم مسلمانی را لعن و نفرین کند و یا فحش و ناسزا دهد، برای آن مسلمان اجر و ثواب نوشته می شود. زیرا پیامبر اکرم از خدا چنین خواسته است.
👈در یکی از روایات چنین نقل شده:
«عایشه گفت: دو نفر نزد رسول خدا آمدند و به گونه ای با ایشان سخن گفتند که من نمیدانم چه گفتند؛ ولی پیامبر خدا را عصبانی کردند. به همین دلیل پیامبر آنان را فحش داده و لعنت کرد. هنگامی که بیرون رفتند، گفتم: ای پیامبر! به خدا سوگند هر کس به نزد تو آید از تو به او خیری رسد؛ حال آن که آن دو را خیری نرسید. فرمود: چرا چنین می گویی؟ گفتم: شما آنان را نفرین کردی و ناسزا گفتی. فرمود: نمی دانی که بر سر چه چیزی با خداوند خویش شرط بسته ام؟ گفتم خداوندا! من هم بشری هستم پس هر مسلمانی را که نفرین کردم یا فحش دادم، برای او اجر و پاکی از گناهان منظور فرما.»
📚(صحیح مسلم،ص۱۲۰۴)
🔹بنابراین کلام پیامبر که در حق معاویه فرمود: «خداوند شکم او را سیر نکند» برای او اجر و ثواب نوشته می شود. و دیگر این نفرین در مذمت او نمی باشد.
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#شبهه #معاویه #نفرین_پیامبر_اکرم ✍شبهه دوم: 🔺مدافعین معاویه می گویند: در روایات متعددی اشاره شده ا
#پاسخ_شبهه #معاویه #نفرین_پیامبر_اکرم
🔴پاسخ:
1⃣ متأسفانه مدافعان معاویه برای دفاع از او حاضر هستند با روایات ساختگی و جعلی پیامبر اکرم را زیر سوال ببرند، ولی ذره ای چهره معاویه مخدوش نشود. آیا این بزرگترین ظلم در حق پیامبر اکرم نمی باشد که ایشان بد دهان و ناسزاگو معرفی شود؟
🔺جالب اینجاست در روایتی که مدافعان معاویه بدان استناد می کنند، عایشه از رفتار پیامبر اکرم تعجب کرده و آن را مخالف با سیره عملی پیامبر می داند.
👈بنابراین آیا می توان پیامبری که اهل ناسزاگویی و فحاشی به مردم بوده را اسوه حسنه دانست؟ آیا چنین پیامبری را می توان به دنیا معرفی نمود؟
آیا مسلمانی می تواند بپذیرد که خاتم النبیین فردی بد دهان و فحاش بوده باشد؟
👈جالب اینجاست در کتاب «صحیح مسلم،ص۴۸» از پیامبر اکرم نقل شده که ناسزاگویی به مسلمان موجب فسق است.
👈آیا مدافعان معاویه می پذیرند که پیامبر به سبب فحاشی به مسلمانان شامل حکم این روایت شود؟ (العیاذ بالله)
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #معاویه #نفرین_پیامبر_اکرم 🔴پاسخ: 1⃣ متأسفانه مدافعان معاویه برای دفاع از او حاضر هستند
2⃣ بر فرض پذیرش روایاتی که مدافعان معاویه بدان استناد می کنند، باز هم دردی را برای آنان دوا نخواهد کرد. زیرا در آن روایات قیدی آمده است که مدافعان معاویه بدان اشاره نمی کنند. آن قید اینست که 👈اگر شخصی شایستگی لعن و نفرین پیامبر را نداشت، برایش اجر و ثواب نوشته خواهد شد. وگرنه اگر شایستگی لعن و نفرین پیامبر را داشته باشد، دیگر برای او اجر و ثوابی نخواهد داشت👉. همانند کفار که بر اساس کردار و اعمال زشتشان در جاهای متعدد مورد لعن و نفرین پیامبر اکرم قرار گرفتند.
👤انس بن مالک می گوید:
«پیامبر فرمود: [خدایا] پس هرگاه یکی از افراد امتم را مورد نفرین قرار دادم 👈که شایسته ی او نباشد👉، آن را مایه ی پاکی و وسیله تقرب به خود در روز قیامت قرار ده.»
📚(صحیح مسلم،ص۱۲۰۶)
🔺حتی مسلم در صحیح خود ص۱۲۰۴ خود باب این نوع از روایات را به صورت ذیل می آورد:
«باب کسی که پیامبر او را لعن نمود یا ناسزا داد یا نفرین نمود 👈درحالیکه او شایستگی این جملات را نداشته باشد👉، برای او اجر و ثواب نوشته می شود.»
🔰با توجه به این توضیحات، معاویه به خاطر عدم توجه به دستور و فرمان پیامبر اکرم، و ترجیح شکم خود بر حضرت، شایستگی چنین نفرینی را از پیامبر اکرم داشته است.
3⃣ اگر العیاذ بالله نفرین پیامبر علیه معاویه اشتباه بود و او شایسته چنین رفتاری نبود، پس چرا نفرین پیامبر اکرم مستجاب شد؟
👤ابن کثیر از عالمان اهل تسنن می نویسد:
«همانا معاویه بعد از نفرین پیامبر سیر نشد.»
📚(البداية و النهایة،ج۹،ص۸۶)
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
2⃣ بر فرض پذیرش روایاتی که مدافعان معاویه بدان استناد می کنند، باز هم دردی را برای آنان دوا نخواهد ک
🔺اسکن مستندات:
📚«صحیح مسلم»
📚«البدایة و النهایة»
🆔@meshkatehedayat
🔹«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِيِّ النَّقِيِ وَ حُجَّتِكَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّيقِ الشَّهِيدِ صَلاَةً كَثِيرَةً تَامَّةً زَاكِيَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً كَأَفْضَلِ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ.»
📚( کامل الزیارات،ص۳۰۸)
🔺۲۳ذی القعده روز زیارتی امام رضا علیه السلام
🆔@meshkatehedayat
#کتاب_شناسی #امام_رضا_علیه_السلام
📚کتاب: «مناظرات تاریخی امام رضا علیه السلام»
📌مؤلف: «آیت الله مکارم شیرازی»
📎آیت الله مکارم در سال ۱۳۰۵ ش در شهر شیراز به دنیا آمدند. در سن ۱۴ سالگی وارد حوزه شده و در محضر بزرگانی همچون «آیت الله بروجردی»، «سید محسن حکیم»، «سید کوه کمره ای» و... کسب علم نمودند. ایشان دارای تالیفات فراوانی از قبیل «اعتقاد ما»، «پیام امام امیرالمومنین»، «وهابیت بر سر دوراهی»، «اصول عقاید»، و... می باشند.
🔰معرفی کتاب:
مؤلف یکی از مهم ترین ابعاد زندگانی امام رضا علیه السلام را بُعد فرهنگی، علمی و دفاع از حریم عقاید دینی می داند. این بخش الگوی بسیار مناسب و مهمی برای کسانی که مشغول به صحبت و گفتگو با مذاهب و مکاتب دینی و غیر دینی بوده می باشد.
در این کتاب به موضوعاتی همچون: حقیقت چهره حکومت بنی عباس، انگیزه اصلی مأمون برای برپایی مناظرات، مناظرات هفتگانه امام با پیروان مکاتب مختلف از قبیل مسیحیت، یهودیت، زرتشتیان و فرقه های اسلامی پرداخته شده است.
🔺فایلPDF کتاب را در پست بعدی مشاهده فرمائید.
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#کتاب_شناسی #امام_رضا_علیه_السلام 📚کتاب: «مناظرات تاریخی امام رضا علیه السلام» 📌مؤلف: «آیت الله مک
MonazeratEmamReza(as)(1).pdf
1.44M
📚کتاب: «مناظرات تاریخی امام رضا علیه السلام»
✍مؤلف: «آیت الله مکارم شیرازی»
🆔@meshkatehedayat