□○توجه به يک نکته اخلاقی○□
□به طور کلی بايد يک خصلت پسنديده را در خود تقويت کنيم و آن اينکه مطلقاً از غير خدا انتظاری نداشته باشيم.
□از دوستانمان، از همسايگانمان، از هم محلی هايمان، از برادران و پدرانمان، حتی از فرزندان خود نيز انتظاری نداشته باشيم. به خود القاء نکنيم که فرزندانمان را بزرگ می کنيم تا در هنگام پيری دستمان را بگيرند. اين خصلت انسانی و مردانگی نيست.
□مردانگی آن است که سر سوزنی از ديگران انتظاری نداشته باشيم. اين امر باعث می شود انسان هميشه راحت و آرام باشد و توقعی از ديگران نداشته باشد و اگر احياناً در ازای خدمتِ او، خدمتی شد باز سعی کند در ازای آن به ديگران خدمت کند واگر خدمتی نديد در دلش کينه ای نکند و ناراحت نشود.
□رسيدن به اين مقام کار يک سال و دو سال نيست. انسان بايد خيلی اهل همت باشد تا به اين مقام راه يابد. بيائيد همه ما از امروز تصميم بگيريم اينگونه باشيم.
اگر در ازای خدمتی از ما تشکر کردند ممنونشان باشيم و اگر تشکر نکردند ممنونتر باشيم.
□بلکه بايد بالاتر رويم که نه تنها توقع خدمت نداشته باشيم بلکه خلاف آن را و نقطة مقابل آن را در انتظار بنشينيم.
اين باعث می گردد که بر رزق معنوی انسان افزوده گردد و آنگاه است که می بينيد چه وقايعی برای شما رخ می دهد.
□○شرح مراتب طهارت
استاد صمدی آملی○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
#عاقبت
□از مرحوم اشراقی داماد حضرت امام (ره) نقل شده است که بنده محضر امام بودم و او از من پرسید اگر خداوند یک دعا از شما مستجاب کند چه از خدا می خواهی؟ عرض کردم: علم زیاد همراه با عمل، من از امام پرسیدم شما اگر باشید از خداوند چه می خواهید؟ فرمود: عاقبت به خیری.
□سعی کنید هرگز از ظاهر افراد و ظاهر وقایع، قضاوت نکنید. که بیشتر ما در اکثریت مواقع، همین کار را انجام میدهیم. همه ما معتاد به عالم طبیعت شده اییم، معتاد به ظواهر. تا کسی را در ظاهر خلاف خود میابیم، در حق او قضاوت های نامناسبی انجام میدهیم. به نظر میرسد باید برای کسب خلوص و اخلاص قلبی، دست از این خلق و خو برداریم.
@mohamad_hosein_tabatabaei
#انقطاع
□هر وقت بود و نبود اشیاء و ظهور و خفای موجودات برایت علی السویه شد، آن دم تازه اول مقام انقطاع است.
#فواکه_العرفان
□○" با او و بی او "○□
□همه انسان ها اگر هیچ نداشته باشند خدا را دارند و دوستی او از همه ثروت ها و نعمت های جهان پربهاتر است. خداوند انسان ها را هر یک و هر دسته برای کاری آفریده است و هر انسان در دلِ پروردگار جایی و مقامی خاص دارد. به گفته مولانا:
○اتصالی بی تکیّف بی قیاس
○هست ربُّ النّاس را با جانِ ناس
□○برگرفته از کتاب " در صحبت قرآن "
به قلم حسین الهی قمشه ای○□
#یاعلی
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 286-285 ، بقره قسمت اول بخش سوم ● اين آيات در مقام نسخ آيه قبل نيستند پس اين است آن معنا
آیات 286-285 ، بقره قسمت اول
بخش چهارم
● يكى از زيباترين سبك هاى قرآنى (نقل قول بدون آوردن كلمه گفت يا گفتند)
نكته عمومى اين طرز حكايت را بيان كرده و گفتيم : اين طرز بيان از زيباترين سبكهاى قرآنى است ، و اما نكته اى كه مخصوص آيه مورد بحث است ، (علاوه بر اينكه بيانگر حالت و گفتار مؤمنين است ) اين است كه از خصوص حال مؤمنين گرفته شده ، حالى كه در ايمانشان به آنچه خدا نازل كرده ، داشته اند، بنابراين جمله مورد بحث زبان حال ايشان است نه زبان قال ، و به فرض اينكه گفته باشند، هر كسى در دل خود آن را گفته است .
و سبك زيبائى كه در اين آيه بكار رفته اين است كه يك گفتار را كه از مؤمنين حكايت كرده ، نيمى از آن يك شكل است ، و نيم ديگرش شكل ديگرى دارد، و آن جمله : ((لا نفرق بين احد منهم )) و جمله ((و قالوا سمعنا و اطعنا...)) است ، كه اولى را بدون ((قالوا - گفتند)) آورده ، و دومى را با آن ، با اينكه هر دو گفتار مؤمنين در پاسخ دعوت پيامبر است .
حال بايد ديد وجه آن چيست ؟ وجهش همان است كه در گذشته نيز گفتيم ، جمله اولى كه كلمه گفتند ندارد زبان حال ايشان و جمله بعدى كه آن كلمه را دارد زبان قال و گفتار ايشان است .
قبلا خداى تعالى از حال يك يك آنان بطور جداگانه خبر داده و فرموده بود ((كل آمن بالله )) ولى در جمله مورد بحث از آن سياق ، به سياق جمع برگشته فرمود: ((لا نفرق بين احد)) تا آخر دو آيه ، و اين ، براى آن است كه در اهل كتاب امور نامبرده ، بطور دسته جمعى واقع مى شد، يهود ميان موسى و عيسى و محمد، و نصارا ميان موسى و عيسى و محمد فرق مى گذاشتند، و به همين جهت دسته دسته شدند، و اديان جداگانه اى درست كردند، با اينكه خدا همگى آنان را به يك امت و يك دين كه ، دين فطرت است خلق كرده بود.
و همچنين درخواست مؤاخذه نكردن و حمل و تحميل ننمودن را به جماعت آنان نسبت داد، و نيز در آخر آيه در خواست نصرت دادن به ايشان عليه كفار را به همه نسبت داد، نه تك تك افراد، بر خلاف ايمان كه چون در حقيقت قائم به تك تك افراد است به افراد منسوب نمود.
وَ قَالُوا سمِعْنَا وَ أَطعْنَا غُفْرَانَك رَبَّنَا وَ إِلَيْك الْمَصِيرُ
جمله ((سمعنا و اطعنا)) انشا است ، نه اخبار، نمى خواهند خبر دهند كه ما شنيديم و اطاعت كرديم ، بلكه مى خواهند به تعبير فارسى بگويند ((بچشم ، اطاعت )) و اين تعبير كنايه است از اينكه دعوت تو را اجابت كرديم ، هم با ايمان قلبى ، و هم با عمل بدنى ، چون كلمه ((سمع )) در لغت كنايه گرفته مى شود از قبول و اذعان به قلب و كلمه اطاعت استعمال مى شود در رام بودن در عمل ،
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 683
پس با مجموع دو كلمه ((سمع و طاعت )) امر ايمان تمام و كامل مى گردد و جمله ((سمعنا و اطعنا)) از ناحيه بنده ، انجام دادن همه وظائفى است كه در برابر مقام ربوبيت و دعوت خدا دارد، و اين وظائف و تكاليف همه آن حقى است كه خدا براى خود به عهده بندگان گذشته ، كه در كلمه ((عبادت )) خلاصه مى شود، همچنان كه فرمود: ((و ما خلقت الجن و الانس الا ليعبدون ما اريد منهم من رزق ، و ما اريد ان يطعمون )).
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
#انتشار_برای_اولین_بار
□○«بههیچ وجهی نباید کسی با کفار دوستی پیدا کند. ولو دوستی به معنی #توافق باشد»
#حضرت_آیتالله_بهجت_قدسسره○□
□قطعا احوال و خواص کفار را [باید زیر نظر داشت] اگر هزار نفر آمدند [و بهظاهر راست گفتند]، بالاخره یک چند نفری [از کفار]هم در این فکر هستند که این دروغ را بگوییم تا اینکه اینها را (مسلمانان را) استعباد بکنیم (به نوکری بگیریم).
□علی هذا به حسب ظاهر، خدا کند که ما، از این سه مرحلهای که آنها [کفار برای فریب مسلمانها] دارند، [در امان باشیم] :
[ #اول: ] تطمیع (رشوه)، بدهند. لکن آنچه را که میدهند، خوب بلدند چهجوری بگیرند. ما فکرش را نمیکنیم. تطمیع، رشوه دادن؛
[ #دوم : ]تهدید، ترساندن؛ [مثلا میگویند: ] میکشیمها، چی میکنیمها… این مرتبه دوم.
#مرتبه_سوم، اغواء ( فریب دادن) . [مثلا برای فریب مسلمانان به دروغ ادعا میکنند: ] ببین! ببین چقدر کفار رو ما کشتیم، برای اینکه نگذاشتند اظهار شعائر اسلام بکنند. ما با اظهار شعائر اسلام مانع(مخالف) نیستیم. با اسلامیتشان مانع نیستیم. میخواهیم که دوست ما باشند. [حتی] گاهی گفتهاند که میخواهیم ایران با ما دوست باشد. اما خدا میداند که چه مقصودشان بوده است.
□خب! تاریخ واقعاً یک مُبلِّغ [و آموزگار] حسابی است. ببینید تاریخ چه کرد با ما! ببینید در تاریخ، کفار با مسلمانها چه کار کردند! بههیچ وجهی نباید کسی با اینها(کفار) دوستی پیدا بکند. ولو دوستی به معنی توافق باشد.
□○بیانات در درس جهاد، ٢١ آبان ١٣٨٧○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
#علامه_حسن_زاده_آملی
■کسانی که می خواهند مقامات لیالی قدر شهرالله را ادراک کنند، از ابتدای شهر ولایت که ماه رجب است خودشان را آماده می کنند.
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
🏴بسم الله الرحمن الرحیم🏴
□●در اولین شب جمعه ماه رجب، زمین مکّه میزبان تمام ملائکه است●□
□رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلّم فرمودند:
□لا تَغْفُلُوا عَنْ لَيْلَةِ أَوَّلِ جُمُعَةٍ مِنْهُ فَإِنَّهَا لَيْلَةٌ تُسَمِّيهَا الْمَلَائِكَةُ لَيْلَةَ الرَّغَائِبِ...□
□از اولین شب جمعه ماه رجب غفلت نكنيد، كه همانا شبی است كه ملائكه آنرا ليلة الرغائب ناميده اند.(رغائب جمع رغيبه به معناى آن عطاها و پاداشهاى بسيار ارجمند و بخشش بسیار از ناحيه خداوند بر بندگان است، نه به معناى شب آرزوها)
□هرگاه ثلث (یک سوم) شب سپری شد تمامی ملائكه زمین و آسمان در كعبه و حوالی آن جمع شده، خداوند به آنها میفرمايد: ای ملائكه من، هر چه می خواهيد از من درخواست كنيد،
□ملائكه می گويند: درخواست ما اين است كه روزه داران ماه رجب را مورد مغفرت و بخشش قرار دهی.
خداوند می فرمايد: دعای شما را اجابت کردم.
□سپس رسول خدا شروع کردند به بیان اعمال لیلة الرغائب، که در تصویر به آن اشاره شده است.
□●وسائل الشيعة، ج۸، ص۹۹
شیخ حُرّ عاملی رحمة الله علیه●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○مراقبه لیله الرغائب - صلوات بر فرشتگان○□
□عارف بالله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در رابطه با لیله الرغائب در المراقبات مینویسد:
□بهتر است کسی که حدیث لیله الرغائب را میشنود، در این شب زیاد بر فرشتگان صلوات بفرستد تا تکلیفی را که آیۀ تحیّت (نساء - ۸۶) بر عهدۀ ما گذاشته به اندازه توانایی انجام داده باشد.
□برای خواندن دعای درود بر حاملان عرش و فرشتگان مقرّب امام سجّاد علیه السّلام (دعای سوّم صحیفۀ سجادیه)
#مراقبات_ماه_رجب
@mohamad_hosein_tabatabaei
#خلوت
آن وزیر از اندرون آواز داد
کای مریدان از من این معلوم باد
که مرا عیسی چنین پیغام کرد
کز همه یاران و خویشان باش فرد
روی در دیوار کن تنها نشین
وز وجود خویش هم خلوت گزین
بعد ازین دستوری گفتار نیست
بعد ازین با گفت و گویم کار نیست
الوداع ای دوستان من مردهام
رخت بر چارم فلک بر بردهام
تا به زیر چرخ ناری چون حطب
من نسوزم در عنا و در عطب
پهلوی عیسی نشینم بعد ازین
بر فراز آسمان چارمین
سخت خاکآلود میآید سخن
آب تیره شد سر چه بند کن
تا خدایش باز صاف و خوش کند
او که تیره کرد هم صافش کند
صبر آرد آرزو را نه شتاب
صبر کن والله اعلم بالصواب
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□○مراقبه لیله الرغائب - صلوات بر فرشتگان○□ □عارف بالله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در رابطه با لیله
□○الدعاء الثالث #صحیفه_سجادیه
(وَ کَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَیْهِ السَّلَامُ فِی الصَّلَاةِ عَلَی حَمَلَةِ الْعَرْشِ وَ کُلِّ مَلَکٍ مُقَرَّبٍ)○□
□اللَّهُمَّ وَ حَمَلَةُ عَرْشِکَ الَّذِینَ لَا یَفْتُرُونَ مِنْ تَسْبِیحِکَ ، وَ لَا یَسْأَمُونَ مِنْ تَقْدِیسِکَ ، وَ لَا یَسْتَحْسِرُونَ مِنْ عِبَادَتِکَ ، وَ لَا یُؤْثِرُونَ التَّقْصِیرَ عَلَی الْجِدِّ فِی أَمْرِکَ ، وَ لَا یَغْفُلُونَ عَنِ الْوَلَهِ إِلَیْکَ وَ إِسْرَافِیلُ صَاحِبُ الصُّورِ ، الشَّاخِصُ الَّذِی یَنْتَظِرُ مِنْکَ الْإِذْنَ ، وَ حُلُولَ الْأَمْرِ ، فَیُنَبِّهُ بِالنَّفْخَةِ صَرْعَی رَهَائِنِ الْقُبُورِ . وَ مِیکَائِیلُ ذُو الْجَاهِ عِنْدَکَ ، وَ الْمَکَانِ الرَّفِیعِ مِنْ طَاعَتِکَ . وَ جِبْرِیلُ الْأَمِینُ عَلَی وَحْیِکَ ، الْمُطَاعُ فِی أَهْلِ سَمَاوَاتِکَ ، الْمَکِینُ لَدَیْکَ ، الْمُقَرَّبُ عِنْدَکَ وَ الرُّوحُ الَّذِی هُوَ عَلَی مَلَائِکَةِ الْحُجُبِ . وَ الرُّوحُ الَّذِی هُوَ مِنْ أَمْرِکَ ، فَصَلِّ عَلَیْهِمْ ، وَ عَلَی الْمَلَائِکَةِ الَّذِینَ مِنْ دُونِهِمْ مِنْ سُکَّانِ سَمَاوَاتِکَ ، وَ أَهْلِ الْأَمَانَةِ عَلَی رِسَالَاتِکَ وَ الَّذِینَ لَا تَدْخُلُهُمْ سَأْمَةٌ مِنْ دُءُوبٍ ، وَ لَا إِعْیَاءٌ مِنْ لُغُوبٍ وَ لَا فُتُورٌ ، وَ لَا تَشْغَلُهُمْ عَنْ تَسْبِیحِکَ الشَّهَوَاتُ ، وَ لَا یَقْطَعُهُمْ عَنْ تَعْظِیمِکَ سَهْوُ الْغَفَلَاتِ . الْخُشَّعُ الْأَبْصَارِ فَلَا یَرُومُونَ النَّظَرَ إِلَیْکَ ، النَّوَاکِسُ الْأَذْقَانِ ، الَّذِینَ قَدْ طَالَتْ رَغْبَتُهُمْ فِیمَا لَدَیْکَ ، الْمُسْتَهْتَرُونَ بِذِکْرِ آلَائِکَ ، وَ الْمُتَوَاضِعُونَ دُونَ عَظَمَتِکَ وَ جَلَالِ کِبْرِیَائِکَ وَ الَّذِینَ یَقُولُونَ إِذَا نَظَرُوا إِلَی جَهَنَّمَ تَزْفِرُ عَلَی أَهْلِ مَعْصِیَتِکَ سُبْحَانَکَ مَا عَبَدْنَاکَ حَقَّ عِبَادَتِکَ . فَصَلِّ عَلَیْهِمْ وَ عَلَی الرَّوْحَانِیِّینَ مِنْ مَلَائِکَتِکَ ، وَ أَهْلِ الزُّلْفَةِ عِنْدَکَ ، وَ حُمَّالِ الْغَیْبِ إِلَی رُسُلِکَ ، وَ الْمُؤْتَمَنِینَ عَلَی وَحْیِکَ وَ قَبَائِلِ الْمَلَائِکَةِ الَّذِینَ اخْتَصَصْتَهُمْ لِنَفْسِکَ ، وَ أَغْنَیْتَهُمْ عَنِ الطَّعَامِ وَ الشَّرَابِ بِتَقْدِیسِکَ ، وَ أَسْکَنْتَهُمْ بُطُونَ أَطْبَاقِ سَمَاوَاتِکَ . وَ الَّذِینَ عَلَی أَرْجَائِهَا إِذَا نَزَلَ الْأَمْرُ بِتَمَامِ وَعْدِکَ وَ خُزَّانِ الْمَطَرِ وَ زَوَاجِرِ السَّحَابِ وَ الَّذِی بِصَوْتِ زَجْرِهِ یُسْمَعُ زَجَلُ الرُّعُودِ ، وَ إِذَا سَبَحَتْ بِهِ حَفِیفَةُ السَّحَابِ الْتَمَعَتْ صَوَاعِقُ الْبُرُوقِ . وَ مُشَیِّعِی الثَّلْجِ وَ الْبَرَدِ ، وَ الْهَابِطِینَ مَعَ قَطْرِ الْمَطَرِ إِذَا نَزَلَ ، وَ الْقُوَّامِ عَلَی خَزَائِنِ الرِّیَاحِ ، وَ الْمُوَکَّلِینَ بِالْجِبَالِ فَلَا تَزُولُ وَ الَّذِینَ عَرَّفْتَهُمْ مَثَاقِیلَ الْمِیَاهِ ، وَ کَیْلَ مَا تَحْوِیهِ لَوَاعِجُ الْأَمْطَارِ وَ عَوَالِجُهَا وَ رُسُلِکَ مِنَ الْمَلَائِکَةِ إِلَی أَهْلِ الْأَرْضِ بِمَکْرُوهِ مَا یَنْزِلُ مِنَ الْبَلَاءِ وَ مَحْبُوبِ الرَّخَاءِ وَ السَّفَرَةِ الْکِرَامِ الْبَرَرَةِ ، وَ الْحَفَظَةِ الْکِرَامِ الْکَاتِبِینَ ، وَ مَلَکِ الْمَوْتِ وَ أَعْوَانِهِ ، وَ مُنْکَرٍ وَ نَکِیرٍ ، وَ رُومَانَ فَتَّانِ الْقُبُورِ ، وَ الطَّائِفِینَ بِالْبَیْتِ الْمَعْمُورِ ، وَ مَالِکٍ ، وَ الْخَزَنَةِ ، وَ رِضْوَانَ ، وَ سَدَنَةِ الْجِنَانِ . وَ الَّذِینَ لَا یَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ ، وَ یَفْعَلُونَ مَا یُؤْمَرُونَ وَ الَّذِینَ یَقُولُونَ سَلَامٌ عَلَیْکُمْ بِمَا صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَی الدَّارِ وَ الزَّبَانِیَةِ الَّذِینَ إِذَا قِیلَ لَهُمْ خُذُوهُ فَغُلُّوهُ ثُمَّ الْجَحِیمَ صَلُّوهُ ابْتَدَرُوهُ سِرَاعاً ، وَ لَمْ یُنْظِرُوهُ . وَ مَنْ أَوْهَمْنَا ذِکْرَهُ ، وَ لَمْ نَعْلَمْ مَکَانَهُ مِنْکَ ، و بِأَیِّ أَمْرٍ وَکَّلْتَهُ . وَ سُکَّانِ الْهَوَاءِ وَ الْأَرْضِ وَ الْمَاءِ وَ مَنْ مِنْهُمْ عَلَی الْخَلْقِ فَصَلِّ عَلَیْهِمْ یَومَ یَأْتِی کُلُّ نَفْسٍ مَعَهَا سَائِقٌ وَ شَهِیدٌ وَ صَلِّ عَلَیْهِمْ صَلَاةً تَزِیدُهُمْ کَرَامَةً عَلَی کَرَامَتِهِمْ وَ طَهَارَةً عَلَی طَهَارَتِهِمْ اللَّهُمَّ وَ إِذَا صَلَّیْتَ عَلَی مَلَائِکَتِکَ وَ رُسُلِکَ وَ بَلَّغْتَهُمْ صَلَاتَنَا عَلَیْهِمْ فَصَلِّ عَلَیْنَا بِمَا فَتَحْتَ لَنَا مِنْ حُسْنِ الْقَوْلِ فِیهِمْ ، إِنَّکَ جَوَادٌ کَرِیمٌ .
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□○الدعاء الثالث #صحیفه_سجادیه (وَ کَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَیْهِ السَّلَامُ فِی الصَّلَاةِ عَلَی حَمَ
□نیایش سوم #صحیفه _سجادیه
از دعاهای آن حضرت است در درود بر حاملان عرش و هر ملک مقرب دیگر○□
□بار خدایا ، درود بفرست بر حاملان عرش خود ، فرشتگانی که در تسبیح تو سستی نپذیرند و از تقدیس تو ملال نگیرند و از پرستش تودر نمانند و فرمانبرداری تو را آن گونه به جد در ایستند که چشم بر هم زدنی کوتاهی نورزند و از عشق و شیفتگی تو ذره ای غفلت نکنند .
بار خدایا ، درود بفرست بر اسرافیل ، آن فرشته صاحب صور که چشم گشوده منتظر فرمان توست ، تا در صور خود بدمد و خفتگان گور رابرانگیزاند .
بار خدایا ، درود بفرست بر میکائیل ، آن فرشته ای که در نزد تواش مقامی ارجمند است و در فرمانبرداری تواش مکانتی رفیع .
بار خدایا ، درود بفرست بر جبرئیل ، آن فرشته ای که امین وحی توست و ساکنان آسمانهایت را مطاع است و در آستان تواش مرتبتی عظیم است و خود مقرب درگاه توست .
و درود بفرست ، بر روح ، آن فرشته ای که فرمانروای فرشتگان مأمور بر حجابهاست ، و بر روح که از عالم امر توست .
بر آنها درود بفرست و برفرشتگانی که فروتر از آنهایند : آنان که ساکنان آسمانهای تواند و امینان رسالتهای تو . هر چه کوشش کنند ، خستگی بر خود نبینند و هر چه تحمل رنج کنند ، درماندگی و سستی نپذیرند . خواهشهای دل از تسبیح تو بازشان ندارد و سهوها و غفلتها ازتعظیم تو رویگردانشان نسازد . از خشوع دیده بر هم نهاده اند و یارای نگریستن در تو را ندارند .
سر فرو داشته اند و رغبتشان به چیزهایی که درنزد توست بسیار است .
همه آزمندیشان یاد نعیم توست و در برابرعظمت تو و جلال کبریای تو به تواضع سر به زیر افکنده اند . و چون به لهیب دوزخ تو بنگرند و نهیبش را بر گنهکاران بشنوند ، گویند که پروردگارا منزهی تو ، تو را آنچنان که سزاوار پرستش توست نپرستیده ایم .
خداوندا ، بر ایشان درود بفرست و بر ملائکه رحمت خویش ، و آنان که مقرب درگاه تواند ، و آنها که حاملان غیب به پیامبران تواند ، و آنان که امینان وحی تواند ، و بر فرشتگانی که خاص خود گردانیده ای و به تقدیس خود از خوردن و آشامیدنشان بی نیاز ساخته ای و در درون طبقات آسمانهایت جای داده ای . و درود بفرست بر آن گروه ازفرشتگان که در اطراف آسمانها ایستاده اند ، آن هنگام که فرمان اتمام وعده خداوندی فرا رسد .
درود بفرست بر خازنان باران و روان کنندگان ابرها که چون برابرها بانگ زنند ، آواز تندرها به گوش رسد و چون ابرها از آن نهیب به راه افتند ، آذرخشها از درونشان بدرخشد . و بر آن فرشتگان که دانه های برف و تگرگ را از پی می آیند و با هر قطره باران که فرو می شود ، فرودمی آیند . و بر آن فرشتگان که نگهبانان خزاین بادهایند و آنان که موکلان بر کوههایند تا فرو نریزند و آن فرشتگان که میزان و مقدار آبها وپیمانه بارانها را به ایشان آموخته ای .
درود بفرست بر آن فرشتگان که رسولان تو به ساکنان زمینند : یا بلایی ناخوش فرو می آورند یا آسایشی خوش . و آن سفیران گرانقدرنیکوکار و آن بزرگواران که نویسنده و نگهدارنده اعمال ما هستند . ودرود بفرست بر فرشته مرگ و یارانش و نکیر و منکر و رومان (۱) که آزماینده ساکنان گورهاست . و آن فرشتگان که بر گرد بیت المعمور (۲) طواف می کنند . و بر مالک و خازنان دوزخ و بر رضوان و خادمان بهشت .
و بر فرشتگانی که از فرمان خدای سر بر نمی تابند و هر چه فرمان یابندهمان کنند .
درود فرست بر آن فرشتگان که به ما می گویند : «سلام بر شما به خاطر آن همه شکیبایی که ورزیده اید . سرای آخرت چه سرایی نیکوست . » (۳) و درود فرست بر فرشتگان زبانی (۴) که چون فرمانشان رسد که«بگیریدش و در زنجیرش کشید و به دوزخش در افکنید» (۵) ، بی درنگ وبی آنکه مهلتش دهند ، او را فروگیرند .
و درود فرست بر فرشتگانی که نام آنها در وهم ما نگنجید و مقام ومرتبت آنها را در نزد تو ندانستیم و ندانستیم به چه کاری مأمورند .
و درود بفرست بر فرشتگان ساکن هوا و زمین و آب و آنها که برآفریدگان گماشته اند .
بار خدایا ، بر آنان درود بفرست در روزی که هر کس آید با اوفرشته ای است که می راندش و فرشته ای است که بر اعمال او گواهی می دهد .
بار خدایا ، بر آنان درود بفرست ، آن سان درودی که بر کرامت وپاکیشان ، کرامت و پاکی دیگر افزاید .
بار خدایا ، در آن هنگام که بر فرشتگان و رسولانت درود می فرستی و درود ما نیز به آنان می رسانی ، به آنکه زبان ما به ثنای ایشان گشاده ای بر ما نیز رحمت فرست . انک جواد کریم .
@mohamad_hosein_tabatabaei
#حسین_منی_و_انا_من_حسین
#قسمت_۴۲
□اینکه در روایت داریم مثلا حضرت آدم ۲۰ حرف از اسم اعظم را در خود ظهور داد، اسم اعظم همین نور واحد است، همان است که حضرت امام صادق علیهالسلام فرمود نَحْنُ وَالله الأسْماءُ الحُسنی چون الأسْماءُ الحُسنی که عبارت از همهی اسماء است، در واقع همان اسم اعظم است. این اسماء تمام شدنی نیستند. در هر برههای از زمان، انبیاء الهی تعدادی متفاوت از این اسماء را ظهور دادهاند؛ اینکه حضرت سلیمان یا حضرت آدم اسماء بیشتری را مثلا نسبت به حضرت عیسی ظهور دادهاند به معنای این نیست که مثلا مقام آدم یا سلیمان بالاتر از عیسی هستند، اسماء مراتب دارند، برخی از اسماء امام دیگر اسماء هستند؛ ما اسماء جزئی، اسماء کلی، اسماء سبعه، اسماء اربعه و... داریم. برخی از اسماء مثل الْأَوَّلُ وَالْآخِرُ وَالظَّاهِرُ وَالْبَاطِنُ ۴ رکن کعبه هستند که در بین اسماءالله اوتاد هستند، ۷ اسم داریم که ائمه سبعه اسماءالله هستند، حیّ، عالم، مرید، قادر، سمیع، بصیر و متکلمّ. قبلهی همهی اسماءالله، این ۷ اسم و ۴ اسم و اسم شریف الله است، الله نیز اسم اعظم است. آنجا که میگوید حضرت سلیمان ۷ حرف و حضرت عیسی ۲ حرف را ظهور دادهاند، نشان میدهد که حضرت سلیمان ۷ حرف از اسماء جزئیه را دارا بود اما حضرت عیسی ۲ اسم داشت که یکی از آن دو اسم، اسم الحَیّ بود که همین یک اسم برابر است با اسمائی! باید به این نکتهی مهم نیز اشاره کنم که تمامی انبیاء مقیداً دارای اسم بودند؛ هیچ پیغمبری، هیچ اسمی را به صورت اطلاقی دارا نبوده است. اگر یک پیغمبر، یک اسم را به شکل اطلاقی دارا باشد، تمام اسماء را دارا خواهد بود، اسماء در مرتبهی اعلا، عین هم هستند و بینونتی ندارند، تنها در مرتبهی فعل است که اسماء متفاوتند.
□ائمهی اطهار علیهم السلام، این نور واحد را به صورت اتمّ در خودشان ظهور دادند. اگر دقیق تر بگوییم، این ۱۴ هیکل بشریهی نوریه که ۱۴۰۰ سال پیش زندگی میکردهاند، توانستند در معراج انسانی شان به مقام آن نور واحد برسند و تمام اسماء حسنی را به نحو اتمّ در خودشان پیاده کنند. فقط ۱۴ نفر به این مقام رسیدهاند و توانستهاند الله را آنگونه که هست، آیینهی تمام نما باشند. اهلبیت علیهم السلام آیینهی تمام نمای خدا چه فعلاً و چه اسماً و صفاتاً هستند...
○اسد الله در وجود آمد
○آنچه در پس پرده بود آمد
□در روایتی داریم که وقتی حضرت آدم خلق شد، اشباح مقدسهای را در عالم معنا دید. حق متعال میفرماید هنگامی که آدم را خلق کردم، اشباح نوریه را از بالاترین مرتبهی عرش به ظَهر حضرت آدم انتقال دادم. در این روایت، از اشباح سخن گفته شده نه از خود این حقیقت، نه از حقیقت اهلبیت، نه از ذات ایشان، نه از نور واحد! این اشباح، همان اشباح اهلبیت علیهم السلام است که به ظَهر آدم منتقل شدند. این ظهر دو معنا دارد. یکی از معانی این است که این اشباح در حقیقت آدم ظهور پیدا کردند، یعنی محل ظهور شبح نور واحد، حقیقت آدم است. یعنی انسان تا آدم نشود، اشباح نوریه اهلبیت علیهم السلام در حقیقت او تجلی نمیکنند لذا اشباح برای مخلوق نیست، برای ملائکةالله نیست. نه اشباح اهلبیت بلکه جلوهای از اهلبیت علیهم السلام، رشحهای از رشحات نور اهلبیت در عالَم ظهور کرده است... لذا آمده است که تا آخرالزمان، کل عالم محل ظهور تنها ۲ حرف از اسم اعظم است. فقط هیکل انسان است که قابلیت این را دارد که این شبح و حقیقت اهلبیت علیهم السلام را در ظهر خودش، یعنی در جان خودش تجلی دهد.
#ح_م
□●برشی از یک کتاب
#جهان_سوم●□
□در وسعت جهانی که غربی ها آن را #جهان_سوم نامیده اند ، به جز ایران ، حتی یک کشور و یا انقلاب دیگر وجود ندارد که بعد از تاسیس نظام حکومتی ، در برابر ضرورت #توسعه_اقتصادی لزوماً متوجه به جناح غرب زدگان و وابستگان به تفکر اجنبی نشده باشد . با علم به این تجربه تاریخی است که بنی صدر و قطب زاده و دکتر یزدی ... خود را برای قبضه رئوس مدیریت ها در حکومت جمهوری اسلامی محق می دانستند و حتی به نقل از مرحوم شریعتی ، بنی صدر از سال ها پیش از پیروزی انقلاب خود را به عنوان اولین رئیس جمهور ایران معرفی می کرده است . اگر ضرورت توسعه اقتصادی به شیوه های معمول در جهان اصل انگاشته شود ، آن گاه دیگر چاره ای نیست جز آن که شیرازه کار به دست کسانی سپرده شود که #تکنیک دست یابی به این آرمان را می شناسند و لاجرم انقلاب روی به #تکنوکراسی خواهد آورد . تنها استثنای موجود در جهان انقلاب اسلامی ایران است و در این جا نیز از میان عواملی که ما را تا به امروز از خطر لغزیدن در #گرداب_شیطان محفوظ داشته اند ، دو عامل ، یکی درونی (رهبری حضرت امام خمینی) و دیگری بیرونی (جنگ تحمیلی) ، بیش تر از سایرین دارای اهمیت هستند .
□●آغازی بر یک پایان ، مرتضی آوینی ، ص ۳۶●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○فضیلت روزۀ ماه رجب و تسبیحات معادل روزه○□
○براى روزۀ مستحب ماه رجب فضيلت بسيار وارد شده است و روايت است كه اگر شخصی قادر بر آن نباشد، مسکینی را اطعام کند و یا یک درهم صدقه بدهد و یا برای هر روز، صد مرتبه اين تسبيحات را بخواند تا ثواب روزۀ آن روز را دريابد:
○«سبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِيلِ سُبْحَانَ مَنْ لَا يَنْبَغِی التَّسْبِيحُ إِلَّا لَهُ، سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَكْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّةَ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ»
«پاک و منزّه است خداى باجلالت پاک؛ و منزّه است آن خدايى كه تسبيح جز براى او سزاوار نيست؛ پاک و منزّه است خداى عزيز بااكرام؛ پاک و منزّه است آن خدايى كه جامۀ عزّت بر اوست و او اهل عزّت است»
○از حضرت رسول اکرم صلّى الله عليه و آله و سلّم روايت شده است كسى كه يک روز از ماه رجب را روزه بدارد، مستوجب خوشنودى بزرگ خدا گردد و غضب الهى از او دور گردد و درى از درهاى جهنم بر روى او بسته گردد.
○از حضرت موسى بن جعفر عليه السّلام منقول است كه: هر كس يک روز از ماه رجب را روزه بدارد، آتش جهنم يک سال راه از او دور شود و هر كه سه روز از آن را روزه بدارد بهشت بر او واجب میگردد.
○و نیز فرمودند كه: رجب نام نهرى است در بهشت از شير سفيدتر و از عسل شيرينتر، هر كس يك روز از رجب را روزه بدارد، البته از آن نهر بياشامد.
○روز اوّل رجب روزی است که حضرت نوح عليه السّلام به كشتى سوار شدند و امر فرمودند كسانى كه با او بودند روزه بدارند. هر كس اين روز را روزه بدارد آتش جهنّم يک سال راه از او دور میشود.
○هر کس سه روز متوالی پنجشنبه و جمعه و شنبه را از این ماه روزه بدارد، حق تعالى براى او ثواب نهصد سال عبادت بنویسد.
○هر كه يک روز از آخر اين ماه روزه بدارد، خدا او را ايمن گرداند از شدت سكرات مرگ و از هول بعد از مرگ و از عذاب قبر.
○هر كس دو روز از آخر اين ماه را روزه بدارد، بر صراط به آسانى بگذرد.
○هر كس سه روز از آخر اين ماه را روزه بدارد، ايمن گردد از ترس بزرگ روز قيامت و از شدّتها و هولهاى آن روز و برات بيزارى از آتش جهنم به او عطا كنند.
#مراقبات_ماه_رجب
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●دستورات آيت الحق مرحوم سیّد على قاضى طباطبائى در ماههاى رجب و شعبان و رمضان - بخش اوّل●■
■۱- آگاه و متوجه باش! که ماههای حرام از راه رسید؛ بیدار باش! تا اینکه برای مسافرت خویش توشه برداری، و این فرصت را از دست مده و غنیمت بشمار!
■۲- شبهای آن را به بیداری و روزهای آن را به روزه گرفتن سپری نما، به شکرانۀ اینکه خداوند لطف خویش را عام و شامل همگان فرموده است.
■۳- و شب را جز به مقدار کمی استراحت و خواب سپری مکن؛ و نماز شب را به نحو تهجّد و بیدار و خواب به جای آور (یعنی چند رکعتی نماز بخوان و مقداری بخواب و سپس بیدار شو، و به همین ترتیب عمل نما تا نافلۀ شب پایان پذیرد)؛ و چه بسیارند عاشقانی که هرگز در شب نمیخوابند!
■۴- و کتاب حق را تلاوت نمای و آن را با بهترین صورت و زیباترین نغمه و آرام آرام قرائت کن؛ چرا که ظلمتها و کدورتها را تبدیل به نور و روشنایی میکند.
■۵- پس تو بهرهمند نشدی، بلکه هیچکس از چیزی به مانند قرآن بهره نبرده است! و هر کس غیر از گفتۀ مرا بگوید سخت در اشتباه فرو رفته، مرتکب خطا شده و گمان او گمان باطلی خواهد بود!
■۶- و سلام بفرست بر اصل قران و فصل آن که مقصود محمّد و آل محمّد صلوات الله علیهم اجمعین بوده و آنان باقیماندگان آلالله هستند و در برابر آنان، عبد محض، تسلیم و بدون اراده باش!
■۷- هر کسی در غیر حبّ آنها خود را در ذمۀ خداوند رحمان در آورد و به اندازه ذرهای از محبّت غیر آنها در دل راه دهد، او محققاً گمراه شده و منکر نعمت ولایت آنها شده؛ و در این انکار خود نعمتهای پروردگارش را از دست داده است.
■۸- پس محبّت به آنها محبّت به خداوند است، و در این صورت تو خود را در پناه حبِّ خداوند در آور؛ ایشان ریسمان مستحکم الهی هستند، پس به این ریسمان چنگ بزن.
■۹- و دربارۀ قرآن کوتاهی مکن، و آن را از روی لهو و لعب قرائت منمای و به معانی آن دقت کن تا به واسطۀ دقّت در قرآن به بالاترین قلّه از قلل مجد و شرف نائل آیی.
■۱۰- و در هر حال بر تو باد به ذکر و یاد خدا؛ و مبادا کوتاهی کنی در قرائت قرآن و ذکر پروردگار! و هیچگاه در این مورد عذر نیاور که: چگونه و چه مقدار به یاد او باشم. (یعنی اشتغال به امور دنیوی و تراکم مشاغل تو باعث نشود که در این دو مهم سستی و تکاهل ورزی و آن را به عنوان عذر برای خویش تلقی نمایی)
■۱۱- این ماهها (رجب و شعبان و رمضان) قرقگاههای خداوند است؛ پس در این قرقگاه داخل شو، اما حرمت آن را پاس بدار و آنها را معظم داشته، ملتزم به رعایت آداب آن باش.
■۱۲- پس هر کسی که به خداوند معتصم شود ، خود را در صراط او مییابد. و اگر گفتی «ربیالله»، ای گوینده، روی این کلام ایستادگی نمای و دست از آن برندار!
■«خداوند عزیز میفرماید: و هرکسی که اعتصام به خدا پیدا کند، به راستی در صراط مستقیم و راه راست هدایت شده است. و نیز فرموده است: به آنچه که مأموریت یافتی پایداری و استقامت نما!
■و نیز پروردگار که دارای جلال و مجد و عظمت است، میفرماید: به راستی آن کسانی که بدین معنی اقرار کردند که: «پروردگار ما الله است» و پس از این اقرار و اعتراف، استقامت و پایداری را پیشه خود ساختند، ملائکه پروردگار بر آنها فرود میآیند... .»
■هان ای برادران عزیز و گرامیام! که خدای شما را در طاعت خود موفق بدارد آگاه باشید! متوجه و هشیار باشید که ما در قرقگاه داخل شدهایم، و همانگونه که در زمینهای حرم باید از محرّمات اجتناب نمود و ارتکاب یک سلسله اعمالی که در غیر حرم جرم نیست در آنجا جرم محسوب میشود، در این ماهها هم که قرقگاه زمانی محسوب میشود چنین است و باید با هشیاری و مواظبت در آن وارد شد؛ و به همان نحو که در قرقگاه مکانی که حرم است، انسان به کعبه نزدیک میشود، در اینماهها هم که قرقگاه زمانی است، انسان به مقام قرب خداوند میرسد.
■پس حال که چنین است، قبل از هر چیز آنچه که بر ما واجب و لازم است، توبهای است که دارای شرایط لازمه و نمازهای معلومه است؛
■و پس از توبه، واجبترین چیز بر ما پرهیز از گناهان صغیره و کبیره است تا جایی که توان و قدرت و استطاعت داریم.»
■«پس دستور توبه را در شب جمعه اول ماه(رجب) یا روز جمعه، و یا روز یکشنبه آن، انجام داده نماز توبه را بخوانید؛ سپس آنها را در روز یکشنبه دوّم همان ماه تکرار و اعاده کنید. به راستی هر کسی که در صدد متذکر شدن به ذکر حق و در مقام خشیّت از ذات اقدس حضرت حق متعال بوده باشد، میتواند از راه مراقبه و محاسبه و معاتبه و معاقبه متذکر شود.»
■«پس از این مرحله، با دلهای خود به خداوند رو آورده، بیماریهای گناهانتان را معالجه و مداوا نمایید و به وسیله استغفار، بزرگی و سنگینی عیوب خود را کاهش دهید. و بپرهیزید از اینکه حریم الهی را بشکنید و پردههای حجاب را بالا زده، حرمت حرم را هتک نمایید!»
#مراقبات_ماه_رجب
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
■●دستورات آيت الحق مرحوم سیّد على قاضى طباطبائى در ماههاى رجب و شعبان و رمضان - بخش اوّل●■ ■۱- آگا
■●دستورات آيت الحق مرحوم سید على قاضى طباطبائى در ماههاى رجب و شعبان و رمضان - بخش دوّم●■
#و_اما_دستورالعمل_این_سه_ماه:
■۱- بر شما باد به اینکه نمازهای فریضۀ خود را و نوافل آن که مجموعاً پنجاه و یک رکعت است، در بهترین اوقاتشان انجام دهید؛ و اگر نتوانستید چهل و چهار رکعت آنرا بجا بیاورید. چنانچه باز هم شواغل دنیا شما را بازداشت، حتماً نافلۀ ظهر را که به او «صلوة أوّابین» میگویند، انجام بدهید. و نماز ظهر را هم در وقت فضیلت انجام دهید که در قرآن بدان تأکید شده و مراد از «صلوة وُسطی» همان نماز ظهر است.
■۲- و امّا در مورد نافلۀ شب بخصوص باید بدانید که انجام دادن آن در نظر مؤمنین و سالکان حضرت معبود از واجبات است و هیچ چاره ای جز أتیان آن نیست! و تعجّب است از کسانی که قصد رسیدن به مرتبهای از مراتب کمال را داشته ولی به قیام شب و انجام نوافل آن بیتوجّه هستند! و ما هیچگاه ندیده و نشنیدهایم که احدی به یک مرحله و مرتبهای از کمال راه یافته باشد مگر بواسطۀ برپاداری نماز شب!»
■۳- بر شما باد به قرائت قرآن کریم در نافلههای شب که انسان را حرکت داده، سیر او را سریع مینماید و برای او بسیار مفید است. تغنّی به قرآن، انسان را به خدا نزدیک میکند! بخلاف غنای محرم که آدمی را به لهو میکشاند. پس تا میتوانید در شبها قرائت قرآن کنید، چرا که قرائت قرآن شراب مؤمنین است.
■۴- بر شما باد اینکه به انجام دادن اوراد و اذکاری که هر یک از شما بعنوان دستور در دست دارید، ملتزم و متعهد باشید!
■۵- بر شما باد به زیارت مشهد اعظم، که مراد همان حرم مطهر امیرالمؤمنین علی علیه السّلام و قبر نورانی آن بزرگوار است، و نیز سایر مشاهد مشرفۀ اهل البیت علیهم السّلام و مساجد معظمه مانند مسجد الحرام، مسجد النبی، مسجد کوفه، مسجد سهله و بطور کلی هر مسجدی از مساجد. زیرا مؤمن در مسجد، همانند ماهی است در آب دریا.
■۶- و هیچگاه پس از نمازهای واجب خود، تسبیحات حضرت صدیقه صلَوات الله علیها را ترک ننمایید، زیرا این تسبیحات، یکی از انواع «ذکر کثیر» شمرده شده است.
■۷- یکی از وظائف مهم و لازم برای سالک إلی الله، دعا برای فرج حضرت حجّت صلوات الله علیه در قنوت «وتْر» است. بلکه باید در هر روز و در همۀ اوقات و همۀ دعاها، برای فرج آن بزرگوار دعا نمود.
■۸- و یکی دیگر از وظایف لازم و مهم، قرائت زیارت جامعه، معروف به «جامعۀ کبیره» در روز جمعه است.
■۹- لازم است که قرائت قرآن حتماً کمتر از یک جزء نباشد.
■۱۰- تا میتوانید بسیار به دیدار و زیارت برادران نیکوکار خود بشتابید، چرا که به راستی آنها برادرانی هستند واقعی که در تمام مسیر، همراه انسانند و با رفاقت خویش، آدمی را از کریوههای نفس و تنگناها و عقبات آن عبور میدهند.
■۱۱- به زیارت اهل قبور ملتزم باشید ولی نه بصورت مداوم و همه روزه (مثلاً در هفته، یک روز انجام بگیرد) و نباید زیارت قبور در شب واقع گردد.
■« ما را با دنیا چه کار؟! به راستی دنیا ما را فریب داده، به پستی و ذلّت کشانید، ما را از مقام عزت و رفعت پائین آورد، و دنیا پستتر از آن است که برای ما هدف قرار گیرد. پس آن را برای اهل دنیا واگذارید. پس به به! خوشا به حال آن مردانی که بدنهای آنان در این عالم خاکی است ولی قلوبشان در عالم لاهوت، یعنی در عالم احدیت و واحدیّت و عزّ پروردگار در پرواز میباشد و این افراد، اگر چه از نظر تعداد بسیار کم هستند ولیکن از نظر قوّت و مدد و از جهت واقعیت و اصالت و حقیقت دارای اکثریت میباشند. من میگویم آنچه را که شما میشنوید و از ذات اقدس حضرت حق طلب مغفرت مینمایم.» (۱۳۵۷ ه.ق)
■این دستوراتی است که مرحوم قاضی به شاگردان خود داده است، و رفقا این دستورات را در این سه ماه انجام میدهند؛ البته این اعمال را در حد امکان ، هر کسی که نمیتواند هر روز را روزه بگیرد حتی الامکان ۵ روز از رجب و ۱۰ روز از شعبان را روزه بگیرد، خلاصه به حسب ملاحظه مزاج و قوه و حال و استعداد بگیرد.
■و قرائت القرآن در شب علی حد قدرة. اگر میتوانی نخواب و اگر کسی نمیتواند همه شب را نخوابد، صب باشد، صب یعنی جگر سوخته، بیدار خوابی کند، شب زود بخوابد و سعی کند بیدار خواب کند طوری که بدن استراحت خود را بگیرد.
■مرحوم قاضی اوّل شب میخوابیدند بعد نماز میخواندند و بعد میخوابیدند و باز نماز میخواندند، همینطور تا دو ساعت به اذان که دیگر نمیخوابیدند، مرحوم آخوند ۳ ساعت به اذان صبح بیدار بودند، اگر نافلۀ شب را بجا نیاورید فایده ندارد و عرفان معنی ندارد. عرفان به عمل است نه به گفتن!
#مراقبات_ماه_رجب
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○دستورالعملهایی برای رفع بلایا - بخش اوّل○□
☑️ ۱- برای رفع بلایا و هنگام شیوع بیماریها و بهخصوص امراض واگیردار هر روز بعد از نماز صبح آیات زیر را با وضو بخوانید:
#بِسمِ_اللهِ_الرّحمنِ_الرَّحیمِ
□قل لَّن یُصِیبَنَا إِلّا مَا کَتَبَ اللّهُ لَنَا هُوَ مَوْلاَنَا وَعَلَى اللهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ.
□وإِن یَمْسَسْکَ اللهُ بِضُرٍّ فَلاَ کَاشِفَ لَهُ إِلّا هُوَ وَإِن یُرِدْکَ بِخَیْرٍ فَلاَ رَادَّ لِفَضْلِهِ یُصَیبُ بِهِ مَن یَشَاء مِنْ عِبَادِهِ وَهُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ
□ومَا مِن دَابَّةٍ فِی الأَرْضِ إِلّا عَلَى اللهِ رِزْقُهَا وَیَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا کُلٌّ فِی کِتَابٍ مُّبِینٍ
□وکَأَیِّن مِن دَابَّةٍ لَا تَحْمِلُ رِزْقَهَا اللّهُ یَرْزُقُهَا وَإِیَّاکُمْ وَهُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ.
□ما یَفْتَحِ اللهُ لِلنَّاسِ مِن رَّحْمَةٍ فَلَا مُمْسِکَ لَهَا وَمَا یُمْسِکْ فَلَا مُرْسِلَ لَهُ مِن بَعْدِهِ وَهُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ.
□قلْ أَفَرَاَیْتُم مَّا تَدْعُونَ مِن دُونِ اللهِ إِنْ أَرَادَنِیَ اللهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ کَاشِفَاتُ ضُرِّهِ أَوْ أَرَادَنِی بِرَحْمَةٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِکَاتُ رَحْمَتِهِ قُلْ حَسْبِیَ اللهُ عَلَیْهِ یَتَوَکَّلُ الْمُتَوَکِّلُونَ.
□حسْبِیَ اللهُ لا إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِیمِ.
□بگو هرگز چيزى جز آنچه خداوند براى ما مقرّر داشته است، به ما نمىرسد، اوست مولاى ما و مؤمنان بر خداوند توكل كنند.
□و اگر خداوند بخواهد بلايى به تو برساند، بازدارندهاى جز خود او براى آن وجود ندارد، و اگر خيرى برايت بخواهد، فضل او بازدارندهاى ندارد، آن را به هركس از بندگانش كه بخواهد مىرساند، و او آمرزنده و مهربان است.
□و هيچ جنبندهاى در زمين نيست مگر آنكه روزى او بر عهدۀ خداوند است و او قرارگاه واقعی و جایگاه موقت او را میداند. همه در کتابی روشن ثبت است.
□چه بسیارند جنبندگانی که قدرت ندارند به دست آوردن روزی خود را بر عهده بگیرند، خداست که به آنان و شما روزی میدهد و او شنوا و داناست. هر رحمتى كه خدا براى مردم گشايد بازدارندهاى براى آن نيست و آنچه را كه باز دارد پس از آن گشايندهاى ندارد و او قدرتمند و حکیم است.
□بگو چه تصوّر میكنيد، اگر خدا بخواهد صدمهاى به من برساند، آيا آنچه را به جاى خدا مىخوانيد مىتوانند صدمۀ او را برطرف كنند؟ يا اگر او رحمتى براى من اراده كند، آيا آنها مىتوانند رحمتش را بازدارند؟ بگو خدا مرا کافی است. اهل توكل تنها بر او توكل مىكنند.
□خدا مرا کافی است، هیچ معبودی جز او نیست، بر او توکل کردهام و او پروردگار عرش بزرگ است.
□از مرحوم آیت الله سیّد احمد خوانساری نقل شده است که میفرمودند:
دردوران ما وبا فراگیر شد که در اثر آن افراد زیادی فوت شدند و جنازههای زیادی در سطح شهر افتاده بود که کسی آنها را جمع نمیکرد ولی تنها خانوادۀ ما و بعضی از افرادی که { قُل لَّن یُصِیبَنَا ...} را میخواندند از این بلیّه محفوظ ماندند. لذا به تمام دوستان و محبّین اهل بیت علیهم السّلام خواندن { قُل لَّن یُصِیبَنَا ...} را تأکید میکنیم.
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○فضيلت ماه رجب○□
#استاد_فاطمی_نيا:
□ماه رجب ماه بسیار پر فضیلتی است و آن را اصبّ گويند زيرا ماه ريزش رحمت الهی است .
آنچه در اين ماه مهم است ، توجه باطنی به اعمال و ادعيه آن ميباشد.
عمده كار در اين ماه ، #استغفار است و بسيار مهم ميباشد.
@mohamad_hosein_tabatabaei
❗️متن دعای هفتم صحیفه سجادیه❗️
□وَ کَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَیهِ السَّلَامُ إِذَا عَرَضَتْ لَهُ مُهِمَّةٌ أَوْ نَزَلَتْ بِهِ مُلِمَّةٌ وَ عِنْدَ الْکَرْبِ
□یا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَکارِهِ، وَ یا مَنْ یفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدَائِدِ، وَ یا مَنْ یلْتَمَسُ مِنْهُ الْمَخْرَجُ إِلَی رَوْحِ الْفَرَجِ.
□ذَلَّتْ لِقُدْرَتِک الصِّعَابُ، وَ تَسَبَّبَتْ بِلُطْفِک الْأَسْبَابُ، وَ جَرَی بِقُدرَتِک الْقَضَاءُ، وَ مَضَتْ عَلَی إِرَادَتِک الْأَشْیاءُ.
□فَهِی بِمَشِیتِک دُونَ قَوْلِک مُؤْتَمِرَةٌ، وَ بِإِرَادَتِک دُونَ نَهْیک مُنْزَجِرَةٌ.
□أَنْتَ الْمَدْعُوُّ لِلْمُهِمَّاتِ، وَ أَنْتَ الْمَفْزَعُ فِی الْمُلِمَّاتِ، لَا ینْدَفِعُ مِنْهَا إِلَّا مَا دَفَعْتَ، وَ لَا ینْکشِفُ مِنْهَا إِلَّا مَا کشَفْتَ
□وَ قَدْ نَزَلَ بی یا رَبِّ مَا قَدْ تَکأَّدَنِی ثِقْلُهُ، وَ أَلَمَّ بیمَا قَدْ بَهَظَنِی حَمْلُهُ.
□وَ بِقُدْرَتِک أَوْرَدْتَهُ عَلَی وَ بِسُلْطَانِک وَجَّهْتَهُ إِلَی.
□فَلَا مُصْدِرَ لِمَا أَوْرَدْتَ، وَ لَا صَارِفَ لِمَا وَجَّهْتَ، وَ لَا فَاتِحَ لِمَا أَغْلَقْتَ، وَ لَا مُغْلِقَ لِمَا فَتَحْتَ، وَ لَا مُیسِّرَ لِمَا عَسَّرْتَ، وَ لَا نَاصِرَ لِمَنْ خَذَلْتَ.
□فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ افْتَحْ لِی یا رَبِّ بَابَ الْفَرَجِ بِطَوْلِک، وَ اکسِرْ عَنِّی سُلْطَانَ الْهَمِّ بِحَوْلِک، وَ أَنِلْنِی حُسْنَ النَّظَرِ فِیمَا شَکوْتُ، وَ أَذِقْنِی حَلَاوَةَ الصُّنْعِ فِیمَا سَأَلْتُ، وَ هَبْ لِی مِنْ لَدُنْک رَحْمَةً وَ فَرَجاً هَنِیئاً، وَ اجْعَلْ لِی مِنْ عِنْدِک مَخْرَجاً وَحِیاً.
□وَ لَا تَشْغَلْنِی بِالاهْتِمَامِ عَنْ تَعَاهُدِ فُرُوضِک، وَ اسْتِعْمَالِ سُنَّتِک.
□فَقَدْ ضِقْتُ لِمَا نَزَلَ بییا رَبِّ ذَرْعاً، وَ امْتَلَأْتُ بِحَمْلِ مَا حَدَثَ عَلَی هَمّاً، وَ أَنْتَ الْقَادِرُ عَلَی کشْفِ مَا مُنِیتُ بِهِ، وَ دَفْعِ مَا وَقَعْتُ فِیهِ، فَافْعَلْ بیذَلِک وَ إِنْ لَمْ أَسْتَوْجِبْهُ مِنْک، یا ذَا الْعَرْشِ الْعَظِیمِ.
@mohamad_hosein_tabatabaei
#علامه_حسن_زاده_آملی:
□اظهار بیماری کراهت دارد.
چون نماز صبح را گذاردی،
ده بار بگو:
سُبحانَ اللّهِ العَظیمِ وَ بِحَمدِهِ
وَ لا حَولَ وَ لا قُوَّةَ إلّا بِاللهِ العَلِيِّ العَظیمِ
که البته خدای متعال تو را با گفتن آن، از بیماری باز می دارد.
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
❗️متن دعای هفتم صحیفه سجادیه❗️ □وَ کَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَیهِ السَّلَامُ إِذَا عَرَضَتْ لَهُ مُهِ
□○ #نکته_ناب ○□
#بسمه_تعالی_شانه
□بمناسبت فرمایش و توصیهی مقام معظم رهبری حفظه الله تعالی من جمیع الشرور و آفات الدهور در خصوص خواندن نیایش هفتم صحیفه سجادیه که دعایی است برای پیشامدهای مهم و حوادث روزگار و ناراحتی و کروب، یاد نقلی از مرحوم حاج اسماعیل دولابی اعلی الله مقامه افتادم که در کتاب شریف مصباح الهدی روایت شده است که آن عارف سفر کرده میفرمود:
□«در همسایگی مرحوم شهید مطهری خانم بی حجابی زندگی میکرد که یک باره چادری شده بود. خودش تعریف کرده بود که ما اصلا اهل دیانت نبودیم. یک بار به قصد تفریح با شوهرم به مشهد رفتیم و چند روزی که آنجا بودیم در تفریحگاهها گذراندیم. روز آخر که میخواستیم به تهران برگردیم من از خیابان جلوی حرم مطهر امام رضا علیه السلام عبور میکردم که از خیابان نگاهم به ایوان حضرت افتاد. سلامی کردم و رد شدم. شب خواب دیدم که حضرت رضا علیه السلام فرمودند: کسی که دعای «یا من تُحَلُّ به عُقَدُ المکاره» را بخواند ما دست او را میگیریم. بعد از بیدار شدن از خواب آن دعا را خواندم و تمام زندگیم متحول شد و روح دیانت و معنویت بر زندگی ما حاکم شد. ائمه علیهم السلام حتی کوچکترین اظهار ارادت و محبتی را بی پاسخ نمیگذارند.»
□حال که حق متعال بر لسان مبارک این ولی بحق خودش رهبری عزیزمان این دستور العمل نورانی را جاری کرد، پس همگان با توجه با این نیایش زیبای حضرت سید الساجدین امام زین العابدین علیه السلام، هم روح معنویت و اتصال باطنی با حق متعال را تقویت کنیم هم سبب دفع بلا و آفات از مردم عزیز کشورمان باشیم بلکه چه بهتر که نیت دفع این بیماری منحوس از کل جهان را بنمائیم که الخلق عیال الله....
○چون قبول حق بود آن مرد راست
○دست او در کارها دست خداست
سه شنبه شب
۱۳اسفند ۹۸
#ح_م
□از آیت الله ميرزا جواد آقا ملکی تبریزی سوال کردند
□آقا! چطور میشود یک عدّه در ماه مبارک رمضان از این ماه خسته میشوند و منتظرند زود تمام شود، اما یک عدّه به آن عشق میورزند؟
□فرمودند: برای اینکه آنها در ماه رَجَب المُرَجَّب از گناه پاک نشدهاند.
#مراقبات_ماه_رجب
@mohamad_hosein_tabatabaei