□●نماز مستحب #آخرین_جمعه ماه شعبان●□
□●از حضرت صلّی الله علیه و آله و سلّم نقل شده است:
□●هر کس آسانی پس از سختی، بی نیازی پس از تنگدستی، عزت پس از خواری، زندگی پس از مرگ، هدایت پس از گمراهی، نورانیت پس از ظلمت و توبه از تمام گناهان را بخواهد
□●در آخرین جمعه ماه شعبان بین نماز ظهر و عصر هشت رکعت نماز بگزارد (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت بخواند:
□سوره «حمد» یک بار
□سوره «انشراح» ۵ بار
□سوره «قدر» ۵ بار
□سوره «توحید» ۵ بار
#و_پس_از_نماز_این_دعا_را_بخواند:
□●اللّهُمَّ یا اَکْرَمَ مِنْ کُلِّ کَریمٍ وَ یا اَسْرَعَ مُجیبٍ وَ یا اَقْرَبَ سَمیعُ اشْرِکْنی فی جَمیعِ ما اَعْطَیْتَ عِبادَکَ فی هَذا الْیَومِ وَ ما قَبلَه وَ ما بَعدَه بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد وَ بِحَقِّ الْقُرآنِ الْعَظیمِ آمینَ آمینَ بِرَحْمَتِکَ یا اَرْحَم َالرّاحِمین●□َ
□●به نقل از کتاب #مخلاه منسوب به #شیخ_بهایی●□
#مراقبات_ماه_شعبان
@mohamad_hosein_tabatabaei
□انسان این قدر قدرت دارد که طبیعت و بدن خود را مسخّر خود کند. در فتوحات فرمایشی دارد: «و لا تجعل طبیعتک حاکمة علی نفسک»
□طبیعت خود را حاکم بر عقل خود قرار نده که هر چه او گفت بگویی چَشم. این همه باید مسخّر ما باشد، ولی ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم و طبیعت خودمان را تسخیر نکرده ایم و حاکم بر ماست.
#صد_و_ده_اشاره
#علامه_حسن_زاده_ی_آملی
@mohamad_hosein_tabatabaei
#بیداری_شب :
□○روزی از روزها دیدم که شخصی در کنار پیاده رو به علامه طباطبایی رسید و از معظم له سوالاتی می کند.
□○یکی از سوالات آن شخص این بود که آقا میشود بفرمایید از چه راهی به این مقام و مرتبه رسیده اید تا ما هم از شما درس گرفته و آن مسیرها را طی کنیم.
□○علامه طباطبایی بسیار آرام و بی آلایش فرمودند:
□○راه های زیادی بوده و هست ولی از میان این راه ها آنچه برایم بسیار قابل اهمیت است و بیشتر به آن ها اهتمام می ورزم و افتخار می کنم و مطمئنم از همه بهتر است دو راه است:
#نماز_شب_با_اخلاص_و_مداوم
#گریه_بر_حضرت_امام_حسین_علیه_السلام
□○داستان آسمان، ص ۱۵۴○□
#انصاریان
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○از ماه شعبان که میقات شهر الله است، غسل توبه کن و لباس وفا و ولا از دل و جان محرم شو و از صمیم قلب لبیک گو
□○و در خویشتن سفری کن و گرد کعبه عشق طواف کن که دستی از غیب برون آید و کاری بکند.
#دروس_معرفت_نفس
□○علامه حسن زاده ی آملی○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●شباهتهای #حضرت_مهدی ارواحنافداه با برخی #انبيای_الهی - بخش دوّم●■(۱)
#در_حديثی_ديگر_آمده_است:
■فِی صٰاحِبِ هذَا الْاَمْرِ اَرْبَعُ سُنَنٍ مِنْ اَرْبَعَةِ اَنْبِيٰاءَ؛ سُنَّة ًمِنْ مُوسىٰ فِی غَيْبَتَهِ وَ سُنَّة ًمِنْ عِيسىٰ فِی خَوْفِهِ وَ مُرٰاقِبة يَهُودَ وَ قَولُهُمْ مٰاتَ وَ لَمْ يَمُتْ وَ قُتِلَ وَ لَمْ یُقْتَلْ وَ سُنَّة ًمِنْ يُوسُفَ فِی جَمٰالِهِ وَ سَخٰائِهِ وَ سُنَّة ً مِنْ مُحَمَّدٍ فِی سَيْفٍ يُظْهِرُ بِهِ
■در وجود صاحب اين امر (حضرت مهدی علیه السّلام) چهار خصوصيّت از چهار تن از انبياء، نمايان است. خصوصيّت مشترک او با موسی علیه السّلام غيبت ازميان امّت است و وجه اشتراكش با عيسی بن مريم علیهما السّلام آن است كه ترسان از مراقبت و کنترل يهوديان است و اینکه ديگران از مرگ وی خبر میدهند؛ درحالی كه نمیمیرد و میگويند كشته شده؛ درحالی كه كشته نمیشود؛ و صفت مشترک او با حضرت يوسف علیه السّلام در زيبايی و سخاوتمندی است و شباهت او با حضرت محمّد صلّی الله علیه و آله و سلّم در قيام مسلّحانه عليه ظلم و بيداد است.
#جانِ_جهان
#تألیف_استاد_مهدی_طیّب
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
■●شباهتهای #حضرت_مهدی ارواحنافداه با برخی #انبيای_الهی - بخش دوّم●■(۱) #در_حديثی_ديگر_آمده_است
■●شباهتهای #حضرت_مهدی ارواحنافداه با برخی #انبيای_الهی - بخش دوّم●■(۲)
■در روایتی از امام صادق علیه السّلام آمده است که سيّد ما قائم علیه السّلام پشتش را به کعبه تکيه میدهد و میفرمايد:
■يٰا مَعْشَرَ الْخَلٰائِقِ اَلٰا وَ مَنْ اَرٰادَ اَنْ يَنْظُرَ اِلىٰ آدَمَ وَ شَيْثٍ فَهٰا اَنَا ذٰا آدَمُ وَ شَيْثٌ. اَلٰا وَ مَنْ اَرٰادَ اَنْ يَنْظُرَ اِلىٰ نُوحٍ وَ وَلَدِهِ سٰامٍ فَهٰا اَنَا ذٰا نُوحٌ وَ سٰامٌ. اَلٰا وَ مَنْ اَرٰادَ اَنْ يَنْظُرَ اِلىٰ اِبْرٰاهِيمَ وَ اِسْمٰاعِيلَ فَهٰا اَنَا ذٰا اِبْرٰاهِيمُ وَ اِسْمٰاعِيلُ. اَلٰا وَ مَنْ اَرٰادَ اَنْ يَنْظُرَ اِلىٰ مُوسىٰ وَ يُوشَعَ فَهٰا اَنَا ذٰا مُوسىٰ وَ يُوشَعُ. اَلٰا وَ مَنْ اَرٰادَ اَنْ يَنْظُرَ اِلىٰ عِيسىٰ وَ شَمْعُونَ فَهٰا اَنَا ذٰا عِيسیٰ و شمعونُ. اَلٰا وَ مَنْ اَرٰادَ اَنْ يَنْظُرَ اِلىٰ مُحَمَّدٍ وَ اَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ صَلَوَاتُاللّٰهِعَلَيْهِمَا فَهٰا اَنَا ذٰا مُحَمَّدٌ وَ اَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ. اَلٰا وَ مَنْ اَرٰادَ اَنْ يَنْظُرَ اِلَى الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ علیهما السّلام فَهٰا اَنَا ذَا الْحَسَنُ وَ الْحُسَيْنُ. اَلٰا وَ مَنْ اَرٰادَ اَنْ يَنْظُرَ اِلَى الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِ الْحُسَيْنِ علیهم السّلام فَهٰا اَنَا ذَا الْأَئِمَّةُ
■ای جماعت مخلوقات! آگاه باشيد هر کس میخواهد آدم و شیث علیهما السّلام را ببیند، پس من همان آدم و شیث علیهما السّلام هستم و هر کس بخواهد به نوح و فرزندش سام علیهما السّلام بنگرد، پس من همان نوح و سام علیهما السّلام هستم و هر کس میخواهد ابراهیم و اسماعیل علیهما السّلام را ببیند، پس من همان ابراهیم و اسماعیل علیهما السّلام هستم و هر کس بخواهد به موسی و یوشع علیهما السّلام بنگرد، پس من همان موسی و یوشع علیهما السّلام هستم.
#جانِ_جهان
#تألیف_استاد_مهدی_طیّب
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●روزهای پایانی ماه شعبان المعظّم را طی می کنیم، ماهی که سرشار از لطافت های ولایی و توحیدی است، ماهی که ماه عرفان و ماه ایمان است، ماه صلوات شعبانیه و مناجات شعبانیه.
□●ماهی که فرصت بسیار مغتنمی برای کسب استعداد و آمادگی برای ورود به میهمانی خدا بود و نمی دانیم واقعا با این ماه و این فرصت های گرانبها چه کردیم اهل ایمان در این روزهایی که می بینند ماه شعبان طی شد، اما آن گونه که باید از این ماه توشه برنداشتند دعایی می کنند.
□●این ماه فرصتی برای تطهیر و پاک شدن بود تا بر پاک وارد شویم؛ میهمان باید با صاحبخانه سنخیتی داشته باشد. این ماه موقعیتی بود که می توانست ما را تطهیر و پاک کند تا بر خدای پاک وارد بشویم.
□●وقتی که انسان نگاه می کند و می بیند نتوانست بهرۀ لازم را ببرد و غفلت فرصت را از کف او ربود، به استغاثه و التماس در درگاه خدا می رود و از خدا می خواهد که «اللّهم ان لم تکن غفرت لنا فی ما مضی من شعبان فاغفر لنا فی ما بقی منه» خدایا اگر در آنچه از ماه شعبان بر ما گذشت هنوز ما را نبخشیده ای و هنوز مشمول غفران و بخشش تو نشده ایم، در آنچه از این ماه باقی مانده ما را ببخش و نگذار ما با آلودگی های گناه و غفلت وارد ماه ضیافتت بشویم.
#یاعلی
□●استاد مهدی طيب _ جلسه ٦ مرداد ٩٠●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات 242-228 بقره قسمت پنجم
بخش سوم
● معانى كلمات فهم ، فقه ، درايت ، فكر و راءى
اما كلمه ((فهم )) به معناى آن است كه ذهن آدمى در برخورد با خارج به نوعى عكس العمل نشان داده و صورت خارج را در خود نقش كند.
و كلمه ((فقه )) به معناى آن است كه فهم ، يعنى همان صورت ذهنى را بپذيرد، و در پذيرش و تصديق آن مستقر شود.
و كلمه درايت به معناى فرو رفتن در اين نقش و دقت در آن براى درك خصوصيات و اسرار و مزاياى نهفته آن است ، و به همين جهت ، اين كلمه در مقام بزرگداشت و تعظيم به كار مى رود، همچنان كه مى بينيم در آيات شريفه ((الحاقه ما الحاقه و ما ادريك ما الحاقه )) و آيات ((انا انزلناه فى ليلة القدر و ما ادريك ما ليلة القدر)) استعمال شده ، مى فهماند كه تشخيص خصوصيات و اسرار قيامت و اسرار ليلة القدر امرى عظيم است كه كسى قادر به درك آن نيست و اما يقين عبارت است از اينكه همان درك ذهنى آنچنان قوت و شدت داشته باشد كه ديگر قابل سستى وزوال نباشد.
و كلمه ((فكر)) به معناى نوعى سير و مرور بر معلومات موجود حاضر در ذهن است ، تا شايد از مرور در آن ، و يك بار ديگر در نظر گرفتن آن ،
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 373
مجهولاتى براى انسان كشف شود. و كلمه ((راى )) به معناى تصديقى است كه از همان فكر و تجديد نظر در مطالب حاضر در ذهن پيدا مى شود، چيزى كه هست بيشتر در علوم عملى كه پيرامون آنچه ((بايد كرد)) و آنچه نبايد كرد، بحث مى كند، استعمال مى شود، نه در علوم نظرى كه مربوط است به امور تكوينى . كلمات سه گانه ((قول )) و ((بصيرت )) و ((افتاء)) هم نزديك به همين معنا را مى دهد، با اين تفاوت كه استعمال ((قول )) در تصديق حاصل از فكر، استعمال در معناى لغوى آن (گفتن ) نيست ، بلكه تقريبا شبيه به استعمال مجازى و استعارى و از قبيل بكار بردن لازم در مورد ملزوم است ، چون قول در هر چيز، بعد از آن است كه اعتقاد به آن پيدا شده باشد، پس استعمال قول در خود اعتقاد، استعمال لازم در مورد ملزوم است .
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei