□○ولایت همانند اب به دنبال تشنه می گردد ولایت حضرت سیدالشهدا در مدینه هر چه گشت پیدا نکرد همه را از اطراف آورد خودش بلد هست چه کسانی را بیاورد ، شاید خیلی افراد استدعاهای همراه با سماجت هم داشته باشند تازه شاید هم نرسند یا اگر هم برسند ضایع کنند ، و چه بسا آن بنده خداهایی که به این افراد می دهند کفاره هم بدهند چون نعمت الهی را در غیر موضع اش مصرف می کنند باید احتیاط کرد تا نعمت در جایش مصرف کرد.
□○اگر شخصی خوابی ببیند که او را راهنمایی کردن دلیل ندارد به هر کسی بگوید ،یا اگر هم گفته کفاره اش این است که دیگر ان خواب را نبیند یا به تاخیر افتد نفس قهر می کند دیگر به شکار نمی رود.
#شرح_دروس_معرفت_نفس
#جلسه_ی_شصت_و_ششم
#علامه_حسنزاده
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل #دولابی●■
■بگرد و تفحّص کن و چیزهایی که خداوند به تو داده است را پیدا کن و شکر آنها را بهجا بیاور. البته ما از خودمان هیچ نداریم و هر چه داریم، خدا به ما داده است.
■هر جا به نعمتی پی بردی و بر تو آشکار شد، صلوات بفرست و شکرش را به جا بیاور.
■هر وقت خدا نعمتی به تو داد، آن را آشکار کن؛ چه مادّی و چه معنوی.
■اینکه قرآن فرمود: وَ أمّا بِنِعمَةِ رَبِّکَ فَحَدِّث: و امّا نعمت پروردگارت را اظهار و ابراز کن. وقتی در درون خودت فکر میکنی و به خودت میگویی که خدا به من چقدر خوبی کرده است، همین کار حدیث و اظهار و بیان نعمت است.
■● #مصباح_الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
#اى_حيدر_كرّار_من
□○مولانا در غزل ۱۷۹۸ ديوان شمس روى به معشوق خود مى كند و زيبا توصيف مى نمايد و آخر غزل، نام معشوق خود را مى برد و مى گويد: «اى حيدر كرار من»، كه لقب #اميرالمؤمنين عليه السلام است. چند بيت از آن غزل، اين است:
○اى يار من اى يار من، اى يار بى زنهار من
○اى دلبر و دلدار من، اى محرم و غمخوار من
○اى در زمين، ما را قمر، اى نيمه شب ما را سحر
○اى در خطر ما را سپر، اى ابر شكر بار من
○اى شب روانرا مشعله، اى بى دلان را سلسله
○اى قبله هر قافله، اى قافله سالار من
○هم رهزنى هم رهبرى،هم ماهى وهم مشترى
○هم اينسرى هم آنسرى، هم گنج استظهارمن
○چون يوسف پيغمبرى، آيى كه خواهم مشترى
○تا آتشى اندر زنى، در مصر و در بازار من
○هم موسيى بر طور من، عيسى هر رنجور من
○هم نور نور نور من، هم احمد مختار من
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#صلوات_شعبانیه
□صلوات ارزشمندی که مستحب است در ماه شعبان هر روز هنگام اذان ظهر و همچنین شب نیمه شعبان خوانده شود.
در این روزهای پایانی ماه شعبان ان شاءالله که از برکاتش بی نصیب نمونیم
🍀تقدیم به شما همراهان فهیم
و التماس دعا🍀✋
@mohamad_hosein_tabatabaei
#آیت_الله_جوادی_آملی:
□● #محصول_داخلی●□
□●شهید مدرس عزیز بود، چون نفوذ ناپذیر است؛ ایشان به رضاخان بیان کردند که می خواهم تو نباشی؛ ایشان محصول داخلی یعنی جامه کرباسی را به تن کردند و از تن در نیاوردند؛ به همین خاطر است که امام این همه از ایشان نام برد؛ ایشان عزیز بود چون نفوذ ناپذیر بود؛ ملت ما نیز باید عزیز باشد یعنی نفوذ ناپذیر باشد.
□●سخنرانی در شانزدهمین همایش اساتید تفسیر حوزه علمیه قم ۹۷/۲/۲●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
#پذيرايى
□○یکی از شاگردان استاد گوید :
«با استاد و دو تن از طلاب كه از قم همراه استاد بودند، بر مرقد بابا ركن الدين بوديم. من كنار استاد ايستاده بودم و آن دو با كمى فاصله از ما نشسته بودند. ناگهان مشاهده كردم شخصى چهارشانه با ريش حنايى رنگ و به نسبت بلند، در حالى كه يك سينى با چهار فنجان قهوه در دست داشت به ما نزديك مى شود.
□○همان دم استاد به من فرمود: مى بينى؟
□○آن چه مى ديدم را به ايشان عرض كردم. آنگاه فرمود: خودش است! خودش است!
□○بابا ركن الدين آمد و جلو هر يك از ما چهار نفر فنجانى از قهوه قرار داد و آن دو (شاگرد هم) فنجان مقابل خود را برداشتند.
□○يكى از آن دو، همه قهوه خود را از بالاى شانه خود به پشت سرش ريخت و ديگرى هم همين كار را كرد ولى مقدار كمى قهوه از گوشه لبش وارد دهانش شد.
□○پس از آن واقعه شخصى كه كمى از آن قهوه را چشيده بود، چنان مست بابا ركن الدين شده بود كه مى گفت: نمى دانيد اينجا چه خبر است! اگر انسان از قم براى زيارت اينجا پياده بيايد، جا دارد».
□(مژده دلدار : ص ۲۶ و ۲۷)□
□○استاد سید علی اکبر صداقت○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
هدایت شده از کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□«اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَكُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِي مَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ»□
□«خدايا اگر در آنچه از ماه شعبان گذشت ما را نیامرزیده ای، در آن قسمت که از این ماه مانده بیامرز□
@mohamad_hosein_tabatabaei
هدایت شده از کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#روزه_سه_روز_آخر_ماه_شعبان
□از حضرت امام صادق علیه السّلام روایت شده است که:
□هر کس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بدارد و به ماه مبارک رمضان متّصل سازد، خداوند متعال ثواب روزه دو ماه متوالى را براى او بنویسد.
#مراقبات_ماه_شعبان
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●اعمال روزهای پایانی ماه شعبان●■
■●سیدبنطاووس قدسسره در کتاب #اقبالالاعمال آورده است:
■●اباصلت هروی گوید: در آخرین جمعه از ماه شعبان نزد امام رضا علیهالسلام رفتم؛ حضرت فرمود: ای اباصلت، بیشتر ماه شعبان گذشته و این آخرین جمعه از آن است، پس کوتاهیهای گذشته خود در این ماه را تدارک کن و بر این کارها بیفزا:
■دعا
■استغفار
■تلاوت قرآن
■توبه از گناهان
■امانتهایی که به گردن داری ادا کن
■کینههایی که از مؤمنان به دل داری، از دل بشو
■تقوای الهی پیشه کن
■در همه امور آشکار و پنهانت به خدا توکل کن
■●و این دعا را بسیار بخوان:
اللّهُمَّ انْ لَمْ تَكُنْ غَفَرْتَ لَنا فيما مَضى مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فيما بَقِيَ مِنْهُ.
■●خداوند در این ماه به حرمت [ورود به] ماه رمضان بسیاری را از آتش جهنم نجات میدهد.
@mohamad_hosein_tabatabaei
#فرازی_از_مناجات_شعبانیه
□اِلـهی فَلَكَ اَسْئَلُ وَاِلَيْكَ اَبْتَهِلُ وَاَرْغَبُ،
وَاَسْئَلُكَ اَنْ تُصَلِّیَ عَلي مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَاَنْ تَجْعَلَنی مِمَّنْ يُديمُ ذِكَرَكَ وَلايَنْقُضُ عَهْدَكَ، وَلايَغْفُلُ عَنْ شُكْرِكَ، وَلا يَسْتَخِفُّ بِاَمْرِكَ،
□خدايا! پس از تو درخواست میكنم و به پيشگاهت زاری نموده و رغبت میورزم، و از تو میخواهم كه بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستی، و مرا از كسانی قرار دهی كه دائم در حال ذکر تو هستند و هرگز پيمانت را نمیشكنند و از شکرت غافل نمیشوند و امر تو را سبک نمیشمارند.
#یاعلی
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات242-228 بقره قسمت پنجم
بخش ششم1⃣
● در قرآن ، مراد از تعقل ادراك توأم با سلامت فطرت است ، نه تعقل تحت تأثير غرائز و اميال نفسانى
و خداى عزوجل هم ، كلام خود را بر همين اساس ادا نموده و عقل را به نيروئى تعريف كرده كه انسان در دينش از آن بهره مند شود، و به وسيله آن راه را به سوى حقائق معارف و اعمال صالحه پيدا نموده و پيش بگيرد، پس اگر عقل انسان در چنين مجرائى قرار نگيرد، و قلمرو علمش به چهار ديوار خير و شرهاى دنيوى محدود گردد، ديگر عقل ناميده نمى شود، همچنانكه قرآن كريم از خود چنين انسانهائى حكايت مى كند كه در قيامت ميگويند: ((لو كنا نسمع او نعقل ما كنا فى اصحاب السعير)) اگر ما مى شنيديم و تعقل مى كرديم ديگر از دوزخيان نمى بوديم .
و نيز فرموده : ((افلم يسيروا فى الارض فتكون لهم قلوب يعقلون بها، او آذان يسمعون بها فانها لا تعمى الابصار و لكن تعمى القلوب التى فى الصدور)) چرا در زمين سير نكردند تا داراى دلهائى شوند كه با آن تعقل كنند، و يا گوش هائى كه با آن بشنوند؟ آخر تاريك شدن چشم سر، كورى نيست ، اين چشم دل است كه كور مى شود، دلهائى كه در سينه ها است .
پس اين آيات همانطور كه ملاحظه گرديد كلمه عقل را در علمى استعمال كرده كه انسان خودش بدون كمك ديگران به آن دست يابد، و كلمه سمع را در علمى بكار برده كه انسان به كمك ديگران آن را به دست مى آورد، البته با سلامت فطرت در هر دو براى اينكه مى فرمايد آن عقل ، عقلى است كه با دل روشن توأم باشد نه با دل كور.
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
#پرسش_و_پاسخ از آیتالله بهجت قدسسره
#سوال | زیاد مرتکب معاصی میشوم و هرچه تلاش میکنم، موفق نمیشوم.
#جواب: بسمهتعالی، نقل شده از أحدالحُسَینَین (یعنی حسین خلیلی و نوری) که برای این مقصود، حمد و سوره، اهدا شود برای مدفونین از مؤمنین و مؤمنات در مشاهد ثمانیه مشرَّفه:
«حرمین شریفین» (مکه و مدینه)، «نجف اشرف»، «کربلای مشرّفه»، و «الکاظمیةالمشرَّفه» و «سامراءالمشرّفه» و «المشهد الرضوی المشرَّف» و «قم المشرَّفه» و حمد و سوره برای مدفونین در سائر مشاهد مشرَّفه.
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●بلاهایی که از روی نادانی، خودمان بر سر خودمان میآوریم●■
■●در این که هیچ کس دشمن خودش نیست و هر فردی دوست خودش میباشد تردیدی نیست، زیرا که حبّ ذات، غریزی انسان است. هر کوششی که انسان میکند به سود خود و به منظور تحصیل سعادت میکند، نه برای زیان و بدبختی.
●دشمن به دشمن آن نپسندد که بیخرد
●با نفس خود کند به مراد و هوای خویش
■●انسان اگر بشنود یک نفر خودش را عمدا از بام پرت کرد یا در آتش انداخت یا چاقو را برداشت بیجهت سر و صورت و اندام خودش را زخمی نمود، تعجب میکند و میگوید شخص عاقل این کارها را نمیکند، در صورتی که اگر درست و از روی بصیرت در روش زندگی که غالب مردم انتخاب کردهاند دقت کنیم میبینیم کارهایی میکنند و سخنانی میگویند که ضررش برای خودشان از چاقو خوردن و توی آتش رفتن بیشتر است اما نمیفهمند.
□●استاد مطهری، حکمتها و اندرزها، ج۲ ص۳۶-۳۵●□
#گزیده_کتاب
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●قرائت دعای جوشن کبیر در شب اول ماه رمضان طبق حدیث امیرالمومنین(علیه السلام)●□
#علیرضا_پناهیان| امیرالمؤمنین(علیه السلام): جبرائیل در یکی از جنگها بر رسول خدا(صلی الله علیه وآله) نازل شد و گفت: خداوند به تو سلام میرساند و میفرماید: "....هر كس با نيّت خالص، دعای #جوشن کبیر را در #آغاز ماه رمضان بخواند، خداوند متعال، شب قدر را روزىِ او میكند و برايش هفتاد هزار فرشته میآفريند كه خدا را تسبيح میگويند و تقديس میكنند و پاداش آنان را براى او قرار میدهد.
□●اى محمّد! هر كس اين دعا را بخواند، ميان او و خداى متعال، حجابى نمیماند و از خداوند، چيزى درخواست نمیكند، مگر آن كه خدا آن را به وى عطا مىكند ...
□●(مصباح کفعمی، ص۳۳۲ و مفاتیح الجنان، توضیحات پیش از متن دعای جوشن کبیر.)●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●اگر بخواهید بی خوف و هراس در مقابل باطل بایستید و از حق دفاع کنید و ابرقدرتان و سلاح های پیشرفته آنان و شیاطین و توطئه های آنان در روح شما اثر نگذارد و شما را از میدان به در نکند خود را به ساده زیستن عادت دهید و از تعلق قلب به مال و منال و جاه و مقام بپرهیزید .
□●مردان بزرگ که خدمت های بزرگ برای ملت های خود کرده اند اکثر ساده زیست و بی علاقه به زخارف دنیا بوده اند.
□●صحیفه نور،جلد ۱۹،صفحه ۱۱
پیام امام خمینی(ره) به مناسبت گشایش دومین دوره مجلس شورای اسلامی
مورخ: ۱۳۶۳/۰۳/۰۷●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○اصل رسیدن و وصول به حق از ناحیه خلق را سفر اول گویند. وقتی به حق رسید و رنگ و بویی از حق پیدا کرد، از از آن به بعد در اوصاف الهیه اعم جمالی و جلالی به مسافرت می پردازد با اوصاف و اسمای الهی حشر پیدا می کند تا مظهر آن اسم بشود.
□○این ها اول سفر از خلق به حق می کنند که آثار وجودی را می بینند و پی به مؤثر و صاحب آثار می برند. این سفرها در مورد پیامبر و ایمه اطهار راه ندارد این مربوط به ضعیف العقول هاست نمی توانند حق را به واسطه حق بشناسند به واسطه آثار پی به او می برند.
□○پیامبر در جواب سوال سایل که چگونه خدا را شناختی؟ حتی نمی گوید من خدا را به خدا شناختم می فرماید: من اشیا را با خدا شناختم چون سایل می پرسد به چه چیز خدا راشناختی؟ جواب مطابق سوال است: ما به واسطه آن مؤثر و حق، خدا را شناختیم.
#شرح_دروس_معرفت_نفس
#جلسه_ی_شصت_و_ششم
#علامه_حسنزاده
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●اعمال شب اوّل ماه مبارک رمضان●■
■۱- استهلال: یعنى جستجوى هلال ماه و بعضى استهلال این ماه را واجب دانستهاند
■۲- خواندن دعاهای روئیت هلال (به مفاتیح الجنان مراجعه شود)
■۳- غسل؛ که هر کسی در شب اوّل ماه رمضان غسل کند تا ماه رمضان آینده خارش بدن به او نرسد. و نیز غسل کند در نهر جاری و همچنین ۳۰ کف آب بر سر بریزد تا ماه رمضان آینده با طهارت معنوى باشد.
■۴- زیارت امام حسین علیه السّلام که گناهانش ریخته شود و ثواب حجّاج و عمرهگزاران آن سال را دریابد.
■۵- دو رکعت نماز بگزارد و در هر رکعت بخواند:
■سوره «حمد» و سوره «انعام»
■و از خدا بخواهد تا او را کفایت کند و از دردها و آنچه میترسد نگهداری کند.
■۶- بعد از نماز مغرب دستها را بلند کند و بخواند دعای وارده از امام جواد علیه السّلام را:
اللَّهُمَّ یَا مَنْ یَمْلِکُ التَّدْبِیرَ وَ هُوَ عَلى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ یَا مَنْ ....
■۷- خواندن دعای دیگری از امام صادق عليه السّلام:
■اللَّهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضَانَ مُنَزِّلَ الْقُرْآنِ هَذَا شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِی أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرْآنَ وَ أَنْزَلْتَ فِیهِ آیَاتٍ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَ الْفُرْقانِ اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا صِیَامَهُ وَ أَعِنَّا عَلَى قِیَامِهِ اللَّهُمَّ سَلِّمْهُ لَنَا وَ سَلِّمْنَا فِیهِ وَ تَسَلَّمْهُ مِنَّا فِی یُسْرٍ مِنْکَ وَ مُعَافَاةٍ وَ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ وَ فِیمَا تَفْرُقُ مِنَ الْأَمْرِ الْحَکِیمِ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ مِنَ الْقَضَاءِ الَّذِی لَا یُرَدُّ وَ لَا یُبَدَّلُ أَنْ تَکْتُبَنِی مِنْ حُجَّاجِ بَیْتِکَ الْحَرَامِ الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْکُورِ سَعْیُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُکَفَّرِ عَنْهُمْ سَیِّئَاتُهُمْ وَ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِیلَ لِی فِی عُمْرِی وَ تُوَسِّعَ عَلَیَّ مِنَ الرِّزْقِ الْحَلَالِ.
■۸- خواندن دعایی از رسول اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم:
■اللَّهُمَّ إِنَّهُ قَدْ دَخَلَ شَهْرُ رَمَضَانَ اللَّهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضَانَ الَّذِی أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرْآنَ وَ جَعَلْتَهُ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَ الْفُرْقانِ اللَّهُمَّ فَبَارِکْ لَنَا فِی شَهْرِ رَمَضَانَ وَ أَعِنَّا عَلَى صِیَامِهِ وَ صَلَوَاتِهِ وَ تَقَبَّلْهُ مِنَّا.
■۹- دعایی که پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم در شب اوّل ماه رمضان میخواندند:
■الْحَمْدُلِلَّهِ الَّذِی أَکْرَمَنَا بِکَ أَیُّهَا الشَّهْرُ الْمُبَارَکُ اللَّهُمَّ فَقَوِّنَا عَلَى صِیَامِنَا وَ قِیَامِنَا وَ ثَبِّتْ أَقْدامَنا وَ انْصُرْنا عَلَى الْقَوْمِ الْکافِرِینَ اللَّهُمَّ أَنْتَ الْوَاحِدُ فَلَا وَلَدَ لَکَ وَ أَنْتَ الصَّمَدُ فَلَا شِبْهَ لَکَ وَ أَنْتَ الْعَزِیزُ فَلَا یُعِزُّکَ شَیْءٌ وَ أَنْتَ الْغَنِیُّ وَ أَنَا الْفَقِیرُ وَ أَنْتَ الْمَوْلَى وَ أَنَا الْعَبْدُ وَ أَنْتَ الْغَفُورُ وَ أَنَا الْمُذْنِبُ وَ أَنْتَ الرَّحِیمُ وَ أَنَا الْمُخْطِئُ وَ أَنْتَ الْخَالِقُ وَ أَنَا الْمَخْلُوقُ وَ أَنْتَ الْحَیُّ وَ أَنَا الْمَیِّتُ أَسْأَلُکَ بِرَحْمَتِکَ أَنْ تَغْفِرَ لِی وَ تَرْحَمَنِی وَ تَجَاوَزَ عَنِّی إِنَّکَ عَلى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ.
■۱۰- خواندن دعای جوشن کبیر
■۱۱- خواندن دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه:
■الْحَمْدُ لِلّهِ الّذِی هَدَانَا لِحَمْدِهِ، وَ جَعَلَنَامِنْ أَهْلِهِ لِنَکُونَ لِإِحْسَانِهِ .........
■۱۲- شروع کند به خواندن نمازهای مستحبّی (هزار رکعت)
■۱۳- خواندن دعای امام صادق علیه السلام که در شب آخر ماه شعبان هم خوانده شد.
□اللَّهُمَّ إِنَّ هَذَا الشَّهْرَ الْمُبَارَکَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ وَ جُعِلَ ....
■۱۴- چون ماه رمضان شروع شود سزاوار است تکثیر تلاوت قرآن.
■برای اعمال بیشتر شب اول ماه رمضان و خواندن کامل دعاهای وارده به مفاتیح الجنان مراجعه فرمائید.
#مراقبات_ماه_رمضان
@mohamad_hosein_tabatabaei