🍀لیله الرغائب شب تمرکز رغبتها در میل به سوی خدای متعال🍀
◾️انسان وجودش پخش است. رغبت به چیزهای مختلفی دارد، در مسیر سلوک الی الله انسان به جایی نمیرسد مگر اینکه متمرکز شود.
◾️به تعبیر امیرالمؤمنین علیه السّلام در دعای کمیل که از خدای متعال میخواهند که همّ را همِّ واحدی قرار دهد، در واقع اینکه انسان همّش متمرکز شود.
#ای_یکدلۀ_صد_دله، #دل_یکدله_کن...
◾️شب لیلة الرغائب شبی است که انسان دلش را یکدله کند. یعنی همۀ رغبتهای متنوع و مختلف و متشتتی که به چیزهای مختلف دارد:
◾️چه به جنبههای ظاهری و دنیوی؛ به پولش، به مقامش، به خانهاش، به وسیلۀ نقلیهاش، به سِمتهایش، به لذتهایش، به شهوتهایش، به شهرتهایش؛ به هر چه که از دنیا رغبت انسان را به جانب خودش جلب میکند.
◾️و چه به آنچه که جنبههای اخروی هست. رغبتهایی که انسان به راحتها و لذتهای اخروی، به نعمتها و لذایذ بهشتی دارد.
◾️و چه رغبتهایی که انسان به مقامات معنوی دارد. میخواهد اهل کشف و کرامات شود، اهل مقامات روحی و قدرتهای معنوی شود . . .
◾️همۀ این رغبتها، این شب، شبش است. یعنی شبی که همۀ اینها را جمع کند و بگوید خدایا فقط خودت را میخواهم، هیچ چیز دیگری نمیخواهم، نه دنیا میخواهم، نه آخرت میخواهم، نه مقامات معنوی میخواهم، هیچی نمیخواهم خدایا، فقط خودت را میخواهم . . .
◾️این شب موقع چنین کاری است که انسان یکسره خودش را خلاص کند، از همۀ خواستهها، همه آمال و آرزوها خودش را نجات دهد...
◾️استاد مهدی طیّب◾️
#مراقبات_ماه_رجب
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️رجب، ماه علی علیه السّلام و ماه تخلیه است؛ کعبۀ دل را با محبّت و ولایت علوی از بتها خالی کن.
◾️شعبان، ماه رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم و ماه تحلیه است؛ کعبۀ دل را با اخلاق محمّدی معطّر کن و جامۀ نو بپوشان.
◾️رمضان، ماه تجلیه و ماه خداست؛ حالا دل خانۀ خدا شده و خداوند در آن تجلّی میکند.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
◾️کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀عمل «لیلة الرغایب»🍀
◾️چنانچه شب اول ماه مصادف با شب جمعه بود، سزاوار است عمل «لیلة الرغائب» را نیز انجام دهد. از پیامبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم روایت شده است که فرمودند: از اولین شب جمعه در ماه رجب غافل نشوید. زیرا شبی است که فرشتگان آن را «لیلة الرغائب» می نامند. این نامگذاری به این جهت است که هنگامی که یک سوم از شب گذشت هیچ فرشته ای در آسمان ها و زمین نمی ماند مگر این که در کعبه و اطراف آن جمع می شوند. آنگاه خداوند بطور غیر منتظره ای بر آنان وارد شده و می فرماید: ای فرشتگانم هر چه می خواهید از من درخواست کنید.
◾️فرشتگان عرض می کنند: حاجت ما این است که از روزه داران رجب درگذری. خداوند می فرماید: این کار را انجام دادم. - بهتر است کسی که این حدیث را می شنود، در این شب، زیاد بر فرشتگان صلوات فرستاده تا تکلیفی را که آیه تحیت«» به عهده ما گذاشته باندازه توانایی انجام داده باشد - سپس رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم فرمودند: کسی که روز پنجشنبه اول رجب را روزه گرفته و سپس بین نماز مغرب و عشا دوازده رکعت نماز بجا آورده هر دو رکعت به یک سلام و در هر رکعتی سوره فاتحه یک بار،انا انزلناه فی لیلة القدرسه بار وقل هو اللّه احدرا دوازده بار خوانده، و هنگامی که نماز تمام شد، هفتاد بار بر من (با این الفاظ) صلوات بفرستد:اللّهمّ صلّ علی محمّد النّبیّ الأمیّ و علی آله،
سپس سجده کرده و در سجده هفتاد بار بگوید:سبّوح قدّوس ربّ الملائکة و الرّوح،
سپس سر خود را بلند کرده و بگوید:ربّ اغفر و ارحم و تجاوز عمّا تعلّم إنّک أنت العلیّ الأعظم
آنگاه بار دیگر به سجده رفته و در سجده همان چیزی را بگوید که در سجده اول گفت، سپس حاجت خود را از خدا بخواهد، ان شاء اللّه تعالی برآورده می شود. سپس رسول خدا فرمودند: قسم به کسی که جانم در دست اوست، هیچ بنده یا کنیزی - از بندگان و کنیزان خدا - این نماز را بجا نمی آورد، مگر این که خداوند گناهان او را می بخشد گرچه گناهان او مثل کف دریا و بعدد شن و بوزن کوهها و بعدد برگهای درختان باشد و روز قیامت هفتصد نفر از خویشان خود را که همگی سزاوار آتش باشند شفاعت می کند. و در شب اول قبر خداوند ثواب آن را به بهترین صورت، با روی گشاده و خندان و زبان فصیح برای او می فرستد که می گوید: ای محبوب من مژده بده، از هر سختی نجات پیدا کردی. می پرسد: تو کیستی؟ رویی بهتر از روی تو ندیده و بویی به خوشبویی تو مشامم نرسیده. جواب می دهد: ای محبوب من من ثواب آن نمازی هستم که در فلان شب، فلان منطقه، فلان ماه و فلان سال بجا آوردی، امشب آمده ام تا حقت را ادا کرده، مونس تنهایی تو بوده و وحشتت را از بین ببرم، و زمانی که در شیپور دمیده شود، در عرصه قیامت بر سرت سایه افکنم. و تو هرگز هیچ خیری را از جانب مولایت از دست نخواهی داد.
◾️در اینجا این سؤال پیش می آید که: ظاهر روایت این است که «لیلة الرغائب» اولین شب جمعه ماه رجب است، و اگر اعمالی که در این روایت ذکر شده از اعمال این شب بوده و شب جمعه اول ماه، مصادف با اول ماه شد، چگونه می توان این عمل را بجا آورد؟ - زیرا در این صورت پنجشنبه قبل از جمعه اول، جزء ماه رجب نیست - جواب این است که اگر بخواهیم به ظاهر روایت عمل کنیم، باید بگوییم این اعمال در صورتی است که شب اول ماه شب جمعه نباشد، و اگر شب جمعه بود، شب جمعه دوم این اعمال انجام می شود، گر چه لیلة الرغائب نباشد. چون در روایت تصریح نشده که این اعمال حتما باید در لیلة الرغائب باشد. ولی راه دوم و سومی هم هست که صحیحتر به نظر می رسد. راه دوم این است که این اعمال را بدون روزه انجام دهیم و راه سوم این است که روزه را هم بگیریم گرچه روزه در رجب نباشد.
#المراقبات
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀مراقبهی عبادی لیلة الرَّغائب🍀
◾️امشب عمل عبادی برجستهای دارد . روزه مقدّمهاش است. اگر کسی به دلیل بیماری، سفر، بی توجّهی یا مشکلی، امکان روزهگرفتن نداشته است، برای درک فیض روزهی امروز، این ذکر را صد بار بگوید:
«سُبْحانَ اْلاِلـٰـهِ الْجَليلِ؛ سُبْحانَ مَنْ لا يَنْبَغِي التَّسْبِيحُ اِلا لَهُ؛ سُبْحانَ اْلاَعَزِّ اْلاَكْرَمِ؛ سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ اَهْلٌ.» (۱). بعد هم یک مُد طعام صدقه بدهد.
◾️بعد از نماز مغرب شش نماز دورکعتی پیدرپی که در هر رکعت یک سورهی حمد، سه سورهی قدر و دوازده سورهی توحید است را بخواند.
◾️بین نمازها از قبله روی برنگرداند و با کسی حرف نزند و بلافاصله برای نماز بعد برخیزد.
◾️بعد از سلام ششمین نماز، هفتاد بار با این عبارت صلوات بفرستد:
«اَللّـٰـهُمَّ صَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ اْلاُمِّيِّ وَ عَلىٰ آلِهِ».
◾️بعد سر به سجده بگذارد و هفتادبار این ذکر را بگوید:
«سُبّوحٌ قُدّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ».
◾️سپس سر از سجده بر دارد و در حالی که نشسته است، با این عبارت هفتاد بار از خدا طلب مغفرت کند:
«رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ اِنَّكَ اَنْتَ الْعَلِيُّ اْلاَعْظَمُ»؛
خدایا ببخش. به من رحم کن و از آنچه خودت از من خبر داری بگذر؛ که تو بزرگتر و بلندمرتبهتری.
◾️دوباره سر به سجده بگذارد؛ و هفتاد بار دیگر بگوید:
«سُبّوحٌ قُدّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرّوحِ»(۲).
◾️برای بار دوم سر به سجده گذاشتن، شاید یک تعبیرش این باشد، هفتاد بار اوّل که «سُبّوحٌ قُدّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرّوحِ» گفت؛ سر که برمیدارد میبیند حقّ تسبیح الهی ادا نشده است. در نوبت دوم شاید از همین امر استغفار میکند. دوباره به امید این که بتواند تسبیح خدا را بهتر بهجا آورد، سر به سجده مینهد و هفتاد بار دیگر میگوید: «سُبّوحٌ قُدّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرّوحِ».
◾️شخص در همان حال میتواند حاجت خود را بخواهد. امّا آیا آن موقع به حاجتش نرسیده است؟ اگر حقّ نماز ادا شود، در سجدهی دوم، آخر ذکرها، خواهد دید چه اتّفاقی میافتد. ولی از هر کس یک انتظاری میرود. کسی هم که خواسته و آرزویی دارد، مثلاً معرفت، ملاقات و لقاء پروردگار، خُلق حَسَن، عمل صالح یا حتّی آرزوهای این جهانی، میتواند بعد از هفتادبار ذکری که در سجدهی دوم گفت، از خدا درخواست کند.
◾️استاد مهدی طيب- جلسه ی ۲۶ اردیبهشت ۹۲◾️
◾️۱. قمّی، مفاتیح، در بیان فضیلت ماه رجب و حرّ عاملی، وسائل الشّیعة، ج ۱۰، ص ۴۸۴.
۲. حرّعاملی، وسائل الشّیعة، ج ۸، ص ۹۹و سیّدبن¬طاووس، اِقبال الاَعمال، ج ۳، ص ۱۸۶◾️
#لیلةالرغائب
#ماه_رجب
#مراقبات_عبادی
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀مراقبه لیله الرغائب - صلوات بر فرشتگان🍀
◾️عارف بالله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در رابطه با لیله الرغائب در المراقبات مینویسد:
◾️بهتر است کسی که حدیث لیله الرغائب را میشنود، در این شب زیاد بر فرشتگان صلوات بفرستد تا تکلیفی را که آیۀ تحیّت (نساء - ۸۶) بر عهدۀ ما گذاشته به اندازه توانایی انجام داده باشد.
▪️دعای درود بر حاملان عرش و فرشتگان مقرّب امام سجّاد علیه السّلام (دعای سوّم صحیفۀ سجادیه)▪️
#مراقبات_ماه_رجب
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🍀مراقبه لیله الرغائب - صلوات بر فرشتگان🍀 ◾️عارف بالله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در رابطه با لیله
#الدعاء_الثالث
(وَ کَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَیْهِ السَّلَامُ فِی الصَّلَاةِ عَلَی حَمَلَةِ الْعَرْشِ وَ کُلِّ مَلَکٍ مُقَرَّبٍ)
اللَّهُمَّ وَ حَمَلَةُ عَرْشِکَ الَّذِینَ لَا یَفْتُرُونَ مِنْ تَسْبِیحِکَ ، وَ لَا یَسْأَمُونَ مِنْ تَقْدِیسِکَ ، وَ لَا یَسْتَحْسِرُونَ مِنْ عِبَادَتِکَ ، وَ لَا یُؤْثِرُونَ التَّقْصِیرَ عَلَی الْجِدِّ فِی أَمْرِکَ ، وَ لَا یَغْفُلُونَ عَنِ الْوَلَهِ إِلَیْکَ وَ إِسْرَافِیلُ صَاحِبُ الصُّورِ ، الشَّاخِصُ الَّذِی یَنْتَظِرُ مِنْکَ الْإِذْنَ ، وَ حُلُولَ الْأَمْرِ ، فَیُنَبِّهُ بِالنَّفْخَةِ صَرْعَی رَهَائِنِ الْقُبُورِ . وَ مِیکَائِیلُ ذُو الْجَاهِ عِنْدَکَ ، وَ الْمَکَانِ الرَّفِیعِ مِنْ طَاعَتِکَ . وَ جِبْرِیلُ الْأَمِینُ عَلَی وَحْیِکَ ، الْمُطَاعُ فِی أَهْلِ سَمَاوَاتِکَ ، الْمَکِینُ لَدَیْکَ ، الْمُقَرَّبُ عِنْدَکَ وَ الرُّوحُ الَّذِی هُوَ عَلَی مَلَائِکَةِ الْحُجُبِ . وَ الرُّوحُ الَّذِی هُوَ مِنْ أَمْرِکَ ، فَصَلِّ عَلَیْهِمْ ، وَ عَلَی الْمَلَائِکَةِ الَّذِینَ مِنْ دُونِهِمْ مِنْ سُکَّانِ سَمَاوَاتِکَ ، وَ أَهْلِ الْأَمَانَةِ عَلَی رِسَالَاتِکَ وَ الَّذِینَ لَا تَدْخُلُهُمْ سَأْمَةٌ مِنْ دُءُوبٍ ، وَ لَا إِعْیَاءٌ مِنْ لُغُوبٍ وَ لَا فُتُورٌ ، وَ لَا تَشْغَلُهُمْ عَنْ تَسْبِیحِکَ الشَّهَوَاتُ ، وَ لَا یَقْطَعُهُمْ عَنْ تَعْظِیمِکَ سَهْوُ الْغَفَلَاتِ . الْخُشَّعُ الْأَبْصَارِ فَلَا یَرُومُونَ النَّظَرَ إِلَیْکَ ، النَّوَاکِسُ الْأَذْقَانِ ، الَّذِینَ قَدْ طَالَتْ رَغْبَتُهُمْ فِیمَا لَدَیْکَ ، الْمُسْتَهْتَرُونَ بِذِکْرِ آلَائِکَ ، وَ الْمُتَوَاضِعُونَ دُونَ عَظَمَتِکَ وَ جَلَالِ کِبْرِیَائِکَ وَ الَّذِینَ یَقُولُونَ إِذَا نَظَرُوا إِلَی جَهَنَّمَ تَزْفِرُ عَلَی أَهْلِ مَعْصِیَتِکَ سُبْحَانَکَ مَا عَبَدْنَاکَ حَقَّ عِبَادَتِکَ . فَصَلِّ عَلَیْهِمْ وَ عَلَی الرَّوْحَانِیِّینَ مِنْ مَلَائِکَتِکَ ، وَ أَهْلِ الزُّلْفَةِ عِنْدَکَ ، وَ حُمَّالِ الْغَیْبِ إِلَی رُسُلِکَ ، وَ الْمُؤْتَمَنِینَ عَلَی وَحْیِکَ وَ قَبَائِلِ الْمَلَائِکَةِ الَّذِینَ اخْتَصَصْتَهُمْ لِنَفْسِکَ ، وَ أَغْنَیْتَهُمْ عَنِ الطَّعَامِ وَ الشَّرَابِ بِتَقْدِیسِکَ ، وَ أَسْکَنْتَهُمْ بُطُونَ أَطْبَاقِ سَمَاوَاتِکَ . وَ الَّذِینَ عَلَی أَرْجَائِهَا إِذَا نَزَلَ الْأَمْرُ بِتَمَامِ وَعْدِکَ وَ خُزَّانِ الْمَطَرِ وَ زَوَاجِرِ السَّحَابِ وَ الَّذِی بِصَوْتِ زَجْرِهِ یُسْمَعُ زَجَلُ الرُّعُودِ ، وَ إِذَا سَبَحَتْ بِهِ حَفِیفَةُ السَّحَابِ الْتَمَعَتْ صَوَاعِقُ الْبُرُوقِ . وَ مُشَیِّعِی الثَّلْجِ وَ الْبَرَدِ ، وَ الْهَابِطِینَ مَعَ قَطْرِ الْمَطَرِ إِذَا نَزَلَ ، وَ الْقُوَّامِ عَلَی خَزَائِنِ الرِّیَاحِ ، وَ الْمُوَکَّلِینَ بِالْجِبَالِ فَلَا تَزُولُ وَ الَّذِینَ عَرَّفْتَهُمْ مَثَاقِیلَ الْمِیَاهِ ، وَ کَیْلَ مَا تَحْوِیهِ لَوَاعِجُ الْأَمْطَارِ وَ عَوَالِجُهَا وَ رُسُلِکَ مِنَ الْمَلَائِکَةِ إِلَی أَهْلِ الْأَرْضِ بِمَکْرُوهِ مَا یَنْزِلُ مِنَ الْبَلَاءِ وَ مَحْبُوبِ الرَّخَاءِ وَ السَّفَرَةِ الْکِرَامِ الْبَرَرَةِ ، وَ الْحَفَظَةِ الْکِرَامِ الْکَاتِبِینَ ، وَ مَلَکِ الْمَوْتِ وَ أَعْوَانِهِ ، وَ مُنْکَرٍ وَ نَکِیرٍ ، وَ رُومَانَ فَتَّانِ الْقُبُورِ ، وَ الطَّائِفِینَ بِالْبَیْتِ الْمَعْمُورِ ، وَ مَالِکٍ ، وَ الْخَزَنَةِ ، وَ رِضْوَانَ ، وَ سَدَنَةِ الْجِنَانِ . وَ الَّذِینَ لَا یَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ ، وَ یَفْعَلُونَ مَا یُؤْمَرُونَ وَ الَّذِینَ یَقُولُونَ سَلَامٌ عَلَیْکُمْ بِمَا صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَی الدَّارِ وَ الزَّبَانِیَةِ الَّذِینَ إِذَا قِیلَ لَهُمْ خُذُوهُ فَغُلُّوهُ ثُمَّ الْجَحِیمَ صَلُّوهُ ابْتَدَرُوهُ سِرَاعاً ، وَ لَمْ یُنْظِرُوهُ . وَ مَنْ أَوْهَمْنَا ذِکْرَهُ ، وَ لَمْ نَعْلَمْ مَکَانَهُ مِنْکَ ، و بِأَیِّ أَمْرٍ وَکَّلْتَهُ . وَ سُکَّانِ الْهَوَاءِ وَ الْأَرْضِ وَ الْمَاءِ وَ مَنْ مِنْهُمْ عَلَی الْخَلْقِ فَصَلِّ عَلَیْهِمْ یَومَ یَأْتِی کُلُّ نَفْسٍ مَعَهَا سَائِقٌ وَ شَهِیدٌ وَ صَلِّ عَلَیْهِمْ صَلَاةً تَزِیدُهُمْ کَرَامَةً عَلَی کَرَامَتِهِمْ وَ طَهَارَةً عَلَی طَهَارَتِهِمْ اللَّهُمَّ وَ إِذَا صَلَّیْتَ عَلَی مَلَائِکَتِکَ وَ رُسُلِکَ وَ بَلَّغْتَهُمْ صَلَاتَنَا عَلَیْهِمْ فَصَلِّ عَلَیْنَا بِمَا فَتَحْتَ لَنَا مِنْ حُسْنِ الْقَوْلِ فِیهِمْ ، إِنَّکَ جَوَادٌ کَرِیمٌ .
◾️دعای سوم صحیفه ی سجادیه◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️به زبان آوردن و لَب، خیلی مؤثّر است. اگر گفتی اَلحَمدُ ِللهِ، فرج حاصل میشود و اگر فال خوب زدی، همانطور میشود.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
◾️کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
#امام_شناسی
🍀امام، کل است. اگر او را ببینی کل هستی را دیده ای، اگر صدای او را بشنوی صدای هستی را شنیدهای. او کسی است که عقل او، عقل کل نظام هستی است. اینگونه نیست که عقل کل در آسمان باطن غیر از حقیقت انسانی باشد که مثلا بگوییم اگر ما به باطن عالم راه پیدا کنیم، جایی در باطن هست به نام عقل کل و ما به آنجا برویم! نه، عقل کل، عقل انسان کامل است. البته که در نظام وجود، ما چیزی به نام عالَم عقل داریم اما همان عالم عقل، عقل و شان انسان کامل است. امام، کل عالم عقل را احاطه کرده و مأکول خود ساخته است. قلب انسان کامل، عرش الله است. «الرَّحْمَٰنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَىٰ» (طه/۵) حق متعال بر روی عرش ظهور میکند. جان امام، عرش الله است. نفْس انسان کامل، نفس کل نظام هستی است. نفس آن حقیقتی است که مدبر همهی امور است و امام نفس کل است و هکذا هر عضوی از اعضای انسان کامل، بر بخشی از نظام وجود سیادت دارد. عقل انسان کامل، سید و مولای تمام مجردات است. هر مجردی که در عالم هست، نه خود امام [که شأن او بسیار بالاتر است]، بلکه عقل امام سید و مولای اوست.
#ح_م
○تنش به معرکه،سرگرمِ فضل و بخشش بود
○به هرکه هرچه دلش خواست داد،حتےٰ سر...
#برقعی
@mohamad_hosein_tabatabaei
□ #شبزیارتی_ارباب□
○در بارگاهِ قدسِ خدا، پنجشنبه ها
○سرهایِ قدسیان،طرفِ شاهِ بی سر است
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀دستورات آيت الحق مرحوم سیّد على قاضى طباطبائى در ماههاى رجب و شعبان و رمضان - بخش اوّل🍀
◾️۱- آگاه و متوجه باش! که ماههای حرام از راه رسید؛ بیدار باش! تا اینکه برای مسافرت خویش توشه برداری، و این فرصت را از دست مده و غنیمت بشمار!
◾️۲- شبهای آن را به بیداری و روزهای آن را به روزه گرفتن سپری نما، به شکرانۀ اینکه خداوند لطف خویش را عام و شامل همگان فرموده است.
◾️۳- و شب را جز به مقدار کمی استراحت و خواب سپری مکن؛ و نماز شب را به نحو تهجّد و بیدار و خواب به جای آور (یعنی چند رکعتی نماز بخوان و مقداری بخواب و سپس بیدار شو، و به همین ترتیب عمل نما تا نافلۀ شب پایان پذیرد)؛ و چه بسیارند عاشقانی که هرگز در شب نمیخوابند!
◾️۴- و کتاب حق را تلاوت نمای و آن را با بهترین صورت و زیباترین نغمه و آرام آرام قرائت کن؛ چرا که ظلمتها و کدورتها را تبدیل به نور و روشنایی میکند.
◾️۵- پس تو بهرهمند نشدی، بلکه هیچکس از چیزی به مانند قرآن بهره نبرده است! و هر کس غیر از گفتۀ مرا بگوید سخت در اشتباه فرو رفته، مرتکب خطا شده و گمان او گمان باطلی خواهد بود!
◾️۶- و سلام بفرست بر اصل قران و فصل آن که مقصود محمّد و آل محمّد صلوات الله علیهم اجمعین بوده و آنان باقیماندگان آلالله هستند و در برابر آنان، عبد محض، تسلیم و بدون اراده باش!
◾️۷- هر کسی در غیر حبّ آنها خود را در ذمۀ خداوند رحمان در آورد و به اندازه ذرهای از محبّت غیر آنها در دل راه دهد، او محققاً گمراه شده و منکر نعمت ولایت آنها شده؛ و در این انکار خود نعمتهای پروردگارش را از دست داده است.
◾️۸- پس محبّت به آنها محبّت به خداوند است، و در این صورت تو خود را در پناه حبِّ خداوند در آور؛ ایشان ریسمان مستحکم الهی هستند، پس به این ریسمان چنگ بزن.
◾️۹- و دربارۀ قرآن کوتاهی مکن، و آن را از روی لهو و لعب قرائت منمای و به معانی آن دقت کن تا به واسطۀ دقّت در قرآن به بالاترین قلّه از قلل مجد و شرف نائل آیی.
◾️۱۰- و در هر حال بر تو باد به ذکر و یاد خدا؛ و مبادا کوتاهی کنی در قرائت قرآن و ذکر پروردگار! و هیچگاه در این مورد عذر نیاور که: چگونه و چه مقدار به یاد او باشم. (یعنی اشتغال به امور دنیوی و تراکم مشاغل تو باعث نشود که در این دو مهم سستی و تکاهل ورزی و آن را به عنوان عذر برای خویش تلقی نمایی)
◾️۱۱- این ماهها (رجب و شعبان و رمضان) قرقگاههای خداوند است؛ پس در این قرقگاه داخل شو، اما حرمت آن را پاس بدار و آنها را معظم داشته، ملتزم به رعایت آداب آن باش.
◾️۱۲- پس هر کسی که به خداوند معتصم شود ، خود را در صراط او مییابد. و اگر گفتی «ربیالله»، ای گوینده، روی این کلام ایستادگی نمای و دست از آن برندار!
◾️«خداوند عزیز میفرماید: و هرکسی که اعتصام به خدا پیدا کند، به راستی در صراط مستقیم و راه راست هدایت شده است. و نیز فرموده است: به آنچه که مأموریت یافتی پایداری و استقامت نما!
◾️و نیز پروردگار که دارای جلال و مجد و عظمت است، میفرماید: به راستی آن کسانی که بدین معنی اقرار کردند که: «پروردگار ما الله است» و پس از این اقرار و اعتراف، استقامت و پایداری را پیشه خود ساختند، ملائکه پروردگار بر آنها فرود میآیند... .»
◾️هان ای برادران عزیز و گرامیام! که خدای شما را در طاعت خود موفق بدارد آگاه باشید! متوجه و هشیار باشید که ما در قرقگاه داخل شدهایم، و همانگونه که در زمینهای حرم باید از محرّمات اجتناب نمود و ارتکاب یک سلسله اعمالی که در غیر حرم جرم نیست در آنجا جرم محسوب میشود، در این ماهها هم که قرقگاه زمانی محسوب میشود چنین است و باید با هشیاری و مواظبت در آن وارد شد؛ و به همان نحو که در قرقگاه مکانی که حرم است، انسان به کعبه نزدیک میشود، در اینماهها هم که قرقگاه زمانی است، انسان به مقام قرب خداوند میرسد.
◾️پس حال که چنین است، قبل از هر چیز آنچه که بر ما واجب و لازم است، توبهای است که دارای شرایط لازمه و نمازهای معلومه است؛
◾️و پس از توبه، واجبترین چیز بر ما پرهیز از گناهان صغیره و کبیره است تا جایی که توان و قدرت و استطاعت داریم.»
◾️«پس دستور توبه را در شب جمعه اول ماه(رجب) یا روز جمعه، و یا روز یکشنبه آن، انجام داده نماز توبه را بخوانید؛ سپس آنها را در روز یکشنبه دوّم همان ماه تکرار و اعاده کنید. به راستی هر کسی که در صدد متذکر شدن به ذکر حق و در مقام خشیّت از ذات اقدس حضرت حق متعال بوده باشد، میتواند از راه مراقبه و محاسبه و معاتبه و معاقبه متذکر شود.»
◾️«پس از این مرحله، با دلهای خود به خداوند رو آورده، بیماریهای گناهانتان را معالجه و مداوا نمایید و به وسیله استغفار، بزرگی و سنگینی عیوب خود را کاهش دهید. و بپرهیزید از اینکه حریم الهی را بشکنید و پردههای حجاب را بالا زده، حرمت حرم را هتک نمایید!»
#مراقبات_ماه_رجب
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀حقیقت لایتناهی است. حقیقت یعنی «مَحْوُ الْمَوْهُومِ مَعَ صَحْوِ الْمَعْلُومِ». این سخن به اين معني است كه انسان در راه حقیقت به هر مقامی برسد بايد بداند که آنچه به آن نائل شده موهومي بيش نيست! باید از آن مقام بگذرد تا معلوم آشکار او گردد. همچنين او بايد همان «صَحْوِ الْمَعْلُومِ» را نيز محو کند كه همان خرق حجب نوريه است. امیرالمؤمنین علیه السلام میفرماید «إِلَهِی هَبْ لِی کَمَالَ الانْقِطَاعِ إِلَیْکَ وَ أَنِرْ أَبْصَارَ قُلُوبِنَا بِضِیَاءِ نَظَرِهَا إِلَیْکَ حَتَّى تَخْرِقَ أَبْصَارُ الْقُلُوبِ حُجُبَ النُّورِ فَتَصِلَ إِلَى مَعْدِنِ الْعَظَمَهِ». و چه سخت است خرق حجب نوری...! براي نيل به اين مقصود، انسان باید همهی حجابها را کنار بزند يعني بميرد و بميرد و بميرد كه موت به معناي رفع حجب است. هر اندازه که شخص حجاب ها را کنار بزند، به همان اندازه خدایی شده است. به همان اندازه که از قیودات رها شود به خدا نزدیک شده است و بايد بداند كه این موت هرگز دست از او بر نخواهد داشت، تا خدا خدایی میکند انسان موت دارد...
#ح_م