🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
#آیتالله_بهجت_قدسسره:
■●حالِ ما تقریباً حال کسانی است که در زمان و نزد انبیا علیهمالسلام بودند و از آنها استفاده نمیکردند؛
■●زیرا ما هم در کنار نمایندگان آنها ـ یعنی علما ـ هستیم و میتوانیم به نزد آنان برویم و از آنها استفاده کنیم، ولی نمیرویم و استفاده نمیکنیم.
■●(در محضر بهجت، ج۳، ص۴۲)●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴 ■●که ائمه – علیهم السلام – دوست دارند این حقایق را در کتاب انفسی من
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●و چقدر از اولیاءالله در تاریخ در نقاط مختلف زمین ، اسرار را القاء کرده اند و گاهاً انسان می بیند در جایی مشغول کار است یا عبور می کند و آن مکان ، ایشان را در قبض انداخته است . اما انسان نمی داند که در این محل چه خبرهایی گذشته و چه چیزهایی پیش آمده است که سبب تغییر حال انسان شده است که اگر این زمین به حرف در بیاید خواهد گفت که چرا وقتی شما به این نقطه می آیید قلبتان می گیرد .
مثلا ممکن است ولیّ حقّی ، نوشتجاتشان را به این دلیل که محرم سرّ پیدا نکردند تا به آنها بدهند ، در اینجا مدفون کرده باشد و این زمین ، چون حامل اسرار ایشان است هر کسی را که به این نقطه بیاید در قبض قرار می دهد که حرف ها داریم ان شاءالله . .
■● #شرح_دروس_معرفت_نفس
استادصمدی آملی حفظه الله●■(۵)
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●ما باید بدانیم كه با مرگ نمیپوسیم و از پوست به در میآییم، ماییم كه مرگ را میمیرانیم●■(۱)
■●یك بیان نورانی از امام صادق(علیه السلام) هست كه این بیان یك دستور مستقیم دارد، یك پیام غیرمستقیم؛ آن دستور مستقیم این است كه حضرت به یكی از اصحابش فرمود: «فان مِتَّ فَوَرّث كُتبك بَنیك» تا نفس میكشید سواد؛ هرگز نگویید من بازنشست شدم یا فارغالتحصیل شدم، تا نفس میكشید به فكر فهمیدن و فهماندن باش، این دستور مستقیم امام است.
■●امام صادق(علیه السلام) كه دستور مستقیم به مفضّل داد فرمود طوری زندگی كن كه وقتی مُردی چهارتا كتاب برای بچههایت به ارث بگذاری، آثار قلمی خودت را میراث خودت قرار بده. یعنی تو هم اهل قلم باش و میتوانی؛ این همه علوم را ذات اقدس الهی برای ما خلق كرده است. این دستور مستقیم امام صادق است به امام موسی صدر؛
■●اما پیام غیر مستقیمش به ورثه او این است كه شما وارث این تراث هستید واین را حفظ كنید علماً و عملاً. و جامعه را علم اداره میكند در صورتی كه به عمل برسد.
■●دیدار جمعی از اعضای مؤسسه امام موسی صدر با آیت الله العظمی جوادی آملی●■
۱۰ اردیبهشت ۹۷
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
□دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان□
□اَللَّـهُمَّ غَشِّنی فيهِ بِالرَّحْمَةِ، وَارْزُقْنی فيهِ التَّوْفيقَ وَالْعِصْمَةَ، وَطَهِّرْ قَلْبی مِنْ غَياهِبِ التُّهَمَةِ، يا رَحيماً بِعِبادِهِ الْمُؤْمِنينَ.
□خدایا در این روز مرا با رحمتت فراگیر و توفیق و حفظ از گناهان روزیام کن، و از تیرگیهای تهمت دلم را پاک گردان، ای مهربان به بندگان با ایمان.
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴 □دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان□ □اَللَّـهُمَّ غَشِّنی فيهِ
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
#شرح_دعاے_روز_بیست_و_نهم
□○آیت اللہ مجتهدے تهرانے(ره)○□
□اللَّهُمَّ غَشِّنِے فِیهِ بِالرَّحْمَةِ
اے خدا من را بہ رحمت خودت بپوشان
□«غش» بہ معنے مخفے ڪردن است؛ اگر ڪسے عیب جنس را بپوشاند در اصطلاح مے گویند: غش در معاملہ ڪردہ است و در حدیث آمدہ است ڪه:
«لَیْسَ مِنَّا مَنْ غَشَّ مُسْلِماً»
ڪسے ڪہ آب در شیر مے ریزد بہ مردم مے فروشد مسلمان نیست؛ ڪسے ڪہ مال عیب دار را بہ دیگرے مے فروشد و عیب آن را مخفے مے ڪند، مسلمان نیست و همچنین آدمے خیر هم نمے بیند. اگر رحمت الهے شامل حال ما بشود خیر زیادے بہ ما مے رسد.
□وَ ارْزُقْنِے فِیهِ التَّوْفِیقَ
خدایا بہ من توفیق بدہ
□توفیق بدہ تا موفق بہ نماز شب بشوم؛ توفیق خواندن دعاے ابوحمزہ را عنایت ڪن و ... !
#امام_جواد(علیہ السلام)_فرمودند:
□مومن بہ سہ خصلت محتاج است ڪہ اولین آنها توفیق است
□آقا در تهران ساڪن است و تا بحال به زیارت شاہ عبد العظیم نرفتہ است! معلوم مے شود توفیق ندارد، بہ زیارت ایشان اهتمام داشتہ باشید؛
□عبد العظیم حسنے نہ تنها امام زادہ هستند بلڪہ ایشان از علماء هم بودہ اند «من زار عَبد العظیم بِرِے ڪَمَن زار قَبرَ الحسین بڪربلاءِ»؛ امام زادہ طاهر؛ امام زادہ حمزہ هم در جوار ایشان دفن هستند؛ مقید بہ زیارت این سہ بزرگوار باشید مخصوصا عبد العظیم حسنے ڪہ ایشان عالم هم بودہ اند و یڪے از محدثین بزرگ شیعہ مے باشند و وڪیل امام هادے(علیہ السلام) در سامرا نیز بودہ اند. نقل است ڪہ شخصے بہ خدمت امام هادے (علیہ السلام) مے رسند؛ حضرت ابتداء سئوال مے ڪردند اهل ڪجایے؟ اگر مے گفتند ما اهل شهر رے هستیم حضرت مے فرمودند: «علیڪم بالعبد العظیم الحسنی»
□زمانے آیت اللہ وحید را در شهر رے زیارت ڪردم و خدمت ایشان عرض ڪردم بہ منزل من تشریف بیاورید و ایشان گفتند: من از قم آمدہ ام فقط براے زیارت عبد العظیم حسنے و الان هم باید بروم و بعد مقدارے از فضائل ایشان را براے من نقل ڪردند.
□پس مومن اول از همہ بہ توفیق نیازمند است
□ #دوم، مومن بہ واعظ درونے محتاج است تا همیشہ حواس او جمع باشد و از احوال دنیا عبرت آموزے ڪند؛ همیشہ بہ خودتان بگویید ڪہ تا ڪے از خدا غافل هستے!
□"اے ڪہ پنجاہ رفت و در خوابے
مگر این چند روزہ دریابی"
□ #سوم،«قبولُ مِن مَن یَنصحه» هر ڪس ڪہ تو را نصیحت مے ڪند از او بپذیر؛ هر چند ڪہ خود آن شخص اهل عمل نباشد؛ مثلا اگر شخصے سیگار مے ڪشد و بہ شما مے گوید: من سیگارے هستم ولے تو سیگارے نشو این نصیحت را از او قبول بڪنید.
□وَ الْعِصْمَةَ؛
خدایا من را از گناهان حفظم ڪن
□وَ طَهِّرْ قَلْبِے مِنْ غَیَاهِبِ التُّهَمَةِ
خدایا قلب من را از آلودگے هاے شڪ پاڪیزہ ڪن
□یعنے من گرفتار شڪ نباشم؛ بعضے ها دچار شڪ هستند و وسوسہ خناس بہ سراغ ایشان مے آید و از مبداء تا معاد انسان را در شڪ مے اندازد؛ خدایا من را از این گرفتارے نجاتم بدہ
□ڪسانے ڪہ گرفتار وسوسہ هستند و در همہ مسائل شڪ مے ڪنند روزے صد مرتبہ ذڪر شریف «لا حول و لا قوہ الا باللہ العلے العظیم» را بگویند.
«الَّذِے یُوَسوِسُ فِے صُدورِ النَّاس»؛ هر ڪسے ڪہ گرفتار است این ذڪر را بگوید.
یڪ فردے گرفتار بود و از غصہ، لاغر شدہ بود. گفت شیطان همیشہ وسوسہ ام مے ڪند. گفتم این ذڪر را بگو. ذڪر را گفت و راحت شد.
□پیامبر (صلے اللہ علیہ و آلہ و سلم) خطاب بہ سلمان مے فرمایند: اَڪثِر مِن قولِ لا حَول و لا قوة...
□این ذڪر را زیاد بگو "فاِنَها ڪَنزٌ مِن ڪُنوزِ الجَنة" این ذڪر از گنج هاے بهشت است.
هفت بار بعد از نماز مغرب و نماز صبح، جزء تعقیبات است و اولش بسم اللہ الرحمن الرحیم دارد. (ذڪر: «بسم اللہ الرحمن الرحیم لا حول و لا قوہ الا باللہ العلے العظیم»)
□یَا رَحِیماً بِعِبَادِهِ الْمُؤْمِنِین
اے خدایے ڪہ نسبت بہ بندہ هاے مومنت اهل ترحم و مهربانے هستے
□خدا خیلے مهربان است یڪ نعمت هایے خدا بہ ما مے دہ ڪہ ما از خدا نخواستیم. خدا اینقدر ما را دوست دارد.
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند●■
■ساعت ها چقدر سرعت دارند برای تمام کردن روزها.
■روزها چقدر سرعت دارند برای تمام کردن ماه ها.
■ماه ها چقدر سرعت دارند برای تمام کردن سال ها
■و سال ها چقدر سرعت دارند برای تمام کردن عمرها. (۱)
☑️پس فرصتمان خیلی کم است و باید آن را غنیمت دانست و به هدر نداد و باید در کار سرعت داشت.
■●شریف الرضی نهج البلاغه، قسمتی از خطبه ی ۱۸۸●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■●از قطار #رمضان جا نمانیم!●■
#استاد_علی_صفایی_حائری
■انسان میبیند رمضان دارد میرود؛ مثل قطاری که آخرین واگنش رسیده است و ما هم در راهی ماندهایم که حتی امید معجزهای در آن نیست. اگر سوار نشویم، تنهایی است!
■من یادم نمیرود که یک احساس عجیبی از حرکت ماشینها یا قطارها از کودکی در ما بود؛ چون شنیده بودیم که اگر به قطار دیر برسیم، میرود، بعد هم مشکلاتی پیش میآید. آنقدر رفتنِ قطار رنجمان میداد که ما حتی از قطار پایین نمیآمدیم، گاهی هم که پایین میآمدیم خیلی فاصله نمیگرفتیم. گاهی هم فکر میکردیم که اگر قطار رفت به کجای آن بچسبیم!
■حال که قطار رمضان، لحظهها و روزها و شبهایش دارد میگذرد، ما اگر جا ماندیم و نرسیدیم، محرومیم و ملعونیم...
■●بهار رویش، ص ۱۲۷●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■● #مراقبات_شب_عید_فطر●■
■يكى از شبهاى شريف است و در فضيلت و ثواب عبادت و احياى آن احاديث بسيارى وارد شده، از جمله در روايت آمده است آن شب كمتر از شب قدر نيست، و براى آن چند عمل مستحبّ است:
■ #اوّل: غسل كردن هنگامی كه آفتاب غروب كرد.
■ #دوّم: شب زنده دارى به نماز، دعا، استغفار و درخواست از خدا و بيتوته [شب زنده دارى] در مسجد.
■ #سوّم: پس از نماز مغرب و عشاء و نماز صبح و نماز عيد بخواند:
■اللَّهُ أَكْبَرُ اللَّهُ أَكْبَرُ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ اللَّهُ أَكْبَرُ وَ لِلَّهِ الْحَمْدُ الْحَمْدُ لِلَّهِ عَلَى مَا هَدَانَا وَ لَهُ الشُّكْرُ عَلَى مَا أَوْلانَا
■خدا بزرگتر است، خدا بزرگتر است، معبودى جز خدا نيست و خدا بزرگتر است، و خداى را سپاس، و سپاس خداى را بر آنچه ما را بدان هدايت كرد، و او را شكر بر آنچه به ما ارزانى داشت.
■ #چهارم: چون نماز مغرب و نافله آن را خواند، دستها را به جانب آسمان بلند كند و بگويد:
■يا ذَا الْمَنِّ وَ الطَّوْلِ يَا ذَا الْجُودِ يَا مُصْطَفِیَ مُحَمَّدٍ وَ نَاصِرَهُ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْ لِی كُلَّ ذَنْبٍ أَحْصَيْتَهُ وَ هُوَ عِنْدَكَ فِی كِتَابٍ مُبِينٍ.
■اى صاحب نعمت و كرم، اى داراى جود، اى برگزينندهی محمّد و اى ياور او، بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و بر من بيامرز هر گناهى كه شماره نمودىاش، و آن پيش تو در كتابى آشكار است.
■پس به سجده رود و در سجده صد مرتبه بگوید:
■«اَتُوبُ اِلَی اللهِ»
■سپس هر حاجتى كه دارد از خدا بخواهد، كه به خواست خدا برآورده خواهد شد.
■و در روايت شيخ آمده است كه پس از نماز مغرب به سجده رود و بگويد:
■يا ذَا الْحَوْلِ يَا ذَا الطَّوْلِ يَا مُصْطَفِياً مُحَمَّداً وَ نَاصِرَهُ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْ لِی كُلَّ ذَنْبٍ أَذْنَبْتُهُ وَ نَسِيتُهُ أَنَا وَ هُوَ عِنْدَكَ فِی كِتَابٍ مُبِينٍ
■اى صاحب قدرت، اى داراى عطا، اى برگزينندهی محمّد و اى ياور او، بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و بر من بيامرز هر گناهى را كه مرتكب شدم و آن را فراموش كردم، و آن گناه نزد تو در كتابى آشكار است.
#پس_صد_مرتبه_بگويد:
■«اَتُوبُ اِلَی اللهِ»
■ #پنجم: امام حسين عليه السّلام را زيارت كند كه فضيلت بسيار دارد.
■ #ششم: ده مرتبه این ذكر را كه در شب جمعه نیز وارد شده است بگويد:
■يا دَائِمَ الْفَضْلِ عَلَى الْبَرِيَّةِ يَا بَاسِطَ الْيَدَيْنِ بِالْعَطِيَّةِ يَا صَاحِبَ الْمَوَاهِبِ السَّنِيَّةِ ، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ خَيْرِ الْوَرَى سَجِيَّةً وَ اغْفِرْ لَنَا يَا ذَا الْعُلَى فِي هَذِهِ الْعَشِيَّةِ
■اى خدايى كه فضل و كرمت بر خلق دائم است و دو دست عطا و بخششت به جانب بندگان دراز است اى صاحب بخششهاى بزرگ، درود فرست بر محمّد و آل او كه در اصل خلقت و فطرت بهترين خلقند. اى خداى بلند مرتبه در همين شب گناه ما را ببخش.
■ #هفتم: ده ركعت نمازى كه در شب آخر ماه رمضان گذشت بجا آورد.
■ #هشتم: دو ركعت نماز بجا آورد:
■ #ركعت_اوّل
■سوره «حمد» یک مرتبه
■سوره «توحيد» هزار مرتبه
■ #ركعت_دوّم
■سوره «حمد» یک مرتبه
■سوره «توحيد» يك مرتبه
■و پس از سلام سر به سجده گذارد و صد مرتبه بگويد:
■«اَتُوبُ اِلَی اللهِ»
#آنگاه_بگويد:
■يا ذَا الْمَنِّ وَ الْجُودِ يَا ذَا الْمَنِّ وَ الطَّوْلِ يَا مُصْطَفِیَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ افْعَلْ بِی كَذَا وَ كَذَا.
■و بجاى «كذاو كذا» حاجات خود را بخواهد.
■و روايت است كه حضرت اميرالمؤمنين عليه السّلام اين دو ركعت را به اين كيفيت به جا میآوردند، سپس سر از سجده برداشته و میفرمودند:
به حقّ آن خداوندی كه جانم به دست قدرت اوست هر كه اين نماز را بخواند هر حاجتی از خدا بطلبد، البتّه عطا كند و اگر به عدد ريگهای بيابان گناه داشته باشد خدا بيامرزد.
#عید_فطر
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴 ■● #مراقبات_شب_عید_فطر●■ ■يكى از شبهاى شريف است و در فضيلت و ثوا
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
■● #مراقبات_شب_عید_فطر●■
■در روايت ديگرى به جاى هزار مرتبه سوره «توحيد» صد مرتبه وارد شده، ليكن اين نماز را بايد پس از نماز مغرب و نافله آن بجا آورد و شيخ طوسى و سيّد ابن طاووس پس از پايان نماز اين دعا را نقل كردهاند:
■يا اللَّهُ يَا اللَّهُ يَا اللَّهُ يَا رَحْمَانُ يَا اللَّهُ يَا رَحِيمُ يَا اللَّهُ يَا مَلِكُ يَا اللَّهُ يَا قُدُّوسُ يَا اللَّهُ يَا سَلامُ يَا اللَّهُ يَا... (برای مطالعه دعای کامل به مفاتیح الجنان مراجعه بفرمایید)
■ #نهم: چهارده ركعت نماز بجاى آورد، در هر ركعت:
■سوره «حمد» و «آيت الكرسی» و سه مرتبه سوره «توحيد»
■تا در برابر هر ركعتى ثواب چهل سال عبادت و ثواب عبادت هر كه در آن ماه روزه گرفته و نماز خوانده براى او باشد.
■ #دهم: شيخ طوسى در كتاب «مصباح» فرموده كه در آخر شب غسل بجاى آر، و تا طلوع فجر در جاى نماز خود بنشين.
#عید_فطر
@mohamad_hosein_tabatabaei
#استاد_فاطمی_نیا:
■●[به مناسبت روز عیدفطر]●■
■●جمال السالكين سيدبن طاووس مينويسد:
"مبادا اين روز را (روز عيدفطر) به بازی و اهمال بگذرانی ، چرا كه نميدانی از مردودين هستی يا مقبولين .
■●پس اگر اميد قبول داری، شكر زيادی به جا آور و اگر ترس از ردّ در تو هست، اسيرحزن واندوه باش!"
■●به هرحال نبايد از اين روز غفلت كنيم. اگر رجاءِ قبول هست كه شكرش را به جا می آوريم، واگر خوفِ ردّ باشد بايد با تضرّع به بارگاهش تدارك مافات كنيم.
اگر كسی بتواند يك نور كه در اين ماه كسب كرده است، حفظ كند و با معاصی از بين نبرد و به ماه رمضان سال آينده برساند، آثاری ميبيند كه بايد نزد خود نگه دارد و قابل انتقال به غير نيست!
@mohamad_hosein_tabatabaei