□قرائت چهل زیارت عاشورا
تاشب اول محرم هدیه به حضرت زهرا سلام الله علیها
□چهل روز زیارت عاشورا بخوانیم به نیابت امام زمانمان...
چهل روز گناه نکنیم...
تا به ما روزی ماه محرم داده شود...
تا اجازه ی گریه و اقامه ی عزای امام حسین علیه السلام رابه مابدهند
#چهلشبتامحرم
□حضرت ابراهیم در تمام عمرش در وادی طلب گام بر داشت. او بتهای بیرونی و درونی را شکست و این وادی طلب او را به جایی برد که إِنِّي وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذِي فَطَرَ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ. در نهایت تمام وجود او توجه میشود. روش، روش عقلی و روش طلب و جستجو است. حضرت خلیل حقیقتا طالب واقعی حق بود و راه طلب را نشان داده است. او بتها شکسته و از ستارهها، ماه و خورشید گذشته است. بتهای ظاهری را داعش هم میتواند بشکند. بتی که نمیتوان آن را با هیچ چیزی نابود کرد، بت ذهن و عادت است.
□من گرفتار ذهنیتم هستم. چه کسی میتواند من را از ذهنیتم در آورد؟ فقط خودم میتوانم بتهای ذهنیم را بشکنم. هر وقت بتهای ذهنیم را بشکنم، حضرت خلیل هستم. حتی گاهی عقاید دینی بت است. این به معنی بیدینی نیست. عارف بیدین نیست، بلکه از عقایدش بت نساخته است. گاهی خود توحید انسان، بت ذهنی است. خدای عارف منجمد نیست و هر لحظه فرق میکند و جلوه ای دارد.
□حضرت خلیل میخواست این بتها را بشکند. چرا داعش مجسمهها را میشکند؟ چون آنها را بت میداند. بت بزرگ در ذهن ابوبکر بغدادی است و خودش بت بزرگ است. گاهی فیزیک و گاهی فلسفه ملاصدرا برای من اصل و بت میشود. توحید خیلی سخت است. باید همین طور بتها را بشکنیم. چقدر بشکنیم؟ ما سوی الله را باید بشکنیم. اگر همه چیز را شکستیم، چه باقی میماند؟ اذا تمّ الفقر فهو الله. در تمامیت فقر، خدا است. پیامبر نیز میفرماید؛ الفقرُ فخری. پیامبر نیز این فقر را میگوید. آیا نداشتن نان و پول افتخار است؟ وقتی پیامبر گفت؛ الفقر فخری، وقت الهی پیدا کرد.
□غلامحسین ابراهیمی دینانی□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○زیارت امام رضا علیه السلام از دور و نزدیک○□
□۲۳ ماه ذیقعده، یکی از دو نقل #شهادت_امام_رضا علیه السلام در سال ۲۰۳ هـ ق است. یکی از نقل ها، آخر ماه صفر و نقل دوم همین ۲۳ ذیقعده است. البتّه ۲۳ ذیقعده روز زیارتی مخصوصهی علیّبنموسیالرّضا علیه السلام است و تأکید شده که اهل مراقبه در آن روز چه از نزدیک و چه از دور حضرت را زیارت کنند. خود این تعبیر از نزدیک و از دور هم تعبیر قابل تأمّلی است.
□گاهی نزدیکی و دوری به لحاظ مکانی است؛ یعنی عدّه ای توفیق پیدا می کنند به مشهد مشرّف می شوند و در حرم علیّبنموسی الرّضا علیه السلام عرض ادب و ارادت و سلام خودشان را تقدیم می کنند.
بعضی هم موفّق نمیشوند و از شهرها و سرزمین های دیگر به محضر آن بزرگوار سلام می کنند. این یک معنای زیارت نزدیک و دور است؛ امّا معانی متعدّد دیگری هم دارد.
□یکی دیگر از معانی آن، نزدیکی و دوری باطنی و معنوی است؛ یعنی چه کسی که خودش را نزدیک می بیند و چه کسی که خودش را خیلی دور می بیند، خیلی محروم و آلوده می بیند، او هم خود را از عرض ادب و سلام به محضر حضرت محروم نکند. گفت:
□بنازم به بزم محبّت که آنجا
□گدایی به شاهی مقابل نشیند
□خود زیارت هم معانی مختلفی دارد؛ همین ادبِ تقدیمِ سلام به محضر امام معصوم را زیارت حضرت می گویند؛ ولی حقیقت زیارت چیز دیگری است. حقیقت زیارت، دیدن است.
□اگر فرمودند زیارت علیّبن موسی الرّضا علیه السلام در این روز مؤکّد است، یعنی سعی کن خود حضرت را زیارت کنی؛ نه اینکه بروی مرقد حضرت را ببینی؛ خود حضرت را ببین! سعی کن حقیقت نورانی حضرت را در باطن خودت ملاقات کنی؛ ان شاءالله.
□استاد مهدی طیب□
#ماه_ذیالقعده
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○ توصیههایی از آیتالله بهجت در باب زیارت حضرت ثامنالأئمه علیهالسلام
به مناسبت ۲۳ ذیالقعده، روز زیارتی حضرت علیبنموسیالرضا علیهالسلام○□
□○اگر حال داشتید به حرم وارد شوید. اگر هیچ تغییری در دل شما بوجود نیامد و دیدید حالتان مساعد نیست، بهتر است به کار مستحبی دیگری بپردازید. سه روز روزه بگیرید و غسل کنید و بعد به حرم بروید و دوباره از حضرت اجازه ورود بخواهید.
□○زیارت شما قلبی باشد. در موقع ورود اذن دخول بخواهید. اگر حال داشتید به حرم بروید. هنگامی که از حضرت رضا علیهالسلام اذن دخول میطلبید و میگویید: «أ أدخُلُ یا حجةَ الله؛ ای حجت خدا، آیا وارد شوم؟» به قلبتان مراجعه کنید و ببینید آیا تحولی در آن به وجود آمده و تغییر یافته است یا نه؟ اگر تغییر حال در شما بود، حضرت علیهالسلام به شما اجازه داده است.
□○همه زیارتنامهها مورد تأیید هستند. زیارت جامعه کبیره را بخوانید. زیارت امینالله مهم است. قلب شما بخواند. با زبان قلب خود بخوانید.
□○کسی وارد حرم حضرت رضا علیهالسلام شد، متوجه شد سیدی نورانی در جلوی او مشغول خواندن زیارتنامه میباشد. نزدیک او شد و متوجه شد که ایشان اسامی معصومین سلاماللهعلیهم را یکیک با سلام ذکر میفرمایند. هنگامی که به نام مبارک امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف رسیدند سکوت کردند! آن کس متوجه شد که آن سید بزرگوار، خود مولایمان امام زمان سلاماللهعلیه و ارواحنا له الفدا میباشد.
□○ملتفت باشید! معتقد باشید! شفا دادن الی ما شاء الله به تحقق پیوسته! یکی از معاودین عراقی(ایرانیان ساکن عراق) غدّهای داشت و میبایستی مورد عمل جراحی قرار میگرفت. خطرناک بود. از آقا امام رضا خواست او را شفا بدهد، شب حضرت معصومه علیهاالسلام را در خواب دید که به وی فرمود: « غده خوب میشود؛ احتیاج به عمل ندارد». ارتباط خواهر و برادر را ببینید! از برادر خواسته، خواهر جوابش را داده است.
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○اعتماد به نفس، حرف درستی نیست!○□
□علامه در المیزان میگوید:
#فضیلت آن چیزى است که خداى تعالى آن را فضیلت بداند، پس این که غربی ها میگویند آدمى باید اعتماد به نفس داشته باشد و بعضى از نویسندگان ما نیز دنبال آنان را گرفته اند؛ حرف درستى نیست؛ چون دین خدا چنین چیزى را به عنوان فضیلت نمی شناسد و آنچه را که خداى تعالى در قرآن کریمش فضیلت دانسته، اعتماد به خدا و افتخار به بندگى اوست. قرآن میفرماید: «الَّذِینَ قالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَکمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزادَهُمْ إِیماناً وَ قالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکیلُ» و نیز فرموده: «أَنَّ الْقُوَّةَ لِلَّهِ جَمِیعاً» و باز فرموده: «إِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمِیعاً» و آیاتى دیگر.
□آیت الله جوادی آملی که مدال شاگردی علامه طباطبایی(ره) را بر سینه دارد ضمن قبول و تایید نظر علامه در مورد اعتماد به نفس به برخی آیات که علامه از آنها نام نبرد اشاره می کند و با استناد بر آنها نظر استاد خود را استحکام بیشتری می بخشد. مهم ترین آیه ای که ایشان به آن استدلال می کنند آیه زیر است:
«قُلْ إِنَّ صَلاتی وَ نُسُکی وَ مَحْیایَ وَ مَماتی لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمینَ» به مردم بگو که من نماز و تمامى عبادات و زندگیم و جمیع شؤون آن از قبیل اعمال و اوصاف و همچنین مرگم؛ خلاصه هر آنچه که در ظاهر مربوط به من است در واقع همه و همه از آنِ خداوند متعال است و من صاحب چیزی نیستم.
□آیت الله جوادی با استناد به این آیه و مانند آن می فرماید: با این حساب دیگر چیزی برای بنده نمی ماند تا به آن اعتماد یا تکیه کند.
□○المیزان ج۴ ص۳۷۴
بیانات معظم له در درس تفسیر○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
#اخلاق
□آیا اخلاق برای مومنین است یا انسان ملحد نیز میتواند اخلاقی باشد؟ اخلاق لزوما تابع دین نیست. پتر کبیر که یک ماتریالیست بود و برای نجات شخصی خودش را در رودخانه انداخت. تعریف اخلاق چیست؟ اگر اخلاق فعلی است که فی حد نفسه تحسینبرانگیز باشد، آیا حرکات یک رقاص که تحسین برانگیز است، اخلاقی است؟ پس فعل تحسین برانگیز نیز لزوما اخلاقی نیست.
□کانت اخلاق را چیزی میداند که همه خوب میدانند. او معتقد است که اگر راستی بگوییم که ضرر داشته باشد، باید راست بگوییم. اسلام با این نظر موافق نیست و بر این اساس سعدی میگوید؛ دروغ مصلحتآمیز به ز راست فتنهانگیز است. در نظر کانت اخلاق فعلی است که اگر انجام دهم و دیگران نیز آن را انجام دادند، ناخرسند نباشم. اگر کسی کار خلافی انجام دهد و دیگران نیز آن را انجام دهند، ناخرسند نیست. پس خرسند شدن نیز لزوما اخلاقی نیست.
□آیا می توان اخلاق را فعلی که منجر به آسودگی وجدان می شود تعریف کرد؟ دزدی از یک انسان پولدار که باعث آسودگی وجدان میشود، یک فعل اخلاقی نیست. آیا بیحجابی زنان در دنیا مطلوب است؟ اگر اختلاف هست، پس ملاک چیست؟ آیا اخلاق تابع اراده الهی است؟ آیا علیالاطلاق هر انسانی که مقید به شرع نیست، اخلاقی است؟ آیا اخلاق حسن و قبح عقلی است؟ مادامی که معنی خوب و بد معلوم نشود، نمیتوان از اخلاق سخن گفت. پس قبل از اخلاق باید بدانیم که ملاک خوب و بد چیست و چه کسی خوب و بد را میشناسد.
□غلامحسین ابراهیمی دینانی□
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات 281-275 بقره قسمت دوم
بخش اول
● پنج نكته در آيه ((الذين ياءكلون الربا...))
از اين بيان پنج نكته روشن مى گردد:
نكته اول اينكه : مراد از قيام در جمله ((لا يقومون الا كما يقوم ...)) مسلط بودن بر زندگى و بر امر معيشت است ، چون اين معنا هم يكى از معانى قيام است ، كه در استعمالات اهل زبان معنائى مشهور و شايع است و در قرآن كريم در موارد متعددى آمده از آن جمله موارد زير است :
((ليقوم الناس بالقسط)) تا جامعه ، بر مبناى عدل استوار شود.
((ان تقوم السماء و الارض بامره )) (اينكه آسمان و زمين به امر او استوار شود).
((وان تقوموا لليتامى بالقسط)) (تا درباره ايتام به عدل قيام كنيد).
و اما قيام به معناى ايستادن كه مقابل نشستن است بدون شك مناسب با مورد آيه نيست و آيه شريفه با آن ، معناى درستى نمى دهد.
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 632
نكته دوم اينكه : مراد از ((خبط ناشى از مس شيطان ))، حركات نامنظم جن زدگان در حال بيهوشى و يا بعد از آن نيست ، و مفسرينى كه كلمه نامبرده را به اين معنا گرفته اند اشتباه كرده اند، زيرا اين معنا با هدف آيه سازگار نيست ، چون غرض آيه اين است اعتقاد رباخوار را در اينكه فرقى ميان بيع و ربا نيست بفهماند و عمل او را كه بر اساس اين اعتقاد انجام مى دهد تخطئه كند، و حاصلش اين است كه افعال رباخوار، افعال اختيارى است كه از اعتقادى غلط سر مى زند، و اين چه ربطى به جست و خيزهاى يك شخص مصروع و غش كرده دارد، پس برگشت معناى آيه به همان بيانى است كه ما كرديم و گفتيم : مراد اين است كه رفتار رباخوار در مورد امر معاش و زندگى به رفتار جن زده و ديوانه اى مى ماند كه خوب را از بد تميز نمى دهد.
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
□○اعمال روز بیست و پنجم، روز «دحو الارض»○□
□کار مهم در این ماه آگاهی از نعمتهایی است که خداوند در روز «دحو الارض، گسترش زمین» به بشر ارزانی داشته است. زیرا آگاهی از نعمت و کم و کیف آن اولین مرتبه شکر است. همانگونه که در روایات بر این مطلب تصریح و در علم اخلاق ثابت شده است.
در روایات زیادی آمده است که در بیست و پنجم ذی القعده کعبه نصب گردیده، زمین گسترده شده، آدم پایین آمده، خلیل و عیسی علیهما السّلام متولد شدند و رحمت پخش شده است.
□از امیر المؤمنین علیه السّلام روایت شده است که فرمودند: «اولین رحمتی که از آسمان به زمین نازل شد، در بیست و پنجم ذی القعده بود. کسی که این روز را روزه داشته و شبش را به عبادت بایستد، عبادت صد سال را که روزش را روزه و شبش را در عبادت باشد، خواهد داشت. هر گروهی که در این روز برای ذکر پروردگار بزرگشان گرد هم آیند، پراکنده نمی گردند مگر این که خواسته آنان داده می شود. در این روز یک میلیون رحمت نازل می شود که نود و نه هزار تای آن برای روزه داران این روز و عبادت کنندگان این شب خواهد بود».
□○المراقبات○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□دو رکعت نماز در این روز□
□روایت شده است: پیش از ظهر، دو رکعت نماز با یک بار حمد و پنج بار شمس و ضحی خوانده و بعد از سلام بگوید:لا حول و لا قوة الا باللّه العلی العظیم
و دعا کرده و بگوید:«یا مقیل العثرات أقلنی عثرتی. یا مجیب الدّعوات أجب دعوتی. یا سامع الأصوات اسمع صوتی و ارحمنی و تجاوز عن سیّئاتی و ما عندی، یا ذا الجلال و الإکرام»
نیز مستحب است دعایی را که اول آن «یا داحی الکعبة» است بخواند.
□المراقبات□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●" کتاب خواندنی "●□
□هر انسانی کتابی است هم به ذات خود و هم به آنچه که از او در فعل می آید و بهترین کتاب های عالم همین آدمیان هستند که می توان با خواندن آنها تمام درسهای خوبی و بدی را تعلیم گرفت و چه خوش تر آنکه انسان بکوشد کتابی خواندنی باشد تا دیگران با مطالعه آن به بهشت روند.
□و چقدر نادرند کسانی که حاضرند کتاب خود را به دست همگان دهند تا بخوانند و لذت برند.
□●برگرفته از کتاب " در صحبت قرآن "
به قلم حسین الهی قمشه ای●□
@mohamad_hosein_tabatabaei