✳️عروسی که از امام قول شفاعت گرفت
💠آیه: وَلَا يَشْفَعُونَ إِلَّا لِمَنِ ارْتَضَى انبیا/28
آنان، جز کسانی که خداوند از آنها رضایت دارد، شفاعت نمی کنند
💠حکایت؛ آقای مصطفی زمانی نقل میکند هر روز تعداد زیادی از مردم برای اجرای صیغه نکاح بدست امام خمینی نوبت میگرفتند، حضرت امام هم با کمال ملاطفت و مهربانی با آنها برخورد میکرد و در پایان نصیحت میفرمود که باهم بسازید و باهم خوب باشید، معمولاً در جریان خطبه یکی از آقایون طرف قبول و وکیل از جانب مرد می شد و امام هم از طرف دختر وکیل می شد.
روزی جریان جالبی در این ارتباط پیش آمد، هنگامی که از دختری سوال کردند که آیا به بنده وکالت می دهید تا شما را به ازدواج این مرد درآورم؟ دختر در جواب امام عرض کرد: من شما را وکیل کردم در دنیا بشرط آنکه شما در آخرت از من شفاعت کنید، امام مقداری مکث و تأمل کرده و آنگاه فرمودند: معلوم نیست که من در آخرت بتوانم شفاعت کنم ولی اگر خداوند متعال به من اجازه شفاعت داد، از تو شفاعت خواهم کرد.
مسلما این توفیق جالبی بود برای آن دختر خانم که توانست از حضرت امام قول شفاعت در آخرت را بگیرد.
📚 پی نوشت :
با اقتباس و ویراست از کتاب مردان علم در میدان عمل
(خبرگزاری حوزه)
#کلام_وحی
https://eitaa.com/moballeghan
💠 پاسخ امام حسین به ملامت ازدواج با کنیز
معاویه در مدینه جاسوسی داشت و حوادث مدینه را با فرستادن نامه برای معاویه، به او گزارش می داد، در یکی از گزارشها برای معاویه نوشت: حسین بن علی (ع) کنیز خود را آزاد نموده و سپس با او ازدواج کرده است.
وقتی که این خبر به معاویه رسید نامه ای به این مضمون برای امام حسین (ع) نوشت:
به من خبر رسیده که تو با کنیز خود ازدواج کرده ای، و بجای اینکه با همتاهای خود در طائفه (بزرگ) قریش ازدواج کنی که اگر با آنها ازدواج می کردی، فرزند نجیب از آنها به دنیا می آمد و تو شخصیت خود را حفظ می کردی ولی نه درباره فرزندت و نه درباره خودت اندیشیدی و با کنیزی ازدواج کردی، که از شأن تو دور است.
امام حسین (ع) پس از دریافت نامه معاویه، در پاسخ او چنین نوشت:
نامه و انتقاد تو در مورد ازدواج من با کنیز آزاد شده ام به من رسید، این را بدان هیچکس در شرافت و در نسب به مقام رسول خدا (ص) نمی رسد، من کنیزی داشتم برای وصول به ثواب خدا او را آزاد ساختم سپس بر اساس سنت پیامبر (ص) با او ازدواج نمودم و این را نیز بدان که اسلام خرافات جاهلیت را از بین برد و هیچگونه سرزنشی بر مسلمانان روا نیست، مگر گناه کنند (و من ثواب کردم نه گناه) بلکه سرزنش سزاوار آن کسی است که پیرو برنامه های جاهلیت باشد.
وقتی که جواب نامه امام حسین (ع) به معاویه رسید، آن را خواند و سپس به یزید داد یزید آن را خواند و به پدرش گفت: افتخار حسین بر تو بسیار کوبنده است.
معاویه گفت: چنین نیست ولی زبان بنی هاشم تند و تیز است که سنگ کوه را متلاشی می کند و دریا را می شکافد
📚 پی نوشت :
اعیان الشیعه ج، 1 ص
#در_محضر_اهلبیت
https://eitaa.com/moballeghan
💠 استقامت ملا صالح مازندرانی در راه کسب علم و جریان ازدواج او
پدر ملاصالح مازندرانی گرفتار فقر بود. روزی به ملا صالح فرمود: که من دیگر نمی توانیم مخارج تو را تحمل نمایم تو خودت برای معاش فکری کن.
ملا صالح ناچار به شهر اصفهان مهاجرت کرد و در یکی از مدرسه های آن شهر ساکن شد. آن مدرسه موقوفه ای داشت که به هر دو نفر در روز دو غاز (واحد پول آن زمان) می رسید که کفایت زندگی روزانه نمی کرد. مدتی مدید در روشنائی چراغ بیت الخلاء مطالعه می کرد.
با این گرفتاری و سختی استقامت کرد و به تحصیل خود ادامه داد تا به حدی از فضل و علم رسید که توانست به درس ملامحمدتقی مجلسی شرکت کند. پس از مدتی یکی از شاگردان مبرز و فوق العاده فاضل گردد و در جرح و تعدیل مسائل چنان مهارت پیدا کرد که در نزد استاد مورد اعتماد گشته و مرتبت و منزلت بزرگی به دست آورد.
چون به ازدواج مایل بود، استادش ملامحمد تقی یک روز بعد از درس به او فرمود: اگر اجازه بدهی برای تو همسری در نظر بگیرم. ملا صالح اذن داد.
ملا محمد تقی داخل خانه شد. دختر فاضله وعالمه اش آمنه بگم را که در علوم به حد کمال رسیده بود خواست، فرمود: ای دخترم همسری برای تو در نظر گرفته ام که بی نهایت فقیر و نیز بی نهایت فاضل و عالم و با تقوی است. اکنون موقوف به اجازه توست.
آمنه بگم عرض کرد: فقر برای مرد عیب نیست.
پس مرحوم مجلسی، مجلسی بر پا کرد. دخترش آمنه بیگم را برای ملامحمدصالح عقد کرد. چون شب عروسی ملا محمد صالح برقع از صورت عروس برداشت، به او نظر کرد. به جهت شکر خداوند به گوشه ای از اطاق رفته مشغول حمد الهی شد.
سپس مشغول مطالعه شد، که درسهایش را حاضر نماید. اتفاقاً مساله مشکلی بود که ملا در آن مانده بود تا اینکه صبح شد بلند شد رفت به مسجد برای درس، عروس کاغذی برداشت و آن مساله را کاملاً حل نموده و گذاشت میان کتاب.
ملا صالح وقتی از درس برگشت کتاب را باز کرد دید
مساله بوسیله همسرش حل شده از این جهت که همسرش عالمه است و این اندازه در فضل و دانش کامل است بسیار خوشحال شد. به سجده شکر افتاد سه شبانه روز مشغول عبادت و شکر خدا بود.
در این سه شب عمل زفاف واقع نشد. ملا محمد تقی چون از قضیه اطلاع پیدا نمود به ملا محمد صالح فرمود: اگر این همسرت ایرادی دارد برای شما همسر دیگری پیدا کنم.
عرض کرد:
چنین نیست! بلکه من به شکرانه این نعمت بزرگی که خداوند روزی من فرموده عهد کرده ام که قبل از زفاف سه شبانه روز مشغول شکر و عبادت خداوند شوم. (فواید الرضویه،ص544).
📚 منبع: مردان علم در میدان عمل، سید نعمت الله حسینی، دفتر انتشارات اسلامی(وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم)، جلد 1.
#قطره_از_دریا_علما
https://eitaa.com/moballeghan
📝«مهر السنة» چیست؟
✍«مَهر السنة» ، مهریه زنان و دختران رسول خدا صلی الله علیه و آله و نیز دختران اهل بیت علیهم السلام است که گزارشهای متعدد و نقلهای متواتر، آن را به عنوان سنتِ نهاده شده از سوی ایشان در زمینه ازدواج بیان کرده اند. بر اساس روایات، مقدار «مهر السنة» ، «دوازده و نیم اوقیه نقره» برابر با «پانصد دِرهم» بوده که این مقدار در طول تاریخ رسیده از اهل بیت علیهم السلام همواره ثابت بوده و هیچگاه تغییر نکرده است.وزن این درهم، معیّن و حدود سه گرم نقره خالص است.
🌺محاسبه مهر السنه با معیار نقره
بر این اساس، مهر السنّه حدود هزار و پانصد گرم نقره خالص مى شود كه ارزش ریالى آن، در امروز، که هر گرم نقره تقریباً 1900 تومان است ، حدود 2میلیون و850هزار تومان خواهد شد. همان گونه كه ملاحظه می شود، این مبلغ، مهریه سبکی است و پرداخت آن برای اکثری مردم آسان خواهد بود.
💐در روایات، همواره سخن از مهر السنه با معیار درهم (نقره) است و تبعیت، حکم می کند که ما نیز همان، معیارِ درهم (نقره) را در محاسبه امروز، ملاک کار خود قرار دهیم و نیز باید توجه داشت که با همین ملاک است که مهر السنة، آسانی پرداخت را همواره (حتی در این زمان) به همراه خواهد داشت
🌺محاسبه مهر السنه با معیار طلا
برخی در محاسبه مهر السنة، معادل دیناری آن را لحاظ و با این کار معیار محاسبه را از نقره به طلا تبدیل کرده اند. از آنجا که هر دینار برابر با ده درهم بوده است؛ بنابراین پانصد درهم می شود پنجاه دینار. هر دینار هم معادل یک مثقال طلای خالص است؛ البته مثقال شرعی و نه مثقال بازاری؛ یعنی وزنی برابر با 4.265 گرم.
💐نتیجه این که مهر السنة با معیار دینار (طلا)، وزنی برابر با 213.25 گرم خواهد داشت که نرخ آن در امروز این نوشته که طلای خالص (24 عیار) گرمی 140 هزار تومان است،تقریباً نرخی برابر با 29میلیون و900هزار تومان خواهد داشت.
🌸امید است جامعه اسلامی ما به خصوص قشر متدین در تعیین مهریه از بند فرهنگ بیگانه ی با اسلام به کلی رها شده و با تمسک به کلام و فرهنگ قرآن و اهل بیت علیهم السلام مهریه ای تعیین کنند که پرداخت آن برای آقای داماد نه تنها افسانه نباشد بلکه او را تشویق کند که آن را یکجا و یا به مرور به همسر خود تقدیم کند و با ادای این دِین الهی، زندگی مشترک را بیش از پیش برای او شیرین کند و همچنین کسانی که علاقه مند هستند طبق روایات عمل کنند اما ازدواج کرده و تعیین مهریه کرده اند، نیز می توانند شرعاً مهریه خود را به مهرالسنه تغییر دهند و الباقی را به همسرشان ببخشند.
#احکام
https://eitaa.com/moballeghan
عَن النبيِ - صلّي الله عليه و آله - : مَن تزوّجَ امرئةً لايتزّوجُها الآ لِجمالِها لَمْ يَرَ فيها ما يُحبُ و مَنْ تزوجها لِمالها وکلهُ الله اليهِ فعليکمْ بذاتِ الدين.(1)
پيامبر اکرم - صلّي الله عليه و آله - فرمود: کسي که با زني ازدواج کند و ازدواج نكرده باشد مگر براي زيبايي آن زن، آنچه را که دوست مي دارد در او نخواهد ديد و کسي که با زني به خاطر مالش ازدواج کند، خداوند متعال او را به همان مال وي واگذارد، پس بر شما باد به ازدواج با زن با ايمان.
الإمامُ الصّادقُ عليه السلام :إنّما المرأةُ قِلادَةٌ فانظُرْ ما تَتَقَلَّدُ ، و لَيسَ لامرأةٍ خَطَرٌ ، لا لِصالِحَتِهِنَّ و لا لِطالِحَتِهِنَّ : و أمّا صالِحَتُهُنَّ فَلَيسَ خَطَرُها الذَّهَبَ و الفِضَّةَ هِي خَيرٌ مِنَ الذَّهَبِ و الفِضَّةِ ، و أمّا طالِحَتُهُنَّ فَلَيسَ خَطَرُها التُّرابَ ، التُّرابُ خَيرٌ مِنها .(2)
امام صادق عليه السلام : همانا زن طوق است ؛ پس بنگر كه چه طوقى به گردن مى افكنى . براى زن ارزش و بهايى نمى توان تعيين كرد ، نه براى خوب آنها و نه براى بدشان . زن خوب ، ارزشش طلا و نقره نيست، بلكه از طلا و نقره هم بهتر و ارزشمندتر است و زن بد ، ارزشش خاك نيست، بلكه خاك از او ارزشمندتر است .
📚 منبع :
1-«وسائل الشيعه، ج 3، ص 6»
2-معاني الأخبار : 144/1 .
#شرح_حدیث
https://eitaa.com/moballeghan
💠 چرا دوستی های قبل از ازدواج شرعا ممنوع است ؟
دوستی های نامشروع قبل از ازدواج علاوه بر منع شرعی ، غالبا طرفین را دچار آسیب هایی میکند که سبب تلخ کامی درزندگی و طلاق عاطفی یا منجر به ثبت مهر مرگ زندگیشان میگردد . فهرست بار و مختصر اگر بخواهیم به آسیب های دوستی های نامشروع قبل از ازدواج اشاره کنیم به این شرح میباشد :
1- کور شدن در انتخاب : وقتی طرفین دچار یک رابطه عاطفی شدند دیگر به سادگی نمیتوانند عاقلانه به انتخاب خود بیاندیشند و متاسفانه کاملا احساسی انتخاب میکنند . حتی اگر طرفین متوجه مصادیق فردی عدم کفویت طرف مقابل یا نقایصش کنید ، فرد عیوب و نقایص را توجیه کرده و هیچ استدلال و منطقی نمیتواند بر او کارساز باشد . امیرالمومنین میفرمایند : «حبّ الشّیء یعمی و یصمّ، (میزان الحکمه،ج۲، ص۲۰۸، ح۳۰۶۶.) و بقول شاعر :
چون غرض آمد هنر پوشیده شد
صد حجاب از دل به سوی دیده شد
2- مقایسه در زندگی : افرادی که قبل از ازدواج دوستی نامشروع را تجربه کرده اند غالبا محدود به حدی در ارتباط نبوده اند و وقتی این ارتباط عاطفی بین او و افرادی بسیار تجربه شده باشد قطعا فرد با خاطراتی از آنها زندگی خواهد کرد . چنین افرادی در فراز و نشیب های زندگی بارها خود آگاه و ناخودآگاه فرد شریک زندگی خود را با دوستان نامشروعی که داشته مورد مقایسه قرار میدهد و بمرور زمان سبب دلسردی در زندگی و زمینه ساز خیانت خواهد بود .
3- بدبینی در زندگی : افرادی که قبل از ازدواج رابطه نامشروع دوستی را تجربه کرده اند در زندگی به بهانه کوچک و مختلف نسبت به همسر خود دچار بدبینی میشوند . ذهن آنها همیشه با کوچکترین صحنه مشکوک دچار قضاوت تلخ خیانت میشود و سبب ساز آن هم تجربه دوستی خود آنهاست که همسر من چطور این رابطه را با من شروع کرد ؟! نکند حال که دیر به خانه میآید یا با گوشی همراه خود زیاد مانوس است یا رمز روی همراه خود گذاشته ، با کس دیگری نیز چنین رابطه را شروع نکرده باشد. حال نتیجه خوشبینانه چنین بدبینی ای تلخ کامی قهر و دعواست و نتیجه مستند به آماری تلخ آن انتقام بصورت مقابله بمثل و خیانت زناشویی است .
#سوالات_دینی
https://eitaa.com/moballeghan