💠پارچه های چروک
هر وقت خواستی پارچه ای را بخری آن را در دست خود مچاله و بعد رها کن، اگر چروک برنداشت جنس خوبی دارد.
حال، ماجرای ما آدم ها هم از همین قرار است. آدم هایی که بر اثر فشارها و مشکلات، شیوه شان عوض شده و اخلاق و رفتارشان تغییر کرده و چروک برمی دارند، جنس خوبی ندارند. اما جنس پیامبر(ص) جنس خوبی بود.
فرمود: «هیچ پیامبری به قدر من اذیت نشد و آزار ندید.»
اما همین پیامبر(ص) هیچ گاه خم به ابرو نیاورد و هیچ گاه شیوه و شخصیتش تغییر نکرد، چون تار و پود شخصیت او با نخ آیات قرآن کریم بافته شده بود. در حقیقت اخلاق پیامبر(ص) اخلاق قرآن بود؛ و قرآنی زندگی می کرد.
بیاییم ما هم پیامبر(ص) را اسوه ی خود قرار داده، براساس قرآن کریم مشی و مشق کنیم.
📚کتاب سلوک باران – حجت الاسلام محمد رضا رنجبر
#منبرک
#تمثیلات
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از توصیه های قرآن برای بالا بردن ایمان بحث سفر کردن و دیدن جای جای زمین است.
انسان وقتی میخواهد سفری برود آماده میشود.ماشین را چک میکند،پول و وسایل مورد نیاز راه برمی دارد.دفترچه ی بیمه و...
برلی سفری که شاید یک هفته یا کمتر و بیشتر طول بکشد
ما یک سفر طولانی داریم که هنه مجبوریم برویم و زمانش هم مشخص نیست.
پس ما که برای یک سفر چند روزه انقدر برنامه ریزی میکنیم آیا به فکر سفر آخرت هستیم؟؟؟
امام حسن مجتبی(ع):
إِسْتَعِدَّ لِسَفَرِكَ وَ حَصِّلْ زادَكَ قَبْلَ حُلُول أَجَلِكَ.
برای سفرت، خود را آماده کن و توشة راهت را پیش از فرا رسیدن ساعت مرگ خود فراهم نما. (منتهیالآمال، «علمیة اسلامیه»، ج ١، ص ٢٣٣)
امام جعفرصادق(علیهالسلام)»:
اَكثِرِالزّادَ فَإنَّ السَّفَر بَعیدٌ!
همراه خود توشه و ساز و برگ را زیاد بردار که سفر، طولانی و دور و دراز است! (بحار، ج ١٣، ص ٤٣٢)
امام محمدباقر(علیهالسلام)»:
لَن یَنجُوَ عَنِ المَوتِ غَنِیٌّ بِمالِهِ وَ لا فَقیرٌ لِاِقلالِه.
نه آدم ثروتمند میتواند با مال خود از مرگ رهائی یابد و نه فقیر تنگدست به خاطر بینواییاش راه نجاتی از آن خواهد داشت. (مواعظ صدوق، ص ١٠٣)
اسکندر مقدونی موقع مرگ دستش مشت بود ک از اطرافیان پرسید در دست من چیست؟؟؟هر کسی جوابی داد و اسکندر مشتش را باز کرد و گفت ببینید من که این همه کشور گشایی داشتم و خزائن جواهرات و سکه های طلا هیچ چیز با خودم نمیبرم.
بهترین توشه برای آخرت چیست؟؟؟
وَتَزَوَّدُوا فإنَّ خَيْرَ الزَّاد التَّقْوَى﴾ [ سورة البقرة،ءاية 1۹۷
وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ سوره قصص آیه ۸۳
دو معنای تقوا
♦️اگر از تمتم اعمال ما فیلم برداری کنند و شب برای خانواده پخش کنند از اعمتل خکد جختلت نکشیم
♦️طبق فرموده ی امام صادق(علیه السلام) خداوند تو را حاضر ببیند جایی که راضی است و غایب ببیند جایی که راضی نیست
#منبر_ترحیم
#تقوا
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
قالب های بیان احکام(۴)
💠شيوه پرسش و پاسخ💠
يكى از راههاى ايجاد انگيزه، بيان معارف دينى به روش پرسش و پاسخ است به طورى كه با طرح سؤال، انگيزه جواب خواهى در وجود كودكان و نوجوانان ايجاد شود و با آوردن جواب آن، در مسير تربيتى و دينى هدايت و آماده عمل به احكام مورد نيازشان شوند.
در كلاسدارى كودكان و نوجوانان و بخصوص جوانان، جذب كردن مخاطب پيش از بيان احكام بسيار اهميت دارد و جذب نمودن اين قشر غالبا زمينه سازى مى خواهد. بكارگيرى روش پرسش و پاسخ اين زمينه را به شكل مطلوبى فراهم مى سازد.
بعلاوه، اين روش يكى از بهترين روشها براى استفاده به موقع از توان فكرى و اندوخته هاى علمى متربيان نيز هست.
توجه به اين نكته ضرورى است كه در اين شيوه آموزشى، تدريجى سؤال نمودن و حركت از مطالب آسان و مورد نياز به سوى نكات مهمتر در بيان احكام كاملاً ضرورى است و حتما بايد سطح فكر، قدرت فهم و شرايط سنى، علمى، فرهنگى، اقتصادى و اجتماعى كودكان و نوجوانان را در نظر گرفت. در اينجا فرض را بر بيان احكام براى نوجوانانى قرار مى دهيم كه تازه پا به سن بلوغ مى گذارند، و به عنوان نمونه سؤالاتى را با معيارهاى فوق مطرح نموده و در جوابها از نكات تربيتى و احاديث ائمه عليهم السلام و سخنان بزرگان دين نيز استفاده مى نمائيم تا ضمن بيان احكام، از موعظه و نصيحت آنها نيز غافل نشده باشيم
♦️نمونه♦️
مكلف كيست؟ كسى كه بايد به گلبرگ تكليف عمل كند، گلى را در نظر بگيريد كه پنج برگ دارد، مكلف معناى اين 5 برگ را بايد بداند.
1. واجب؛ يعنى چه؟ يعنى بايد، مثل حجاب و نماز كه انجام آنها لازمه رسيدن به سعادت است.
2. حرام؛ يعنى؟ ممنوع و نبايد، مثل غيبت و دروغگوئى كه انجام ندادن وترك آنها باعث رسيدن به سعادت و خوشبختى است.
3. مكروه؛ يعنى؟ ناپسند، مثل خوردن غذاى داغ كه انجام دادنش مانع رسيدن به درجات برتر سعادت است.
4. مستحب؛ يعنى؟ بهتر، مثل شستن دستها پيش از غذا كه انجام آن درجات سعادت و جايگاه بهشتى انسان را افزايش مى دهد.
5. مباح؛ يعنى؟ مساوى، مثل دوچرخه سوارى و راه رفتن كه سرانجام آن تأثيرى در تسريع يا كندى حركت به سوى سعادت انسان ندارد.
#روش_تبلیغ
#شیوه_بیان_احکام
#قالب_بیان_احکام
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
احکام خوردنی و نوشیدنی(۴)
🍷نشستن بر سر سفره ی شراب🍷
تمام مراجع:نشستن بر سر سفره ای که شراب در آن قرار دارد حرام است.
فرقی ندارد کجای سفره شراب گذاشتند.
حتی اگر خودش شراب نخورد و حتی اگر خودش چیزی نخورد نشستن بر سر این سفره حرام است
#احکام
#خوردنی_و_نوشیدنی
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
اول. ماجرا از کجا آغاز شد؟
طرح سهمیهبندی بنزین و افزایش قیمت آن، از مدتها قبل در دستور کار دولت قرار داشت، اما هر بار به دلایل مختلف با آن مخالفت میشــد و به مرحلــه اجرا در نمیآمد. امسال اما از ســویی با توجه به تشدید فضای تحریمی علیه ایران، و از سویی دیگر افزایش بیرویه مصرف بنزین، دولت مجددا این طرح را در دســتور کار قرار داد. به گفته آقای رئیسجمهور، در سال ۹۲ (یعنی شروع آغاز به کار دولت اول آقای روحانی) ۵۶ میلیون لیتر بنزین در روز تولید میشــد کــه این رقم در ســال ۹۸ به ۱۰۷ میلیون لیتر در روز رســید. مصرف بنزین در سال گذشته و امسال، با رشــد ۱۰ درصدی همراه بود و آنگونه که آقای روحانی به آن اشاره کردند، با همین روند، در سال ۱۴۰۰،مجددا میبایست کشور واردکننده بنزین شــود. برای همین) و (البته دلایل دیگر) دولت تصمیم به اجرای طرح سهمیهبندی بنزین گرفت.
فارغ از بحثهای کارشناسانه پیرامون این موضوع که آیا زمان کنونی، مقطع مناســبی برای انجام این طرح بود یا نه، اجرای شتابزده این طرح، موجب بروز اعتراضاتی در این زمینه شد. به گفته احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز جمعه گذشته، به هنگام ملاقات مســئوالن نظام با رهبر انقلاب به مناسبت والدت پیامبر اکرم(ص) )و امام صادق (ع)، ایشان خطاب به رئیسجمهور میگویند، اگر میخواستید چنین کنید، چند روز زودتر یارانهای را که به مردم وعده داده بودید، به حسابشان واریز میکردید. رهبر انقلاب در ادامه تأکید کردند که حالا هم ظرف یکــی دو روز وجه مورد نظر را به حساب مردم واریز کنید. این اتفاق اما متأسفانه نیفتاد و اشرار و آشوبطلبان نیز که مترصد فرصتی برای ضربه زدن به کشور بودند، از روز شنبه وارد معرکه شدند و برخی از شهرها را به ناامنی کشاندند.
دوم. موضع رهبر انقلاب در قبال این موضوع چه بود؟
کمتر از ۲۴ ساعت از شروع آشوبها در کشــور، رهبر انقلاب، صبح روز یکشنبه (۲۶ آبان)، در ابتدای درس خارج فقه خود، نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند. بیانات رهبر انقلاب چهار محور اساسی داشت:
اول اینکه «اولا وقتی یک چیزی مصوبه سران کشور هست، آدم باید با چشم خوشیبینی به او نگاه کند، بنده در این قضیه سررشته ندارم، یعنی تخصص این کار را ندارم، گفتــم هم به آقایان... من صاحبنظر نیستم، لکن اگر سران سه قوه تصمیم بگیرند، من حمایت میکنم.»
دوم اینکه «یقینا بعضی از مردم از این تصمیم یا نگران میشوند یا ناراحت میشوند یا به ضررشان اســت یا خیال میکنند به ضررشان است، به هر تقدیر ناراضی میشوند، لکن آتش زدن به فلان بانک، این کار مردم نیســت، این کار اشرار اســت؛ این را باید توجه داشت... این مفاسد هیچ مشکلی را درست نمیکند، جز اینکه علاوه بر هر مشکلی که هست، ناامنی را هم اضافه میکند. ناامنی بزرگترین مصیبت برای هر کشوری است، برای هر جامعهای است، اینها قصدشان این است.»
سوم اینکه «مسئولین هم البته دقت کنند، مواظبت کنند، هرچه ممکن است از مشکلات این کار کم کنند... چون الان گرانی هست، بنا باشد باز اضافه بشود گرانی، خب این برای مردم خیلی مشکلات درست میکند؛ باید مراقبت کنند. این مراقبتها را اینها بکنند، مســئولین حفظ امنیت کشور هم به وظایفشان عمل کنند.»
و نهایتا اینکه «مردم عزیز ما هم که خوشبختانه در قضایای گوناگون این کشور بصیرت خودشان را، آگاهی خودشان را نشان دادند، بدانند که این حوادث تلخ از ناحیه کیســت و چگونه است، این آتش زدن و خراب کردن و ویران کردن و دعوا کــردن و ناامنی ایجاد کردن مال چه کسی است؛ این را بفهمند، توجه کنند؛ که میفهمند هم مردم، ملتفتاند؛ و از اینها فاصله بگیرند.»
سوم. چرا رهبر انقلاب چنین موضعی گرفتند؟
این موضع رهبر انقلاب موجب واکنشهای مختلفی شد. برخی آن را ستودند و شجاعانه و مروتآمیز معنا کردند و برخی دیگر نیز این موضع رهبر انقلاب را عجیب دانســتند و انتظار چنین موضعی را نداشتند. شــاید یکی از دلایل اصلی عدم انتظار این موضع رهبر انقلاب کمتوجهی به «منطق حکمرانی» ایشــان باشــد.
در منطــق حکمرانی رهبر انقــلاب، یکی از پایههای اساســی تداوم حاکمیت، «حفظ ســاختارهای رسمی» است. حفظ ســاختارهای رســمی و مکانیســمهای طراحی شده قانونی، آنقــدر برای رهبر انقــلاب از اهمیت برخوردار اســت که هرکجا ببینند این ســاختارها به بهانهای در حال مخدوش شدن اســت، بلافاصله وارد میدان میشــوند. البته تأکید بر ســاختارهای قانونی و پایبندی به آنهــا، در دل خود پایبندی بــه «مردمســالاری» را هــم دارد.
در همین ماجرا، مصوبه ســران ســه قوه و نه دولــت - هر چنــد دولت و رئیسجمهــور در آن نقــش محوری دارند- یعنی مصوبــهای که دو ضلعش نمایندگان مســتقیم مردم هســتند. این همان منطق ورود مقتدرانه رهبر انقلاب در ماجرای فتنه ۸۸ اســت. در فتنه ۸۸، برخی افراد به بهانه دروغین تقلب در انتخابات، ساختارهای رسم
ی و قانونی کشور را زیر سؤال برده و خواهان برگزاری مجدد انتخابات شدند. رهبر انقلاب اما در مقابل، به حفظ «مکانیســمهای قانونی» که صیانت از رای مردم در گرو آن بود، تأکید کردند. در جلسه ۲۶ خرداد ۸۸ رهبر انقلاب با نمایندگان نامزدهای انتخاباتی، صراحتا چنین گفتند: «ممکن است کسانی اشکالاتی و اعتراضاتی را بر مجاری گوناگون امور در انتخابات ثبت کرده باشند و اعتراض داشته باشند. خب راههای قانونی وجود داردو رسیدگی به اینها جتما باید انجام بگیرد... [اما] راه، راه راههای قانونی است. من به آقای مهندس موســوی هم گفتم؛ ایشان هم قبول کرد از من که راه، راه قانونی است؛ از همان طریق قانونی مشی کنند، من هم قرص و محکم پشتش میایستم.» از طرف دیگر، تجربه آشوبهای اخیر در کشورهایی چون عراق نشان داده است که به موازات آنکه پیام اختلاف و چندگانگی میان مسئوالن به جامعه منتقل شود، زمینه برای تشدید آشوبها و ناامنیها بیشتر خواهد شد.
چهارم. چرا رهبر انقلاب به این سرعت ورود کردند؟
آذرماه سال گذشــته، رهبر انقلاب با اشاره به نقشــه آمریکاییها برای آشوب در ایران، چنین فرمودند: «اول امســال که سال ۹۷ اســت اعلام کردند که ایران تابستان داغی خواهد داشت... یعنی همین اختلاف و دعوا و این را بکش به خیابان و آن را بیاور در عرصــه و [بین] این گروه با آن گروه، آن گــروه با آن گروه [دیگر]، جنگ راه میاندازیم، دعوا راه میاندازیم؛ هدفشــان این بود. به کوری چشم آنها تابستان امسال یکی از بهترین تابستانهای ســال بود... من هم به ملت عزیزمان عرض میکنم این بیداری را حفظ کنید؛ اینکه اینها گفتند در سال ۹۷ ما چنین میکنیم، چنان میکنیم، و نقشههایی را برای جمهوری اسلامی ابراز کردند -یعنی در واقع نقشهشــان لو رفت- این ممکن است فریب باشد؛ ممکن است جنجال را برای سال ۹۷ بکنند، نقشه را برای سال ۹۸ بکشــند.» ۹۷/۹/۲۱
حدود بیست روز پیش نیز رهبر انقلاب در دانشگاه پدافند ارتش، مجددا با طرح مسأله«فتنه»، از نیروهای امنیتی خواستند که مراقب آن باشند: «آن چیزی هم که در این زمینه مخصوص نیروهای مسلح و نیروهای حافظ امنیت است، این است که مراقب فتنه باشند. در قرآن یکجا میفرماید: الفتنه اََشُّدِ مَن َالقتل؛ یک جا میفرماید: الفتنه اکبر من القتل، اشد یعنی سختتر، اکبر یعنی بزرگتر. کشتار چیز بدی است، نامطلوب است، اما فتنه از آن بدتر است. خب اگر فتنه از قتل بدتر است، پس بایستی نیروهایی که حافظ امنیت هستند آرایش لازم را، نظم لازم را برای مقابله با فتنه هم بگیرند، آمادگیهای خودشان را برای فتنه هم بایستی حفظ بکنند.» ۹۸/۸/۸
اگر فتنه، به معنای «امتزاج حق و باطل» باشد، پس هرچه زودتر «چشم فتنه» کور شود، آسیبهای آن برای جامعه کمتر است. «آشوب» مقدمه فتنه است و فتنه بستری برای ناامن کردن جامعه. ضمنا رهبر حکیم انقلاب بارها به «عمل به هنگام» تأکید کردهاند، چراکه اگر عملی در زمان خودش انجام نشود چه بسا بیخاصیت و بیتأثیر باشد. ورود با فوریت یا بهتر بگوییم، «ورود به هنگام» رهبر انقلاب در این ماجرا و حمایت ایشان از طرح سران قوا، حاکی از همین مسأله است. آشوبهای اخیر گرچه طبق اخبار منتشره، تقریبا تمام شده است، اما این به معنای پایان فتنه نیست. ملت ایران، مانند همیشه باید بیدار باشند، که امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: «ان اخاالحرب الارق و من نام لم ینم عنه: مرد جنگجو همیشه بیدار و هوشیار است، و هر که از دشمن آسوده بخوابد دشمن نسبت به او نخواهد خفت.»
محتوای تبلیغی نه دی
#سیاسی
#انقلاب_اسلامی
#نه_دی
#فتنه_بنزین
#فتنه
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
سم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین...
اللهم کن لولیک الحجةابن الحسن...
زینب علیهاالسلام دختر على و زهرا علیهماالسلام در روز پنجم جمادى الاولى سال پنجم یا ششم هجرت در مدینه منوره دیده به جهان گشود، در پنج سالگى مادر خود را از دست داد و ازهمان دوران طفولیت با مصیبت آشنا گردید. در دوران عمر با برکت خویش، مشکلات و رنجهاى زیادى را متحمل شد، از شهادت پدر و مادر گرفته تا شهادت برادران و فرزندان، و حوادث تلخى چون اسارت و... را تحمل کرد. این سختىها از او فردى صبور و بردبار ساخته بود. (1)
او را ام کلثوم کبرى، و صدیقه صغرى مىنامیدند. از القاب آن حضرت، محدثه، عالمه و فهیمه بود. او زنى عابده، زاهده، عارفه، خطیبه و عفیفه بود. نسب نبوى، تربیت علوى، و لطف خداوندى از او فردى با خصوصیات و صفات برجسته ساخته بود، طورى که او را «عقیله بنى هاشم» مىگفتند. با پسرعموى خود«عبدالله بن جعفر» ازدواج کرد و ثمره این ازدواج فرزندانى بود که دو تن از آنها (محمد و عون) در کربلا، در رکاب ابا عبدالله الحسین علیه السلام شربت شهادت نوشیدند. (2)
آن بانوى بزرگوار سرانجام در پانزدهم رجب سال 62 هجرت، با کوله بارى از اندوه و غم و محنت و رنج دار فانى را وداع گفت. در این مقاله برآنیم که گوشه هایى از مناقب و فضائل آن حضرت را بررسى و بیان نماییم.
زینت پدر
معمولا پدر و مادر نام فرزند را انتخاب مىکنند، ولى در جریان ولادت حضرت زینب علیهاالسلام والدین او این کار را به پیامبراسلام جد بزرگوار آن بانو، واگذار نمودند.
پیامبر صلى الله علیه وآله که در سفر بود، بعد از بازگشت از سفر، به محض شنیدن خبر تولد، سراسیمه به خانه على علیه السلام رفت، نوزاد را در بغل گرفت و بوسید، آن گاه نام زینب (زین + اب) را که به معناى «زینت پدر» است براى این دختر انتخاب نمود. (3)
علم الهى
مهمترین امتیاز انسان نسبت به سایر موجودات - حتى ملائکه - دانش و بینش اوست.
« وعلم آدم الاسماء کلها ثم عرضهم على الملائکه فقال انبئونى باسماء هؤلاء ان کنتم صادقین.قالوا سبحانک لا علم لنا الا ما علمتنا انک انت العلیم الحکیم.»(4) ؛
« سپس علم اسماء[علم اسرار آفرینش و نامگذارى موجودات] را همگى به آدم آموخت. بعد آنها را به فرشتگان عرضه داشت و فرمود: اگر راست مىگویید، اسامى اینها را به من خبر دهید. عرض کردند: تو منزهى. ما چیزى جز آن چه به ما تعلیم داده اى نمىدانیم؛ تو دانا و حکیمى.»
و برترین علمها، علمى است که مستقیما از ذات الهى به شخصى افاضه شود، یعنى داراى علم «لدنى» باشد. خداوند متعال در مورد حضرت خضر علیه السلام مىفرماید:
« وعلمناه من لدنا علما.» (5) ؛«علم فراوانى از نزد خود به او آموخته بودیم.»
زینب علیهاالسلام به شهادت امام سجاد علیه السلام داراى چنین علمى است، آن جا که به عمه اش خطاب کرد و فرمود:
« انت عالمه غیر معلمه وفهمه غیر مفهمه (6)؛ تو بی آنکه آموزگاری داشته باشی؛ عالم و دانشمند هستی.»
عبادت و بندگى
زینب علیهاالسلام به خوبى از قرآن آموخته بود، که هدف از آفرینش و خلقت انسان رسیدن به قله کمال بندگى است.
«ما خلقت الجن والانس الا لیعبدون» (7) ؛«من جن و انس را نیافریدم جز براى این که عبادت کنند.»
عبادتها و نماز شبهاى پدر و مادر را از نزدیک دیده بود. در کربلا شاهد بود که برادرش امام حسین علیه السلام در شب عاشورا به عباس فرمود:
«ارجع الیهم واستمهلهم هذه المشیه الى غد لقد نصلى لربنا اللیله وندعوه و نستغفره فهو یعلم انى احب الصلوه له وتلاوه کتابه وکثره الدعاء والاستغفار (8) ؛
به سوى آنان باز گرد و این شب را تا فردا مهلت بگیر تا بتوانیم امشب را به نماز و دعا و استغفار در پیشگاه خدایمان مشغول شویم. خدا خود مىداند که من نماز، قرائت قرآن، زیاد دعا کردن و استغفار را دوست دارم .» در این جملات صحبت از اداى تکلیف نیست، بلکه سخن از عشق به عبادت و نماز است.
حضرت زینب علیهاالسلام نیز ازعاشقان عبادت و شب زنده داران عاشق بود، و هیچ مصیبتى او را از عبادت باز نداشت. امام سجاد علیه السلام فرمود:
«ان عمتى زینب کانت تؤدى صلواتها، من قیام الفرائض والنوافل عند مسیرنا من الکوفه الى الشام وفى بعض منازلکانت تصلى من جلوس لشده الجوع والضعف (9)؛
عمه ام زینب در مسیر کوفه تا شام همه نمازهاى واجب و مستحب را اقامه مىنمود و در بعضى منازل از شدت گرسنگى و ضعف، نشسته نماز می گزارد.»
امام حسین علیه السلام که خود معصوم و واسطه فیض الهى است هنگام وداع به خواهر عابده اش مىفرماید:
« یا اختاه لا تنسینى فى نافله اللیل (10)؛
خواهر جان! مرا در نماز شب فراموش مکن!» این نشان از آن دارد که این خواهر، به قله رفیع بندگى و پرستش راه یافته و به حکمت و هدف آفرینش دست یازیده است
عفت و پاکدامنى
عفت و
پاکدامنى، برازنده ترین زینت زنان، و گران قیمت ترین گوهر براى آنان است. زینب علیهاالسلام درس عفت را
به خوبى در مکتب پدر آموخت، آن جا که فرمود:
«ما المجاهد الشهید فى سبیل الله باعظم اجراً ممن قدر فعف یکاد العفیف ان یکون ملکا من الملائکه(11)؛
مجاهد شهید در راه خدا، اجرش بیشتر از کسى نیست که قدرت دارد اما عفت مىورزد،- یعنی قدرت انجام گناه را دارد ولی از آن دوری می کند- نزدیک است که انسان عفیف فرشته اى از فرشتگان باشد.»
یحیى مازنى روایت کرده است :
(( مدتها در مدینه در خدمت حضرت على (ع) به سر بردم و خانه ام نزدیک خانه زینب (س) دختر امیرالمؤ منین (ع) بود. به خدا سوگند هیچ گاه چشمم به او نیفتاده صدایى از او به گوشم نرسید.
به هنگامى که مى خواست به زیارت جد بزرگوارش رسول خدا (ص) برود، شبانه از خانه بیرون مى رفت ، در حالى که حسن (ع) در سمت راست او و حسین (ع) در سمت چپ او و امیرالمؤمنین (ع) پیش رویش راه مى رفتند.
هنگامى که به قبر شریف رسول خدا (ص) نزدیک مى شد، حضرت على (ع) جلو مى رفت و نور چراغ را کم مى کرد. یک بار امام حسن (ع) از پدر بزرگوارش درباره این کار سؤ ال کرد، حضرت فرمود: مى ترسم کسى به خواهرت زینب نگاه کند. ))
زینب کبرى عفت خویش را حتى در سخت ترین شرایط به نمایش گذاشت. او در دوران اسارت و در حرکت از کربلا تا شام سخت بر عفت خویش پاى مىفشرد. مورخین نوشته اند:
« وهى تستر وجهها بکفها، لان قناعها قد اخذ منها (12)؛ او صورت خود را با دستش مىپوشاند چون روسریش از او گرفته شده بود.»
شاعر عرب به همین قضیه اشاره کرده و مىگوید:
ورثت زینب من امها کل الذى جرى علیها وصار
زادت ابنه على امها تهدى من دارها الى شر دار
تستر بالیمنى وجهها فان اعوزها الستر تمد الیسار
«زینب تمامى آن چه را بر مادر گذشت به ارث برد، منتهى دختر سهم اضافه اى برداشت که از خانه اش به سخت ترین خانه حرکت کرد (به اسارت رفت).صورت را[در اسارت] با دست راست مىپوشاند و اگر نیاز می شد،از دست چپ هم بهره مىبرد.»
و آن بانوى بزرگوار بود که براى پاسدارى از مرزهاى حیا و عفاف بر سر یزید فریاد مىآورد که
« امن العدل یا ابن الطلقاء تحذیرک حرائرک و امائک و سوقک بنات رسول الله سبایا؟ قد هتکت ستورهن و ابدیت وجوههن (13)؛
اى پسر آزاد شده هاى[جدمان پیامبراسلام] آیا این از عدالت است که زنان و کنیزکان خویش را پشت پرده نشانى، و دختران رسول خدا صلى الله علیه وآله را به صورت اسیر به این سو و آن سو بکشانى؟ نقاب آنان را دریدى و صورتهاى آنان را آشکار ساختى
پى نوشتها:
1- شیخ ذبیح الله محلاتى، ریاحین الشریعه، (تهران، دارالکتب الاسلامیه) ج3، ص46.
2- همان، ج3، ص210.
3- همان، ج3، ص39.
4- بقره/31- 32.
5- کهف/65.
6- شیخ عباس قمى، منتهى الآمال،(تهران، علمیه اسلامیه، چاپ قدیم،1331 ه . ش) ج1، ص298.
7- ذاریات/56.
8- محمد بن جریرطبرى، تاریخ طبرى، ج6، ص238.
9- ریاحین الشریعه، ج3، ص62.
10- همان، ص 61- 62.
11- نهج البلاغه، فیض الاسلام، حکمت 466.
12- جزائرى، الخصائص الزینبیه، ص345.
13- محمد باقر مجلسى، بحارالانوار،(بیروت، داراحیاء التراث العربى)، ج45، ص134
May 11
سلام
محتوای تبلیغی به صورت زیر ارسال می شود
💠منبر صوتی
💠منبر مکتوب
💠فیش روضه
@rafiei110.mp3
12.59M
💾🔊 #دانلود_سخنرانی استاد #عالی
📝 « نقش فاطمیه در رشد شیعه » جلسه اول
📅 فاطمیه۹۲ - دبی/مسجد امام حسین(ع)
✅صدای عالے و رفیعے
🆔 @rafiei110
@rafiei110.mp3
14.45M
💾🔊 #دانلود_سخنرانی استاد #عالی
📝 « نقش فاطمیه در رشد شیعه » جلسه دوم
📅 فاطمیه۹۲ - دبی/مسجد امام حسین(ع)
✅صدای عالے و رفیعے
🆔 @rafiei110
@rafiei110.mp3
17.17M
💾🔊 #دانلود_سخنرانی استاد #عالی
📝 « نقش فاطمیه در رشد شیعه » جلسه سوم
📅 فاطمیه۹۲ - دبی/مسجد امام حسین(ع)
✅صدای عالے و رفیعے
🆔 @rafiei110
@rafiei110.mp3
15.45M
💾🔊 #دانلود_سخنرانی استاد #عالی
📝 « نقش فاطمیه در رشد شیعه » جلسه چهارم
📅 فاطمیه۹۲ - دبی/مسجد امام حسین(ع)
✅صدای عالے و رفیعے
🆔 @rafiei110
@rafiei110.mp3
13.53M
💾🔊 #دانلود_سخنرانی استاد #عالی
📝 « نقش فاطمیه در رشد شیعه » جلسه پنجم
📅 فاطمیه۹۲ - دبی/مسجد امام حسین(ع)
✅صدای عالے و رفیعے
🆔 @rafiei110