تفسیر روز شانزدهم. طه131.mp3
6M
🎙به دنیای کفار و «تمدن مادی» چشم ندوزید!
✨و لَا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَى مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِّنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ✨
#سوره_طه(131)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(16)
🔷🔸💠🔸🔷
@mirbaqeri_tafsir
تاملات قرآنی - روایی
🎙به دنیای کفار و «تمدن مادی» چشم ندوزید! ✨و لَا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَى مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَز
🔰 نظام محبت های انسان باید بر مدار امام شکل بگیرد
🔹گاه پدر و مادر می خواهند به فرزندشان خدمت کنند ولی با فرستادن شان به غرب به آنها خیانت می کنند
🔸رابطه انسان با طبیعت چگونه باید باشد
💠«وَ لَا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَى مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِّنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ وَ رِزْقُ رَبِّكَ خَيْرٌ وَ أَبْقَى»💠
🔻اصلاً چشم و نگاه سرتان و نگاه دلتان را پشت سر آن شکوفه های دنیایی که به گروه های مختلف از اهل کفر دادیم، امتداد ندهید؛ که اگر نگاهتان امتداد پیدا کرد دلتان هم می رود و مستهلک و تحقیر می شوید و در نتیجه دنباله روی می کنید. اینها امتحان و ابتلاء و فتنه آنهاست. برای شما یک روزی بهتری در نظر گرفتیم.
🔻اصلاً بنا نیست سفره ما مثل سفره آنها باشد. ما در بهشت هم برویم سفره مان مثل سفره آنها نیست سفره آنها زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا است. این ها رزق مومن و رزق بهشتی ها نیست.
🔻اگر کسی آن نگاه واسع را پیدا کرد و طرح را دید، می فهمد که مومنین یک دوران سختی دارند شاید هزار یا چند هزار سال طول بکشد و فراعنه حاکم باشند. باید بکشند و کشته بشوند و سختی ها و محاصره اقتصادی دشمن است را تحمل کنند؛ چون دوران مهلت شیطان است و به او اجازه دادند.
🔻امام آن رشته ای است که باید بر مدار آن امت ساخته بشود و روابط مالی و فرهنگی و سیاسی و خانوادگی و کل روابط براساس رحمت او باشد. اگر روح و شریعت او حاکم شد مناسبات اجتماعی و روابط انسان ها با طبیعت براساس او بود همه چیز محبت میشود.
🔻باید همه چیز بر مدار آن رشته رحامت الهی باشد. رشته رحمت خداست که محورش وجود مقدس نبی اکرم و اهل بیت هستند و تمام رابطه های دیگری که به رحمت برمی گردد از اینجا ناشی میشود. اگر رابطه فرزند با پدر و مادر از رشته محبت امام عبور نکند تاریک و ظلمانی است نه نورانی.
🔻وقتی ائمه نار خودشان را مصلح میدانند آنهایی هم که ذیل آنها قرار میگیرند نیز همه خود را مصلح می دانند. هیچ کسی هم نمیگوید که من فساد میکنم. آنها چون عهدها را زیرپا گذاشتند و رشته ای که خدا فرموده بود برقرار کنید را قطع کردند کارشان فساد میشود.
#سوره_ِطه(131)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(16)
💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢
🔘 @mirbaqeri_tafsir
تفسیر روزهفدهم. انبیاء107.mp3
7.66M
🎙وقتی زیرساخت های تمدن غرب، روابط شیطانی را جایگزین رشته رحمت الهی می کند!
✨و ما أَرْسَلْناكَ إِلاَّ رَحْمَةً لِلْعالَمينَ ✨
#سوره_انبیاء(107)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(17)
🔷🔸💠🔸🔷
@mirbaqeri_tafsir
تاملات قرآنی - روایی
🎙وقتی زیرساخت های تمدن غرب، روابط شیطانی را جایگزین رشته رحمت الهی می کند! ✨و ما أَرْسَلْناكَ إِلا
🔰وقتی زیرساخت های تمدن غرب، روابط شیطانی را جایگزین رشته رحمت الهی می کند.
🔹از مهد کودک و بیمه تامین اجتماعی تا همجنس گرایی و جایگزینی حیوانات به جای فرزند
🔸تئوری پردازی روابط شیطانی در علوم انسانی
💠وَ ما أَرْسَلْناكَ إِلاَّ رَحْمَةً لِلْعالَمينَ💠
🔻تمام روابط باید بر مدار امام باشد. اگر به همدیگر خدمت میکنیم، میجنگیم، تبری میجوییم یا تولی پیدا میکنیم، همه براساس محبت امام است. اگر همه چیز بر مدار این رحمه للعالمین شد تمام روابط عالم روابط رحمت میشود.
🔻ارتباط خود امام با همه مخلوقات براساس محبت است. خدای متعال او را با خلق محبت تربیت کرده و فرستاده است. رنج ما بر او دشوار است. رابطه حضرت با ما رابطه شفاعت و ایثار است.
🔻اگر رشته محبتی بین پدر و مادر و فرزند است، اساس این رشته شعاعی از رشته رحمت امام است. بناست همه چیز بر مدار رحمت الهی باشد؛ تمام روابط و مناسبات شعاعی از رحمت امام و رحمت الهی باشد که در امام است.
🔻محبت مادر به فرزند رشته ای از آن رحامت امام است و برای این است که میگویند آن را قطع نکن این قطع کردن با مادر، قطع کردن با امام و خدا است.
🔻در جامعه کفار این رشته را نمی بینید. حتی رابطه مادر و پدر با فرزند که رابطه محبت الهی بود هم از مدار خودش بیرون میرود. مادری که باید دامنش دامن محبت الهی باشد یک جاهایی این رشته قطع میشود؛ یعنی علاقه اش به حیوانات بیشتر از فرزند خودش است. «وَ يَقْطَعُونَ مَا أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَن يُوصَلَ»همین است.
🔻فرزندی که باید در دامن عاطفه مادر بزرگ بشود یک جامعه ای درست میکنند که از اول طفولیت بچه را در مهد کودک میگذارد؛ آیا مهد جای این رابطه رحامت را میگیرد؟ فرزندها را از پدر و مادر دور میکنند و عاطفه پدر و مادر را از بین میبرند و بعد خانه کودکان بی سرپرست درست میکنند.
🔻زیر ساخت رابطه انفاق و ایثار و مواسات مالی را به هم میزنند و بعد جای آن تأمین اجتماعی میگذارند؛ آیا این جای آن را میگیرد؟!
🔻تئوری پردازی میکنند و میگویند نیاز انسان یک طیف دارد، از نیاز انسان به همسر و جنس مخالف تا نیاز انسان به جنس موافق و اسمش را هم علم میگذارند، یعنی روابط الهی را قطع میکنند و یک روابط شیطانی جای آن میگذارند و آن را توصیف علمی میکنند و برای آن فلسفه درست میکنند؛ یعنی جامعه ای بر مدار روابط شیطانی درست میکنند بعد فلسفه اجتماعی و دانش های پشتیبان درست میکنند. این کار جبهه نفاق است.
#سوره_انبیاء(107)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(17)
💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢
🔘 @mirbaqeri_tafsir
تفسیر روز هجدهم. نور35.mp3
4.01M
🎙اجتماع جامعه شیعه حول مشکات نور نبی اکرم(ص)
✨اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ ✨
#سوره_نور(35)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(18)
🔷🔸💠🔸🔷
@mirbaqeri_tafsir
تاملات قرآنی - روایی
🎙اجتماع جامعه شیعه حول مشکات نور نبی اکرم(ص) ✨اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِ
🔰اجتماع جامعه شیعه حول مشکات نور نبی اکرم صلی الله علیه و آله
💠اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ💠
🔻از نظر جامعه شناسان، جامعه شیعه حول امام زاده ها شکل گرفته است. چرا که جامعه تجمع ارواح است و از همدلی، همفکری و همکاری پیدا می شود. هم جهتی انگیزه ها و اندیشه ها و رفتارها جامعه را می سازد. روشن است که همدلی جامعه شیعه متفاوت از جوامع دیگر است. شاید در عالم طبیعت زندگی کنند اما درحقیقت میخواستند حول یک شجره طیبه جمع شوند. آنها چراغ و نور را جستجو می کردند.
🔻این تجمع، حول آیه نور است که فرمود: «فىِ بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَن تُرْفَعَ وَ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُه» آن نور الهی در نبی اکرم (صلی الله علیه و آله) متمثل شده و طبق روایت حضرت مَثل نور هستند. این نور الهی در مرحله بعد در یک مشکات تجلی کرده است تا به عالم ما می رسد.این بیوت، بیوت انبیاء(ع) هستند. بیوت النوری هستند که نور اهل بیت در آن ها تجلی می کند تا می رسد به بیوت امام زاده ها.
🔻پس جامعه شیعی، تجمع در بیوت انبیاء و فرزندان آنان است. جامعه ای که می خواهد «فىِ بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَن تُرْفَعَ وَ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُه» زندگی کند، حول امام زاده ها جمع می شوند و از این طریق به امام(ع) خود وصل می شوند. مثلاً حول حضرت معصومه(سلام الله علیها) جمع می گردند.
🔻«رِجَالٌ لَّا تُلْهِيهِمْ تجِارَةٌ وَ لَا بَيْعٌ عَن ذِكْرِ الله».امام زاده ها هم مصداق این آیه اند. طبق روایات ذکر الله، امیرالمؤمنین(ع) است. امام ذکر الله است. این ذکر نازل می شود تا جایی که مؤمن هم در یک سطح و مقامی خاص، به عنوان ذکر مطرح می شود. یعنی توجه به مؤمن هم همان توجه به خدا می شود و کسی که به زیارت مؤمن برود به زیارت خدا رفته است. مؤمن تجلی ای از ذکر خدا می شود.
🔻حضرت عیسی در پاسخ به سؤال از اینکه با چه کسی بنشینیم فرمود: «مَنْ يُذَكِّرُكُمُ اللَّهَ رُؤْيَتُه». چنین کسی خودش ذکر الله است. کسی که در این بیوت قرار می گیرد، خودش کلمه ذکر می شود و در ظرف خودش مذکر و مشکات است. حضرت علی علیه السلام می فرماید: «الْمُؤْمِنُ يَتَقَلَّبُ فِي خَمْسَةٍ مِنَ النُّورِ مَدْخَلُهُ نُورٌ وَ مَخْرَجُهُ نُورٌ وَ عِلْمُهُ نُورٌ وَ كَلَامُهُ نُورٌ وَ مَنْظَرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِلَى النُّورِ». قلبش مشکات می شود.
#سوره_ِنور(35)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(18)
💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢
🔘 @mirbaqeri_tafsir
حقیقت شب قدر.mp3
13.92M
📼 نگاهی عمیق به حقیقت شب قدر ➕ توصیه های شب قدر (97/3/17)
🔻گزارش متنی در برنامه سمت خدا🔻
http://samtekhoda.tv3.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=4431:97-03-17----------&catid=76:mirbagheri&Itemid=300
🔷🔸💠🔸🔷
@mirbaqeri_tafsir
❇️ در شبهای قدر، خودتان را در کشتی امام حسین (ع) بیندازید و به حضرت قول بدهید که دیگر از حضرت جدا نشویم. انشاءالله حضرت ما را بپذیرند. شب قدر ما همین باشد که در کشتی حضرت سوار شویم و عمرمان را در این دریای طوفانی که هست ـ به خصوص فتنههای آخرالزمان و شرور شیطان و شیاطین انس، بدیهایی که در عالم منتشر میشود ـ در این کشتی امن باشیم.
يکي از اعمال مخصوص شبهای قدر، زيارت سيد الشهداء (ع) است. خوشا به حال کسانی که اول ماه رجب زیارت حضرت را داشته اند و نیمه رجب و نیمه شعبان را طی کردند. حالا اگر کسی این وادی ها را طی نکرده امشب نزدیک ترین راه این است که خودش را به وادی سیدالشهدا برساند و واقعا خودش را در دامن سیدالشهدا بیندازد. زیارت سید الشهدا(ع) راه میانبر است.
#شب_قدر
تفسیر روز نوزدهم.. نمل40.mp3
2.43M
🎙به نعمتهای دنیا، معجب نشویم!
✨قالَ هذا مِنْ فَضْلِ رَبِّی لِیَبْلُوَنِی أَ أَشْکُرُ أَمْ أَکْفُرُ✨
#سوره_نمل(40)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(19)
🔷🔸💠🔸🔷
@mirbaqeri_tafsir
تاملات قرآنی - روایی
🎙به نعمتهای دنیا، معجب نشویم! ✨قالَ هذا مِنْ فَضْلِ رَبِّی لِیَبْلُوَنِی أَ أَشْکُرُ أَمْ أَکْفُرُ
🔰به نعمتهای دنیا، معجب نشویم!
💠 قالَ الَّذِی عِنْدَهُ عِلْمٌ مِنَ الْکِتابِ أَنَا آتِیکَ بِهِ قَبْلَ أَنْ یَرْتَدَّ إِلَیْکَ طَرْفُکَ فَلَمّا رَآهُ مُسْتَقِرّاً عِنْدَهُ قالَ هذا مِنْ فَضْلِ رَبِّی لِیَبْلُوَنِی أَ أَشْکُرُ أَمْ أَکْفُرُ وَ مَنْ شَکَرَ فَإِنَّما یَشْکُرُ لِنَفْسِهِ وَ مَنْ کَفَرَ فَإِنَّ رَبِّی غَنِیٌّ کَرِیمٌ 💠
🔻بنا شد تخت بلقیس را قبل از اینکه خودش بیاید از صنعا و یمن بیاورند در شام. حضرت سلیمان که با اطرافیان نشسته بودند، فرمود چه کسی می تواند تخت را بیاورد؟ یکی از جنیانی که اطراف حضرت بود و خدمتگذار حضرت بود گفت قبل از اینکه از مجلس تان بلند شوید، تخت را حاضر می کنم.
🔻آیه قرآن می فرماید کسی که علمی از کتاب داشت ـ که امام صادق فرمود: یک قطره از دریا، یک اسم از حروف علم الکتاب را داشت آصف بن برخیا ـ به حضرت عرض کرد که قبل از اینکه چشم به هم بزنید، تخت را حاضر می کنم. زمین را جمع کرد، تخت سلیمان را گرفت، زمین را پهن کرد و در کمتر از یک چشم برهم زدن تخت را آورد. روایات متعدد داریم که او اسم اعظم را به کار گرفت.
🔻این یک قطره از علم کتاب بود که امام صادق فرمود: و الله کلش پیش ما است.
🔻در ادامه حضرت سلیمان عرضه می دارد «هذا من فضل ربی» این از طرف خدا است، یک. فضل است، من مستحق نیستم. بعد هم «لیبلونی» می خواهد من را امتحان کند «أَ أَشْكُرُ أَمْ أَكْفُر» من شکر گذارم یا کفران میکنم. این فرق انبیا با بقیه است. بالاترین نعمتها را هم به آنها بدهی، مُعجِب به نعمت نمیشوند، خیال نمی کنند مستحق بودند. میدانند اولا فضل است، یک. ثانیا می دانند امتحان است. این نگاه شان به نعمتهای دنیا است.
#سوره_ِنمل(40)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(19)
💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢
🔘 @mirbaqeri_tafsir
🌙 شب قدر، شب تقدیر و اندازه است. وقتی نقشه یک ساختمان بزرگ را میکشند، معلوم میشود این تیر آهن کجای ساختمان باید واقع شود. هیچوقت با تیرآهن در و پنجره ساخته نمیشود. باید یک جنس خاصی باشد تا در و پنجره شود. بنابراین هرکدام یک جایی پیدا میکنند.
این نکته مهمی است که ما توجه داشته باشیم که تقدیرمان ضمن یک نقشه کلی واقع میشود، و در آن نقشه کلی جای ما هم معلوم میشود. در آن نقشه کلی که امام ترسیم میکنند جای تک تک مؤمنین و دشمنان هم معلوم میشود.
💥 وقتی حضرت تقدیر میکند، حد ما معین میشود. آدمهایی که میخواهند زیر بنای استحکام جامعه مؤمنین باشند باید آدمهای بااستحکام و اراده خاصی باشند که تربیت شده باشند، حضرت در نقشه تقدیر کنند و یک جایی به اینها میدهند.
✅ اولین اتفاقی که در شب قدر باید نگران آن باشیم، این است که معلوم میشود ما در جبهه حضرت هستیم یا در جبهه مقابل حضرت. اینکه این رزق اولین در کدام دو دستگاه تقدیر شود. من از سر سفره شیطان رزقم را بگیرم یا از سر سفره امام؟
#شب_قدر
تفسیر روز بیستم. عنکبون41.mp3
3.69M
🎙حکایت کشورهایی که زیر چتر عنکبوتی آمریکا احساس قدرت می کنند
✨مثَلُ الَّذِینَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللّهِ أَوْلِیاءَ کَمَثَلِ الْعَنْکَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَیْتاً ✨
#سوره_عنکبوت(41)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(20)
🔷🔸💠🔸🔷
@mirbaqeri_tafsir