کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#فضیلت_نماز_شب_بر_مطالعه :(۱) □○كسی كه گمان میبرد فضيلت مطالعه از نماز شب برتر است، «و اين چيزی ج
#فضیلت_نماز_شب_بر_مطالعه :(۲)
□○و نيز مینويسد:«مردان متقی برای تصحيح نيت خود در تحصيل عمل به نماز شب پناه میبردند و درد خود را با داروی شب زندهداری و تضرع در دل شب درمان مینمودند، و به جان خودم سوگند كه برای تصحيح نيات واجبه عينيه، اين راه بهترين راههاست و دستگيره محكمی است كه نبايد از آن دست كشيد.
□○و نيز گفتهاند:«شما هيچ عارف و انسان بلند مرتبهای را در اين عالم نميیيابيد كه آنچه به دست آورده از دولت بيداری شبها نبوده باشد، چه پارسايان مسلمان و چه غير مسلمان، شبخيزی در همه اديان جزو سنن محبوبه است».
#میرزا_جواد_آقا_ملکی_تبریزی
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
#فضیلت_نماز_شب_بر_مطالعه :(۲) □○و نيز مینويسد:«مردان متقی برای تصحيح نيت خود در تحصيل عمل به نماز
#فضیلت_نماز_شب_بر_مطالعه :(۳)
□○«حافظ نيز شاگرد مكتب اسلام و بهرهمند از معنويتها و صفاهای شبانه بود و پيروزی های خود را مديون شبخيزیهای خود میدانست».
□○نقل است كه كسی از شيخ مرتضی انصاری پرسيد: فضيلت نماز شب بيشتر است يا مطالعه و تحصيل علم؟
شيخ با پرسشی او را به جواب رساند، از او پرسيد: آيا تو قليان میكشی؟
□○گفت: بلی.
□○شيخ: به جای دو بار قليان كشيدن، نماز شب بخوان.
□○يعنی اگر تو تا اين اندازه نگرانی كه به پاداش بيشتر نرسی و فضيلت نماز شب از مطالعه را هم ندانی، چگونه لحظههايی از زندگیات را به كشيدن قليان میگذرانی و آنگاه به بهانه كمی وقت میخواهی يكی از آنها را برگزينی.
#میرزا_جواد_آقا_ملکی_تبریزی
@mohamad_hosein_tabatabaei
#نمایشگاه_کتاب_تهران
□نشر واحه؛ ناشر اختصاصی آثار شهید سید مرتضی آوینی
□محل غرفه: شبستان، راهرو ۳۰ غرفه ۱۷□
□آثار مکتوب علیرضا پناهیان در نمایشگاه کتاب□
□سالن شبستان(ناشران عمومی)
راهروی ۱۱/۱ . غرفه ۱۲، دفتر نشر معارف
□○محسن طاهری میگفت:مداح دیگری در آن مجلس مداحی کرده بود. غلامعلی با اصرار صاحبخانه ذکر مصیبتی خواند. خیلی کوتاه، به اندازهی چند بیت.
□○بعد از جلسه صاحبخانه با دلخوری آمد پیشش، گله کرد که « چرا بیشتر و بهتر از فلانی نخوندی؟» گفت: هیئت جای کشتی گرفتن مداحها نیست، اینجا محلِّ ادبه.
□○مجلس تمام شده بود. میخواست خودش را برساند به هیئت دیگری. با یک شورلت آمده بودند دنبالش. چیزی را بهانه کرد و نشست پشت موتور گازی یکی از بچههای بسیج.
□○برای هیئت، سیستم صوتی جدیدی آورده بودند. چیزی شبیه اکوهای امروزی.
وقتی برای امتحان کمی پشت آن خواند، از او پرسیدیم «چطوره؟» گفت «خوبه... فقط یکم آدمو قلقلک میده....
□○صبحگاهِ دوکوهه، دعای کمیل، صدای غلامعلی عجب صفایی داشت. هنوز چند خط نخوانده بود که صادق آهنگران هم رسید و بلافاصله دوربین صدا وسیما.
□○قرار شد دوتایی بخوانند. میکروفون را گذاشت جلوی حاج صادق، دو دقیقه نگذشت، غیبش زد. رفت وسط جمعیت و خودش را پنهان کرد، هرچه گشتیم فایده نداشت.
□○پیدایش کردم. نشسته بود یک گوشه، رفتم جلو گفتم: چرا رفتی آقا غلام؟ خندید گفت : به دوربین میگفتی چرا اومدی! یاجای منه یاجای دوربین!
#یاعلی
□○زندگی نامه شهید غلام علی رجبی○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات242-228 بقره قسمت پنجم
بخش دوم
● معانى كلمات زن ، حسبان ، شعور، ذكر و عرفان و معرفت
كلمه ((ظن )) به معناى تصديق بيش از پنجاه درصد و نرسيده به صد در صد است ، زيرا كه اگر به درجه صد در صد برسد جزم و قطع مى شود.
كلمه ((حسبان )) هم به معناى ظن است ، با اين تفاوت كه گويا استعمال كلمه حسبان در مورد ظن استعمالى است استعارى ، مانند كلمه عد - شمردن چون همه مى دانيم كه لفظ حساب كردن و لفظ شمردن ، معناى اصلى اش چيست ، ولى ما همين دو كلمه را در مورد احتمال راجح نيز استعمال مى كنيم ،
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 372
و مى گوييم : من فلانى را از شجاعان مى دانستم ، و از دلاوران به حساب مى آوردم ، و منظور اين است كه او را در هنگام شمردن شجاعان ، ملحق به آنان مى دانستم .
و اما كلمه ((شعور)) كه به معناى ادراك دقيق است از ماده ((شعر - به فتح شين )) گرفته شده ، كه به معناى مو بوده و ادراك دقيق را از آنجا كه مانند مو باريك است ، شعور خوانده اند و مورد استعمال اين كلمه محسوسات است ، نه معقولات و به همين جهت حواس ظاهرى را مشاعر مى گويند.
و كلمه ((ذكر))، به معناى پيش كشيدن صورتهايى است كه در خزينه ذهن انبار شده ، و آن را بعد از آنكه از نظر و فكر غايب بوده ، حاضر سازيم ، و يا اگر حاضر بوده ، نگذاريم غايب شود.
و اما كلمه عرفان و معرفت ، به معناى آن است كه انسان صورتى را كه در قوه دراكه اش ترسيم شده ، با آنچه كه در خزينه ذهنش پنهان دارد، تطبيق كند، و تشخيص دهد كه اين همان است يا غير آن ، و بدين جهت است كه گفته اند معرفت عبارت است از ادراك بعد از علم قبلى .
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
#استاد_علامه_ما
□هر شب جمعه به زیارت اهل قبور میرفت و معتقد بود:
□«رفتن به قبرستان در سازندگی انسان مؤثر است.»
@mohamad_hosein_tabatabaei
■● #استفتاء از حضرت آیتالله بهجت قدسسره●■
#سوال: آیا حجاب از ضروریات اسلام است، و منکر آن و کسانی که به این دستور الهی، بهویژه در جامعهی اسلامی بیاعتنایی میکنند چه حکمی دارند؟
#جواب: اصل حجاب، از ضروریات و نص قرآن است. و کسانی که به این دستور بیاعتنایی میکنند، کار حرام انجام میدهند و باید توبه نمایند.
@mohamad_hosein_tabatabaei
#مجاهده_با_نفس :
□●بايد وارد مجاهده با قصد خالص شد. البتّه آن وقت نفس اصلاح مى شود. تمام صفات نفسانيّه قابل اصلاح است ، ليكن در اوّلِ امر، كمى زحمت دارد. آن هم بعد از ورود در اصلاح ، سهل و آسان مى شود. عمده به فكر تصفيه و اصلاح افتادن است و از خواب بيدار شدن است.
□●منزل اوّل انسانيّت ((يقظه )) است . و آن بيدار شدن از خواب غفلت و هشيار شدن از سكر طبيعت است ، و فهميدن اين كه انسان مسافر است . و هر مسافر، زاد و راحله مى خواهد. زاد و راحله انسان ، خصال خود انسان است.
□●مركوب اين سفر پرخوف و خطر، و اين راه تاريك و باريك ، همّت مردانه است . نور اين طريق مُظِلم ، ايمان و خصال حميده است . اگر سستى كند و فتور نمايد، از اين صراط نتواند گذشت ، به رو در آتش افتد و با خاك مذلّت يكسان شده ، به پرتگاه هلاكت افتد. و كسى كه از اين صراط نتواند گذشت ، از صراطِ آخرت نيز نتواند گذشت.
□●امام خمینی ره ، چهل حدیث●□
@mohamad_hosein_tabatabaei