eitaa logo
آموزش پژوهش و نگارش علمی
1.5هزار دنبال‌کننده
546 عکس
22 ویدیو
559 فایل
نویسنده: مهدی محقق فر موضوع: ۱ -آموزش پژوهش و نگارش علمی با تاکید بر علوم حوزوی (تجربه نویسنده در کارگاه ها و ارزیابی ها) ۲- معرفی برخی فعالیت های علمی پژوهشی تراز ۳- ارائه متون انگیزه بخش در امر پژوهش ارتباط با نویسنده @Mohagheghfar
مشاهده در ایتا
دانلود
ضرورت وفای به عهد و پیمان احترام به پیمان و لزوم عمل به آن ریشه فطری دارد. هر انسانی لزوم عمل به پیمان را در نخستین مدرسه تربیت، یعنی فطرت و سرشت انسانی می آموزد و از آن الهام می گیرد. کودکان در آغاز زندگی، با سرشت پاک خود، عمل به پیمان را لازم می دانند. پیمان شکنی را نکوهش می کنند و از پیمان های توخالی برخی پدران و مادران ناراحت می شوند. در عین حال، کودکان با این احساس، رشد می کنند. به خاطر فطری بودن این اصل در جامعه انسانی، نقض عهد و پیمان شکنی از رذایل اخلاقی شمرده می شود و ضربات شکننده و جبران ناپذیری بر شخصیت و انسانیت فرد، وارد می سازد و در صحنه های سیاسی، هیچ چیز رسواتر از پیمان شکنی نیست. تنها ملتی عزیز است که به تعهدات خود عمل کنند و آنها را محترم بشمارند. قرآن مجید، دستور می دهد تا به عهد و پیمان خود پیوسته وفادار باشیم و بدانیم که در برابر خدا مسئولیم. و می فرماید: وَ بِعَهْدِ اللّهِ أَوْفُوا ذلِکُمْ وَصّاکُمْ بِهِ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ. (انعام: 152) به عهد الهی وفا کنید. این چیزی است که خداوند شما را به آن سفارش کرده است تا متذکر شوید. و نیز می فرماید: وَ أَوْفُوا بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ کانَ مَسْوءُلاً. (اسراء: 34) به پیمان های خود وفادار باشید زیرا از پیمان ها سؤال خواهد شد. و در آیه دیگری هم آمده است: وَ الَّذینَ هُمْ ِلأَماناتِهِمْ وَ عَهْدِهِمْ راعُونَ؛ آنان (مؤمنین) به امانت و عهد و پیمان خود وفادارند». (مؤمنون: 8) این سه آیه جایگاه پیمان را در قرآن روشن می سازد و اهمیت ویژه آن را بیان می کند. نادیده گرفتن پیمان ها، جز خودخواهی و بی اعتنایی به حقوق دیگران و سبک شمردن شخصیت آنها علتی ندارد و افراد خودخواه و پیمان شکن از دید پیامبر اکرم نکوهش شده اند. چنان که ایشان فرموده است: «لا دینَ، لِمَن لا عهدَ له؛ آن کس که به پیمان خود وفادار نیست، مسلمان نیست.
۲۸ آذر ۱۳۹۸
یک نمونه دیگر :
۲۸ آذر ۱۳۹۸
وقتی انسان دچار خطا و لغزش می¬گردد براساس فطرت درونی که خداوند حکیم در نهاد وی نهاده است به دنبال رشد و کمال و سعادت حقیقی است. از این رو از خطا و لغزش خود که او را از راه سعادت دور می¬کند سخت پشیمان می¬شود و از این رو که خداوند مهربان بهتر از هر کسی حال بنده خود را درک کرده و از آن آگاه است و برای این¬که بنده حق خود را از منجلاب گناه بیرون کشد باب توبه را باز نموده و آنان را به توبه فرا می¬خواند. از آن¬جا که می¬فرماید: «وَ تُوبُوا إِلَی اللّهِ جَمیعًا أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»؛ (نور،31) «ای مؤمنان همگی با پیمودن راه خدا به سوی او باز گردید، باشد که سعادتمند شوید.» همچنین در آیات و روایات معصومین(علیه¬السلام) به اهمیت و ضرورت مسأله توبه تأکید فراوان شده است. بنابراین توبه از اموری است که همه مسلمانان باید به آن توجه نموده تا بتوانند توبه کامل و اثرگذاری به درگاه حق کنند.
۲۸ آذر ۱۳۹۸
ضرورت وفا کردن به عهد و توبه کردن را نوشته اند در حالیکه قصد این بوده است که بفرمایند تحقیق درباره وفای به عهد و توبه (با عناصر استفهام مشخص و قید تحقیق معین درباره وفای به عهد و توبه) چرا اهمیت دارد.
۲۸ آذر ۱۳۹۸
۲۹ آذر ۱۳۹۸
۲ دی ۱۳۹۸
در کارگاه نگارش امروز دوستانم نمونه ای از مقاله کوتاه خواستند که به شرح زیر تقدیم کردم. امیدوارم مفید باشد. 👇
۲ دی ۱۳۹۸
۲ دی ۱۳۹۸
۲ دی ۱۳۹۸
هدایت شده از mahdi mohagheghfar
👆انواع تالیفات رجالی سیّد محمّد باقر واحدی واعظ* ـــــــــــــــــــ *یکی از فراگیران کارگاه¬آموزشی نگارش علمی، موسسه عالی فقه و معارف اسلامی قم، با اندکی تصرف
۲ دی ۱۳۹۸
کارورزی 👆 با دقت در مقاله «انواع تالیفات رجالی»: اولاً تحلیل کنید شیوه بسط در هر یک از بندهای پشتیبان چیست. دوم اینکه سعی کنید هر بند پشتیبان را که از حد متعارف کوتاه¬تر است بیشتر بسط دهید.
۲ دی ۱۳۹۸