شهادت امام جواد ۹۷.mp3
8.46M
#روضه_امام_جواد_علیه_السلام
🎤 حجت الاسلام #استادمیرزامحمدی
.
🔸شب شهادت امام جواد (علیه السلام)
🔹شنبه ۲۰ مرداد ماه ۱۳۹۷
.
تهران-هیات ریحانه الحسین سلام الله
@huddath_al_hussain_ir
May 11
🌷﷽؛
☄ تفاوت صحت نماز و قبولى نماز ☄
🍀 دو واژه براى بسيارى از مردم درست روشن نشده است و آن واژه صحت و قبولى است. صحت آنجا به كار مى رود كه عمل شرايط لازم را دارا باشد و واژه قبول در آن جا به كار مىرود كه از كمال آداب لازم برخوردار باشد. بنابراين آن جا كه واژه قبول نشدن یک عمل مطرح مى شود، نه اين است كه نبايد انجام داد و يا بعداً بايد آن عمل را قضا نمود.
🍀 مثلًا در روايت آمده است: كسى كه شراب بخورد نمازش تا چهل روز قبول نمىشود، بعضى از مردم از روايت فوق چنين برداشت كرده اند كه چهل روز اعمالشان باطل است، پس بهتر آن است كه در اين مدت نماز نخوانند، در حالى كه نمازشان در اين مدت از كمال لازم برخوردار نيست نه اين كه صحيح نيست.
🍀 به عبارت ديگر: صحت عمل غير از قبولى عمل است، چه بسا عملى صحيح است لكن مقبول نيست.
احكام دو دقيقه اى، ص: 76
#احکام_نماز
#نماز
#منبرک
#کوتاه
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
☄ مرکز تخصصی نماز ☄
@namazmt
﷽؛
🌸 از اهمیت دادن معصومین به نماز اول وقت بگویید تا انگیزه نماز اول وقت پیدا کنم؟ 🌸
به چند نمونه اشاره مي نمائيم:
1. حضرت علی عليه السلام فرمودند : «رسول خدا (صلی الله علیه و آله) هيچ چيز را نه شام و نه غير آن را، بر نماز مقدم نمي داشت؛ هرگاه وقت نماز فرا مي رسيد، رسول خدا (صلی الله علیه و آله) ديگر نه خانواده را مي شناخت و نه دوست صمیمی.» 1
2. امیرالمؤمنین در جنگ صفين، مشغول نبرد بود و ميان دو جناح درگير، مرتب به خورشيد نگاه مي كرد. ابن عباس عرضه داشت: يا على چرا ايستاده اى (و نمى جنگى)؟ فرمود: منتظر دخول وقتم تا نماز بخوانيم؟! «ابن عباس» گفت: آيا اكنون وقت اين حرفها است، در حالى كه ما به كار جنگ مشغوليم؟ امام فرمود: « براى چه چيز مى جنگيم؟ مگر نه جنگ ما براى نماز است.» 2
1 - (مجموعه ورام ؛ ج2 ؛ ص78)
2 - (إرشاد القلوب إلى الصواب، ج2، ص 217)
#پرسمان_نماز
#نماز
#کوتاه
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
🌻 مرکز تخصصی نماز 🌻
@namazmt
🌹 ﷽؛
🌸🌼 آيا در زمان رسول خدا، عبارت (اَشهَدُ اَنَّ عَلیّا وَلیُّ الله) در اذان ذکر می شد؟
🍃 1. ابتدا باید گفت که شهادت بر ولایت و امامت امیرالمؤمنین در اذان شیعه مستحب است و بنابر اتفاق همه مراجع بزرگوار تقلید شیعه، جزء اذان نیست.
🍃 امام صادق (علیه السلام) فرمودند: هر كس «لااله الا الله محمد رسول الله» مي گويد، علي اميرالمومنين نيز بگويد . اين روايت دلالت بر استحباب شهادت به ولايت پس از شهادت به توحيد و رسالت در همه مواضع دارد چه در اذان باشد چه در غير اذان.
🍃 2. همچنین شیعه دلایلی در دست دارد که نشان می دهد، اقرار به ولایت علی (علیه السلام) در اذان و اقامه، بین اصحاب رسول خدا ( صلی الله علیه و آله) موجود بوده و ایشان نیز آن را تایید نموده اند.
🍃 سلمان فارسی در اذان و اقامه به ولایت امیرمؤمنان علی (علیه السلام) شهادت می داد. روزی يكى از اصحاب به محضر حضرت رسول اكرم (صلی الله علیه و آله) رسيد و عرض كرد: يا رسول اللّه! امروز موضوعى را شنيدم كه پيشتر نشنيده بودم. پيامبر فرمود: آن موضوع چيست؟ علی (علیه السلام) نيز شهادت داد و مى گفت: (اَشهَدُ اَنَّ عَلیّا وَلیُّ الله). حضرت در پاسخ فرمود: خبر خوبى شنيدى!
(توجّه: این ماجرا بعد از حجة الوداع و پس از ماجرای غدیر رخ داده است)
🍃 یكی از اصحاب نزد پیامبر آمده و عرض كرد: ای رسول خدا! ابوذر در اذان بعد از شهادت به رسالت، به ولایت علی نیز شهادت می دهد و می گوید: اشهد ان علیا ولی الله. پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمودند: همین گونه است. مگر سخن مرا در غدیر خم فراموش كرده اید كه گفتم هر كس من مولای او هستم پس علی (علیه السلام ) مولای او است؟ هر كس پیمان را بشكند قطعا به خودش آسیب رسانده است.
🍃 3. شهادت به ولایت امیرالمؤمنین مطابق آیات قرآن است. چرا که قرآن ایشان را ولیّ مؤمنین معرفی نموده است: «إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ هُمْ راكِعُون» ؛ «تنها سرپرست شما خدا و رسول او و كساني هستند كه ايمان آورده اند. كساني كه نماز را به پای مي دارند و در حال ركوع زكات مي دهند»، كه به تصريح شيعه و سني بر امام علی (علیه السلام ) تطبيق شده است.
#پرسمان_نماز
#نماز
#منبرک
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
❇ مرکز تخصصی نماز ❇
@namazmt
آموزههای تربیتی فرزند پروری
1. برخورد کریمانه با کودک و نوجوان
در هندسه معرفتی قرآن، اصل کرامت وجودی انسان، که ناشی از مقام خلیفهاللهی اوست، زیرساختیترین اصل تربیتی است. و لقد کرمنا بنیآدم...(اسرا/70). بنابراین تمامی هنجارها و رفتارهای تربیتساز کودک و نوجوان، میبایست مبتنی بر این نگاه صورت پذیرد. قرآن، آنجا که از فرزندخواندگی سخن به میان میآورد، سفارش میکند که آنها را به نام و نسبشان، بخوانید تا کرامتشان حفظ شود.
ادْعُوهُمْ لِآبَائِهِمْ هُوَ أَقْسَطُ عِنْدَ اللَّهِ فَإِنْ لَمْ تَعْلَمُوا آبَاءَهُمْ فَإِخْوَانُکمْ فِی الدِّینِ وَمَوَالِیکمْ...(آنها را به نام پدرانشان بخوانید که این کار نزد خدا عادلانهتر است؛ و اگر پدرانشان را نمیشناسید، آنها برادران دینی و موالی شما هستند.) احزاب/7
2. آموزش حیا و تربیت جنسی کودک
اگرچه غریزه جنسی در کودک، ضعیف است اما حریم باز و اتاق خواب بدون قانون والدین، زمینه بیداری زودهنگام این قوه حیوانی را در کودک نابالغ و نوجوان در آستانه بلوغ فراهم میسازد. خداوند در آیه 58 سوره نور، بهمنظور پیشگیری از بلوغ زودرس و بروز انحرافات جنسی بر آموزش حریمنگهداری و تقویت حس حیامندی در کودک تأکید دارد.
ای کسانی که ایمان آوردهاید، باید کسانی که برده ملکی شمایند و کسانی از شما که به حد بلوغ نرسیدهاند (هنگام ورود به مسکن شخصی شما) سه بار (در سه وقت) اجازه بگیرند (و سرزده وارد نشوند)، قبل از نماز صبح و هنگام ظهر که لباسهای خود را وامینهید و پس از نماز عشا که (این اوقات) سه وقت خلوت شماست، گذشته از این (سه وقت) بر شما و بر آنها گناهی نیست (که بدون اجازه وارد شوند، زیرا) آنها پیوسته (بر حسب ضرورت معاشرت) به دور شما میچرخند (یا شما با یکدیگر کار و رفت و آمد دارید و طلبیدن اذن مشکل است). این گونه خداوند آیات (احکام) را برای شما بیان میکند و خداوند دانا و مصلحتدان است.
3. آشناسازی کودک و نوجوان با اصول دینداری
قرآن در یک خطاب کلی به اهل ایمان میفرماید: یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَکمْ وَأَهْلِیکمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ (تحریم/6) [ای کسانی که ایمان آوردهاید، خود و خانواده خود را از آتشی که هیزم آن مردم و سنگها هستند نگه دارید].
تقوی از مصدر وقایه به معنای خویشتنداری و خودنگهداری است. عرب به سپر میگوید: وقایه. ترجمانی چون پرهیزکاری، برحذرداشتن، خداترسی و...همه از لوازم و فروعات مفهوم تقوا هستند نه اصل مفهوم.
بر مبنای این آیه، پدر ومادر مومن نمیتواند و نباید نسبت به تعلیم معارف دین به فرزندان، کوتاهی بورزند. پیامبران و اولیای الهی در منشها و گویشهای خود با فرزندان، همواره ایشان را به اصول عقاید دینی همچون مبدأ و معاد توجه دادهاند. در این باب، تنها به دو آیه اشاره میکنیم:
آیه اول) وَإِذْ قَالَ لُقْمَانُ لِابْنِهِ وَهُوَ یعِظُهُ یا بُنَی لَا تُشْرِک بِاللَّهِ إِنَّ الشِّرْک لَظُلْمٌ عَظِیمٌ (لقمان/13) [(به خاطر بیاور) هنگامی را که لقمان به فرزندش -در حالی که او را موعظه میکرد- گفت: «پسرم! چیزی را همتای خدا قرار مده که شرک، ظلم بزرگی است.»]
آیه دوم) وَصَّی بِهَا إِبْرَاهِیمُ بَنِیهِ وَیعْقُوبُ یا بَنِی إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَی لَکمُ الدِّینَ فَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ (بقرة/132) [و ابراهیم و یعقوب (در واپسین لحظات عمر،) فرزندان خود را به این آیین، وصیت کردند؛ (و هر کدام به فرزندان خویش گفتند:) «فرزندان من! خداوند این آیین پاک را برای شما برگزیده است؛ و شما، جز به آیین اسلام [= تسلیم در برابر فرمان خدا] از دنیا نروید!»]
4. آموزش احکام و فروعات شریعت به فرزندان
والدین در کنار تعلیم اصول دین، میبایست دستورات و احکام شرایع آسمانی را نیز به فرزندان خود آموزش دهند. صرف آموزش هم به تنهایی کافی نیست بلکه طبق آیه زیر، پافشاری، تأکید، مراقبت و صبر و حوصله بر اجرای تکالیف الهی اعضای خانواده نیز لازم است: وَأْمُرْ أَهْلَک بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ عَلَیهَا (طه/132) [خانواده خود را به نماز فرمان ده؛ و بر انجام آن شکیبا باش!]
5. مشورت و احترام به رأی و نظر فرزندان
یکی از پیامهای غیرمستقیم ماجرای ذبح حضرت اسماعیل (ع)، مشورتخواهی و تکریم فرزند است: هنگامی که با او به مقام سعی و کوشش رسید، گفت: «پسرم! من در خواب دیدم که تو را ذبح میکنم، نظر تو چیست؟» گفت: «پدرم! هرچه دستور داری اجراکن، به خواست خدا مرا از صابران خواهی یافت!»(صافات 102/-103)
6. تقویت حس مسئولیتپذیری، شهامت و درایت در فرزندان
ماجرای به آب افکندن حضرت موسی (ع)، توسط مادرش صفورا، از نقطهنظر تربیتی، دربردارنده پیامهای متعدی است از جمله: تقویت حس مسئولیتپذیری فرزند، ایجاد روحیه اعتماد به نفس در فرزند، مهرورزی نسبت به برادر، شجاعت، هوشمندی و درایت در انجام مسئولیت.
مادر به
دخترش، «عائده» مأموریت میدهد که وقتی من صندوقچه برادرت را به آب افکندم، آن را تعقیب کن و از دور مراقبش باش!: وَقَالَتْ لِأُخْتِهِ قُصِّیهِ فَبَصُرَتْ بِهِ عَنْ جُنُبٍ وَهُمْ لَا یشْعُرُونَ (القصص/11) و (مادر موسی) به خواهر او گفت: «وضع حال او را پیگیری کن!» او نیز از دور ماجرا را مشاهده کرد در حالی که آنان (فرعونیان) بیخبر بودند.
دختر، از پی صندوقچه رفت و دید فرعون و همسرش، موسی را از آب برگرفتند.
این تفحص و تلاش تا آنجا ادامه یافت که خواهر دریافت فرعونیان در جستجوی دایهای برای کودک شیرخوار هستند. این دختر فکور و شجاع، با هوشمندی ستودنی، جلو میرود و آنها را به دایه ای که همان مادر است، رهنمون میشود.
إِذْ تَمْشِی أُخْتُک فَتَقُولُ هَلْ أَدُلُّکمْ عَلَی مَنْ یکفُلُهُ (طه/40) در آن هنگام که خواهرت (در نزدیکی کاخ فرعون) راه میرفت و میگفت: «آیا کسی را به شما نشان دهم که این نوزاد را کفالت میکند (و دایه خوبی برای او خواهد بود)!»
داستان حضرت یوسف (ع)، به تنهایی حاوی پیامها و رهنمودهای نکته آموز تربیتی است. ما در اینجا در ضمن چند عنوان، به تبیین آنها میپردازیم.
7. توجه به بازی و تفریح کودک
بازی و سرگرمی، حق طبیعی کودک است که دست حکیمانه خلقت، در نهاد وی به ودیعت نهاده است. والدین نباید به بهانه کثرت مشغله، ترس از اتفاقات حین بازی و...کودک را از این حق غزیزی محروم کنند. از طریق همبازی شدن با کودک، میتوان کنترل خشم، مهرورزی، همکاری و تعاون، مهارت آموزی، رعایت حقوق دیگران (همبازی) و... را به کودک آموخت. در این خصوص تنها به دو آیه از قرآن اشاره میکنیم:
در داستان یوسف (ع)، برادر حسود، برای پیادهسازی نقشه شوم خود، می بایت یوسف (ع) را از پدر دور میکردند. و پدر که نسبت به حس حسادت ایشان به یوسف (ع)، واقف بود، مخالف میکرد. اما تنها سلاح منطقی فرزندان که حضرت یعقوب (ع) را تسلیم خواسته آنها کرد، تأکید برادران بر نیاز کودک به تفریح و بازی است از این رو با این استدلال، خطاب به پدر بیان داشتند:
أَرْسِلْهُ مَعَنَا غَدًا یرْتَعْ وَیلْعَبْ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ (یوسف/12) فردا او را با ما (به خارج شهر) بفرست، تا غذای کافی بخورد و تفریح کند؛ و ما نگهبان او هستیم!»
از این آیه نکته دیگری هم مستفاد است و آن اینکه بهتر است تفریح و ورزش ترجیحاً در فضای آزاد و سبز صورت گیرد، که بر جنبههای روانی شادابی و سلامت جسمانی فرزندان بیافزاید.
8. پرهیز از هر گونه تبعیض میان فرزندان
ریشه بسیاری از بزههای اخلاقی فرزندان در بزرگسالی ناشی از تبعیض و عدم رعایت عدالت در محبت ورزی بدانهاست. در آسیب شناسی رفتار حضرت یعقوب نبی (ع) نسبت به یوسف (ع) و سایر فرزندان، باید گفت دوست داشتن افراطی پدر نسبت به فرزند، و اظهار عملی آن در پیش چشم دیگر اعضای خانواده، آتش حسادت، حقد و کینه را در آنها شعله ور ساخت سرانجام کردند آنچه کردند.
9. بدآموزی مطلقاً ممنوع!
در داستان پیش گفته، برادران یوسف (ع) وقتی او را به چاه افکندند، با خود اندیشیدند که در پاسخ پدر، دلیلی باورپذیر بیابند. ناگهان این سخن پدر که گفت: «اگر او را ببرید، غمگین میشوم و میترسم که از او غافل شوید وگرگ او را بخورد»(یوسف/13)، فرایادشان آمد و اتفاقاً همین گفته پدر را توجیهی مناسب برای سرپوش نهادن بر توطئه شومشان، انگاشتند.
10. گذشت و چشم پوشی یک راهبرد تربیتی
قالُوا یا أَبانَا اسْتَغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا إِنَّا کُنَّا خاطِئِینَ قالَ سَوْفَ أَسْتَغْفِرُ لَکُمْ رَبِّی إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ (یوسف/ 98 و 97)
گفتند: پدر، از خدا آمرزش گناهان ما را بخواه که ما خطاکار بودیم. گفت به زودی برای شما از پروردگارم آمرزش میطلبم که او غفور و رحیم است.
حضرت یعقوب (ع) به هنگامی که آنها نزد او اعتراف به گناه و اظهار ندامت کردند و تقاضای استغفار نمودند، میگوید: بعداً برای شما استغفار خواهم کرد و ظاهراً همانگونه که در روایات وارد شده هدفش این بوده است که انجام این تقاضا را به سحرگاهان شب جمعه که وقت مناسبتری برای اجابت دعا و پذیرش توبه است، به تأخیر اندازد. (6)
این راهبرد در زمانی کارایی دارد که کودک خود قبل از هر چیز، از رفتار اشتباهش اظهار ندامت کند در غیر این صورت، ممکن است به عصیان بیشتر وی بینجامد.
منابع:
1. المیزان فی تفسیر القرآن، علامه طباطبایی
1. المفردات فی غریب القرآن، راغب اصفهانی.
2. التحقیق فی کلمات القرآن، حسن مصطفوی.
3. تربیت کودک در جهان امروز، احمد بهشتی
#قرآن
#سبک_زندگی
#تربیت
#تربیت_فرزند
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
قال الباقر(علیه السلام)
لا فَضيلَةَ كالجِهادِ ، ولا جِهادَ كمُجاهَدَةِ اَلهَوي .
فضيلتي چون جهاد نيست ، و جهادي چون مبارزه با هواي نفس نيست.
تحف العقول ص 286
پیامبر اکرم(ص) وقتی رزمندگان از جنگ بازمیگشتند.حضرت به استقبال رفتند و فرمودند:مَرْحَباً بِقَوْمٍ قَضَوُا اَلْجِهَادَ اَلْأَصْغَرَ وَ بَقِيَ اَلْجِهَادُ اَلْأَكْبَرُ قِيلَ يَا رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ مَا اَلْجِهَادُ اَلْأَكْبَرُ قَالَ جِهَادُ اَلنَّفْسِ .فروع کافی،ج۵،ص۳۸
آفرين بر گروهى كه جهاد كوچكتر را انجام دادند؛ و حال آنكه جهاد بزرگتر باقى مانده است.
گفته شد: اى رسول خدا! جهاد بزرگتر چيست؟
فرمود: جهاد و مبارزه با نفس (خويشتن).
💠اما جهاد با نفس یعنی چه؟
قبل از آن نقدمه ای عرض کنم.نا عادت داریم گناهان بزرگ را میبینیم ولی گناهان کوچکتر را نمیبینیم.تا میگویند گناه نکن سریع میگوییم مگر از دیوار مردم بالا رفته ام.
می بخور منبر بسوزان مردم آزاری نکن
می گوییم حق الناس گردنت نباشد و اصلا قبول نداریم غیبت و فحش و توهین و تهمت و... هم گناه است.
در جهاد با نفس هم همینطور است.
تا می گویند جهاد با نفس ما سریع یاد مرحوم رجبعلی خیاط یک نامحرم یکجا ما را دعوت به گناه کند و ما فرار کنیم فقط و فقط همین جهاد با نفس است.ولی همه ی قضیه این نیست.
ما همه ی زندگی عرصه ی جهاد با نفس است.
♦️چند تا مثال بزنیم.
۱)کسانی که وسواس دارند مطیع هوای نفسند.خدا گفته اینطور آب بکش ولی اینها ده بیست بار آب می کشند.
۲)مردسالاری و زن سالاری پیروی از هوای نفس است.
مرد دوست دارد که همیشه غذای گرم و خانه مرتب و خانم لباسهایش رو بشوید و سر این قضیه گاهی زن را کتک میزمد و مجبور میکند این کار را بکند در صورتی که اسلام گفته مرد حق ندارد این کار را بکند.مرد اگر تحمل کرد و این کار را نکرد می شود جهاد با نفس
آقایان معتقدند که اصلا مرد دست به سیاه و سفید نزند در خانه.اگر به همسرش کمک کرد با نفس خود جهاد کرده است.
خانم هم اگر در خانه کار کند و غذا بپزد و خانه را مرتب کند و ... می شود جهاد با نفس.
زن دوست دارد برود سر کار و گردش و تفریح و...
چون تا شوهر غر میزند نفس میگوید ول کن وظیفه ی شرعی تو که نیست پر رو شده.برو سر کار،برو خانه ی فامیلهات اما زن پا روی نفس بگذارد و این کارها را بکند.
علامه طباطبایی(ره) وقتی همسرش مرد به پهنای صورت اشک میریخت این پیرمرد ۷۰ ساله.
گفتند آقا شما عالمید و مجتهد و سنی از شما گذشته برای شما زشت است.علامه در جواب فرمود:نمیدانید که چه شخصیتی بود.اگر او نبود من نمیتواتستم المیزان را بنویسم.در طدل زندگی کاری نکرد که من بگویم ای کاش این کار را نمیکرد.من مدام در اتاق مشغول کتابت بودم.بدون این که مزاحم شود میدانست من چای زیاد میخورم.مرتب به من سر میزد و بدون سر و صدا به من رسیدگی میکرد.
این زن هوای نفس را کشته بود.
بعضی ها ایراد نگیرند آقا اسلام چرا گفته زن کار نکند و ... این برنامه ی حداست تا ما را ببرد در عرصه ی جهاد با نفس.
۲)این که من شغلی دارم حتما باید پسرم شغل من را پیشه کند.طوری که من روست دارم لباس بپوشد.دختر و پسرم با کسی که من دوست دارم ازدواج کند.
یک موقع فرد مشکل اخلاقی و ... دارد این بحثش جداست ولی اینکه بگوید باید با فلانی ازدواج کنی چون من میگویم این هوای نفس است.
اگر فرزندمان در عرصه ی انتخاب شغل،همسر،سبک زندگی و...اگر راه خلاف شرع نمیرود ما تحمیل سلیقه نباید بکنیم
این مشکلات بعد از ازدواج هم ادامه دارد.مادر زن ها و پدر زن های عزیز چه مشکلاتی که برای داماد به وجود نمی آورند چون مطیع نفس هستند.فکر میکنند باید دخترشان از دخترخاله کم نیاورد.باید باز مطیع مادر باشد و این هوا پرستی زندگی دختر را به باد می دهد.
همینطور مادر شوهر ها و پدر شوهر های عزیز فکر می کنند مالک پسر هستند.هی دخالت هی دخالت.می کویند پسر بزرگ کردیم خیرش برسد به دختر مردم.انگار پسر گوسفند است بزرگ کردم چاق شود و گوشتش را بخورم.
۳)چقدر با هوا پرستی سهم ارث همدیگر را خوردند.به هم ظلم کرده اند و زندگی هم را خراب کرده اند.
هوای نفس گاهی در امور دینی در ما رخنه می کند و در اجرای دین و مراسمات هم خدا را مد نظر نداریم.بلکه سلیقه ی شخصی خودمان را اعمال می کنیم.و اصلا خدا را نمیبینیم.
گویا خدا در این آیه با غصه و بغض کرده و حزن به ما می گوید:
أَفَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَٰهَهُ هَوَاهُ وَأَضَلَّهُ اللَّهُ عَلَىٰ عِلْمٍ وَخَتَمَ عَلَىٰ سَمْعِهِ وَقَلْبِهِ وَجَعَلَ عَلَىٰ بَصَرِهِ غِشَاوَةً فَمَن يَهْدِيهِ مِن بَعْدِ اللَّهِ ۚ أَفَلَا تَذَكَّرُونَ
آیا دیدی کسی را که معبود خود را هوای نفس خویش قرار داده و خداوند او را با آگاهی (بر اینکه شایسته هدایت نیست) گمراه ساخته و بر گوش و قلبش مُهر زده و بر چشمش پردهای
افکنده است؟! با این حال چه کسی میتواند غیر از خدا او را هدایت کند؟! آیا متذکّر نمیشوید؟! جاثیه/۳۵
بعد می گوییم من نماز میخوانم،روزه میگیرم،خمس میدهم و مسجد می آیم ولی باز زندگیم لذت بخش نیست.
این یعنی مطیع هوای نفس هستیم
#اهل_بیت
#امام_باقر
#جهاد_با_نفس
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20