کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
◾️قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی در شب هفتم ماه مبارک رمضان سال ۱۴۴۲ ه. ق برابر با ۱۴۰۰/۰۱/۳۰◾️
◾️قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی در روز ِ هفتم ماه مبارک رمضان سال ۱۴۴۲ ه. ق برابر با ١٤٠٠/٠١/٣١◾️
☑️شرح « رساله لقاء الله » جلسه دوازدهم #قسمت_اول
▪️حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرموده بودند: قرآن عهدُالّلهی است که بر هر مسلمانی واجب است هر روز بر این عهدِ اِلهی نظر کند.
▪️نگاه کردن با دقت عمیق را "نظر" گویند
حکما اهل نظرند. حکما دائما در نظام هستی، نگاه دقیق و عمیق میکنند.
✔️معجزه ی قولیِ پیامبر قرآن است
✔️معجزه ی فعلیِ پیامبر قبله است
▪️دیوار مسجد جناب رسول الله (صلی الله علیه واله) به صورتِ شاخص صفیحی است، نه شاخصِ عمودی.
از همینجا علمای ما شاخص صفیحی را (شاخص قبله) از مسجد جناب رسول الله (صلی الله علیه واله) گرفتند و طرحش کردند.
▪️ما شیعیان به شهادت خمسه معتقدیم، اما اهل سنت اعتقاد به شهادت اثنینی (دو تایی) دارند.
آنها توفیق گفتن شهاداتِ بعدی را ندارند.
▪️پرچمی که داعش درست کرده، اقلِّ اعتقاد یک مسلمان است که در توحید قائل به "لا اِلهَ الّا الله" و در نبوت هم قائل به "محمد رسول الله" (صلی الله علیه واله) است. معلوم میشود یک اتاق فکری در پشتِ این آقایان هست.
▪️لذا اینها آمدند این دو جمله را روی پرچمشان گذاشتند تا بگویند که هر چه غیر این دو اصل هست بگذارید کنار و همه گردِ این دو جمله جمع شویم.
▪️در بحث های حی علاة و شهادات:
▪️"حیّ عَلَی الصَّلاة" مرتبط به "لا اله الّا الله" است
▪️"حَیِّ عَلَی الفَلاح" مرتبط به جناب "رسول الله" است و
▪️ "حَیِّ عَلی خَیرِالعَمل" در مَنظرِ ما مرتبط به "ولایت" است.
▪️عمَر، در زمان خودش، "حَیِّ عَلَی خَیرِالعَمل" را از اذان برداشت.
هنگامِ نزولِ اذان از جبرئیل، این جمله در اذان بود چون این جمله (خَیرِالعَمل) مالِ ولایت است و او ترسیده بود که اگر این جمله در اذان باشد بالأخره نام امیرالمؤمنین زنده میشود.
▪️در روایتی در زمان جناب رسول الله (صلی الله علیه واله) آمده است که بعضی ها نزد حضرت میرفتند و از سلمان و ابوذر شکایت میکردند که شما در اذانتان "اَشهَد انَّ عَلیّاً ولیُ الله" نمیگویید اما این دو نفر در اذان این جمله را بیان میکنند، یعنی چیز اضافه ای را بیان میکنند.
جناب رسول الله (صلی الله علیه واله) آنها را تخطئه نکردند و فرمودند مگر در غدیر جمله "مَن کُنتُ مَولاهُ فَعلیٌ مَولاهُ" را نشنیده بودید؟!
#رمضان_۱۴۰۰
#جلسه_دوازدهم_روز_۳۱_۱_۱۴۰۰
#شرح_رساله_لقاءالله
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
◾️ده خصلت که نشاندهندۀ کمال عقل در انسان مسلمان است (امام رضا علیهالسّلام) - بخش پنجم◾️ ✔️۹- «و ا
◾️ده خصلت که نشاندهندۀ کمال عقل در انسان مسلمان است (امام رضا علیهالسّلام) - بخش ششم◾️
▪️«ثُمَّ قالَ علیهالسّلام الْعاشِرَةُ وَ مَا الْعاشِرهُ»
▪️سپس حضرت رضا علیهالسّلام فرمودند: امّا دهمی و چه دهمییی! «قِيلَ لَهُ ما هِیَ؟» خدمت حضرت عرض کردند: آن دهمی چیست؟
▪️حضرت مخصوصاً توقّف کردند تا نهایت توجّه حضّار را جلب کنند؛ والّا میتوانستند دهمی را هم در ادامۀ نُه تای قبل بگویند. این یک تکنیک برای جلب توجّه حضّار است؛ که فرمودند: امّا دهمی و چه دهمییی! عرض کردند: یابن رسول الله! آن دهمی چیست که نشاندهندۀ کمال عقل است؟
✔️۱۰- «لا يَرى اَحَداً اِلاّ قالَ هُوَ خَيْرٌ مِنِّی وَ اَتْقى»
▪️حضرت فرمودند: دهمین خصوصیّت این است که این انسان مسلمان احدی را نمیبیند، مگر اینکه میگوید: او از من بهتر، با تقواتر و پرهیزکارتر است و همه را بهتر از خودش میداند. این درست نقطۀ مقابل عُجبی است که برایتان گفتم همه را پایین و خود را گل سرسبد میداند. حضرت فرمودند: این ده خصوصیّت.
▪️سپس برای توضیح دهمی فرمودند:
▪️«اِنَّمَا النّاسُ رَجُلانِ» انسانها به دو گروه تقسیم میشوند.
▪️«رَجُلٌ خَيْرٌ مِنْهُ وَ اَتْقى» (اشخاصی که این فرد با آنها برخورد می کند؛) یا افرادی هستند که به راستی از او بهتر و باتقواترند؛ و برتری آنها مشهود و معلوم است.
▪️«وَ رَجُلٌ شَرٌّ مِنْهُ وَ اَدْنى» گروه دیگری هم که با آنها برخورد میکند، ظاهرشان نشان میدهد از او بدتر و پستترند. پس این فرد ممکن است با دو گروه انسان برخورد کند.
▪️«فَاِذا لَقِیَ الَّذِی شَرٌّ مِنْهُ وَ اَدْنى قالَ لَعَلَّ خَيْرَ هذا باطِنٌ وَ هُوَ خَيْرٌ لَهُ وَ خَيْرِی ظاهِرٌ وَ هُوَ شَرٌّ لِی»
▪️حضرت رضا علیهالسّلام فرمودند: هنگامی که این فرد با کسی که از خودش بدتر، پستتر و پایینتر است، برخورد میکند؛ میگوید: چه بسا که خیر این انسان در باطنش است و باطن او خیلی بهتر از من است و اینکه باطن کسی خیلی بهتر از ظاهرش باشد، خیلی خوب است؛ پس این برای او خیر است؛ امّا من خیرم ظاهر است؛ ظاهر مسلمانی دارم؛ نمازی میخوانم؛ روزهای میگیرم و حرفهای دینی میزنم. قیافۀ ظاهریام مسلمان است؛ ولی چه بسا باطنم به این خوبی نباشد و این که ظاهرم بهتر از باطنم است، برای من شرّ است. پس وقتی با کسی که بدتر از خودش است، برخورد میکند، این گونه با خود حرف میزند، میگوید: ولو ظاهر او مثلاً خیلی مذهبی، حزب اللّهی و پذیرفتنی نیست؛ امّا چه بسا باطنش از من خیلی بهتر باشد. من یک ظاهری، ریشی، تسبیحی و قیافۀ مذهبییی دارم؛ خدا میداند چه بسا در دل آن شخص نورانیّتی وجود داشته باشد که من یک ذرّه از آن را هم ندارم. پس هنگامی که با بدتر از خودش برخود میکند، با خود این را میگوید؛ لذا او را بهتر از خودش میداند.
▪️«وَ اِذا رَاَى الَّذِی هُوَ خَيْرٌ مِنْهُ وَ اَتْقى»
و وقتی هم با کسی برخورد میکند که ظاهر او به خوبی نشان میدهد که از خودش خیلی بهتر، باتقواتر و پرهیزکارتر است؛ در برابر فردی که کاملاً معلوم است که ظاهرش از او بهتر است
▪️«تَواضَعَ لَهُ لِيَلْحَقَ بِهِ»
تواضع و فروتنی میکند و افتادگی نشان میدهد؛ تا خود او هم به خوبیهای آن فرد ملحق شود؛ خودش هم رشد کند و به خوبیهایی که آن فرد برتر دارد، نایل شود.
▪️«فَاِذا فَعَلَ ذلِكَ فَقَدْ عَلا مَجْدُهُ وَ طابَ خَيْرُهُ وَ حَسُنَ ذِكْرُهُ وَ سادَ اَهْلَ زَمانِهِ»
▪️حضرت امام رضا علیه السّلام فرمودند: وقتی این فرد با انسانهایی که برخورد میکند، چه با افرادی که ظاهرشان نشان میدهد از او بدترند و چه با کسانی که ظاهرشان نشان میدهد از او بهترند، این گونه رفتار میکند؛ مجد و عظمتش بالا میرود و خیر و خوبی او از هر نقص و عیبی خالص میشود و یاد او نیک میشود؛ همه او را به نیکی یاد میکنند؛ در بین مردمان زمانۀ خودش سیادت و آقایی پیدا میکند و همه او را انسان والا و برجستهای میدانند.
◾️استاد مهدی طیّب ۹۲/۱۰/۱۲◾️
#ده_خصلت_نشانه_کمال_عقل_مسلمان
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی◾️
▪️بیشتر حزن و اندوه دوستان خدا مال گناهان خلق است و برای رفع آن باید برای آنها استغفار کنند. وَ استَغفِر لِذَنبِکَ وَ لِلمُؤمِنینَ وَ المُؤمِناتِ: و برای گناه خودت و مردان و زنان مؤمن طلب بخشش کن.
▪️هر جا که غصّهدار شدی، استغفار کن. استغفار امان انسان است. به این کاری نداشته باش که چرا محزون شدهای؛ اذیتت کردهاند؟ گناهی کردهای؟ بعضی وجود خودشان را گناه میدانند. شما میگویی چرا من درست کار نمیکنم، او خودش را گناه میداند. محزون که شدی، استغفار کن؛ چه غم خود را داشته باشی و چه غم مؤمنین را. استغفار غمها را از بین میبرد. همانطور که وقتی خطا میکنی، همه صدمه میخورند، مثلاً وقتی چند نفر کفران نعمت میکنند، به همه ضرر میرسد، استغفار هم که میکنی، به همهی ماسوای خودت نفع میرسانی.
◾️مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
◾️قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی در روز ِ هفتم ماه مبارک رمضان سال ۱۴۴۲ ه. ق برابر با ١٤٠٠/٠١/٣١◾️
◾️قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی در روز ِ هفتم ماه مبارک رمضان سال ۱۴۴۲ ه. ق برابر با ۱۴۰۰/۰۱/۳۱◾️
☑️شرح « رساله لقاء الله » جلسه دوازدهم #قسمت_دوم
▪️یکی از معجزات الهی، زبان عربی است بر محور ابجد، که بر زبان حضرت اسماعیل ذبیح الله (علیه السلام) محقق شد.
ایشان متکلم به زبان عربی فصیح شد که اولین بار ایشان به این زبان حرف زده اند .
▪️معلوم میشود که این زبان یک زبان القائی است، نه اکتسابی و نه زبان مادری.
▪️خلوت (در سرزمین حجاز) برای حضرت اسماعیل(علیه السلام) کار رسید و یک زبان، برایش آورد به نام زبان عربی که این زبان، مبدأ شد تا قرآن کریم در خانه خدا و توسط جناب رسولالله (صلی الله علیه واله) به عربی نازل شود.
▪️حضرت ابراهیم (علیه السلام) دعا فرمود: بارالها این خانه را محل امن قرار بده و پیامبری برای اینجا مبعوث کن که اهلِ همینجا باشد (در سوره بقره) که در روایت هم داریم مراد از پیامبر، همین جناب رسول الله(صلی الله علیه واله) است .
▪️همه اینها معلوم میشود که مهم ترین چیزی که بر پیغمبر اکرم (صلی الله علیه واله) وارد شده، قرآن کریم است و آن هم در مکه.
و نیز میدانیم که در مکه، کعبه محوریت دارد و در کعبه هم دو نقطه ی مهم هست در مجاورِ کعبه، یکی حِجر اسماعیل (علیه السلام) و یکی هم مقام ابراهیم (علیه السلام) که مقام ابراهیم (علیه السلام)، آخرالمطاف است.
از آن زمان تاکنون، کعبه، مقام ابراهیم (علیه السلام)، و حجر اسماعیل (علیه السلام) مورد توجه بوده است.
#رمضان_۱۴۰۰
#جلسه_دوازدهم_روز_۳۱_۱_۱۴۰۰
#شرح_رساله_لقاءالله
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
◾️قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی در روز ِ هفتم ماه مبارک رمضان سال ۱۴۴۲ ه. ق برابر با ۱۴۰۰/۰۱/۳۱◾️
◾️قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی در روز هفتم ماه مبارک رمضان سال ۱۴۴۲ ه. ق برابر با ۱۴۰۰/۰۱/۳۱◾️
☑️شرح 《رساله لقاءالله 》جلسه دوازدهم #قسمت_سوم
▪️در سوره مبارکه بقره آیه ۱۲۶،
وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَٰذَا بَلَدًا آمِنًا وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَرَاتِ مَنْ آمَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ
▪️حضرت ابراهیم (علیه السلام) دعا کرده که بارالها! اینجا (مکه) را محلِ امن، قرار بده و لذا پیامبر (صلی الله علیه وآله) برای اینکه این دعای حضرت ابراهیم (علیه السلام) از بین نرود و اینجا "بلدِ امن" باشد، تا سیزده سال بعد از رسالتشان، هر چه اصحابِ حضرت کتک خوردند و شکنجه دیدند، آقا هیچ حرفی نزدند چون میدانستند اینجا نباید تنازع بشود.
آقا دستور جهاد نداشتند حتی اجازه ی جهادِ دفاعی هم نداشتند.
▪️در زمان امام حسین(علیه السلام) ابن زبیر به حضرت عرض کرد که شما در مکه بمان و اعلام حکومت کن و من هم کمکتان میکنم.
امام حسین (علیه السلام) فرمود: من از جدّم رسولِ خدا (صلی الله علیه وآله) شنیدم که قوچی در مکه قیام میکند و حریم مکه را میشکند.
من نمیخواهم آن قوچ باشم.
▪️کانّهُ به ابن زبیر گفتند که آن قوچ، تو هستی.
آقاجان در مکه نماندند و به کربلا رفتند و شهید شدند .
▪️ابن زبیر در مکه اعلام حکومت کرد و بعد یزید هم که حاکم شام بود به حجاز لشکرکشی کرد و چون شام و حجاز در یک کشور است و در یک کشور هم که دو حاکم نمیشود، لذا باعث شد هم مدینه تخریب شود هم خانه خدا که بالاخره در جنگهایشان، کعبه در آتش سوخت.
▪️در داستان حضرت موسی (علیه السلام) و فرعون که در قرآن آمده، کسانی همراه حضرت موسی (علیه السلام) شدند که به عبارتی شیعیانِ آن حضرت بودند، اینها حدود چهارصد هزارنفر بودند.
شبی باهم وعده گذاشتند که باهم فرار کنیم.
▪️چون فرعونیان، افرادی را که به حضرت موسی (علیه السلام) معتقد شده بودند، به بردگی کشیده بودند.
حضرت فرمود: چرا اینجا بمانید؟
هماهنگي کردند و کل مردها و زنها راه افتادند. فردای آنروز خبر به فرعونیان رسید و فرعون دستور داد کلِّ جمعیت که حدود دو میلیون نفر بودند به دنبالشان برویم.
▪️راه افتادند و به رود نیل رسیدند و یاران حضرت موسی (علیه السلام) به آقا خبر دادند که کل فرعونیان به دنبالشان راه افتادهاند و به نزدیکی رود نیل رسیدند.
▪️به حضرت موسی (علیه السلام) گفتند: دیگر کارمان تمام است. حضرت موسی (علیه السلام) فرمود: " کَلّا اِنَّ مَعِیَ رَبّی" نه اینطور نیست، با من خدایِ من است
بعد به حضرت گفته شد عصایت را به دریا بزن.
زد و آبها رفت کنار، کانّهُ یک سدّ عظیم شده بود (سوره مبارک قصص)
وقتی فرعونیان به رود نیل رسیدند، زمانی بود که همراهانِ حضرت، از این رودخانه ی خشک شده، رد شده بودند و به آنطرف رود رسیده بودند.
▪️فرعونیان هم با چه حرص و ولعی به دنبالشان آمدند داخل رود، اما وقتی آمدند این دوتا آب خوردند بهم، که به اصطلاح مازندرانیِ ما، به این حالتِ آب، میگویند "دِسپوت شده" یعنی غرق شده و لذا فرعون میرفت پایین و میآمد بالا و میگفت: یا موسی به دادمان برس.
#رمضان_۱۴۰۰
#جلسه_دوازدهم_روز_۳۱_۱_۱۴۰۰
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴 شهادت جانسوز حضرت جواد الائمه، امام محمد بن علی التقی علیهما السلام را به محضر حضرت حجت بن الحسن ارواحنا فداه، و یکایک شیعیان و محبین اهلبیت علیهم السلام تسلیت عرض میکنیم.
▪️صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ علی بابِ اللهِ المَفتوحِ و کتابِهِ المَشروحِ، ماهیَّةِ الماهِیّاتِ، مُطلَقِ المُقَیَّداتِ، سِرِّ السِّریّات المَوجودِ فی ظِلِّ اللهِ المَمدود، المُنطَبِعِ فی مِرآتِ العِرفانِ، المُنقَطِعِ مِن نَیلِهِ حَبلِ الوُجدانِ، غَوّاصِ بَحرِ القِدَم، مَهبِط الفَضلِ و الکَرَمِ، حامِلِ سِرِّ الرَّسولِ، مُهَندِس الأرواحِ و العُقولِ، أدیبِ مَعلَمَةِ الأسماء و الشُّئون، قَهرَمانِ الکافِ و النّونِ، غایةِ الظُهورِ و الإیجاد، مُحَمَّدِ بنِ علیٍّ الجواد، علیهِ الصَّلوةُ و السَّلام.
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️اهمیّت دهۀ اوّل ماه ذیالحجّه◾️
▪️دهۀ اوّل ماه ذیالحجّه همان ایّام معلومات است که خدای متعال در قران کریم، سورۀ حج به آن اشاره فرموده است:
يذْكُرُوا اِسْمَ اَللّٰهِ فِی أَيّٰامٍ مَعْلُومٰاتٍ
▪️این دهه، دهۀ بسیار عظیمی است. از پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم روایت شده که فرمودند: عمل خیر و عبادت در پیشگاه خدا در هیچ ایّامی از سال، از این دهه محبوبتر نیست.
این دهه مکمّل همان سی شبی است که خدا با حضرت موسی علیهالسّلام قرار ملاقات گذاشت.
▪️ایّام بسیار گرانبهایی است، حوادث بزرگی هم در این ایّام رخ داده که به شرافت آن افزوده است. از گرامیترین اوقات سال در پیشگاه الهی و مناسبترین و ارزشمندترین اوقات برای بندگی حضرت حقّ و عبادت خدای متعال است.
▪️همانگونه که اشاره شد خدای متعال در سوره حج فرموده است: در ایّام معلومات ذاکر اسم الله باشید. در این دهه خیلی مراقب باشیم که با اشتغالات ظاهری و دنیوی لحظهای از یاد خدا غافل نشویم.
▪️در این دهه جا دارد تمام مراتب وجودی انسان؛ عقل انسان، دل انسان، روح انسان، بدن انسان، ذاکر خدا باشد و به شدّت از غفلت پرهیز کند.
☑️ذکر با عقل
ذکر با عقل؛ این است که بیاندیشد در مورد الطاف الهی و نعم الهی؛ چه نعم مادّی و چه نعم معنوی، چه نعم ظاهری و چه نعم باطنی.
☑️ذکر با دل
ذکر با دل؛ رغبت کردن، میل کردن، پرکشیدن به سوی خدای متعال است.
☑️ذکر روح
ذکر روح؛ احساس حضور در محضر الهی است که انسان این احساس حضور را در تمام لحظات با خود داشته باشد.
☑️ذکر بدن
ذکر بدن هم انجام طاعات و عبادات و فرمانبری از دستورات خدای متعال است.
▪️این چنین ذکری، ذکر تمام عیار است و آنگاه چنین عبد ذاکری مشمول آن بشارت خدای متعال میشود که فرمود :
اذْكُرُونِی أَذْكُرْكُمْ
▪️مرا یاد کنید من هم شما را یاد خواهم کرد. که این یاد یعنی، آن توجّه سرشار از لطف و عشق و محبّت الهی نسبت به این عبد. انشاءالله این دلِ ذاکر را داشته باشیم.
▪️آیهای که در نمازهای این ده شب میخوانیم:
وَ واعَدْنا مُوسي ثَلاثينَ لَيْلَةً، وَ اَتْمَمْناها بِعَشْر فَتَمَّ ميقاتُ رَبِّهِ اَرْبَعينَ لَيْلَةً
▪️سخن از این میگوید که این ده شب؛ ده شب موعد و وعدهگاه دیدار و ملاقات با خدای متعال است. خدا در این ده شب وعدۀ دیدار و وصال داده است. انشاءالله دلمان متوجّه حضرت حقّ باشد و آمادۀ ورود به این دهۀ عظیم باشیم....
◾️استاد مهدی طیّب◾️
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️مراقبات مشترک دهۀ اوّل ماه ذیالحجّه◾️
☑️۱ - روزۀ ۹ روز اوّل این ماه که بنا به روایات معادل روزۀ تمام عمر است.
☑️۲- نمازی که از شبِ اوّل ذیالحجّه تا شبِ عید قربان بین نماز مغرب و عشاء خوانده میشود (از اذان مغرب آخرین روز ماه ذیالقعده تا اذان مغرب روز عرفه) و کسی که این ده شب، این نماز را بخواند در ثواب حجّ حاجیان آن سال شریک میشود. بدین ترتیب که دو رکعت نماز بخواند و در هر رکعت:
▪️سوره «حمد» یک بار
▪️سوره «توحید» یک بار
▪️و یک بار این آیه شریفه:
وَ واعَدْنا مُوسی ثَلاثينَ لَيْلَةً و َاَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ ميقاتُ رَبِّهِ اَرْبَعينَ لَيْلَةً وَ قالَ مُوسی لاَِخيهِ هارُونَ اخْلُفنی فی قَوْمی، وَاَصْلِحْ وَلا تَتَّبِـعْ سَبيلَ الْمُفْسِدينَ
«و با موسى سى شب وعده گذاشتیم و آن را با ده شبِ دیگر تمام کردیم. تا آنکه وقت معیّن پروردگارش در چهل شب به سر آمد و موسى [هنگام رفتن به کوه طور] به برادرش هارون گفت: در میان قوم من جانشینم باش و [کار آنان را] اصلاح کن و راه فسادگران را پیروى مکن»
☑️۳- دعایی که از صبح روز اوّل ماه ذیالحجّه تا عصر روز عرفه، یک بار بعد از نماز صبح و یک بار قبل از غروب آفتاب خوانده میشود:
اَللَّهُمَّ هذِهِ الاَْيّامُ الَّتي فَضَّلْتَها عَلَي الاَْيّامِ وَشَرَّفْتَها.... ( برای متن کامل به مفاتیحالجنان رجوع شود)
☑️۴- پنج ذکر توحیدی، که بسیار لطیف و عظیم و عمیق است و حضرت جبرئیل خلیل برای حضرت عیسی بن مریم علیهما السّلام آورد و این هدیۀ حضرت عیسی به این امّت است. هر ذکر ۱۰۰ بار و یا حداقل ۱۰ بار در هر روز :
▪️(۱) اَشْهَدُ اَنْ لااِلهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ، بِيَدِهِ الْخَيْرُ، وَهُوَ عَلی كُلِّشَیء قَديرٌ
▪️(۲) اَشْهَدُ اَنْ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ، اَحَداً صَمَداً، لَمْ يَتَّخِذْ صاحِبَةً وَلا وَلَداً
▪️(۳) اَشْهَدُ اَنْ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ، اَحَداً صَمَداً لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ، وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُواً اَحَدٌ
▪️(۴) اَشْهَدُ اَنْ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ، وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ، يُحْيی و َيُميتُ، وَهُوَ حَیُّ لا يَمُوتُ، بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَ هُوَ عَلی كُلِّشَیْء قَديرٌ
▪️(۵) حَسْبیَ اللهُ وَكَفی، سَمِعَ اللهُ لِمَنْ دَعا، لَيْسَ وَرآءَ اللهِ مُنْتَهی، اَشْهَدُ للهِِ بِما دَعا، وَاَنَّهُ بَریءٌ مِمَّنْ تَبَرَّءَ، وَاَنَّ لِلّهِ الاْخِرَةَ و َالاُْولی.
☑️۵- ذکر یا ورد توحیدی بسیار زیبا و لطیف که از حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسّلام نقل شده است:
▪️لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الّلَيالی وَالدُّهُورِ،
▪️لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ اَمْواجِ الْبُحُورِ،
▪️لااِلـهَ اِلاَّ اللهُ و رَحْمَتُهُ خَيْرٌ مِما يَجْمَعُونَ،
▪️لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الشَّوْكِ وَالشَّجَرِ،
▪️لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الشَّعْرِ وَالْوَبَرِ،
▪️لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الْحَجَرِ وَ الْمَدَرِ،
▪️لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ لَمْحِ الْعُيُونِ،
▪️لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ فِي الّلَيْلِ اِذا عَسْعَسَ، وَالصُّبْحِ اِذا تَنَفَّسَ،
▪️لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ عَدَدَ الرِّياحِ فِی الْبَراري وَ الصُّخُـورِ،
▪️لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ مِـنَ الْيَـوْمِ اِلـی يَـوْمِ يُنْفَخُ فِی الصُّورِ.
#معبودی جز خدا نيست به شمار شبها و روزگاران،
#معبودی جز خدا نيست به شمار امواج درياها،
#معبودی جز خدا نيست و رحمتش از آنچه جمع کنند بهتر است،
#معبودی جز خدا نيست به شمار خارها و درختان،
#معبودی جز خدا نيست به شمار موها و كرکها،
#معبودی جز خدا نيست به شمار سنگها و كلوخها،
#معبودی جز خدا نيست به شمار به هم زدن چشمها،
#معبودی جز خدا نيست در شب چون سياهی بنمايد و در صبح چون سپيدی سر برآورد،
#معبودی جز خدا نيست به شمار بادها در صحراها و كوهها،
#معبودی جز خدا نيست از امروز تا روز دميده شدن در صور.
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️با اهل ذکر ور نروید !
▪️عالم ربانی و عارف صمدانی
حضرت آیت الله کشمیری (ره) می فرمودند :
با اهل ذكر كه ياد خدا مى كنند حتى اگر از مذاهب ديگر باشند
ور نرويد و درگير نشويد كه اثر وضعى دارد
▪️فرمود: من (در جوانى) به مسجد سهله رفتم، ديدم مرادى با مريدانش ذكر مى گويند با حالتى مخصوص كه به ظاهر زيبنده نبود. با بزرگ آنان برخورد كردم و گفتم: زيبنده نيست به اين حالت (گردشى و دورى) ذكر مى گوييد.
اين واقعه سبب شد كه مدتهاى بسيار زياد موفق به رفتن مسجد سهله نشدم؛ تا اينكه بزرگ آنان و من آشتى كرديم. چهار روز پس از اين قضيه موفق به رفتن مسجد سهله شدم.
◾️صحبت جانان ص ۱۷۰
استاد سید علی اکبر صداقت◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️نماز شبهای دهۀ اوّل ماه ذیالحجّه◾️
▪️کسی که این ده شب، این نماز دو رکعتی را بخواند، در ثواب حجّ حاجیان آن سال شریک خواهد شد.
▪️از شبِ اوّل ماه ذیالحجّه تا شبِ عید قربان، بین نماز مغرب و عشاء《از نماز مغرب آخرین روز ماه ذیالقعده تا نماز مغرب روز عرفه》دو رکعت نماز بگزارد و در هر رکعت بخواند:
▪️سوره «حمد» یک بار
▪️سوره «توحید» یک بار
▪️و یک بار این آیه شریفه:
وَ وٰاعَدْنٰا مُوسىٰ ثَلاٰثِينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْنٰاهٰا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِيقٰاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً وَ قٰالَ مُوسىٰ لِأَخِيهِ هٰارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَ أَصْلِحْ وَ لاٰ تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِينَ
▪️« و با موسى سى شب وعده گذاشتیم و آن را با ده شبِ دیگر تمام کردیم. تا آنکه وقت معیّن پروردگارش در چهل شب به سر آمد و موسى [هنگام رفتن به کوه طور] به برادرش هارون گفت: در میان قوم من جانشینم باش و [کار آنان را] اصلاح کن و راه فسادگران را پیروى مکن »
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
@mohamad_hosein_tabatabaei
❞ عینصاد( استاد علی صفائی حائری)
▪️آنها كه ولايت را قبول كردند، آنهايى هستند كه يافتند ماشين پيچيده ى وجود آنها را امام و ولى بهتر از خود آنها رهبرى مى كند و در اين راه شلوغ هستى كه اعمال و افكار انسان غوغايى بپا كرده، او بهتر انسان را به مقصد مى رساند و نجات مى دهد.
▪️و توضيح اين ولايت و سرسپردگى در همين آگاهى نهفته است. وجود ما، جسم ما، جان ما، براى خداست و از اوست. هر كس كه اينها را بهتر به كار بگيرد، در اينها حق تصرف دارد. و همين است كه رسول خدا و پيشوايان اولويت دارند. به تصرف در هستى ما، سزاوارتر از ما هستند. و همين است كه پدر بر فرزند و بر اموال فرزند ولايت دارد و حق تصرف دارد.
#غدیر
@mohamad_hosein_tabatabaei
فَحُبُّك راحَتي في کُلّ حینٍ
وَ ذِکْرُك مُونِسي في کُلّ حالي...
#یاحسین
@mohamad_hosein_tabatabaei