May 11
✅ پروکوپیوس مورخ رومی در خصوص میهن پرستی ایرانیان چنین مینویسد:
«گرچه مطلبی که میخواهم بگویم، به سود ما رومیان نیست و باعث تضعیف روحیه سربازان ما میشود، اما باید حقیقت را گفت. ژوستینین (امپراتور روم) باور دارد که در خون سربازان ایرانی مادهای وجود دارد که باعث میشود ترس نداشته باشند و بیباک و مغرور باشند ... . سربازان ایرانی اگر هم اسیر شوند برخلاف دیگر ملتها، در برابر فاتح زانو نمیزنند و اظهار عجز و التماس نمیکنند. با زور نمیشود اسیر ایرانی را به بیگاری وادار کرد و یا با شکنجه، غرور و شخصیتش را شکست. من نمیدانم ایران چه آب و خاکی دارد که بذر میهنپرستی را در جان مردمش پرورش میدهد».
📕 منبع: «تاریخ جنگ ها» اثر پروکوپیوس
@moj_tarikh
روان شناسی سیاسی پادشاهان قاجاری ✍نویسنده: دکتر ابراهیم برزگر 📚انتشارات: سمت ⏳سال چاپ: 1401
@moj_tarikh
6.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ دنیا این سردار ایرانی را فراموش نخواهد کرد/ خاک می خوریم اما خاک نمی دهیم
@moj_tarikh
#ستارخان #مشروطه #ایران #هویت_ملی #موج_تاریخ
#قهرمانان_ایرانی_را_بشناسیم
✅ «سورنا» سردار جوان ایرانی در زمان اشکانیان بود که با لشکری 10 هزار نفری، لشکر 42 هزار نفری رومیان به فرماندهی «کراسوس» را در حران شکست داد. این بزرگ ترین و سنگین ترین شکست آنها از ایران بود. پلوتارک از سورنا به عنوان بلند قد ترین و خوش چهره ترین مرد زمان خود یاد کرده است.
📕 منبع: «حیات مردان نامی» اثر پلوتارک
@moj_tarikh
🔴 تحقیر ایران از نوع انگلیسی
👈 وزیر خارجه انگلیس: ایران به اندازه خونِ یک سرباز انگلیسی، ارزش ندارد!
▫️مستر هیل (Mr. Hale) رییس بانک ایران و انگلیس (بانک شاهنشاهی) در بیرجند، در نامهای که به تاریخ ۳۱ ژوئن ۱۹۱۴، به یکی از دوستان انگلیسی خود مینویسد، از سِر ادوارد گری، وزیر امور خارجۀ انگلیس، نقل میکند که گفته است: «ایران ارزش ریختن خونِ سرباز انگلیسی را ندارد»!
📚منبع: کتاب امیر شوکت الملک علم «امیر قائن»، به قلم محمدعلی منصف، انتشارات امیرکبیر، ص ۳۰۶.
▫️ملک الشعرای بهار نیز در ضمن قصیدهای به انتقاد آشکار از این عنصر انگلیسی پرداخته و میگوید:
🔹سوی لندن گذر ای پاک نسیم سحری
🔹سخن از من برگو به سر ادوارد گری
🔹نام نیکو به ازین چیست که گویند به دهر
🔹هند و ایران شده ویران ز سر ادوارد گری
@moj_tarikh
42.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️روایتی از قحطی بزرگ در ایران طی جنگ جهانی اول
@moj_tarikh
اروپاییان قبل از اینکه قاره آسیا،افریقا و امریکا را مستعمره خود کنند از طرق مختلف بویژه سیاحان و سفرنامه نویسان برای از بین بردن عزت نفس مردم و حاکمان این قاره ها، آنها را افرادی مطیع، ضعیف، ساده لوح، جاهل و... برای افکار عمومی و سلاطین اروپایی نشان دادند.
تکنیک های آنان برای این اقدامات عبارتند از:
۱. تکنیک غیرسازی؛ یعنی متمایز کردن غرب و خود را مرکز عالم قرار دادن
۲. تکنیک تعمیم دهی؛ یعنی با دیدن یک پدیده مذموم آن را به کل فرهنگ و افراد جامعه نسبت دادن
۳. تکنیک بزرگنمایی؛ یعنی رفتارهای زشت و ناپسند (خرافات، چاپلوسی، نفاق، تنبلی و...) را بزرگ جلوه دادن
۴. تکنیک برجسته سازی؛ یعنی توهین و تحقیر ملت های دیگر را به انحاء مختلف برجسته کردن
@moj_tarikh
💢تیمور لنگ چنین میگوید که: شگفت زده شدم از پدری با دَه پسرش که لقمه های آنچنان بزرگ میگرفتند، پرسیدم اهل کجایید؟ گفت زابل. گفتم آیا رستم از میان شما بوده؟ گفت بله این دَه پسر من نیز رستم هستند. من که مردی بلند قد هستم پیش آنها کوتاه قد بودم...
از آنجا قصد کردم سپاهی از زابل به لشکرم بیفزایم. هنگامی که به زابل رسیدم هزاران رستم دیدم، از سالار زابلستان خواستم تا چند تن از این مردان را برای سپاهم ببرم، اما گفت این مردان از دوره رستم تا امروز عادت دارند در قشون ایران باشند و هرگز سرباز اجنبی نمیشوند.
📚به نقل از کتاب “منم تیمور جهان گشا” ترجمه ذبیح الله منصوری
🗞 @moj_tarikh
⭕️احمدشاه محاسن ایرانیان را بسیار کم و معایب آنان را به افراط دارد!
در اردیبهشت ۱۲۹۷ که مارلینگ(وزیرمختار بریتانیا در ایران) باز پیش شاه رفت تا توافق او را با نخست وزیری وثوق جلب کند، احمدشاه فرصت را غنیمت شمرد و چانه زد تا هرچه بتواند بیشتر پول برای خود به دست آورد. به مارلینگ یادآور شد که هنگام تبعید پدرش دولت ایران، با تضمین رژیم تزاری،موافقت کرده بود مقرری ماهانه ای به او بدهند ،بنابراین حاضر است وثوق را بر مسند بنشاند به شرطی که ضمانت بدهند هرگاه خودش مجبور به ترک ایران شود ماهانه ۷۵ هزارتومان (۲۵ هزار لیره) حقوق بازنشستگی به او بپردازند.از اینگذشته هنگام پادشاهی هم ماهی ۲۰هزار تومان دریافت کند. مارلینگ به وزارت خارجه انگلیس توصیه کرد موضوع تقاعد مادام العمر فعلا مسکوت بماند ولی مستمری ماهانه ای به مبلغ ۱۵ هزارتومان به شاه پرداخت شود!
منبع: برآمدن رضاخان و برافتادن قاجار نوشته سیروس غنی،ص۴۴
@moj_tarikh
✳️ #شاه معتقد بود هیچ کس عقلش نمی رسد.
#علینقی_عالیخانی، وزیر اقتصاد و رئیس دانشگاه تهران در دوره پهلوی، در توصیف واپسین سالهای سلطنت پهلوی می گوید:
شاه حرف گوش نمیکرد. درآمد نفت باعث این شده بود. شاه معتقد بود هیچ کس عقلش نمیرسد. میگفت: چه کسی این درآمد نفت را ایجاد کرده؟ من آوردهام و خب حرف بیربطی بود. پس شیخ کویت هم باید این حرف را میزد. رئیسجمهور ونزوئلا هم باید میگفت. این معنی ندارد. این حرف یعنی چه که من بودم که این کار را کرده بودم.
منبع؛ علینقی عالیخانی، اقتصاد و امنیت: گفتوگو با علینقی عالیخانی، به کوشش حسین دهباشی، سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی، ص 575.
@moj_tarikh