هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
🌺صلوات بر جواد الائمه علیه السلام
♦️اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى عَلَمِ التُّقَى وَ نُورِ الْهُدَى وَ مَعْدِنِ الْوَفَاءِ وَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحْيِكَ اللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّى فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ
🌹پروردگارا درود فرست بر محمد بن على (حضرت امام جواد) كه نشانه و مثل اعلاى تقوى و خدا پرستى است و نور هدايت و ارشاد خلق و معدن اهل وفا و پيرو ساير صاحبان تزكيه نفس و جانشين اوصياى پيغمبر اكرم و امين بر اسرار وحى توست پروردگارا پس چنانكه خلق را تو بواسطه او از گمراهى به راه هدايت آوردى و از وادى حيرت جهالت نجات دادى و هر كه لايق هدايت بود بواسطه او ارشاد كردى و هر كس قابل تزكيه نفس بود روحش را تزكيه و صفا دادى پس اى خدا درود فرست بر او بهترين درودى كه بر احدى از اولياء و دوستان خاصت و ساير اوصياى پيغمبر اكرمت فرستادى كه تو اى خدا صاحب عزت و اقتدار و حكمت بى نهايتى.
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
🌺ميلاد امام جواد عليه السلام
🌺عمر مبارك امام رضا (علیهالسلام) به چهل و هفت سال رسیده بود و عقربه تاریخ، سال 195 هجری را نشانه میرفت ولی هنوز امام نهم متولد نشده بود .
🌺مسئله جانشینی امام رضا (علیهالسلام) اصحاب و شیعیان حضرت رضا (علیهالسلام) را متاثر كرده بود. این اندوه زمانی به فزونی رفت كه فرقه واقفیه كه بنا به دلایل مادی و تصرف سهم امام و عدم بازگرداندن آن به حضرت رضا(علیهالسلام)، قائل به غیبت امام كاظم(علیهالسلام) شده بودند، و در تبلیغات خویش نداشتن فرزند پسر از سوی امام رضا (علیهالسلام) را دلیل بر ادعای موهوم خود میدانستند؛ تا جایی كه یكی از همین افراد در نامهای خطاب به حضرت رضا علیهالسلام نوشت:
تو چگونه امام هستی در حالی كه فرزندی نداری!
حضرت در پاسخ فرمودند: تو از كجا میدانی كه فرزندی ندارم، به خدا سوگند روزها و شبها سپری نمیشود مگر این كه خداوند فرزند پسری را به من عنایت فرماید كه حق و باطل را از هم جدا سازد.(1)
🌺همچنین یكی از یاران به حضرت عرض میكند:
امام پس از تو كیست؟
آن حضرت فرمودند: فرزندم .
سپس گفت: كسی كه فرزند ندارد چگونه جرات آن را دارد كه بگوید فرزندم؟
راویِ همین حدیث گوید: چند روز سپری نشده بود كه امام جواد(علیهالسلام) به دنیا آمد.(2)
همچنین "ابن قیام واسطی" از فرقه واقفیه كه امامت حضرت رضا(علیهالسلام) را قبول نداشت، نزد آن حضرت آمد و به قصد عیبجویی حضرت گفت:
آیا میشود كه دو امام در یك مقطع زمانی با هم باشند؟
🌺حضرت رضا(علیهالسلام) فرمود: نه مگر آن كه یكی از آن دو صامت (خاموش) باشد .
ابن قیام گفت:
پس چطور برای تو صامتی نیست؟
امام فرمود: چرا . به خدا سوگند خداوند برای من (فرزندی) قرار میدهد كه حق و حقخواهان را استواری میبخشد و باطل و باطل خواهان را نیست و نابود میكند. (3)
🌺تولد مبارك امام جواد (علیهالسلام) نه تنها پایانبخش دلهرههای شیعیان و افشای نیت فرصتطلبان و سودجویانی چون فرقه واقفیه بود، بلكه آغاز فصل نوینی از تاریخ ائمه اطهار علیهم السلام است.
🌺شیخ طوسی از احمد بن محمد عیاش در كتاب انوار البهیه 10 رجب سال 195 هجری را روز ولادت حضرت دانسته است(4)
🌺برخی تولد حضرت را در شب جمعه و برخی روز جمعه ذكر كردهاند.
در این میان، فرازی از دعای ناحیه مقدس نیز ولادت آن امام را در ماه رجب تایید مینماید آنجا كه حضرت صاحب الامر علیه السلام میفرمایند:
"اللهم انی اسئلك بالمولدین فی رجب محمدبن علی الثانی و ابنه علی بن محمد المنتخب
🌺داستان تولد امام جواد علیهالسلام
علامه مجلسی(ره) در جلاءالعیون مینویسد: ابن شهر آشوب به سند معتبر از حكیمه خاتون دختر امام موسی كاظم(علیهالسلام) روایت میكند كه:
روزی برادرم حضرت رضا(علیهالسلام) مرا طلبید و فرمود: ای حكیمه امشب فرزند مبارك خیزران متولد میشود و باید تو در وقت تولد او حاضر باشی.
من در خدمت آن حضرت ماندم، چون شب فرا رسید امام رضا علیه السلام مرا با خیزران(مادر حضرت جواد علیه السلام) و زنان قابله به حجره آورد و چراغی نزد ما افروخت و از حجره بیرون رفت و در را بر روی ما بست .
🌺حكیمه خاتون(عمه امام جوادعلیه السلام) میافزاید: خورشید امامت با به دنیا آمدنش حجره را نورانی كرد. بر آن حضرت پرده نازكی چون جامه احاطه كرده بود و نوری از حضرت ساطع میشد . چون نور مبین را در دامن گرفتم، آن پرده حائل را از خورشید جمالش دور كردم و با جامهای مطهر پوشاندمش. حضرت امام رضا(علیهالسلام) به حجره آمد و آن گوشواره امامت را از ما گرفت و در گهواره عزت و كرامت گذاشت و آن مهد شرف و عزت را به من سپرد و فرمود: از این گهواره جدا مشو .
🌺چون روز سوم ولادت فرا رسید، امام جواد(علیهالسلام) دیده حقیقتبین خویش را به آسمان گشود و به سوی راست و چپ نظر كرد و به زبان فصیح ندا داد:
"اشهد ان لا اله الا الله و اشهد ان محمداً رسول الله ."
چون این حالت غریب را از آن نور دیده، مشاهده كردم، به خدمت حضرت رضا(علیهالسلام) شرفیاب شدم و آنچه دیده و شنیده بودم را به خدمت حضرت عرض كردم .
حضرت فرمود: پس از این، عجایب بسیاری را مشاهده خواهی كرد(5)
📚پی نوشت:
1) اصول كافی، ج 1
2) اصول كافی، ج1، ص 286 .
3) اصول كافی، ج1، 321
4) الكافی، ج1، ص492/ موسوعة الامام الجواد، ج1
5) منتهی الامال، ج2
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
🌴به مناسبت ولادت #حضرت_جواد علیه السلام
🔹اقدامات حضرت امام جواد علیه السلام برای تثبیت امامت خود.
در خانواده امام هشتم، و محافل شیعیان، از حضرت جواد علیه السلام به عنوان مولودی با برکت یاد می شد. این شهرت نیز ریشه در کلام خود امام هشتم علیه السلام دارد که بارها این مسئله را یادآور شدند.
فضای زمانی امامت حضرت جواد علیه السلام سختی های خاص خود را داشت. خردسالی حضرت و اختناق حاکم از سوی مامون و معتصم فضا را برای فعالیت حضرت محدود کرده بود.
حضرت جواد علیه السلام در چند جهت برای اثبات حقانیت خود و آشکار کردن تزویر مامون و معتصم کوشش می کردند. بخشی از اقدامات حضرت در این مسیر عبارتند از:
1️⃣. طراحی و ابتکار بحث آزاد
مقام معظم رهبری رهبری حضرت جواد را مبتکر بحث آزاد آزاد اجتماعی می دانند.
"مبتکر بحث آزاد اجتماعی امام جواد صلواتاللهعلیه است. البته قبل از امام جواد هم در زمان ائمه بحث زیاد میشد، اما اینیکه حالا بنشینند جمعا صحبت کنند امام جواد اول بار این کار را کردند."
بحث حضرت با یحیی ابن اکثم ، همچنین بحث ایشان در باره خلفا و محدوده بریدن دست سارق معروف است.
2️⃣.استدلال به امامت خود
حضرت بارها با استناد به آیات قران کریم به امامت خود استدلال کردند. " علی بن اسباط می گوید: امام جواد (که سن کم داشت) به طرف من می آمد و من به قامت و قیافه او می نگریستم، تا وقتی به شهر خود رفتم، بتوانم شکل و شمایل آن حضرت را برای دوستانم توصیف کنم، در این فکر بودم که آن حضرت نشست و فرمود: حجت خدا در امامت مانند حجت او در نبوت است، خدا در قرآن (آیه 13 مریم) می فرماید: (و آتیناه الحکم صبیا: و فرمان نبوت را در کودکی به او (یحیی) دادیم). و (در آیه 22 یوسف) می فرماید: (و لما بلغ اشده آتیناه حکما و علما: و هنگامی که یوسف به مرحله بلوغ و قوت رسید، ما (حکم) و (علم) به او دادیم).
و (در آیه 15 احقاف) می فرماید:
(و لما بلغ اشده و بلغ اربعین سنة: و هنگامی که به مرحله بلوغ و قوت رسید و به هنگامی که به چهل سالگی رسید … )
بنابراین (طبق قرآن) هم رواست که (حکمت) در کودکی به امام داده شود، چنانکه رواست (حکمت) درچهل سالگی به او داده شود.
3️⃣. ارایه معجزه
ابوهاشم جعفری می گوید: همراه امام جواد (ع) به مسجد مسیب رفتیم، در آنجا درخت سدری بود که خشک و بدون برگ شده بود، امام جواد (ع) آب طلبید و پای آن درخت ریخت، آن درخت در همان سال سبز و خرم شد و میوه داد.
و همراه آن حضرت وارد شبستان آن مسجد شدیم آن حضرت در آن مسجد به طور مستقیم رو به قبله به نماز ایستاد و ما به او اقتدا کردیم.
#حضرت_جواد
#موسی_سلیمانی
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
احادیث مناسبتهای ماه رجب- مبلغان237.pdf
601.3K
#احادیث_مناسب_ماه_رجب
#مقالات_و_مناسبت_ها
#میلاد_امام_جواد_ع
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballegh
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
تحلیل سیرۀ علمی-فرهنگی امام جواد(ع)-مبلغان237.pdf
734.5K
#تحلیل_سیره_علمی_فرهنگی_امام_جواد_ع
#مقالات_و_مناسبت_ها
#میلاد_امام_جواد_ع
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballegh
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
سخنرانی مناسبتهای دهه دوم رجب المرجب-مبلغان237.pdf
736.7K
#سخنرانی_مناسبتهای_دهه_دوم_رجب_المرجب
#مقالات_و_مناسبت_ها
#میلاد_امام_جواد_ع
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballegh
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
نکته ها و مناسبتهای ماه رجب- مبلغان225.pdf
807.4K
#نکته_ها_و_مناسبتهای_ماه_رجب
#مقالات_و_مناسبت_ها
#میلاد_امام_جواد_ع
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballegh
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
نگاهی به زندگانی امام جواد(ع)-مبلغان225.pdf
476.4K
#نگاهی_به_زندگانی_امام_جواد_ع
#مقالات_و_مناسبت_ها
#میلاد_امام_جواد_ع
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballegh
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
فضائل و مناقب«ریحانه»؛مادر امام جواد(ع)-مبلغان253.pdf
1.11M
#فضائل_و_مناقب_ریحانه_مادر_امام_جواد_ع
#مقالات_و_مناسبت_ها
#میلاد_امام_جواد_ع
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballegh
❤️ نامه ی امام رضا علیه السلام به امام جواد علیه السلام
امام جواد علیه السلام در بخشندگی معروف بود. زمانی که از منزل بیرون می آمد، نیازمندان منتظرِ او بودند و مسیر خروج او را از منزل می دانستد و در آن مسیر اجتماع می کردند تا امام جواد به آنها کمک کند.
بعضی از خدمتکاران، گاهی امام جواد علیه السلام را از درب دیگری از منزل خارج می کردند تا با فقیران روبرو نشود. چون این خبر به امام رضا علیه السلام رسید، نامه ی زیر را به فرزندش نوشت:
«ای اباجعفر [کنیه ی امام جوادعلیه السلام، «اباجعفر» است و نشانه ی احترامِ او نزد پدر است]، به من خبر رسیده که وقتی می خواهی از منزل خارج شوی، بعضی از خدمتکاران، تو را از بابُ الصغیر خارج می کنند، و این فقط بخاطر بُخل آنهاست و می خواهند خیری از تو به کسی نرسد. من تو را به حقّ خودم بر تو، قسم می دهم که فقط ورود و خروجت از باب الکبیر باشد. و هرگاه خواستی خارج شوی، سکه های طلا و نقره همراه داشته باشی، و هیچ کس نباشد که از تو چیزی بخواهد مگر این که به او بدهی.
و از عموهایت اگر کسی از تو چیزی خواست، کمتر از پنجاه دینار ندهی، و البته اگر بیشتر خواستی بدهی اختیار با خودت است. و از عمّه هایت اگر کسی از تو چیزی خواست، کمتر از بیست و پنج دینار ندهی، و البته اگر بیشتر خواستی بدهی اختیار با خودت است. من می خواهم که خداوند مقام تو را رفیع گرداند، بنابراین انفاق کن و از فقر نترس.» (کافی، ج 4، ص 43، ح 5).
محمد ذکاوت صفت ـ قم ـ 22 بهمن 1400
11.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ققنوس در آتش و خون، نقاشی که سید ممد خاتمی درصفحه شخصی خود گذاشت چه معنی دارد؟!
#حتما_ببینید
✅کانال منشورات تبلیغ
@mobaleghan
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
✅ #جهاد_تبیین (۱۱)
🌳🌲چرا عالمان دینی «بقیه الله ها» روشنگری نمیکنند؟
[سوره هود (11): آيه 116]
فَلَوْ لا كانَ مِنَ الْقُرُونِ مِنْ قَبْلِكُمْ أُولُوا بَقِيَّةٍ يَنْهَوْنَ عَنِ الْفَسادِ فِي الْأَرْضِ إِلاَّ قَلِيلاً مِمَّنْ أَنْجَيْنا مِنْهُمْ وَ اتَّبَعَ الَّذِينَ ظَلَمُوا ما أُتْرِفُوا فِيهِ وَ كانُوا مُجْرِمِينَ (116)
پس چرا در قرون قبل از شما، صاحبان علم و قدرتى نبودند تا مردم را از فساد در زمين باز دارند، مگر گروه كمى از كسانى كه از ميان آنان نجاتشان داديم، و ستمگران دنبالهرو و دلبستهى مال و مقامى شدند كه در آن مست و سركش شده بودند و آنان مردمى مجرم و گناهكار بودند.
🌳🌲آیه الله جوادی آملی تفسير سوره ذاريات جلسه 20 (1395/11/06)
﴿اتَّقُوا فِتْنَةً﴾ که اين فتنه فقط شامل ستمکاران نميشود، بلکه همه را ميگيرد، حالا بايد ديد که آن چه فتنهاي است که عدهاي که بايد امر به معروف و نهي از منکر کنند نکردند، وظيفه خود را انجام ندادند دامنگير آنها شده است. در بخشهايي از قرآن کريم که بحثهاي آن قبل از گذشت، فرمود اينها که ﴿أُولُوا بَقِيَّةٍ﴾ هستند ﴿فَلَوْ لا كانَ مِنَ الْقُرُونِ مِنْ قَبْلِكُمْ أُولُوا بَقِيَّةٍ يَنْهَوْنَ عَنِ الْفَساد﴾ ذيل آيه اين مطلب ثابت شد که اين لقب «بقيّة الله» در نظام خلقت بالاصاله برای اهل بيت مخصوصاً وجود مبارک وليّ عصر است؛ اما بالتّبعِ وليّ عصر شاگردان آنها هم «بقيّة الله» هستند. ، فرمود اينها ﴿أُولُوا بَقِيَّةٍ﴾ هستند، در اديان سابق، شرايع سابق علما را ميگفتند: ﴿أُولُوا بَقِيَّةٍ﴾ چون اينها هستند که ميمانند، فرمود چرا «اولوا بقيّه»اي نبودند در برابر اينها که جلوي فضاي مجازي يا حقيقي را بگيرند ﴿فَلَوْ لا كانَ مِنَ الْقُرُونِ مِنْ قَبْلِكُمْ أُولُوا بَقِيَّةٍ يَنْهَوْنَ عَنِ الْفَساد﴾ فرمود آنها که «بقيّة الله» هستند ؛اينها بايد جلوي فضاي مجازي را بگيرند، به نظر ما جلوي فضاي حقيقي را بگيرند اين فضا فضاي حقيقي است که دامنگير خيلي از جوانها شده است. فرمود چرا «بقيّة الله»هاي جامعه جلوي اين فضاي مجازي را نميگيرند ، اين گونه از فِتن ﴿لا تُصيبَنَّ الَّذينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً﴾ اگر «اولوا بقيّة»؛ يعني «بقيّة الله»ها يعني شاگردان «بقية الله» يعني مصاديق «الْعُلَمَاءُ بَاقُونَ مَا بَقِيَ الدَّهْر»، اينها اگر قيام کردند و چنين فتنهاي بيايد يقيناً ذات اقدس الهی اينها را حفظ ميکند و گرنه اگر ـ خداي ناکرده ـ اينها هم به وظيفه خود عمل نکنند، اين طور ميشود.
✍️#جبعلی_بازیاد
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan