□ماه شَعبان ُالمُعَظَّم ماه استغفار است. دو ذکر برای #استغفار این ماه نقل شده است
□دستوری برای سالکین در تمام ایام سال هست که نباید هیچ سالکی آن را ترک کند و آن این است که هر روز #صبح بعد از نماز صبح و #عصرها قبل از غروب آفتاب، باید هفتاد بار استغفار کند.
□هریک از دو ذکر استغفار ماه شعبان را میتوان برای یکی از این دو وعده در نظر گرفت. مثلاً :
□«اَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ اَسْاَلُهُ التَّوْبَةَ» را هفتاد بار بعد از نماز صبح بگوید و
□«اَسْتَغْفِرُ اللهَ الَّذِي لا اِلـٰـهَ اِلاّ هُوَ الرَّحْمـٰنُ الرَّحِيمُ الْحَيُّ الْقَيّومُ وَ اَتوبُ اِلَيْهِ»
□را هم هفتاد بار قبل از غروب آفتاب بگوید.
□در روایت داریم که هفتاد بار #استغفار در ماه شعبان معادل هفتاد هزار بار استغفار در سایر ماههاست. (۱)
□در محضر استاد مهدی طیب ۹۲/۰۳/۱۶□
□○ ۱. مجلسی، بحار، ج ۹۴، ص ۹۱ و شیخ حر عاملی، وسائل الشیعه، ج ۱۰، ص ۵۱۱ و شیخ صدوق، فضائل الاشهر الثلاثه، ص ۵۶○□
#ماه_شعبان
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️رهنمودهای بزرگی در #صلوات_شعبانیه که ظهرها موفّق به خواندن آن هستید، وجود دارد◾️
▪️بعد از اینکه در قالب صلواتهایی ما را به کانون عظیم #ولایت اهلبیت علیهم السلام متصّل میکند، آنها را بهمُثابه شَجَرهی نبوّت، فُلکِ جاریه وکَهفُ الحَصین معرّفی مینماید و به همه میگوید:
☑️اگر بیپناهید، #پناهگاه اهلبیت علیهم السلام هستند.
☑️اگر در غرقاب گناهید، #کشتی_نجات اهلبیت علیهم السلام هستند.
☑️اگر میخواهید از فضایل و کمالات و معارف و فضایل الهی بهره ببرید، #شجرهی_پرثمر معارف الـٰـهیّه اهلبیت علیهم السلام هستند.
☑️اگر احساس دلمردگی میکنید، احساس میکنید که عزّت شما زیر پای معاصی لگدکوب شده است، #ماه_شعبان فرصت زنده کردن دلهای مرده است:
▪️«وَ اعْمُرْ قَلْبِي بِطاعَتِكَ» آری؛ با پیشه کردن راه طاعت در این ماه، میتوان دل را زنده کرد.
به قول شاعر:
خانهی دلِ ما را از کَرَم عِمارت کن
پیش از آنکه این خانه رو نهد به ویرانی
▪️ترک معاصی در این ماه، ما را از خِذلان و خِزی لَگَدمال شیطان شدن نجات خواهد داد.
▪️به شکرانهی اینکه زیر چَتر عدل الهی و در بستر سِعِهی فضل الهی زندگی میکنیم؛ #ماه_شعبان، ماه مواسات است و باید به فکر مواسات با تهیدستان و کسانی که زندگی بر آنها تنگ است باشیم.
▪️ماه شعبان ماه رسولالله صلی الله علیه و آله و عبادتهای فوقالعادهی ایشان است: «اَلَّذِي كانَ رَسُولُاللهِ ص يَدْاَبُ فِي صِيامِهِ وَ قِيامِهِ فِي لَيالِيهِ وَ اَيّامِهِ» (۱)
پیامبراکرم صلی الله علیه و آله در روز و شب این ماه فرصت و لحظهای را برای عبودیت و بندگی از دست نمی دادند. روزها را روزه دار و شبها را شب زندهدار بودند.
▪️از خدا میخواهیم توفیق اِستِنان به سنّت و اقتدای به پیامبراکرم صلی الله علیه و آله را به ما عنایت فرماید. به ما توفیق دهد که رهرو راه آن حضرت باشیم و همراه ایشان شویم تا به شفاعتشان نائل گردیم.
▪️امیدواریم خدای متعال ما را قدردان فرصت بسیار عظیمی قرار دهد که در دسترس ما نهاده است.
◾️در محضر استاد مهدي طیب ۹۲/۰۳/۲۳◾️
◾️۱. اِقبال الاَعمال، ج ۲، ص ۶۸۷ و کفعمی، مصباح، ص ۵۴۵ و محدث قمی، مفاتیح، صلوات شعبانیه.◾️
#مراقبات_عبادی_ماه_شعبان
@mohamad_hosein_tabatabaei
#امام_حسین_علیه_السلام
○فضایخلوتدلجلوهگاهغیرینیست
○شکافتیم به نام تــو این معما را...
#بيدل
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️از آن گناه که نفعی به غیر رسد، چه باک؟ گناه آدم و حوّا به نفع ما شد و سبب گردید ما به وجود بیاییم و الاّ در بهشت زاد و ولد نبود. خدا خودش میخواست آنها این کار را بکنند، لذا از هر طرف که میرفتند، آن درخت در مقابلشان ظاهر میشد تا بالأخره از میوهی آن خوردند و از بهشت بیرونشان کردند.
▪️قاضی باید کمککار و حامی متّهم باشد و هر کس به او نسبتی داد، از شاکی دلیل و شاهد بخواهد و اصل را بر برائت و بیگناهی متّهم قرار دهد.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
◾️کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
#شرافت_این_ماه
□این ماه برای سالک إلی اللّه بسیار با ارزش است. یکی از شبهای قدر در این ماه می باشد و کسی در آن متولد شده که خداوند بواسطه او وعده پیروزی به تمامی دوستان، پیامبران و برگزیدگانش - از زمانی که پدر ما حضرت آدم (علی نبینا و آله و علیه السلام) در زمین ساکن شده - داده است. و وعده داده، بوسیله او، بعد از پر شدن زمین از ظلم و جور، آن را پر از قسط و عدل نماید - که در جای خود بطور مفصل به آن خواهیم پرداخت. و از مقام آن همین بس که ماه رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم بوده و حضرتش صلّی اللّه علیه و آله و سلّم فرمودند:«شعبان شهری، رحم اللّه من اعاننی علی شهری،
شعبان ماه من است، خداوند کسی را که مرا در ماهم یاری کند، بیامرزد».
کسی که از این دعوت بزرگ آگاه شود، باید بکوشد که از دعوت شدگان این دعوت گردد. این جانشین و برادر او امیر المؤمنین علیه السّلام است که می فرماید:«ما فاتنی صوم شعبان مذ سمعت منادی رسول اللّه صلّی اللّه علیه و آله و سلّم ینادی فی شعبان، فلن یفوتنی ایام حیاتی ان شاء اللّه،
از زمانی که ندای منادی رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم را که برای روزه این ماه ندا می کرد شنیدم، هیچگاه روزه این ماه را از دست نداده و در تمام عمرم آن را از دست نخواهم داد، اگر خدا بخواهد.» این درباره روزه این ماه بود، و می توان کمک به آن حضرت صلّی اللّه علیه و آله و سلّم را از جهات دیگر مانند نماز، صدقه، مناجات و تمام کارهای خیر با روزه این ماه مقایسه نمود.
#المراقبات_میرزا_جواد_آقا_ملکی
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﺍﮐﺮﻡ ﺻﻠﯽ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﯿﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﻓﺮﻣﻮﺩند○□
□ﺑﺪﺭﺳﺘﯿﮑﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻋﺰّﻭﺟّﻞ ﭼﻮﻥ #روز_اول_ماه_شعبان ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﺍﻣﺮﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﺑﻪ ﺩﺭﻫﺎﯼ ﺑﻬﺸﺖ ﭘﺲ ﺑﺎﺯ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺍﻣﺮ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﺩﺭﺧﺖﻃﻮﺑﯽ ﺭﺍ، ﭘﺲ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﺷﺎﺧﻪ ﻫﺎﯼ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯾﻦ ﺩﻧﯿﺎ. ﺁﻧﮕﺎﻩ ﻧﺪﺍ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﻣﻨﺎﺩﯼ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﻋﺰّﻭﺟﻞّ ﺍﯼ ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ ﺧﺪﺍ ﺍﯾﻦ ﺷﺎﺧﻪﻫﺎﯼ ﺩﺭﺧﺖ ﻃﻮﺑﯽ ﺍﺳﺖ ﭘﺲ ﺩﺭ ﺁﻭﯾﺰﯾﺪ ﺑﻪ ﺍﻭ ﮐﻪ ﺑﻠﻨﺪ ﮐﻨﺪ ﺷﻤﺎ ﺭﺍﺑﺴﻮﯼ ﺑﻬﺸﺖ.
گوارای وجود طعم #بندگی_خدا
و نصیبتان معرفت الله
#یاعلی
@mohamad_hosein_tabatabaei
□السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْعَبْدُ الصَّالِحُ الْمُطِیعُ للهِ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ صَلَّى اللهُ عَلَیْهِمْ وَ سَلَّمَ السَّلامُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکَاتُهُ وَ مَغْفِرَتُهُ وَ رِضْوَانُهُ وَ عَلَى رُوحِکَ وَ بَدَنِک
○یادم ز وفای اشجع الناس آید
○وز چشم ترم سودهٔ الماس آید
○آید به جهان اگر حسین دگری
○هیهات برادری چو عباس آید
□میلاد با سعادت و فرخندهی حضرت نورالله اباالفضل العباس علیه السلام را به محضر حضرت حجت بن الحسن ارواحنا فداه و یکایک شیعیان و محبین آل الله علیهم السلام تبریک و تهنیت عرض میکنیم.
@mohamad_hosein_tabatabaei
#نکته_ناب
□بسمه تعالی شانه□
○يَا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِي إِلَىٰ رَبِّكِ رَاضِيَةً مَّرْضِيَّةً فَادْخُلِي فِي عِبَادِي وَادْخُلِي جَنَّتِي○
□امام جعفر صادق عليه السلام درباره آیه فوق فرمود: يعنی حسين بن علی عليه السلام.
پس #امام به خطاب ذات ربوبی، نفس مطمئنهای است که رجعت به #ذات_غیبالغیوبی دارد آن هم رَاضِيَةً مَّرْضِيَّةً. هم او از خدا راضی است و هم خدا از او. نهایت درجه توحید این است که عبد از حق راضی باشد.
□چون امام به چنین مرتبه ای رجعت یافت و در منزل احدیت که #ظل_ذات_غیبی است سکنی گزید مجدد مخاطب به فَادْخُلِي فِي عِبَادِي وَادْخُلِي جَنَّتِي شد. و بدان صادر اول حق ساری در هر شئ است و به او، موجودات خلعت هستی می پوشند و او مبداء و منتهای هر چیزی است.
□فرق #صادر_اول و #تجلی_اعظم با #ذات در همین است که صادر اول به امر الهی در هر شئ که #عبادالله اند داخل می شود، اعنی تجلی اعظم و احدیت، ذات حق است از آن حیث که سریان در موجودات دارد و از آن به وجود ساری در هر شئ تعبیر می شود؛ إِن كُلُّ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ إِلَّا آتِي الرَّحْمَٰنِ عَبْدًا (مریم/۹۳) از این رو امام را ابا عبد الله گفتند یعنی به سریان نفس رحمانی همه حروف عالیات و کلمات و سطور ایجاد میگردد و امام مربی آیات الله و محقق آنهاست؛ وَ عَزَائِمُهُ فِیکُمْ.
□دیگر معنی اینکه داخل در #جان بندگان من شو نه وارد در #جمع بندگانم شو چه امام حسین علیه السلام اباعبدالله است و هرکس به مقام عبد اللّهی و #عبودیت رسد حسین با نفس او مخالطه کند و حسینی شود و اینچنین عبودیت به کمال می رسد.
وَادْخُلِي جَنَّتِي. سریان صادر اول در اسماء و صفات الهی است چه جنت اشاره به #باطن دارد و آن نیست مگر عالم امر و اسماء و صفات حسنای حق متعال. جنت مضاف به ذات شده است و آن #مقام_غیب و #بطون_عالم است. نفس حسینی به سریانش طمأنینه را در تمام وجود از عالم امر تا عالم خلق گسترانیده و قرار هر چیزی به اوست چون این تجلی اعظم و نفس مطمئنه نباشد لَسَاخَت الأرْض [الامکان] بِأهْلِها.
□پس ای سالک الی الله، اگر طالب #طمأنینه هستی دست از توسل بر امام حسین علیه السلام برندار و هماره در هر عبادتی به یاد او باش که خود فرمود لَا تَنْسِیني فِي الصَّلَوةِ اللَّیلِ.
چون نماز شب بی حسین قالب بی روح است و این سخن را وسعت در تمام عبادات ده که یاد او افضل تمام اعمال است.
جمعه، سوم شعبان المعظم
۱۳۹۷هجری شمسی
#ح_م
■● #حرکتکاروانسیدالشهداعلیهالسلام●■
" سوارناقهکرد... "
■عبداللّه بن سنان کوفی از پدرش و
او نیز از پدر خود نقل کرده است
من دعوت نامه اهل کوفه را در مدینه تقدیم امام حسین (علیه السَّلام) کردم... تا هنگام حرکت فرا رسید و چهل محمل آماده شد،حضرت اباعبداللّه(علیه السَّلام)
بر یک کرسی نشسته بودند و بنی هاشم گرداگرد آن حضرت،تا آنجا که حضرت به
بنی هاشم دستور سوار کردنِ محارمشان را دادند،یک یک جوانان هاشمی
محرمهای خود را سوار می کردند
یک وقت دیدم جوانی از خانه امام(علیه السلام)بیرون آمد،رشید قامت وخالی در صورت داشت و صورتش مثل ماه می درخشیددرحالی که می گوید:ای بنی هاشم!کنار روید و راه را بازکنید،در این هنگام دیدم دو بانو با آن جوان هاشمی بیرون آمدند که با حیا و وقار خاصّی در حالی که چادرهایشان به زمین کشیده می شد وکنیزها دور آنها را گرفته بودند آن جوان جلو آمد و #پایمحملیزانوزدتاآندوبانوسوارشوند،بازوهای آن دو را گرفته و بر محمل سوار کرد،بعضی از مردم سؤال کردند:که این دو بانو چه کسانی اند!؟جواب گفتند:یکی از آنها زینب و دیگری امّ کلثوم دختران امیرالمؤمنین (علیهما السلام)هستند،گفتم:آن جوان کیست؟ گفتند:او #قمربنیهاشمعباسبنامیرالمؤمنین (علیهماالسَّلام)است
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○یاقمرالعالمین نور الله ابافاضل العباس○□
□"عین" عباس عشق است که عین الحسین است و اوست سرچشمه و مبدا عشق و عشاق و "باء" او باب الله سید و سالار شهیدان و "الف" قامت عباس قائمه خیام حسینی است که به شهادت اش در خیمه انکسار واقع شد و حسین علیه السلام چون قاب قوسین گردید و فرمود ألْآنَ إنْکَسَرَ ظَهْري. "سین" عباس مبین انسان کامل است و هو الکامل به جمل ابجدی ۱۳۳ است که برابر اسم مبارک و دلربای عباس میباشد و "سین" سرالله و باطن "سین" ولایت تامه مولانا امیرالمؤمنین سلام الله علیه است که حضرتش فرمود انا باطن السین و انا سرّ السین و "سین" هویت حسینی است که سرش بر بالای نیزه رفت و حسین سین شد... و در کلمه شریفه عباس حرف آخر آمد تا آشکار شود که آغاز کار عباس عشق به حسین است و انجام کارش فنای مطلق در او و بقای ازلی به حسین بن علی علیهماالسلام.
#ح_م
□○تنها خطبه حضرت نور الله،
#قمر_العالمین، #ابافاضل_العباس
علیه افضل صلوات المصلین○□
□حضرت ابوالفضل العباس(علیه السلام) هشتم ذیحجه سال ۶۰ هجری قمری و زمانی كه قافله امام حسین (علیه السلام) قصد ترك مكه و عزیمت به كربلا را داشت، بر بام كعبه خطبهای در ستایش از سیدالشهداء ایراد فرمود.
#بسم_الله_الرّحمن_الرّحیم
□اَلحَمدُ لِلّهِ الَّذی شَرَّفَ هذا (اشاره به بیت اللهالحَرام) بِقُدُومِ اَبیهِ، مَن كانَ بِالاَمسِ بیتاً اَصبَح قِبلَةً.
□أَیهَا الكَفَرةُ الفَجَرة اَتَصُدُّونَ طَریقَ البَیتِ لِاِمامِ البَرَرَة؟ مَن هُوَ اَحَقُّ بِه مِن سائِرِ البَریه؟ وَ مَن هُوَ اَدنی بِه؟ وَ لَولا حِكمَ اللهِ الجَلیه وَ اَسرارُهُ العِلّیه وَاختِبارُهُ البَریه لِطارِ البَیتِ اِلیه قَبلَ اَن یمشی لَدَیه قَدِ استَلَمَ النّاسُ الحَجَر وَ الحَجَرُ یستَلِمُ یدَیه وَ لَو لَم تَكُن مَشیةُ مَولای مَجبُولَةً مِن مَشیهِ الرَّحمن، لَوَقَعتُ عَلَیكُم كَالسَّقرِ الغَضبانِ عَلی عَصافِیرِ الطَّیران.
□اَتُخَوِِّنَ قَوماً یلعَبُ بِالمَوتِ فِی الطُّفُولیة فَكَیفَ كانَ فِی الرُّجُولیهِ؟ وَلَفَدَیتُ بِالحامّاتِ لِسَید البَریاتِ دونَ الحَیوانات.
□هَیهات فَانظُرُوا ثُمَّ انظُرُوا مِمَّن شارِبُ الخَمر وَ مِمَّن صاحِبُ الحَوضِ وَ الكَوثَر وَ مِمَّن فی بَیتِهِ الوَحی وَ القُرآن وَ مِمَّن فی بَیتِه اللَّهَواتِ وَالدَّنَساتُ وَ مِمَّن فی بَیتِهِ التَّطهیرُ وَ الآیات.
□وَ أَنتُم وَقَعتُم فِی الغَلطَةِ الَّتی قَد وَقَعَت فیهَا القُرَیشُ لِأنَّهُمُ اردُوا قَتلَ رَسولِ الله صلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِه وَ أنتُم تُریدُونَ قَتلَ ابنِ بِنتِ نَبیكُم وَ لا یمكِن لَهُم مادامَ اَمیرُالمُؤمِنینَ (علیه السلام) حَیاً وَ كَیفَ یمكِنُ لَكُم قَتلَ اَبی عَبدِاللِه الحُسَین (علیه السلام) مادُمتُ حَیاً سَلیلاً؟
□تَعالوا اُخبِرُكُم بِسَبیلِه بادِروُا قَتلی وَاضرِبُوا عُنُقی لِیحصُلَ مُرادُكُم لابَلَغَ الله مِدارَكُم وَ بَدَّدَا عمارَكُم وَ اَولادَكُم وَ لَعَنَ الله عَلَیكُم وَ عَلی اَجدادكُم.
#بنام_خداوند_بخشنده_مهربان
□سپاس خدای را كه بیت الله را با قدوم پدرش (منظور امام حسین (علیه السلام) است) مشرف كرد؛ كسی كه دیروز بیت بود، [امروز] قبله گردید.
□ای ناسپاسان گناهكار آیا راه بیت را بر امام نیكوكاران می بندید؟ چه كسی سزاوارتر به این بیت است از دیگر موجودات؟ و چه كسی نزدیكترین به این خانه است؟ و اگر حكمت های خداوند بلند مرتبه نبود و اسرار بالا و امتحانات موجودات نبود، همانا بیت به سوی ایشان [ امام حسین (علیه السلام)] پرواز می كرد؛ قبل از اینكه مردم حجر را لمس كنند، حجر دستانش [ امام حسین (علیه السلام)] را استلام می كند و اگر خواست مولای من خواست خداوند رحمن نبود هر آینه بر سر شما مانند بازِ شكاری كه بر گنجشكان فرود می آید نازل می شدم.
□آیا قومی را كه مرگ را در كودكی به بازی می گرفتند می ترسانید، در حالی كه الان در مردانگی قرار دارند. همه جانم فدای آقا و مولای همه موجودات كه برتر از حیوانات [هستند].
□هیهات بنگرید سزاوار است از چه كسی پیروی كنید، به كسی كه شراب می نوشد [مراد یزید ملعون است] یا كسی كه صاحب حوض و كوثر است؛ كسی كه در خانه وحی و قرآن است [مراد امام حسین(علیه السلام)است] یا كسی كه در بیتش اسباب لهو و نجاست است [مراد یزید ملعون است]؛ و یا كسی كه در خانه اش نزول آیات [نشانه ها] و [آیه] تطهیر است.
□شما در غلطی واقع شدید كه قریش واقع شدند. چرا كه اراده قتل پیامبر(صلی الله علیه و آله) را كردند و شما اراده قتل پسر دختر پیامبرتان را و [این حیله] برای ایشان تا وقتی امیرالمؤمنین(علیه السلام) زنده بود ممكن نشد. پس چگونه ممكن است كشتن ابا عبدالله الحسین(علیه السلام) تا وقتی كه من زنده ام؟
□بیایید تا به راهش [راه كشتن امام حسین(علیه السلام)] آگاهتان كنم؛ پس مبادرت به كشتن من كنید، و گردنم را بزنید تا به مقصودتان برسید. خدا شما را به مقصودتان نرساند و عمرتان و فرزندانتان را كوتاه كند و لعنت خدا بر شما و پدرانتان [ كه قصد كشتن پیامبر (صلی الله علیه وآله) را داشتند ] باد.
□○مناقب سادة الكرام
تألیف سید عین العارفین هندی○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
○هر کسی را دل به صحرایی و باغی میرود
○هر کس از سویی به دررفتند و عاشق سوی دوست
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀 نامگذاری امام حسین علیه السّلام🍀
🍀پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم رو به امیرالمؤمنین علیه السّلام کردند و فرمودند: علی جان! چه نامی برای فرزندت در نظر گرفتهای؟
🍀امیرالمؤمنین علیه السّلام عرضه داشتند که یا رسول الله! من در نامگذاری بر فرزندم بر شما پیشی نمیگیرم؛ البته در ذهنم بود که نام حرب را بر او بنهم. (حرب یعنی انسان شجاع و جنگاور، دلاور و جنگجو)
🍀پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم فرمودند که من هم در نامگذاری بر این فرزند بر خدای خودم پیشی نمیگیرم.
🍀جبرئیل نازل شد؛ سلام خدای متعال و تهنیت تولّد این فرزند را برای پیغمبر آورد؛ سپس ازجانب خداوند عرضه داشت که خدای متعال میفرماید:
🍀علی نسبت به تو مثل هارون نسبت به موسی است؛ بنابراین بر روی این طفل نام فرزندِ هارون را بگذار.
🍀فرمودند: نام فرزندِ هارون چه بود؟
🍀جبرئیل عرضه داشت: شُبَّیر! (شُبَّیر عبری است)
🍀پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم فرمودند: زبان من عربی است. جبرئیل عرضه داشت که نام او را حُسَین بگذارید؛ حُسَین همان معناي شُبَّیر را دارد. و اینگونه نامگذاری اباعبدالله الحسین علیه السّلام صورت گرفت.
🍀استاد مهدی طیّب ۸۹/۰۴/۲۸🍀
#مناسبات_ماه_شعبان
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️هر وقت برای انجام کار خیری خواستی استخاره کنی، رو به بالا استخاره کن. یعنی مثلاً اگر استخاره کردی که مبلغ معیّنی پول به کسی بدهی و بد آمد، مبلغ بیشتری را در نظر بگیر و دوباره استخاره کن و آنقدر ادامه بده تا بالأخره استخاره خوب بیاید. نکند رو به پایین استخاره کنی و پی در پی مبلغ کمتری را در نظر بگیری تا اینکه به صفر برسد.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
◾️کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀السّلام عَلی وَتَدِ الأوتادِ و زَیْنِ العبادِ، إمام العالمین و مَجمعِ البَحرَین، زَیْن العابدینَ علیِّ بن الحسین علیهِ السلام
🍀میلاد با سعادت حضرت سید الساجدین مبارک باد
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○صلوات عرشی جناب محی الدین ابن عربی بر حضرت زین العابدین و سید الساجدین، مولانا علی بن الحسین علیهماالسلام○□
□صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ عَلی آدمِ أهْلِ البَیتِ ، المُنَزّهِ عن کَیْت و ما کَیت ، روحِ جَسَد الإمامةِ ، شَمسِ الشّهامة ، مَضمونِ کِتابِ الإبداعِ ، حَلٍّ تَعْمیَة الإختِراعِ ، سِرِّ اللهِ فی الوُجودِ ، إنسانِ عَیْنِ الشُّهودِ ، خازِنِ کُنُوزِ الغَیبِ ، مَطلَعِ نورِ الإیمانِ ، کاشِفِ مستورِ العِرفانِ ، الحُجَّةِ القاطِعَة ، و الدُّرَّةِ اللّامِعَة ، ثَمَرةِ شَجَرةِ طوبی القُدسیّة ، أزل الغَیبِ و أبدِ الشّهادةِ ، السِّر الکُّلِّ فی سِرِّ العبادة ، وتَدِ الأوتادِ و زَیْنِ العبادِ ، إمام العالمین و مَجمعِ البَحرَین ،زَیْن العابدینَ علیِّ بن الحسین علیهِ السلام.
□تحیات عالیات بر آن پاکیزه فطرتِ قدس٘ حقیقت باد که خود اهل بیت را اوست آدم ابوالبشر و دامن قدسش منزه است از هرگونه شر. روح جسد امامت است و آفتاب ملک شهامت، مضمون کتاب ابداع و حل معمای اختراع. طبقهٔ زجاجیهٔ دیدهٔ نشأت شهود است و سر الهی در عالم وجود، نگهدار کنوز غیب است و مطلع نور ایمان و کاشف رموز عرفان. برهان قاطع است و دُرِّ لامع؛ ثمرهٔ قدسیهٔ شجرهٔ طوبی است. ازل الآزال عوالم غیب و ابدالآباد عوالم شهادت و سرّ مستتر بندگی و عبادت، وتد الاوتاد و زین العباد، امام العالمین و مجمع البحرین، علی بن الحسین علیه السلام.
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○چقدر پيروان خوبی برای مكتب امام سجاد عليه السلام هستيم○□
□امام سجّاد علیه السلام به پسرشان امام محمّدباقر علیه السلام فرمودند:
○«افْعَلِ الْخَيْرَ اِلىٰ كُلِّ مَنْ طَلَبَهُ مِنْكَ»○
□هر کس از تو طلب و درخواستی کرد، تو به او خوبی و عطا کن؛ هرکس از تو خیری خواست، آن را برای او انجام بده.
○«فَاِنْ كانَ مِنْ اَهْلِهِ فَقَدْ اَصَبْتَ مَوْضِعَهُ»○
□اگر او واقعاً اهل آن بود و مستحق بود، عطای تو در جایگاه مناسب خودش قرار گرفت و کار به جا انجام شد؛ یعنی اگر شخص نیازمندی بود که واقعاً راست می گفت و تو هم این خدمت را به او کردی و نیاز او را برآورده نمودی، عطای تو درست، به جا و مناسب انجام شد و از طرف دیگر
○«وَ اِنْ لَمْ يَكُنْ بِاَهْلٍ كُنْتَ اَنْتَ اَهْلَهُ»○
□اگر شخصی که درخواست و ابراز نیازی می کند اهل نبود، اهلیت نداشت و اصلاً دروغ می گفت؛ ولی اهلیت تو سر جای خود بود؛ تو سزاوار عطا، بخشش و کار خیر کردن بودی و آنچه را که شایسته و زیبنده ی تو بود، انجام دادی. تو ضرر نکردی. حتّی اگر او خلاف می گفت، اهلیت نداشت و سزاوار نبود، باز هم کار تو هدر نرفته است.
○«وَ اِنْ شَتَمَكَ رَجُلٌ عَنْ يَمِينِكَ ثُمَّ تَحَوَّلَ اِلىٰ يَسارِكَ وَ اعْتَذَرَ اِلَيْكَ فَاقْبَلْ عُذْرَهُ» (۱)○
□حضرت فرمودند: ای پسرم! اگر مردی سمت راست تو ایستاده بود؛ به تو دشنام داد و نسبت به تو هتّاکی کرد و آن شخص از سمت راست تو به سمت چپ تو آمد و از تو عذرخواهی کرد، عذر او را بپذیر و کینه ی او را به دل نگیر. حتّی اگر فاصله این قدر کم بود، نگو که من تو را می شناسم؛ یادم که نرفته است و هنوز در خاطرم هست که تو با من چه کردی. نه؛ حتّی اگر هنگامی که سمت راستت بود، به تو هتّاکی کرد و سمت چپ تو آمد و از تو عذرخواهی کرد، عذرخواهی او را قبول کن و عذر او را بپذیر.
□○در محضر استاد مهدی طیب ۸۹/۱۱/۰۳○□
□○ ۱. کلینی، کافی، ج ۸، ص ۱۵۳ و حرّعاملی، وسائل الشّیعة، ج ۱۶، ص ۲۹۴ و ابن شعبه حرّانی، تحف العقول، ص ۲۸۲○□
#امام_سجاد_علیه_السلام
#حديث
@mohamad_hosein_tabatabaei
#نکته_ناب
🍀حضرت بقیةالله الاعظم روحی فداه به واسطهی ریخته شدن خون امام حسین علیه السلام به دنیا آمد که ایشان #الحجة_الباقی است؛ او بقا دارد و هست و نظام وجود هرگز بدون امام و بدون حجت الهی نخواهد بود.
🍀از آنجا که ولایت ازلی و ابدی است، هرکسی که دل در گرو محبت حسین بن علی و اهلبیت علیهمالسلام داشته باشد، به واسطهی این اتصال به ولایت ازلی و ابدی، خود او و اعمال او نیز #باقی خواهند بود.
🍀اعمال من و شما متصرم است. ما در عالم حدود زندگی میکنیم و هر حدی فانی شدنی است. «كُلُّ مَنْ عَلَيْها فانٍ وَ يَبْقى وَجْهُ رَبِّكَ ذُو الْجَلالِ وَ الْإِكْرامِ» (الرحمن/۲۶ و ۲۷). «کُلُّ شَیْءٍ هالِکٌ إِلَّا وَجْهَهُ». (قصص/۸۸). هم من و شما و هم اعمال ما همگی فانی هستیم. سرّ بقای اعمال و سرّ بقای من و شما در اتصال به ولایت اهلبیت علیهم السلام است؛ بقایی که در آن جاودانگی، عزت و تکامل هست لذا تا خدا خدایی میکند، حیات در نظام وجود به واسطهی محبت اهلبیت علیهم السلام سریان و جریان دارد.
🍀شاید یکی از اسرار اینکه در عصر عاشورا وقتی هر سنگ و کلوخی را بر میداشتند در زیر آن خون جاری میدیدند همین باشد چه خون مظهر حیات است. حق متعال خواست بگوید به واسطهی خون حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام، حیات در سراسر هستی جریان پیدا کرده پس به توسل به امام حسین علیه السلام و به دل سپردن به این خاندان خود را جاودانه کنیم. بیاییم و خود را در نظام هستی باقی بداریم و به آن حجت باقی متصل گردیم که ایشان بقای خود را از امام حسین علیهالسلام و خون پاک ایشان گرفته است که «مَنْ قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِيِّهِ سُلْطَانًا» (اسراء/۳۳)؛ هرکسی مظلوم کشته شود، خدا سلطان و سلطنت را به اولیاء دم او میدهد و امروز، ولی دم اباعبدالله الحسین علیهالسلام، حضرت بقیةالله الاعظم روحی فداه میباشد که باقی است...
🍀پس من و شما هم در هر عمل عبادی خودمان، در نماز و در روزهمان، در صدقه و خلاصه در هر عملی به یاد امام باشیم؛ «شیعتی مهما شربتم ماء عذب فاذکرونی»... همهی اعمال عبادی ماء عذب هستند، فاذکرونی، امام حسین علیه السلام را یاد کنیم و بگوئیم صلی الله علیک یا اباعبدالله تا آن عمل به محبت اباعبدالله الحسین علیه السلام گره بخورد و بقاء و #جاودانگی یابد...
#ح_م
🍀بسمه تعالی شانه🍀
🍀ضمن تبریک میلاد مسعود حضرت سید الساجدین امام زین العابدین علیه السلام دستور ذیل برای لحظهی تحویل سال مجرب است:
🍀استاد سید ابوالحسن حافظیان مشهدی فرموده بودند: «ذکری است که قبل از حلول سال نو (عید نوروز) مناسب است گفته شود تا به هنگام سال جدید زبان متذکر به آن ذکر شریف باشد».
استاد حافظیان ذکر مورد نظر را بیان نفرمودند. مرحوم آقای حاج شیخ هادی مروی در سال ۱۳۸۰ ه ش این مطلب را برای بنده تایید فرمودند اما از نوع ذکر و کیفیت آن آگاه نبودند تا اینکه مرحوم آقای حاج سید مهدی میرزایی قمی معاشر با مرحوم استاد حافظیان و استاد علی اکبر معلم دامغانی به اینجانب فرمودند: «آن ذکری که مرحوم حافظیان فرموده بود قبل حلول سال نو گفته شود این است: «یا مقلب القلوب والابصار یا مدبر اللیل والنهار یا محول الحول والاحوال حول حالنا الی احسن الحال بِحق الصَّمد»، سی وسه بار به نحوی که پایان سی وسومین بار ذکر شریف با حلول سال نو متقارن گردد.»
🍀علوم اسرای تالیف فتوت نصیری سواد کوهی ص ۶۷🍀
#ح_م
#نکته_ناب
□بسمه تعالی شٱنه□
□حضرت سید الساجدین علی بن الحسین علیهما السلام را لقب زین العابدین نیز هست چه عبادت بدون #توجه و #توسل و اعتقاد به امام فاقد روح و معناست. عبادت که زینت نداشته باشد قالبی بیش نخواهد بود. وَ مَا كَانَ صَلَاتُهُمْ عِندَ الْبَيْتِ إِلَّا مُكَاءً وَتَصْدِيَةً (أنفال/۳۵)
زینت تکوین و تشریع #انسان_کامل است. بدون امام که حقیقتش روح ساری در موجودات است عالم معنای خود را از دست می دهد.
□حضرت سجاد علیه السلام را زینت عبادت کنندگان گفته اند تا آشکار شود اسلام منهای امامت #شرک_عظیم است و توحید به #موحد_کامل علنی می_شود، پس إِنِّي أَسْلَمْتُ مَعَ سُلَيْمَانَ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
#ح_م
🍀یکی از القاب حضرت ابوالفضل علیه السلام ابوالقِربَه یا اباالقِربَه است. قِربَه در زبان عربی بهمعنای مشک آب است. برای این به ایشان ابوالقِربَه گفته میشود که سقّای دشت کربلا هستند.
🍀یکیدیگر از القاب حضرت، ساقی و سقّا است. کسانیکه به کربلا مشرّف شدهاند، دیدهاند که از اسامییی که دور صحن مطهّر حضرت ابوالفضل علیه السلام ، بالای درهای ورودی نوشته شده است «یا ساقِی عَطاشا کَربَلاءَ» است.
🍀از لقبهای دیگر حضرت، قمربنیهاشم است. زیبایی چهرهی ظاهری و پیکر جسمانی حضرت ابوالفضل علیه السلام از یکسو و درخشندگی شخصیت ابوالفضلالعبّاس علیه السلام ازسوی دیگر، مثل ماه میدرخشید. شخصیت والای ابوالفضل علیه السلام سبب شد که به ایشان قَمَرُ الهاشمیّین یا قمر بنیهاشم میگفتند.
🍀از القاب دیگر حضرت بابُ الحَوائِج است. یعنی دری که از آن همهی حاجتها برمیآید. البتّه بابُ الحَوائِج معانی مختلفی دارد. ولی اوّلین معنا و ظاهریترین معنایش همین است؛ یعنی کسیکه برای رسیدن به حاجات، باید از راه او وارد شد و از در حضرت عبّاس میتوان به نیازهای خود راه پیدا کرد.
🍀استاد مهدي طیب
#حضرت_عباس🍀
@mohamad_hosein_tabatabae
🍀اینکه در حدیث آمده است که اگر چهل نفر بر کفن میت مؤمنی بنویسند ما شهادت میدهیم او شخص خوبی بوده است، خداوند میفرماید من حیا میکنم حساب او را رسیدگی کنم و بدون حساب او را به بهشت میفرستم، همین حالا هم که به خوب بودن فرد زندهای اقرار میکنید و گواهی میدهید، همین شهادت به بدنش نوشته میشود. کفن حقیقی همین بدن است، لذا خدا هم به شهادت شما اکتفا میکند و به بررسی حساب او نخواهد پرداخت.
عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی
🍀کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب🍀
@mohamad_hosein_tabatabaei
#عيد_نوروز
🍀عالم ظاهر رقیقه و سایه ای از عالم حقیقت و انسانیّت است. بهار و تابستان و پاییز و زمستان طبیعت، سایه و رقیقه ای از بهار و تابستان و پاییز و زمستان عالم حقیقت و انسانیّت است و چنان که اهل معرفت گفته اند:
الظّاهِرُ عُنوانُ الباطِن: ظاهر نشانه ای از باطن است. عالم ظاهر، عالم مَجاز و عالم باطن، عالم حقیقت است و باز چنان که اهل معرفت فرموده اند:
المَجازُ قَنطَرَةُ الحَقیقَةِ : مَجاز پلی به سوی حقیقت است.
🍀پس باید با مشاهده ی فصول عالم طبیعت، به فصل های جهان جان و عالم حقیقت و انسانیّت متوجّه شد و راه یافت.
🍀تولّد جسمانی بشر بهار، جوانی او تابستان، میانسالی اش پاییز و کهنسالی و مرگ جسمانی او زمستان طبیعت بشری است.
🍀سیر معنوی انسان نیز بهار و تابستان و پاییز و زمستانی دارد. بهار انسانیّت، پس از سرد و خاموش شدن شراره ها و تعلّقات نفسانی انسان آغاز می شود و روز آغاز چنین بهاری، به حق روز نوی است وإلاّ پیش از رسیدن به این روز، همه ی روزهای سال یکسان و تکراری و ملالت آور آورند و نوروز بی معنا و مصداق است.
🍀نوروز روزی است که آنچه با رحمت رحمانیّه ی حضرت حق پدید آمده به مدد رحمت رحیمیّه حق متعال به عنایت کمال خود می رسد.
🍀نوروز روز بسم الله الرّحمن الرّحیم است.
🍀نوروز روز انسان کامل است و آن که به کمال انسانی راه یافت، حقیقت بسم الله الرّحمن الرّحیم در جانش محقّق شده و نوروزش فرا رسیده و حالش به أحسنُ الحال متحوّل گشته است. به چنین شخصی باید #نوروز را تبریک گفت و جشن گرفتن و شادمانی کردن زیبنده و سزاوار چنین شخصی است.
🍀آنچه به جبر در طبیعت رخ می دهد و انسان در وقوع آن نقشی ندارد، به انسان ربطی ندارد که انسان ها به خاطر آن جشن بگیرند و به یکدیگر تبریک بگویند. امّا آنچه به مدد حضرت حق، با حُسن اختیار و مجاهدت شخص، در جانش رخ می دهد، به حق جای شادمانی دارد و موفقیّت در آن را باید جشن گرفت و به یکدیگر تبریک گفت. #عید فطر و عید قربان به همین خاطر عیدند و روز ولایت و غدیر به همین خاطر برای سرسپردگان به امیرالمؤمنین علیه السّلام برترین اعیاد است.
🍀روز عید یعنی روز عود و بازگشت از مجاز به حقیقت، از ظاهر به باطن، از غفلت به ذکر، از معصیت به طاعت،از زندگی طبیعی به حیات طیّبه ی انسانی و نهایتاً از ماسوی الله به الله، که انّا لله و انّا الیه راجعون. این رجعت و عود به اصل، به راستی #عید است.
هر کسی کو دور ماند از اصل خویش
باز جوید روزگار وصل خویش
🍀همان طور که #شب_قدر شبی است که شخص به منزلت و قدر انسان پی می برد و معرفت می یابد و نایل می شود و برای هر کس ممکن است در زمان خاصی از سال محقّق شود، در ماه مبارک رمضان ، یا سایر ماه ها؛ نوروز هم یعنی روز نو، روز زنده شدن، روز شکوفایی و به گُل نشستن. روز نو عالم طبیعت اوّل بهار است ولی روز نو عالم انسانیّت وقتی است که شخص در حقیقت انسانی خود، بعد از موت اختیاری، به حیات طیّبه ی انسانی زنده شود و کمالات انسانی در او شکوفا گردد و درخت وجودش به گُل نشیند. با چنین روزی بهار عالم انسانیّت برای شخص آغاز می شود و به حق، چنین روزی را باید عید شمرد و شادمانی کرد؛ و لو در میانه ی تابستان یا پاییز و یا زمستان طبیعت باشد.
🍀نوروز روز پدیدار شدن و به ظهور رسیدن انسان کامل است و همان طور که این امر برای هر کس به صورت فردی ممکن است رخ بدهد و شخص به ظهور باطنی و فردی راه یافته و حقیقت #انسان_كامل و حجّت خدا را در جان خویش ملاقات کند، روزی که جهان بشری از ماسوی الله رو برگرداند و به خدا رو کند، نوروز و ظهور عمومی فرا می رسد و انسان کامل و حجّت خدا بر همگان ظاهر و پدیدار می شود. آن روز است که علم و حلم و همه ی کمالات انسانی در جهان به اوج خود می رسد و همه ی گنج های پنهان درون جان انسان ها و همه ی اولیائی که همچون گنج هایی در بین انسان ها مخفی و ناشناخته اند، پدیدار و شناخته می شوند و صلح و عدالت و معنویّت و محبّت جهان بشری را فرا می گیرد.
🍀پروردگارا حقیقت #نوروز را به ما بشناسان و مدد فرما که به نوروزمان راه یابیم و عید عود ما به خودت را فرا رسان و ما را از برکات آن رخداد مبارک بهره مند گردان و توفیقمان ده که در نوروز سیر فردیمان، از دوستانمان با شیرینی های نیکی و احسان، خلق خوش و روحیّات والا، و معرفت و یقینمان پذیرایی کنیم و آنان را بر سر سفره ی دعاهای خیرمان مهمان کنیم.
🍀خداوندا ، زمستان سرد و مرگبار جامعه ی بشری را به بهار ظهور حجّتت مبدّل فرما و عید نوروز جهان بشری را برسان و همه ی انسان ها را از برکات کمال آفرین زندگی در پرتو نظام مهدوی بهره مند فرما و در آن نوروز همگانی از همه ی انسان ها با شیرینی دیدار و وصال مولایمان حضرت بقیّه الله الاعظم ارواحنا فداه، پذیرائی نما.
آمین یا ربّ العالمین
◾️استاد مهدی طيب ١٣٨٩/۱/۱۹◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
□خداوندا ، زمستان سرد و مرگبار جامعه بشری را به بهار ظهور حجّتت مبدّل فرما!
□و #عید_نوروز جهان بشری را برسان!
□و همه ی انسان ها را از برکات کمال آفرین زندگی در پرتو نظام مهدوی بهره مند فرما!
□و در آن #نوروز همگانی، از همه ی انسان ها با شیرینی دیدار و وصال مولایمان حضرت بقیّه الله الاعظم ارواحنا فداه، پذیرائی نما!
#آمین_یا_ربّ_العالمین
□○استاد مهدی طيب○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀نوروز است و بهار طبیعت فرا رسیده است. جان تازهای که در طبیعت جریان یافته است جانهای لطیف را به وجد میآورد. انسان با مشاهدهی این همه زیبایی و تازگی، خالق بی همتا را شکر میکند که جهان را چنین زیبا و با نظمی حقیقتا حیرتانگیز خلق کرده است. چه خوب است که با تفکر و تدبر در این بهار نظام طبیعت، نوروز در باطن انسان نیز تجلی کند و بهاری که طبیعت را چنین شکوفا کرده است در باطن نیز رخ دهد. باطن انسانی هرگز متوقف نیست و میتواند پیوسته در ربیع و در شکوفایی باشد. این مهم نیز میسر نمیباشد مگر با توجه به امام که امام ربیع است، «السَّلَامُ عَلَى رَبِيعِ الْأَنَامِ وَ نَضْرَةِ الْأَيَّام». باطن انسان با توجه به امام که ربیع انام است بهاری میگردد و این شکوفایی متوقف به ایام سال و نوروز ظاهری نیست بلکه به نظر لطف انسان کامل، این بهار در جان پیوسته رخ میدهد. امید است که بهار طبیعت فرصتی باشد تا انسان با تفکر و تدبر در آیات الهی و توجه به فیاض هستی که همان امام است، بهار و نوروز را در جان خود پیاده کند تا عید بر او مبارک باشد بلکه خود او مبارک گردد.
#ح_م