44.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️دکتر ابراهیم الدیلمی سفیر یمن در همایشی که امروز در دانشگاه تهران برگزار شد اذعان داشت که جنگ محور مقاومت و رژیم صهیونیستی وارد مراحل حساس و ویژه ای شده و باید یک برنده داشته باشد.
@moj_tarikh
27.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔎تبیین و تفسیر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه
👤دکتر محمد حسینی(استاد دانشگاه تهران)
#سوره_بروج
#اصحاب_اخدود
#اسرائیل
@moj_tarikh
رضاخان
شخصا نمایندگان مجلس را تعیین میکرد + سند
رضاخان وقتی با حمایت انگلیسی ها در سال 1299 تهران را تصرف کرد، نخست فرماندهی قشون را بر عهده گرفت، سپس وزیر جنگ شد و بعد هم به نخستوزیری رسید. این ولی چیزی نبود که رضاخان میخواست، او به دنبال تصاحب قدرت مطلق و سقوط احمدشاه قاجار بود.
رضاخان مجلس شورای ملی چهارم شورای ملی را با خود همراه کرد و سپس در مجلس پنجم شورای ملی،نمایندگان شهرها مستقیما توسط شخص رضاخان تعیین میشدند.
تصویر فوق دستور صریح رضاخان برای تعیین نمایندگان استان فارس است. متن تلگراف
در اواسط آبان سال ۱۳۰۴، مجلس موسسان تشکیل گردید و پادشاهیِ ایران را از خاندان قاجار عزل کرد و به رضاخان پهلوی سپرد.
باقر کاظمی، وزیر خارجۀ رضاشاه در اینباره میگوید؛
نمایندگان مجلس موسسان بهصورت انتصابی و دستوری و بنابرخواست رضاخان تعیین شدند؛ به جرات میتوان گفت که آنها نمایندهی حقیقی مردم نبودند و ارادهی ملت باعث اتخاذ چنین تصمیمی نبوده است.
جالب اینجاست که هواداران اصلی رضاشاه برای تشکیل مجلس موسسان، بعد از مدتی یکییکی نابود شدند. محمد ارجمند، تلگرافچی مخصوص رضاشاه مینویسد؛
اشخاصی که سرجنبان و آتشبیار مجلس موسسان بودند و در آن چند روز بیش از همه دوندگی میکردند -از بین رفتند-
تیمورتاش در زندان مرد یا کشته شد. داور خودکشی کرد. اسدی تیرباران شد، تدین هم چندی از کار برکنار شد و بالاخره سرطان کار او را ساخت.
@moj_tarikh
27.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️چرا شاه سقوط کرد؟
🔹ری تکیه پژوهشگر ایرانی-آمریکایی رشته مطالعات خاورمیانه، تاکنون آثار متعددی درباره وضعیت تحولات خاورمیانه منتشر کرده است. وی در آخرین کتاب خود به نام "آخرین شاه؛ آمریکا، ایران و سقوط رژیم پهلوی" به حوادث تاریخ ایران را از جنگ جهانی دوم و کنفرانس تهران تا سقوط سلطنت پهلوی پرداخته است.
وی در پاسخ به این سوال که شاه چرا سقوط کرد اینگونه پاسخ میدهد.
@moj_tarikh
🔴ترس از شکنجه!
🔹دکتر مصدق در توصیف فضای اختناق و وحشت از شکنجه در دوران پهلوی می گوید: « در سال 1312 رضاخان موقیعتی را ایجاد کرد تا بتواند قرارداد دارسی را با شرایط بهتری برای انگلیسی ها تمدید کند. من و بسیاری از نخبگان می دانستیم که چه خیانت بزرگی در حال شکل گرفتن است، ولی به علت وحشت از شکنجه و فضای اختناقی که وجود داشت، دم بر نیاوردیم و سخنی در این زمینه بر زبان نراندیم و اطلاع رسانی نکردیم.»(1)
📚1-کتاب پهلوی/ساواک/شکنجه، صفحه 13، انتشارات موزه عبرت ایران
@moj_tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌روایت حضور مستشاران آمریکایی در ایران
🔹شاپور آذربرزین، فرمانده نیروی هوایی ارتش پهلوی
@moj_tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️رونمایی از کتاب «انقلاب اسلامی در نهاوند»
در مراسمی با حضور رییس بنیاد ایران شناسی کشور، از کتاب «انقلاب اسلامی در نهاوند» نوشته علی جعفری و فرشید جعفری رونمایی شد.
✳️این کتاب به تاریخ پر از حماسه مردم کهن دیار نهاوند از ابتدای دوران پهلوی تا پیروزی انقلاب اسلامی پرداخته است.
#روایت_قرن
#ایران
#نهاوند
@moj_tarikh
rahbarbetamemana.pdf
937.7K
کتابچه👆
#یک_رهبر_به_تمام_معنا( گذری بر زندگانی حضرت فاطمه.ع.)
@moj_tarikh
مقاله پژوهشی.pdf
783.1K
✳️مقاله👆 تعین نظم گفتمانیِ خوانش نژادیِ ناسیونالیست های رمانتیک ایرانی در تاریخ نگاری معاصر ایران( از قاجاریه تا پایان دوره پهلوی) نوشته دکتر رضا پارسامقدم
🟩خلاصه مقاله 👆👇
🔹گفتمان تاریخ نگاری برتری نژادی قوم ایرانی و مقصر دانستن عرب و ترک در عقب ماندگی ایران در نامه خسروان نوشته جلال الدین میرزا قاجار نمایان است. جلال الدین میرزا به مثابه نخستین مورخی که اولین مانیفست باستان گرایی در ایران را در قالب کتاب نامۀ خسروان به نگارش درآورد. در این اثر یورش تازیان به ایران، فاجعۀ سهمگین جلوه داده شده است.
🔹ناسیونالیسم در معنایِ رمانتیکیِ آن حسرت شکوه و عظمت از دست رفتۀ ایرانیان و فخر به ایران دوران باستان به مثابه آرمانشهر با چاشنی نژادی و مقصر انگاشتن اعراب و اسلام بود.
🔹فتحعلی آخوندزاده در عین تحقیر عنصر تازی ولی ایرانیان را مقصر عقب ماندگی می داند و باز داروی تجویزی اش ذیل ناسیونالیسم رمانتیک بازگشت به ایران باستان و مقصر انگاری دوره اسلامی و اعراب معرفی می نماید.
🔹ناسیونالیسم مشروطه خواهان بیشتر ناسیونالیسم مدنی و حقوق شهروندی بود تا متاثر از افکار آخوندازه و جلال میرزا... میرزا ملکم خان در قانون یا مستشارالدوله در یک کلمه دنبال پیاده سازی قانون و عدالت در جامعه بود.
🔹آخوندزاده و کرمانی و بسیاری از معاصران آنها تصویر با شکوهی از دوران تمدن هخامنشی و ساسانی ترسیم و
عرب بادیه نشتین را مسئول از میان رفتن آن تمدن با عظمت معرفی کردند. کرمانی اسلام را دینی بیگانه می انگارد، که توسط سامی ها بر ملّت نجیب آریایی ها تحمیل شده است.
🔹 آخوندزاده و کرمانیِ درصدد ایدئولوژی سازی با محوریتِ نژادی و ایده آلیزه نمودنِ ایران پیش از دوره اسلامی بودند و مشروخواهان بدونِ هرگونه نسبت چندانی با گفتارهایِ آنان به دنبالِ قانون و محدود کردن اختیاراتِ نظامِ استبدادی و خودسر قاجاریه بودند.
🔹حاملِ اصلی و اولیۀ گفتمان نژادی در ایران میرزا آقاخان کرمانی است. او اولین کسی است که واژه نژاد آریایی را در ایران به کار برده است.
🔹کرمانی در کتاب آئینۀ سکندری در مطلبی تحت عنوان در بیان ابتدای تاریخ ایران و ملّت آرین این چنین، حامل گزاره های نژادی و عرب ستیزانه است دو کتاب سه مکتوب و صد خطابه کرمانی هر دو شامل انتقادات تند و صریح از زندگی مادّی و به ویژه اخلاقی و فکری و مذهبی ایرانیان از موضع اندیشۀ ترقی خواهانه است که در عین حال با چاشنی شدید ناسیونالیسم ایرانی و ضد عربی همراه است.
🔹کرمانی در کتاب نامۀ باستان از ملّت آریانا سخن می گوید و ژرمن ها را هم نژاد ایرانیان معرفی می کند.
خشونت دشنام های آخوندزاده به عرب ها در کنار ستایش وی از دین دیگر(دین زرتشت) جای تردید باقی نمی گذارد که اسلام ستیزی او بر اساس نژاد و خلوص نژادی است.
🔹پیرنیا و اقبال در کتاب تاریخ کامل ایران با خوانشِ نژادی خود برتریِ نژادِ آریایی بر نژادهای دیگر را این چنین بیان می دارد: وقتی آریاها به فلات ایران آمدند در اینجا مردمانی یافتند که زشت و از حیث نژاد و عادات و اخلاق و مذهب از آنان پست تر بوده اند زیرا آریاها مردمانِ بومی را دیو یا تور نامیده اند.
🔹سعید نفیسی به مثابه یکی از حاملان نظم گزاره ای تاریخ نگاریِ نژادی در ایران به مثابه هسته های نظام بخش قدرت - دانش در ایران، در کتاب تاریخ تمدن ایران ساسانی به برتری نژادی اریایی تاکید دارد.
🔹عباس اقبال می گوید: ایران یعنی سرزمینی که مسکن طوایف آریائی مادای و پارسه شده است از همان اوان استقرار این قوم محصور بوده است بین مساکن اقوام زردپوست و سامی نژاد که هیچکدام داخل در مرحله تمدن نشده و در همان بدویت و وحشیگری سر می کرده اند.
🔹ابراهیم پورداوود در آثارش بر گذشته پر شکوه ایران غبطه می خورد و حتی مبدا قرار دادن فتح بابل توسط کوروش را برای تقویم ایرانی پیشنهاد می دهد و می گوید صلاح ما نیست پیرو ترکها و تاتارها باشیم.
🔹رشید یاسمی و ذبیح الله صفا نیز در ادامه بر شکوه گذشته ایرانیان تاکید داشتند.
🔹خوانش نژادی مورخان مزبور، امتدادِ همان فضای گفتمانیِ تاریخ نگاریِ نژادی آخوندزاده و کرمانی است که در دوره های بعد از آنان نیز استمرار یافت و به مثابۀ حاملانِ اصلی و پیام رسانان گفتمانِ نژادگرایانه درآمدند و این گفتمان چنان فراگیر شد که فارسی زبانی و خلوص آریایی رضا پهلویِ ضامن اصالت ایرانی و برتری نژادی سلسله او بر قاجارها ترک زبان و بنابراین فرومایه غیر ایرانی شد.
☑️ چالش جدی آقای سیاستمدار!
🔸به بهانه درگذشت هنری #کیسینجر
🔹انقلاب اسلامی و #امام_خمینی.ره. از دیدگاه کیسینجر
▪️هنری کیسینجر وزیر خارجه پیشین آمریکا و نظریهپرداز نظم جهانی در ۱۰۰ سالگی درگذشت. هنری کیسینجر از جمله نظریهپردازان و تحلیلگران غربی است که در خصوص انقلاب و هویت آن چالشهای جدی داشت.
▪️کیسینجر سالها قبل، بعد از پیروزی انقلاب، شخصیت امام خمینی(ره) و چالشی که با انقلاب اسلامی برای غرب ایجاد کرده بود را اینگونه توصیف میکند: «آیتالله خمینی، غرب را با بحران جدی برنامهریزی مواجه کرد، تصمیمات او آنچنان رعدآسا بود که مجال هر نوع تفکر و برنامهریزی را از سیاستمداران و نظریهپردازان سیاسی میگرفت. هیچکس نمیتوانست تصمیمات او را از پیش حدس بزند، او با معیارهای دیگری، غیر از معیارهای شناختهشده در دنیا، سخن میگفت و عمل میکرد. گویی از جایی دیگر الهام میگرفت، دشمنی آیتالله خمینی(ره) با غرب، برگرفته از تعالیم الهی او بود. او در دشمنی خود نیز خلوصنیت داشت.»
▪️کیسینجر بهعنوان کسی که هم در عرصه سیاست عملی در جایگاه وزیرخارجه آمریکا بوده و هم بهعنوان یک استراتژیست و چهره نظری در عرصه سیاست شناخته میشود، ماهیت چالش ایران و آمریکا را فراتر از اختلافات سیاسی میداند و معتقد است این اختلاف ریشه در نگاه متفاوت طرفین در نظم جهانی و تمدنسازی دارد.
▪️از نظر کیسینجر آمریکا بهعنوان نماینده تمدن غرب درصدد حفظ نظم فعلی است و جمهوری اسلامی ایران در پی ایجاد تمدنی جدید با محوریت اسلام است که از بنیان در تعارض با نظم فعلی جهان و رهبری آمریکاست. کیسینجر در کتاب «نظم جهانی» خود معتقد است که جمهوری اسلامی به دلیل ماهیت اسلامیاش بهدنبال تغییر نظم کنونی جامعه جهانی است، زیرا هدف نهایی اسلام در برگیری تمام جهان است. در همین رابطه وی سخنان امامخمینی(ره) نیز پیرامون بیداری اسلامی و به بنبست رسیدن کمونیسم و لیبرالیسم را پروژهای جایگزین در تقابل با نظم جامعه جهانی میداند.
▪️این تقابل جهانی میان ایران و آمریکا آنقدر جدی است که از نظر کیسینجر حتی اگر روزی جمهوری اسلامی ایران نیز بخواهد از طریق مذاکره و توافق با غرب برای حل برخی اختلافات اقدام کند، آمریکا چنین نگاهی ندارد و تصور آمریکاییها این است که آنچه از سوی سران جمهوری اسلامی مدنظر است، نزاع با غرب برای شکل دادن و رهبری نظم جهانی است. در همین رابطه کیسینجر در صفحه 179 کتاب نظم جهانی مینویسد: «با توجه به تعریف مفهوم سیاست برای آیتاللهها، نزاع با غرب بر سر اعطای امتیازات خاص یا مذاکره درخصوص شیوهها و شرایط نیست بلکه رقابتی بر سر ماهیت نظم جهانی است.»
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی
@moj_tarikh
✳️هنری کیسنجر وزیرخارجه پیشین امریکا و فرد تاثیر گذار در سیاست خارجی آمریکا در جنگ و ویرانی کشورها از شیلی تا آرژانتین، فلسطین، سوریه، عراق، ایران، اندونزی، ویتنام، لائوس، کامبوج، بنگلادش، و از آفریقای جنوبی و آنگولا تا جامائیکا و مسئول مرگ میلیون ها انسان بی گناه در سن ١٠٠ سالگی مرد.
📌پی نوشت:
تیتر امروز اینترسپت
"هنری کیسینجر، دیپلمات ارشد آمریکایی که مسئول مرگ میلیونها نفر بود، در ۱۰۰ سالگی درگذشت."
🔹بر اساس محاسبه دکتر گرندن، استاد تاریخ دانشگاه ییل و نویسنده کتاب بیوگرافی کسینجر، وی بانی کشتار حداقل ۳ میلیون نفر انسان در دوره مسئولیتش بوده است.
#کیسینجر
@moj_tarikh
13.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 هدف بزرگ این روحانی مبارز، پراندن تاج از سر پادشاهان بود!
✍ ۱۱ آذر سالروز شهادت سردار مبارز گیلانی، میرزا کوچک خان جنگلی
@moj_tarikh
✅بی احترامی به جسد میرزا کوچک خان جنگلی توسط رضاخان در راستای خوش خدمتی به #انگلستان
▪️انگلستان که از وجود اشخاص وطن پرست همچون رئیسعلی دلواری و میرزا کوچک خان متضرر شده بود ترجیح دادن نیروی وابسته در راس باشد لذا با پادشاهی رضاخان موافقت کردند.
@moj_tarikh
چاپ میرزا کوچک خان.pdf
5.04M
🗞 ویژه نامه «میرزا کوچک خان»
❓#سوالاتی که در این شماره #پاسخ_داده_میشود :
1⃣ آیا میرزا شخصیتی تجزیه طلب بوده اند؟
2⃣ چرا برخی میرزا را مزدور شوروی معرفی می کنند؟
3⃣ امامین انقلاب چه نگاهی نسبت به میرزا کوچک خان دارند؟
4⃣ جریان نفوذ در نهضت جنگل چه بوده است؟
@moj_tarikh
✳️نقش زنان در قیام جنگل
🔹ابراهیم فخرایی در کتاب سردار جنگل می گوید: «بارها اتفاق افتاد که ما توسط نیروهای دولتی و یا سالداتهای روسی محاصره میشدیم و امیدی به رهایی نمیدیدیم. در این مواقع صدای شلیک گلولهها از پشت سر قزاقها، حلقه را میشکست. آنان به خیال اینکه جنگلیها از پشت سر آنان را غافلگیر کردهاند پا به فرار میگذاشتند. چندین بار به همین طریق جان میرزا نجات داده شد. بعدها توسط جاسوسان با خبر شدیم که آنان زنان روستاهای اطراف بودند که با شنیدن خبر محاصره به کمک ما آمده بودند. در بعضی از درگیریها تعداد جنگلیان اندک بود، زنان شجاع و دلیر در کنار مجاهدین روی در روی دشمن تفنگها را پُر میکردند و گاه در این نبردها گلوله خورده و کشته میشدند.
@moj_tarikh
✳️خلاصه نشست «خلقیات ایرانیان»۱ پژوهشگاه فرهنگ،هنر و ارتباطات
👤دکتر مقصود فراستخواه
🔹هیچ ملتی خلقوخوی ذاتی ندارد که علت توسعهیافتگی یا عقبماندگیاش باشد.
🔹کنشها، اقدامات پیشرو، ابتکارات، رهبران هوشمند و گروههای اجتماعی هستند که میتوانند با ایجاد موقعیتی، شرایط را برای شکلگیری و گسترش خلقیات خوب در جامعه فراهم کنند.
🔹خلقیات ما به موقعیتهای واقعی زیست ما بستگی دارد که بخشی مربوط به ساختارها و نهادها و بخشی در ارتباط با اعمال ما است.
🔹در «برچسبزنی»، سعی میکنیم با برچسبزدن به چیزی، رفتار خود را توجیه یا از زیر بار انجام کاری شانه خالی کنیم.
🔹در تاکتیک ارجاع و اسناددهی، رفتار خود را به عامل بیرونی و سیستم احاله میدهیم و میگوییم مسئله خیلی پیچیدهتر از آن است که ما خود بتوانیم کاری کنیم. در این تاکتیک، نگاه قربانی و درماندگی آموختهشده وجود دارد و مانع از بازاندیشی در رفتارها و قضاوتهایمان میشود.
🔹به جای تمرکز بر امر مبهمی به نام خلقیات و متصفکردن آن به صفاتی چون بینظم، استبدادپذیر، عقبمانده و ...، باید به نهادها و ساختارها و موقعیتهای اجتماعی برگردیم. چون در ارزشهای ادراکشده بیشتر نمرههای جامعه ایران نزدیک به متوسط جهانی و حتی بالاتر از آن است.
📌متن کامل گفتگو 👇
https://www.ricac.ac.ir/news/4943
#هویت_ایرانی
@moj_tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 جیمی کارتر رئیس جمهور اسبق آمریکا به فلسطین رفت و پس از دیدن اوضاع شوکه شد.
✍خبرنگار از او میپرسد: چه دیدی؟
او میگوید: یک شکنجه حقوق بشری در حال رخ دادن است.
خبرنگار میپرسد: پس چرا کاری نمیکند؟
پاسخ میدهد: من به عنوان یک مسیحی در سیاستِ آمریکا به همراه خیلیهای دیگر متعهد به یک قانون هستیم. آن قانون میگوید هرچه رژیم صهیونیستی هر زمان انجام داد باید مورد حمایت قرار بگیرد و در عین حال باید با رسانه افکار عمومی را برای پذیرفتن آن متقاعد کرد. ماموریت آیپک که به طور ویژه بر این مهم تمرکز دارد حمایت از صلح نیست. ما مامور به حمایت از سیاستهای اسرائیل هستیم؛ هرچه که باشد
🔹استعمار دارای چارچوب و ایدئولوژی خاص خود است چیزی که نسل جوان شرقی باید با تهدیدات و خطرات آن آشنا شود.
@moj_tarikh
20.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ عوامل تأثیر گذار بر کنشگری مطلوب دانشجویان¹
👤 دکتر صادق پناهی نسب( عضو هیأت علمی دانشگاه یاسوج)
@moj_tarikh
18.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ عوامل تأثیر گذار بر کنشگری مطلوب دانشجویان²
👤 دکتر صادق پناهی نسب(عضو هیأت علمی دانشگاه یاسوج)
@moj_tarikh
📛♨️کودک کشی، ذات و ماهیت تمدن غرب
💢این شما و این چهره ی واقعی "#کریستف_کلمب"
⭕️🛑کشتار 7 هزار نوزاد در سه ماه اولین هدیه ی "#کریستف_کلمب" به قاره امریکا.
🤯مباشرِ کریستف_کلمب مینويسد: کودکان تاره متولد شده از گرسنگی میمردند زیرا مادران شان که کلمب به بردگی گرفته بود از فرط سختی کار و گرسنگی شیری برای نوزاد نداشتند.
در زمان حضور من فقط طی ۳ ماه ۷۰۰۰ نوزاد و کودک از گرسنگی و نخوردن شیر مردند...
#غرب_متمدن!
#حقوق_بشر
📚کتاب رویای آمریکا نوشته هاوارد زین
@moj_tarikh
📛شکار تمساح با طعمه کردن کودکان سیاهپوست
‼️ تا سال ۱۹۱۹ استفاده از کودکان سیاهپوست جهت طعمه قراردادن برای تمساح توسط شکارچیان اروپایی و آمریکایی در ایالتهای ساحلی آمریکا رایج بود.
⭕️ طعمه های ۲ دلاری
بچه های سیاهپوست را به زور از مادرشان جدا کرده و به عنوان طعمه زنده جهت شکار در حوالی محل زندگی تمساح ها قرار میدادند و ....
سپس اگر بچه را زنده به مادرش برمیگرداندند در ازای اینکار ۲ دلار انعام میدادند!
🔺 مجله تایمز در سال 1908 پرده از این جنایت برداشت.
#جنایات_غرب
#آمریکا
#کودکان_سیاهپوست
@moj_tarikh
🔴وحشتناکترین گزارش از جنایات سربازان امریکایی در شرق آسیا
♻️ قتل عام می لای (My Lai)
‼️ ۱۶ مارس سال ۱۹۶۸ میلادی سربازان آمریکایی در یک روستای ویتنام اعمالی مرتکب شدند که حتی با معیارهای قرون وسطایی هم وحشیگری محسوب میشد. بلایی که آن روز سر ساکنان روستای «مِیلای» آمد «شوکآورترین واقعه جنگ ویتنام» نام گرفت.
❌رایند هور افسر آمریکایی:
❗️در روستا خیلی از مادر ها سعی میکردند کودکان شان را بغل کنند و مانع تیر خوردن آنها بشوند اما فایده ای نداشت، ما بعد از کشتن مادر ها بچه ها را هم کشتیم!😔
❗️بعد از قتل عام زنان و کودکان باقیمانده در وسطِ روستا، مشغول خوردن ناهار شدیم اما صدای زخمی ها مزاحم استراحت مان بود بلند شدیم و همه ی زخمی ها را هم کشتیم!😞
📚کتاب: "زندگی، جنگ و دیگر هیچ"،نوشته اوریانا فالاچی،ص ۳۲۲
✳️👆👆چند نمونه از جنایات غرب که بدانها اشاره شد نشان می دهد؛ اولا آنها همان وحشی هایی هستند که امروز نیز در قتل عام کودکان و زنان در غزه دست دارند و نسل جوان ما هرگز نباید فریب جملات فریبنده آنها مانند دموکراسی و حقوق بشر در عصر حاضر بخورد.
دوما با دیدن این همه سبعیت و خوی درندگی غربی ها بیشتر به نقش و اهمیت بزرگمردان ایرانی از رئیسعلی دلواری، باقرخان تنگستانی، جمعه خان بلوچ، علیمردان خان بختیاری تا حاج قاسم سلیمانی و دیگران که برای حفظ جان و ناموس مردم در برابر استعمارگران ایستادند و حتی جانشان را فدا کردند پی میبریم.
#هویت
#روایت_قرن
@moj_tarikh
✳️خلاصه نشست «خلقیات ایرانیان»۲
👤دکتر رضا پارسامقدم👇
🔹خلقیات در جنبه منفی و سلبی با جمالزاده و بازگویی او از روایات منفی شرقشناسان شروع و بعد از او این روایات را افرادی چون سریعالقلم، قاضی مرادی، ایزدی و...ادامه دادند.
🔹 وجه مثبت و ایجابی این صورتبندی گفتمانی نیز به آثار ناسیونالیستهای رمانتیک ایرانی چون آخوندزاده،میرزا آقاخان کرمانی و جلالالدین میرزا قاجار برمیگردد که این صورتبندی را نیز افرادی چون اقبال، نفیسی، صفا و...، ادامه دادند.
👤دکتر جواد نظریمقدم👇
🔹مطابق بخشی از گزارهها و مدعیات این آثار، استبداد جزء جداییناپذیر تاریخ جامعه ایران و همزاد انسان ایرانی است و سازگاری ایرانیان موجب پذیرش دائمی استبداد شده است، ایرانیان خودمحور و تنگنظر هستند و ضعف همیاری و مسئولیتپذیری در آن موج میزند.
🔹این نگاه ضدتاریخی است و تاریخ و جغرافیای ما را زیر سوال میبرد. اولین پیامد این نگاه این است که میتواند حس خودباوری ما را بگیرد و در تحلیلها، دچار اشتباه کند.
🔹 اگر بپذیریم ریشه عقبماندگیها از خودمان است، متغیر مهمی به نام استعمار را نادیده گرفته میشود.
🔹این خودکوبیها و بد جلوهدادن شرق، موجب خوب جلوهدادن غرب میشود که این خود میتواند در سیاستگذاریهای توسعه اثر بگذارد.
🔹مبنای نظری این آثار، سخنان غربیهاست که دائماً در چارچوب گفتمان شرقشناسی، دیگریسازی و استبداد را متعلق به انسان شرقی میدانند.
📌متن کامل گفتگو 👇
https://www.ricac.ac.ir/news/4952
#هویت_ایرانی
@moj_tarikh
✳️فراخوان مقالات جهت چاپ در نشریه "دولت پژوهی ایران معاصر":
از اندیشمندان، پژوهشگران و صاحبنظران دعوت به عمل میآید مقالههای خود را در حوزههای موضوعی زیر جهت نشر، برای این فصلنامه ارسال فرمایند؛
محورهای موضوعی فصلنامه:
📌محورهای موضوعی مقالههای قابل چاپ؛
• چیستی، چرایی و چگونگی شکل گیری ایده دولت نو در ایران معاصر
• الگوهای مختلف دولت سازی متناسب با طرحواره مطمح نظر ایران معاصر
• نقش تحولات سیاسی، اجتماعی و تاریخی بر شکل گیری مفهوم دولت در ایران معاصر
• ایجاد نظام سازی خرد و کلان جهت بازاندیشی در رابطه با مفهوم دولت • تجارب متراکم از مفهوم دولت سازی ایران معاصر و تاثیرات آن در سطوح ملی و بین المللی • موضوعات تاریخی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، دفاعی و نظامی با محوریت ایده دولت سازی در ایران معاصر.
📌آدرس پست الکترونیک نشریه: irsj@ihu.ac.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اظهاراتی که خون هوشنگ امیر احمدی را به جوش آورد؛ در زمان شاه نصف جنوب تهران فاحشه خانه بود!
🔹هوشنگ امیر احمدی، تحلیلگر سیاسی: در دوره پهلوی هشتاد درصد روستاهای ایران آب و برق نداشتند، فقط ۳۵ درصد مردم از سواد کافی برخوردار بودند؛ ما در زمان شاه پزشک از هندوستان، پاکستان و بنگلادش وارد میکردیم!
@moj_tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🦁🌞پرچم شیر و خورشید ربطی به ایران باستان ندارد
👤 دکتر تورج دریایی، استاد دانشگاه کالیفرنیا اِرواین (UCI)
🔹پرچم #شیر_و_خورشید به عنوان یک نماد، ریشه در تُرکان سلجوقی ساکن در روم دارد. بعدها صفویه برای آن حکمت مذهبی نوشتند که مثلا شیر نماد حضرت علی [ع] و خورشید نماد پیامبر [ص] است. این نماد به همراه سه رنگ سبز، سفید و سرخ، در دوره قاجار به عنوان پرچم ایران برگزیده شد.
@moj_tarikh
🔻 ساواک، عامل ابتلای مردم به اسکیزوفرنی
✍ کریستین دلانوا، مورخ فرانسوی در کتاب «ساواک» مینویسد:
سرژ جینگر روایت میکند که شایعاتی سر زبانها است که از کلاس سوم دبیرستان به بالا، در هر کلاس حداقل دو دانشآموز مخفیانه با ساواک تماس دارند. (نه شاگردان کلاس آنها را بهعنوان ساواکی میشناسند و نه آنها یکدیگر را بدین عنوان، برای آنکه کار مراقبت آسانتر و مؤثرتر باشد.)
در جامعه ایرانی دههی 1970م [دهه ۵۰ شمسی]، این نوع شایعه بیاساس نیست. مردم حتی در خانههایشان وقتی میخواهند از شاه حرف بزنند، صدایشان را پایین میآورند. اگر کسی بخواهد در حضور عام درد دل کند یا از سیاست حرف بزند، بلافاصله مردم از او دوری میجویند. اگر او بیپروا سخن میگوید، برای آن است که از دستگیر شدن واهمه ندارد و اگر از دستگیری نمیترسد به خاطر آن است که از ایادی ساواک است.
ساواک ایرانیان را به بیماری اسکیزوفرنی مبتلا کرده است. بخشی از جمعیت به خاطر ترس از ساواک از سیاست حرف نمیزند، بخش دیگر چون از سیاست حرف میزند متهم به ساواکی بودن میشود!
📚 منبع: کریستین دلانوا؛ ساواک
@moj_tarikh