تفسیر روز هجدهم. نور35.mp3
4.01M
🎙اجتماع جامعه شیعه حول مشکات نور نبی اکرم(ص)
✨اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ ✨
#سوره_نور(35)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(18)
🔷🔸💠🔸🔷
@mirbaqeri_tafsir
تاملات قرآنی - روایی
🎙اجتماع جامعه شیعه حول مشکات نور نبی اکرم(ص) ✨اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِ
🔰اجتماع جامعه شیعه حول مشکات نور نبی اکرم صلی الله علیه و آله
💠اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ💠
🔻از نظر جامعه شناسان، جامعه شیعه حول امام زاده ها شکل گرفته است. چرا که جامعه تجمع ارواح است و از همدلی، همفکری و همکاری پیدا می شود. هم جهتی انگیزه ها و اندیشه ها و رفتارها جامعه را می سازد. روشن است که همدلی جامعه شیعه متفاوت از جوامع دیگر است. شاید در عالم طبیعت زندگی کنند اما درحقیقت میخواستند حول یک شجره طیبه جمع شوند. آنها چراغ و نور را جستجو می کردند.
🔻این تجمع، حول آیه نور است که فرمود: «فىِ بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَن تُرْفَعَ وَ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُه» آن نور الهی در نبی اکرم (صلی الله علیه و آله) متمثل شده و طبق روایت حضرت مَثل نور هستند. این نور الهی در مرحله بعد در یک مشکات تجلی کرده است تا به عالم ما می رسد.این بیوت، بیوت انبیاء(ع) هستند. بیوت النوری هستند که نور اهل بیت در آن ها تجلی می کند تا می رسد به بیوت امام زاده ها.
🔻پس جامعه شیعی، تجمع در بیوت انبیاء و فرزندان آنان است. جامعه ای که می خواهد «فىِ بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَن تُرْفَعَ وَ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُه» زندگی کند، حول امام زاده ها جمع می شوند و از این طریق به امام(ع) خود وصل می شوند. مثلاً حول حضرت معصومه(سلام الله علیها) جمع می گردند.
🔻«رِجَالٌ لَّا تُلْهِيهِمْ تجِارَةٌ وَ لَا بَيْعٌ عَن ذِكْرِ الله».امام زاده ها هم مصداق این آیه اند. طبق روایات ذکر الله، امیرالمؤمنین(ع) است. امام ذکر الله است. این ذکر نازل می شود تا جایی که مؤمن هم در یک سطح و مقامی خاص، به عنوان ذکر مطرح می شود. یعنی توجه به مؤمن هم همان توجه به خدا می شود و کسی که به زیارت مؤمن برود به زیارت خدا رفته است. مؤمن تجلی ای از ذکر خدا می شود.
🔻حضرت عیسی در پاسخ به سؤال از اینکه با چه کسی بنشینیم فرمود: «مَنْ يُذَكِّرُكُمُ اللَّهَ رُؤْيَتُه». چنین کسی خودش ذکر الله است. کسی که در این بیوت قرار می گیرد، خودش کلمه ذکر می شود و در ظرف خودش مذکر و مشکات است. حضرت علی علیه السلام می فرماید: «الْمُؤْمِنُ يَتَقَلَّبُ فِي خَمْسَةٍ مِنَ النُّورِ مَدْخَلُهُ نُورٌ وَ مَخْرَجُهُ نُورٌ وَ عِلْمُهُ نُورٌ وَ كَلَامُهُ نُورٌ وَ مَنْظَرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِلَى النُّورِ». قلبش مشکات می شود.
#سوره_ِنور(35)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(18)
💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢
🔘 @mirbaqeri_tafsir
حقیقت شب قدر.mp3
13.92M
📼 نگاهی عمیق به حقیقت شب قدر ➕ توصیه های شب قدر (97/3/17)
🔻گزارش متنی در برنامه سمت خدا🔻
http://samtekhoda.tv3.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=4431:97-03-17----------&catid=76:mirbagheri&Itemid=300
🔷🔸💠🔸🔷
@mirbaqeri_tafsir
❇️ در شبهای قدر، خودتان را در کشتی امام حسین (ع) بیندازید و به حضرت قول بدهید که دیگر از حضرت جدا نشویم. انشاءالله حضرت ما را بپذیرند. شب قدر ما همین باشد که در کشتی حضرت سوار شویم و عمرمان را در این دریای طوفانی که هست ـ به خصوص فتنههای آخرالزمان و شرور شیطان و شیاطین انس، بدیهایی که در عالم منتشر میشود ـ در این کشتی امن باشیم.
يکي از اعمال مخصوص شبهای قدر، زيارت سيد الشهداء (ع) است. خوشا به حال کسانی که اول ماه رجب زیارت حضرت را داشته اند و نیمه رجب و نیمه شعبان را طی کردند. حالا اگر کسی این وادی ها را طی نکرده امشب نزدیک ترین راه این است که خودش را به وادی سیدالشهدا برساند و واقعا خودش را در دامن سیدالشهدا بیندازد. زیارت سید الشهدا(ع) راه میانبر است.
#شب_قدر
تفسیر روز نوزدهم.. نمل40.mp3
2.43M
🎙به نعمتهای دنیا، معجب نشویم!
✨قالَ هذا مِنْ فَضْلِ رَبِّی لِیَبْلُوَنِی أَ أَشْکُرُ أَمْ أَکْفُرُ✨
#سوره_نمل(40)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(19)
🔷🔸💠🔸🔷
@mirbaqeri_tafsir
تاملات قرآنی - روایی
🎙به نعمتهای دنیا، معجب نشویم! ✨قالَ هذا مِنْ فَضْلِ رَبِّی لِیَبْلُوَنِی أَ أَشْکُرُ أَمْ أَکْفُرُ
🔰به نعمتهای دنیا، معجب نشویم!
💠 قالَ الَّذِی عِنْدَهُ عِلْمٌ مِنَ الْکِتابِ أَنَا آتِیکَ بِهِ قَبْلَ أَنْ یَرْتَدَّ إِلَیْکَ طَرْفُکَ فَلَمّا رَآهُ مُسْتَقِرّاً عِنْدَهُ قالَ هذا مِنْ فَضْلِ رَبِّی لِیَبْلُوَنِی أَ أَشْکُرُ أَمْ أَکْفُرُ وَ مَنْ شَکَرَ فَإِنَّما یَشْکُرُ لِنَفْسِهِ وَ مَنْ کَفَرَ فَإِنَّ رَبِّی غَنِیٌّ کَرِیمٌ 💠
🔻بنا شد تخت بلقیس را قبل از اینکه خودش بیاید از صنعا و یمن بیاورند در شام. حضرت سلیمان که با اطرافیان نشسته بودند، فرمود چه کسی می تواند تخت را بیاورد؟ یکی از جنیانی که اطراف حضرت بود و خدمتگذار حضرت بود گفت قبل از اینکه از مجلس تان بلند شوید، تخت را حاضر می کنم.
🔻آیه قرآن می فرماید کسی که علمی از کتاب داشت ـ که امام صادق فرمود: یک قطره از دریا، یک اسم از حروف علم الکتاب را داشت آصف بن برخیا ـ به حضرت عرض کرد که قبل از اینکه چشم به هم بزنید، تخت را حاضر می کنم. زمین را جمع کرد، تخت سلیمان را گرفت، زمین را پهن کرد و در کمتر از یک چشم برهم زدن تخت را آورد. روایات متعدد داریم که او اسم اعظم را به کار گرفت.
🔻این یک قطره از علم کتاب بود که امام صادق فرمود: و الله کلش پیش ما است.
🔻در ادامه حضرت سلیمان عرضه می دارد «هذا من فضل ربی» این از طرف خدا است، یک. فضل است، من مستحق نیستم. بعد هم «لیبلونی» می خواهد من را امتحان کند «أَ أَشْكُرُ أَمْ أَكْفُر» من شکر گذارم یا کفران میکنم. این فرق انبیا با بقیه است. بالاترین نعمتها را هم به آنها بدهی، مُعجِب به نعمت نمیشوند، خیال نمی کنند مستحق بودند. میدانند اولا فضل است، یک. ثانیا می دانند امتحان است. این نگاه شان به نعمتهای دنیا است.
#سوره_ِنمل(40)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(19)
💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢
🔘 @mirbaqeri_tafsir
🌙 شب قدر، شب تقدیر و اندازه است. وقتی نقشه یک ساختمان بزرگ را میکشند، معلوم میشود این تیر آهن کجای ساختمان باید واقع شود. هیچوقت با تیرآهن در و پنجره ساخته نمیشود. باید یک جنس خاصی باشد تا در و پنجره شود. بنابراین هرکدام یک جایی پیدا میکنند.
این نکته مهمی است که ما توجه داشته باشیم که تقدیرمان ضمن یک نقشه کلی واقع میشود، و در آن نقشه کلی جای ما هم معلوم میشود. در آن نقشه کلی که امام ترسیم میکنند جای تک تک مؤمنین و دشمنان هم معلوم میشود.
💥 وقتی حضرت تقدیر میکند، حد ما معین میشود. آدمهایی که میخواهند زیر بنای استحکام جامعه مؤمنین باشند باید آدمهای بااستحکام و اراده خاصی باشند که تربیت شده باشند، حضرت در نقشه تقدیر کنند و یک جایی به اینها میدهند.
✅ اولین اتفاقی که در شب قدر باید نگران آن باشیم، این است که معلوم میشود ما در جبهه حضرت هستیم یا در جبهه مقابل حضرت. اینکه این رزق اولین در کدام دو دستگاه تقدیر شود. من از سر سفره شیطان رزقم را بگیرم یا از سر سفره امام؟
#شب_قدر
تفسیر روز بیستم. عنکبون41.mp3
3.69M
🎙حکایت کشورهایی که زیر چتر عنکبوتی آمریکا احساس قدرت می کنند
✨مثَلُ الَّذِینَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللّهِ أَوْلِیاءَ کَمَثَلِ الْعَنْکَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَیْتاً ✨
#سوره_عنکبوت(41)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(20)
🔷🔸💠🔸🔷
@mirbaqeri_tafsir
تاملات قرآنی - روایی
🎙حکایت کشورهایی که زیر چتر عنکبوتی آمریکا احساس قدرت می کنند ✨مثَلُ الَّذِینَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ
🔰حکایت کشورهایی که زیر چتر عنکبوتی آمریکا احساس قدرت می کنند!
🔸در دستگاه ولایت طاغوت انسان به غیرخدا ارجاع داده می شود
💠مثَلُ الَّذِینَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللّهِ أَوْلِیاءَ کَمَثَلِ الْعَنْکَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَیْتاً وَ إِنَّ أَوْهَنَ الْبُیُوتِ لَبَیْتُ الْعَنْکَبُوتِ لَوْ کانُوا یَعْلَمُون ➖إنَّ اللّهَ یَعْلَمُ ما یَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ مِنْ شَیْء وَ هُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ 💠
🔻الآن خیلی از کشورها هستند که با اتکا به آمریکا احساس قدرت می کنند این همان «مَثَلُ الَّذينَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ أَوْلِياءَ» است. زیر چتر اولیاء طاغوت می روند و خیال هم می کنند که خیلی خیمه محکمی است.
🔻قرآن اول می گوید فراعنه را ببینید. قوم عاد و ثمود را ببینید که ما چگونه آنها را نابود کردیم. یکی را بردیم وسط دریایی که می گفت «هذِهِ الْأَنْهارُ تَجْري مِنْ تَحْتي»و او را در آب خفه کردیم، یکی را در زمین فرو بردیم و بعد می فرماید آنهایی که غیر خدا اولیایی برای خودشان انتخاب می کنند مثل عنکبوتی است که برای خودش خانه ای درست کرده است و در وسط آن می نشیند و برای خودش شبکه ای دارد و فرماندهی می کند، شکار می کند و برای زمستان خودش ذخیره میکند «وَ إِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنْكَبُوتِ لَوْ كانُوا يَعْلَمُونَ» ای کاش می دانستند که پایه ی این بنیاد چقدر سست است.
🔻خداوند در ادامه یک هشداری می دهد که برای ما هم است مایی که مبتلا به شرک خفی هستیم. می فرماید «إِنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ ما يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ مِنْ شَيْءٍ» خداوند می داند شما در دل تان چه کسی را صدا می زنید.
➖واقعا وقتی گرسنه می شوید به سفره تکیه می کنید یا به رزق الله؟!
➖به پول خدا تکیه می کنید یا به خدا؟!
➖چون جیبتان پر از پول است آرامید یا چون با خدا هستید آرام هستید؟!
➖وقتی پای تان را به زمین می گذارید به خدا تکیه می کنید یا به سفتی زمین؟!
🔻شما به تمام چیزهایی که تکیه می کنید همان بیت العنکبوت هستند، که اصلش ولایت اولیاء طاغوت است. اگر انسان از ولایت طاغوت و از بتکده بیرون برود، فقط به خدا تکیه می کند. وقتی در محیط ولایت طاغوت باشی آنها تو را به غیر خدا ارجاع می دهند.
🔻در دستگاه حضرت امیر هیچ وقت انسان به آب و خورشید و زمین ارجاع داده نمی شود؛ اما در دستگاه اولیاء طاغوت همیشه ارجاعات به سمت اینهاست. شما الآن تمدن های مادی را ببینید، غیر از اسباب شما را به چیزی ارجاع می دهند؟!
#سوره_ِعنکبوت(41)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(20)
💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢
🔘 @mirbaqeri_tafsir
تفسیر روز بیست و یکم. روم 33.mp3
5.31M
🎙دائما مثل فردی باشیم که در هواپیما است و شرایط اضطراری اعلام کرده اند!
✨و إِذا مَسَّ النَّاسَ ضُرٌّ دَعَوْا رَبَّهُمْ مُنیبینَ إِلَیهِ ثُمَّ إِذا أَذاقَهُمْ مِنْهُ رَحْمَةً إِذا فَریقٌ مِنْهُمْ بِرَبِّهِمْ یشْرِكُونَ✨
#سوره_روم(32)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(21)
🔷🔸💠🔸🔷
@mirbaqeri_tafsir
تاملات قرآنی - روایی
🎙دائما مثل فردی باشیم که در هواپیما است و شرایط اضطراری اعلام کرده اند! ✨و إِذا مَسَّ النَّاسَ ضُرّ
🔰چگونه حالت اضطرار دائمی نسبت به خداوند داشته باشیم؟
🔹دائما باید مثل فردی باشیم که در هواپیما است و شرایط اضطراری اعلام کرده اند!
🔸حقیقت مرگ چیست؟
💠«وَ إِذا مَسَّ النَّاسَ ضُرٌّ دَعَوْا رَبَّهُمْ مُنیبینَ إِلَیهِ ثُمَّ إِذا أَذاقَهُمْ مِنْهُ رَحْمَةً إِذا فَریقٌ مِنْهُمْ بِرَبِّهِمْ یشْرِكُونَ» 💠
🔻گاهی خدا حالت اضطرار را پیش می آورد و ما خودمان به سوی ایجاد آن حال نمی رویم. انسان را می میرانند و اسباب را از او می گیرند. مگر مرگ چیست؟ مگر مرگ غیر از این است که اسباب (چشم و گوش و زبان) از ما گرفته می شود. مگر تا به حال این ها کاره ای بودند؟! چون ما به این اسباب تکیه داریم خیلی آن را جدی گرفتیم ولی آن را از ما می گیرند.
🔻یک موقع «موتوا قبل أن تموتوا» خودمان این اسباب ها را از کار می اندازیم می گوییم شما که کاره ای نیستید و خلعشان می کنیم و از این بتکده بیرون می رویم، مهاجرت می کنیم و موحد می شویم. ما شرک های خفی داریم که به اسباب تکیه می کنیم و باید این شرک ها از ما برداشته بشود.
🔻خداوند متعال کسی است که هر مخلوقی در شرایط اضطرار وقتی امیدش از اسباب قطع می شود، او را می یابد. ما باید دائما در حالت انقطاع باشیم یعنی دائما مثل کسی باشیم که درکشتی نشسته و کشتی اش غرق شده است یا مثل فردی باشیم که در هواپیما است و شرایط اضطراری اعلام کرده اند. ما باید همیشه احساس کنیم که اسباب بیکاره است.
🔻ما به اسباب تکیه می کنیم و اسباب برای ما غفلت می آورد. گاهی خداوند این اسباب را می برد و ما خدا را پیدا می کنیم.خدا می فرماید مواظب باشید وقتی دوباره اسباب آمد غافل نشوید. خدا گله می کند و می فرماید این حالت اضطرار خود را دائم حفظ بکنید.
🔻اگر حالت اضطرار دائم حفظ شد انسان از اسباب عبور می کند و مسبب الاسباب را پیدا می کند. اگر خداوند ما را در شرائط اضطرار قرار داد و در آن شرائط خدا را پیدا کردیم مواظب باشیم هیچ گاه آن شرائط را از دست ندهیم.
#سوره_ِروم(32)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(21)
💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢 💢
🔘 @mirbaqeri_tafsir
تفسیر روز بیست و دوم. فاطر15.mp3
3.93M
🎙فقر، طریق سیر در درجات توحید!
✨يا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ✨
#سوره_فاطر(13-15)
#تفسیر_روزانه_قرآن_کریم(22)
🔷🔸💠🔸🔷
@mirbaqeri_tafsir