○هر کسی را دل به صحرایی و باغی میرود
○هر کس از سویی به دررفتند و عاشق سوی دوست
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀 نامگذاری امام حسین علیه السّلام🍀
🍀پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم رو به امیرالمؤمنین علیه السّلام کردند و فرمودند: علی جان! چه نامی برای فرزندت در نظر گرفتهای؟
🍀امیرالمؤمنین علیه السّلام عرضه داشتند که یا رسول الله! من در نامگذاری بر فرزندم بر شما پیشی نمیگیرم؛ البته در ذهنم بود که نام حرب را بر او بنهم. (حرب یعنی انسان شجاع و جنگاور، دلاور و جنگجو)
🍀پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم فرمودند که من هم در نامگذاری بر این فرزند بر خدای خودم پیشی نمیگیرم.
🍀جبرئیل نازل شد؛ سلام خدای متعال و تهنیت تولّد این فرزند را برای پیغمبر آورد؛ سپس ازجانب خداوند عرضه داشت که خدای متعال میفرماید:
🍀علی نسبت به تو مثل هارون نسبت به موسی است؛ بنابراین بر روی این طفل نام فرزندِ هارون را بگذار.
🍀فرمودند: نام فرزندِ هارون چه بود؟
🍀جبرئیل عرضه داشت: شُبَّیر! (شُبَّیر عبری است)
🍀پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم فرمودند: زبان من عربی است. جبرئیل عرضه داشت که نام او را حُسَین بگذارید؛ حُسَین همان معناي شُبَّیر را دارد. و اینگونه نامگذاری اباعبدالله الحسین علیه السّلام صورت گرفت.
🍀استاد مهدی طیّب ۸۹/۰۴/۲۸🍀
#مناسبات_ماه_شعبان
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️هر وقت برای انجام کار خیری خواستی استخاره کنی، رو به بالا استخاره کن. یعنی مثلاً اگر استخاره کردی که مبلغ معیّنی پول به کسی بدهی و بد آمد، مبلغ بیشتری را در نظر بگیر و دوباره استخاره کن و آنقدر ادامه بده تا بالأخره استخاره خوب بیاید. نکند رو به پایین استخاره کنی و پی در پی مبلغ کمتری را در نظر بگیری تا اینکه به صفر برسد.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
◾️کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀السّلام عَلی وَتَدِ الأوتادِ و زَیْنِ العبادِ، إمام العالمین و مَجمعِ البَحرَین، زَیْن العابدینَ علیِّ بن الحسین علیهِ السلام
🍀میلاد با سعادت حضرت سید الساجدین مبارک باد
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○صلوات عرشی جناب محی الدین ابن عربی بر حضرت زین العابدین و سید الساجدین، مولانا علی بن الحسین علیهماالسلام○□
□صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ عَلی آدمِ أهْلِ البَیتِ ، المُنَزّهِ عن کَیْت و ما کَیت ، روحِ جَسَد الإمامةِ ، شَمسِ الشّهامة ، مَضمونِ کِتابِ الإبداعِ ، حَلٍّ تَعْمیَة الإختِراعِ ، سِرِّ اللهِ فی الوُجودِ ، إنسانِ عَیْنِ الشُّهودِ ، خازِنِ کُنُوزِ الغَیبِ ، مَطلَعِ نورِ الإیمانِ ، کاشِفِ مستورِ العِرفانِ ، الحُجَّةِ القاطِعَة ، و الدُّرَّةِ اللّامِعَة ، ثَمَرةِ شَجَرةِ طوبی القُدسیّة ، أزل الغَیبِ و أبدِ الشّهادةِ ، السِّر الکُّلِّ فی سِرِّ العبادة ، وتَدِ الأوتادِ و زَیْنِ العبادِ ، إمام العالمین و مَجمعِ البَحرَین ،زَیْن العابدینَ علیِّ بن الحسین علیهِ السلام.
□تحیات عالیات بر آن پاکیزه فطرتِ قدس٘ حقیقت باد که خود اهل بیت را اوست آدم ابوالبشر و دامن قدسش منزه است از هرگونه شر. روح جسد امامت است و آفتاب ملک شهامت، مضمون کتاب ابداع و حل معمای اختراع. طبقهٔ زجاجیهٔ دیدهٔ نشأت شهود است و سر الهی در عالم وجود، نگهدار کنوز غیب است و مطلع نور ایمان و کاشف رموز عرفان. برهان قاطع است و دُرِّ لامع؛ ثمرهٔ قدسیهٔ شجرهٔ طوبی است. ازل الآزال عوالم غیب و ابدالآباد عوالم شهادت و سرّ مستتر بندگی و عبادت، وتد الاوتاد و زین العباد، امام العالمین و مجمع البحرین، علی بن الحسین علیه السلام.
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○چقدر پيروان خوبی برای مكتب امام سجاد عليه السلام هستيم○□
□امام سجّاد علیه السلام به پسرشان امام محمّدباقر علیه السلام فرمودند:
○«افْعَلِ الْخَيْرَ اِلىٰ كُلِّ مَنْ طَلَبَهُ مِنْكَ»○
□هر کس از تو طلب و درخواستی کرد، تو به او خوبی و عطا کن؛ هرکس از تو خیری خواست، آن را برای او انجام بده.
○«فَاِنْ كانَ مِنْ اَهْلِهِ فَقَدْ اَصَبْتَ مَوْضِعَهُ»○
□اگر او واقعاً اهل آن بود و مستحق بود، عطای تو در جایگاه مناسب خودش قرار گرفت و کار به جا انجام شد؛ یعنی اگر شخص نیازمندی بود که واقعاً راست می گفت و تو هم این خدمت را به او کردی و نیاز او را برآورده نمودی، عطای تو درست، به جا و مناسب انجام شد و از طرف دیگر
○«وَ اِنْ لَمْ يَكُنْ بِاَهْلٍ كُنْتَ اَنْتَ اَهْلَهُ»○
□اگر شخصی که درخواست و ابراز نیازی می کند اهل نبود، اهلیت نداشت و اصلاً دروغ می گفت؛ ولی اهلیت تو سر جای خود بود؛ تو سزاوار عطا، بخشش و کار خیر کردن بودی و آنچه را که شایسته و زیبنده ی تو بود، انجام دادی. تو ضرر نکردی. حتّی اگر او خلاف می گفت، اهلیت نداشت و سزاوار نبود، باز هم کار تو هدر نرفته است.
○«وَ اِنْ شَتَمَكَ رَجُلٌ عَنْ يَمِينِكَ ثُمَّ تَحَوَّلَ اِلىٰ يَسارِكَ وَ اعْتَذَرَ اِلَيْكَ فَاقْبَلْ عُذْرَهُ» (۱)○
□حضرت فرمودند: ای پسرم! اگر مردی سمت راست تو ایستاده بود؛ به تو دشنام داد و نسبت به تو هتّاکی کرد و آن شخص از سمت راست تو به سمت چپ تو آمد و از تو عذرخواهی کرد، عذر او را بپذیر و کینه ی او را به دل نگیر. حتّی اگر فاصله این قدر کم بود، نگو که من تو را می شناسم؛ یادم که نرفته است و هنوز در خاطرم هست که تو با من چه کردی. نه؛ حتّی اگر هنگامی که سمت راستت بود، به تو هتّاکی کرد و سمت چپ تو آمد و از تو عذرخواهی کرد، عذرخواهی او را قبول کن و عذر او را بپذیر.
□○در محضر استاد مهدی طیب ۸۹/۱۱/۰۳○□
□○ ۱. کلینی، کافی، ج ۸، ص ۱۵۳ و حرّعاملی، وسائل الشّیعة، ج ۱۶، ص ۲۹۴ و ابن شعبه حرّانی، تحف العقول، ص ۲۸۲○□
#امام_سجاد_علیه_السلام
#حديث
@mohamad_hosein_tabatabaei
#نکته_ناب
🍀حضرت بقیةالله الاعظم روحی فداه به واسطهی ریخته شدن خون امام حسین علیه السلام به دنیا آمد که ایشان #الحجة_الباقی است؛ او بقا دارد و هست و نظام وجود هرگز بدون امام و بدون حجت الهی نخواهد بود.
🍀از آنجا که ولایت ازلی و ابدی است، هرکسی که دل در گرو محبت حسین بن علی و اهلبیت علیهمالسلام داشته باشد، به واسطهی این اتصال به ولایت ازلی و ابدی، خود او و اعمال او نیز #باقی خواهند بود.
🍀اعمال من و شما متصرم است. ما در عالم حدود زندگی میکنیم و هر حدی فانی شدنی است. «كُلُّ مَنْ عَلَيْها فانٍ وَ يَبْقى وَجْهُ رَبِّكَ ذُو الْجَلالِ وَ الْإِكْرامِ» (الرحمن/۲۶ و ۲۷). «کُلُّ شَیْءٍ هالِکٌ إِلَّا وَجْهَهُ». (قصص/۸۸). هم من و شما و هم اعمال ما همگی فانی هستیم. سرّ بقای اعمال و سرّ بقای من و شما در اتصال به ولایت اهلبیت علیهم السلام است؛ بقایی که در آن جاودانگی، عزت و تکامل هست لذا تا خدا خدایی میکند، حیات در نظام وجود به واسطهی محبت اهلبیت علیهم السلام سریان و جریان دارد.
🍀شاید یکی از اسرار اینکه در عصر عاشورا وقتی هر سنگ و کلوخی را بر میداشتند در زیر آن خون جاری میدیدند همین باشد چه خون مظهر حیات است. حق متعال خواست بگوید به واسطهی خون حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام، حیات در سراسر هستی جریان پیدا کرده پس به توسل به امام حسین علیه السلام و به دل سپردن به این خاندان خود را جاودانه کنیم. بیاییم و خود را در نظام هستی باقی بداریم و به آن حجت باقی متصل گردیم که ایشان بقای خود را از امام حسین علیهالسلام و خون پاک ایشان گرفته است که «مَنْ قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِيِّهِ سُلْطَانًا» (اسراء/۳۳)؛ هرکسی مظلوم کشته شود، خدا سلطان و سلطنت را به اولیاء دم او میدهد و امروز، ولی دم اباعبدالله الحسین علیهالسلام، حضرت بقیةالله الاعظم روحی فداه میباشد که باقی است...
🍀پس من و شما هم در هر عمل عبادی خودمان، در نماز و در روزهمان، در صدقه و خلاصه در هر عملی به یاد امام باشیم؛ «شیعتی مهما شربتم ماء عذب فاذکرونی»... همهی اعمال عبادی ماء عذب هستند، فاذکرونی، امام حسین علیه السلام را یاد کنیم و بگوئیم صلی الله علیک یا اباعبدالله تا آن عمل به محبت اباعبدالله الحسین علیه السلام گره بخورد و بقاء و #جاودانگی یابد...
#ح_م
🍀بسمه تعالی شانه🍀
🍀ضمن تبریک میلاد مسعود حضرت سید الساجدین امام زین العابدین علیه السلام دستور ذیل برای لحظهی تحویل سال مجرب است:
🍀استاد سید ابوالحسن حافظیان مشهدی فرموده بودند: «ذکری است که قبل از حلول سال نو (عید نوروز) مناسب است گفته شود تا به هنگام سال جدید زبان متذکر به آن ذکر شریف باشد».
استاد حافظیان ذکر مورد نظر را بیان نفرمودند. مرحوم آقای حاج شیخ هادی مروی در سال ۱۳۸۰ ه ش این مطلب را برای بنده تایید فرمودند اما از نوع ذکر و کیفیت آن آگاه نبودند تا اینکه مرحوم آقای حاج سید مهدی میرزایی قمی معاشر با مرحوم استاد حافظیان و استاد علی اکبر معلم دامغانی به اینجانب فرمودند: «آن ذکری که مرحوم حافظیان فرموده بود قبل حلول سال نو گفته شود این است: «یا مقلب القلوب والابصار یا مدبر اللیل والنهار یا محول الحول والاحوال حول حالنا الی احسن الحال بِحق الصَّمد»، سی وسه بار به نحوی که پایان سی وسومین بار ذکر شریف با حلول سال نو متقارن گردد.»
🍀علوم اسرای تالیف فتوت نصیری سواد کوهی ص ۶۷🍀
#ح_م
#نکته_ناب
□بسمه تعالی شٱنه□
□حضرت سید الساجدین علی بن الحسین علیهما السلام را لقب زین العابدین نیز هست چه عبادت بدون #توجه و #توسل و اعتقاد به امام فاقد روح و معناست. عبادت که زینت نداشته باشد قالبی بیش نخواهد بود. وَ مَا كَانَ صَلَاتُهُمْ عِندَ الْبَيْتِ إِلَّا مُكَاءً وَتَصْدِيَةً (أنفال/۳۵)
زینت تکوین و تشریع #انسان_کامل است. بدون امام که حقیقتش روح ساری در موجودات است عالم معنای خود را از دست می دهد.
□حضرت سجاد علیه السلام را زینت عبادت کنندگان گفته اند تا آشکار شود اسلام منهای امامت #شرک_عظیم است و توحید به #موحد_کامل علنی می_شود، پس إِنِّي أَسْلَمْتُ مَعَ سُلَيْمَانَ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
#ح_م
🍀یکی از القاب حضرت ابوالفضل علیه السلام ابوالقِربَه یا اباالقِربَه است. قِربَه در زبان عربی بهمعنای مشک آب است. برای این به ایشان ابوالقِربَه گفته میشود که سقّای دشت کربلا هستند.
🍀یکیدیگر از القاب حضرت، ساقی و سقّا است. کسانیکه به کربلا مشرّف شدهاند، دیدهاند که از اسامییی که دور صحن مطهّر حضرت ابوالفضل علیه السلام ، بالای درهای ورودی نوشته شده است «یا ساقِی عَطاشا کَربَلاءَ» است.
🍀از لقبهای دیگر حضرت، قمربنیهاشم است. زیبایی چهرهی ظاهری و پیکر جسمانی حضرت ابوالفضل علیه السلام از یکسو و درخشندگی شخصیت ابوالفضلالعبّاس علیه السلام ازسوی دیگر، مثل ماه میدرخشید. شخصیت والای ابوالفضل علیه السلام سبب شد که به ایشان قَمَرُ الهاشمیّین یا قمر بنیهاشم میگفتند.
🍀از القاب دیگر حضرت بابُ الحَوائِج است. یعنی دری که از آن همهی حاجتها برمیآید. البتّه بابُ الحَوائِج معانی مختلفی دارد. ولی اوّلین معنا و ظاهریترین معنایش همین است؛ یعنی کسیکه برای رسیدن به حاجات، باید از راه او وارد شد و از در حضرت عبّاس میتوان به نیازهای خود راه پیدا کرد.
🍀استاد مهدي طیب
#حضرت_عباس🍀
@mohamad_hosein_tabatabae
🍀اینکه در حدیث آمده است که اگر چهل نفر بر کفن میت مؤمنی بنویسند ما شهادت میدهیم او شخص خوبی بوده است، خداوند میفرماید من حیا میکنم حساب او را رسیدگی کنم و بدون حساب او را به بهشت میفرستم، همین حالا هم که به خوب بودن فرد زندهای اقرار میکنید و گواهی میدهید، همین شهادت به بدنش نوشته میشود. کفن حقیقی همین بدن است، لذا خدا هم به شهادت شما اکتفا میکند و به بررسی حساب او نخواهد پرداخت.
عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی
🍀کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب🍀
@mohamad_hosein_tabatabaei
#عيد_نوروز
🍀عالم ظاهر رقیقه و سایه ای از عالم حقیقت و انسانیّت است. بهار و تابستان و پاییز و زمستان طبیعت، سایه و رقیقه ای از بهار و تابستان و پاییز و زمستان عالم حقیقت و انسانیّت است و چنان که اهل معرفت گفته اند:
الظّاهِرُ عُنوانُ الباطِن: ظاهر نشانه ای از باطن است. عالم ظاهر، عالم مَجاز و عالم باطن، عالم حقیقت است و باز چنان که اهل معرفت فرموده اند:
المَجازُ قَنطَرَةُ الحَقیقَةِ : مَجاز پلی به سوی حقیقت است.
🍀پس باید با مشاهده ی فصول عالم طبیعت، به فصل های جهان جان و عالم حقیقت و انسانیّت متوجّه شد و راه یافت.
🍀تولّد جسمانی بشر بهار، جوانی او تابستان، میانسالی اش پاییز و کهنسالی و مرگ جسمانی او زمستان طبیعت بشری است.
🍀سیر معنوی انسان نیز بهار و تابستان و پاییز و زمستانی دارد. بهار انسانیّت، پس از سرد و خاموش شدن شراره ها و تعلّقات نفسانی انسان آغاز می شود و روز آغاز چنین بهاری، به حق روز نوی است وإلاّ پیش از رسیدن به این روز، همه ی روزهای سال یکسان و تکراری و ملالت آور آورند و نوروز بی معنا و مصداق است.
🍀نوروز روزی است که آنچه با رحمت رحمانیّه ی حضرت حق پدید آمده به مدد رحمت رحیمیّه حق متعال به عنایت کمال خود می رسد.
🍀نوروز روز بسم الله الرّحمن الرّحیم است.
🍀نوروز روز انسان کامل است و آن که به کمال انسانی راه یافت، حقیقت بسم الله الرّحمن الرّحیم در جانش محقّق شده و نوروزش فرا رسیده و حالش به أحسنُ الحال متحوّل گشته است. به چنین شخصی باید #نوروز را تبریک گفت و جشن گرفتن و شادمانی کردن زیبنده و سزاوار چنین شخصی است.
🍀آنچه به جبر در طبیعت رخ می دهد و انسان در وقوع آن نقشی ندارد، به انسان ربطی ندارد که انسان ها به خاطر آن جشن بگیرند و به یکدیگر تبریک بگویند. امّا آنچه به مدد حضرت حق، با حُسن اختیار و مجاهدت شخص، در جانش رخ می دهد، به حق جای شادمانی دارد و موفقیّت در آن را باید جشن گرفت و به یکدیگر تبریک گفت. #عید فطر و عید قربان به همین خاطر عیدند و روز ولایت و غدیر به همین خاطر برای سرسپردگان به امیرالمؤمنین علیه السّلام برترین اعیاد است.
🍀روز عید یعنی روز عود و بازگشت از مجاز به حقیقت، از ظاهر به باطن، از غفلت به ذکر، از معصیت به طاعت،از زندگی طبیعی به حیات طیّبه ی انسانی و نهایتاً از ماسوی الله به الله، که انّا لله و انّا الیه راجعون. این رجعت و عود به اصل، به راستی #عید است.
هر کسی کو دور ماند از اصل خویش
باز جوید روزگار وصل خویش
🍀همان طور که #شب_قدر شبی است که شخص به منزلت و قدر انسان پی می برد و معرفت می یابد و نایل می شود و برای هر کس ممکن است در زمان خاصی از سال محقّق شود، در ماه مبارک رمضان ، یا سایر ماه ها؛ نوروز هم یعنی روز نو، روز زنده شدن، روز شکوفایی و به گُل نشستن. روز نو عالم طبیعت اوّل بهار است ولی روز نو عالم انسانیّت وقتی است که شخص در حقیقت انسانی خود، بعد از موت اختیاری، به حیات طیّبه ی انسانی زنده شود و کمالات انسانی در او شکوفا گردد و درخت وجودش به گُل نشیند. با چنین روزی بهار عالم انسانیّت برای شخص آغاز می شود و به حق، چنین روزی را باید عید شمرد و شادمانی کرد؛ و لو در میانه ی تابستان یا پاییز و یا زمستان طبیعت باشد.
🍀نوروز روز پدیدار شدن و به ظهور رسیدن انسان کامل است و همان طور که این امر برای هر کس به صورت فردی ممکن است رخ بدهد و شخص به ظهور باطنی و فردی راه یافته و حقیقت #انسان_كامل و حجّت خدا را در جان خویش ملاقات کند، روزی که جهان بشری از ماسوی الله رو برگرداند و به خدا رو کند، نوروز و ظهور عمومی فرا می رسد و انسان کامل و حجّت خدا بر همگان ظاهر و پدیدار می شود. آن روز است که علم و حلم و همه ی کمالات انسانی در جهان به اوج خود می رسد و همه ی گنج های پنهان درون جان انسان ها و همه ی اولیائی که همچون گنج هایی در بین انسان ها مخفی و ناشناخته اند، پدیدار و شناخته می شوند و صلح و عدالت و معنویّت و محبّت جهان بشری را فرا می گیرد.
🍀پروردگارا حقیقت #نوروز را به ما بشناسان و مدد فرما که به نوروزمان راه یابیم و عید عود ما به خودت را فرا رسان و ما را از برکات آن رخداد مبارک بهره مند گردان و توفیقمان ده که در نوروز سیر فردیمان، از دوستانمان با شیرینی های نیکی و احسان، خلق خوش و روحیّات والا، و معرفت و یقینمان پذیرایی کنیم و آنان را بر سر سفره ی دعاهای خیرمان مهمان کنیم.
🍀خداوندا ، زمستان سرد و مرگبار جامعه ی بشری را به بهار ظهور حجّتت مبدّل فرما و عید نوروز جهان بشری را برسان و همه ی انسان ها را از برکات کمال آفرین زندگی در پرتو نظام مهدوی بهره مند فرما و در آن نوروز همگانی از همه ی انسان ها با شیرینی دیدار و وصال مولایمان حضرت بقیّه الله الاعظم ارواحنا فداه، پذیرائی نما.
آمین یا ربّ العالمین
◾️استاد مهدی طيب ١٣٨٩/۱/۱۹◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei