🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■حقيقت شب #قدر و اسم اعظم■
#استاد_علی_صفایی_حائری
■امشب، شب قدر است و احتمال بيشتر در اين شب است، گرچه حقيقت شب قدر، حقيقت زمانى نيست. حقيقت شب قدر و هر آن چه الهى و ربوبى است، از زمان و مكان بيرون است.
■از ما خواستهاند كه در اين لحظات
زمينههايى را فراهم كنيم،
تأمّلاتى پيدا كنيم
و يك جمعبندى از خويش داشته باشيم تا استحقاق پيدا كنيم، تا رفته رفته به آن معنايى كه حقيقت قدر است، واقف شويم و از آن حقيقت بهرهمند گرديم.
■اسم اعظم يا اسماء اللَّه الحُسنى، اينها نيز معانى هستند. كلمات نيستند. اينطور نيست كه بگوييم «لا الهَ الَّا اللَّهُ» يا «الرَّحْمن» يا «الرَّحِيم» اسم اعظم است. نه، اين كلمهها اسم نيستند، بلكه حقايقى در يك نوع سلوك وجودى ما، يك نوع سعه وجودى ما و يك نوع بلوغ وجودى ما هستند كه آن حقيقت، اسم اعظم است.
حقيقت قدر هم همين است. و اين كارهايى كه ما مىكنيم، اعداد و آمادهسازى و زمينهسازى براى درك و رسيدن به آن حقيقت و معناست.
☑️شب #قدر، هم (۱)شب ارزيابى، هم (۲)شب اندازهگيرى و هم (۳)شب برنامه ريزى است.
بايد ارزيابى و ارزشيابى كنيم. اندازهگيرى كنيم.
سپس برنامهريزى كنيم، كه قدر به اين سه معنا آمده است. و «لَيْلَةُ الْقَدْر» هم «خَيْرٌ مِنْ الْفِ شَهْر» است؛ شب قدر از يك عمر مفيدتر و نافعتر است.
■پس ما بايد دست به كار شويم، ببينيم كه واقعاً چه حدّى از فقر و غنا را در اين مقدار از عمرمان تأمين كردهايم؟ چه مراحلى را پشت سر گذاشتهايم؟ اين جمعبندى، جمعبندى مفيدى است و آدمى مىتواند از غرور و خدعه و فريب شيطان كه او را گول زده و در امورى مستقرّش كرده و به اهدافى محدودش نموده است، نجات پيدا كند.
#یاعلی
■●فوز سالك، ص: ۲۱۶●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات 242-228 بقره قسمت هفتم
بخش چهارم
● اقوال مفسرين در تفسير صلاة وسطى مختلف است
مولف : اين شأن نزول از زيد بن ثابت و غير از او به طرق ديگرى روايت شده است و خواننده بايد توجه داشته باشد كه اقوال مفسرين در تفسير صلات وسطى مختلف است و بيشتر اختلافشان ناشى از اختلافى است كه در روايات قوم است ،
در نتيجه يكى گفته : نماز صبح است ، و آن را از على (عليه السلام ) و از بعضى صحابه نقل كرده اند، و بعضى گفته اند: نماز ظهر است و آن را از رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) و از عده اى از صحابه نقل كرده اند جمعى گفته اند: نماز عصر است و آن را باز به رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) و جمعى از صحابه نسبت داده اند، و سيوطى در الدرالمنثور نزديك به پنجاه و چند روايت بر طبق اين نسبت آورده ، بعضى ديگر گفته اند: نماز مغرب است ، بعضى گفته اند: صلات وسطى در بين همه نمازها نامعلوم است ، همچنان كه شب قدر در بين شب ها نامعلوم است ، و بر طبق گفته خود، رواياتى از صحابه آورده اند، بعضى هم گفته اند : نماز عشاء است ، و بعضى آن را نماز جمعه دانسته اند.
و در مجمع البيان در تفسير جمله : ((و قوموا لله قانتين ))، مى گويد: قنوت به معناى دعا كردن در نماز و به حال ايستاده است ، و همين معنا از امام باقر و امام صادق (عليه السلام ) روايت شده است .
مولف : اين مطلب از بعضى صحابه نيز نقل شده است .
و در تفسير عياشى از امام صادق (عليه السلام ) روايت آورده كه در معناى جمله نامبرده فرمود: منظور اين است كه انسان نسبت به نمازش اهتمام بورزد، و بر اوقات آن محافظت كند، و خلاصه هيچ كار ديگرى ، او را در نماز مشغول نسازد.
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 392
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●سلسله بیانات آیتالله بهجت قدسسره در مورد #قرآن و #اهلبیت علیهمالسلام●■
#ویژه_ماه_مبارک_رمضان
■●در روایت دارد که: «گاهی مؤمن به همّ و غم مبتلا میشود، چون در جای دیگر روی زمین، مؤمنی به همّ و غم گرفتار شده است». این ارتباط روحی مؤمنان را میرساند.
■●چنانکه قرآن دافع و رافع بلا و غم است، ذکر فضائل اهلبیت علیهمالسلام نیز چنین است.
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●تفسیر علّامه حسینی طهرانی قدّس سرّه از عبارت «اللَهُمَّ إنِّى أَسْأَلُكَ إيمَانًا تُبَاشِرُ بِهِ قَلْبِى» در شبهای دهۀ آخر ماه رمضان●■
■... در اينجا حضرت سجّاد عليه السّلام عرضه ميدارد: خداوندا! به من ايمانى عطا كن كه اين طور باشد كه خودت در دل من داخل شوى، و مباشرت در دل من كنى؛ و تمام افكار و آراءِ من، آراء و افكار تو باشد!
■آيا تصرّف خدا دل مؤمن را بطور مباشرت، معنى اى غير از انكشاف حقيقتِ توحيد در تمام مراحل آن از توحيد ذاتى و اسمائى و صفاتى و أفعالى ميتواند داشته باشد؟!
■و عجيب اينجاست كه در تمام دعاهاى شبهاى دهه آخر شهر مبارك رمضان از شب بيست و يكم تا سى ام، اين دعا در تمام آن ادعيه با عين همين عبارت تكرار شده است.
■بدين معنى كه چون دهه سوّم افضل اوقات ماه رمضان است و مرد مؤمن صائم بواسطه تقرّب به خدا و دعا و مناجات و قرائت قرآن و غيرها روحش صفا پيدا كرده است، اينك قابل استفاضه از فيوضات غيبيّه الهيّه شده و لياقت اين گونه دعا را پيدا كرده است كه از خدايش بخواهد كه رفع جميع حجابها را از او بنمايد، و او را به مقام توحيد كامل برساند، و ذات أقدسش در قلب وى متجلّى گردد.
■●«روح مجرّد» ص ۶۲۲●■
#ماه_رمضان
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●به مناسبت ايام شهادت اميرالمومنين(علیه السلام)●■
#استاد_فاطمی_نيا:
■●حضرت اميرالمومنين بسيار مظلوم بودند؛ امام صادق (علیه السلام) در وصف ايشان فرمودند كه اول مظلوم عالم هستند.
■●زمانيكه آن قاتل خبيث را نزد حضرت آوردند ، خطاب به او فرمودند :
آيا من امام بدی برای تو بودم؟! چرا اين كار را با من كردی؟
حضرت علی (علیه السلام)زمانيكه ديدند اين خبيث خيلی ترسيده است ، به امام حسن (علیه السلام) فرمودند : چشمهايش را بنگريد ، او بسيار ترسيده است! با او مدارا كنيد!
■●بعد از آن هم كه آن خبيث را دستگير كردند و حضرت در بستر بودند ، مرتب از احوالش جويا می شدند كه مبادا ظلمی به او نشود.
اين است فرق امام كه مظهر اسماءالله است با سایر مردم...
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
□دعای روز بیست و سوّم ماه مبارک رمضان□
□اَللَّـهُمَّ اغْسِلْنی فيهِ مِنَ الذُّنُوبِ، وَطَهِّرْنی فيهِ مِنَ الْعُيُوبِ، وَامْتَحِنْ قَلْبی فيهِ بِتَقْوَی الْقُلُوبِ، يا مُقيلَ عَثَراتِ الْمُذْنِبينَ.
□خدایا در این روز از گناهان شستشویم ده، و از عیبها پاکم کن، و دلم را به پرهیزکاری دلها بیازمای، ای چشم پوشِ لغزشهای گناهکاران.
@mohamad_hosein_tabatabaei