✨﷽✨
#پندانه
از رحمانیت خدا سوءاستفاده نکنیم
✍مرد رباخوار و عیاشی بود که هرگاه گناه میکرد، به او میگفتند: گناه نکن! در جواب میگفت: خداوند أَرْحَمُ الرَّاحِمِين است، نترسید! او هرگز بندۀ خود را هر چقدر هم که بد باشد، نمیسوزاند. من باورم نمیشود، او از مادر مهربانتر است، چگونه مرا بسوزاند در حالی که این همه در خلقت من زحمت کشیده است!
روزگار گذشت و سزای عمل این مرد رباخوار، پسر جوانی شد که در معصیت خدا، پدر را در جیب گذاشت و به ستوه آورد، تا آنجا که پدر آرزوی مرگ پسر خویش میکرد. گفتند: واقعا آرزوی مرگش را داری؟ گفت: والله کسی او را بکشد نه شکایت میکنم، نه بر مردنش گریه خواهم کرد.
گفتند: امکان ندارد پدری با این همه حب فرزند که زحمت بر او کشیده است، حاضر به مرگ فرزندش باشد. گفت: والله من حاضرم، چون مرا به ستوه آورده و به هیچ صراط مستقیمی سربهراه نمیشود.
گفتند: پس بدان، بنده هم اگر در معصیت خدا بسیار گستاخ شود، خداوند أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ از او به ستوه میآید و بر سوزاندن او هم راضی میشود.
قُتِلَ الْإِنْسانُ ما أَكْفَرَهُ؛ مرگ بر اين انسان، چقدر كافر و ناسپاس است. (عبس:۱۷)
🆔https://eitaa.com/moflehoon
✍امیرالمومنین علی عليه السلام:
دوبهم زنی و سخنچينى را دروغ شمار، نادرست باشد يا درست
📚غررالحكم حدیث ۲۴۴۲
🆔https://eitaa.com/moflehoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رفتار امام صادق علیه السلام با زندیق (بی اعتقادتر از کافر)
✍استاد فاطمی نیا
🆔https://eitaa.com/moflehoon
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 رعایت ادب در محضر بزرگان ؛ آیه می فرماید صدایتان را بلندتر از صدای پیامبر نکنید، اشاره به اين است كه صدا را بلندتر از صداى پیامبر (صلى الله عليه و آله ) نكنيد، كه اين خود يك نوع بى ادبى در محضر مبارك او است ، پیامبر (صلى الله عليه و آله ) كه جاى خود دارد اين كار در برابر پدر و مادر و استاد و معلم نيز مخالف احترام و ادب است. جمله بعد آیه هم می تواند تأکید مجددی باشد بر همان مفهوم، البته برخی مفسران معتقدند جمله اول مربوط به گفتگو با پیامبر است و جمله دوم مربوط به حالتی است که پیامبر خاموش است. در این حالت هم داد و فریاد در محضر ایشان قابل قبول نیست. بديهى است اگر اينگونه اعمال به قصد توهين به مقام شامخ نبوت باشد موجب كفر است و بدون آن ايذاء و گناه . در هر صورت شایسته مجازات است که مجازات آن هم در آیه بیان شده است. نابودی اعمال خوب انسان و یا نبودی ثواب و اجر آن ها.
🔷 آیه روز:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَرْفَعُوا أَصْوَاتَكُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِيِّ وَ لَا تَجْهَرُوا لَهُ بِالْقَوْلِ كَجَهْرِ بَعْضِكُمْ لِبَعْضٍ أَن تَحْبَطَ أَعْمَالُكُمْ وَ أَنتُمْ لَا تَشْعُرُونَ (حجرات / آیه 2)
🔶 ترجمه :
اى كسانى كه ایمان آورده اید! صداى خود را فراتر از صداى پیامبر نكنید، و در برابر او بلند سخن مگویید (و داد و فریاد نزنید) آن گونه كه بعضى از شما در برابر بعضى بلند صدا مى كنند، مبادا اعمال شما نابود گردد در حالى كه نمى دانید!
📅 یکشنبه 7 خرداد 1401
#اخلاق ، #ادب، #صدا ، #زیارت
🌼هر روز یک آیه🌼
🆔https://eitaa.com/moflehoon
دعای عهد - سید حجت بحرالعلومی.mp3
8.21M
📝 جانی و دلی ای دل و جانم همه تو
اللهم عجل الولیک الفرج
صوت قرائت #دعای_عهد
قرار صبحگاهی منتظران ثابت قدم ظهور
سرعت مناسب برای قرائت روزانه
🆔https://eitaa.com/moflehoon
💠 شکوه فتح
🔹 گاهی می بینید یك پیروزی بالاتر از شهادت است و اجر یك #سردار_فاتح بیش از اجر یك #شهید است. شما می بینید در رابطه با حضرت علی بن ابی طالب امیر مؤمنان (علیه افضل صلوات المصلین) آن درجاتی كه برای حضرت هست یك طرف قرار می گیرد و آن فتح و پیروزی كه در جریان #خندق نصیب او شد طرف دیگر! حضرت شهید هم شد جنگ های دیگر هم كرد ولی در نبرد خندق كاری كرد كه وجود مبارك پیامبر فرمود: «لَضربةُ علی لِعَمرو یومَ الخندق تَعدِلُ عبادةَ الثقلین»؛ آن پیروزی كجا شهادت دیگران كجا!
🔹 گاهی ممكن است یك #سردار_پیروز به مراتب درجه اش از #شهید بالاتر باشد، منتها باید حفظش بكند و حفظش كار آسانی نیست. یك وقت می بینید یك سلسله جبال را به دست كسی دادند، این نباید دستش بلرزد، باید حفظش بكند! خب وجود مبارك حضرت امیر خدمات فراوانی كرده است و درجات فراوانی دارد شهادت هم دارد؛ ولی در ماجرای #فتح_خندق، آن ضربتی كه علی زد اصل اسلام را حفظ كرد! اگر _خدای ناكرده_ علی بن ابی طالب آن ضربت را نمی زد و اسلام در آن صحنه شكست خورده بود، خب كفار آمده بودند و اثری از اسلام نبود، وقتی اثری از اسلام نباشد دیگر این گونه نیست که قرآن بماند و اهل بیت بمانند و مكتب شهادت بماند لذا آن پیروزی امیر مؤمنان از هر عبادتی بالاتر است.
🔹 بنابراین میشود كاری كرد پیروزی ای نصیب اسلام كرد كه ارزشش اگر از شهادت بالاتر نباشد كمتر هم نباشد! وقتی این امر ممکن است ما همیشه باید به #انتظار این فرصت های زرین باشیم و از خدای سبحان مسئلت بكنیم این را نصیب ما بكند اولاً، #توفیق_نگهداری آن را به ما مرحمت كند ثانیاً و #توفیق_بهره_برداری صحیح از آن را هم به ما عنایت كند ثالثا.ً
#غزوه_احزاب
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 دیدار مسئولین بزرگداشت سوم خرداد با حضرت استاد
تاریخ: 1386/02/15
🆔https://eitaa.com/moflehoon
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 333
#فصل_دوازدهم
# تفریحات_سالم_و_ورزش
🔸 برخی مصادیق تفریح
شنا و ریسندگی: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: بهترین سرگرمی مرد موٴمن شنا و بهترین سرگرمی زن ریسندگی است.[1]
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) از مردی كه شنا و تیراندازی می كرد خوشش میآمد[2]؛ همچنین می فرماید: تیراندازی و شنا را به پسرانتان بیاموزید.[3]
لطیفه گویی: امام باقر (علیه السلام) می فرماید: سرگرمی موٴمن در سه چیز است: بهره وری از همسر، شوخی با دوستان و نماز شب.[4]
[1] . خَیرُ لَهوِ الْمُؤمِنِ السِّباحةٌ وَ خَیر لَهوِ المَرْأة المَغْزَل (الجامع الصغیر، ج1، ص627).
[2] . كَانَ رَسُولُ اللَّهِ ص یعْجِبُهُ أَنْ یكُونَ الرَّجُلُ سَابِحًا رَامِیا (الدر المنثور، ج3، ص193).
[3] . عَلِّمُوا أَبْنَاءَكُمُ الرَّمْىَ وَ السِّبَاحَةَ (نوادر راوندی، ص49).
[4] . لَهْوُ الْمُؤْمِنِ فِى ثَلاثَةِ أَشْیاءَ: التَّمَتُّعِ بِالنِّسَاءِ وَ مُفَاكَهَةِ الإِخْوَانِ وَ الصَّلاةِ بِاللَّیلِ (الخصال، ص161).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 227
🆔https://eitaa.com/moflehoon
✨﷽✨
🌼حواستان جمع باشد!
✍آیت الله مجتبی تهرانی (ره):ما بیش از پنجاه سال پیش* قم بودیم. پنجشنبه و جمعهها که تعطیل بودم، یکی در میان برای دیدار پدر و مادرم به تهران میآمدم. معمولاً هم گاراژهایی بودند که مسافربری میکردند. بلیت گرفته بودم که به تهران بیایم. ناگهان امام را دیدم که تنها وارد شدند. گفتند: شما هم تهران میروید؟ گفتم: بله حاج آقا! گفتند: پس با هم برویم. سوار شدیم. یاد جملاتی از ایشان افتادم که میفرمودند:
«یکی از امور مهمّه این است که روحانیون باید ساده زندگی کنند... ارزش انسان به خانه نیست، به باغ نیست، به اتومبیل نیست...» نمیخواهم بگویم ایشان ماشین نخریدند بلکه میخواهم بگویم آیا ایشان آن موقع نمیتوانست یکی از این ماشینهای کرایهای را بگیرد و به تهران بیاید؟ ایشان میتوانست اما نکرد. به چه دلیل؟ برای اینکه میخواست با روش و منش خود، من و امثال من را تربیت کند.
حواستان جمع باشد! ارزش به آن ماشینها نیست. امام میفرمود: «به هر مقدار که به مادیات نزدیک شوی و آن را بخواهی بهتر کنی، از آن طرف[معنویات] کاسته میشود.»
📚سخنرانی مربوط به سال ۹۱ است
🆔https://eitaa.com/moflehoon