دوستان تلگرام رو عملا ندارم
انتقال مطالب کانال برای کانال تلگرامی کیش مهر سخت انجام میشه
□● #استقبال_از_رمضان
#ماه_رمضان به مهمانی خدا برویم!●□
□شهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ هُدی لِلنَّاسِ وَ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدی وَ الْفُرْقانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ...□
سوره بقره آیه ۱۸۵
□□ماه رمضان[همان ماه] است که در آن، قرآن فرو فرستاده شده است، [کتابی] که مردم را راهبر، و دلایل آشکار هدایت، و [میزان] تشخیص حق از باطل است. پس هر کس از شما این ماه را درک کند باید آن را روزه بدارد...
بقره آیه ۱۸۵
#توضيح_و_پیام_ها
□● #علامه_طباطبایی در تفسیر المیزان می فرماید: "شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدی"ماه رمضان نهمین ماه از ماه های سال قمری و عربی است، که بین ماه شعبان و شوال واقع است. میان وجوب روزه رمضان و نازل شدن قرآن در رمضان یک نحوه ارتباط و پیوستگی وجود دارد.
□●«رَمَضانَ» از ماده «رمض» به معنای سوزاندن است. در ماه رمضان، گناهان انسان سوزانده می شود.
□●ماه رمضان، ماه نزول قرآن می باشد تلاوت یک آیه در ماه رمضان همچون تلاوت تمام قرآن در ماه های دیگر است. و بهترین ماه خدا است.
□●میزبان، خداوند است و میهمانان را شخصاً دعوت کرده است. اوّل آن #رحمت، وسط آن #مغفرت و آخر آن #پاداش است.
□●طباطبایی، المیزان، ج۲، ص۱۸-تفسیر نور، ج ۱، ص ۲۸۸●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○اعمال شب اوّل ماه مبارک رمضان○□
□۱- استهلال: یعنى جستجوى هلال ماه و بعضى استهلال این ماه را واجب دانستهاند
□۲- خواندن دعاهای روئیت هلال (به مفاتیح الجنان مراجعه شود)
□۳- غسل؛ که هر کسی در شب اوّل ماه رمضان غسل کند تا ماه رمضان آینده خارش بدن به او نرسد. و نیز غسل کند در نهر جاری و همچنین ۳۰ کف آب بر سر بریزد تا ماه رمضان آینده با طهارت معنوى باشد.
□۴- زیارت امام حسین علیه السّلام که گناهانش ریخته شود و ثواب حجّاج و عمرهگزاران آن سال را دریابد.
□۵- دو رکعت نماز بگزارد و در هر رکعت بخواند:
□سوره «حمد» و سوره «انعام»
□و از خدا بخواهد تا او را کفایت کند و از دردها و آنچه میترسد نگهداری کند.
□۶- بعد از نماز مغرب دستها را بلند کند و بخواند دعای وارده از امام جواد علیه السّلام را:
□اللَّهُمَّ یَا مَنْ یَمْلِکُ التَّدْبِیرَ وَ هُوَ عَلى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ یَا مَنْ ....
□۷- خواندن دعای دیگری از امام صادق عليه السّلام:
□اللَّهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضَانَ مُنَزِّلَ الْقُرْآنِ هَذَا شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِی أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرْآنَ وَ أَنْزَلْتَ فِیهِ آیَاتٍ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَ الْفُرْقانِ اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا صِیَامَهُ وَ أَعِنَّا عَلَى قِیَامِهِ اللَّهُمَّ سَلِّمْهُ لَنَا وَ سَلِّمْنَا فِیهِ وَ تَسَلَّمْهُ مِنَّا فِی یُسْرٍ مِنْکَ وَ مُعَافَاةٍ وَ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ وَ فِیمَا تَفْرُقُ مِنَ الْأَمْرِ الْحَکِیمِ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ مِنَ الْقَضَاءِ الَّذِی لَا یُرَدُّ وَ لَا یُبَدَّلُ أَنْ تَکْتُبَنِی مِنْ حُجَّاجِ بَیْتِکَ الْحَرَامِ الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْکُورِ سَعْیُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُکَفَّرِ عَنْهُمْ سَیِّئَاتُهُمْ وَ اجْعَلْ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِیلَ لِی فِی عُمْرِی وَ تُوَسِّعَ عَلَیَّ مِنَ الرِّزْقِ الْحَلَالِ.
□۸- خواندن دعایی از رسول اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم:
□اللَّهُمَّ إِنَّهُ قَدْ دَخَلَ شَهْرُ رَمَضَانَ اللَّهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضَانَ الَّذِی أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرْآنَ وَ جَعَلْتَهُ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَ الْفُرْقانِ اللَّهُمَّ فَبَارِکْ لَنَا فِی شَهْرِ رَمَضَانَ وَ أَعِنَّا عَلَى صِیَامِهِ وَ صَلَوَاتِهِ وَ تَقَبَّلْهُ مِنَّا.
□۹- دعایی که پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم در شب اوّل ماه رمضان میخواندند:
□الْحَمْدُلِلَّهِ الَّذِی أَکْرَمَنَا بِکَ أَیُّهَا الشَّهْرُ الْمُبَارَکُ اللَّهُمَّ فَقَوِّنَا عَلَى صِیَامِنَا وَ قِیَامِنَا وَ ثَبِّتْ أَقْدامَنا وَ انْصُرْنا عَلَى الْقَوْمِ الْکافِرِینَ اللَّهُمَّ أَنْتَ الْوَاحِدُ فَلَا وَلَدَ لَکَ وَ أَنْتَ الصَّمَدُ فَلَا شِبْهَ لَکَ وَ أَنْتَ الْعَزِیزُ فَلَا یُعِزُّکَ شَیْءٌ وَ أَنْتَ الْغَنِیُّ وَ أَنَا الْفَقِیرُ وَ أَنْتَ الْمَوْلَى وَ أَنَا الْعَبْدُ وَ أَنْتَ الْغَفُورُ وَ أَنَا الْمُذْنِبُ وَ أَنْتَ الرَّحِیمُ وَ أَنَا الْمُخْطِئُ وَ أَنْتَ الْخَالِقُ وَ أَنَا الْمَخْلُوقُ وَ أَنْتَ الْحَیُّ وَ أَنَا الْمَیِّتُ أَسْأَلُکَ بِرَحْمَتِکَ أَنْ تَغْفِرَ لِی وَ تَرْحَمَنِی وَ تَجَاوَزَ عَنِّی إِنَّکَ عَلى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ.
□۱۰- خواندن دعای جوشن کبیر
□۱۱- خواندن دعای چهل و چهارم صحیفه سجادیه:
□الْحَمْدُ لِلّهِ الّذِی هَدَانَا لِحَمْدِهِ، وَ جَعَلَنَامِنْ أَهْلِهِ لِنَکُونَ لِإِحْسَانِهِ .........
□۱۲- شروع کند به خواندن نمازهای مستحبّی (هزار رکعت)
□۱۳- خواندن دعای امام صادق علیه السلام که در شب آخر ماه شعبان هم خوانده شد.
□اللَّهُمَّ إِنَّ هَذَا الشَّهْرَ الْمُبَارَکَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ وَ جُعِلَ ....
□۱۴- چون ماه رمضان شروع شود سزاوار است تکثیر تلاوت قرآن.
□برای اعمال بیشتر شب اوّل ماه رمضان و خواندن کامل دعاهای وارده به مفاتیح الجنان مراجعه فرمایید.
#مراقبات_ماه_رمضان
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○ #معلم_خوب
استاد علی صفایی حائری○□
□مدرسه، معبد است و معلم عابد و كارش، عبادت ...، اگر محركش خدا باشد و قصدش پيش بردن انسانها،به سوى اللّه و اگر نيّتش نزديكتر كردن خويش و ديگران باشد، در هر مرحله به طرف خالق هستى (قربة الى اللّه).
□معلم بايد بيش از هر كس، صداقت داشته باشد؛ چون الگو است، چون اسوه است. و صدق، چيزى نيست جز هماهنگى ميان حرف و عمل و نيّت.
□معلم خوب، چون خدا را دوست دارد، خلق خدا را نيز دوست دارد و فرزندان خلق را عاشق است. او فقط يك آشنا نيست، كه دوست است و مىگويند: دوست تو، كسى است كه تو را براى خودت مىخواهد. و دشمن تو، كسى است كه تو را براى خودش مىخواهد.
□و انسان عاشق خدا، خودش و ديگران و همه هستى را براى خدا مىخواهد و در اين مرحله است كه انسان به اخلاص مىرسد.
□○ #تربیت_کودک ص۱۶○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
#آیت_الله_بهجت(ره):
□آقای #طباطبایی میفرمود: «بعد از فریضه، معاویه را لعن میکنم؛ زیرا تمام مفاسد قرونِ بعد از او را مستند به او میدانم».
□در محضر بهجت،ج۱، ص۱۳□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○اعمال روز اوّل ماه مبارک رمضان○□
□۱- غسل کردن در آب جارى و ریختن سى کف آب بر سر که باعث ایمنى از جمیع دردها و بیماریها در تمام سال است.
□۲- کفى از گلاب بر رو بزند تا از خوارى و پریشانى نجات یابد و قدرى هم بر سر خود بزند تا در آن سال از سرسام [برسام] ایمن شود.
□۳- دو رکعت نماز اوّل ماه و تصدّق را به عمل آورد.
□۴- دو رکعت نماز کند:
□در رکعت اول حمد و سوره فتح
□در رکعت دوم حمد و هر سوره که خواهد بخواند
□تا حق تعالى جمیع بدیها را در آن سال از او دور گرداند و تا سال آینده در حفظ خدا باشد.
□۵- بعد از طلوع فجر این دعا را بخواند:
□اللَّهُمَّ قَدْ حَضَرَ شَهْرُ رَمَضَانَ وَ قَدِ افْتَرَضْتَ عَلَیْنَا صِیَامَهُ وَ أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرْآنَ هُدًى لِلنَّاسِ وَ بَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَ الْفُرْقَانِ اللَّهُمَّ أَعِنَّا عَلَى صِیَامِهِ وَ تَقَبَّلْهُ مِنَّا وَ تَسَلَّمْهُ مِنَّا وَ سَلِّمْهُ لَنَا فِی یُسْرٍ مِنْکَ وَ عَافِیَةٍ إِنَّکَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ.
□۶- بخواند دعاى چهل و چهارم صحیفه کامله را اگر در شب نخوانده است.
□۷- علامه مجلسى در زاد المعاد فرموده کلینى و شیخ طوسى و دیگران به سند صحیح روایت کردهاند که حضرت امام موسى کاظم علیه السّلام فرمود که: در ماه مبارک رمضان در اوّل سال یعنى روز اوّل ماه چنانچه علما فهمیدهاند این دعا را بخوان و فرمود که هر که این دعا را از براى رضاى خدا و بى شائبه اغراض فاسده و ریا بخواند در آن سال به او نرسد فتنه و گمراهى و نه آفتى که ضرر رساند به دین او یا بدن او و حق تعالى او را حفظ کند از شر آنچه در آن سال واقع میشود از بلاها، و دعا این است:
□اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِاسْمِکَ الَّذِی دَانَ لَهُ کُلُّ شَیْءٍ وَ بِرَحْمَتِکَ الَّتِی وَسِعَتْ کُلَّ شَیْءٍ ... (برای خواندن دعای کامل به مفاتیح الجنان مراجعه شود)
#مراقبات_ماه_رمضان
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●تا #خیانت بزرگان نباشد، دولت های خارج نمیتوانند تصرف بکنند. این خیانت است که راه آنها را باز می کنند. اگر یک دولت غیر خائن باشد، راه باز نمی شود بر آنها که بیایند منافع ما را ببرند.
□● #امام_خمینی
صحیفه نور ،جلد ۷، صفحه ۲۴۲●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□اقرب طرق به سوی حق تعالی، #نفس_ناطقه_انسانی است که #صراط_مستقیم است و لذا کسی که #سیر_انفسی بکند، حق را در متن جان خودش می یابد.
□کسی که فقط #سیر_فکری کند و در سیر انفسی و #شهودی نیفتد، هرگز آن #شهود_ملکوتی برایش حاصل نمی شود.
انسان کاری مهم تر از #خودسازی ندارد و آن هم مبتنی بر #خودشناسی است.
□{إقرأ بسم ربّک الّذي خلق}؛ این آیه بر اساس اینکه قرآن مربوط به عموم است، اگر خطاب به تک تک افراد انسان باشد، قطعاً به هر شخصی خطاب می شود که تو خدایت را مطابق آنچه برای توست بخوان.
□ربّ خودت، و بالاترین ربّ را که ربّ جناب پیغمبر اکرم علیه السلام است را بخوان. که از ربّ او تعبیر به « ربّ العالمین » می شود.
□این ربّ العالمین همان ربّ پیامبر خاتم علیهم السلام است که خداوند به حضرتش خطاب کرد: « إقرأ بسم ربّک»
از اینها معلوم می شود ربّ مطلقی که در مقام #غیب_ذات است هیچکس نمی تواند او را بخواند. او هرگز مورد خطاب هیچ کس نیست؛ بلکه ربّی که ربّ توست.
□بخوان ربّی را که خالق است؛ ربّی که انسان را از علق خلق می کند. این ربّ را بخوان نه آن ربّ در مقام غیب ذات را. هیچکس از آن ربّ خبری ندارد.
□●شرح دروس معرفت نفس
استاد صمدی آملی●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات 274-261 بقره قسمت دوم
بخش پنجم
● رياكارى در هر عمل مستلزم نداشتن ايمان به خدا و روز جزا در آن عمل است
اتحاد سياق فعل هائى كه در آيه آمده ، يعنى فعل ((ينفق ماله )) و فعل ((و لا يؤمن )) با اينكه ممكن بود بفرمايد ((و لم يومن - رياكار ازاول ايمان نياورده ))، دلالت دارد بر اينكه مراد از ايمان نداشتن رياكار در انفاقش به خدا و روز جزا، ايمان نداشتن او به دعوت پروردگارى است كه او را به انفاق مى خواند، و ثوابهائى جزيل و عظيم به وى وعده مى دهد، چون اگر به دعوت اين داعى و به روز قيامت (روزى كه پاداشهاى اعمال در آن روز ظاهر مى شود) ايمان مى داشت ، در انفاقش قصد ريا نمى كرد و تنها عمل را براى خاطر خدا مى آورد، و علاقمند به ثواب جزيل خدا مى شد. پس منظور از اينكه فرمود، ايمان به خدا ندارد اين نيست كه اصلا به خداوندى خدا قائل نيست.
و از آيه شريفه چنين بر مى آيد كه ريا در هر عملى كه آدمى انجام مى دهد مستلزم نداشتن ايمان به خدا و به روز جزا در همان عمل است .
فَمَثَلُهُ كَمَثَلِ صفْوَانٍ عَلَيْهِ تُرَابٌ ...
ضمير در كلمه : ((فمثله )) به كلمه ((الذى )) در جمله : ((الذى ينفق ماله رئاء الناس )) بر مى گردد، پس مثلى كه در آيه زده شده براى كسى است كه مال خود را به منظور خودنمائى انفاق مى كند، و كلمه ((صفوان )) و نيز كلمه ((صفا)) به معناى سنگ صاف و سخت است ، و كلمه ((وابل )) به معناى باران تند و رگبار طولانى است و ضمير در جمله ((لا يقدرون )) نيز به همان ((الذى ينفق ...)) بر مى گردد، خواهى گفت : كلمه ((الذى )) مفرد است ولى ضمير در جمله ((لا يقدرون )) جمع است . در پاسخ مى گوئيم كلمه ((الذى )) هر چند كه لفظا مفرد است و ليكن در اينجا در معناى جمع استعمال شده و به معناى همه كسانى است كه چنين باشند.
اين آيه وجه شباهت رياكار به سنگ را بيان مى كند، معناى وسيعى است كه هم در رياكار هست و هم در آن سنگ ، و آن بى اثر و سست بودن عمل است همچنان كه خاكى كه روى سنگ صاف قرار دارد با بارانى اندك از بين رفته و نمى تواند اثرى داشته باشد.
و جمله : ((و الله لا يهدى القوم الكافرين )) حكم را نسبت به رياكار و كافر به وجهى عام بيان مى كند، و مى فرمايد: ريا كننده در رياكاريش يكى از مصاديق كافر است ، و خدا مردم كافر را هدايت نمى كند، و به همين جهت جمله نامبرده كار تعليل را مى كند.
و خلاصه معناى اين مثل آن است كه كسى كه در انفاق خود مرتكب ريا مى شود، در ريا كردنش و در ترتيب ثواب بر انفاقش حال سنگ صافى را دارد كه مختصر خاكى روى آن باشد، همين كه بارانى تند بر آن ببارد، همين بارانى كه مايه حيات زمين و سرسبزى آن و آراستگى اش به گل و گياه است ، در اين سنگ خاك آلود چنين اثرى ندارد، و خاك نامبرده در برابر آن باران دوام نياورده و بكلى شسته مى شود،
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 599
تنها سنگى سخت مى ماند كه نه آبى در آن فرو مى رود، و نه گياهى از آن مى رويد، پس وابل (باران پشت دار) هر چند از روشن ترين اسباب حيات و نمو است ، و همچنين هر چند خاك هم سبب ديگرى براى آن است ، اما وقتى محل اين آب و خاك ، سنگ سخت باشد عمل اين دو سبب باطل مى گردد، بدون اينكه نقصى و قصورى در ناحيه آب و خاك باشد، پس اين حال سنگ سخت بود و عينا حال رياكار نيز چنين است :
براى اينكه وقتى رياكار در عمل خود خدا را در نظر نمى گيرد، ثوابى بر عملش مترتب نمى شود، هر چند كه نفس عمل هيچ نقصى و قصورى ندارد، چون انفاق سببى است روشن براى ترتيب ثواب ، ليكن به خاطر اينكه قلب صاحبش چون سنگ است ، استعداد پپذيرفتن رحمت و كرامت را ندارد.
و از همين آيه بر مى آيد كه قبول شدن اعمال ، احتياج به نيتى خالص وقصدى به وجه الله دارد. شيعه و سنى هم از رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) روايت كرده اند كه فرمود: ((انما الاعمال بالنيات - معيار در ارزش اعمال تنها نيت ها هستند)).
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
■●حضرت آیتالله بهجت قدسسره: «بزرگترین شخصیت مذهبى ما شيعيان، مرحوم شيخ مفيد و مرحوم شيخ صدوق هستند»●■
■●گرچه در آن زمان، عالمان و محدثان بسیاری در شهر قم میزیستند، ولی مرجع شیعیان این شهر، علیبنبابویهرحمهالله بود. او دکانی کوچک در بازار داشت و از آنجا زاهدانه ارتزاق میکرد. ساعاتی را نیز در منزل خود به تدریس و تبلیغ و روایت مشغول بود. عمرش از پنجاه میگذشت، ولی هنوز فرزندی نداشت و سالهای زندگی خود را بیثمر میدید؛ ازاینرو به امام عصرعلیهالسلام متوسل شد و نامهای برای آن حضرت نوشت. در آن نامه از ایشان خواست تا برایش دعا کند.
■●حضرت صاحبالزمان در جواب نامهاش چنین مرقوم فرمودند: «بهزودی دو پسر نیک روزیت میشود». شیخ صدوق اولین کسی بود که روایات را در موضوعات گوناگون دستهبندی کرد و کتبی با موضوعات مختلف تألیف نمود؛ #خصال، #توحید، #معانیالاخبار، #عیون_اخبارالرضا، #صفاتالشیعه، #کمالالدین و دهها عنوان کتاب دیگر. نجاشیرحمهالله نزدیک به دویست عنوان کتاب از تألیفات شیخ را در کتاب رجال خود نام برده است.
■●شیخ صدوق در سالهای بهبارنشستن علومش نیز، مورد عنایت امام عصرعلیهالسلام بود. شیخ درباره انگیزه تألیف کتاب «کمال الدین» نوشته که پس از سفر به مشهدالرضا علیهالسلام و مواجهه با شبهاتی که درباره امام زمان سلاماللهعلیه در میان مردم مطرح بود و همچنین با درخواست یکی از بزرگان، تصمیم میگیرد کتابی درباره امام مهدی سلاماللهعلیه تألیف کند، ولی این کار محقق نمیشود تا آنکه شبی آن حضرت را در خواب میبیند که به او میفرماید: «چرا کتابی درباره غیبت نمینویسی تا خدا اندوهت را برطرف سازد؟». شیخ میگوید: «من درباره غیبت، مطالبی نوشتهام». آن حضرت میفرماید: «نه بدین صورت. من تو را امر میکنم که کتابی بنویسی. اکنون کتابی درباره غیبت بنویس و غیبتهای انبیا را در آن ذکر کن».
■●شیخ نیز به دستور امام، کتابی را جمعآوری میکند و نام آن را «کمالالدین و تمامالنعمة» میگذارد. کتابهای دیگر شیخ نیز هر کدام جایگاهی مهم برای شیعیان دارد؛ بهویژه کتاب «من لایحضره الفقیه» که یکی از کتب اربعه شیعه است.
■●هفتادوپنج سال زندگی پربرکت این محدث راستگفتار و راستکردار نشان داد که به حق «صدوق» نام گرفته است. آن مولودِ دعای ولیعصرعجلاللهتعالیفرجه، عمر خویش را در خدمت به آن حضرت سپری کرد و سرانجام در سال ۳۸۱ ه.ق. دعوت حق را لبیک گفت و بدن مطهرش در شهرری به خاک سپرده شد.
@mohamad_hosein_tabatabaei
#بسمـ_الله
□○آیت الله طهرانی از علامه طباطبایی سوال میکند : راجع به حضرت قائم آل محمد حضرت حجه بن الحسن العسکری و کیفیت ظهورش، از مرحوم قاضی چیزی به خاطر دارید؟
□○علامه فرمودند : در روایت است که چون حضرت قائم ظهور کنند، اول دعوت خود را از مکه آغاز میکنند. بدین طریق که بین «رکن» و «مقام» پشت به کعبه نموده و اعلان میفرمایند و از خواصّ آن حضرت سیصد و شصت نفر در حضور آن حضرت مجتمع می گردند.
□○مرحوم استاد ما قاضی میفرمود که : در این حال حضرت به آنها مطلبی می گویند که همه آنها در اقطار عالم متفرق و منتشر میگردند و چون همه آنها دارای طیّ الارض هستند، تمام عالم را تفحّص میکنند و میفهمند که غیر از آن حضرت کسی دارای مقام ولایت مطلقه الهیّه و مامور به ظهور و قیام و حاوی همه گنجینههای اسرار الهی و صاحب الامر نیست.
□○در این حال همه به مکّه مراجعت میکنند و به آن حضرت تسلیم میشوند و بیعت مینمایند.
مرحوم قاضی میفرمود : من میدانم آن کلمهای را که حضرت به آنها میفرماید و همه از دور آن حضرت متفرق میشوند چیست!!
و من در روایت دیدهام که حضرت صادق (علیه السلام) میفرمایند : من آن کلمه را میدانم.
□○منبع : مهر تابان، ص۳۳۱ – ۳۳۲
، اسوه عارفان – ص ۱۰۸○□
@mohamad_hosein_tabatabaei