▪️امام، یگانه انسانِ کامل عالم است و دیگران همگی أَشْبَاهَ الرِّجَال و لَا رِجَال هستند.
▪️یک نیم نگاه و فقط یک گوشهی چشم امام، «زهیر بن قین»ها و «حر»ها و... میسازد؛ همان نگاهی که در مناجات شعبانیه میخوانیم که «انْظُرْ إِلَيَّ نَظَرَ مَنْ نَادَيْتَهُ فَأَجَابَكَ»، یک نگاه...
▪️طلب ظهور و فرج یعنی رسیدن به این نگاه امام، چه به محضر جسم مبارک امام مشرف شویم چه نشویم...
▪️امام مظهر لطافت مطلق حق است...
#ح_م سال ۱۳۹۴
☑️امام زمان علیه السّلام شبیه علیّ اکبر امام حسین علیهما السّلام هستند.
▪️١- رفع الحسين سبابته نحو السماء و قال اللَّهُمَّ اشْهَدْ عَلَى هَؤُلَاءِ الْقَوْمِ فَقَدْ بَرَزَ إِلَيْهِمْ غُلَامٌ أَشْبَهُ النَّاسِ خَلْقاً وَ خُلُقاً وَ مَنْطِقاً بِرَسُولِكَ كُنَّا إِذَا اشْتَقْنَا إِلَى نَبِيِّكَ نَظَرْنَا إِلَى وَجْهِهِ»:
▪️هنگام به میدان رفتن علیّ اکبر، امام حسین علیه السّلام انگشت سبّابه خود را به سوی آسمان گرفتند و فرمودند: خدایا شاهد باش که پسری برای مبارزه به سوی آنها می رود که شبیه ترین مردم به رسول تو است در خلقت و اخلاق و سخن گفتن. هرگاه مشتاق پیامبرت می شدیم، به چهره او نگاه می کردیم.
◾️«بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج٤٥، ص: ٤٢»◾️
▪️٢.نظر أمير المؤمنين عليه السّلام الى ابنه الحسين عليه السّلام فقال: «إنَّ إِبْنیِ هذَا سَیّدٌ، کما سَمَّاهُ رَسُولُ اللّهِ صلّی الله علیه وآله وسلم سَیِّداً، وَ سَیَخْرِجُ اللَّهُ مِنْ صُلْبِهِ رَجُلاً بِاسْمِ نَبِیِّکمْ، یُشْبِهُهُ فِی الخَلْقِ وَالخُلُقِ. یَخرُجُ حِينَ غَفلَةٍ مِنَ النّاسِ وَ إماتَةٍ مِنَ الحَقِّ وَ اِظهارٍ مِنَ الجَورِ.»:
▪️امیرالمؤمنین علیه السّلام به پسرش حسین علیه السّلام نگریست؛ سپس فرمود: همانا این پسرم همانگونه که رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم او را آقا و سرور نامیدند، سرور و آقاست و بزودی از نسل او مردی همنام با پیامبرتان (حضرت مهدی علیه السّلام) قیام می کند که در خلقت و اخلاق شبیه پیامبراکرم است. او در زمان غفلت مردمان و میرانده شدن حق و غلبه ستم قیام می کند.)
◾️«إثبات الهداة بالنصوص و المعجزات، ج۵، ص۱۲۴»◾️
▪️پس حضرت مهدی و حضرت علیّ اکبر علیهما السّلام هر دو شبیه پیامبر و همانند یکدیگرند.
☑️استاد مهدي طيب
@mohamad_hosein_tabatabaei
لبها معطر است
سلامٌ علی الحسین
عالم معطر است
سلامٌ علی الحسین...
#السلام_علے_الحسین
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀السَّلامُ علَی مُطَهِّرِ الْأَرْضِ ، وَناشِرِ الْعَدْلِ فِى الطُّولِ وَالْعَرْضِ ، وَ الْحُجَّةِ الْقائِمِ الْمَهْدِيِّ ، الْإِمامِ الْمُنْتَظَرِ الْمَرْضِيِّ🍀
@mohamad_hosein_tabatabaei
فَحُبُّك راحَتي في کُلّ حینٍ
وَ ذِکْرُك مُونِسي في کُلّ حالي...
#یاحسین
@mohamad_hosein_tabatabaei
«اَللّهُمَّ اِنّی اَسئَلُکَ بِحَقِّ وَلِیَّکَ عَلِیِّ بْنِ اَبِیطالِبٍ اَلَّذِی ما اَشْرَکَ بِکَ طَرْفَةَ عَینٍ اَبَداً اَنْ تُعَجِّلَ فَرَجَ وَلِیِّکَ الْقائِمِ الْمَهْدِیِّ وَ تُصْلِحَ اَمْرَهُ فِی هذِهِ السّاعَةِ»
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️امیرمؤمنان علی علیه السلام :
▪️ «من آدم اول و نوح اول و آیه جبار و حقیقت اسرار هستم. من صاحب صور و همان نوری هستم که موسی از او هدایت یافت. من همراه نوح و نجات دهنده او و همراه ایوب که مورد امتحان قرار گرفت و شفادهنده او هستم و من قلم اعلى و لوح محفوظ هستم ، من دوست جبرائیل و برگزیده اسرافیل هستم.»
✔️ر.ک خطبه صعصه
◾️قَبَسی از قَبَسات نوریه رحمانی◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
☑️امیرمؤمنان علی علیه السلام : ▪️ «من آدم اول و نوح اول و آیه جبار و حقیقت اسرار هستم. من صاحب صور
یا رب بحق ناد علیاً سینجلی
یا رب بحق نجف مرتضی علی
افتادگان وادی غم را بگیر دست
یا مصطفی محمد و یا مرتضی علی
🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹
میلاد مسعود ولی الله الاعظم، حضرت شاهزاده علی بن الحسین الاکبر علیهماالسلام مبارک و فرخنده باد
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️امام از هركس تمجيد نمايد، به لحاظ كمالات و معنويتى است كه در اوست، و اگر غير از اين باشد، با مقام عصمت امام سازگار نيست...
▪️بنابراين مقام و بزرگى اشخاص را مىتوان در نحوه رفتار و سخنان معصوم با آنها تشخيص داد...
▪️كلام حضرت سیدالشهداء (علیه السلام) نسبت به على اکبر (علیه السلام) كه مىفرمايد: «أَشْبَهُ النّاسِ خَلْقاً وَ خُلْقاً وَ مَنْطِقاً بِرَسُولِكَ» سخن كمى نيست.
▪️مگر نه اين است كه خداوند درباره رسول الله (صلی الله علیه واله) فرمود: «إِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِيمٍ» (قلم: ۴) و آيا خُلق عظيم غير از اتّصاف به صفات الهى، چيز ديگرى است؟!
◾️ #آیتالله_سعادتپرور
(فروغ شهادت)◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️خلع و لبس در سیر و سلوک◾️
▪️خلع به معنی «جدا شدن» یا «جدا کردن» و لبس به معنی «پوشیدن» است. در اصطلاح اهل طریقت و معرفت، آن است که سالک از مرتبه ای از مراتب وجود خود جدا شود و به لباس و مرتبه ای بالاتر ملبس گردد، و برای کاملان برعکس آن نیز واقع می شود.
▪️در جریان سلوک یکی از مهم ترین نشانه های پیشرفت و ترقی سالک مراحل خلع و لبس به شمار می آید. از امیرالمؤمنین (علیه السلام) منقول است که در یک شب در هفتاد مکان وعده داشتند و در همه جا بودند و حضرت رسول (صلی الله علیه و آله) فرمود: علی (علیه السلام) آن شب نزد من بود و جبرئیل نازل شد و گفت حق تعالی می فرماید: علی آن شب نزد ما بود.
◾️پاورقی و متن منهاج انوار المعرفة فی شرح مصباح الشریعه میرزا ابوالقاسم راز شیرازی ، صفحه ۸۸-۸۹◾️
◾️قَبَسی از قَبَسات نوریه رحمانی◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️از زبان عارفان به نظم و نثر بسیار نکوهش عقل و منطق شنیده می شود مثلاً سعدی گوید:
دگر ز عقل حکایت به عاشقان منویس
که حکم عقل به دیوان عشق ممضی نیست
#مولای_رومی_گوید:
پای استدلالیان چوبین بود
پای چوبین سخت بی تمکین بود
▪️در پاسخ باید گفت که نظر عمده اینان دعوت اهل منطق به عرفان عملی است که همین نکوهش را به کسانی که فقط به عرفان نظری اکتفا کرده اند دارند و البته دارایی غیر از دانایی است و دارایی خیلی هنر است. از دارایی تعبیر به عشق و ذوق میکنند. عبارت پردازی و سجع و قافیه سازی صنعت است و ذوق و شهود، مایه عزت و سبب سعادت است لذا حافظ گوید:
حدیث عشق ز حافظ شنو نه از واعظ
اگر چه صنعت بسیار در عبارت کرد
▪️در کتب اخلاق در مذمت واعظان و عالمانی که صنعت و کسوت خود را تور شکار دنیا و کشکول گدایی خود قرار داده اند بسیار سخن گفته اند و بلکه آیات و روایات در این موضوع بسیار. مَثَلُ الذين حمّلُوا التَّوراة ثمَّ لم يحملوها كمَثَلِ الحمار يحمل أسفارا.
علم چندان که بیشتر خوانی
چون عمل در تو نیست نادانی
نه محقق بود نه دانشمند
چارپایی بر او کتابی چند
آن تهی مغز را چه علم و خبر
که بر او هیزم است یا دفتر
▪️قیصری عرفان نظری را نیز خبر می داند ، نه عیان و حق با اوست. پس مذمت این فريق، علم منطق و اهل نظر و عرفان نظری را نه چنان است که دیگران می پندارند، بلکه دعوت آنهاست به مراتب عالی تر که عیان و ذوق و وجدان و شهود است یعنی دعوت به عرفان عملی که شعبه اهم اخلاق و مهم ترین همّ انسان است؛ زیرا که حقیقت سلوک عرفانی تخلق به اخلاق رحمانی و تأدب به آداب قرآنی است. از آن علوم عاری تعبیر به علم رسمی می کنند و از این به علم عاشقی.
علم رسمی سر بسر قیل است و قال
نه از آن کیفیتی حاصل نه حال
علم نبود غير علم عاشقی
ما بقی تلبیس ابلیس شقی
چند از این فقه و کلام بی اصول
مغز را خالی کن ای بوالفضول
صرف شد عمرت به بحث نحو و صرف
از فصول عشق ناخوانـدی تـو حـرف
▪️و مراد از عقل نظری مذموم عند العرفاء همان كسب معارف و استنتاج علوم از اشکال منطقی است؛ نه اینکه مراد آنها نکوهش عقل به نحو اطلاق باشد که هیچ عاقلی بدان تفوه نمی کند این عقل مذموم در مقابل قلب به اصطلاح عارف است که محمود اوست. چه اینکه عقل نظری را قید و عقال میداند و قلب را که در تحول و تقلب است ، محل قابل انواع تجلیات.
▪️لذا در الهی نامه گفته آمد : الهی جان به لب رسید تا جام به لب رسید.
◾️مآثر آثار/جلد اول_ص۲۲۹
#استاد_صمدی_آملی◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei