هدایت شده از خبرگزاری حوزه
✍️ پاسخ دفتر آیت الله العظمی سبحانی به مقاله روزنامه اطلاعات
❌ عطف چند همسری به چند شوهری عطف نابخشودنی است
🔹چند شوهری از مقوله فحشا است، که در میان تمام ملل محکوم است و پیامدهای جسمی و روانی بدی دارد. در حالی که مسأله تعدد همسر از این مقوله پیراسته است و در آیین مقدس اسلام به عنوان دوا ـ نه غذا ـ تشریع شده است.
🔹مسأله چند همسری یک مسأله فقهی است در این مورد باید به قرآن مجید و سخنان معصومان(علیهم السلام) مراجعه نمود.
🔹 (وَإِنْ خِفْتُمْ أَلاَّ تُقْسِطُوا فِی الْیَتَامَی فَانْکِحُوا مَا طَابَ لَکُمْ مِنَ النِّسَاءِ مَثْنی وَثُلاَثَ وَرُبَاعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلاَّ تَعْدِلُوا فَوَاحِدَةً أَوْ مَا مَلَکَتْ أَیْمَانُکُمْ ذَلِکَ أَدْنی أَلاَّ تَعُولُوا) (سوره نساء:3)
با وجود این که آیه با صراحت تعدد زوجات را تحت شرایطی قانونی می داند در این مورد چگونه نویسنده می گوید چند همسری مانند چند شوهری است؟
🔹اگر اسلام تعدد زوجات را به عنوان دارو تجویز نموده است نه به عنوان لذت گرایی، نکته آن روشن است;سرشماری ها ثابت می کند که آمار زنان آماده ازدواج بیش از مردان است اگر موضوع تعدّد زوجات را تجویز نکنیم سرنوشت این زنان چه می شود؟ چه سرنوشتی در انتظار آنان است؟
🔹گاهی از اوقات همسر انسان نازا و یا بیمار است و یا حاملگی برای او خطرناک است، در این شرایط تکلیف شوهر چیست؟ گاهی شوهران به خاطر شغل خاصی که دارند نیمی از سال را در دو نقطه دور از هم زندگی می کنند درباره این عدّه چگونه می اندیشید؟
🔹متأسفانه افراد، غالباً در این مسائل فقهی دنبال رو غربیان هستند و گمان می کنند که چون در غرب چند همسری به عنوان یک آسیب اجتماعی عنوان شده، طبعاً این کار باید انجام نگیرد.
🔹این مقاله نشانه یک نوع روشنفکری بیمار است که نتیجه دنباله روی از غرب است.
متنکامل:👇
hawzahnews.com/news/871163
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
هدایت شده از خبرگزاری رسا
🔸دوره های آموزشی منبع شناسی علم کلام و تاریخ علم کلام برگزار می شود
🔹این دوره های آموزشی سه شنبه ها بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار می شود و نخستین جلسه آن نیز سه شنبه 28 آبان ماه برگزار می شود.
🔹علاقه مندان به شرکت در این دوره ها می توانند جهت نام نویسی نام، نام خانوادگی، نام پدر، کد ملی و عنوان درس را تا 26 آبان ماه به سامانه پیامکی 30007227007705 ارسال کنند و شرکت برای عموم آزاد است.
🌐 rasanews.ir/002d4P
🆔 @rasanewsagency
☀️بیانات جدید آیت الله مصباح یزدی دربارۀ اهمیت علم کلام:
🗣کسانی که در مقام ارشاد مردم برمیآیند، ارشادشان باید دو رویه باشد؛ باید هم برای اثبات حرف حق دلیل داشته باشند، و هم برای ابطال شبهه مخالف، دلیل بیاورند. تنها مطلب اثباتی افراد را بیمه نمیکند؛ بلکه برای سالم ماندن افکار، باید هم فکر صحیح عرضه شود و هم فکر غلط و باطل ابطال گردد.
📖برخی از بیانات قرآن بسیار ساده و برای کسانی است که اندکی از قدرت عقل برخوردار هستند، اما برای کسانی که ذهنشان به افکار غلط آلوده شده است، گاهی شبهه را مطرح و به آن پاسخ میدهد. برای مثال، در داستان حضرت ابراهیم، میبینیم ایشان در مقام اثبات توحید برای قوم خود، هم خداوند را اثبات کرد و هم پرستش بتها را ابطال ساخت و با بیان علمی و با رفتار عملی به آنها نشان داد که بتها کارهای نیستند و پرستش آنها لغو است و عاقلانه نیست.
🌅روش بزرگان و علمای ما در تربیت دیگران نیز بر دو نوع بوده است؛ برای افراد عادی و کسانیکه ذهنشان مشوب به شبهاتی نیست، مطالب سادهای را بیان میکردند و آنها نیز قبول میکردند؛ ولی هنگامیکه ذهنها مشوب به شبهات است، آن دلایل ساده و صحیح نمیتواند نقش خودش را درست ایفا کند و پاسخ دادن به این شبهات باعث شده که علوم دقیقی مثل علم کلام پیدا شوند که کارشان بیان مطالب بسیار دقیق و پاسخگویی به شبهات پیچیده باشد.
📡امروز که مسئله تحریف و گمراهی به این آسانی شده است، و همه قدرتهای بزرگ عالم برای نابود کردن اسلام و بشریت پشت به پشت هم دادهاند، ما نمیتوانیم به سادگی از کنار این مسئله بگذریم. اگر خداوند روز قیامت از ما بپرسد که تو میفهمیدی که این شبهه چقدر خطرناک است و در جامعه گسترش پیدا کرده است، چرا به آن پاسخ ندادی؛ چه جوابی باید بدهیم؟!
🕌بنده معتقدم درحوزه ما که اصیلترین و قویترین مرکز علمی عالم است، غیر از بعد اثباتی، باید در بعد نفی شبهات نیز بیشتر تلاش شود. ظاهرا در این جهت به قدر کافی کار نکردهایم و شاهد آن نیز سؤالاتی است که بسیاری از دانشجویان دانشگاهها به صورت شفاهی یا کتبی میکنند.
🔔از جمله وظایف اجتماعی ما، ارشاد دیگران است، چه وظیفهای در این مقام داریم؟ وقتی میبینیم نسل آینده در معرض چنین خطرهایی قرار دارند که نتیجهاش عذاب ابدی است، چگونه میتوانیم آرام بنشینیم؟! ظاهرا حجتی برای این نوع رفتار مسامحهآمیز نداریم و روزی باید پاسخگو باشیم که چرا در این زمینه نیروی کافی برای پاسخگویی به این شبهات تربیت نکردهایم.
هدایت شده از حدیث آرزومندی
بالاخره و بعد از چند سال انتظار جلد دوم این مجموعه به بازار آمد...۱۰۰ هزارتومان.
@muslims_1
🔺معرفی کتاب «مفاصل إصلاح الفكر الشيعي»
بدون تردید می توان گفت کتاب «مفاصل اصلاح الفکر الشیعی» یکی از مهمترین و ساختاری ترین کتاب های آیت الله سید کمال حیدری در حوزۀ دین شناسی و معرفت دینی – با رویکرد تحلیلی، انتقادی و اصلاحی – به شمار می رود؛ از همین رو کسانی که قصد دارند با اساسی ترین اندیشه ها و مبانی فکری علامه حیدری آشنا شوند، این اثر برای آنها بسیار مناسب است.
نویسندۀ محترم، پروژۀ کلان اصلاحی خود در اندیشۀ شیعی را در قالب چهارده مفصل، گام یا مبنا تبیین نموده است؛ به این معنا که اگر بخواهیم اصلاح و تحوّلی در اندیشۀ دینی و مذهبی خود پدید آوریم، آسیب ها را بشناسیم و به طور کلّی دین شناسی خود را تنقیح نموده و تکامل ببخشیم، باید تکلیف و موضع خود را دربارۀ این چهارده اصل و مبنای علمی مشخص کنیم.
آیت الله حیدری معتقدند به میزانی که اولاً این اصول چهارده گانه را به طور دقیق بشناسیم و از حالت بی اطلاعی و بی تفاوتی نسبت به آنها خارج شویم!، و ثانیاً آنها را در عمل به کار ببندیم، به همان اندازه می توانیم در مسیر پیشرفت و اعتلای دین اسلام و مذهب تشیع در جنبه های گوناگون قرار بگیریم.
باید توجه داشت که مراد از اصلاح در تفکر شیعی، اصلاح در برداشت و معرفت عالمان شیعی از آیات قرآن و معارف اهل بیت (علیهم السلام) است و نه خود قرآن و سنّت واقعیۀ پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (علیهم السلام) که به دلیل عصمت شان، مصون و فراتر از نقد می باشند.
بنابراین نباید از سوی برخی، بین این دو مسأله خلط و مغالطه صورت گیرد! کما اینکه برخی از اهل علم! متاسفانه هنوز تفاوت بین «سنت واقعیه» – که معصومانه و نقدناپذیر است – با «سنت محکیه» – که غیر معصومانه و نقد پذیر است – را نمی دانند و بر اساس همین ناآگاهی خودشان، دیگران را متهم به نفی سنّت می کنند.
#معرفی_کتاب
این پست 👆👆👆صرفا در مقام معرفی است و به هیچ وجه به معنای تایید اثر و یا محتوای آن نمی باشد .
هدایت شده از مجمع عالی حکمت اسلامی
🔸هم اکنون «دهمین گردهمایی اساتید علوم عقلی»
چهارشنبه ۲۲ آبان ۹۸
@hekmateislami
هدایت شده از مجمع عالی حکمت اسلامی
🔸هم اکنون «دهمین گردهمایی اساتید علوم عقلی»
سخنرانی حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
چهارشنبه ۲۲ آبان ۹۸
@hekmateislami