🌸معلمی؛ جایگاه و منزلتی برابر با کدام شغل دارد؟
👤دکتر فریبرز درتاج
https://www.migna.ir/note/61770/preview/
001r8755x114d66547ff025875452f22d22585d25855d5858552dm0000010255.gif
147.1K
🌸روزت مبارک معلم عزیز و دوست داشتنی💐🌷 همیشه سلامت و موفق باشید🌹
📝یادداشت ارسالی مخاطبان کانال
🌸معلمی، از منظری دیگر
اینکه گفته اند تعلیم و تعلم عبادت است، شاید یک معنی آن این باشد که از آنجایی که عالم هستی، محل تجلی حضرت احدیت است، و من معتقدم که حضرت ذوالجلال، در بسیاری از روابط بین مخلوقات نیز متجلی شده است، فلذا برخی از روابط و مراودات ما انسان¬ها نیز محل تجلی اوست. از جمله این روابط، رابطه بین معلم و متعلم است (معلم و استاد و دانش آموز و دانشجو)؛ و در تأیید این ادعا، رجوع میکنم به قرآن کریم، سوره مبارکه علق آیه 5، آنجا که فرمود:
((عَلَّمَ الْإِنسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْ))- «آنچه را كه انسان نمىدانست (به او)آموخت».
یعنی این خداست که در حقیقت، به نوع انسان، آنچه را که نمیداند میآموزد. علامه طباطبایی(ره)، در تفسیر آیه فوق گفته¬اند: و همان خدائیست که تمام چیزهایی را که نوع انسان نمی دانست به او تعلیم داده1. از این آیه نتیجه میشود که همانطور که گفته اند این دنیا، سایه ای از عالم مثال است، مراودات آن نیز در حقیقت سایه ای از عالم مثال و از مراتب پایین تر وجودی عوالم بالاتر است. پس رابطه بین معلم و استاد با دانش آموز و دانشجو، در حقیقت رابطه ای ملکوتی و از جنس رابطه بین حضرت حق و بشریت(یا انسان کامل) است که معلم و استاد، آنچه را که دانش آموز و دانشجو نمیدانند به او میآموزند؛ صد البته به واسطه فیض الهی.
خلاصه اینکه، حقیقت تعلیم و انتقال علم و دانش، بر اساس آنچه که گفته شد دارای شأن قدسی و ملکوتیست که یک مرتبه پایین تر آن، مقام رسالت و از مراتب پایین تر نیز، مقام معلمی و استادی است که در این عالم ماده، توسط معلمان و اساتید، به ظهور میرسد.
با توجه به آنچه گفته شد و اینکه جامعه معلمان و اساتید، نقش کلیدی و مهمی در پیشرفت و توسعه کشور دارند، لازم است در ارزش گذاری نسبت به این قشر، تجدید نظر صورت گیرد و صرفاً به بیان عبادی و مهم بودن امر تعلیم بسنده نشود و منابع دایمی لازم برای ارتقاء جایگاه معلمی و تعلیم و تربیت، تامین گردد. در شأن کشور اسلامی نیست که به لحاظ مادی و معنوی، توجه و اهمیت به مسابقات ورزشی، بسیار بیشتر از تلاشگران خط مقدم جبهه فرهنگی و علمی باشد و معلمان کشور جزو اقشار پایین دست جامعه، از نظر مالی و اجتماعی باشند.
با یاد متفکر شهید، مرتضی مطهری و تبریک روز معلم و استاد، به معلمان و اساتید محترم ایران
✍وحید پاریاو
کارشناسی ارشد روانشناسی
1.تفسیرالمیزان
4_5943058956006985639.m4a
8.96M
🔺بخشی از صحبت های دکتر افروز در مراسم گرامیداشت روز روانشناس در سازمان نظام .۹ اردیبهشت
@Mignair
🔶آیا هیجان در سلامت روانی جامعه موثر است؟
👤دکتر وهاب اصلرحیمی-دانشگاه علوم پزشکی تبریز
▪سلامت روان شامل مجموعهای از تلاشها و فعالیتهایی است که ضمن حفظ و تامین سلامتی، نشاط روانی اجتماعی را در جامعه ارتقا می بخشد و یکی از مولفه های مهم آن بروز و ظهور هیجانات است.
باید توجه داشت که احساس خوب بودن تنها با هیجان ناشی از احساسات فرد شکل می گیرد که شادی، آرامش، عشق، امید، غرور فردی و اجتماعی و سرگرمی از جمله زمینه های آن به شمار می رود و اگر این هیجانات به درستی و در قالب های اخلاقی تعریف شود، بدون تردید عاملی مهم، محوری و موثر برای تامین سلامت روان جامعه رقم خواهد خورد.
▪بروز انواع خلاقیت ها از آثار هیجانات ناشی از رفتارهای مثبت است که ما را در برابر مسایلی مانند استرس، باهوش تر و انعطاف پذیرتر می کند و در زندگی خانوادگی و اجتماعی منجر به رضایت مندی در کار و رابطه با همسر و فرزندان شده و روابط اجتماعی را بهبود بخشیده و بهره وری کار را افزایش می دهد.
▪نشانه های اختلالات روانشناختی و روانپزشکی مثل افسردگی، اضطراب و رفتارهای پرخاشگرانه را از آثار بی توجهی به هیجانات است بر همین اساس به محض احساس افسردگی و اضطراب و افت کارکردهای فردی و اجتماعی باید فرد به روانشناس مراجعه کند.
▪در حال حاضر ۳۱ درصد جمعیت جهان مبتلا به نوعی از اختلالات روانی یا چند اختلال روانی همزمان هستند که این آمار در ایران طبق پیمایش سال ۱۳۹۰ از هر چهار نفر و در برخی استانها از هر سه نفر، یک یا چند اختلال روان پزشکی در بین سنین ۱۵ سال به بالا ثبت شده است.
▪کنترل هیجانات مهارتی است که در تعاملات اجتماعی حاصل می شود و نباید از نظر دور داشت که اگر هیجانات مدیریت شده و آثار منفی از آن زدوده شود، می تواند در تامین سلامت روان جامعه مثمرثمر باشد.
▪متاسفانه به دلایل مختلف از جمله انگ ( برچسب) اجتماعی، مشکلات فرهنگی و باورهای نادرست نسبت به مشکلات روانشناختی و پایین بودن سواد سلامت روانی در جامعه و نبود شناخت درست از هیجانات منجر به افزایش مشکلات روانی در جامعه شده است....👇
https://www.migna.ir/news/61775/preview/
🔶با انجام این ۹کار جایگاهتون رو بالاتر ببرید
🔘۱.از خودتون بودن خجالت نکشید
🔴۲.انتظاراتتون از خودتون بالا و از بقیه پایین بیارید
🔘۳.هیچگاه طرز فکرتون رو به خاطر اینکه شبیه دیگران باشید عوض نکنید
🟣۴.به خودتان ایمان داشته باشید
🟡۵.در لحظه زندگی کنید
🔘۶.نه گفتن رو یادبگیرید
🔴۷.کاری رو انجام بدید که از ته قلب به درست بودنش ایمان دارید
🔘۸.ازمتفاوت بودن نترسید
💯۹.تو جامعه با افراد با احترام و محبت برخوردکنید
@Mignair
🔶دعوا بین زوجین اجتنابناپذیر است
🟢اما قوانینش را رعایت کنید:
🔻در جمع دعوا نکنید
🔻فقط روی مشکل تمرکز کنید
🔻به گذشته باز نگردید
🔻کنایه نزنید
🔻توهین نکنید
🔻خوب بشنوید
🔻داد نزنید
@Mignair
📸 یورونیوز: طبق یک تحقیق جهانی، ایرانیها حتی به همسایگی با ازدواجسفیدیها علاقهای ندارند.
@Mignair
🔶"تربیت جنسی" یا آموزش جنسی؟
▪تربیت بهمعنای فراهم کردن زمینههای لازم است تا در سایه آن بهتدریج استعدادهای انسان شکوفا شود، فعلیت یابد و بهسوی حد نهایی و کمال خود برسد. تربیت اقسام گوناگونی دارد که یکی از اقسام آن تربیت جنسی است که بهزعم بسیاری، سختترین قسم تربیت محسوب میشود چرا که اگر ارائه آن بهدرستی صورت نگیرد ممکن است آسیبهای فراوانی بهدنبال داشته باشد.
این تربیت عبارت است از اینکه فرد در دورههای رشد کودکی، نوجوانی و جوانی بهگونهای پرورده شود و آموزش ببیند که با جنسیت خود آشنا شود، آن را بپذیرد، قدردان وجود خود باشد و به آن افتخار کند.
در این میان برخی تربیت جنسی را مرادف با آموزش جنسی میدانند درحالی که آموزش جنسی، شرح جزئیات روابط و مراحل جنسی است اما آنچه در تربیت جنسی مطرح است ارائه مجموعه اطلاعات جسمانی، روانی، اجتماعی و دینی در مورد مسائل جنسی یا در اختیار گذاشتن اطلاعات لازم درباره مسائلی است که با غریزه جنسی کودک و نوجوان مرتبط است و هدف آن، تربیت، بر محور اخلاق جنسی است بنابراین میتوان گفت نتایجی که از تربیت جنسی حاصل میشود، پایدارتر و پرثمرتر خواهد بود چرا که منجر به رشد شخصیت اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی فرد و جامعه میشود.
🟢نکته مهم اینجاست که تربیت جنسی مانند هر تربیت اصیل دیگری باید بهجا و بهموقع صورت گیرد یعنی نه زودتر از زمانی که لازم است و نه دیرتر از آن.
این تربیت باید حتی از سالهای قبل از دبستان آغاز شود و کودک در هر مرحله از عمر خود اطلاعات جامعتری در این رابطه کسب کند، به همین خاطر والدین در این تربیت نقش کلیدی و حساسی را بهعهده دارند چرا که نخستین ارتباط کودک در بدو تولد با پدر، مادر و خانوادهاش رقم میخورد بنابراین تکتک رفتارها و انتخابهای والدین در شکلگیری شخصیت فرزندانشان تأثیرگذار است.
روابط نزدیک و صمیمانه با فرزندان خود، آگاهیهای لازم درباره دورههای مختلف سنی فرزندان، ذهنیت درست نسبت به تربیت جنسی و نحوه صحیح ارائه آن در هر بازه زمانی از جمله مواردی است که والدین در انجام این قسم از تربیت باید دارا باشند....👇
https://www.migna.ir/news/61779/preview/
🔶معنی خیانت از نظر علمی و روانشناسی
🌸 اگر با دوست، همکار، همکلاسی
یا هرکسی طوری حرف بزنی که اگر
پارتنرت اونجا بود اونطوری حرف نمیزدی
پس بدون که قطعا داری خیانت میکنی . . .
@Mignair