آیات 242-228 بقره قسمت هشتم
بخش پنجم
● هويت زن در اسلام
و اما هويت زن در اسلام : اسلام بيان مى كند كه زن نيز مانند مرد انسان است ، و هر انسانى چه مرد و چه زن فردى است از انسان كه در ماده و عنصر پيدايش او دو نفر انسان نر و ماده شركت و دخالت داشته اند، و هيچ يك از اين دو نفر بر ديگرى برترى ندارد، مگر به تقوا، همچنان كه كتاب آسمانى خود مى فرمايد: ((يا ايها الناس انا خلقناكم من ذكر و انثى ، و جعلناكم شعوبا و قبائل لتعارفوا، ان اكرمكم عند الله اتقيكم )).
بطورى كه ملاحظه مى كنيد قرآن كريم هر انسانى را موجودى گرفته شده و تأليف يافته از دو نفر انسان نر و ماده مى داند، كه هر دو بطور متساوى ماده وجود و تكون او هستند، و انسان پديد آمده (چه مرد باشد و چه زن ) مجموع ماده اى است كه از آن دو فرد گرفته شده است .
قرآن كريم در معرفى زن مانند آن شاعر نفرمود: ((و انما امهات الناس اوعية ))، و مانند آن ديگرى نفرمود:
بنونا بنوا ابناءنا و بناتنا
بنوهن ابناء الرجال الاباعد
بلكه هر فرد از انسان (چه دختر و چه پسر) را مخلوقى تأليف يافته از زن و مرد معرفى كرد، در نتيجه تمامى افراد بشر امثال يكديگرند، و بيانى تمام تر و رساتر از اين بيان نيست ، و بعد از بيان اين عدم تفاوت ، تنها ملاك برترى را تقوا قرار داد.
از نظر اسلام مرد و زن از نظر خلقت برابرند
و نيز در جاى ديگر فرمود: ((انى لا اضيع عمل عامل منكم من ذكر او انثى ، بعضكم من بعض ))، در اين آيه تصريح فرموده كه كوشش و عمل هيچكس نزد خدا ضايع نمى شود، و اين معنا را تعليل كرده به اينكه چون بعضى از بعض ديگر هستيد،
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 407
و صريحا نتيجه آيه قبلى كه مى فرمود: ((انا خلقناكم من ذكر و انثى ...)) را بيان مى كند، و آن اين است كه مرد و زن هر دو از يك نوع هستند، و هيچ فرقى در اصل خلقت و بنياد وجود ندارند.
آنگاه همين معنا را هم توضيح مى دهد به اينكه عمل هيچ يك از اين دو صنف نزد خدا ضايع و باطل نمى شود، و عمل كسى به ديگرى عايد نمى گردد، مگر اينكه خود شخص عمل خود را باطل كند. و به بانگ بلند اعلام مى دارد: ((كل نفس بما كسبت رهينه ))، نه مثل مردم قبل از اسلام كه مى گفتند: ((گناه زنان به عهده خود آنان و عمل نيك شاءن و منافع وجودشان مال مردان است !)) و ما انشاء الله به زودى توضيح بيشترى در اين باره خواهيم داد.
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
□بیان آیه (۴) سوره توحید در تفسیرالمیزان□
□و از جمله #سخنانى كه در باره اين آيه (۴) گفته شده، اين است كه #مراد از كفو، #همسر است، چون همسر هر كسى #كفو او است. و بنابه اين گفتار آيه شريفه همان را #افاده مى كند كه آيه (۳) سوره جن (تعالى جد ربنا ما اتخذ صاحبه).(بلند است مقام با عظمت پروردگار ما و او هرگز برای خود همسر (و فرزندی) انتخاب نکرده) افاده مى كند. و ليكن اين حرف #صحيح #نیست.
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●از آمریکا و آل سعود انتقام خواهیم گرفت●□
#امام_خمینی (ره):
□●ان شاءالله ما اندوه دلمان را در وقت مناسب با انتقام از آمریکا و آل سعود برطرف خواهیم ساخت. داغ حسرت حلاوت این جنایت بزرگ را بر دلشان خواهیم نهاد با برپایی جشن پیروزی حق بر جنود کفر و نفاق و آزادی کعبه از دست نااهلان و نامحرمان به مسجدالحرام وارد خواهیم شد.
□●صحیفه نور جلد ۲۰ صفحه ۲۲۸
مورخ: ۱۳۶۷/۰۴/۲۹●□
□●به مناسبت سالروز تخریب قبور ائمه بقیع علیه السلام●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●شرح غزل «در هوایت بی قرارم روز و شب»●□
□این غزل کاملا از عشق سرشار است؛ مستی و انتظار و طلب وصال و بیان حال عاشق را در فراق، در خود جمع کرده است.
□«در هوایت»؛ یعنی در عشق و تمنایت. خطابش به معشوق است که همواره درباره آن سخن گفته ایم. می گوید: در آرزوی وصالت، شب و روز بی قرارم. معلوم است که تمنای وصال و در هوای معشوق بودن، قراری برای انسان باقی نمی گذارد و انسان، در این صورت همیشه بی قرار است. وقتی در چنین شرایطی هستم و چنین آرزویی دارم: سر ز پایت برندارم روز و شب؛ سرم را به پایت میگذارم.
□سَر انسان، عالی ترین و مرتفع ترین جای اوست و پای معشوق، پایین ترین نقطه وجودی وی است. وقتی میگوییم: سر ز پایت برندارم روز و شب، نظر ما به این است که من سرم را که بالاترین نقطه هستی من است، در پای تو که پایین ترین نقطه هستی توست، قرار میدهم. و از این نکته این بیت، می توان یک مطلب فلسفی هم استخراج کرد و آن است که: وقتی آرزوی وصال معشوق را داریم و می خواهیم به معشوق برسیم، منتهای آرزوی ما، دست یافتن به پایین ترین مرتبه وجودی معشوق است. و در نهایت، معشوق را می خواهیم.
#دکتر_ابراهیمی_دینانی
@mohamad_hosein_tabatabaei
□استاد فاطمی نيا□
□حضرت موسی بن جعفر علیه السلام میفرمایند:
" دل مومن، از کعبه بالاتر است"
هردلی که حامل محبت امیرالمومنین علیه السلام است، حرمتش از کعبه بالاتراست!
□پس ماکه درمملکت شیعی زندگی میکنیم ، ازچپ وراست دراطراف ما کعبه است! خیلی باید مراقب باشیم دل های اینان را نشکنیم! آبروی مومنین را نبریم ؛ خدای نکرده دل شکستن باعث ظلمت و بیچارگی انسان میشود. با این کارها انسان عاقبت بخیر نمیشود.
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○" عید فرخنده "○□
○رمضان رفت و رهی دور گرفت اندر بر
○خنک آن کو رمضان را به سزا برد به سر
○رمضان گر بشد از راه فراز آمد عید
○عید فرخنده ز ماه رمضان فرخ تر
#فرخی
□در پایان ماه فرخنده رمضان
که ضیافتی از مائده های آسمانی و زمینی است
شایسته است که
از خوان کرامت عمر خیام،
شاعر قدسی و پاکیزه خوی
و رند سرافراز و بلند پرواز نیشابور
که از بلندی چون ستاره صبح
بر همه جهانیان هویداست
مائده ای بر سفره افطار پاکان روزه دار بنهیم
که هم شهد و هم شراب است
و هم حکمت و هم کتاب برای اصحاب معنا:
□تدین لی الدنیا بل السبغة العلی
بل الافق الاعلی اذا جاش خاطری
اصوم عن الفحشاء جهرا و خفیه
عفافا و افطاری بتقدیس فاطری
□هر زمان که کبوتر همت من اوج گیرد
تمامی دنیای دون
بلکه هفت آسمان و هفت گردون
بلکه افق اعلای کمال
همه در پیش روی من سر می نهند
من به خاطر نزاهت و پاکیزگی روزه می گیرم
از هر کار زشت چه آشکار و چه پنهان
و افطار می کنم
با تقدیس و تسبیح آفریدگار خویش
#از_اشعار_عربی_خیام
گر فوت شد سحور چه نقصان صبوح هست
از می کنند روزه گشا طالبان یار
#حافظ
□ترجمه و توضیح: حسین الهی قمشه ای□
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️شادی روح علامه طباطبایی(ره) #صلوات
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات 242-228 بقره قسمت هشتم
بخش ششم
● ملاك برترى از نظر اسلام تقوى و پرهيزگارى است
پس وقتى به حكم اين آيات ، عمل هر يك از دو جنس مرد و زن (چه خوبش و چه بدش ) به حساب خود او نوشته مى شود، و هيچ مزيتى جز با تقوا براى كسى نيست ، و با در نظر داشتن اينكه يكى از مراحل تقوا، اخلاق فاضله (چون ايمان با درجات مختلفش و چون عمل نافع و عقل محكم و پخته و اخلاق خوب و صبر و حلم ) است ، پس يك زنى كه درجه اى از درجات بالاى ايمان را دارد، و يا سرشار از علم است ، و يا عقلى پخته و وزين دارد، و يا سهم بيشترى از فضائل اخلاقى را دارا مى باشد، چنين زنى در اسلام ذاتا گرامى تر و از حيث درجه بلندتر از مردى است كه هم طراز او نيست ، حال آن مرد هر كه مى خواهد باشد، پس هيچ كرامت و مزيتى نيست ، مگر تنها به تقوا و فضيلت .
و در معناى آيه قبلى بلكه روشن تر از آن آيه زير است ، كه مى فرمايد: ((من عمل صالحا من ذكر او انثى و هو مؤمن فلنحيينه حيوة طيبة ، و لنجزينهم اجره باحسن ما كانوا يعملون )).
و نيز آيه زير است كه مى فرمايد: ((و من عمل صالحا من ذكر او انثى و هو مؤمن فاولئك يدخلون الجنه ، يرزقون فيها بغيرحساب )).
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 408
و نيز آيه زير است كه مى فرمايد: ((و من يعمل من الصالحات من ذكر او انثى و هو مؤمن فاولئك يدخلون الجنة ، و لا يظلمون نقيرا))
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei