#حدیث_روز
🌸امام على عليه السلام:
🍃چه بسيارند دوستان به هنگام چيده شدن كاسه ها، و چه اندكند به هنگام گرفتارى هاى زمانه.
📖غررالحكم حدیث ۹۶۵۷
🆔 @meshkatehedayat
#کتاب_شناسی #زندگانی_امام_علی_علیه_السلام
📚فروغ ولایت
📌 آیت الله جعفر سبحانی
📎آیت الله سبحانی در سال ۱۳۰۸ شمسی در شهر تبریز در خانواده ای اهل علم به دنیا آمدند. پس از آنکه دوره مقدماتی را در تبریز گذراندند، برای اتمام سطوح عالیه به قم آمده و نزد اساتیدی همچون امام خمینی، آیت الله بروجردی، آیت الله کوه کمره ای و... شاگردی نمودند.
آیت الله سبحانی از جمله کسانی هستند که در موضوعات مختلف دست به قلم شدند. و دارای آثار فراوانی در زمینه تفسیر قرآن، فقه واصول، کلام وعقاید، نقد وهابیت، مباحث اجتماعی و... هستند.
🔺معرفی کتاب:
مؤلف در این کتاب به پنج دوره از زندگانی حضرت علی علیه السلام پرداخته است.
دوره اول: از ولادت تا بعثت پیامبر اکرم دوره دوم: از بعثت تا هجرت دوره سوم: از هجرت تا از دنیا رفتن پیامبر اکرم دوره چهارم: از بعد حیات پیامبر اکرم تا خلافت حضرت علی علیه السلام دوره پنجم: از خلافت ایشان تا شهادت.
در این کتاب نویسنده سعی کرده است مطالب را از مصادر اصلی و مهم به صورت شیوا و روان بیان نماید. مؤلف در این کتاب بیشتر به زندگی شخصی امام علی علیه السلام در این پنج دوره ذکر شده پرداخته است.
✔️فایل pdf را در پست بعدی مشاهده نمایید.
🆔 @meshkatehedayat
مشکات هدایت
#کتاب_شناسی #زندگانی_امام_علی_علیه_السلام 📚فروغ ولایت 📌 آیت الله جعفر سبحانی 📎آیت الله سبحانی در
foroge.velayat.pdf
3.73M
📚کتاب «فروغ ولایت»
✍مؤلف: آیت الله جعفر سبحانی
🆔 @meshkatehedayat
#نقد_ها_و_چالش_ها #عایشه
#محبوبیت_حضرت_علی_علیه_السلام
❌حسادت به محبوب رسول خدا❌
با مطالعه کتب و منابع اهل تسنن مطالبی را مشاهده می نماییم، که متاسفانه یکی از همسران پیامبر اکرم به خاطر محبوبیتی که حضرت علی در نزد پیامبر اکرم داشته است، با رفتار بسیار زشتی با پیامبر برخورد کرده تا حدی که از رسول خدا بشدت انتقاد نموده است. با سند معتبر در منابع اهل تسنن نقل شده است:
📌«ابوبکر اجازه ورود بر پیامبر را خواست، در این هنگام صدای بلند عایشه را شنید که به پیامبر می گفت: به خدا سوگند! می دانم همانا علی نزد تو از پدرم و من محبوب تر است. این جمله را دوبار و یا سه بار گفت. ابوبکر اجازه ورود گرفت تا اینکه داخل شد. پس به سوی عایشه یورش برد تا به رخسارش سیلی بزند و به او گفت: ای دختر فلانه! دیگر نشنوم صدایت را بر رسول خدا بلند نمایی».
📚(السنن الکبری ج۸، ص۵۲۱ ؛ مسند أحمد بن حنبل ج۳۰، ص۳۷۲)
ادامه👇👇👇👇
🆔 @meshkatehedayat
مشکات هدایت
#نقد_ها_و_چالش_ها #عایشه #محبوبیت_حضرت_علی_علیه_السلام ❌حسادت به محبوب رسول خدا❌ با مطالعه کتب و
❓سوال❓
1⃣ اگر پیامبر اکرم حضرت علی را دوست داشته و در نزدش بسیار محبوب است، یقینا از روی هوی و هوس نمی باشد. بلکه نظر پیامبر همان نظر خداوند در قرآن می باشد که فرمود: «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ یعنی گرامی ترین شما در نزد خدا با تقواترین شماست». با توجه به این مطلب، چرا عایشه در مقابل پیامبر اینچنین مخالفت و اعتراض می کند تا حدی که صدایش را بر روی پیامبر بالا می برد؟ آیا این ضعف ایمان یک شخص در مقابل حکم پیامبر نیست؟ آیا عایشه گمان می کرد که العیاذ بالله پیامبر از روی هوی و هوس کاری را انجام می دهد؟ و یا اینکه به خاطری حسادتی که به حضرت علی داشت چنین اعمالی را انجام داد؟
2⃣ مگر خداوند در سوره مبارکه حجرات آیه «۲» نمی فرماید: «لا تَرْفَعُوا أَصْوَاتَكُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِيِّ» اینکه صدایتان را بر روی پیامبر بالا نبرید. پس چرا عایشه به این حکم خدا عمل نمی کند و اینچنین بی ادبی در مقابل رسول الله می کند؟ آنقدر این بالا بردن صدا زشت و ناپسند بود که حتی ابوبکر بدین خاطر به سمت عایشه حمله می برد و قصد زدن او را می کند و با حالت توبیخ به او می گوید:« دیگر صدایت را بر پیامبر بالا مبر».
3⃣ چرا ابوبکر هنگامی که بی احترامی دخترش عایشه را نسبت به پیامبر اکرم می بیند، او را به لفظ « یا بنت فلانة» صدا می زند؟ (هر گونه برداشت از این لفظ را به عهده خواننده می گزاریم)
❌تذکر: آنقدر اعتراض و جمله عایشه به پیامبر در رابطه با محبوبیت حضرت علی و همچنین خطاب ابوبکر به عایشه با لفظ « یا بنت فلانة» در نزد اهل تسنن سنگین آمد که در بعضی از روایات مجبور به حذف این دو قسمت شدند. برای مطالعه بیشتر به لینک ذیل مراجعه نمایید.
https://eitaa.com/meshkatehedayat/765
🆔 @meshkatehedayat
مشکات هدایت
❓سوال❓ 1⃣ اگر پیامبر اکرم حضرت علی را دوست داشته و در نزدش بسیار محبوب است، یقینا از روی هوی و هو
📚اسکن کتاب «السنن الکبری»
📚اسکن کتاب «مسند أحمد بن حنبل»
🆔 @meshkatehedayat
#شبهه #امام_علی_علیه_السلام
#التهلکة #علم_غیب
✍شبهه:
اهل تسنن و وهابیت می گویند:
اگر شما شیعیان اعتقاد داشته باشید که امام علی دارای علم غیب بوده و به تبع آن از زمان شهادتشان با خبر بود، در نتیجه جزء مصداق آیه ذیل قرار می گیرد:
👈«و لاتلقوا بأیدیکم الی التهلکة»
📌ترجمه: «خود را با دستان خویش به هلاکت میندازید»
(بقرة، ۱۹۵)
🔺بنابراین چون امام علی از زمان شهادتشان با خبر بود، با رفتن به مسجد، خودشان را به هلاکت انداختند.
🆔 @meshkatehedayat
مشکات هدایت
#شبهه #امام_علی_علیه_السلام #التهلکة #علم_غیب ✍شبهه: اهل تسنن و وهابیت می گویند: اگر شما شیعیان ا
#شبهه #امام_علی_علیه_السلام
#التهلکة #علم_غیب
🔴 جواب نقضی
با توجه به اشکال مذکور باید بگوییم خلیفه سوم اهل تسنن یعنی عثمان بن عفان هم از مصدایق این آیه قرار خواهد گرفت.
زیرا بر اساس روایات معتبر اهل تسنن، در آن روزی که مردم به خانه عثمان حمله نمودند تا او را بکشند، افراد زیادی از یاران عثمان قبل از کشته شدنش به پیش او آمده و برای دفاع از او اعلام آمادگی کردند.
بعنوان نمونه عبد الله بن زبیر برای دفاع به نزد عثمان آمد و به او گفت:
«ای امیر مومنان (عثمان) در خانه با تو گروهی هستند که خداوند به کم ترین آنها به تو یاری می رساند اجازه بده تا مقاتله کنیم»
📚(السنة ابوبکر بن خلال، ج۱، ص ۳۳۸)
💠این روایت نشان میدهد که گروهی از مردم برای دفاع از عثمان اعلام آمادگی کردند ولی او این درخواست را قبول ننمود. تا حدی که ابن سیرین از بزرگان تابعین هفتصد نفر یاران آماده را برای دفاع از عثمان میشمارد و می گوید: اگر عثمان به یارانش امر می نمود تمام دشمنانش را نابود میکردند.
📚(السنة ابوبکر بن خلال، ج۱، ص۳۳۳)
🆔 @meshkatehedayat
مشکات هدایت
#شبهه #امام_علی_علیه_السلام #التهلکة #علم_غیب 🔴 جواب نقضی با توجه به اشکال مذکور باید بگوییم خلیفه
و جالبتر آنست که طبق منابع معتبر اهل تسنن عثمان از زمان کشته شدنش هم اطلاع داشت. ابو سهله می گوید:
«قبل از کشته شدن عثمان به او گفته شد: آیا با آنان نمی جنگی؟ عثمان در جواب گفت: همانا رسول الله به من عهدی بست که من بر آن عهد صبر می کنم.»
📚(السنة ابن ابی عاصم، ج۲، ص۶۵)
❓سوال❓
👈چطور عدم اقدام عثمان برای دفاع از خویش، جزء مصداق هلاکت قرار نمی گیرد؟ با وجود اینکه هم علم به زمان کشته شدنش و هم یارانی برای حمایت از خود داشته است. ولی هنگامیکه نوبت به امام علی علیه السلام می رسد او را مصداق این آیه قرار می دهند؟
👈اگر اهل تسنن در مقام جواب بگویند عثمان از طرف پیامبر مامور به صبر بوده و بخاطر رضایت پیامبر به صبر، از علم غیبش استفاده ننموده است، ما هم در جواب می گوییم: بنابر روایات معتبر شیعه (که تفصیلش در روز شنبه می آید) امام علی علیه السلام هم بخاطر رضایت الهی از علم غیبش استفاده نکرده است.
🔰(اسکن کتب تا ساعاتی دیگر بارگزاری می شود.)
🆔 @meshkatehedayat
مشکات هدایت
و جالبتر آنست که طبق منابع معتبر اهل تسنن عثمان از زمان کشته شدنش هم اطلاع داشت. ابو سهله می گوید: «
📚اسکن کتاب السنة ابن ابی عاصم
📚اسکن کتاب ابوبکر بن خلال
🆔 @meshkatehedayat