19.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ امشب؛ «داستان یک جدایی» روی آنتن شبکه یک میرود
🎞 مستند سینمایی «داستان یک جدایی» به کارگردانی احمد شفیعی روایتی متفاوت از واقعه تاریخی جدایی بحرین به عنوان استان چهاردهم از خاک ایران در زمان پهلوی دوم است.
🔸زمان: یکشنبه ۶ آذرماه ساعت ۲۳ شبکه یک سیما
@moj_tarikh
📕حکایت شنیدنی
♦️ در دوران فرمانروایی #ظل_السلطان بر اصفهان، #آقا_نجفی مجتهد نیز در اصفهان دارای جایگاه والایی نزد مردم بود.ایشان در برابر زورگویی های ظل السلطان می ایستاد و به این ترتیب همیشه بین این دو نفر کشمکش برقرار بود.
⚡️#ظل_السلطان یکی از معتمدین خود را نزد #آقا_نجفی فرستاد تا واسطه صلح و سازش شود، وی به آقا نجفی میگوید ظل السلطان فرموده این قدر پا روی دم ما نگذارید.
⚡️آقا نجفی در جواب پیغام ظل السلطان گفت:
من حرفی ندارم اما خوب است حضرت والا حدودی برای دم خودشان معین کنند، زیرا هر جا که پا می گذاریم می گویند این #دم حضرت والاست!
⭕️شکست شاهانه( ۱)
🔷از جمله اشتباهات محمدرضاشاه پهلوی این بود اصلاحاتش مانند تغییر تقویم شمسی، قانون خانواده و... با فرهنگ و سنن ایرانی همخوانی نداشت و ضربه بسیار عمیقی بر آداب و رسوم ایرانیان وعلائق اجتماعی و مادی کلیه بخش های جامعه ایرانی وارد می ساخت لذا باعث نفرت مردم از وی شد.
◻️منبع؛ "شکست شاهانه"،ماروین زونیس، ص۱۳۳.
🔷تاثیرپذیری شگفت انگیز ایرانیان از #رسانه در عصر مشروطه
📕یکی از آثار بی تجربگی عموم طبقات ایران در امور سیاسی، انفعال و تآثر مضحک از نوشته های #روزنامه ها است از نائب السلطنه تا پایین ترین مامور دولتی همواره در این خوف و بیم هستند که مبادا مطبوعات اقدامات شان را زیر سوال ببرند و آنها را در انظار عمومی خوار و تمسخر کنند.
◻️منبع؛ مورگان شوستر ، "اختناق در ایران" ، ص ۷۴
در دوران «#ناصرالدین_شاه» رجال سیاسی، برای نشان دادن مراتب چاکری خود به پادشاه به آشپزخانه شاهی میرفتند و مانند
خدمهها بادمجانها را پوست میکندند و دور بشقابهای آش و یا خورش میچیدند.
این کار را طوری انجام میدادند که شاه هنگام سر زدن به آشپزخانه آنها را ببیند.
اصطلاح
«#بادمجان دور قاب چین» از آن زمان است!🍆
@moj_tarikh
34.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔵بازسازی چهره شاهان ساسانی بر اساس نگاره ها و سکه ها
@moj_tarikh
🔷«یه پول سیاه نمیارزد»
⚡️ماجرای #ضربالمثل هایی که با واژه سکه وارد فرهنگ ایرانیها شده است. ضربالمثل «یه #پول_سیاه نمیارزد» یکی از آن ضربالمثلهای رایج است که امروزه هم کاربرد دارد.
⭕️وقتی ضرابخانه تهران در دوران ناصرالدینشاه شروع به کار کرد، هر کسی که مس، طلا، نقره و نیکل داشت میتوانست به ضرابخانه برود و سکه ضرب کند. آن زمان در میان عامه مردم به سکههایی که با نقره و طلا ضرب میشد و ارزش بیشتری داشت «پول سفید» میگفتند؛ و سکههای ضرب شده با نیکل و مس هم چون رنگ سیاه داشت میان مردم به «پول سیاه» معروف شد. از همین دوران بود که ضربالمثل «یه پول سیاه نمیارزد» میان مردم رایج شد.
@moj_tarikh
🌹دهم آذر سالگرد شهادت آیت الله سید حسن مدرس؛ الگوی ممتاز برای نمایندگان مجلس
♦️دختر مدرّس گرفتار بیماری حصبه شدید شد. پزشک معالج او به آقا گفت: اجازه بدهید در شمیران محلی تهیه کنیم و فرزند شما را به آن جا منتقل کنیم که معالجات مؤثر افتد.
♦️شهید مدرّس گفت: «همه فرزندان این مملکت فرزندان من هستند.
♦️نمی پسندم که فرزند من به ییلاق منتقل شود و دیگران در محیط گرم تهران و یا جاهای دیگر در شرایط سخت به سر ببرند، مگر این که برای همه آنها چنین شرایطی فراهم شود».
@moj_tarikh
🔷 حکایت شنیدنی
♦️در دوره هفتم مجلس شورای ملی #رضاشاه پهلوی تصمیم میگیره به هر نحوی از ورود #مدرس به مجلس جلوگیری کنه و به همین دلیل در انتخاباتی کاملاً فرمایشی حتی یکی رای به نام مدرس از صندوقها بیرون نیامد.
♦️به همین علت سیدحسن مدرس با لحنی طعنه آمیز به رضاشاه میگه: اگر ۲۰ هزار نفر از #مردمی که در دوره گذشته به من رای دادند همگی #مرده باشند یا رای نداده باشند پس آن یک رای را که خودم به خودم دادم چه شده است.
@moj_tarikh
🔵نحوه به شهادت رساندن مدرس
♦️رضاشاه وقتی میخواد به هر طریق ممکن مدرس را به عنوان مخالف سرسختش از میدان به در کند او را به خواف تبعید می کند. مدرس پس از ۹ سال تبعید در حالیکه دستور قتل او صادر شده بود در ۲۲ آبان ۱۳۱۶ش به زندان کاشمر انتقال داده شد و در حوالی غروب ۲۷ رمضان، #۱۰ آذر ۱۳۱۶ش. در سن ۶۹ سالگی ابتدا با خوراندن سم و به علت اثر نکردن آن، با خفه کردنش توسط ماموران رضاشاه به شهادت رسید. وی در کاشمر به صورت مخفیانه به خاک سپرده شد، درحالیکه مزارش تا زمان سقوط و تبعید رضاشاه در سال ۱۳۲۰ به مدت چهار سال به صورت مخفیانه نشانهگذاری شد.
@moj_tarikh