🔶 روانشناس: «اعتراض» غیرمسالمتآمیز نتیجهای ندارد
روانشناس بالینی از «اعتراض» به عنوان یک رفتار اجتماعی یاد کرد و گفت، این مقوله در قالب رفتارهای #مسالمتآمیز نتیجهبخش است.
مهدی عسکری پور افزود: گفت وگو در سطح فردی و اجتماعی یکی از موثرترین روش بستن مسیر اعتراض است و آسیب های اجتماعی را کاهش می دهد.
وی با تاکید بر فراهم سازی شرایط سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای گفت وگو در جامعه افزود: گاه شرایط برای گفت وگو فراهم نمی شود و بنابراین اعتراض شکل می گیرد که در صورت خارج شدن از کنترل ثمره ای جز تعرض، تخریب و آشوب ندارد.
این روانشناس و استاد دانشگاه ادامه داد: نبود گفت وگو ضمن بر هم زدن آرامش جامعه، افراد را به #خشونت و #پرخاشگری سوق می دهد و بی اعتنایی به عواطف و احساسات آنها، آسیب های متعدد دیگری را رقم می زند.
عسکری پور گفت: گاه اعتراض با برخورد همراه می شود اما گفت وگو افراد را در قبال اقدامات مثبت و منفی خود پاسخگو می سازد.
وی از اعتراض به عنوان یک رفتار اجتماعی یاد کرد و افزود: اعتراض اگر در چارچوب گفت وگوی مسالمت آمیز باشد، مردم بهتر می توانند مطالبات خود را از سیاستگذاران و برنامه ریزان پیگیری کنند و این اتفاق «مشارکت جمعی» را افزایش می دهد.
عسکری پور ادامه داد: اعتراض در قالب رفتارهای غیرمسالمت آمیز نظیر تخریب، آشوب و نزاع نتیجه بخش نخواهد بود و آسیب آن افزون بر مردم که مطالبات به حق قانونی دارند، دامن معترضان را نیز می گیرد./ ايرنا
🔶 چرا منها؟ را کنار بگذارید
میگنا- رخدادهای بد، تلخ و آسیبزننده، بخشی از روند طبیعی زندگی هر انسانی هستند. اگر میتوانید کسانی را نام ببرید که هیچ رویداد بدی را در زندگی تجربه نکردهاند، در حالی که از جزییات #زندگیشان خبر ندارید.
بنابراین در شرایط سخت، دو راه در پیش دارید: یا اینکه تلاش کنید با افزایش آگاهی و #عزت نفس خود و توان رویارویی با بحران را پیدا کنید و زندگی را با وجود تمام زیروبم آن خوب پیش ببرید و یا با ناله کردن مدام و دلسوزاندن به حال خود و تکرار مداوم «چرا من؟!» که خیلی وقتها هیچ پاسخی هم برایش وجود ندارد، هم آدمها را از دوروبرتان فراری دهید و هم تا ابد کنج اتاق بنشینید و آنقدر غصه بخورید تا باقی زندگی هم از دست برود.
امروز جایی بروید که بتوانید به این راهکارها خوب فکر کنید و یکی را برای ادامه مسیر خود برگزینید. درنظر داشته باشید که اگر هزارتا دوست و فامیل و افراد نزدیک و یاری دهنده هم داشته باشید، سرانجام آنکه باید تصمیم بگیرد در بحران بماند یا از آن بیرون بیاید، خودِ شما هستید.
⚪ عوامل ایجاد تشویش و ناآرامی
یکی از دلایل #تشویش و ناآرامی همگان بویژه بزرگسالان وجود انبوهی از کارهای ناتمام است. براساس تحقیقات به عمل آمده تمام کردن کارهای نیمه تمام، موجب احساس نشاط و آرامش #روانی می شود. بنابراین سعی کنید قبل از شروع فعالیت های جدید، با برنامهریزی و مدیریت زمان کارهای نصفه و نیمه گذشته را به اتمام برسانید.
در پایان روز هنگام #خواب افکارتان را روی یک صفحه سفید از یک دفترچه یادداشت بنویسید، نوشتن اهداف و افکار چند مزیت دارد اول اینکه افکار خود را از ذهن به کاغذ می سپارید، دوم اینکه #افکار نظم و ترتیب پیدا می کنند، سوم شاید در مقابل هرکدام راه حلی یا چاره ای بنویسید و چهارم فراموش نخواهند شد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48925/preview/
نویسنده: ریحانه عابدنیا، روانشناس بالینی
🔶 ساعت شام؛ تعیین کننده «سلامت قلبی»
میگنا- با هر یک درصد افزایش کالری مصرفی در شب، ریسک فشارخون بالا و در پی آن بیماریهای قلبی افزایش مییابد.
نتایج ارائه شده در جلسات علمی انجمن #قلب آمریکا در فیلادلفیا نشان داد که خوردن غذا پس از ساعت ۸ شب به #سلامت قلب آسیب میزند.... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48930/preview/
🔶 افزایش مرگومیر ناشی از بیماریهای روانی
میگنا- بیماریهای روانی نه تنها باعث ناتوانی در افراد میشوند، بلکه زمینهساز سایر بیماریها نیز هستند؛ تا جایی که در برخی موارد عامل مستقیم #مرگ نیز به حساب می آیند.
بیماریهای روانی و اختلالات رفتاری گروهی از بیماریها هستند که با ایجاد تغییرات غیرطبیعی در #روان فرد یعنی در تفکر، عاطفه، حافطه، ادراک و قضاوت فرد که از طریق رفتار و گفتار وی مشخص است، شناخته میشوند. این تغییرات سبب ناراحتی و رنج فرد و اطرافیان میشود. محققان در پژوهشی با عنوان" مطالعه جمعیتشناختی فوت ناشی از #بیماریهای_روانی و #اختلالات رفتاری در ایران در دوره زمانی ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۶" این موضوع را بررسی کردهاند.
در این مقاله آمده است:« تعداد مرگ ناشی از بیماری روانی و اختلال رفتاری از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۶ نسبت به کل مرگها به طور متوسط ۰.۳۲ درصد است. بیشترین تعداد مرگ ناشی از بیماری روانی و اختلال رفتاری مربوط به سال ۱۳۹۳ بوده است. درصد فوت ناشی از این #بیماریها در بین دو جنسیت با نوسانات اندک در بین دو جنس تقریبا مشابه بوده است و به صورت کلی در قبل از سال ۱۳۹۳ در بین #زنان بیشتر بوده و پس از این سال در بین مردان بیشتر از زنان است.»....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48937
🔶 هوش هیجانی عاملی برای سنجش موفقیت، کنترل خشم یا شادی!
میگنا- ضریب هوشی یا «آی کیو» عدد یا واحدی است برای اندازه گیری توانایی های منطقی و ریاضی فرد یا افراد و از طرفی این عدد، توان ذهنی این عده را برای آموزش و درک مطالب جدید و قدرت مقابله با موقعیت های تازه بررسی می کند.
در حال حاضر #هوش_هیجانی شامل ترس، #خشم، شادی و نفرت و اندوه که زمینه ساز فرآیندهای فکری و رفتاری خاص در بین افراد جامعه مختلف است، جایگزین ضریب هوشی شده که می تواند توانایی فرد یا افراد مبتلا را در مقابله با شرایط استرس زا ایجاد کند.
عمده فرد یا افراد دارای #ضریب_هوشی بالا در برقراری روابط و مناسبات اجتماعی با دیگران بسیار ضعیف و اصطلاح بی دست و پا هستند و امروز متخصصان روانشناسی و دیگر علوم به این نتیجه رسیده اند که ضریب هوشی فقط ۱۰ تا ۲۵ درصد برای رسیدن به موفقیت نقش دارد و بقیه توانمندی های افراد به ضریب هوش هیجانی بستگی دارد.
هوش هیجانی مدت کوتاهی است که به وسیله محققان کشف شده و این هوش بسیار بیشتر از ضریب هوشی سابق که با «آی کیو» سنجیده می شود، می تواند موفقیت فرد یا افراد را پیش بینی و نشان دهد.
برای شناخت هوش هیجانی باید در وهله نخست انواع هیجان ترس و اضطراب، شادی و غم، نفرت و انتقام را شناخت. برای نمونه وقتی فرد یا افراد جامعه شاد هستند، سازگارترند و از این رو ذهن برای فکرهای تازه و حتی کمک به دیگران آماده است و در مقابل وقتی فرد یا افراد خشمگین هستند، فکرهای منفی به ذهن آنان هجوم می آورد و به طور طبیعی به دنبال دفاع از خود یا تخلیه این هجمه خشم هستند.
هر کدام از #هیجانات باعث فرایندهای فکری و رفتاری خاصی می شود، وقتی فرد می ترسد ابتدا متوقف می شود و سپس بدنبال مقابله یا راه فرار می گردد، در واقع هر گاه فرد بتواند هیجانات خود را بشناسد سپس آنها را در جهت #سازگار شدن با محیط و به سمت هیجانات مثبت هدایت کند، در واقع توانسته با #کنترل هیجانی بالاتر، شانس موفقیت خود را افزایش دهد...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48940
🔶 بازی با تبلت مانع رشد کودکان میشود
میگنا- محققان آمریکایی اخیرا پژوهشی انجام دادهاند که نتایج حاکی از آن است، استفاده بی حد و مرز از گجتهای هوشمند توسط #کودکان نه تنها منجر به #چاقی آنها میشود بلکه #اختلالات_رشد کودکان را رقم میزند.
پژوهشهای نشان میدهد، #تماشای بیش از حد صفحه نمایشگر #گجتهای #هوشمند ساختار مغز کودکان را تغییر میدهد و آسیبهای جبران ناپذیری به آنها وارد میکند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48950/preview/
🔶 ثبت نام آزمون دکتری ۱۳۹۹ آغاز شد
میگنا- ثبت نام برای شرکت در آزمون #دکتری تخصصی PHD سال ۹۹ در هشت گروه آموزشی و ۳۴۵ کد رشته امتحانی شامل ۱۶۳ کد رشته گروه آزمایشی علوم انسانی، ۴۵ کد رشته علوم پایه، ۶۰ کد رشته گروه فنی و مهندسی، ۳۵ کد رشته گروه کشاورزی، ۷ کد رشته هنر، ۲۶ کد رشته دامپزشکی و ۹ کد رشته زبانهای خارجی ، برای پذیرش دانشجو در دورههای #روزانه، شبانه دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاهها و موسسات آموزشی غیر انتفاعی، غیر دولتی و همچنین #پردیس خودگردان دانشگاهها از امروز چهارشنبه ۶ آذر ماه از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور آغاز شد.
ثبتنام برای آزمون ورودی دکتری (نیمه متمرکز Ph.D) سال ۱۳۹۹ از روز چهارشنبه ۶ آذرماه ۹۸ آغاز و در روز سه شنبه ۱۲ آذرماه ۹۸ پایان میپذیرد.
با توجه به اینکه پرداخت #هزینه ثبتنام منحصراً بصورت اینترنتی انجام میگیرد، داوطلبان لازم است به وسیله کارتهای بانکی عضو شبکه شتاب که پرداخت الکترونیکی آنها فعال است، با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش و پرداخت #مبلغ ۷۵ هزار تومان به عنوان وجه ثبتنام شرکت در آزمون نسبت به ثبتنام اقدام کنند......جزييات بيشتر ثبت نام در لينك زير👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48958/preview/
🔶 «پورنوگرافی» به مغز آسیب میزند
میگنا- تاکنون بیش از ۲۰ تحقیق در رابطه با تاثیر #پورنوگرافی بر مغز انجام شده است. همگی این تحقیقات ثابت کرده تماشای فیلمهای پورنو آسیبی معادل مصرف #مواد مخدر یا الکل بر مغز دارند. نتایج تحقیق جدیدی که محققان دانشگاه کمبریج انجام دادند نشان میدهد مغز افرادی که گرایش مکرر به تماشای فیلمهای پورنو دارند همانند مغز افراد الکلیک است. در این تحقیق به کمک تکنیک تصویربرداری MRI مشخص شد تماشای پورنو بخشی از مغز را هدف میگیرد که مسئول خلاقیت و احساس خوشبختی است.
آمار نشان میدهد در هر ثانیه در اینترنت ۳۸ هزار نفر فیلم پورنو جستجو میکنند و یک سوم این افراد را خانمها تشکیل میدهند. با هر بار تماشای فیلم پورنو در بدن ترشح تستوسترون، دوپامین و اکسی توکسین افزایش مییابد و این موضوع باعث خستگی #مغز میشود و به حافظه و #تمرکز فرد آسیب میزند.
#ترشح دوپامین در میزان بالا هنگام تماشای فیلم #پورنو باعث خستگی مناطق جلویی مغز میشود که در تصمیم گیری و کنترل رفتار دخالت دارد. #دوپامین برای حس خوشبختی حیاتی است، اما وقتی فردی به #تماشای این نوع فیلمها وابسته میشود ترشح دوپامین افزایش مییابد و این موضوع سلولهای تولیدکننده را خسته میکنند. در نتیجه ترشح به مرور کم میشود و رسیدن به حس خوشبختی در فرد به تدریج کمرنگ خواهدشد و فرد ناچار برای رسیدن به آن راههای دیگری از جمله اعتیاد یا #مصرف الکل را انتخاب میکند که این موضوع خود به مغز آسیب میزند.
#اکسی_توسین نیز هورمونی است که باعث ایجاد اعتماد بین افراد میشود. افرادی که به تماشای این نوع فیلمها #اعتیاد دارند ابتدا اعتماد زیادی به #همسرشان پیدا میکنند، اما ترشح بیش از حد این هورمون به مرور زمان باعث تاثیر منفی بر زندگی اجتماعی، احساسی و زناشویی شان میشود و تحقیقات نشان میدهد میتواند باعث بروز مشکلاتی در #زندگی زناشویی و حتی #خشونتهای خانگی شود.
در سال ۲۰۰۲ تحقیقی روی افراد معتاد به کوکایین انجام و مشخص شد مناطقی از لوب پیشانی در این افراد آسیب دیده است. در سال ۲۰۰۴ تحقیق دیگری به اثبات رساند اعتیاد باعث افزایش وزن بخشی از مغز میشود. تماشای پورنوگرافی نیز آثار مشابهی بر مغز دارد. بررسیهای جدیدتر نشان داده #وابستگی به تماشای تصاویر #جنسی و #فیلمهای پورنو باعث تغییر خود به خود و شدید ساختار مغز میشود...... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48961
🔶 چرا مردم اتاق روانشناس را دوست دارند؟!
میگنا- چرا حاضرند بیایند و ویزیت پرداخت کنند و یک ساعت بنشینند و با روانشناس حرف بزنند؟
چه چیزی در این اتاق وجود دارد که در برابر همسر یا پدر و مادر یا دوستان و… وجود ندارد؟
چرا وقتی می روند خوشحالند و می گویند سبک شده اند؟
این اتاق های مشاوره و این ملاقات ها چه مایه آرامشی در خود دارد که در سایر اتاق ها و سالن ها و ملاقات ها وجود ندارد؟
شاید مهمترین تفاوتش احساس امنیت باشد!
#احساس امنیت در عین آزادی…
احساس امنیت و آزادی برای #تخلیه و برون ریزی هر آنچه سالیان سال در دلش جمع شده و بعد… آرامش…
امنیت از اینکه مورد قضاوت قرار نمی گیرد.
از اینکه برچسب نمی خورد.
پیش داوری نمی شود.
روانشناس فکر بد راجع به او نمی کند.
او باورهاي غيرمنطقي ما تمسخر نمي كند
رازهای مگوی مراجع همینجا بین او و روانشناس و خداوند دفن می شود و هیچوقت هیچکس دیگری از آنها مطلع نخواهد شد.
روانشناس تاريخچه زندگي ما را هم مرور مي كند
چون او قابل اعتماد و سنگ صبور است.
همانطور كه تنها يك پزشك، محرم جسم و تن ماست
روانشناس هم محرم افكار، رفتار، راز،گفتار و روان ماست..... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48947
در ایران، پدرها و مادرها مقابل فرزندشان همدیگر را نوازش نمی کنند و در آغوش نمی کشند و اینکار رو مقابل کودک زشت می دانند... اما هنگام مشاجره رعایت فرزند را نمی کنند و مقابل او با هم مشاجره می کنند و فرزند چه بسا از داد و بیداد آنها به گریه می افتد. خوب در ایران کودکان از کجا مهرورزی بیاموزند؟ نوازش و مهرورزی در رسانه ها ممنوع است، در مدرسه ممنوع است، در خانواده ممنوع است، پس ذهن کودک در ایران بیشتر از مهرورزی، خشونت را می آموزد... جان لنون چه زیبا گفته: در جهانی زندگی میکنیم که باید پنهانی عشق بازی کرد، در حالی که در روز روشن خشونت را تمرین میکنند.
@Mignair
🔶 «تجربه تلخ» خطر زوال عقل را افزایش میدهد
میگنا- این مطالعه نشان میدهد زنانی که در ۵۰ سالگی خوشحال و راضی هستند، احتمال ابتلا به #اختلال #حافظه در 70 سالگی برای آنها کمتر میشود. در این مطالعه آمده است که عبور از یک بحران میان دورهای زندگی که عموماً با #تجربههای_تلخ همراه است، احتمال خطر #زوال عقل را افزایش میدهد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48968/preview/
🔶 وسواس کمالگرایی و هرآنچه باید بدانید
👤 ترجمه از: هدی بانکی
میگنا- کمال گراها همه جا هستند و اغلب به صورت افرادی موفق که به دست آوردهای زیادی رسیدهاند شناخته میشوند. اگر سطحی و گذرا نگاه کنیم به سختی میتوانیم تفاوت افراد #کمالگرا و افراد موفق را متوجه شویم.
افراد کمال گرا و افراد موفق، هر دو دارای استانداردهای عالی هستند و در خود این نیاز را احساس میکنند که باید خیلی خوب عمل کنند. اما در واقع میان این دو تفاوت آشکاری وجود دارد. افراد #موفق، دارای انگیزههایی برای موفقیت و عالی عمل کردن هستند، اما کمال گراها تمایلات شدیدی برای بیعیب و نقص عمل کردن دارند و این تفاوت بسیار مهمی است که نباید نادیده گرفته شود.
✴ کمال گرایی و سلامت روان
کمال گرایی با طیف وسیعی از مشکلات روحی و روانی از جمله افسردگی، اضطراب، اختلالات تغذیهای و افکار خودکشی مرتبط است. مخصوصا افرادی که کمال گرایی اجتماعی دارند خیلی بیشتر از بقیه در معرض افکار خودکشی هستند. کمال گراهای اجتماعی، طبق استانداردهای دیگران زندگی میکنند، یعنی دیگران از آنها توقع دارند که بیعیب و نقص عمل کنند و اگر نتوانند انتظارتشان را برآورده کنند، به شدت آنها را نقد و سرزنش خواهند کرد. کامل بودن غیر ممکن است و به همین دلیل کمال گراها عقیده دارند همیشه از دیگران عقب هستند یا چیزی کم دارند.
✴ علائمی که نشان میدهند از کمال گرایی ناسالم رنج میبرید
طرز فکرتان «یا همه چیز یا هیچ چیز» است
طرز فکر سیاه و سفید یا «یا همه چیز یا هیچ چیز» یک طرز فکر خطرناک بر اساس معیارهای ناسالم است. این نوع طرز فکر که در میان کمال گراها شایع است، فضای کمی برای اشتباه کردن باقی میگذارد. بر اساس بینش یک کمال گرا، اگر چیزی کامل نباشد پس شکست محسوب میشود.
چه باید بکنید؟!
یاد بگیرید چگونه طرز فکرتان را اصلاح کنید.
با یادداشت کردن شروع کنید و هر وقت متوجه افکار منفی خود شدید، آنها را روی کاغذ بیاورید.
دقت کنید فکر منفیتان چه احساسی به شما میدهد.
تلاش کنید شواهدی پیدا کنید که افکار منفیتان را به چالش بکشد.
افکار عادتیتان را با افکاری جدیدتر یا متعادلتر جایگزین کنید.
✴ مدام به خودتان شک دارید
کمال گراها به شدت درگیر خود تردیدی هستند، مخصوصا نسبت به عملکردهای خودشان. این افراد حتی اگر بازخوردهای خوبی هم دریافت کنند، باز هم نگرانند که اشتباهی کرده باشند. از آنجایی که خود باوری یک کمال گرا بر اساس انتظارات دیگران شکل میگیرد، آنها به طور وسواس گونه به هر چیزی بیش از اندازه فکر میکنند، مثلا وقتی برای پذیرایی از مهمانها آماده میشوند، مدام نگران هستند و تردید دارند که مبادا کم و کسری وجود داشته باشد یا چیزی درست برنامه ریزی نشده باشد.
✴ چه باید بکنید؟!
یاد بگیرید که با خودتان مهربان باشید. به رنجهایی که از طرز فکرتان میبرید دقت کنید، مخصوصا زمانهایی که خودتان را به باد انتقاد و سرزنش میگیرید. وقتی متوجه رنجتان شوید، دیگر خودتان را با بیرحمی قضاوت نخواهید کرد. یادتان باشد که «عیب داشتن» و «کامل نبودن» بخشی از وجود انسان است و همین عیب و ایرادها قسمتی از منحصربفرد بودن ما را تشکیل میدهد...... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48969
⚫️محسن شکوه درگذشت
🔹دکتر محسن شکوه که به پدر آموزش زبان انگلیسی در ایران شهرت دارد درگذشت او در سال ۱۳۲۹ موسسه آموزش زبان انگلیسی شکوه را تاسیس کرد.
🔹محسن شکوه متولد سال ۱۳۰۸ در اصفهان بود و هفتاد سال از عمر خود را صرف آموزش زبان انگلیسی کرد.
🔹او دارای مدرک دکترای پزشکی بود و ۱۰۰ جلد کتاب درباره متد و سیستم آموزشی که ابداع کرده بود، نوشت محسن شکوه همچنین قهرمانی پرورش اندام را نیز در کارنامه خود دارد.
🆔 @Mignair
🔶 انگ بیماری و مسائل فرهنگی مانع شناسایی مبتلایان به ایدز است
میگنا- دکتر علیرضا رئیسی درباره شناسایی بیماران مبتلا به ایدز افزود: تاکنون ۴۰ هزار نفر مبتلا به ایدز در کشور شناسایی شدهاند اما احتمال میدهیم که حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور مبتلا به این #بیماری باشند. رسانهها و وزارتخانههایی مانند آموزش و پرورش باید کمک کنند تا به صورت آزادانه اطلاع رسانی و آموزش در زمینه ایدز را انجام دهیم.
وی ادامه داد: این ۴۰ هزار نفر در مراکز بهداشتی و درمانی شناسایی شده اند و شامل افرادی هستند که #رفتار پرخطر داشتند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: بیماریابی در زمینه ایدز به صورت تصادفی نیست، بلکه #بیماریابی فعال در این زمینه داریم. در هر استان حداقل ۵ مرکز مشاوره رفتاری وجود دارد که تست اچ آی وی را به صورت داوطلبانه انجام می دهد. یعنی بعد از انجام مشاوره داوطلبانه، برای افرادی که دارای #رفتار پرخطر هستند، تست ها انجام می شود. #سازمان_جهانی_بهداشت نیز تاکید کرده که #تست اچ آی وی نباید به صورت اجباری انجام شود.
وی افزود: ایران یکی از کشورهای پیشرو منطقه محسوب می شود که کانون های مربوط به #ایدز را جانمایی کرده است. سند ملی شناسایی و درمان بیماران مبتلا به اچ آی وی در وزارت بهداشت تهیه شده و گام های زیادی در زمینه ایدز برداشته شده است..... ادامه خبر👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48974/preview/
🔶 آپارتمان نشینی ابتلا به افسردگی را تقویت میکند
میگنا- مهدیه رحمانیان افزود: اکنون آپارتمان نشینی به عنوان یکی از مهمترین سبک های زندگی شهری، اثرات متعددی برروح و روان مردم داشته و نبود احساس امنیت به دلیل فقدان رعایت حریم خصوصی در ساختار آپارتمانها، یکی از اساسی ترین تبعات مخرب این سبک از زندگی است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: سرکوب هیجانات نیز از دیگر تبعات مخرب این سبک از زندگی به شمار می رود. در فرهنگ آپارتمان نشینی بروز عواطف و احساسات به دلیل ایجاد مزاحمت برای همسایگان با دشواری همراه است و این محدودیت آدمی را به جهت خشونت و پرخاشگری سوق می دهد.
به گفته این روانشناس، بروز خشونت و #پرخاشگری نیز در درازمدت انسان ها به برای ابتلا به ا#فسردگی مستعد می سازد.این مشاور و روانشناس همچنین گفت: بشر از نظر فطری نیازمند به احساس استقلال و ثبات است و این نیاز در فرهنگ #آپارتمان نشینی محقق نمی شود؛ به عنوان مثال تزئین ساختار آپارتمان باید با موافقت هر یک از ساکنان ساختمان انجام پذیرد و نظرات شخصی در این خصوص اعمال نمی شود.
به گفته رحمانیان، این احساس اجبار نیز نوعی #سرکوب عواطف و احساسات است که انسان را به #خشونت می کشاند. وی افزود: بر اساس تحقیقات روانشناسی پردازش رنگ و نور و نوع معماری و ساخت آپارتمان نیز بر سیستم #عصبی تاثیرگذار است و فقدان نور کافی موجب عدم تنظیم هیجان، اضطراب و افسردگی می شود. رحمانیان خاطرنشان کرد: فقر تحرکی نیز از دیگر آثار مخرب این سبک از زندگی است که محدودیت فضا از اصلی ترین علل آن به شمار می رود....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48976/preview/
🔶 رباتها باید مانند کودکان آموزش داده شوند!
میگنا- "آلیسون گوپنیک" (Alison Gopnik)، استاد روانشناسی "دانشگاه کالیفرنیا، برکلی" (UC Berkeley) گفت: لازم است که با #ربات ها مانند کودک ناتوانی برخورد شود که نیازمند آموزش و یادگیری است نه یک ربات قدرتمند که تحمل بسیاری از شرایط دشوار را دارد. ربات های باید مانند #کودکان، مورد توجه باشند و زمانی به #آموزش آنها اختصاص داده شود.
تنها در صورت وجود چنین شرایطی، ربات ها می توانند به یک سیستم توانمند تبدیل شوند که از عهده کارهای گوناگون برآیند.
پژوهشگران در حال حاضر، روش های بسیاری را برای آموزش ربات های مبتنی بر #هوش مصنوعی به کار می برند تا نحوه عملکرد مناسب را به آنها یاد بدهند.
آنها در برخی موارد، ربات ها را گام به گام آموزش می دهند اما در موارد دیگر باید فضایی به وجود آورند تا ربات بتواند #تجربه های گوناگونی را در آن به دست بیاورد و با #موفقیت به هدف مورد نظر برسد.
گوپنیک باور دارد که این روش ها، انجام دادن یک کار را با یک روش خاص به ربات آموزش می دهند اما نمی توانند نوعی از #کنجکاوی را در آن پدید آورند تا با چالش های پیش رو سازگار شود..... 👇👇
http://www.migna.ir/news/48980/preview/
🔶 آسیبهای آلودگی هوا بر سلامت روان چیست؟
میگنا- پریسا فرنودیان روانشناس گفت: اولین تأثیر #آلودگی هوا بر سلامت روان، تنشی است که در افراد ایجاد میکند زیرا زمانی که شاخص آلودگی اعلام میشود اضطرابی در افراد شکل میگیرد.
وی گفت: افرادی که نسبت به قسمتهای مختلف بدنشان وسواس دارد که مبادا بیماری گرفته باشند، زمانی که هوا آلوده میشود شکایت این گروه از افراد بیشتر میشود.
فرنودیان تصریح کرد: زمانی که هوا آلوده میشود و اکسیژن در مغز کاهش می یابد #خشونت در افراد افزایش یافته و شروع به پرخاشگری میکنند، همچنین آلودگی هوا باعث کم حوصلگی و کاهش انرژی میشود.
این روانشناس ادامه داد: سربی که ناشی از بنزین اتومبیل است باعث افزایش ورم مغز شده و عملکرد سیستم #عصبی را تحت تأثیر قرار میدهد همچنین باعث بی قراری، کم شدن قدرت #حافظه و تمرکز در افراد میشود.
وی اضافه کرد: افزایش #سرب در هوا باعث ایجاد اختلالات ذهنی مانند فراموشی و لرزش در افراد میشود همچنین احتمال تولد کودکان با اختلالاتی مانند #اوتیسم و بیش فعالی افزایش میابد.....
http://www.migna.ir/news/48982/preview/
🔶 چگونگی ایجاد نشاط و شادکامی در دانش آموزان
ميگنا- لغت شاد در زبان انگلیسی واژه happy یک صفت به معنای خوشبخت، خوش شانس، خوش یمن، خوشایند، رضایت، خشنودی، خوش و با صفا تعبیر می شود. جامع ترین تعریف #نشاط، تعریف ون هوون است که بر اساس آن "شادکامی درجه و میزانی است که با آن یک فرد #کیفیت کلی زندگیش را به عنوان یک #زندگی کاملاً #مطلوب مورد قضاوت قرار می دهد".به تعبیر دقیق تر آدم با نشاط و #شاد کسی است که اولاً تقریباً از تمام فعالیت های خود لذت می برد، ثانیاً در اکثر اوقات راضی و خرسند به نظر می رسد و ثالثاً از فرآیند زندگی خویش راضی است......
http://www.migna.ir/news/48988/preview/
روانشناس باید در میان مردم باشد نه در اتاق خود
رئیس سازمان روانشناسی و مشاوره کشور مسائل روانشناسی را خط اول #سلامت دانست و گفت: ما به دنبال این هستیم که جایگاه روانشناسی و مشاوره در کشور را در همه لایه های اجتماعی رسوخ دهیم و از طریق برنامه هایی که در کشور وجود دارد، جاری کنیم لذا مخاطب ما باید 83 میلیون نفر ایرانی باشد نه اینکه جمعیت هدف ما کسانی باشند که دچار افسردگی هستند.
وی تأکید کرد: توانمندسازی کودکان را هم تحت نظر بگیریم؛ در مدرسه نباید مشاور نباشد، بیشترین آسیب ها را در #مدرسه می بینم و باید در کوتاه ترین زمان غربال گری را آغاز کنیم در غیر این صورت جامعه بیمار خواهیم داشت که اختلالات افسردگی و شخصیتی بیداد می کند که باید کنترل کنیم.
وی افزود: مسئولینی که می گویید طرفدار اقشار کم درآمد، آسیب ها و مردم هستید این #بیمه ها را تصویب کنید که مردم کم درآمد و مستضعف بتوانند از بیمه های خدمات اجتماعی استفاده کنند نه برای کسانی که تنها تمکن مالی دارند لذا اگر می خواهید توانمندسازی کنید باید تمام اقشار و مردم بتوانند از خدمات روانشناسی استفاده کنند چون شیب جامعه ما به سمت #سالمندی می رود لذا باید به فکر سلامت روان باشیم که اینکار توسط مشاوران و روانشناسان است.
حاتمی با اشاره به اینکه سن ازدواج به بالای 30 رسیده که فاجعه است زیرا ما برنامه ریزی نکردیم و باید بحران سالمندی را کنترل و برای آن برنامه ریزی کنیم؛ گفت: به #روانشناسان توصیه می کنم در فعالیت های خود کار خود را بکنید و خودتان را معرفی کنید تا مردم شما را بشناسند اما نباید روانشناس در مطب بنشیند تا فردی مراجعه کند بلکه باید در جامعه حضور یابد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48991/preview/
🔶 اهمیت و ضرورت پرورش تاب آوری در کودکان
میگنا- دنیای امروز ما پر از رویدادهای غیرقابل پیش بینی و دشوار است. مرگ عزیزان، بلایای طبیعی، بیماری ها و سایر رویدادهای استرس آورِ زندگی اجتناب ناپذیرند. ما نمی توانیم جلوی این اتفاقات را بگیریم و نمی توانیم همیشه کنار #کودکانمان باشیم و در برابر هر اتفاقی از آنها حمایت کنیم؛ اما می توانیم آنها را به مهارتی مجهز کنیم که به آنها کمک می کند بتوانند به خوبی با عوامل #استرس زا #مقابله کنند و این رویدادها را پشت سر بگذارند. این مهارت، مهارت تاب آوری است.
تاب آوری توانایی افراد برای مدیریت سالم هیجانات خود است و به این مسأله می پردازد که فرد علیرغم قرار گفتن در معرض عوامل استرس زا می تواند توان اجتماعی خود را بهبود بدهد و بر مشکلات غلبه کند و به #موفقیت برسد.
ما می توانیم توانایی کودکانمان را برای مقابله با فراز و نشیب های زندگی و سربلند بیرون آمدن از چالش های زندگی در طول دوران کودکی افزایش دهیم. پرورش تاب آوری در کودکان نه تنها به آنها برای مقابله با دشواری های زندگی روزمره کمک می کند بلکه #مهارت ها و عاداتی را در آنها رشد می دهد که باعث می شوند اگر بعدها در طول دوران نوجوانی و بزرگسالی نیز با سختی و چالشی مواجهه شدند، بتوانند بر آن غلبه کنند.
کودکان تاب آور بهتر می توانند استرس های زندگی را مدیریت کنند. استرس یک عامل خطر برای #سلامت روان است و بودن در معرض استرس دائمی زمینه را برای ایجاد اضطراب و افسردگی در آنها مهیا می کند. در حالیکه #تاب آوری مانند یک سپر محافظ عمل می کند.
خبر خوب این است که تاب آوری یک مهارت قابل آموزش است و شما می توانید آن را به کودکانتان آموزش دهید و هیچوقت برای آموزش آن دیر نیست. والدین می توانند با کمک به پرورش برخی مهارت ها، عادات و نگرش های اساسی در کودکان، مهارت تاب آوری را در آنها رشد دهند:
◻ کمک به کودکان برای برقراری روابط مناسب با دیگران از جمله بزرگسالان و همسالان
روابط با کیفیت برای ایجاد تاب آوری در کودکان بسیار مهم هستند. شما می توانید با کمک به کودکتان برای برقراری روابط رضایت بخش با کودکان دیگر و بزرگسالانی که در زندگی شان هستند، تاب آوری را در آنها رشد دهید. به یاد داشته باشید که سعی کنید حتما زمانی را برای بازی و تعامل با کودکتان اختصاص دهید تا روابط خود را نیز با او تقویت کنید.
به کودکتان مهارت های اجتماعی، دوست یابی و #همدلی با دیگران را در قالب بازی، داستان و نمایش آموزش دهید. تمام این مهارت های سادۀ زندگی پایه و اساس تاب آوری هستند....... ادامه
http://www.migna.ir/news/48993
نویسنده: سمانه بهزادپور
دانشجوی دکترای تخصصی روانشناسی بالینی دانشگاه شهید بهشتی
🔶 افزایش مبتلایان به ایدز در دو سال اخیر
میگنا- ویروس HIV از چه طریق منتقل میشود؟
تا نام #ایدز میآید، نگاه مردم بر سر مبتلایان به این بیماری سنگینی میکند. انگار نامش با روابط #غیراخلاقی گره خورده اما تماس جنسی تنها راه انتقال این بیماری نیست. تماس #جنسی با فرد مبتلا (بدون استفاده از کاندوم)، استفاده مشترک از وسایل تزریق، تیغ اصلاح و یا هر نوع وسیله تیز و برنده دیگر آلوده به ویروس از راه انتقال خون و فراوردههای #خونی حاوی #ویروس از مادر مبتلا به نوزاد در طی حاملگی و زایمان و شیردهی همه از راههای انتقال HIV هستند که هرکدام احتمال انتقال متفاوتی دارند.
عفونت اچآیوی با #بیماری ایدز یکی نیست. اگر HIV وارد بدن شده و در بدن مستقر شود، بعد از یک دوره زمانی محدود دستگاه #دفاعی بدن را آنقدر ضعیف میکند که بدن دیگر نمیتواند در مقابل ابتلا به بیماریها مقابله کند؛ در نتیجه، میکروبهایی که در یک بدن سالم میتوانند به راحتی نابود شوند، در بدن فرد مبتلا به HIV عفونتهای شدید و حتی کشنده ایجاد میکند. در این صورت گفته میشود شخص وارد مرحله بیماری ایدز شده است.
از موقعی که ویروس وارد بدن فرد میشود ۲ تا ۱۵ سال طول میکشد تا بتوان بیماری او را با معاینات بالینی و علائم ظاهری تشخیص داد. در واقع ایدز نشانگانی شامل بیماری های مختلف از جمله #عفونتهای فرصت طلب، سرطان های نادر و... است و علائمی که در مرحله انتهایی بیماری ایجاد میشود، علائم این بیماریها مانند مثل تب، کاهش وزن، بزرگ شدن غدد لنفاوی و ...است.
با کاهش قدرت سیستم دفاعی، بدن به مرور آماده ابتلا به عفونتها و بیماریهایی می شود که به طور معمول نادر است. بیماریهای عفونی نادر، اسهالهای شدید و مزمن، تب طولانی، کاهش وزن، بیماریهای پوستی، مغزی و شخصیتی از علایم ایجاد بیماری است........ ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48996/preview/
🔶 سبک تصمیم گیری خود رامرور کنید/مشکلات را با مشاور در میان بگذارید
ميگنا- مشاوران که سردر مراکز مراجعه نیز همین عنوان «مشاوره» را درج می کنند، آموزش دیده اند تا به افراد کمک کنند در حوزه های مختلف تحصیلی، شغلی، خانوادگی و.... از طریق سبک سنگین کردن راه های مختلف با کمک خود افراد، یک راه را پیش پای افراد بگذارند. آنها عموما در مسیر پیشنهاد و راهنمایی معطوف به آینده و با نگاه به تجربیات گذشته آموزش دیده اند. این روزها مشاوران در حوزه های مختلف فعالیت می کنند اما واقعیت این است که تخصص مشاوران در حوزه های شغلی، تحصیلی، خانوادگی و... باید تفکیک شده باشد اما به دلیل اینکه مشاوران بتوانند در همه سطوح مراجع داشته باشند معمولا در حوزه های مختلف تخصص را کسب می کنند با این وجود برخی حوزه ها مانند مشاوره ازدواج و طلاق نیاز به تمرکز و تخصص بالایی دارد.
شاید به نظر برسد یک #مشاور برای دو دو تا چهارتا کردن راه های مختلفی که فرد را دچار سردگمی کرده و نشان دادن بهترین راه به وی با کمک افراد، نیازی به واکاوی زیاد در گذشته فرد، رابطه فرد با والدین، تعارضات کودکی و... ندارد در حالیکه مشاوران خوب می دانند که دو فرد با یک مشکل واحد وقتی برای مشاوره مراجعه می کنند، راه حل یکسانی پیش پایشان نیست و بنا به زندگینامه فرد و شخصیت و خلق و خوی فرد و حتی پایگاه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی فرد جواب ها متفاوت است. پس تعجب نکنید اگر نزد یک مشاور رفتید اما راه حل ناگهان جلوی پای شما قرار نگرفت. برای حل مشکل و تعارض پیش آمده باید فرد بداند همانطور که آن مشکل یک روزه ایجاد نشده است، یک روزه هم با معجزه از میان نمی رود. پس در مسیر کمک گرفتن صبور باشید.
هدف رفتن پیش مشاوره همیشه یکی است و آن کمک فرد برای بهبود کیفیت زندگی بر اساس انتخاب های پیش روی اوست. گرچه این روزها متاسفانه هستند مشاورانی که ادعای درمان اختلالات روانی از اضطراب و افسردگی تا دیگر #اختلال های بالینی را دارند اما واقعیت است که اگر فردی دارای هر کدام از نشانه های اختلال های بالینی باشد نیاز به کمک گرفتن از متخصصانی دیگر دارد اما اگر فردی هیچ نشانه اختلال بالینی ندارد و دچار یک تعارض و سردگمی اساسی در اهداف زندگی خود نیست (که در آن صورت نیاز به مدل های درمانی چون روانکاوی یا شناختی- رفتاری و...دارد) و در مقطعی از زندگی خود نیاز به مشاوره گرفتن در حوزه های تحصیلی، انتخاب همسر، انتخاب شغل، حل مشکل با فرزند یا فرزندان یا بالاعکس، حل مشکل با همسر، #تصمیم به طلاق و مواردی از این دست دارد که عموما گفته می شود فرد دچار یک تعارض درون فردی یا بین فردی شده است (به شرط ریشه دار نبودن این مشکل و تعمیم نداشتن حوزه آن) می تواند از مشاور کمک بگیرد. اما اگر فردی در تمام تصمیم گیری های دچار یک تردید است، در تمام روابط خود یک مشکلی را حس می کند، در آن صورت نیاز به کمک گرفتن از متخصصانی دیگر دارد.
از سوی دیگر شاید یکی از کارکردهای مهم #مشاوره که در جامعه ما کمتر به آن توجه می شود، این است که مشاوران راهنماهایی هستند که می توانند به افراد برای آنکه دچار بحران در مسیر زندگی نشوند نیز آموزش هایی از پیش بدهد و به نوعی نقش پیشگیرانه در ایجاد بحران های زندگی را ایفا کنند.....
http://www.migna.ir/news/49003/preview/
👤 آزاده سهرابی
🔸 روان شناس
🔶 آیین تکریم و نکوداشت دکتر علی دلاور برگزار شد
میگنا- در راستای برگزاری برنامههای تکریم مفاخر بومی با هدف پاسداشت خدمات نخبگانی و همچنین الگوسازی از آنان برای نسلجوان خاصه مستعدانبرتر، آیین تکریم و نکوداشت دکتر علی دلاور؛ چهرۀ برجستۀ علومتربیتی و روانشناسی کشور به همت بنیاد نخبگان لرستان و با همکاری دانشگاه لرستان برگزار شد.
گفتنی است، دکتر علی دلاور؛ متولد سال 1320 در شهرستان خرّمآباد و دانشآموخته مقطع دکترا روش تحقیق و آمار در حوزۀ علومتربیتی و روانشناسی از دانشگاه فلورید است.
وی دارای 28 کتاب تألیفی از نوع مرجع علمی در حوزه روش تحقیق و آمار در علوم تربیتی و #روانشناسی است و علاوه بر کتابهای تألیفی، در حوزۀ ترجمه نیز توانسته است 15 عنوان کتاب منتشر کند..... مشروح خبر
http://www.migna.ir/news/49012/preview/👇👇👇