از پیامبر رحمت صلوات الله علیه و آله نقل شده که فرمودند:
لَوْ یَعْلَمُ الْعَبْدُ مَا فِی رَمَضَانَ لَوَدَّ أَنْ یَکُونَ رَمَضَانُ السَّنَة.
*اگر بنده خدا می دانست که در ماه مبارک رمضان چه چیزی (برکتی) نهفته است قطعا دوست می داشت که تمام سال، رمضان باشد*
بحار الانوار، ج 93، ص 346
#تفسیر_موضوعی
#شماره_دو
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
مَثَلُ الَّذينَ حُمِّلُوا التَّوراةَ ثُمَّ لَم يَحمِلوها كَمَثَلِ الحِمارِ يَحمِلُ أَسفارًا» (سوره جمعه، آیه ۵)
#آفت_تهدید_کننده_نسل_مسلمانان
🍃اسلام میخواهد این نکته را به مسلمانان در هر زمان تفهیم بکند. هر زمان هر نسلی که احساس مسلمانی کرد، باید از این #هشدار الهی بترسد؛ منتها این نکته را مستقیم نمیگوید. قرآن در این جا، با شکل بسیار ظریف و با یک تمثیل، آن را بیان میکند؛ تمثیل به #بنیاسرائیل: «مثل الّذین حمّلوا التّوریة ثمّ لم یحملوها».
🍃تورات را بر ذهن و دل و ایمان آنها سوار کردیم؛ اما بعد از گذشت زمانی، این بار معنوی و این هدایت الهی را پرتاب کردند و خودشان را از آن #محروم نمودند. آن وقت نتیجه این میشود که ظاهر، #ظاهر هدایت است؛ اما #باطن، باطن بیخبر از هدایت. نام، نام موحد؛ باطن، باطن مشرک. نام، نام مسلمان؛ باطن، باطن کافر. «کمثل الحمار یحمل اسفارا» مانند #چهارپایی که رویش کتاب گذاشته باشند؛ اما از مضمون آن هیچ اطلاعی ندارند. این، همان #هشدار به نسلهای ایمانآوردهی مسلمان است. از این بایستی ترسید.
📚منبع: بیانات رهبر معظم انقلاب، ۱۳۶۹/۰۶/۲۹.
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
بوی عطر خدا❤️
#حدیث
امام رضا علیه السلام فرمودند:
《هر کس در ماه رمضان یک آیه از کتاب خدا را قرائت کند، مثل این است که در ماه های دیگر قرآن را ختم کرده باشد》
📚بحارالانوار(ط-بیروت) ج۹۳ س۳۴۱
✅ #گلایه عابر پیاده از علامه طباطبایی
نجمه سادات طباطبایی، دختر علامه:
یک بار آشنایی ایشان را در خیابان دیده بود و #سلام کرده بود، پدرم به جواب سلام اکتفا کرده و #احوالپرسی نکرده بودند. شخصی مزبور #ناراحت شده و گله کرده بود که حاج آقا سنگین جواب داده اند.
بعداً پدرم برای رفع سوء تفاهم توضیح دادند که هر وقت از خانه بیرون می آیند تا مقصد، #نماز_نافله می خوانند و ما تا آن هنگام از این موضوع خبر نداشتیم.
📔مجله زن روز، شماره 892
قــــــرآنـــــ کتابـــــ زندگــی 📚
🦋راه تشخیص مصلحت و حفظ انسان
🦋كَتَبَ أَبُو جَعْفَرٍ علیه السلام إِلَى سَعْدٍ الْخَيْرِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ* ...إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقِي بِالتَّقْوَى عَنِ الْعَبْدِ مَا عَزَبَ عَنْهُ عَقْلُهُ وَ يُجْلِي بِالتَّقْوَى عَنْهُ عَمَاهُ وَ جَهْلَه.
🦋(الکافی، ج۸، ص۵۲)
🦋همانا خداوند عزوجل در پرتو تقوا، بنده را از آنچه عقلش به آن نمی رسد، حفظ می کند و با تقوا، کوری و جهلش را از میان می برد.
🦋این دنباله نامه ای است که امام باقر علیه السلام به سعد الخیر نوشته اند. می فرمایند:
🦋 اگر شما تقوا پیشه کنید، یعنی تکالیف الهی و شرعی خود را تشخیص دهید و طبق آن عمل کنید، از آن مشکلات، بلاها و نتایج سوئی که عقل شما قادر نبود آنها را بفهمد، تشخیص دهد و از آنها اجتناب کند برکنار خواهید ماند و نجات پیدا خواهید کرد.
🦋مثال واضحترش جایی است که انسان نمی تواند تشخیص دهد، مردد می ماند که چه کار کند و کدام مصلحت است.
🦋در این جا معیار و شاخص، بایستی تکلیف شرعی باشد. نگاه کنید ببینید آنچه تکلیف شرعی ماست و به حسب ادله شرعی برما لازم است، کدام است؟ 🦋اگر آن را عمل کردید، آن وقت خدای متعال« يَقِي بِالتَّقْوَى»، با این تقوی شما را حفظ می کند.
🦋«عَنِ الْعَبْدِ مَا عَزَبَ عَنْهُ عَقْلُهُ». عَزَبَ یعنی بَعُدَ. آن جایی که عقل در آن وجود ندارد، به آن دسترسی ندارد و نمی تواند در آن قضاوتی داشته باشد، در آنجا خداوند متعال آن ضرر را از شما دور می کند. « وَ يُجْلِي بِالتَّقْوَى عَنْهُ عَمَاهُ وَ جَهْلَه.»
🦋(تقوا) کوری او، جهالتش را از او بر می دارد و چشم او را روشن و باز می کند... این خصوصیت تقواست.
🦋شرح احادیث اخلاق مقام معظم رهبری حفظه الله، ۱۳۹۲
#شرح_احادیث
@gonbadekabood
💠〰💠〰💠〰💠
#تفسیر_موضوعی
#رهبر_قرآنی
#شماره_سه
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
«تَواصَوا بِالحَقِّ وَتَواصَوا بِالصَّبرِ» (سوره عصر، آیه ۳)
#صبر
🍃سعی کنید این ارتباطات را حفظ کنید. این زنجیرهی مبارک را، این ارتباطات را ... #حفظ_کنید؛ مصداق «وَ تَواصَوا بِالحَقِّ وَ تَواصَوا بِالصَّبر» بشوید؛ همدیگر را حفظ کنید و نگه دارید؛ مثل کوهنوردها در جاهای خطرناک که با ریسمان یکدیگر را، کمرها را، به هم وصل میکنند؛ یکی اگر پایش بلغزد، پرت نمیشود تا آخر کوه؛ وقتی به همدیگر #وصل شدند، ریسمان بستند، اگر یکی لغزید، دیگران که هنوز نلغزیدهاند، او را نگه میدارند و بالا میکشند؛ #ارتباط_و_اتّصال، اینجوری است.
🍃تَواصَوا بِالحَقِّ وَ تَواصَوا بِالصَّبر؛ هم به پیمودن راه حق یکدیگر را توصیه کنید، هم به صبر؛ صبر یعنی استقامت، ایستادگی، ثبات قدم، در مقابل حوادث تلخ نلغزیدن، نلرزیدن، مردّد نشدن؛ این عرض ما با شما است.
📚منبع: بیانات رهبر معظم انقلاب، ۱۳۹۵/۰۲/۰۱
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
22.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 به زبان بیاور !
▫️خانمی که موقع سحر مشغول درست کردن سحری برای اعضای خانواده میشود ولی همسرش مشغول نماز شب است، این خانم میتواند کاری کند که کمتر از نماز شب نباشد... .
▫️یکی از اذکار عملی بسیار مهم، تفصیل دادن است.
🏷 بیاناتی از آیتالله یزدانپناه پیرامون ذکر عملی.
🔰@hawzah_khaharan_qom
مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم