🔹«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِيِّ النَّقِيِ وَ حُجَّتِكَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّيقِ الشَّهِيدِ صَلاَةً كَثِيرَةً تَامَّةً زَاكِيَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً كَأَفْضَلِ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ.»
📚( کامل الزیارات،ص۳۰۸)
🔺۲۳ذی القعده روز زیارتی امام رضا علیه السلام
🆔@meshkatehedayat
#کتاب_شناسی #امام_رضا_علیه_السلام
📚کتاب: «مناظرات تاریخی امام رضا علیه السلام»
📌مؤلف: «آیت الله مکارم شیرازی»
📎آیت الله مکارم در سال ۱۳۰۵ ش در شهر شیراز به دنیا آمدند. در سن ۱۴ سالگی وارد حوزه شده و در محضر بزرگانی همچون «آیت الله بروجردی»، «سید محسن حکیم»، «سید کوه کمره ای» و... کسب علم نمودند. ایشان دارای تالیفات فراوانی از قبیل «اعتقاد ما»، «پیام امام امیرالمومنین»، «وهابیت بر سر دوراهی»، «اصول عقاید»، و... می باشند.
🔰معرفی کتاب:
مؤلف یکی از مهم ترین ابعاد زندگانی امام رضا علیه السلام را بُعد فرهنگی، علمی و دفاع از حریم عقاید دینی می داند. این بخش الگوی بسیار مناسب و مهمی برای کسانی که مشغول به صحبت و گفتگو با مذاهب و مکاتب دینی و غیر دینی بوده می باشد.
در این کتاب به موضوعاتی همچون: حقیقت چهره حکومت بنی عباس، انگیزه اصلی مأمون برای برپایی مناظرات، مناظرات هفتگانه امام با پیروان مکاتب مختلف از قبیل مسیحیت، یهودیت، زرتشتیان و فرقه های اسلامی پرداخته شده است.
🔺فایلPDF کتاب را در پست بعدی مشاهده فرمائید.
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#کتاب_شناسی #امام_رضا_علیه_السلام 📚کتاب: «مناظرات تاریخی امام رضا علیه السلام» 📌مؤلف: «آیت الله مک
MonazeratEmamReza(as)(1).pdf
1.44M
📚کتاب: «مناظرات تاریخی امام رضا علیه السلام»
✍مؤلف: «آیت الله مکارم شیرازی»
🆔@meshkatehedayat
#شبهه #صحابه #عدالت
✍شبهه:
🔺اهل تسنن برای مشروعیت بخشیدن به همه صحابه به روایتی در کتاب شیعه از امام رضا علیه السلام استناد می کنند که حضرت روایت «أصحابی کالنجوم بأیهم اقتدیتم اهتدیتم» (یعنی اصحاب من همانند ستارگانی هستند که به هر کدام از آن ها اقتدا کنید هدایت می شوید) را صحیح دانسته اند. روایت بدین صورت است که از امام رضا علیه السلام سوال شد:
«سئل الرضا عليه السلام عن قول النبي (ص): أصحابي كالنجوم بأيهم أقتديتم أهتديتم، و عن قوله عليه السلام: دعوا لي أصحابي فقال عليه السلام: هذا صحيح»
ترجمه: «از حضرت رضا عليه السّلام درباره کلام رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله كه فرمود: «اصحاب من همانند ستارگانی هستند که به هر كدام از آنها اقتدا كنيد، هدايت می شوید» و نیز فرمود: «اصحابم را به من واگذاريد» پرسیده شد. امام رضا علیه السلام فرمود: اين [گفتار] صحيح است.»
📚(عیون أخبار الرضا، ج۲،ص۹۳)
👈آیا چنین مطلبی صحیح است؟
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#شبهه #صحابه #عدالت ✍شبهه: 🔺اهل تسنن برای مشروعیت بخشیدن به همه صحابه به روایتی در کتاب شیعه از اما
#پاسخ_شبهه #صحابه #عدالت
✳️ این روایت را از دو جهت مورد بررسی قرار می دهیم.
1⃣ سند:
🔺این روایت از جهت سندی ضعیف است. زیرا راویانی همچون «محمد بن یحیی الصولی» در سند این روایت قرار دارند که مجهول الحال می باشند.
2⃣متن:
🔺شبهه کنندگان این روایت ضعیف السند را تقطیع کرده و بخاطر اینکه ادامه روایت به ضررشان بوده، نیاوردند.
ما صدر و ذیل این روایت را می آوریم تا کاملا مشخص شود که چرا شبهه کنندگان از آوردن تمام روایت خودداری کردند.
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#پاسخ_شبهه #صحابه #عدالت ✳️ این روایت را از دو جهت مورد بررسی قرار می دهیم. 1⃣ سند: 🔺این روایت از
👈«از حضرت رضا عليه السّلام درباره کلام رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله كه فرمود: «اصحاب من همانند ستارگانی هستند که به هر كدام از آنها اقتدا كنيد، هدايت می شوید» و نیز فرمود: «اصحابم را به من واگذاريد» پرسیده شد. امام رضا علیه السلام فرمود: 👈اين [گفتار] صحيح است؛ امّا منظور [پیامبر] كسانى هستند كه بعد از او منحرف نشده و تغییر [در دین] ایجاد نکردند👉. [دوباره] به حضرت گفته شد: از کجا دانسته شود كه آنان منحرف شده و [دین را] تغییر داده اند؟ فرمود: زیرا روایت می کنند كه پیامبر صلّى اللّه عليه و آله فرمود: مردانى از اصحاب من روز قيامت از حوض رانده می شوند، چنانچه شتران غريب را از آب مىرانند. پس من (یعنی پیامبر) مىگويم: پروردگارا! اينان اصحاب من هستند. گفته مى شود: تو نمی دانى که بعد از تو چه کارهایی انجام دادند. پس اصحاب را بگيرند و به جانب جهنم بكشند. پس من (یعنی پیامبر) بگويم: «خدايا برايشان آتش باد»! [در این هنگام امام رضا فرمودند:] چه گمان مى برى، آيا اين حال كسى است كه تغيير و تبديل نداده باشد؟(یعنی گروهی از صحابه تغییر کردند)»
🔹همانطور که مشاهده کردید امام رضا علیه السلام می فرمایند حدیث اصحابی کالنجوم صحیح است، اما این مختص به صحابه ای است که بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله دچار انحراف و گمراهی نشدند. و در ادامه امام رضا علیه السلام با استناد به روایتی از پیامبر (که حتی اهل تسنن هم آن را نقل کرده اند) گمراهی گروهی از صحابه را ثابت می نمایند. بنابراین شامل همه صحابه نمی شود.
❌براستی چرا مخالفین شیعه برای اثبات عقایدشان و مشروعیت بخشیدن به همه صحابه روایات را تقطیع نموده و در نقل آن تدلیس می کنند؟
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
👈«از حضرت رضا عليه السّلام درباره کلام رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله كه فرمود: «اصحاب من همانند ستا
📚اسکن کتاب «عیون أخبار الرضا»
🆔@meshkatehedayat
#خیانت_قلم #ابوحنیفه #تحریف_کتب_اهل_تسنن
❌تحریف برای حفظ آبروی ابوحنیفه(۶)
👤ابن جوزی از علمای سرشناس اهل تسنن، کتابی به نام «التحقیق فی احادیث الخلاف» در موضوعات فقهی تالیف کرده است.
👈او در کتابش خبری را آورده که بیانگر اختلاف دیدگاه بین مالک بن انس (امام مالکی ها) و ابوحنیفه (امام حنفی ها) می باشد. شاید در نگاه اول، این اختلاف طبیعی بنظر برسد؛ اما تفاوت در اینجاست که مالک بن انس از فتوای ابوحنیفه خشمگین شده و او را صراحتا نفرین کرده و گفته است:
🔺«قاتله الله، ما أجرأه علی الله»
🔺ترجمه: «خداوند او را بکشد. [با این فتوا] چه جرئتی بر خدا کرده است؟»
🔹او در ادامه نیز کنایه ای به ابوحنیفه زده و می گوید:
🔺«یخطئ في الحزر و ینقص من الفطر»
🔺ترجمه: «او محاسبات شرعی را [بدون تحقیق و] از روی حدس و گمان انجام می دهد. و میزان زکات فطریه را نیز نصف کرده است.»
👤عالم دیگر اهل تسنن به نام ابن عبدالهادی مقدسی، کتابی به نام «تنقیح التحقیق» با هدف شرح برخی از مسائل کتاب ابن جوزی و بیان نکات جدید تالیف کرده است.
✂️پس از بررسی این کتاب، مشاهده کردیم که تمام خبر بهمراه سند نقل شده است، ولی این دو عبارت به جهت حفظ آبروی ابوحنیفه از متن این خبر حذف گردیده است.
🔰مشاهده اسکن مستندات
🆔@meshkatehedayat
مشکات هدایت
#خیانت_قلم #ابوحنیفه #تحریف_کتب_اهل_تسنن ❌تحریف برای حفظ آبروی ابوحنیفه(۶) 👤ابن جوزی از علمای سر
tahrif-39--n3.jpg
2.42M
📚اسکن کتاب « التحقیق في أحادیث الخلاف» بهمراه کتاب تحریف شده
🆔@meshkatehedayat
🏴شهادت امام جواد علیه السلام بر همه شیعیان و محبین ایشان تسلیت باد.🏴
📌زیارت مختصر امام جواد علیه السلام:
«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ الْإِمَامِ الْبَرِّ التَّقِيِّ النَّقِيِّ الرَّضِيِّ الْمَرْضِيِّ وَ حُجَّتِكَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرَضِينَ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى صَلَاةً كَثِيرَةً تَامَّةً [نَامِيَةً] زَاكِيَةً مُبَارَكَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً كَأَفْضَلِ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ»
(کامل الزیارات ص۳۰۲)
🆔 @meshkatehedayat