و مواظب من باشد؛ بلکه آنچه نقل شده همه ترغیب به این است که برادرتان را تنها نگذارید.
بعد از این هم که مصیبت کربلا اتفاق میافتد و کاروان اسرا به مدینه برمیگردند، اهل بیت علیهمالسلام بیرون از مدینه چادر زده بودند؛ از اهل مدینه برای عرض تسلیت میآمدند که امالبنین هم همراه آنها آمد، چادری هم بود که خود زینب کبری سلام الله علیها و امکلثوم و هاشمیین در آن بودند و از بنیهاشمی که در مدینه بودند برای تسلیتگویی میآمدند؛ به زینب کبری سلام الله علیها خبر دادند که امالبنین آمده است اما بیرون از چادر نشسته و داخل نمیشود؛ زینب کبری آمدند امالبنین را بغل کردند و بوسیدند و گفتند مادر چرا داخل چادر نمیآیی؟ گفت من دیدم قوموخویشهای هاشمی شما آمدهاند به شما تسلیت بگویند، میخواهید به اصطلاح حرفهایتان را با یکدیگر بزنید و درد و دل کنید من قابلیت این را ندارم که در ردیف آنها بیایم و خدمت شما تسلیت بگویم؛ اینها هنر است و این ادب امالبنین است.
این قضیه معروف است و نقل صحیح دارد که در روضهها هم میخوانید وقتی بشیر آمد تا خبر بازگشت کاروان اسرا را برای مدینه بیاورد، امالبنین بر سر راه او بود و او هم امالبنین را می شناسد لذا راهش را کج کرد و رفت خبر را داد؛ وقتی هم برمیگشت دوباره سر راهش امالبنین واقع میشد و نمیخواست خبر مرگ فرزندان را به مادر بدهد بالاخره با لطایفالحیلی خبر شهادت آنها را داد؛ وقتی بشیر گفت پسرانت را کشتند یا عباس را کشتند، امالبنین گفت از بچههایم نمیپرسم از حسین چه خبر؟ اینها گفتنش آسان است.
بعد از این هم چهار صورت قبر درست کرده بود و در بقیع مینشست و گریه میکرد؛ آن هم گریه و ناله و زاری که حتی دل حاکم بیرحم مدینه را به درد میآورد که وقتی مروان عبور میکرد چشمانش از نالهی امالبنین پر از اشک میشد.
یک کلمه حرف در طول این مدت از امالبنین شنیده نشد که چرا مثلا فرزند آقا سیدالشهداء علیه السلام ، علیبنالحسین علیه السلام زنده باشد اما یک نفر از فرزندان من زنده نماند؛ یک کلمه از امثال این سخنان از امالبنین نداریم؛ بلکه همان شأنی که نسبت به آقا سیدالشهداء علیه السلام قائل بود نسبت به امام سجاد علیه السلام هم قائل بود؛ ادبش نسبت به امام سجاد علیه السلام همان ادب نسبت به امام حسین علیه السلام بود.
این حالات و روحیّات از این مادر فوقالعاده است؛ آن هم مادر داغدیدهای که نه یکی و دوتا بلکه چهار فرزند دلاور مثل اباالفضل العباس در کربلا از دست داده است؛ گاهی از حوادثی که در کربلا واقع شده است سوال میکرد؛ اما سوالهایش همیشه در این ارتباط بود که آیا عباس من در جایی کوتاهی نسبت به برادرش سیدالشهداء علیه السلام نکرده است؟ آیا جایی بوده که میتوانسته کمک کند و نکرده باشد؟! در این مقام بود.
توسل و الگوپذیری از حضرت امالبنین صلواتاللهوسلامهعلیها
لذا امالبنین زن جلیلالقدری است و به حق، شأنی و مقامی نزد شیعه دارد که این مقام تالیتلو بزرگان شیعه است؛ در بقیع بعد از مزار ائمه اطهار علیهمالسلام شلوغترین مزار در نزد شیعه قبر امالبنین است؛ چون این زن اینقدر نزد خدا مقام دارد که مردم به آنجا میروند و توسل به این بانو پیدا میکنند و توسلاتشان بسیار جواب میدهد؛ او واسطه میشود و حاجات مردم را میدهد؛ مقام بسیار شامخی دارد و چقدر خوب است که شخصیتهایی مثل امالبنین برای امثال ما در زندگی الگو باشند؛ این همه فداکاری و گذشت فوق جهات عاطفی و احساسی است؛ چون احساس مادر نسبت به فرزند معلوم است اما تمام احساسات و عواطف مادری امالبنین تحتالشعاع عقیده و ایمان واقع میشود؛ اینها نمونههای نادری است.
وفات شهادتگونه هم که میگوییم یعنی عمر امالبنین با این مصائبی که یکی دو تا هم نبود و زخم زبانهایی که شنید به انتها رسید؛ اما یادش برای همیشه در نزد اهل بیت علیهم السلام ماند؛ همه امامان ما نسبت به ایشان مقام احترام و تجلیل داشتند و لذا ما شیعیان هم در روز وفات ایشان درود و سلام و صلوات خداوند را نثار روح مطهرش میکنیم
منبع:پایگاه اینترنتی شفقنا
#حضرت_ام_البنین
@mobaleqin20
بدون ماه قدم می زنم سحر ها را
گرفته اند از این آسمان قمرها را
چقدر خاک سرش ریخته است معلوم است
رسانده است به خانم کسی خبرها را
نگاه کن سر پیری چه بی عصا مانده
گرفته اند از این پیر زن پسر ها را
چه مشکل است که از چهار تا پسرهایش
بیاورند برایش فقط سپرها را
نشسته است سر راه، روضه می خواند
که در بیاورد آه ...آه رهگذرها را
ندیده است اگر چه، ولی خبر دارد
سر عمود عوض کرده شکل سرها را
کنار آب دو تا دست بر روی یک دست
رسانده است به ما خانم این خبرها را
بشیر آمد و گفتی که از حسین بگو
ز عون دم زد و گفتی که از حسین بگو
ستاره بودی و یک دفعه آفتاب شدی
برای خانه مولا که انتخاب شدی
به خانه ی ولی لله اعظم آمدی و
دلیل عزت قوم بنی کلاب شدی
به جای این که شوی مدعی همسری اش
کنیز حلقه به گوش ابوتراب شدی
تنور خانه ی حیدر دوباره گرم شد و
برای چرخش دستاس انتخاب شدی
چهار تا پسر آورده ای برای علی
که جای فاطمه ام البنین خطاب شدی
دلت همیشه چنین شوهری دعا می کرد
تو مثل حضرت صدیقه مستجاب شدی
اگر چه ضرب غلافی به بازویت نگرفت
میان کوچه به دیوار زانویت نگرفت
تو را به قصد جسارت کسی اسیر نکرد
به چادر عربی تو خار گیر نکرد
تو را که فرق علی دیده ای و خون حسن
به غیر کرببلا هیچ چیز پیر نکرد
به احترام همان تکه بوریا دیگر
زمین خانه ی تو نیت حصیر نکرد
از آن زمان که شنیدی خزان گل ها را
هوای کوی تو باغ دل پذیر نکرد
چه خوب شد که نبودی و کربلا بینی
که دست دشمن دون رحم بر صغیر نکرد
به نعل تازه گرفتند تا بدن ها را
به ضرب دست و لگد می زدن زن ها را
علی اکبر لطیفیان
😔😔😔😔😔😔😔😔😔
#حضرت_ام_البنین
#روضه
#شعر
سلام دوستان همراه
ان شاء الله کانال به همت شما موضوعات زیر را ارسال می کند
💠شنبه ها⬅️احکام+روش بیان احکام
💠یکشنبه ها⬅️روش تبلیغ(سخنرانی،کلاسداری،بیان حدیث)
💠دوشنبه ها⬅️نکات قرآنی
💠سه شنبه ها⬅️منبرک تمثیلی
💠 چهارشنبه ها⬅️منبر ترحیم
💠پنجشنبه ها⬅️منبرک موضوعی(نماز،حدیث،اخلاق و...)
💠 جمعه ها⬅️منبرک مهدوی
✅☺️ در مناسبات مذهبی و ملی هم محتوای مناسب ارسال می شود
کانال ره توشه مبلغین
👇👇👇👇👇👇
@mobaleqin20
دانلود کتاب ۱۱۴ نکته در مورد نماز
نویسنده:حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی
دانلود فایل pdf👇👇👇👇
http://download.ghbook.ir/downloads.php?id=148&file=148-fa-114nokte-darbareye-namaz.pdf&packagename=ir.ghbook.reader&platform=site
دانلود فایل اندروید👇👇👇👇👇
http://download.ghbook.ir/downloads.php?id=148&file=148-fa-114nokte-darbareye-namaz.apk&packagename=ir.ghbook.reader&platform=site
#نماز
#کتاب
#نرم_افزار
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
بسم الله الرحمن الرحیم
💠اهمیت نماز
(نماز در همه ی ادیان وجود داشته است)
لقمان به فرزندش می گوید:«یا بنىّ اقم الصلوة و أمربالمعروف و انه عن المنكر»
قبل از حضرت محمد صلى الله علیه وآله در آئین حضرت عیسى هم نماز بوده كه قرآن از زبان او نقل می كند كه خداوند مرا به نماز سفارش كرده است: «واوصانى بالصلوة»[1] وقبل از او موسى بوده كه خداوند به او خطاب می كند: «اقم الصلوة لذكرى»[2] و قبل از موسى پدر زن او حضرت شعیب بوده كه نماز داشته است: «یا شعیب اصلاتك تأمرك»([3]و قبل از همه آنها ابراهیم بوده كه از خداوند براى خود و ذریّهاش توفیق اقامه نماز را می خواند: «ربّ اجعلنى مقیم الصلوة و من ذریّتى»[4] و این لقمان است كه به فرزندش می گوید: «یا بنىّ اقم الصلوة و أمربالمعروف و انه عن المنكر»[5] پسر من نماز را بپا دار و امر به معروف و نهى از منكر كن. جالب آن است كه معمولاً در كنار نماز سفارش به زكات می شود ولى از آنجا كه نوجوان معمولاً پول ندارد، در این آیه در كنار نماز به جاى زكات به امر به معروف ونهى ازمنكر سفارش شده است.
------------------------------------------------------
[1]مریم، 31.
[2] طه، 24.
[3] هود، 87.
[4]ابراهیم، 40.
[58]لقمان، 17.
#منبرک
#کوتاه
#نماز
#اهمیت_نماز
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
منبر میلاد حضرت زهرا(سلان الله علیها)
#حضرت_زهرا
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
بسم الله الرحمن الرحیم
سرمایه ی محبت زهراست دین من
من دین خویش را به دو عالم نمی دهم
گر مهر و ماه را بنهد بر کفم قضا
یک ذره از محبت زهرا نمی دهم
الحمدلله رب العالمین که خداوند متعال محبت این بانوی بزرگ را در دل ما قرار داده است.
رسول خدا (صلی الله علیه و آله) به سلمان فرمود: ای سلمان! محبت فاطمه در صد جا سودمند است که آسان ترین آنها هنگام مرگ و ورود به قبر، هنگام سنجش اعمال و بر انگیخته شدن و گذر از پل صراط و محاسبه اعمال است.
مَنْ اَحَبَّ فاطِمَةَ ابْنَتِی فَهُوَ فِی الجَنَّةِ مَعی وَ مَنْ اَبْغَضَها فَهُوَ فِی النَّارِ یا سَلمانُ حُبُّ فاطِمَةَ یَنْفَعُ مِائَةً مِنَ المَواطِن اَیْسَرُ تِلْکَ المَواطِنِ المَوتُ والقَبْر و المیزانُ والصِّراطُ والُمحاسَبَةُ فَمَنْ رَضِیَتْ عَنْهُ اِبنتی رَضِیتُ عَنْهُ وَ مَنْ رَضِیتُ عَنْهُ رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُ وَ مَنْ غَضِبتُ عَلَیْهِ غَضِبَ اللَّهُ عَلَیْهِ یا سلمانُ وَیلٌ لِمَن یَظْلِمُها وَ یَظْلِمُ بَعلَها وَ وَیلٌ لِمَن یَظْلِمُ ذُرِّیَّتَها.»
رسول خدا«صلی الله علیه و آله» به سلمان فرمود:
«ای سلمان! هر کس فاطمه دختر مرا دوست بدارد او با من در بهشت است و هر کس او را دشمن بدارد او در آتش است. ای سلمان! حبّ فاطمه علیها السلام» در صد جایگاه از مواطن سود می دهد. آسان ترین آن مواطن مرگ و قبر و میزان و صراط و محاسبه است. هر کس از او، دخترم راضی باشد من از او راضیم و هر کس من از او راضی باشم خدا از او راضی باشد و هر که بر او خشم کند من بر او خشم کنم و هر کس بر او خشم نمایم خدا بر او خشم کند. ای سلمان! وای بر کسی که به او و شوهرش ستم کند. وای به کسیکه به ذریه او ستم کند.
بحارالانوار، ج 27، ص116
💠از شما میپرسم آیا این محبت باید زبانی باشد یا باید مثل حضرت زهرا(سلام الله علیها) عمل کنیم؟؟؟
🔴 آیا حاضریم ۴۰روز مانند حضرت زهرا(س) درب خانهها را بزنیم و روشنگری کنیم؟
🔴 شاخص بلوغ انسان «اجتماعیشدن» و «حساسبودن نسبت به جامعه» است
🔰 علامت بلوغ یک انسان این است که بفهمد زندگیاش به حرکت جمع وابسته است و او هم نسبت به این حرکت جمعی، مسئولیت دارد. انسان نهتنها نسبت به جامعه، نباید منفعل باشد و نباید جامعهترس یا جامعهگریز باشد بلکه باید نسبت به جامعه، حساس باشد و احساس مسئولیت کند.
🔰 ما نسبت به جامعۀ خودمان خیلی باید حساس باشیم. متأسفانه در هیئتها و مساجد ما اصلاً این رسم نیست که بگویند: «الان نزدیک انتخابات است، بیایید چهل روز تا انتخابات، مثل حضرت زهرا(س) که روشنگری میکرد، برویم تکتک با افراد مختلف، صحبت کنیم و روشنگری کنیم.»
🔰 اگر شما بگویید: «یا حضرت زهرا! کاش ما آن زمان بودیم و شما را یاری میکردیم» خواهند فرمود: الآن هم مثل همان زمان است! شما ببینید من، در آن زمان چهکار کردم؟ شما هم همان کار را انجام بدهید... برخی از ما حتی اینقدر زحمت نمیکشیم که با موبایل خودمان با چهل نفر تماس بگیریم و گفتگو کنیم، یا در شبکههای اجتماعی، با افراد مختلف، گفتگو کنیم و روشنگری کنیم!
🔰 آیتالله شاهآبادی(ره)-استاد حضرت امام(ره)- میفرمود: راه چاره این است که هر کسی برود ده نفر را-به این راه- بیاورد (شذراتالمعارف/ ص۶۱ )
🔰 آیا شما تا بحال شده است که بهخاطر خدا بروید درِ یک خانهای را بزنید و آنها را به حق دعوت کنید و آنها نپذیرند یا مسخره کنند؟ یا بگویند «اصلاً چرا آمدی درِ خانۀ ما را زدهای؟» و شما دست خالی و بینتیجه برگردی؟ آیا تا حالا در این راه، حرف تلخ شنیدهاید؟
🔰 میدانید چقدر مادر ما فاطمۀ زهرا(س) رفت درِ خانهها را زد اما در را به روی حضرت بستند و ایشان دست خالی برگشت؟ اگر یک روز با شما اینطور برخورد کنند، آیا فردایش باز هم حاضر هستی درِ خانۀ دیگری را بزنی؟ اما فاطمۀ زهرا(س) بهاین راحتی، جامعۀ خود را رها نکرد و تا چهل روز دست از این کار برنداشت (اختصاص/۱۸۴)
#حضرت_زهرا
#انتخابات
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
May 11
💢عنوان: #احکام
✅موضوع: 📨انتخابات📮
🌱سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷خداوند متعال در قرآن مجید می فرماید:
اِنَّ اللّه لا یُغَیِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتّى یُغَیِّروا ما بِاَنْفُسِهِمْ.
❌یکی از سوالاتی که فراوان پرسیده می شود این است که شرکت در انتخابات واجب است یا خیر و آیا رأی سفید کفایت از وظیفه می کند یا خیر❓❗️
✅در جواب عرض می شود
1⃣ یکی از گناهان تضعیف نظام اسلامی است به همین جهت در صورتی که شرکت نکردن در انتخابات منجر به تضعیف نظام اسلامی شود از لحاظ شرعی شرکت در انتخابات واجب می شود؛ بنابر این به نظر برخی مراجع تقلید(آیت الله مکارم، آیت الله فاضل) مانند امام خامنه ای شرکت در انتخابات جمهوری اسلامى براى افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعى، اسلامى و الهى است و واجب عینی می باشد یعنی تمام افرادی که از جهت قانونی صلاحیت رای دادن دارند و شرعا هم مکلف می باشند، باید در انتخابات شرکت کنند. حتی به نظر برخی از مراجع از جمله امام خامنهای مرد نمی تواند همسرش را از شرکت در انتخابات منع کند.
2⃣ اما نسبت به انداختن رأی سفید و بی نام در انتخابات؛ چنانچه رأی سفید و بی نام هم نوعی تضعیف نظام جمهوری اسلامی محسوب شود، حرام است. مثل اینکه با انداختن رأی سفید فرد اصلح انتخاب نشود و فرد غیر اصلح روی کار بیاید و این اتفاق، ناکارآمدی و در پی آن نارضایتی مردم را به دنبال داشته باشد. ۱
⚜امید است با شرکت در انتخابات دشمنان اسلام ذلیل و مسلمانان و مستضعفین عالم سرافراز شوند به برکت صلواتی بر محمد وال محمد⚜
🌺🌺🌺
📚پی نوشت:
1⃣(سایت لیدر، احکام مناسبتی، احکام ویژ ایام انتخابات؛ ؛ مکارم، سایت، استفتائات، انتخابات ؛ جامع المسائل (فارسى - فاضل)، ج1، ص: 431 س: 1625)
@beynossalateyn