کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴صلی الله علیک یا ابا عبد الله الحسین🏴
■پیام اربعین: با پذیرا شدن رنج راه، نیل به لقاء و وصال قطعی است■
#اربعین_حسینی
آیه 255 سوره بقره قسمت چهارم
بخش اول
وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السمَوَتِ وَ الاَرْض
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 513
● مراد از كرسى و وسعت كرسى خداوند در ((وسع كرسيه ...))
كلمه ((كرسى )) (از ماده كاف - راء - سين ) گرفته شده كه به معناى به هم وصل كردن اجزاى ساختمان است و اگر تخت را كرسى خوانده اند به اين جهت بوده كه اجزاى آن به دست نجار (اگر چوبى باشد) و يا صنعتگر ديگر، در هم فشرده و چسبيده شده است ، و بسيارى از مواقع اين كلمه را كنايه از ملك و سلطنت مى گيرند، و مى گويند فلانى از كرسى نشينان است ، يعنى او منطقه نفوذى و قدرت وسيعى دارد.
و به هر حال جمله هائى كه قبل از اين جمله بودند، يعنى جمله ((له ما فى السموات و ما فى الارض )) اين معنا را مى فهماندند كه مراد از وسعت كرسى احاطه مقام سلطنت الهى است ، و بنابراين در ميان معانى محتملى كه مى شود براى كرسى كرد، اين معنا متعين مى شود كه مراد از آن مقام ربوبى است ، همان مقامى كه تمامى موجودات آسمانها و زمين قائم به آن هستند چون مملوك و مدبر (به فتح باء) و معلوم آن مقام هستند، پس بايد گفت : كرسى ، مرتبه اى از مراتب علم است ، در نتيجه از معانى محتمل كه براى وسعت هست اين معنا معلوم مى شود كه اين مقام تمامى آنچه در آسمانها و زمين است ، هم ذاتشان و هم آثارشان را حافظ است (پس وسعت كرسى خدا به اين معنا شد كه مرتبه اى از علم خدا، آن مرتبه اى است كه تمامى عالم قائم به آن است ، و همه چيز در آن محفوظ و نوشته شده است ) و به همين جهت به دنبال جمله مورد بحث فرمود: ((و لا يوده حفظهما)).
وَ لا يَئُودُهُ حِفْظهُمَا وَ هُوَ الْعَلىُّ الْعَظِيمُ
كلمه ((يؤ د)) مضارع از مصدر ((اءود)) است ، كه به معناى سنگينى وخسته كنندگى است ، و چون گفته شود: ((العمل الفلانى آد زيدا)) معنايش اين است كه فلان عمل ، زيد را خسته كرد و به ستوه آورد، و ظاهرا مرجع ضمير در ((يؤده )) همان كرسى باشد، هر چند كه ممكن است آن را به خود خداى تعالى برگردانيد، و اگر در دنباله مطالب قبلى فرمود: حفظ آسمانها و زمين ، خدا و يا كرسى را خسته نمى كند، براى اين بود كه ذيل آيه با صدر آن آيه (كه سخن از نفى چرت و خواب داشت ) وصل و متناسب شود، چون آنجا هم مى فرمود: چرت و خواب ندارد، تا او را از قيوميت آسمانها و زمين باز بدارد.
و حاصل آن معنائى كه از آيه استفاده مى شود اين است كه خداى تعالى كه هيچ معبودى به جز او نيست ، تمام حيات و زندگى مال اوست ، و او قيوميتى مطلق دارد، قيوميتى كه هيچ عاملى آن را دستخوش ضعف و سستى نمى سازد، و به همين جهت وقتى مى خواهد اين معنا را تعليل كند با دو نام مقدس ((على )) و ((عظيم ))، تعليل مى كند، و مى فهماند كه خدا به خاطر علو مقامى كه دارا است مخلوقات به او نمى رسند تا به وسيله اى در وجود او سستى و در كار او ضعفى پديد آورند،
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 514
و به خاطر عظمتش از كثرت مخلوقات به تنگ نيامده ، و عظمت آسمانها و زمين طاقتش را طاق نمى سازد، و جمله : ((و هو العلى العظيم ))، خالى از دلالت بر حصر نيست ، و تا حدى از آن بر مى آيد كه مى خواهد علو و عظمت را منحصر در خدا كند، و اين حصر، يا حصر حقيقى است كه حق هم همين است ، براى اينكه علو و عظمت ، خود از كمالات است ، و حقيقت هر كمالى از آن او است ، و يا حصرى ادعائى است ، كه چون مقام ، مقام تعليل بود احتياج پيدا شد كه بطور ادعا، علو و عظمت را منحصر در خدا كند، تا آسمانها و زمين در قبال علو و عظمت خداى تعالى از علو و عظمت ساقط شود.
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
■● #حاضر_نیستم_امضا_کنم!
حضرت آیتالله بهجت قدسسره●■
■●البته محرّمات، تنها زنا و قمار و شُرب خمر نیست. گاهی یک امضای بیجا که مقدمات و زمینه آن را هم دیگران زحمت کشیده و به دست انسان میدهند، موجب از بینرفتن اَعراض و نفوس(آبرو و جان مردم) میشود و بهمراتب از آن(گناهان) بالاتر است.
■●از ما انتظار نمیرود که گناهانی از قبیل شرب خمر را در خیابان مرتکب شویم؛ چون این کار، گذشته از ترس خدا، یک نوع جنون و بیعقلی است و لذا از ما صادر نخواهد شد.
■●کاردار بریتانیا در اطاق خصوصی و شخصی آقا سید محمدکاظم یزدی رحمهالله وارد شد تا از او امضا بگیرد که مردم بر لَه(به طرفداری از) انگلیس و عَلیهِ دولت عثمانی جنگ کنند و هفتتیر خود را هم به ایشان نشان داد و او را تهدید نمود. ایشان چون زبان انگلیسی نمیدانست، با اشاره، دست به گلوی خود برد و کشید و به او فهماند که: اگر گردن مرا هم بزنید، حاضر نیستم امضا کنم! کاردار دید که کشتن و ترور کردن ایشان، برای او امضا نمیشود؛ لذا ایشان را رها کرد و از منزلشان بیرون آمد.
■●در محضر بهجت، ج۱، ص ۳۱۹●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
■● #امام_حسن علیهالسلام سازشگر نیست
#استاد_علی_صفایی_حائری●■
■●اگر امام حسن به صلح دچار مىشود، به خاطر تنهايى و خيانت يارانى است كه پول معاويه و رياست او را به دل گرفتند و از امام بريدند. و اگر على در برابر معاويه و قرآنهاى بلند صلح را نمىپذيرد، به خاطر فريب و نيرنگى است كه در ميان است. پس صلح و سازش در جنگهاى عقيدتى و در مبارزههاى مقدس دينى تا رسيدن به هدف معنا ندارد. مگر آنجا كه به دشمن فرصت بازگشت بدهى و يا براى خودت فرصت جمعآورى و تجديد قوا بخواهى.(۱)
■●صلح امام حسن چيزى جز آتش بس نبود، كه حضرت از هدف خود تخفيف نداد و از باطل براى حق نردبان نساخت؛ چون هر مبارزى كه از هدف مايه بگذارد و كوتاه بيايد، بر فرض ببرد، باخته است. بگذر از اينكه باختها حتمى است، كه در موضع ضعف، كارى نمىتوان كرد و تخفيفها از اين موضع ضعيف خبر مىدهند.
امام حسن(علیه السلام) سازشگر نيست؛ چون نه تخفيف داده و نه تسليم شده؛ چون ياورى ندارد، تحميل نمىكند؛ مىايستد تا زمينه را فراهم نمايد.(۲)
■●دنيا با تمامى گوشهايش مىشنود كه مىگويند امام مجتبى مؤمنين را ذليل كرد، كه امام مجتبى زبانش گويا نبود، كه او ترسيد، كه او زن باره بود و از جنگ هراسيد. راستى كه عجب تلخهاى شيرينى است. امام مجتبى كه زبانش معاويه را مىلرزاند، گنگ معرفى مىشود و مردمى كه به دنيا روى مىآورند عزّت خدا مىشوند و خطاب مذلّ المؤمنين سر مىدهند آن هم تا روزهاى آخر، حتّى آن هنگام كه امام پارههاى جگرش را در ميان طشت مىبيند و خون دلش را به روى زمين مىريزد.
شيرينى دنيا در همين است كه با تلخىهايش نهفتهها را آشكار مىكند و ته كيسه را بيرون مىريزد و سرمايهها را نقد مىنمايد.(۳)
۱- قيام، ص: ۲۴۲
۲- تطهير با جارى قرآن(۲)، ص: ۳۰۵
۳- درسهايى از انقلاب(تقيه)، ص: ۱۹۲
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
■●بنا به آنچه که در تاریخ ثبت شده است در روز #هفتم_ماه_صفر نیز دو واقعه رخ داده است که یکی از آن حوادث حادثۀ بسیار غمبار و سرشار از غربت و مظلومیت در وطن، یعنی شهادت مظلومانۀ #امام_مجتبی علیه السّلام است.
■●بنا بر یکی از دو قول که دیگری مشهورتر است و در ٢٨ صفر نقل شده، روز هفتم صفر محتمل است که روز شهادت #امام_مجتبی علیه السّلام در سال پنجاهم هجری قمری باشد. امامی که غربتی بسیار سنگین و غم هایی بسیار بزرگ را در طول دوران حیات خویش متحمل شد. امامی که بنا به امر الهی و بنا به مصالح کاملا شفاف و روشن اسلام و امّت اسلامی ده سال مورد توهین و فشار و آزار معاویه و حکومت اموی بود. برای همۀ ما بسیار دشوار است که به عزیزان ما دشنام دهند! شاید یکی از سنگین ترین تلخی ها این است که خدای نکرده به کسی دشنام دهند و پدر او را مورد ناسزا قرار دهند. حال پدرهای معمولی کجا و مولای ما امیرالمومنین اول مظلوم عالم کجا؟! و #امام_مجتبی ده سال مامور بود که پای منبرهایی بنشیند و در مجلس هایی حضور پیدا کند که بر سر آن منبرها دشنام وسبّ به امیرالمومنین می دادند... و حضرت مامور به سکوت و تحمل بود و بالاخره با مکر معاویة ابن ابی سفیان، به دست همسر خود مسموم شد و غریبانه و مظلومانه در وطن خود در مدینه و در خانۀ خود تشنه کام به شهادت رسید... امامی که خون یک عمر خون دل خوردن را [از دل تهی کرد]. به تعبیر شاعر:
●خونی که خورد در همه عمر از گلو بریخت ●دل را تهی ز خون دل چند ساله کرد
■●امامی که با غربت و مظلومیت در دوران حیاتش به سر برد و امروز هم قبر غریب این امام همام در بقیع سمبل و مظهر مظلومیت این امام بزرگوار است.
■●استاد مهدی طيب ٨ دی ٩٠●■
#امام_مجتبی
@mohamad_hosein_tabatabaei
■در محضر مبارک حضرت آقا پیش آمد که راه تقرّب به مقام شامخ ولایت و توحید قرآنی که جنابعالی این همه به آن عنایت و سماجت دارید چیست؟
فرمود: «راه، راه حرف شنیدن است»
و این شعر را که بارها می خواندند یادآوری فرمودند:
●آدمی فربه شود از راه گوش
●جانور فربه شود از حلق و نوش
■●شرح دروس معرفت نفس| درس پانزدهم _جلسه ی۷۰
استاد صمدی آملی حفظه الله●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●کسی که موجب نفوذ سیاسی اقتصادی دشمن در مملکت اسلامی شود، خائن است●■
■●اگر بعضی از رؤسای دول اسلامی یا بعضی از نمایندگان دو مجلس موجب #نفوذ سیاسی یا اقتصادی بیگانگان بر مملکت اسلامی گردند، به طوری که از این نفوذ بر اساس #اسلام یا بر #استقلال مملکت ولو در آینده ترس باشد، (این رئیس مملکت یا نماینده) #خائن است و فرضاً هم که متصدی شدن آن مقام برایش حقّ باشد از مقامش ـ هر مقامی باشد ـ منعزل می گردد.
■●بر امت اسلامی است که ولو با مقاومت منفی مانند ترک معاشرت و ترک معامله با او و روگردان شدن از او به هر وجهی که ممکن است او را #مجازات نمایند و در اخراج او از تمام شؤون سیاسی و محروم نمودن او از حقوق اجتماعی، اهتمام ورزند.
■●تحریرالوسیله امام(ره)، جلد۱، احکام دفاع از اسلام و قلمروی آن، مساله ۹●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●هفتم ماه صفر به روایتی سالروز شهادت دومین گوهر تابناک آسمان امامت، امام حسن مجتبی علیه السلام است. این امام همام در جمله ی گوهرباری می فرمایند:
■●«المَصائِبُ مَفاتِیحُ الاَجرِ»
مصیبت ها، گرفتاری ها و ابتلائات، کلیدهای اجر و پاداش هستند.
#یاعلی
#امام_مجتبی
#حدیث
@mohamad_hosein_tabatabaei