کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
■●حضرت آیتالله بهجت قدسسره●■
■کفار میخواهند جنگ میان مسلمانها ادامه داشته باشد تا بازار اسلحهفروشی آنها از طرفین رایج باشد و اسلحههای انبارشده را برای رفع احتیاج خودشان بفروشند و اسلحههای کاملتر و مدرنتر بسازند.
■عمداً اختلاف و جنگ و درگیری راه میاندازند، بعد میآیند و ادعا میکنند که میخواهیم شما را آشتی دهیم. خوب میدانند که چه پیشنهادی به هر دو طرف بکنند، تا راضی شوند.
■●در محضر بهجت، ج۳، ص۱۶۱●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
#استاد_فاطمی_نيا
■یزید قصد داشت معارف الهی را ازبین ببرد اما امام حسین(علیه السلام) با خون خود مانع او شد و حضرت سجاد(علیه السلام) و زینب کبری (علیه السلام) این راه را ادامه دادند.
ما هدایت و معارفی را که به دستمان رسیده ، مدیون این ذوات مقدسه هستیم.
@mohamad_hosein_tabatabaei
#علامه_طباطبايی_ره
#عاشورا
■●آیا روزه گرفتن در روز
عاشورا استحباب دارد؟●■
■● #المیزان|ملحق شدن عاشورا به سه روز در هر ماه و وجوب يا استحباب روزه آن بعنوان يك عيد از اعياد اسلامی از بدعتهايی است كه بنی اميه (لعنهم اللَّه) آن را ابداع كردند، در حالی كه هيچ يك از اين مضامين درست نيست، نه يهود عاشورا را عيد میدانسته و نه نصارا، و نه مردم جاهليت و نه اسلام،
■●چون عاشورا نه يك روز ملی بوده تا نظير نوروز و مهرگان عيد ملی و قومی بشود، و نيز در آن روز هيچ واقعهای از قبيل فتح و پيروزی برای ملت اسلام اتفاق نيفتاده، تا نظير مبعث و ميلاد رسول خدا صلی الله علیه وآله روزی تاريخی برای اسلام باشد، و هيچ جهت دينی هم ندارد تا نظير فطر و قربان عيدی دينی باشد، پس عزت و احترامی كه بنی اميه برای عاشورا درست كرده اند عزتی است بدون جهت.
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●عدم تقابل بین حکمت خسروانی و اسلام از نظر سهروردی●■
■●فرهنگ غیر از زبان است. زبان های مختلف و اقوام مختلف در گذشته فراوان بوده و الان هستند، ولی به طور اصولی فرهنگی بر این منطقه حاکم بوده است که خیلی عمیق بوده و بسیار هم متنوّع است. سهروردی به این فرهنگ آشنایی داشت و آن را کشف کرده بود. از این رو معتقد بود، این فرهنگ منافی اسلام نیست و اسلام هم مخالف فرهنگ ایران نیست.
■●اسلام وقتی آمد بت پرستی و خرافات و ضلالت را زدود اما فرهنگ ایران باستان، خرافه نبود. از این رو ،اسلام مخالف فرهنگ ایران نیست و به عقیده سهروردی حتّی آن را تأیید کرده است. فلسفه ایران باستان فلسفه نور است که بعد ها فلسفه شیخ اشراق را تشکیل می دهد. در آن فلسفه، نور و ظلمت در برابر هم قرار دارند. نور اساس است و ظلمت، اهریمن و سرانجام نور غلبه پیدا می کند و همیشه غالب است.
■●سهروردی می خواست احیای حکمت خسروانی کند و خودش هم ادّعا می کند: من برای احیای حکمت خسروانی آمده ام.
#دکتر_دینانی
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا ابا عبد الله الحسین🏴
■چنانكه خواب موجب تعطيل حواس آدمى و انصرافش از اين نشأه ميشود رسوخ در علم و معرفت و دوام در حضور و مراقبت موجب انصراف از ماسوى الله و سبب اقبال كلى بسوى حقيقة الحقائق مى گردد.
■●نصوص الحکم بر فصوص الحکم
علامه حسن زاده●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
■● #پرسش: اینکه همه ی ما در امام حسین (علیه السلام) فدا شویم و امام حسین(علیه السلام) در خدا یعنی چه؟●■
■● #پاسخ: امام حسین علیه السلام مظهر خداست؛ آینه ی تمام نمای خداست. اگر انسان بخواهد فدای کسی شود، قربان امام حسین علیه السلام نشود، قربان چه کسی شود؟!
قربان پول و مقام و جاه و ثروت و شوکت و دولت شود؟! انسان باید قربان امام حسین علیه السلام شود.
■●کمال عبد در قربان شدن او برای موجود بالاتر است. ولیّ اعظم خدا از ما بزرگتر است. اگر بخواهیم به کمال برسیم، باید در راه او قربان شویم؛ کما اینکه اصحاب اباعبدالله علیه السلام قربانی در راه اباعبدالله علیه السلام شدند؛ آنوقت در وجود او فانی شدند؛ بخشی از وجود اباعبدالله علیه السلام شدند. یعنی هر یک از آنها در حدّ خودشان، امام حسینی شدند؛وجودشان جلوه گاه کمالات حسینی شد؛ در امام حسین علیه السلام فانی شدند. پس برای اینکه به کمال برسیم باید در راه خوبان خدا فدا شویم؛ چون آنها بزرگتر از ما هستند.
■●خوبان خدا هم برای اینکه به کمال برسند باید در راه خدا فدا و فنا شوند. این سلسله ی قربانی در عالم، مسیر تکامل است.
■●خاک در گیاه فانی می شود؛ تکامل پیدا می کند. گیاه، غذای یک گوسفند می شود؛ فانی می شود؛ بدن آن گوسفند می شود؛ تکامل پیدا می کند. من و شما گوشت آن گوسفند را می خوریم؛بدن ما می شود؛ تکامل پیدا می کند. پس یکی یکی قربانی شدند تا به ما رسیدند. اگر ما هم بخواهیم کمال پیدا کنیم، باید قربانی بزرگتر از خودمان شویم.
#یاعلی
■●در محضر استاد مهدی طیب - ۱۴ اردیبهشت ۸۵
#پرسش_و_پاسخ●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️شادی روح علامه طباطبایی(ره) #صلوات
@mohamad_hosein_tabatabaei
#رمز_ماندگاری_عاشورا
■۲- عشق
■رمز تکامل در آفرینش، قربان شدن در راه موجود اشرف و عالیتر از خویشتن است.
■انسان هم برای تبدیل شدن به موجود اشرف، باید در راه ولیِّ خدا قربانی شود.
■وقتی در راه ولیّ خدا قربانی شد، تبدیل میشود به خود ولیّ خدا.
■روز عاشورا ۷۳ امام حسین در میدان بود. چون اصحاب ابا عبدالله علیهالسّلام فانی شدهاند در اباعبدالله، از خود، خالی شده و پر شدهاند از امام حسین علیه السّلام.
■این عشق بود که فانی کرد...
■حال، کمال ولیّ اعظم خدا در چیست؟ در قربان شدن در راه خودِ خدا ...
■اصحاب در راه امام حسین علیه السّلام قربانی شدند و تبدیل شدند به امام حسین علیه السّلام.
■اباعبدالله علیهالسّلام در راه خدا قربانی شود به چه تبدیل میشود؟ اینجا زبان اجازه اظهار ندارد ...
■کسی که امام حسین علیه السّلام را زیارت کند، کَمَنْ زَارَ اللَّهَ فِی عَرْشِهِ
■کسی که آن حضرت را با معرفت زیارت کند، یُخالِطُهُ اللهُ بِنَفسِهِ...
■مگر خدا میمیرد؟ مگر خدا کهنه میشود؟ کسی که از خود خالی شد و یکپارچه خدایی شد، این دیگر میرا نیست. این جاودان است.
■پس رمز جاودانگی عاشورا در همین عشق است و شاهد عشق قربان شدن است...
■●در دستگاه امام حسین علیه السّلام حتّی ریا هم ممدوح است.
■●اگر جلوی روی مردم برای امام حسین علیه السّلام مالت را بدهی یا سینه بزنی، خوب است. اصحاب که به میدان میرفتند، رجز میخواندند و خودشان را معرفی میکردند.
■●تظاهر در دستگاه امام حسین علیه السّلام جزا دارد. البته بهتر است کار خود را به خدا و امام حسین علیه السّلام نشان بدهی و بگویی خدایا ببین من دارم این کار را میکنم، حسین جان ببین من دارم این کار را میکنم.
#یاعلی
■عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی■
■●مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️شادی روح علامه طباطبایی(ره) #صلوات
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات 254-253 بقره قسمت پنجم
بخش دوم
● رواياتى از ائمه معصومين عليهم السلام درباره تكلم خداوند
مترجم : در اين مساله ، بيش از اين طول دادن با وضع اين كتاب مناسب نيست . و در اصول كافى از ابى بصير روايت آورده كه گفت : از امام صادق (عليه السلام ) شنيدم كه مى فرمود: خداى عزوجل همواره ، عالم به ذات خود بود، در حالى كه هيچ معلومى نبود، و همواره قادر به ذات خود بود، در حالى كه مقدورى نبود، عرضه داشتم : فدايت شوم پس بايد همواره متكلم هم باشد؟ فرمود: نه ، كلام امرى حادث است ، خداى عزوجل بود در حالى كه متكلم نبود (چون كسى نبود تا با او تكلم كند)، و سپس كلام را ايجاد كرد.
و در احتجاج از صفوان بن يحيى روايت آورده كه گفت : ابوقره محدث در ضمن سوالاتش از حضرت رضا (عليه السلام )، عرضه داشت : فدايت شوم ، پس بفرمائيد كه سخن گفتن خدا با موسى چگونه بود؟ فرمود: خدا بهتر مى داند كه با چه زبانى با او سخن گفت ، با سريانى يا عبرانى ؟ ابوقره دست برد و زبان خود را گرفته ، عرضه داشت : منظورم اين زبان است ، (يعنى سوالم از اين است كه مگر خدا هم زبانى گوشتى دارد) حضرت رضا فرمود: سبحان الله ، خدا از آنچه كه تو مى گوئى منزه است ، و معاذ الله از اين كه خدا شبيه به خلق خود شود، و يا مثل خلقش تكلم كند،
ولى خداى سبحان همانطور كه ((ليس كمثله شى ء)) هيچ چيز شبيه او نيست ، همچنين هيچ متکلمی هم شبيه او نيست ، عرض كرد، توضيح دهيد، فرمود: سخن گفتن خالق با مخلوق خود مانند سخن گفتن مخلوقى با مخلوق ديگر نيست ، يعنى از راه قطعه قطعه كردن صدا به وسيله دهان و زبان نيست ، بلكه تنها به اين است كه سخن را ايجاد كند، همانطور كه هر موجودى را بافرمان ((كن )) ايجاد مى كند و فرمان او همان مشيت او است ، گفتگوئى كه با موسى كرد يعنى اوامر و نواهى او به موسى ، از همين باب بود، نه اينكه چون ما به وسيله تردد نفس و قطعه قطعه كردن آن باشد (تا آخر حديث ).
و در نهج البلاغه خطبه اى از امير المؤمنين (عليه السلام ) آورده كه در آن فرموده : خداى تعالى متكلمى است بدون اينكه سخن با انديشه بگويد، و اراده كننده اى است بدون عزم (تا آخر خطبه ).
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 496
و نيز در نهج البلاغه در خطبه اى از آن جناب آمده : همان خداى تعالى كه به نوعى با موسى تكلم كرد و آياتى عظيم ، نشان او داد، اما بدون ادوات ، و نطقى بدون حلق و حنجره (تا آخر خطبه ).
مولف : اخبارى كه در اين معنا از ائمه اهل بيت (عليه السلام ) رسيده بسيار زياد است ، و همه يك چيز مى گويند، از اين هم كه بگذريم آنچه را كه كتاب و سنت كلام خدا خوانده ، صفت فعل است ، نه صفت ذات .
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei