🍃حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔵مراجعه به تراجم(زندگینامۀ) علمای سلَف(گذشته)، به منزله مراجعه به کتابهای معتبر اخلاقی است. هرکس که طالب تهذیب و ترقی در امور معنوی است و میخواهد از زندگی و عمر خود چیزی استفاده کند، شایسته است به شرح احوال آنها نگاه کند، که چه کارها میکردند.
📚 در محضر بهجت، ج٢، ص٣۴٧
خطبه فدکیه،نفاق جلسه پنجم.mp3
46.28M
﷽
📲 فایل صوتی
🎙واعظ: برادر هادی جنگجو
🔖خطبه فدکیه جلسه پنجم
جریان نفاق 🔖
🔰همه چیز عوض شده
✡در جهان امروز #سرنگ جای #تفنگ را گرفته...
🔸جنگ ِ با سلاح جایش را به جنگ بیولوژیک(آب و هوا) داده...
🔸به سرنگ بعنوان یک تفنگ نگاه کنید...
🔸بمب اتم جایش را به اپیدمی مانند اپیدمی کرونا و مسمومیت عمومی داده...
🔶پنتاگون جایش را به سازمان جهانی بهداشت داده...
🔸افسر و سرباز جایش را به پزشک و پرستار داده...
🔸جت جنگی و موشک جایش را به واکسن اجباری داده...
🔸حکومت نظامی جایش را به محدودیتهای پزشکی داده...
🔸وزارت دفاع جایش را به وزارت بهداشت داده...
🔸توپ و تانک و خمپاره جایش را به فولی(پلی)فارماسی و داروهای بادکرده داده...
🔸پایگاههای نظامی جایش را به پایگاههای بهداشتی داده...
🔸نقطهها و ایستهای بازرسی جایش را به آزمایشگاه داده...
🔸تیر و بمب جایش را به قرص و کپسول داده...
🔶انبار مهمات و زرّادخانه جایش را به داروخانه و انبار دارو داده...
🔶لباس پلنگی نظامی جایش را به لباس سفید دکتری داده...
🔶نسل کشی جایش را به عقیمسازی و غربالگری و سقط جنین داده...
☑️ولی حواس مردم هنوز به تیر و تفنگ و هواپیما و موشک و جنگ و شلوار پلنگی هست و خبر ندارند همه چیز عوض شده و نوع زمینگیری فرق کرده...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥امتناع حاج قاسم سلیمانی از نشستن روی صندلی مجلل
#حاج_قاسم
#مرد_میدان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 چگونه ذهنی پرکار و فعال داشته باشیم؟
🔺اين كليپ را انتشار دهید تا به هموطنامون خدمتی كرده باشيم🔻
📚:حکیم خیراندیش
🍏 @tebshia20🌿
سعید مسلم - @QuranEl_Majid.mp3
13.04M
#سعیدمسلم_معارج_قیامت
🎞🎙 تــلاوت ، تـرتیل، تجــوید، ابتــهال 🌱
💠 فراموشی تعهّد
🔹 ﴿وَنَسُوا حَظّاً مِمَّا ذُكِّرُوا بِهِ﴾؛[1] نصیبی از آن چه که ما به آنها تذكّر دادیم را فراموش كردند، در #اثر_گناه تذكره و تعهّد ما را #فراموش كردند. از ابن مسعود نقل شده است كه اگر عالمی معصیت كند، مقداری از علم از یاد او می رود؛ به همین آیه هم استدلال كرد كه ﴿وَنَسُوا حَظّاً مِمَّا ذُكِّرُوا بِهِ﴾؛ اگر یك عالمی گرفتار معصیت بشود، گوشه ای از #نعمت_علم از او گرفته می شود.[2] ممكن است كه از لحاظ [امورات] دنیا آسیبی به او نرسد، امّا مقداری از علم از او گرفته می شود.
🔹 در حدیثی كه مرحوم كلینی (رضوان الله علیه) از معصوم (سلام الله علیه) نقل كرده است، بین علم و عمل یك ارتباط وجودی برقرار است؛ حضرت فرمود: «الْعِلْمُ مَقْرُونٌ إِلَى الْعَمَلِ فَمَنْ عَلِمَ عَمِلَ وَ مَنْ عَمِلَ عَلِمَ وَ الْعِلْمُ یهْتِفُ بِالْعَمَلِ فَإِنْ أَجَابَهُ وَ إِلَّا ارْتَحَلَ عَنْهُ»؛[3] علم با عمل یك هُتاف و ندایی با هم دارند، علم به عمل می گوید که به دنبال من بیا! من تنها نمی روم و تنها در این سفر حركت نمی كنم، تو باید همراه من بیایی! اگر عمل به دنبال علم حركت كرد و جواب این هاتف غیبی را دارد، این علم می ماند «وَ إِلَّا ارْتَحَلَ» این علم هم می رود، كم كم انسان فراموش كار می شود و آنچه را كه در مدارس برای مدّتی آموخت همه از یادش می رود؛ اول این علوم ادبی ـ حركت ها و اعراب ها ـ كم كم از یادش می رود، بعد كم كم علوم اعتباری، بعد كم كم علوم فكری، بعد كم كم علوم اعتقادی، بعد می شود یك عوام و #عوام می میرد! عوام می میرد نه یعنی ایمان عوام را هم به همراه ببرد، چون عوام هر چه داشت به همراه می برد و این شخص هر چه داشت از دست داد و می رود! به این علت است كه بدتر از او خواهد بود!
🔹 ابن مسعود به همین كریمه استدلال كرد فرمود عالمی اگر #معصیت كند مقداری از علمش از یادش می رود و این بیان با آن حدیث شریف كه مرحوم كلینی نقل كرده است مناسب است كه «وَ الْعِلْمُ یهْتِفُ بِالْعَمَلِ» علم هاتف است ندای غیبی دارد «فَإِنْ أَجَابَهُ»؛ یعنی اگر عمل علم را اجابت كرد و به دنبال آن حركت كرد این علم می ماند، «وَ إِلَّا ارْتَحَلَ عَنْهُ» این علم می رود.
[1]. سوره مائده، آیه13.
[2]. الكشاف عن حقائق غوامض التنزیل، ج1، ص615؛ «قد ینسى المرء بعض العلم بالمعصیة و تلا هذه الآیة».
[3]. الكافی (ط ـ الإسلامیة)، ج1، ص44.
#اثر_گناه
#ندای_غیبی
#نعمت_علم
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه بقره ـ جلسه 81
rec80814.mp3
205.7K
« من خاک کف پای سگ کوی همانم
کو خاک کف پای سگ کوی تو باشد »
« یا حسین یا حسین »
♻️تک بیتی که علامه مصباح در این روزهای آخر مکررا با حالت بکاء زیر لب زمزمه می کرد
♻️قطعه ای از مداحی جناب #میرزامحمدی در مراسم #وداع با پیکر علامه #مصباح_یزدی
♻️و این شدت خضوع حقیقی مقابل نوکران اهل بیت ریشه و رمز وراز بزرگی ایشان و شباهت ارتحال ایشان به حضرت زهرا شد
و این پاسخ کسانی است که میگویند : چرا این تشبیه را بیان کردید؟
♻️و این هم یکی از ألطاف أهل بیت به ریزه خواران خوان کرمشان وگدایان درگاهشان است که مرگ او را هم مانند أهل بیت قرار دهند
مگر نمیگوئیم :
🔹اللهم اجعل محیای محیا محمد وآل محمد و مماتی ممات محمد وآل محمد🔹
🔰مگر نمیفرمایند : اگر نمیتوانید در قبل و وجود مانند ما باشید سعی کنید در ظاهر عمل ورفتار شبیه ما باشید
🔰مگر چه ایرادی دارد از باب کرامت به گدای درگاهشان لباس نوکری خویش را بپوشانند و مرگ او را نیز شبیه به خود مقدّر کنند
🔰چرا منکر این لطف وکرامت أهل بیت بر یک عالم بی نظیر زمانه می شوید⁉️
🔰آیا این هم بخشی از توطئه مبغضان ومغرضان است که چشم دیدن یک لطف أهل بیت درحق یک نوکر ممتازشان را ندارند⁉️
💠 تقدیم فرائض بر نوافل
🔹 در کلمه 39 حکمت وجود مبارک حضرت امیر (سلام الله علیه) فرمود: «لَا قُرْبَةَ بِالنَّوَافِلِ إِذَا أَضَرَّتْ بِالْفَرَائِضِ»،[1] نافله چیزی است که انجام آن فایده دارد، ولی ترک آن ضرر ندارد. فریضه آن است که انجام آن #ضروری است و فایده فراوان دارد، ترک آن هم خسارت های فراوانی دارد. فرمود آن نافله ای که به #فریضه آسیب برساند مجال ندارد، نمی شود با نافله ای که به فریضه ضرر می رساند به خدا متقرّب شد.
▫️ کسی که حج واجب به ذمّه اوست نمی تواند حج مستحبی انجام بدهد. کسی که روزه واجب به عهده اوست، نمی تواند روزه مستحبی بگیرد؛ حتی در نماز آن نافله ای که به فریضه آن آسیب می رساند دیگر نمی شود با آن به خدا نزدیک شد، امر قُربی نیست؛ این حکم فقهی است و روشن است و همه ما آشنا هستیم.
▫️ اما در مسائل اقتصادی، آن کاری که جزء نوافل اقتصاد است، یک تولید موقت است، یک اشتغال موقت و ناپایدار است، دولت بخواهد بر اساس آن سرمایه گذاری کند، آن تولیدهای اساسی و شغل های اساسی را رها کند، این #فریضه_اقتصاد را ترک کرده و به نافله اقتصاد رسیده است.
▫️ در حوزهها و دانشگاهها بعضی از مطالعات و اطلاعات اند یا کتاب تاریخ یا قصّه است، اینها جزء #نوافل_علوم اند. آن درسهایی که به اصول اعتقادی برمیگردد؛ مثل قرآن، مثل نهج البلاغه، مثل احکام ضروری اسلام، اینها جزء فرائض است. کسی در حوزه وقت خود را صرف مطالعات متفرقه جانبی بکند، از تفسیر بماند، از فقه بماند، از کلام بماند، این به آن علوم واجب آسیب رسانده است. در دانشگاه ها هم همین طور است. بنابراین این یک اصل جامع و کلّی است که وجود مبارک حضرت امیر فرمود؛ آن نافله ای که به فریضه آسیب میرساند وسیله تقرّب نیست.
🔹 اگر کسی بخواهد علم پیدا کند هیچ چارهای ندارد مگر اینکه برهان را بفهمد. برهان هم قضایای خاصی دارد. کمتر چیزی که به دست آدم میآید همین برهان است و آن یقین است؛ لذا هم مرحوم بوعلی در منطق شفا تصریح کرد که خواندن #برهان_منطق برای یک متفکّر فریضه است،[2] هم شیخ اشراق.[3] پس در علم بخش برهان فریضه است، بخشهای خطابه و امثال خطابه نافله است. در فقه مشخص است، در اقتصاد مشخص است.
▫️ در سیاست کسی سرگرم باشد به امور جزئی، اختلافات جزئی را حلّ کند؛ اما آن اختلافات ریشه ای که مانده است از آن غافل باشد، این نافله سیاسی است که به #فریضه_سیاسی آسیب می رساند.
🔹 بنابراین کشورداری، اقتصاد مملکت، اقتصاد مقاومتی، اخلاق دینی، فلسفه دینی، فقه دینی، اجتماع دینی، اینها یک ارکان اوّلیه به عنوان فرائض دارد و یک سلسله امور جنبی هم به عنوان نافله دارد. این بیان نورانی حضرت امیر (سلام الله علیه) که فرمود هرگز نمی شود نافله را جایگزین فریضه کرد از همین قبیل است که «لَا قُرْبَةَ بِالنَّوَافِلِ إِذَا أَضَرَّتْ بِالْفَرَائِضِ».
[1]. نهج البلاغة (للصبحی صالح)، حکمت39.
[2] . الشفاء(المنطق)، البرهان، ص54.
[3] . حكمة الاشراق، ص40 و 41.
#قرب_الهی
#ضرورت
#برهان_منطق
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1397/09/01
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸دعایش کن!🔸
همۀ کسانی را که از آنها #گله_دارید، مثل دانۀ تسبیح ردیف کنید و یکییکی #دعایشان_کنید. نخستین اثر این دعا این است که #حبه_آتشی را که در دلتان بوده، بیرون میاندازید.
قدیمها که قلیان کشیدن مرسوم بود، گاهی ذغال گداخته از سر قلیان روی #قالی میافتاد و فرصت اینکه بروند و اَنبُر بیاورند، نبود؛ ناچار آن آتش را با دستشان برمیداشتند و دور میانداختند.
اگر کسی از تو غیبتی کرده یا نسبت ناروایی به تو داده، این آتش افتاده روی #دلت که از قالی گرانبهاتر است. تا بخواهی برایش ثابت کنی که تو تقصیرکار نبودهای، سوختهای!
پس دعایش کن. اول خودت را نجات بده تا دلت بیشتر از این تاول نزند، بعدش خدا خودش میداند که چطور مسئله را حل کند.
🔎 #آیه_نور
🙏🏻 #بهره_ای_از_ملکوت
👈 محافظ مخفی!
▫️وهُوَ الْقَاهِرُ فَوْقَ عِبَادِهِ ۖ وَيُرْسِلُ عَلَيْكُمْ حَفَظَةً حَتَّىٰ إِذَا جَاءَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ تَوَفَّتْهُ رُسُلُنَا وَهُمْ لَا يُفَرِّطُونَ
✍️ اوست که بر بندگانش مسلط و چیره است، و همواره فرشتگانی را برای نگهبانی و حفاظت شما [از حوادث و پیش آمدها] می فرستد تا زمانی که مرگ به سراغ یکی از شما آید، در این هنگام فرستادگان ما جانش را می گیرند، و آنان [در مأموریتِ خود] کوتاهی نمی کنند.
▪️همیشه نگهبان هایی کنارت هست که از هزار بلا و خطر و آفت و مصیبت حفظت کنن تا به کمال و رشد و موفقیت برسی. ملائک محافظ، تا روز اجل و حساب و کتاب حضورشون دائمیه. شکرگزار این مراقبت باش.
📖 سوره انعام آیه 61
💠ترجمه استاد حسین انصاریان💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ببینید | برکت شهید ابراهیم هادی از زبان حجت الاسلام و المسلمین عالی (بسیار زیبا)
💠 ثواب مجالس امروزمون رو هدیه میکنیم به روح شهید #ابراهیم_هادی
💠 سلوک الی الله بدون توسل به حضرت زهرا (س) ممکن نیست
🔻آیت الله محمد علی #شاه_آبادی:
▫️به عقیده ایشان سلوک الی الله بدون ارتباط و توسل به حضرت زهرا (س) ممکن نیست لذا میفرمودند: «همان طور که ائمه (ع) در مقامات عالیه نیازمند توسل به مادرشان هستند، ما نیز در مقام سیر الی الله، نیازمند توسل به حضرت زهرا (س) هستیم!»
┈┈••✾•🍃⚫️🌿•✾••┈┈
🔸بخشی از خاطرات دانشجوی شهید ناصر توفیقی
🔹از سکنات و رفتارش مشخص بود که شهادت نصیبش می شود. ناصر شایستۀ قرب خدا بود. برادرش حسین، آبان ماه سال۶۰ شهید شده بود. ۱۹ بهمن ماه، ناصر برای مرخصی آمده بود تبریز. مادرش گفت: «ناصر! عید بیا مرخصی که ما در خانه تنها نمانیم. اولین عیدِ عزای برادرت هم هست.» ناصر گفت: «مامان! من دیگر در عید مرخصم!» مادر متوجه منظورش نشد. ولی خواهرش فهمید که در عید مرخصم یعنی چه! ناصر از زمین کَنده شده بود... در روز چهارم عید سال ۶۱ در عملیات فتحالمبین به قافله شهیدان اسلام پیوست و به منتهای آرزویش یعنی رضایت خدا...
🔹موقع حرف زدن وقتی احساس می کرد که این حرف در راستای انگیزه الهی نیست، فوراً حرف را در همانجا قطع نموده و سکوت اختیار می کرد. از سعه صدر عجیبی برخوردار بود، با حوصله تمام حرفهای دیگران را گوش می داد. خوشروئی، نگاه عمیق، تیزهوشی، کم حرفی، حرف سنجیده زدن، متانت در گفتار، نظم در اندیشه و رفتار و حالت افتاده ناصر در اولین برخوردهایش با هر کسی نمود پیدا می کرد، پیشقدم بودن و ایثار ناصر در کارهای سخت و دشوار مشهور بود.
13991019_40520_128k.mp3
12.67M
🎙بشنوید | صوت کامل سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب در سالروز قیام ۱۹ دی مردم قم. ۹۹/۱۰/۱۹
پاكبازي علي(ع)عامل پيروزي و شرط بقاء اسلام.
حضرتزهرا(س) در خطبه ی خود، بعد از آن كه فرمودند اسلام با چه زحماتي به دست آمد، به سران قوم فرمودند: خودتان ميدانيد عرب در چه خواري و خفّتي بهسر ميبرد و اسلام آمد و به شما عزت داد، و اين عزت با زحمات پيامبر(ص) و برادرش علي(ع) به دست آمد. و روشن نمودند عليبنابيطالب(ع) اينگونه نبود كه در كنار اسلام، دستي براي آن تكان داده باشد و بس، بلكه
"تمام جانش را خرج حاكميت اسلام كرد."
سپس حضرت اين مسئله را روشن كردند: آنهايي كه تمام جانشان براي دفاع از اسلام نيست، اگر در حكومت اسلامي حاكم شدند، آن وقتي كه اسلام به خطر ميافتد، همه جانشان را خرج حكومت اسلامي نميكنند و به دشمن باج ميدهند و ارزشهاي كفر را ميپذيرند، و لذا كساني بايد بر سرِ كار بيايند كه وقتي انقلاب به خطر ميافتد، مثل گذشته تمام وجود خود را به خطر بيندازند تا اسلام بماند، آنهايي كه در سراسر زندگيشان ثابت كردهاند دلواپس اسلاماند، نه دلواپس خود. تعبير حضرت اين است:
160 - «وَ اَنْتُمْ في رِفاهِيَّةٍ مِنَ الْعَيْشِ» و در آن حال شما در يك زندگي مرفّه بوديد.
شما خودتان را گرفتار اسلام نكرديد و به حاكميت اسلام گره نخورديد، به واقع تاريخ گواه است كه همينطور بود.
#زهرا
#استاد_طاهرزاده
گزیده ای از کتاب بصیرت حصرت فاطمه(سلام الله علیها)
#حدیث_روز
🌸 امیرالمومنین (عليه السلام) :
إِنَّ اللّهَ كَتَبَ القَتلَ عَلى قَومٍ والمَوتَ عَلى آخَرينَ وَكُلٌّ آتيهِ مَنيَّتُهُ كَما كَتَبَ اللّهُ لَهُ فَطوبى لِلمُجاهِدينَ فى سَبيلِهِ وَالمَقتولينَ فى طاعَتِهِ.
🍃براستى كه خداوند براى گروهى كشته شدن را مقدر فرموده و براى ديگران مردن را. هر گروهى با همان سرنوشت كه خداوند مقدر كرده است مىرسد. پس، خوشا به سعادت مجاهدان در راه خدا و كشته شدگان در راه طاعت او.
شرح نهج البلاغه، جلد ۳ ، صفحه ۱۸۴
┈┈•✾🕊🌷🕊✾•┈┈
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
▫️آقایی میگفت: جماعتی بودیم، آقا امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف تشریف آوردند و امامت کردند، ولی حمد و سوره را حسابی ساده قرائت فرمودند.
▫️خدا میداند همین عبادتهای ساده و مختصر اگر از اهلش صادر شود چه اثرها دارد، ولی مفصّل آن از غیر اهلش بیاثر است.
📚 در محضر بهجت، ج١، ص١٠٨