5.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
📍 آثار دوستی امام علی(ع)❗️
📌روایت از امام باقر(ع) است. حضرت فرمود:«مَا ثَبَّتَ اللَّهُ تعالی حُبَّ عَلِيٍّ(ع) فِي قَلْبِ أَحَدٍ فَزَلَّتْ لَهُ قَدَمٌ إِلَّا ثَبَتَتْ لَهُ قَدَمٌ أُخْرَى».خوب دقّت کنید! معنایش این است که هر گاه خداوند، دوستی امام علی(ع) را در دلی قرار دهد، اگر این شخص یک قدم لغزش پیدا کند و به زمین بخورد، قدم دیگر بلند می شود. این طور نیست که متوغّل در گناه شود؛ یعنی این طور نیست که به گناه خود ادامه بدهد.
1️⃣ آثار گناه جلسۀ هفتم بحارالأنوار، ج65، ص199
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #آثار_گناه
🏷 جلسه هفتم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
﷽
📍 منظور قربیٰ در آیۀ شریفه چه کسانی هستند❗️
📌روز قیامت بازار دل است بیش از این هم نیست بازار عقل نیست عقل سلیم ، نفس سلیم از نظر دید هم به اصطلاح ما فلسفی ، عرفانی هم از نظر دید قرآنی و روایی این ها هم دوتا هستند، بله خیلی ها خلط کردند . خوب در قیامت نقش اساسی با دل است ، خوب دل چیست ؟ دل ظرف محبّت است، بیش از این نیست. ، حُبّ و بُغض هاست، تقریباً ، این کار دل است و در قیامت هم نقش اساسی با دل است. خدا دلِ سلامت در روز قیامت می خواهد. دلِ سلامت چیست؟ اینجا وارد می شوم؛ خداوند خطاب می کند به پیغمبراکرم(ص)، به اینکه بگو: «قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا»؛ بگو من از شما اجر نمی خواهم. یک استثناء دارد و آن این است،«إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَی»1️⃣؛ می رود سراغ بُعد دلی، است من این ها را می گویم که همه ذهن ها متمرکز بشود . من محبّت می خواهم از شما نسبت به چه ؟ قربیٰ، قربیٰ بروید سراغ مفسّرین عامّه هم همه اشان می گویند که قربیٰ با چه کسانی هستند که علی(ع) سرآمدشان هست، زهرا(س)، حسنین(ع)، این را اتفاق دارند تمام مفسّرین عامّه و خاصّه در این شبهه ای نیست.
1️⃣ سورۀمبارکۀ شوری، آیۀ 23
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #نقش-اعمال_در_قیامت
🏷 جلسه هشتم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
11.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
📍 منظور قربیٰ در آیۀ شریفه چه کسانی هستند❗️
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #نقش-اعمال_در_قیامت
🏷 جلسه هشتم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
6.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
📍 عملی برای اجابت دعا از امام هادی (ع) ❗️
📌روایتی از امام هادی(ع) است که حضرت فرمود: « مَنْ كَانَتْ لَهُ إِلَى اللَّهِ حَاجَةٌ فَلْیَزُرْ قَبْرَ جَدِّی الرِّضَا(ع) بِطُوسَ- وَ هُوَ عَلَى غُسْلٍ وَ لْیُصَلِّ عِنْدَ رَأْسِهِ رَكْعَتَیْنِ وَ لْیَسْأَلِ اللَّهَ تَعَالَى حَاجَتَهُ فِی قُنُوتِهِ فَإِنَّهُ یَسْتَجِیبُ لَهُ»1️⃣؛ اگر کسی حاجتی داشته باشد، مزار امام هشتم(ع) را در طوس زیارت کند. غسل بکند و بعد هم بالای سر دو رکعت نماز بخواند و در قنوتش حاجتش را بخواهد. خداوند دعایش را از او می پذیرد و مستجاب می شود.
1️⃣ الامالی (للصدوق) ، ص588 - وسائل الشیعه، ج 14، ص569- بحارالانوار، ج 99، ص49
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا
🏷 جلسه بیست و پنجم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
﷽
📍 نقش اوّل محبّت به قربیٰ؛ یعنی حبّ نسبت به امام علی(ع) و اهلبیت(ع) ❗️
📌یک مطلبی اساسی را می خواستم روشن کنم چه بسا مطلبی هم جدید باشد. نسبت به یک روایتی خوب دقت بکنید ، البتّه محققین مطالبی در این رابطه دارند.داشتند ولی حالا من هم یک نظر خاصی دارم این را عرض می کنم. و آن که در اینجا خداوند خطاب می کند: مودّت و محبّت نسبت به علی(ع) را به عنوان اجر رسالت مطرح کن و بعد هم می گوید به اینکه این هم به نفع شماست. چرا ؟ در مورد محبّت نسبت به قربیٰ، سه جهت از ناحیۀ خدا در نظر گرفته شده است: گفتیم محبّت مربوط به کار دل است و در بین کارکِرد ابعاد وجودی انسان در قیامت، آنچه نقش ارزنده تری دارد، قلب اوست. محبّت، خودش حسنه است؛ چون کارکِرد قلب است و مورد پسند خداست، همان طور که ما نماز می خوانیم این فعل اعضاء و جوارح ما چیست ؟ مورد پسند خداست ، می شود چه ؟حسنه ، درست ؟ آن کارکرد دل هم چه می شود ؟ می شود حسنه ؛ این حسنه یعنی حبّ علی(ع) که ما از آن تعبیر می کنیم که ولایت داشته این حسنه اگر نباشد ، درست است ؟ اعمال ظاهریّه ما این ها صورت حسنه پیدا نمی کند ! بر طبق چه ؟ روایات متواتره که ما داریم . یعنی اگر کسی حبّ علی(ع) نداشته باشد نماز بخواند نمازش مقبول نیست ؛ لذا ما گفتیم این حسنه پشتوانه چیست ؟ جمیع حسناتی است که در مرتبه پایین تر از ابعاد وجودی ما، از ما صادر می شود. نماز ، روزه، حج، امثال این ها، تمام این اعمال توجّه کنید؛ انفاق، مالی باشد غیر مالی، زکات، امثال این ها! این حسنه تک حسنه است که پشتوانۀ برای جمیع حسناتی است که در مرتبه اعمال از ما صادر می شود. ؛ این خوب نقش اثباتی اش بود .
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #نقش_اعمال_در_قیامت
🏷 جلسه هشتم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
18.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
📍 نقش اوّل محبّت به قربیٰ؛ یعنی حبّ نسبت به امام علی(ع) و اهلبیت(ع) ❗️
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #نقش_اعمال_در_قیامت
🏷 جلسه هشتم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
﷽
رُوِيَ عَنْ عَلِيٍّ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَعَلَيْهِ السَّلامُ قَالَ:
«الزُّهْدُ فِي الدُّنْيَا قَصْرُ الْأَمَلِ وَ شُكْرُ كُلِّ نِعْمَةٍ وَ الْوَرَعُ عَنْ كُلِّ مَا حَرَّمَ اللَّهُ»
ترجمه: بى رغبتى به دنيا عبارت است از كوتاه كردن آرزو و به جاى آوردن شكر هر نعمتى و پرهيز از هر آنچه خداوند حرام كرده است .
شرح: در باب زهد نسبت به دنیا، آن که به اصطلاح ما تعریفش را می کنند، می گویند: عدم تعلّق قلب و دلی است به امور مادّیّت است. این دارای آثاری است. در این روایتی که می خوانم از امیرالمؤمنین ؟ع؟، حضرت آن آثار بارزی را که از عدم تعلّق دل به مادّیّت است، هرچی از امور مادّی باشد، هرچی، کلّش، مجموعش؛ سه اثر بارز را ایشان می فرماید و مراد حضرت این است، که این ها گویای این است که این شخص، تعلّق ندارد دلش به دنیا.
اوّل: می فرماید: «اَلزَّهدَ فی الدُّنیا»، تعریف می خواهد بکند. عدم تعلّق قلبی به امور مادّیّت. اگر آدم خودش را بخواهد شناسایی بکند از این سه تا بفهم. اوّل می فرماید:« قَصرُ الاَمَلِ»؛ ببیند آرزوهایش توی دنیا کم است، یا آرزوهایش زیاد است؟ این آرزو، خیلی خوب، روشن است، می تواند آدم خودش را شناسایی کند، چه گونه آدمی است. اوّل می فرماید: «قَصرُ الاَمَلِ»
دو، «وَ الشُّکرُ کُلِّ نعمة»؛ ببیند به اینکه این نعمت هایی که خدا به اش بلاخره داده دیگر، این طور نیست که نداشته باشد، بلاخره بگو ببینم راه می روی یا نمی روی؟ نفس می کشی یا نفس نمی کشی؟ اگر نمی کشی، مُردی دیگر؛ چون همۀ این ها نعمت است . گوش کن! آن یک نفسی هم که می کشی، خودش نعمت است. نعمت، مختلف و متصّل دارد، منفصل دارد، مادّی دارد، معنوی دارد، همه چیز دارد، این ها همه نعمت است. « وَ الشُّکرُ کُلِّ نعمة آیا بگو ببینم، سپاس می کنی منعمت را؟ خدا را؟ هر چقدر که بهت داده، درست است؟ بحث زیاد و کم نیست اینجا، نسبت به این هایش شاکری یا نه؟ البتّه توقّعت زیاد است. بحث توقّع ما نداریم، بحث این است که داده هایش، نسبت به داده هایش، شاکری یا نه؟ این هم دوّم.
سوّم، «وَ الْوَرَعُ عَنْ کُلِّ مَا حَرَّمَ اللَّهُ نگاه کن، ببین به اینکه پرهیز می کنی از هر چی؟ چیزی که حرام است. حرام همه جور است. حرام که می گویند، خیال نکن فقط مال است که حرام است. نه! هر عمل حرامی، گوش کنید چه می خواهم بگویم. هر معصیتی. ببین مقیّدی به این که معصیت نکنی؟ این را هم ببین.
سه تا چیز را می فرماید حضرت اینجا. آدم می تواند با این سه تا بفهمد به اینکه این، یک بهره ای از زهد نسبت به دنیا دارد یا چی؟ ندارد. خوب دقّت کنید. از این سه تا خوب آدم خوب می تواندخودش را بشناسد. آرزویت کم است یا زیاد است؟ اهل سپاس گزاری نسبت به نعمت های خدا داری یا نه؟ اهلش هستی؟ نسبت به محرمّات الهیّه، آیا مقیّدی پرهیز بکنی یا نه؟ فهمیدی؟ بفهم هست؟ اگر دیدی نیستی، بدان، هیچ بهره ای از چی؟ زهد او نداری؛ یعنی چی؟ بدان این دلت وابسته به دنیاست. بنابراین از این طرفش، عکسش می خواهم بکنم. تعلّق به دنیا، طول امل می آورد، شد؟! شکرگزاری را از انسان می گیرد و کفران نعمت می کند؛ این را ببینید، تعلّق به دنیاست، کفران نعمت می آورد. گوش کنید. تعلّق به دنیاست که آدم را به معصیت می می کشد. وارونش کردم من، توجّه کنید. حضرت سه اثر بارز را نسبت به چی؟ به عدم تعلّق دل به دنیا مطرح فرمودند.
عَنْ أَبِي الطُّفَيْلِ قَالَ سَمِعْتُ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ (ع) يَقُولُ الزُّهْدُ فِي الدُّنْيَا قَصْرُ الْأَمَلِ وَ شُكْرُ كُلِّ نِعْمَةٍ وَ الْوَرَعُ عَنْ كُلِّ مَا حَرَّمَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ. کافی جلد5، صفحه 71 – وسائل الشیعه جلد 17، صفحه 35
〰〰〰〰〰
شرح حدیث
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
17.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
رُوِيَ عَنْ عَلِيٍّ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَعَلَيْهِ السَّلامُ قَالَ:
«الزُّهْدُ فِي الدُّنْيَا قَصْرُ الْأَمَلِ وَ شُكْرُ كُلِّ نِعْمَةٍ وَ الْوَرَعُ عَنْ كُلِّ مَا حَرَّمَ اللَّهُ»
ترجمه: بى رغبتى به دنيا عبارت است از كوتاه كردن آرزو و به جاى آوردن شكر هر نعمتى و پرهيز از هر آنچه خداوند حرام كرده است .
〰〰〰〰〰
شرح حدیث
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
﷽
📍 نقش دوّم محبّت به قربیٰ؛ یعنی حبّ نسبت به امام علی(ع) و اهلبیت(ع) ❗️
📌این حسنه خود یک نقش دیگری دارد. و آن نقشش این است که باز دارنده انسان است نسبت به سیّئات؛ یعنی از یک طرف اعمالی را که پیکره اش زیباست به آن زیبایی حقیقی می دهد و از طرفی نقش باز دارندگی دارد نسبت به سیّئات؛ یعنی حبّ نسبت به علی(ع) ، حبّ نسبت به اهل بیت پیغمبراکرم (ص)؛ یعنی ائمّه طاهرین (صلوات الله علیهم اجمعین ) .نقش دوّمش این است که نقش باز دارندگی دارد . چرا ؟ این را باز مکرر در بحث هایم گفتم . گفتم محبّت چیست ؟ پیرو ساز است اصلاً نقش محبّت این است. محبّت پیرو می سازد، هر چه انسان محبتش نسبت به شخصی بیشتر باشد، از او تبعیّت بیشتر می کند ، دنبال این است که رضای او را جلب کند، آن چه را که او خوشش نمی آید چه کار می کند ؟ می کشد کنار از آن برای اینکه نکند او از آن بدش بیاید ! توجّه می کنید. لذا یک نقش و آن این است که روی اعمالی که ظاهریّه مثل اعضای ظاهری این ها اعمال زیبا محسوب می شوند این است که این ها را حسنه واقعی می کند؛ یعنی از نظر پذیرش الهی مورد پذیرش قرار می گیرد. دو؛ نقش بازدارندگی دارد .
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #نقش_اعمال_در_قیامت
🏷 جلسه هشتم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir
9.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
📍 نقش دوّم محبّت به قربیٰ؛ یعنی حبّ نسبت به امام علی(ع) و اهلبیت(ع) ❗️
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #نقش_اعمال_در_قیامت
🏷 جلسه هشتم
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani_ir